View Full Version : Επιδαυρος..τελικα αξιζει;
Να εξηγηθω..
Το Σαββατο που περασε, σηκωθηκα το πρωι και εντελως αυθορμητα, ξεκινησα για Επιδαυρο, μονος.Παρ'οτι εχω παει Κορινθο και Ναυπλιο αρκετες φορες δεν ειχε τυχει ποτε να περασω απο εκει να δω πως ειναι.
Πριν απο λιγες μερες ετυχε να παω μια βολτα με τον KaTanaS, και θυμαμαι χαρακτηριστικα που μου ειπε, οτι η Επιδαυρος ειναι ολα τα λεφτα.
Ακουγα και γω απο φιλους και γνωστους, για ωραιες κλειστες στροφες, καλοστρωμενη ασφαλτο και τα λοιπα, και σκεφτηκα οτι πρεπει να αξιζει.
Μεσα στο μυαλο μου, φανταζομουνα μια διαδρομη με ασφαλτο και ορατοτητα σαν το Μπραλο (που δεν ειναι και οτι ιδανικοτερο), αλλα πιο κλειστη.
Ωραια, λεω απο μεσα μου, το SV θα βρεθει στο στοιχειο του...
Φτανοντας λοιπον στην πολυποθητη διαδρομη, αρχισα σιγα-σιγα να ξενερωνω και αυτο γιατι βρεθηκα αντιμετωπος με εναν δρομο καρμανιολα, στενο, με αυτοκινητα να πηγαινουν οπως τους καπνισει, χωρις ορατοτητα (φοβερα επικινδυνο για καποιον που δεν εχει ξανακανει την διαδρομη),και με εναλλαγες καλης και σκαρτης ασφαλτου, και αρκετη υγρασια, κατα διαβολικη συμπτωση, στα φρεσκοστρωμενα κομματια μονο.
Στα πρωτα κιολας χιλιομετρα σταματησα, εκανα αναστροφη, και εφυγα...
Βεβαια εγω καλυψα ενα μικρο κομματι αυτου του δρομου, οποτε δεν εχω την γενικοτερη εικονα,.. δεν ξερω ισως παρακατω να βελτιωνοταν η κατασταση, αλλα οπως και να εχει ηταν μια διαδρομη που μαλλον για μενα ηταν ακαταλληλη.
Γυρνωντας, εβλεπα ορδες απο Ντουκατι στην κυριολεξια, αλλα δεν ειχα πλεον ορεξη ουτε να τους παιξω τα φωτα....
Δεν κατακρινω κανεναν που αποφασιζει να ξεδωσει στην συγκεκριμενη διαδρομη, καταλαβαινω οτι ειναι μια προσιτη αποσταση για εναν Αθηναιο, και οχι μονο,αλλα εγω μονος μου δεν την ξανακανω.
Επιστρεφω παλι σε αυτα που μου ειπε ο Σταυρος, (KaTanaS), σχετικα με την εμπειρια του στα Μεγαρα, με ενα μηχανακι που πολλοι θα εκριναν ακαταλληλο, και με την σειρα μου αυτοφασκελωνομαι.
Μαλλον μονο για Σουνιο ειμαι σε τελικη αναλυση... γαμωτο.
:lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Μαλλον μονο για Σουνιο ειμαι σε τελικη αναλυση... γαμωτο.
:lol:
Γιατί η άσφαλτος στο Σούνιο είναι καλύτερη ή μήπως είναι φαρδύς ο δρόμος ή δεν περνάνε αυτοκίνητα όπως θέλουν????????:confused:
Εεεεχμμμ... το ποστακι επρεπε να μπει σε αλλη κατηγορια αλλα ηθελε η αδερφη μου σωνει και καλα να μπει στον ΑΣΕΠ να δει κατι προκυρηξεις, και καπου αποσυντονιστηκα..σορι ετσι;
.....AAADMIN ενα ban στο παιδι....... ΕΕΕΦΤΑΣΕΕΕΕΕ!
