View Full Version : smv 750 dorsoduro
E TO ODIGISE KANENAS STO TRACK DAY THS APRILIA? douleua gmt olo to soukou kai xronos miden...
Αρχικά δημιουργήθηκε από loumex
E TO ODIGISE KANENAS STO TRACK DAY THS APRILIA? douleua gmt olo to soukou kai xronos miden...
Μια πρώτη εντύπωση.....
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Το Dorso το πήρα 3 γύρους το πρωϊ. Το μηχανάκι μου άρεσε πάρα πολύ. Αρκετή ροπή στις χαμηλομεσαίες (πιο δυνατό απ΄το shiver), ενώ η απόδοση του ήταν πολύ γραμμική χωρίς να κάνει κάποιο ξέσπασμα. Ανέβαζε στροφές πολύ γρήγορα ενώ έμπαινε για πλάκα στον κόφτη.
Τα κιλά του τα κρύβει εξαιρετικά καλά, καθώς δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι ζυγίζει όσο το tuono μου. Τα φρένα του επίσης μου φάνηκαν υπέρ αρκετά. Δεν έχουν το δάγκωμα που έχει στο Tuono πχ, αλλά ήταν πολύ προοδευτικά και καταλάβαινες πόσο φρενάρει. Ακόμα και όταν το μπλοκάρεις γίνεται με έλεγχο (στην πίστα). Η σέλλα και θέση οδήγησης μου θύμισε ένα χαμηλό ΧΤΧ.
Απ΄τα 3 που οδήγησα (Mana, Shiver, Dorso) ήταν αυτό που μου άρεσε πιο πολύ απ΄όλα.
Χωρίς να έχω οδηγήσει Hyper, η εντύπωση μου είναι πως δεν είναι στην ίδια κατηγορία μιας και το Ducati είναι ένα μεγάλο supermotard. Νομίζω ότι στοχεύει στην κατηγορία των μεγάλων μονοκύλίνδρων που φλερτάρουν με το look των SM.
Κάτι που θα ήθελα να προσθέσω και το ξέχασα, είναι το εξής. Η αίσθηση που δημιουργείται απ΄τον κινητήρα είναι ότι δεν έχει ξέσπασμα (γεγονός), όπως και στο shiver. Σε καμμιά περίπτωση όμως το μηχανάκι δεν είναι αργό. Ασκοπες σούζες πάντως δεν νομίζω να κάνει....
Μιας και οι γύροι που έκανα με το καλό shiver ήταν σβέλτοι, πρόλαβα να δώ (2 φορές) κάτι λιγότερο από 170 χλμ (165 ή 168), πριν φρενάρω στην ευθεία της Κ6.
Έχοντας στο μυαλό ότι με το Tuono έχω 190+ περίπου στο ίδιο σημείο, ότι δεν ήξερα το μηχανάκι και ότι τα φρένα του δεν είναι σαν του tuono, θα έλεγα ότι πηγαίνει μια χαρά. Δυστυχώς δεν ξέρω πόσα έχουν τα υπόλοιπα της κατηγορίας του στην ευθεία για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης... :p
fantacid
16/05/2008, 17:36
Κάτι που θα ήθελα να προσθέσω και το ξέχασα, είναι το εξής. Η αίσθηση που δημιουργείται απ΄τον κινητήρα είναι ότι δεν έχει ξέσπασμα (γεγονός), όπως και στο shiver. Σε καμμιά περίπτωση όμως το μηχανάκι δεν είναι αργό. Ασκοπες σούζες πάντως δεν νομίζω να κάνει....
Μιας και οι γύροι που έκανα με το καλό shiver ήταν σβέλτοι, πρόλαβα να δώ (2 φορές) κάτι λιγότερο από 170 χλμ (165 ή 168), πριν φρενάρω στην ευθεία της Κ6.
Έχοντας στο μυαλό ότι με το Tuono έχω 190+ περίπου στο ίδιο σημείο, ότι δεν ήξερα το μηχανάκι και ότι τα φρένα του δεν είναι σαν του tuono, θα έλεγα ότι πηγαίνει μια χαρά. Δυστυχώς δεν ξέρω πόσα έχουν τα υπόλοιπα της κατηγορίας του στην ευθεία για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης... :p
188 το 610 .................μετρημενο με R6!
:smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Σοβαρέψου, ρε συ......
fantacid
16/05/2008, 18:09
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Σοβαρέψου, ρε συ......
στο r6 να τα πεις.......εμενα με αρεσει !
:blush:
στο r6 να τα πεις.......εμενα με αρεσει !
:blush:
Re man, για ποιά ευθεία μιλάς? Των Σερρών??:confused:
καλα η ειναι οντως πολυ δυνατο το 610 η....
