View Full Version : αυτο που μου αρεσει ή λυση αναγκης?
mikros boudas
15/03/2008, 08:55
ειμαι νεος στον χωρο και δεν εχω πολλες εμπειριες στο τιμονι μοτοσυκλετας...το διπλωμα μου θα το παρω σε λιγο καιρο(ειμαι 19)
....
σκεφτομαι να παρω μοτοσυκλετα αλλα κολλαω στο πoια...
να παω συμτηριτικα με ενα μικρο 250 εντουρακι?
η να παρω αυτο που εχω ερωτευθει απο την αρχη που το ειδα?(που αργα η γρηγορα θα το παρω?)
για να εξηγηθω ομως...ο ερωτς ακουει στο ονομα z750....χρονολογια ανεξαρτητη αφου για μεταχειρισμενο θα παω και αναλογως τα οικονομικα θα κινμηθω στο πιο παλιο η στο πιο καινουργιο...
πιστευω πως με τις μηχανες,παιζει τεραστιο ρολο "αυτο που μου αρεσει" παρα μια μεση λυση αναγκης για αρχη....
και επειδη με μηχανες που διακοσαριζουν δε θελω να παιζω απο την αρχη,λεω προκαταβαλικα πως εχω πολυ καλο αυτοελεγχο και δεν θα αρισω τα 0-200 απο την αρχη...καταλαβαινεται τι θελω να πω πιστευω...σεβομαι τον μηχανοκινητο αθλητισμο και τα "παιχνιδ" καθως εχω δει πολλα ατυχηματα....εχω δει ομως και απιστετυες στιγμες παθους και τεχνικης....
εσεις τι λετε να κανω??αυτο που μου αρεσει(ξερω ειναι δυσκολο να μην ανοιξω το δεξι κουλο μου αλλα προσπαθω πολυ απο τωρα!!!)
η κατι ενδιαμεσο...?
υ.γ παρτε το και αλλιως,ο καιρος που θα το δουλεψω για να το παρω,θα περναει στο μυαλο μου καθε φορα που θα θελω να τρεξω χωρις να το ξερω καπως ακομα το ζετακι...και θα με κραταει λιγο!!
Να πάρεις αυτό που σου αρέσει, αλλά να έχεις και δίπλωμα για να το καβαλήσεις. Χωρίς δίπλωμα το Ζ θα το έχεις να το κοιτάς στο πεζοδρόμιο. :wave2:
mikros boudas
15/03/2008, 14:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
Να πάρεις αυτό που σου αρέσει, αλλά να έχεις και δίπλωμα για να το καβαλήσεις. Χωρίς δίπλωμα το Ζ θα το έχεις να το κοιτάς στο πεζοδρόμιο. :wave2: μα ετσι κι αλλως τα χρηματα ια τα εχω σε ενα με δυο χρονια οποτε νομιμος θα ειμαι;)
Μικρέ Βούδα ξεκίνα από κάτι μικρό όπως ένα 250 εντουράκι που λες. Θα δεις ότι αυτό το είδος είναι ένα πολύ καλό σχολείο και θα σου προσφέρει πολλές όμορφες στιγμές σε χωμάτινες διαδρομές. Πέρνα κάποιο καιρό μ' αυτή τη μηχανή και εφόσον ο έρωτας για το z750 παραμένει, κάνε την αλλαγή. Τότε και πιο συνειδητοποιημένη θα είναι η επιλογή σου και πιο ώριμος οδηγός θα είσαι.
Πολλά και καλά χιλιόμετρα ό,τι και αν αποφασίσεις.
:beer: :beer:
Και σίγουρα ο apav έχει δίκιο.