Αρχικά δημιουργήθηκε από sas
Γιατί η άσφαλτος στο Σούνιο είναι καλύτερη ή μήπως είναι φαρδύς ο δρόμος ή δεν περνάνε αυτοκίνητα όπως θέλουν????????:confused:
Καθε αλλο...μαυρο χαλι ειναι αλλα εχω παει τοσες φορες που ξερω καθε σπιθαμη του δρομου.
Ισως τελικα καπου εκει να ξεγελιομαστε ολοι.
σιγουρα ειναι ενα καλο κοματι, αλλα οπως ολα με προβληματα.
καλα εκανες και γυρισες γιατι σιγουρα η υγρασια ηταν σε ολο το δρομο απο το Σοφικο και μετα.....αλλα λογο της ασφαλτου δεν φαινετε.
απο 'κει και περα χωρις να ξερω τις δυνατοτιτες σου μην απογοητευεσαι, τι θα πει εισαι μονο για το Σουνιο, ολοι καπως ετσι αρχισαμε.
εχεις ενα πολυ καλο μοτο και το μονο που εχεις να κανεις ειναι να το απολαυσεις και ολα θα ερθουν, στο κατω κατω δεν ειμαστε ολοι "πιλοτοι".
δες και την αλλη πλευρα της βολτας, η Επιδαυρος ειναι πανεμορφη διαδρομη που την χανουμε λογο ταχυτητας
Μαλλον δεν το καταλαβαινω αυτο..
Επειδη διαπιστωσες και εκρινες πως δεν ηταν ασφαλης η συγκεκριμενη Διαδρομη, γυρισες πισω ??
Μπορει να κανω λαθος αλλα ισως θα επρεπε να συνεχισεις με αυξημενη προσοχη και χωρις υψηλες ταχυτητες και ετσι να απολαμβανες την Διαδρομη που ειναι πραγματικα πολυ ομορφη !!!
Πρεπει νομιζω να προσαρμοζομαστε με καθε συνθηκη και δεν χρειαζεται απαραιτητα να παμε ταπα ,πηγαινουμε ανετα και κανουμε χαλαρη βολτουλα ...
:beer:
Την διαδρομη τη χαρηκα, και ακομα περισσοτερο εκεινη προς Ναυπλιο που πηγα μετα για να δω ενα φιλο μου (κακως το παρελειψα).
Ασφαλως και ΔΕΝ πηγαινα ταπα, ο σκοπος αυτης της βολτας ηταν περισσοτερο για να εξακριβωσω τα λεγομενα φιλων και γνωστων περι στροφιλικιων της Επιδαυρου.
Δεν ειναι τιποτα σπουδαιο, και ισως κακως ποσταρα, απλως απομυθοποιησα μια διαδρομη την οποια αλλιως την φανταζομουν και αλλιως την βρηκα.
Και εννοειται οτι θα ξαναπαω αλλα την επμενη φορα με πιο συγκεκριμενο προορισμο, και με πρωινο καφε,που η ελλειψη του μου δημιουργησε μεγαλο προβλημα μετεπειτα.:D
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
, απλως απομυθοποιησα μια διαδρομη την οποια αλλιως την φανταζομουν και αλλιως την βρηκα..:D
re c giwrgo, mhn eisai apolytos.
kai egw otan phga prwth fora , san xesmenos , monos mou.
fobomoun thn kathe strofh, tous autokinhtistes ekdromeis, eblepa allous na pernane kommatia , kai thn thewrhsa karmaniola.
thn janaperasa 3-4 fores, pali monos, wste na mh parasyrthw apo kanenan. kai twra thymamai oles tis strofes.
thymamai tis kliseis tous, thn asfalto, kaipernw oso to dynaton pio asfaleis grammes me to dynaton pio katallhla xiliometra ths kathe peristashs.
ti perimenes? na breis kapoia pista?
katya th gnwmh mou to kalo einai pws mporeis na ejaskhtheis sto sthsimo panw sth mhxanh xwris na phgaineis me polla, eneka tou gegonotos twn kleistwn strofwn kai tou stenou dromou.
d3en einai gia xronous. kai thelei aytosygkentrwsh 100% synexws na mhn fermareis kanena i.x. kai xaseis ton prosanatolismo sou.
