Σύνδεση

View Full Version : Τελικά χαλάνε...........

xtapodias
20/03/2008, 21:17
Όσα μηχανάκια είχα μέχρι σήμερα δεν είχαν πάθει καμμία μηχανική βλάβη.
Είχα κάτι λίγα προβλήματα αλλά λόγω ελαφρών πτώσεων κλπ.
Σήμερα όμως το φέιζερ έβγαλε ίσως το πρώτο του μηχανικό πρόβλημα.
Λέω ίσως γιατι δεν έχω καταλάβει ακόμα από που προήλθε.
Ένας μηχανικός στη γειτονία μου ΄στον οποίο το πήγα για μια πρώτη γνώμη δεν μου είπε ξεκάθαρα τι μπορεί να φταίει.
Τελικά θα κλείσω αύριο ένα ραντεβού στα κεντρικά της γιαμαχα.

Αυτό που κάνει είναι το εξής :

Κατα το ξεκίνημα, με πρώτη, κάνει σπασίματα το γκάζι και πάει λες και έχει κόφτη (σε μικρότερο βαθμό).
Μετά απο 2-3 δευτερόλεπτα το ξεπερνάει και πάει κανονικότατα, όπως πρίν, σέ όλες τις ταχύτητες και όλο το φάσμα των στροφών.
Ακόμα στο ρελαντί ακούς καθαρά οτι δε δουλεύει σωστά. Σε άτακτα αλλα συχνά χρονικά διαστήματα κάνει αρρυθμίες, λές και το "τσιμπάς".

Εγώ με τις λίγες μηχανολογικές γνώσεις που έχω νομίζω οτί μπορεί να έχει ηλεκτρικό πρόβλημα (ή κάτι τέτοιο) ή βλάβη λόγω νοθευμένου καυσίμου. Για το δεύτερο κάπως φοβάμαι διότι αν αποδειχθέι ότι φταίει αυτό, ίσως με βγάλουν εκτός εγγύησης.

Θα σας πώ αν έχω περισσότερα νέα

:wave2: :wave2: :wave2:

id12586
20/03/2008, 21:25
Μπουζί και ίσως "μπουζοκαλώδια".

Βενζίνη θα κοιτούσα μετά.

xtapodias
20/03/2008, 21:30
Αυτό μου έλεγε τώρα ένας φίλος στο τηλέφωνο.
Καθόλου απίθανο να είναι κάποιο μπουζί ή τα μπουζοκαλώδια.

Ξέχασα να πω και ότι στον εγκέφαλο που κοιτάξαμε με το μηχανικό δεν έχει καταγραφεί καμμιά βλάβη.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

el_hymador
20/03/2008, 21:42
λεμε τωρα...

η YAMAHA ειχε θεμα προσφατα με τα TPS της...

xtapodias
20/03/2008, 21:53
αυτό δεν πρέπει να είναι, διοτι στη περίπτωση αυτή το γκάζι (και το ρελαντί) θα είχε τρελαθεί.
Τώρα απλά συμβαίνει αυτό που έγραψα πιο πάνω.
Μακάρι πάντως να ήταν TPS γιατι είναι πρόβλημα διαπιστωμένο και θα το άλλαζαν τσακ μπαμ.
Τωρα...........

:( :( :(

div400
20/03/2008, 21:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
λεμε τωρα...

η YAMAHA ειχε θεμα προσφατα με τα TPS της...

και εγω αυτο υποψιαζομαι.....:sick:

id12586
20/03/2008, 21:54
Μην αγχώνεσαι άδικα. Κατα πάσα πιθανότητα είναι τα μπουζί. Αν και δεν ξέρω τα συμπτώματα του TPS

Τώρα οι άλλες εναλλακτικές είναι κομμάτι ακριβές..

THEOD
21/03/2008, 06:36
Πάντως ηλεκτρικό ακούγεται το πρόβλημα...
Χωρίς να το αποκλείω, στο fz1 (αντίθετα από το fz6) δεν έπαιξε γενικευμένο πρόβλημα με το TPS...Και αν το πρόβλημα είναι εκεί θα έχει καταγραφεί στην μνήμη βλαβών...

gkmaggas
21/03/2008, 09:50
Καλημερα...Συνηθως στα ελατωματικα TPS η μηχανη εσβηνε απροβλεπτα...

xtapodias
21/03/2008, 16:29
Νεότερα από το μέτωπο.....