Δωσε 1000-1500? να παρεις ενα μεταχειρισμενο 250, και οταν θα νιωσεις ετοιμος, παιρνεις το Ζ
Τωρα το ποτε θα νιωσεις ετοιμος, αυτο εξαρταται απο τον ανθρωπο
Μπορει σε 4 μηνες, μπορει και ποτε
alximistis
15/03/2008, 15:08
Eγώ φίλε μου όπως πάντα δηλαδή θα σπάσω τα νεύρα και τη χαρά που νιώθεις. Όπως έχω κάνει σε κάθε τέτοια περίπτωση. Η λογική μου λέει και νομίζω γενικά η λογική πως πρέπει να πάρεις κάτι το οποίο θα μπορείς να οδηγήσεις. όχι κάτι το οποίο θα νομίζεις πως το έχεις και καποια στιγμή θα σου σκάσει η στραβή. επίσης κακά τα ψέμματα μην νομίσεις ότι το παίζω δάσκαλος ή συμβουλάτορας αλλά στα 19 σου πάνω στην κάβλα θα την κάνεις την μαγκιά και την μαλακία σου. οκ δεκτόν. γιατί να την κάνεις με πολλαπλάσια χλμ με ένα μηχανάκι το οποίο θα νομίσεις πως ξέρεις; και ταα χλμ δεν μαζεύονται. έχεις δίκιο που λες ότι το τι σ αρέσει παίζει τεράστιο ρόλο αλλά πιστεύω πως στη φάση που είσαι είναι καλύτερο να μάθεις πρώτα με ένα άλλο μηχανάκι. και μετά έχεις πολύ καιρό μπροστά σου να πάρεις ότι θες. ΄
σκέψου το κι αλλιώς. θες να το χαρείς να ζήσεις και να παίξεις μαζί του. για να το κάνεις αυτό στο έπακρο πρέπει να λάβεις κάποια γνώση πρώτα. αυτή είναι η άποψη μου.
mikros boudas
20/03/2008, 21:38
αρχικα ευχαριστω ολους για τις απαντησεις!!
συγκλινω υπερβολικα στο 250 και για λογους δημοσιονομικους...καθως τωρα θα δουλευω παραλληλα με σχολη και τα χρηματα ειναι ελαχιστα,δε νομιζω να μπορω ετσι κι αλλιως να συντηρω το ζ ποσο μαλλον σε μια επεκειμενη πτωση η πολυ χειροτερα συγκρουση απο δικο μου λαθος.....οποτε ενα 250 ειναι μια πολυ καλη λυση.......
vestromas
11/04/2008, 18:53
O τροπος που γραφεις ειναι πολυ ωριμος κατα την κριση μου και αυτο με κανει να σου πω πως μολις βρεις τα φραγκα, παρε το εργαλειο που γουσταρεις, προσεκτικα και ομορφα να το χαρεις. Δεν βρισκω κανενα λογω να περασεις απο μικροτερη κατηγορια αμα εισαι συγκροτημενος, και απ οτι φαινετε εισαι. Τον ιδιο κινδυνο εχεις αμα πεσεις ειτε με 750 ειται με 250. Το οτι το 750 ειναι πιο γρηγορο δεν λεει τιποτα. Τα περισοτερα ατυχηματα γινοντε στην πολη και συνηθως απο αλλους λογους, παρα απο υπερβολικη ιποδυναμη της μοτοσυκλετας. Επειδη απο πολλους εδω μεσα μπορει να παρεξηγηθω, που σπρωχνω εναν πιτσιρικα να παρει 750 σου λεω πως αμα δεν το παρεις τωρα που το εχεις καημο, η ζωη μπορει να σου τα φερει ετσι και να μην το παρεις ποτε. Παραδειγμα, μπορει να καψουρευτεις καμια πιτσιρικα να την αφησεις εγγυο και ξεχνα το kawasaki. :rotflmao: Η παλι το πιο πιθανο να ψιλοκοπανησεις πουθενα το αλλο που θα παρεις και να στην πσουν οι δικοι σου, αγορι μου ασε τα κωλομηχανακια να παρεις κανα αυτοκινητακι, η γενικα να σου φυγει η καυλα απο διαφορους αλλους παραγοντες. Σου μιλαει η πειρα.:a024: Τωρα οι αλλοι που σου κανουν τον καλο μπαμπα, να εισαι σιγουρος πως αν ειχαν τα φραγκα οταν ηταν στην καυλα τους δεν θα περναγανε απο 100 κατηγοριες για να φτασουν στο ονειρο τους. Αν βρεις τα φραγκα λοιπον παρε το εργαλειο που γουσταρεις να το χαρεις.:beer: :wave2: