View Full Version : καινούριο...ή 2nd hand???
Καλησπέρα...... είναι κανας χρόνος όπου σκέφτομαι σοβαρά την αλλαγή από 200άρι scooter σε μοτοσυκλέτα.. έχω διαβάσει πολλά κατα καιρούς και εδώ και σε άλλα forum και έχω καταλήξει ότι για εμένα σε αυτή την φάση, και για την χρήση που κάνω κλπ κλπ κλπ, το επόμενο σκαλί είναι το Suzuki DRZ 400 SM…
To έχω 97% πάρει απόφαση...
Είναι τώρα κανα τρίμηνο όπου κοιτάω αγγελίες και πηγαίνω και τα βλέπω απο κοντά....
Πάνω κάτω θέλουν 4.000-5.000?
Καινούριο σήμερα είναι στα 5995?
Και σας ρωτάω.. τί να κάνω τελικά? Να δώσω αυτά τα 1-2k παραπάνω να το πάρω του κουτιού και να έχω το κεφάλι μου ήσηχο?
1) Η τιμή του έπεσε κατα 500? (απο 6500?)
2) Το μεταχειρισμένο είχε πάντα ρίσκο....
3) Η διαφορά που έχουν στην τιμή δεν είναι τοοοοοοοοοοοσο τραγική...μαζεύονται τα ευράκια αλλά δεν είναι και για πέταμα...
4) Όχι δεν θέλω να «παντρευτώ» το DRZ… καναδυό χρόνια θέλω να περάσουμε μαζί...(σκέφτομαι και την αξία μεταπώλησης) ελπίζω να με καταλαβαίνετε...
5) (μήν γελάτε) καινούρια υπάρχουν μόνο κίτρινα και μπλέ. Μαύρο που ήθελα γιόκ... DRZ ΔΕΝ ξαναέρχονται όπως μου παν στο Σφακιανάκη διότη δεν πληρούν το euro3 που ισχύει απο 1-1-2008.... DRZ τέλος... όποιος πήρε πήρε....
Είμαι όλη αυτιά... τι είναι πίο λογικό να κάνω?
:sick:
road spirit
14/03/2008, 23:10
εφοσον εχεις σκοπό να το δώσεις μετα απο 1-2 χρόνια, μεταχειρό... δεν αξίζει για καινούριο
gdevelek
14/03/2008, 23:47
η "μοτοσυκλετιστική αξία" μιας μοτό πέφτει πιο αργά από την χρηματική της αξία
σκέψου ότι αγοράζεις μια μοτό και την άλλη μέρα πας να την πουλήσεις, έχεις ήδη χάσει τουλάχιστον 500Ε
το ρίσκο είναι πολύ μικρό αν την πάς σε έμπιστο μηχανικό να την τσεκάρει, κάποιον που να ξέρει καλά το μοντέλο
Κι εγώ σε μεταχειρισμένο θα πήγαινα.
(λες ν'απαντησει κι ο gixxerpap εδώ μέσα???)
:rotflmao:
mikros boudas
15/03/2008, 08:48
μεταχειρισμενο για να χασεις οσο το δυνατον λιγοτερα οταν το πουλησεις και να μην σε πιασει η καρδια σου αν τυχον πεσεις....
SeNNinhA
15/03/2008, 08:56
Μεταχειρισμένο πάρε και κόψε τα 500 που έπεσε η τιμή στο καινούργιο. Ούτως ή άλλως υπολόγισε οτι θα δώσεις και κάποια για ενα καλό service για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από εδώ και πέρα. Υπολόγισε και ενα servise στις αναρτήσεις επίσης (τουλάχιστον λάδια μπροστινού εκτός κι αν έχουν αλλαχτεί πρόσφατα).
Chris_Cb1300
15/03/2008, 09:24
2ο χέρι αφού δε θέλεις παντρέματα....τσέκαρε καλα όμως πριν αγοράσεις!!
mikros boudas
15/03/2008, 09:27
http://www.clarity.net/~adam/buying-bike.html
θες δυο μερες βεβαια για ολα αυτα αλλα αξιζει τον κοπο να το διαβασεις εστω για τα βασικα...προσοχη στο πηρουνι στο drz....
η αλήθεια είναι οτι έχω προβληματιστεί πάαααρα πολύ.... πήγα σήμερα σε μαγαζιά και έκανα ερευνα για καινούριο....
η καλύτερη προσφορά που έχω είναι 300? κάτω....
η διαφορά πλέον καινούριο με 2ο χέρι είναι στο χιλιάρικο...
είμαι μπερδεμένη...
Αρχικά δημιουργήθηκε από xrlantz
η αλήθεια είναι οτι έχω προβληματιστεί πάαααρα πολύ.... πήγα σήμερα σε μαγαζιά και έκανα ερευνα για καινούριο....