Δυστυχώς η αγωνία μου μεγαλώνει καθώς σήμερα επισκεύθηκα ένα εξουσιοδοτημένο σέρβις.
Ούτε εκεί μπόρεσαν να μου πούν με τη μια τι μπορεί να φταίει.
Το μόνο που είπαν είναι ότι έχουν άλλο ένα φειζερ 1000 που το κάνει αυτό, αλλά σε όλες τις ταχύτητες και όχι μόνο στη πρώτη που το κάνει εμένα.
Τους ρώτησα μήπως είναι καλύτερα να το πάω στα κεντρικά της γιαμαχα αλλά δεν βλέπουν πως είναι αναγκη.

Να προσθέσω οτι το πρωί ξεκίνησε κανονικά, και το πρόβλημα εμφανίστηκε αφου είχα κάνει γύρω στα 7-8 χλμ. Άρα μάλλον παίζει ρόλο και το πόσο ζεστός είναι ο κινητήρας.

Τώρα από Τετάρτη νεότερα.....

:sad: :sad:

Πιστεύω πάντως οτι αν τελικά ήταν απλό (πχ μπουζί) θα ξέρανε τι παίζετε τουλάχιστον στο εξουσιοδοτημένο. Θα με φάει η αγωνία ρε γαμώτο....

THEOD
21/03/2008, 17:18
Από όλα τα FZ1 που ξέρω τόσο στο Fazerclub όσο και γενικότερα, είναι το πρώτο που ακούω με βλάβη... :rolleyes:

xtapodias
28/03/2008, 08:01
Νέα δεν υπάρχουν, όπως περίμενα, για το μηχανάκι.
Το έχω πάει στο εξουσιοδοτημένο και κανένας δεν ξέρει να μου πει τι φταίει.
Με ζώνουν τα φίδια καθώς κατάλαβα οτι κι αυτοί ψάχνονται και δεν είναι σε θέση να μου πουν πόσο σοβαρή είναι η βλάβη.

Το συνεργείο από την άλλη, ενώ είχα ξαναπάει για σερβις, μου έκανε κακή εντύπωση.
Είχε εκεί και το άλλο φειζερ που κάνει τα ίδια.
Του είχαν σηκώσει ντεπόζιτο και μπορόύσες να δεις το πάνω μέρος των κυλίνδρων (τις πεταλούδες), αν το λεω καλά.
Φυσικά εγώ είχα πάει όταν άνοιγαν και δεν δουλεύαν το φειζερ, που σημαίνει οτι είναι μόνιμα σε αυτή τη κατάσταση.
Το θέμα είναι οτι στο μαγαζί γίνονται κάποιες εργασίες (πλακάκια κλπ) και υπάρχει ενα κάρο σκόνη παντού.
Δε ξέρω αν αυτό είναι όντως κακό για το μοτέρ αλλά δεν μου χτύπησε καλά στο μάτι.

Τέλος πάντων, ντράπηκα να φύγω και το άφησα, αλλά μάλλον έκανα λάθος.
Έπρεπε να το πάω στα κεντρικά της γιαμαχα από την αρχή.
Απλά είναι μακρια για μένα και είπα να το πάω κάπου κοντά μου.