ΥΠΕΡκουλος ο byr0n...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
fantacid
16/05/2008, 21:50
Re man, για ποιά ευθεία μιλάς? Των Σερρών??:confused:
οχι ρε .............
για την εθνικη μιλαω!!!!!!
:lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:
οχι ρε .............
για την εθνικη μιλαω!!!!!!
:lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:
:rolleyes:
Τρομάρα να σου ΄ρθει.....
131146
Souza_me_240kmh
17/05/2008, 08:50
187 ψευτη!!!
fantacid
18/05/2008, 22:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από Souza_me_240kmh
187 ψευτη!!!
188 ρε!
ημουν μπροστα λεμε!
το δοκιμασα για 7 γυρους στην πιστα των μεγαρων και παει αρκετα καλα. δυνατη επιταχυνση, πολυ καλα φρενα, εξαιρετικο στησιμο πλαγιαζει ανετα αβιαστα και απροβληματιστα! δε το περιμενα...
Αρχικά δημιουργήθηκε από n1k3man
το δοκιμασα για 7 γυρους
7 ???
fantacid
19/05/2008, 15:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από n1k3man
το δοκιμασα για 7 γυρους στην πιστα των μεγαρων και παει αρκετα καλα. δυνατη επιταχυνση, πολυ καλα φρενα, εξαιρετικο στησιμο πλαγιαζει ανετα αβιαστα και απροβληματιστα! δε το περιμενα...
ακριβως αυτα τα πραματα περιμενουμε απο το ντορσο......
εγω παλι δεν το περιμενα να πλαγιαζω τοσο χωρις να το καταλαβαινω! σαν παιχνιδι. εβλεπες τοσο κοντα την ασφαλτο και απορουσες!
ti teliki lete naxei?
kammiá 200ara....
fantacid
20/05/2008, 15:24
κιλα ξερουμε?
Το βάρος δεν με τρέλλανε καθόλου στα 186kg στεγνό (shiver 189),
180 xalara
Τι σημαίνει αυτό;
fantacid
20/05/2008, 17:38
Τι σημαίνει αυτό;
ή δεν ειδε το ποσταρισμα σου
ή εκτιμηση με μονο τελικο!
θενκς ρε βυρωνα!
:beer: :beer: :beer:
mats8282
26/05/2008, 15:19
Μου φαινεται οτι θα αρχισω αποταμιευση :D
elmariacci
26/05/2008, 15:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Μου φαινεται οτι θα αρχισω αποταμιευση :D
Και καλα θα κανεις...:beer:
Και ένα κοκκινάκι φίλου...:D
135809
Ενκακό.....:smilea:
135810
gkmaggas
05/07/2008, 11:58
Τελειο το κοκκινο......
PortisHead
11/07/2008, 22:27
Λοιποοοοοον
Τελικα σήμερα το εκνα test ride...και μαλιστα σε καλη διαδρομη.....σχιστο Σκαραμαγκα !!!
Ανοιχτος δρόμος....ανηφορικες ευθειες και ανοιχτες στροφουλες...κινηση 0.
Απο κινητηρα.....απιστευτος.
Ειχα εναν ενδοιασμο με τα ηλεκτρονικα γκαζια και τις cpu που ελεγχουν το γκαζι...αλλα διαψευτικα οικτρα.
Το μοτερ απλα ξυρίζει.....μπορω να το συγκρινω με το KTM 950 SM....μη σας πω οτι χαμηλα ηταν ακομα πιο αποτομο.
Με αριστα το 10 του βαζω...15 !!!! Ειναι ο ορισμος της εννοιας....πιστονια και 30 μετρα.
Αλλα εκει σταματανε για μενα και τα θετικα του.
ΟΚ...ηξερα...supermotard θα καβαλαγα και οχι Varadero....αλλα η σελα του...συγνωμη...αυτη η σανιδα των 10cm πλάτος με επενδυση τσιγαροχαρτου....αντεχεται το πολυ για 1km.
Φρενα απάτη.Βλεπεις ακτινικες,βλέπεις brembo (μετα εμαθα οτι ειναι demi brembo τελικα) και φανταζεσαι φοβερη επιβραδυνση.....αμ δε....πολυ μαπα.
Για κρατηματα δεν μπορω να μιλησω....αλλα φαινετε να διαβαζει πολυ καλα το δρομο.
Ξυλο απ' τον αερα ? Δεν φανταζεστε.Εχω οδηγήσει και αλλα γυμνα....αλλα σε αυτο ειναι τοσο εντονος...που σχεδον κρατιεσαι απο το τιμονι.
Ηχος κινητηρα......ραπτομηχανη.
Καλα απο design σκιζει...αλλα αυτο ειναι και θεμα γουστου.
Αποτελεσμα ?
Ναι...αν μου περισευαν τα φραγκα για 2ο μηχανακι...και ειχα και τρειλερ να το πηγαινω μεχρι τα ισθμια φορτωμενο και μετα να το απολαμβανω στην επιδαυρο...ΟΚ.