polloi exoun prosgeiwthei sta braxia panw kai stis mparieres.
an phgainame mazi tha katalabaines gia ti rythmo milaw.
gia emena h kalyterh diadromh einai mexri epidayros gia zestama kai na mpeis sto nohma, ystera synexizeis kai anebaineis gia tripolh apo axladokampo opou d4n exei aytokinhta kai trabaei gia perissotera xiliometra, katebaineis xalara stis eytheies mexri tripoli, synexizeis gia megalopolh, me tis kathforikes fourketes kai anebaineis jana apo ta stena pros karytaina kai apo ekei stemnitsa.
gyrnas apo bytina kai apo ethnikh apo artemisio .
isorrophmenh bolta, me pollwn eidwn strofes, polla xiliometra , opote kapoia stigmh kourazesai kai ta blepeis pio wrima ta pragmata. kai apo myrwdies toses wste na exeis na skeftesai olh thn epomenh ebdomada.
ena sou lew giwrgo, mhn xaseis me tipota to epomeno truckday sta megara. tha me thymitheis.
kai de tha janakatebeis sto epikyndino sounio para mono gia myrwdies thalassas
και εγώ όσο είμουν Αθήνα την έκανα τουλάχιστον 1 φορά κάθε εβδομάδα.
Γαμώ τις διαδρομές! Στο καλύτερο γύρισες πίσω!
Τα σχετικά με ασφάλειας....πουθενά στο δρόμο δεν είναι.
Πάντως είναι απο τις πιο όμορφες διαδρομές και πολύ κοντά στην Αθήνα.
Έχω περάσει 4 φορές,(3 με ΑΧ-1 250 και 1 με xl125v).Με το ΑΧ είχε πλάκα,με πήγε κάπως σβέλτα,ούτε 1 φορά δεν κούνησε,δεν με προβλημάτησε η άσφαλτος. Το μόνο πρόβλημα είναι το κομβόι απο αμάξια που σου κόβουν το ρυθμό και σ'εκνευρίζουν τα μάλα! :mad:
Παρ'όλα αυτά με το 125 ήταν καλύτερα! :D Οι υπόλοιποι φύγανε μπροστά και πίσω εγώ κούτσα-κούτσα να απολαμβάνω μια ΠΕΝΕΜΟΡΦΗ διαδρομή!
:)
Η ασφαλτος κραταει αρκετα καλα και περισσοτερο απο οσο δειχνει - εαν εξαιρεσεις μια στροφη η οποια κλεινει αποτομα απο 45 στις 90 μοιρες (εκει εχει φυγει πολυς κοσμος), κατα τα αλλα αξιζει (μιλαω κυριως για το κομματι πριν το Stork)
Βεβαια για μια ακομη φορα τονιζω οτι δεν ειναι πιστα - φιλος προχθες με R1 που "καθαριζε" το δρομο επεσε οταν πατησε γραμμη απο νερα που αφησε βυτιοφορο ευτυχως μονο με υλικες ζημιες.
Το καλο με την Επιδαυρο οτι εχει καποιες καλες παρατεταμενες με προσφυση, καλη ορατοτητα και χωρις σαμαρακια, οπου μπορεις να κινηθεις με σχετικη ασφαλεια.....
Eμενα παντως η Επιδαυρος δεν με εμπνεει
για γρηγορη οδηγηση...
Πολυ ωραια διαδρομη αλλα με πολλους ασταθμητους
παραγοντες...
Αρχικά δημιουργήθηκε από GyPsy
Eμενα παντως η Επιδαυρος δεν με εμπνεει
για γρηγορη οδηγηση...
Πολυ ωραια διαδρομη αλλα με πολλους ασταθμητους
παραγοντες...
Αν και σε πολλες στροφες εχει αντιολισθητικη ...
Θα συμφωνησω με τον Γυφτουλα ... :D
periklisk
14/12/2004, 10:10
Καλή βόλτα η Επίδαυρος αλλά δεν είναι για πολλά.....
Έχει κάτι στροφές εντελώς κουκουρούκου μανταλάκια......