Θα δείξει............................

xtapodias
31/03/2008, 21:00
Σήμερα το πήρα.
Ήταν έτοιμο από τη Παρασκευή αλλά δε μπορούσα να πάω να το πάρω.
Την Παρασκευή από το τηλέφωνο μου είπε ότι φταίει το κακής ποιότητας κάυσιμο που είχα βάλει. Γι' αυτό καθάριστηκαν μπεκ, αντικατέστησε μπουζι κλπ.
Αυτό με χάλασε διοτί βάζω από το ίδιο βενζινάδικο συνέχεια και μέχρι τώρα δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Σήμερα που παρέλαβα, οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν.
Όπως σας είχα πει άλλος ένας είχε το ίδιο πρόβλημα σε μεγαλύτερο βαθμό από εμένα, και του το έφτιαξαν με τον ίδιο τρόπο.
Αυτό ο τρόπος σημειώστε υποδείχθηκε στο συνεργείο από τη γιαμαχα.
Ε!! λοιπόν δεν πρόλαβε να κάνει 600 χλμ ο άνθρωπος και άρχισε να του το ξανακάνει. Άρα το πρόβλημα είναι αλλού.
Να πώ κιόλας οτι ο υπεύθυνος του συνεργείου ήταν αρκετα προβληματισμένος από όλα αυτά.
Πλέον περιμένω να το ξανακάνει για να το ξαναπάω, γιατι δε νομίζω να λύθηκε το πρόβλημα.

Γαμώτο....................

id12586
31/03/2008, 22:56
Όταν και αν το κάνει το πρόβλημα, τσέκαρε τι χρώμα έχουν τα μπουζι πριν το πας στο συνεργείο.
:)

zachs
27/04/2008, 14:36
Φίλε μου ,χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο,αυτό που περιέγραψες είναι ΚΛΑΣΣΙΚΟ Yamaha.Το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ είχα και γω στο R6 που είχα πριν τρία μόλις χρόνια και δεν θέλω να το θυμάμαι.Το είχα πάρει καινούργιο το 2000(παρόλο τις αντιρρήσεις του μηχανικού μου ,που μου έλεγε χαρακτηριστικά :θα τα πούμε στις 40000 χλμ).Άνοιγες το γκάζι με 1η και το μηχανάκι δεν πήγαινε βήμα.Έκανε κάτι κολλήματα και μετά από μερικά χλμ καθάριζε κι έπειτα το ξανάκανε και πάλι απ την αρχή.Ο εξουσιοδοτημένος μου έλεγε ιστορίες για αρκούδες.Μ έβαλε ν αλλάξω μπουζί,φίλτρα,βενζινάδικο,λάδια,αλυσίδα και γρανάζια(?!) μέχρι και σινεμπλόκ(?!?!) στον πίσω τροχό αλλά μάταια.Η λύση που βρέθηκε μέχρι να το ξεφορτωθώ ήταν να βγάλει ο μηχανικός μου (δεν είμαι μηχανικός για να τα ξέρω καλά αυτά) το σωληνάκι απ τις αναθυμιάσεις του λαδιού(?) έξω στο περιβάλλον,με αποτέλεσμα να καθαρίσει το δούλεμα του κινητήρα και να γεμίζω ντουμάνι εγώ!Η λύση που σου προτείνω επειδή δεν πρόκειται να δεις χαϊρι είναι να το πουλήσεις όσο δουλεύει καλά και να αλλάξεις μάρκα.Αυτό τουλάχιστον έκανα και γω και βρήκα την υγειά μου.Φιλικά πάντα και χωρίς παρεξήγηση. :wave2:

sotosfz6
27/04/2008, 17:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από zachs
!Η λύση που σου προτείνω επειδή δεν πρόκειται να δεις χαϊρι είναι να το πουλήσεις όσο δουλεύει καλά και να αλλάξεις μάρκα.Αυτό τουλάχιστον έκανα και γω και βρήκα την υγειά μου.Φιλικά πάντα και χωρίς παρεξήγηση. :wave2:

ή μπορείς και να το πετάξεις κάπου αρκεί να βεβαιωθείς ότι δεν θα το βρει ποτέ κανείς.:lol: :lol: ....ξέρω ένα πολύ καλό σημείο.....