Αλλα για καθημερινο μοτο...τουλαχιστον για μενα....δεν κανει ουτε με τους πιο σκληρους συμβιβασμους.
Παντως για τον λόγο που φτιαχτηκε.....ειναι οτι πρέπει....για μενα δεν ειναι :(
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
....
την ίδια γνώμη έχω και γω ρε γμτ... πολύ άβολο τελικά...
και ήλπιζα μήπως το "γυρίσω"...:mad:
Γιώργη δεν σου άρεσαν τα φρένα γιατί έχεις συνηθίσει φρένα απο R1... :D
Πόσα χλμ έγραφε στο οδόμετρο ? Μπας και δεν είχαν στρωθεί οι τάκοι ? :P
Περιμένω και έγω τα φιλαράκια να τα στρώσουν επιτέλους,να δω πόσα απίδια πιάνουν... ;)
Τι δουλειά είχες ρε να πας να οδηγήσεις τον Ιταλικό μαστρακά ? :look:
:wave2:
PortisHead
12/07/2008, 00:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από golis
Γιώργη δεν σου άρεσαν τα φρένα γιατί έχεις συνηθίσει φρένα απο R1... :D
Ελα ρεεεεεεε.... :( Συγκρινόμενα με τα δικα σου και του Alexi λεμε τώρα.
Πόσα χλμ έγραφε στο οδόμετρο ? Μπας και δεν είχαν στρωθεί οι τάκοι ? :P
Περιμένω και έγω τα φιλαράκια να τα στρώσουν επιτέλους,να δω πόσα απίδια πιάνουν... ;)
Xlm....600κατι....αλλα δεν εφταιγε αυτο....καμια σχεση παντως με brembo
Τι δουλειά είχες ρε να πας να οδηγήσεις τον Ιταλικό μαστρακά ? :look:
Ε....δεν ταχουμε πει ?
Στις γυναικες και στις μηχανες...ειμαστε ανοιχτοι σε όλες τις προτάσεις !!! :D
:beer:
Aitherobamwn
12/07/2008, 20:30
Τιμή 8760 και βάρος 186kg
Πηγή http://www.aprilia.com.gr/as/artfl/art_f247_1.pdf
από http://www.aprilia.com.gr/ :beer: :beer:
Aitherobamwn
13/07/2008, 15:05
http://www.youtube.com/watch?v=7b2Du4fx_4U
http://www.youtube.com/watch?v=C5xVqyTiX9A
Aprilia SMV750 vs Ducati HyperMotard vs KTM 990SM
Eγώ δεν συμφωνώ καθόλου, το εργαλείο σκοτώνει και μάλιστα που το οδήγησα στο Aprilia meeting με αρκετό γκάζι απλά ξυρίζει. Για την σέλα αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό, από την στιγμή που παίρνεις motard το δέχεσαι όπως είναι. Τι να πούμε για το Ducati που έχει ακόμα ποιο μικρή σέλα. Όσο για τα φρένα που του έχω κάνει 1100χλμ μπορώ να πω΄ότι απλά γ@μ@νε. Προσωπική πάντα γνώμη.
Μετά από το meeting απλά το πήρα όπως και ένα σκασμό άλλος κόσμος. Το motard δεν είναι για ταξίδια αλλά για καγκουριές και δυνατή οδηγητική απόλαυση. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλο είδος μηχανής. Μονον με motardοφιλους.
PortisHead
17/07/2008, 22:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από grat
Eγώ δεν συμφωνώ καθόλου, το εργαλείο σκοτώνει και μάλιστα που το οδήγησα στο Aprilia meeting με αρκετό γκάζι απλά ξυρίζει.
Τι δεν συμφωνεις ?
Ολοι ακριβώς το ίδιο λεμε !
:beer:
Στα φρένα αγαπητέ Portis.
Είναι πραγματικά πολύ καλά και άκρως αγωνιστικά:) . Ίσως εγώ να εχω μάθει σε ποιο απλά:rolleyes: ? δεν ξέρω πάντως για μένα είναι κ@υλ@ και για ENDO είναι απόλυτο :smokin: Τώρα εάν είναι demi BREMBO :look: αυτό δεν το ξέρω :confused: αλλά δεν με νοιάζει εφόσον σταματάει καλά no problemo:a30:
Πάντως παίδες το γκάζι του είναι απίστευτο, στην κυριολεξία τα χέρια σου πρέπει να είναι καλά τοποθετημένα στο τιμόνι γιατί εάν δεν είναι έχεις φύγει χωρίς να το καταλάβεις ειδικά στο Sport χάρτη.
PortisHead
18/07/2008, 09:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από grat
Στα φρένα αγαπητέ Portis.
Θα συμμεριστώ την αποψη σου γιατι εγω το πήγα μόνο μια βόλτα για 30 λεπτα,ενω εσυ το εχεις καθε μερα.
Ισως φταιει και το γεγονος οτι πηγα να τα συγκρινω με του alexi και του golia :D
Aitherobamwn
01/08/2008, 13:17
Εγω ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έβαλαν εκεί το αμορτισερ,δεν θα είναι πιο βαριά η μοτό απο τη μεριά εκείνη?
Θα είναι το ίδιο στη συμπεριφορά του το πλαίσιο όπως στις άλλες που το έχουνε στο κέντρο?
Το ψαλίδι δε θα πρέπει να είναι πιο ενισχυμένο απο ευτή την πλευρά ώστε να δέχεται τους κραδασμούς?
Ετσι όπως είναι το αμορτισέρ άμα μου το κατσαβιδιάσει κάποιος κακεντρεχής? :sick:
Red Rider
29/03/2013, 17:08
Ξεθάβω λίγο το θέμα..
Πέρα απο οδηγικές εντυπώσεις,έχουμε εικόνα για την αξιοπιστία του και την κατανάλωση-συντήρηση του?
taisteal
29/03/2013, 17:43
για την συντηρηση δεν γνωριζω,απλα το ειχε φιλος και ολο εμενε απο βενζινη,μεχρι που αδειασε τα καρτερ στους Αγιους Θεοδωρους Ραχων...:look:
AUFGEBRACHT
29/03/2013, 18:09
Ξεθάβω λίγο το θέμα..
Πέρα απο οδηγικές εντυπώσεις,έχουμε εικόνα για την αξιοπιστία του και την κατανάλωση-συντήρηση του?
Xωρίς πλάκα, ρώτα κανά μπάτσο...
286151
Red Rider
29/03/2013, 18:59
Αυτά τα μηχανάκια είναι ιερόδουλοι,εδω μιλάμε για νορμαλ χρήση και συμβίωση..
αρκετά αξιόπιστο αρκεί να κάνεις τα service του και θα το αγαπήσεις!!! Εχω φίλο που του έχει κάνει 75000χλμ και είναι μια χαρά.
andreas 400
31/10/2013, 16:52
καλησπερα στους ιταλοφιλους!
εχω ενα gp800 το οποιο φοραει τρομπες φρενων ιδιες με dorso750,shilver 750.θελω να κανω μια μικρη αναβαθμιση στο σημειο.γνωριζει καποιος τι διαμετρο εχει το εμβολο στην τρομπα;;
η απαντηση σας θα με βοηθησει στον αν και ποια τρομπα braking η¨ brembo επιλεξω για αγορα!
zannisvel
31/10/2013, 17:18
Τωρα μπηκα στο κοσμο του sm (ψεφτο sm για τη ακριβια) και μονο φανταζομαι τι μπορει να κανει η Ιταλιδα.....
stefanos
31/10/2013, 20:46
Σε πρόσφατο τυπικό έλεγχο :D
το όργανο με πληροφόρησε ότι στα 32κ που είχε ως τώρα το
aprilia δεν είχε βγάλει πρόβλημα.
menelaos46
31/10/2013, 22:42
Όμορφο. Κάτι έχει πάρει το αυτί μου ότι βαράνε λίγο μοτέρ τα sxv πιό συχνά από το φυσιολογικό, για αυτά δε ξέρω....
SHOOTER045
31/10/2013, 23:09
αν κανεις αυτα που πρεπει οταν πρεπει
και αν κοβει λιγο το ματι σου
και ακουει το αυτι σου
το dorso γαμει
ειναι για κανιβαλισμους ολη την ωρα(μεχρι να μεινει απο βενζινη τουλαχιστον)
bros400pgm
01/11/2013, 06:50
Όμορφο. Κάτι έχει πάρει το αυτί μου ότι βαράνε λίγο μοτέρ τα sxv πιό συχνά από το φυσιολογικό, για αυτά δε ξέρω....
Nαι, ειναι λιγο ασχετα τα μοτερ μεταξυ SXV και Dorsoduro ;)
Red Rider
01/11/2013, 08:24
Σε πρόσφατο τυπικό έλεγχο :D
το όργανο με πληροφόρησε ότι στα 32κ που είχε ως τώρα το
aprilia δεν είχε βγάλει πρόβλημα.
Και εμένα τα ίδια μου είπαν.
Πάντως motard,μόνο στην εμφάνιση είναι..
Πιο πολύ σαν ψηλό γυμνό μου φάνηκε,και νωχελικό στις αλλαγές κατεύθυνσης για motard,αλλα και στιβαρό.
Ωραίο και για καθημερινή χρήση,μου άρεσε.Το μόνο που δεν διαπίστωσα ήταν η κατανάλωση..