η καλύτερη προσφορά που έχω είναι 300? κάτω....
η διαφορά πλέον καινούριο με 2ο χέρι είναι στο χιλιάρικο...
είμαι μπερδεμένη... Το καλύτερο μεταχειρισμένο είναι το καινούργιο!!! αυτό μου έλεγε ο πατέρας μου και το διαπίστωσα και στη πράξη....
Τώρα αν το μηχανάκι είναι φίλου και είσαι 100% σίγουρος για τη χρήση που του έκανε και τα service του ,τότε αξίζει να πάρεις 2nd hand!!
αυτά...:wave2:
DrIoannis
15/03/2008, 15:38
Για 1000 ευρόπουλα καινούριο.
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrIoannis
Για 1000 ευρόπουλα καινούριο.
+1
αλλιως μεταχειρο αλλά το Ε :evil:
mikros boudas
15/03/2008, 18:35
βασικα οπως λενε και τα παιδια...ειναι μικρη η διαφορα,δεν αξιζει μεταχειρισμενο...παρτο καινουργιο να του παρεις και την παρθενια.γραψε λαθος στο παραπανω ποστ μου!!!
αυτά βάζω και εγώ κάτω και μάλλον πάω για την version καινούριο....
ο δικός μου ο μπαμπας μου λέει (ακόμα) το καλύτερο μεταχειρισμένο ειναι το δικό σου ;)
απλά άνοιξα το thread αυτό, θέλω να ακούσω γνώμες, απο μέσα και απο έξω.... αυτή την στιγμή φοβάμαι μην κάνω βιαστική κίνηση και μετά κοπανάω το κεφάλι μου... και σκέφτομαι... λάστιχα? ε... σε λιγάκι δεν θα μου ζητάει το μεταχειρισμένο?....εάν προκύψει και τπτ δεν θα θέλει και ένα σουλουποματάκι?.....όλο και κάποια ? θα μου ρουφίξει κάπως σύντομα... ότι θα "κλαίω" εάν πέσω κάπου, είτε είναι καινούριο είτε ειναι 2ο χέρι το "κλάμα" δεν το γλυτώνω....και στάνταρ θα έρθει η στιγμή αυτη...
απλά ξεκίνησα πρώτα με την σκέψη για D-TRAKER 250άρι..... 2-3ο χέρι (ούτε θυμάμαι πόσοι έχουν περάσει απο επάνω..).... θα έδινα 2.500?....
....μετά είπα, αφου θα σπρώξω που θα σπρώξω γκαφρά.... δεν δίνω άλλο 1-1,5k να πάρω DRZ..?....
......και μετά απο την έρευνα.... έρχεται και η "προσφορά" -500? το καινούριο....
....ε.... είναι πειρασμός... δεν είναι...????
(PS: είδα και τον δούκα απο κοντά εχτές :eek: ..... ε...ερωτεύτηκα....άλλα είπα.. "σύνελθε!!!"..:uplate:
......
είμαι στο παρα "τσάκ" Δευτέρα να πάω να το κλείσω....
μπλεδάκι?
ή κιτρινάτσι?
το κίτρινο στο μάτι φαίνετε τεράστιο.....
το μπλέ μου φέρνει στο μυαλό τους μπάτσους.....
έ ρε πρόβληματα.......
:dizzy:
Κούτα! :wave2:
DRZ ΔΕΝ ξαναέρχονται όπως μου παν στο Σφακιανάκη διότη δεν πληρούν το euro3 που ισχύει απο 1-1-2008 DRZ τέλος
:eek: :bawl:
Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
Κούτα! :wave2:
:eek: :bawl:
ναί.... έτσι μου είπαν.... τώρα εάν....... έχουν σκοπό να βγάλουν κάτι άλλο...... άγνωστο.....
είναι και αυτή μια σκέψη που γυρνάει στο μυαλό μου.... δεν μου φτάνουν όλα τα άλλα.... σκέφτομαι και το ενδεχόμενο οτι παίζει να κυκλοφορίσει next year κάτι βελτιωμένο.......
:dizzy: :dizzy: :dizzy:
(PS: είδα και τον δούκα απο κοντά εχτές :eek: ..... ε...ερωτεύτηκα....άλλα είπα.. "σύνελθε!!!"..:uplate:
......
:dizzy:
γινεται να μην συνελθεις και να τον αγορασεις? :lol:
DrIoannis
16/03/2008, 07:21
Από όσα ακούω έχουν στα σκαριά ένα με injection αλλά πότε θα το παρουσιάσουν και πόσο θα κάνει...
Αρχικά δημιουργήθηκε από OzZzZzY
γινεται να μην συνελθεις και να τον αγορασεις? :lol:
τώρα αυτο γιατι το κανείς???:bigcry:
ΜΗΝ με βάζεις στην πρίζα....
anyway....καμία σχέση με την φωτογραφίες......απο κοντά είναι 78 φορές πιο κουκλί....
:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrIoannis
Από όσα ακούω έχουν στα σκαριά ένα με injection αλλά πότε θα το παρουσιάσουν και πόσο θα κάνει...
αυτό σκέφτομαι και εγώ.... συν το γεγονός οτι τα κατεβάσανε 500?.... να ξεστοκάρουν και να κάνουν χόρο για τα επόμενα...
πάω να ψάξω να μάθω τί ετοιμάζουν....
:wave2:
nickmonstro
16/03/2008, 11:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από OzZzZzY
γινεται να μην συνελθεις και να τον αγορασεις? :lol: +1
Σε "βγαζουμε" ισως απο την αποφαση σου αλλα αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα καλυτερα να μην συνελθεις!
:a8: :a8: :a8:
124030
Αρχικά δημιουργήθηκε από nickmonstro
+1
Σε "βγαζουμε" ισως απο την αποφαση σου αλλα αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα καλυτερα να μην συνελθεις!
:a8: :a8: :a8:
.........
πες οτι περιμένω.......μαζεύω....... τα καταφέρνω.....και..... τσουπ.... νάτος.....
την έννοια μου? τον ύπνο μου? το κόστος μετά????:bigcry:
όσο για το DRZ έψαξα λίγο το μεσημέρι και το συμπέρασμα είναι οτι μάλλον είναι φήμες.... για injection, για λιγότερα κιλά και για 50 ή 100cc παραπάνω....
το πότε, το εάν και το κόστος.... άγνωστο...
time will tell....
τί να κάνω?
να κάτσω στα αυγά μου και να περιμένω?
ή να το θεωρίσω ευκαιρία και να πάω να το χτυπίσω?
έτσι και αλλιώς θέλω να ανέβω ένα "σκαλάκι"
nickmonstro
16/03/2008, 15:53
.........
πες οτι περιμένω.......μαζεύω....... τα καταφέρνω.....και..... τσουπ.... νάτος.....
την έννοια μου? τον ύπνο μου? το κόστος μετά???? Tην εννοια σου θα την εχεις και για το DRZ και για οποιοδηποτε μηχανακι αποκτησεις στην ζωη σου!Το ιδιο ισχυει και για τον υπνο σου!Τωρα για το κοστος ,σιγουρα το DRZ εχει φθηνοτερη συντηρηση απο το Duke.
anyway απο την στιγμη που εχεις κατασταλαξει δεν ειναι σωστο να σου περνουμe τα μυαλα!
Sorry!
Καλη αγορα!:wave2:
δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζητάς συγνώμη ε.... αλοίμονο ;)
το τι θέλουμε , ή θα θέλαμε είναι άλλο story......
απλά κοιτάω τι είναι πιο "φρόνημο" να κάνω σαν επόμενο βήμα....
και ξεκινήσαμε με το ερώτημα καινούριο ή μεταχειρισμένο....
και επειδή (φαντάζομαι δεν είμαι η μόνη) καμιά φορά... "ενθουσιαζόμαστε" δεν θέλω να κάνω "γκάφα"
:p
πάντως η αλήθεια είναι οτι είμαι μπερδεμένη ακόμα...
thanks για όλα παίδες!!
:wave2:
άλλη μια ερώτηση...
είμαι 1.63, πατάω με τα δυο πόδια στις μύτες πολύ οριακά (με αθλητικό παπούτσι)
μου λένε...
• καλό είναι να μην το κατεβάσεις το μηχανάκι (παίζουν κάτι λαμάκια στα 30?)
• πήγαινε σε έναν να σου φάει την σέλα... παίρνει μπόλικο σκάψιμο.. θα σου πάρει κανα 40-50αρι...
και σκέφτομαι τώρα...
• να την «κατεβάσω»?
• μήπως πάω και πάρω έτοιμη χαμηλότερη σέλα (υπάρχει) καινούρια μαμίσια έρχεται στα 120 περίπου ?... στο ebay που κοίταξα παίζουν 2ο χέρι απο 70$....
• ή να σκάψω την καινούρια??
τι λέτε?
PS: Το ύψος της σέλας είναι στα 89cm….
mikros boudas
17/03/2008, 13:05
μην πειραξεις την μηχανη με τιποτα!!!
την σελα πειραξε!!!και γνωμη μου ειναι να παρεις χαμηλοτερη,οχι να "φας" την μαμα
Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
να παρεις χαμηλοτερη,οχι να "φας" την μαμα
+1
na tsimpisw apo ebay dld... brika mia me 70 kai mia me 100$
+ metaforika...
apo ellada paizei tpt...exei akousei kanenas??
ποίος ξέρει έναν καλο σελά??
ή που μπορώ να βρώ και μεταχειρισμένη σέλα??
μπλέ....
:D