όσο αφορά το πρόβλημα, έχω διαβάσει και στο fazerclub σχετικά με το σωληνάκι εξαερισμού του λαδιού(δεν είμαι ειδικός επί του θέματος) ...τσεκάρισέ το
http://www.fazerclub.gr/forum1/viewtopic.php?t=6326&postdays=0&postorder=asc&start=15

xampos
27/04/2008, 18:29
καμοια τρομπα βενζινης?? :confused:

μου θυμιζει τα συμπτωματα των ζ 750 που εχουν προβλημα στην αντλια βενζινης

xtapodias
30/04/2008, 10:42
Τελικά όπως τα περίμενα.
Το μηχανάκι άρχισε τα ίδια, αλλά σε μικρή κλίμακα ακόμα.
Δεν το κάνει σε κάθε ξεκίνημα, μπορεί να το κάνει μια-δυο φορές σε κάθε διαδρομή.
Περιμένω να το κάνει όπως πριν για να το ξαναπάω.
Φίλε zachs με προβλημάτισες πολύ με αυτά που μου είπες αλλά ούτε να τα σκέφτομαι δε θέλω.
Και το να βγάλω τις αναθυμιάσεις στον αέρα αλλά και να το πουλήσω.

Πρέπει να βρεθεί λύση ρε γαμώτο και η γιαμάχα δεν φαίνεται να την έχει...........................

zachs
30/04/2008, 18:34
Φίλε xtapodia σε καταλαβαίνω απόλυτα,όπως σου είπα και τις προάλλες δεν το παίζω έξυπνος ειδικά από την στιγμή που δεν είμαι τακτικός στο forum σας.Δεν πρόκειται να δεις χαΐρι δυστυχώς.Αυτή είναι η άποψη μου.Είχα το R6 του 2000 πέντε ολόκληρα χρόνια.Το πήρα καινούργιο και μου έβγαλε τα πιο πολλά προβλήματα από κάθε άλλο μηχανάκι που έχω τα δέκα χρόνια που ασχολούμαι με τις δύο ρόδες:ΖΧR 400,ZX6R '98,ZX10R 2005 και τώρα RSVR 1000 '06.Το λάτρεψα για την συμπεριφορά του και την εμφάνιση του αλλά ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ Yamaha.

Τρεις φορές!!! γρανάζι δευτέρας
Πολλαπλασιαστές και διάφορα ηλεκτρικά προβλήματα συνέχεια
Στις 40000 χλμ όπως ακριβώς το είπε ο μηχανικός μου (ο φαρμακόγλωσσας) ένα λίτρο λάδι κάθε μήνα.
Και τέλος αυτά που σου είπα οπότε πήρα τη μεγάλη απόφαση και ησύχασα.Πούλα το χωρίς πολλά πολλά και άλλαξε μάρκα.Φιλικά και πάλι
:wave2:

mixalakis
01/05/2008, 19:46
Δεν μου αρέσουν καθόλου αυτές οι μέθοδοι! Δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι, φταίει η βενζίνη και ας καθαρίσουμε τα μπεκ, ας αλλάξουμε και τα μπουζί κτλ, καλού κακού να πάρουμε και κανένα ψιλό επί τη ευκαιρία και αν φτιάξει έφτιαξε.

Που το πήγες αν επιτρέπεται;

TROOPER
02/05/2008, 12:33
@zachs

φιλε καταλαβαινω οτι παραπακετοθηκες με το γιαμαχα που ειχες, και ειναι δεκτο να εχεις αποριψει τη γιαμαχα σαν εταιρια εσυ για σενα, αλλα δε νομιζεις οτι ειναι το λιγοτερο γραφικο προς ολους οσους εχουνε γιαμαχα και δεν εχουνε αντιμετωπισει ποτε προβληματα, να βγαινεις και να απορριπτεις ολοκληρη την εταιρια???

δλδ επειδη τα κ6 κοβανε πλαισια,η σουζουκι ειναι για τα μπαζα???δε σε καταλαβαινω....anyway....οπως καταλαβαινεις...:wave2:

xtapodias
02/05/2008, 14:15
Με το συνεργείο δεν έχω καμμία ιδιαίτερη σχέση, και δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω ποιο είναι.
Φυσικα δε μου αρέσει η τακτίκη που ακολούθησαν για τη λύση.
Επειδή όμως το έχω πάει σε άλλο ένα εξοθσιοδοτημένο και ένα μη εξουσιοδοτημένο και δεν πήρα ξεκάθαρες απαντήσεις και από αυτούς, λέω να μη το πώ ακόμα.
Ο άλλος εξουσιοδοτημένος μου έλεγε τα ίδια και ο μη εξουσιοδοτημένος από τη μια δεν μπορεί να το αναλάβει λόγω εγγύησης αλλά από την άλλη δεν μου είπε ουτε αυτός τι μπορεί να φταίει.

Ελπίζω να ξεμπλέξω σύντομα.

Υ.Γ. Αν κάποιος ξέρει εξουσιοδοτημένο γιαμάχα με μηχανικό αετό μου λέει να το πάω κι από εκέι!!

THEOD
02/05/2008, 14:24
Για "αετούς" δεν ξέρω, αλλά εμένα προσωπικά καλές εντυπώσεις μου έχει αφήσει ο Τσεσμελής στην οδό Θεοφιλοπούλου στην Αθήνα, ενώ πολλά παιδιά από το Φείζερκλάμπ εμπιστεύονται με κλειστά μάτια και είναι πολύ ικανοποιημένοι από τον Καραμανώλη στον Πειραιά...

Αμφότεροι εξουσιοδοτημένοι...

mixalakis
02/05/2008, 14:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από xtapodias

Υ.Γ. Αν κάποιος ξέρει εξουσιοδοτημένο γιαμάχα με μηχανικό αετό μου λέει να το πάω κι από εκέι!!

Για αυτό σε ρώτησα.
Εγώ που είχα yamaha παλιότερα το πήγαινα στον Λεμπέση της μοτοδυναμικής στην Καραθοδωρή με πολύ καλές εντυπώσεις. Ξέρει πολύ καλά τα yamaha.

TROOPER
02/05/2008, 15:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από xtapodias

δεδομενου του οτι προσωπικα δεν θελω να κανω διαφημιση σε κανεναν (οχι οτι τα αλλα παιδια καναν διαφημιση, απλα εγω το βλεπω ετσι...),

ΕΧΕΙΣ Π.Μ.

:wave2:

xtapodias
02/05/2008, 15:29
ευχαριστώ για τις προτάσεις

:beer: :beer:

xtapodias
20/05/2008, 22:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από id12586
Μπουζί και ίσως "μπουζοκαλώδια".

Βενζίνη θα κοιτούσα μετά.

Λοιπόν ξαναπήγα μια βόλτα (πριν το πάω αλλού) στο εξουσιοδοτημένο που το είχα πρωτοπάει
Αν θυμάστε μου είχς πει ότι έχει άλλη μια περίπτωση που του κάνει τα ίδια με το δικό μου αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα.
Μου είπε οτι πέρασε από κόσκινο το άλλο μηχανάκι αφού δεν έβρισκαν με τίποτα τι φταίει.
Τελικά μου είπε με απόλυτη σιγουριά οτι ήταν οι πίπες των μπουζί, και οτι το άλλο μηχανάκι πλέον χαίρει άκρας υγείας.
Μου παρείγγειλε κι εμένα 4 πίπες και περιμένω να έρθουν για να τις βάλει.

Ελπίζω να τελειώνω τώρα, θα δώσω feedback μετα την αλλαγή.

xtapodias
09/06/2008, 19:10
επιτέλους βρήκα λίγο χρόνο να γράψ......

Αλλάχτηκαν οι πίπες (πολλαπλασιαστές νομίζω?), και το μηχανάκι δουλεύει ρολόι.
Εντός εγγύησης και χωρίς πολλά πολλά, απλά με λίγη καθυστέρηση καθώς δεν υπήρχαν στη γιαμαχα.

Πρέπει λογικά να ήταν ελλατωματικές καθώς δεν μπορώ να βρώ αν το προκάλεσα εγώ κάπως

Τέλος καλό όλα καλά.....

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

DrIoannis
09/06/2008, 19:30
Χαίρομαι που βρήκες λύση.Ο πολλαπλασιαστής μάλλον ελαττωματικός ήταν,εκτός και αν είχε πέσει νερό σε πλύσιμο και είχε υγρασία.