Η Συγκεκριμενη διαδρομη εχει επισης, σχετικα παντα ε, πολυ καλη σημανση, οπως και τα ορια ταχυτητας που αναγραφονται σε καποιες στροφες πλησιαζουν καπως την πραγματικοτητα , παντα σχετικα με αλλες διαδρομες που η σημανση ειναι απο την δεκαετια του 50 ..
ότι σε αυτό το κομμάτι
κάνανε πριν μερικά χρόνια προπόνηση οι αναβάτες που
έτρεχαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα .
Είναι μια διαδρομή που έχει τα πάντα ξεκινώντας με
σφιχτά τεχνικά κομμάτια καταλήγοντας με το τελευταίο κομμάτι
μετά το stork (εκεί συγκεκριμένα ήταν το κομμάτι που κάνανε προπόνηση
οι αναβατές) όπου είναι και το ποιο σβέλτο.
Ομολογουμένως είναι ένα death κομμάτι που μόνο οι τοπικοί αναβάτες
μπορούν να πάνε σβέλτα και όσοι έχουν φάει
τα νιάτα τους εκεί (και βέβαια όσοι πάνε με την ταυτότητα στο στόμα).
Είναι τόσο μεγάλη η διαδρομή που είναι δύσκολο να την θυμάσαι από έξω
και επειδή είναι τόσο μεγάλη διαδρομή είναι πολύ εύκολα να έρθει το λάθος.
Για μένα πρέπει κάποιος να έχει περάσει αρκετές φορές
και να την έχει μελετήσει αρκετά για να αρχίσει δειλά
δειλά να ανεβάζει ρυθμό.
Για μένα ο δρόμος κρατάει μέχρι ένα σημείο απλά μην το παρακάνεις (σε συνάρτηση
πάντα με το τι καβαλάς) συχνά πυκνά μπορείς να βρεις πετραδάκια, νερά όπως πολύ σωστά είπατε
αλλά το σημαντικότερο υγρασία και πάγο μιας και αργή να δει ο ήλιος την
διαδρομή (σε μερικά σημεία μέχρι να το δει νύχτωσε) .
Καλό θα είναι ποτέ να μην πηγαίνετε στα όρια σας
να είστε ένα (για να μην πω δυο) κλικ ποιο χαλαρά
ώστε και εσείς να χαίρεστε και το γούστο σας να κάνετε
και όλα να είναι μέλι γάλα , όχι μόνο στην Επίδαυρο ΠΟΥΘΕΝΑ οι
πιστές (θα μου πεις ποιες πίστες αυτήν στην Σέρρες που θες
45 μέρες να πας η την άλλη που είναι 30 λεπτά από την
Αθήνα αλλά ο θεός να την κάνει πιστα) την θα γίνουν κλέφτες!!!
:wave2:
Η Επιδαυρος εχει το καλο οτι ειναι σε φαση `πεταγομαστε για 1 καφε`.Πρεπει να την κανεις καποιες φορες και θα δεις οτι ειναι ευκολη στο να τη θυμασαι.Θελει καλα λαστιχα και πολλη προσοχη.Θα σε αποζημιωσει απο απολαυση ειδικα στο γυρισμο οπου νομιζω οτι καθεται πολυ καλυτερα σαν διαδρομη.Πιες και ενα καφεδακι στο μπαλκονι να κουλαρεις και ολα καλα.Αν θες να τη δεις και τουριστας μπες και στο αρχαιο να το χαζεψεις.Δε συγκρινεται με σουνιο ουτε απο αποψη επικινδυνοτητας ουτε απο απολαυση(καλος δρομος αλλα πολυ σφικτος και στενος).Αν θες κατι ακομα πιο ιδανικο αλλα λιγο δωσε 1.5ε και πηγαινε στην περιφ.Υμητου.
Οι στροφές με ορατότητα είναι μετρημένες στα δάχτυλα... Τι να τα κάνεις τα υπόλοιπα άμα δεν βλέπεις τι γίνεται μέχρι την έξοδο;
Όμορφη διαδρομή αλλά όχι για πολλά...
Billys_RR
14/12/2004, 11:25
Sorry αλλά η επίδαυρος είναι χάλια για να πας να στρίψεις..
για όλους τους λόγους που προαναφέρατε!
δεν αξίζει να πηγαίνεις τάπα 20-30χλμ πόσα είναι, όλες οι στροφές, για 4-5 στροφές που ουσιαστικά αξίζουν να το χώσεις...
αυτές τις λίγες φορές που έχω πάει, πάντα πήγαινα να τη πάθω και από μία φορά!
προχθές πήγαινα για low siding σε μια άσχετη στροφή χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο, και ευτυχώς το έσωσα.. τα σημάδια είναι ακόμα στο μπροστινό λάστιχο.. ίσως και να έφταιγα εγώ, δε λέω...
Μπράλλο όσες φορές έχω πάει, δεν κινδύνεψα ποτέ (βέβαια τύχη είναι αυτό, χτύπα ξύλο), και μιλάω για στροφές παρατεταμένες των 200++χλμ.....
Αρχικά δημιουργήθηκε από gmakris
............
Βεβαια για μια ακομη φορα τονιζω οτι δεν ειναι πιστα - φιλος προχθες με R1 που "καθαριζε" το δρομο επεσε οταν πατησε γραμμη απο νερα που αφησε βυτιοφορο ευτυχως μονο με υλικες ζημιες.
................
Αυτό το γ@μηδι το βυτιοφόρο.... δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στο ίδιο αλλα και εμείς την Κυριακή που περάσαμε κατα τις 12 απο εκεί (μετά το Στορκ) είχε μια γραμμή από νερά που γλύστραγε σαν πουτ@να και σου διέλυε την όποια γραμμή ήθελες να πάρεις στο δρόμο...... μέχρι που μπήκε σε κάποιο χωματόδρομο και επιτέλους ηρεμήσαμε λίγο....
Εγώ στους δρόμους που δεν έχει ορατότητα μένω πάντα στο δικό μου ρεύμα οπότε και προσρμόζω την γραμμή μου.... την Κυριακή με πέταξε το νερό αυτό 2 φορές εκτός :(
καλή - πολύ καλή η διαδρομή αλλά ή θα την πας χαλαρά και θα την απολαύσεις, ή θα δαγκώσεις ταυτότητα και είσαι προετοιμασμένος για όλα...... όποιος είναι εν πάση περιπτώση .....
συγνώμη αν θα σας στεναχωρήσω
να δούμε πότε θα σταματήσουν οι βόλτες, στις διαδρομές των στροφών του θανάτου
Επίδαυρος, Αρτεμίσιο, Μπραλλος, αϊ γιαννης ρώσος sucks
(και δυστυχώς ρουφούν ανθρώπους σε ταξίδι χωρίς επιστροφή)
ελάχιστοι αναβάτες πανε βόλτα, για να απολαύσουν την διαδρομή και να χαρούν την φύση
ελάχιστοι έχουν κάποιες οπτικές εντυπώσεις από την φύση
και ακόμα πιο ελάχιστοι, έχουν παει στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου να δουν μια παράσταση
λίγοι είναι οι συνειδητοποιημένο,ι που οδηγούν γρήγορα και συνετά απολαμβάνοντας, την οδήγηση της μηχανής τους
η αδρεναλίνη είναι ισχυρή εξαρτησιογονος ουσία, αλλά δυστυχώς η απόλαυση της αφήνει μερικές φορές θύματα που οι δικοί τους άνθρωποι δεν μπορούν να φέρουν ποτέ πίσω
θα ήταν πολύ χρήσιμο να ξέραμε πόσοι έχουν σκοτωθεί σε αυτές τις διαδρομές
:(
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Αυτό το γ@μηδι το βυτιοφόρο.... δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στο ίδιο αλλα και εμείς την Κυριακή που περάσαμε κατα τις 12 απο εκεί (μετά το Στορκ) είχε μια γραμμή από νερά που γλύστραγε σαν πουτ@να και σου διέλυε την όποια γραμμή ήθελες να πάρεις στο δρόμο...... μέχρι που μπήκε σε κάποιο χωματόδρομο και επιτέλους ηρεμήσαμε λίγο....
Εγώ στους δρόμους που δεν έχει ορατότητα μένω πάντα στο δικό μου ρεύμα οπότε και προσρμόζω την γραμμή μου.... την Κυριακή με πέταξε το νερό αυτό 2 φορές εκτός :(
καλή - πολύ καλή η διαδρομή αλλά ή θα την πας χαλαρά και θα την απολαύσεις, ή θα δαγκώσεις ταυτότητα και είσαι προετοιμασμένος για όλα...... όποιος είναι εν πάση περιπτώση .....
Οπως φαινεται κυκλοφορει συχνα στο δρομο - την παθαμε το Σαββατο 10 χλμ μετα το Stork προς Αθηνα οπου ειχε αφησει μια φαρδια γραμμη για 1 χλμ.
Σε μια φρεσκοστρωμενη με θετικη camber - ο φιλος μπηκε μαλλον απροσεκτα ξυνοντας με 120 ενω ακολουθουσα σε σταθερη αποσταση > 20m και γι'αυτο ευτυχως προλαβα να αντιδρασω.
Τονιζω το θεμα αποσταση εφοσον σωζει καταστασεις. Πριν 30 ημερες ακολουθωντας σε αποσταση 5m αλλο μηχανακι δεν προλαβα να αντιδρασω με αποτελεσμα να γλυστρισουμε και οι 2 σε νερα σε φουρκετα του Αγ.Ιωαννη. Ο πρωτος οδηγος θα πρεπει να ειναι εμπειρος για να "διαβαζει" την ασφαλτο γι'αυτο λεμε οτι "καθαριζει" ετσι ωστε να γλυτωσουμε τα χειροτερα.....
Αρχικά δημιουργήθηκε από NAVIGATOR
συγνώμη αν θα σας στεναχωρήσω
να δούμε πότε θα σταματήσουν οι βόλτες, στις διαδρομές των στροφών του θανάτου
Επίδαυρος, Αρτεμίσιο, Μπραλλος, αϊ γιαννης ρώσος sucks
(και δυστυχώς ρουφούν ανθρώπους σε ταξίδι χωρίς επιστροφή)
ελάχιστοι αναβάτες πανε βόλτα, για να απολαύσουν την διαδρομή και να χαρούν την φύση
ελάχιστοι έχουν κάποιες οπτικές εντυπώσεις από την φύση
και ακόμα πιο ελάχιστοι, έχουν παει στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου να δουν μια παράσταση
λίγοι είναι οι συνειδητοποιημένο,ι που οδηγούν γρήγορα και συνετά απολαμβάνοντας, την οδήγηση της μηχανής τους
η αδρεναλίνη είναι ισχυρή εξαρτησιογονος ουσία, αλλά δυστυχώς η απόλαυση της αφήνει μερικές φορές θύματα που οι δικοί τους άνθρωποι δεν μπορούν να φέρουν ποτέ πίσω
θα ήταν πολύ χρήσιμο να ξέραμε πόσοι έχουν σκοτωθεί σε αυτές τις διαδρομές
:(
Κανεις δεν θελει να καταληξει στην εντατικη γι'αυτο επιλεγει να κινηθει συμφωνα με τα ορια που νιωθει ασφαλης.
Για μερικους να παρουν μια συγκεκριμενη στροφη με 80 ειναι κατορθωμα ενω καποιοι αλλοι στριβουν στο ιδιο σημειο με +120 χαλαρα και απολαμβανουν και την διαδρομη....
Η διαφορα ειναι οτι οταν αυτοι οι 2 συναντηθουν στην ιδια στροφη ο πρωτος πιστευει οτι ο "γρηγορος" που θα τον περασει ξυνοντας με +40 παει γυρευοντας και ειναι μετρημενες οι ωρες του, αλλα δεν ειναι ετσι.
Για παραδειγμα στην "υπουλη" στροφη της Επιδαυρου οσο γνωριζω, εχουν φυγει μονο οδηγοι της πρωτης κατηγοριας - εαν ανηκαν στην δευτερη κατηγορια (εισοδος και με περισσοτερα χλμ.) θα ειχαν τον τσαμπουκα να ταπωσουν περισσοτερο στην στροφη την ιδια στιγμη που οι αλλοι πανε ευθεια.....
Κανεις δεν θελει να καταληξει στην εντατικη γι'αυτο επιλεγει να κινηθει συμφωνα με τα ορια που νιωθει ασφαλης.
Για μερικους να παρουν μια συγκεκριμενη στροφη με 80 ειναι κατορθωμα ενω καποιοι αλλοι στριβουν στο ιδιο σημειο με +120 χαλαρα και απολαμβανουν και την διαδρομη....
Η διαφορα ειναι οτι οταν αυτοι οι 2 συναντηθουν στην ιδια στροφη ο πρωτος πιστευει οτι ο "γρηγορος" που θα τον περασει ξυνοντας με +40 παει γυρευοντας και ειναι μετρημενες οι ωρες του, αλλα δεν ειναι ετσι.
Για παραδειγμα στην "υπουλη" στροφη της Επιδαυρου οσο γνωριζω, εχουν φυγει μονο οδηγοι της πρωτης κατηγοριας - εαν ανηκαν στην δευτερη κατηγορια (εισοδος και με περισσοτερα χλμ.) θα ειχαν τον τσαμπουκα να ταπωσουν περισσοτερο στην στροφη την ιδια στιγμη που οι αλλοι πανε ευθεια.....
Νομίζεις....
Όλοι κάνουν σφάλματα ,εδώ κάνουν
οι παγκόσμιοι εμείς δεν θα κάνουμε η κοινή θνητοί!!!!!
Θα σε στεναχωρήσω αλλά δεν νομίζω ότι τα λες καλά...
Γι αυτόακριβώς τον λόγο έπεσε ο φίλος σου.... (και ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα)
Γιατί πήγαινε γυρεύοντας σε δρόμο που γλύστραγε.....
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Θα σε στεναχωρήσω αλλά δεν νομίζω ότι τα λες καλά...
Γι αυτόακριβώς τον λόγο έπεσε ο φίλος σου.... (και ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα)
Γιατί πήγαινε γυρεύοντας σε δρόμο που γλύστραγε.....
Συμφωνω αλλα πιστευω οτι και με λιγοτερα να πηγαινε ισως παλι δεν γλυτωνε - Την επομενη φορα θα ειναι σιγουρα ποιο προσεκτικος (μαλλον θα τρεξει του χρονου στο Πανελληνιο ταχυτητας και θα ησυχασουμε...)
Τώρα να πω κι εγώ την ταπεινή μου γνώμη... όποιος πάει ξύνοντας... και ειδικά σε αυτούς τους δρόμους, κάτι δεν κάνει καλά.
Δεν συζητάμε για μπότες, σπιρούνια και καυτές σέλες... αυτά δεν πρέπει να ακουμπάνε κάτω... αλλά και το μαρσπιέ να βρει, μάλλον κάτι δεν πάει καλά...
free rider
14/12/2004, 21:25
Αγαπητοί Φίλοι,
Παρατηρώ ότι υπάρχει γενικά μια αμφιβολία σχετικά με το κατά πόσο ευχαριστιόμαστε μια διαδρομή..
Αναρωτιέμαι μήπως ξεχνάμε το αληθινό νόημα του ταξιδιού?
Ταξίδι σημαίνει για μένα η διαδρομή που την περνάω παρέα με φίλους και διασκεδάζουμε γιατί συμμετέχουμε ομαδικά. Μια ματιά στον καθρέφτη που βλέπει την μηχανή του φίλου πίσω μας, ένα παιχνιδάκι όχι επικίνδυνο , η στάση μετά από κάποια χιλιόμετρα και ο χαβαλές με όλη την παρέα, οι φωτογραφίες και οι αναμνήσεις που μοιραζόμαστε….όλα αυτά είναι το ταξίδι …..
Δεν έχει λοιπόν για μένα σημασία που πηγαίνω αρκεί να είμαι με ανθρώπους που θέλω να μοιραστώ μαζί τους την εμπειρία της βόλτας….
Όλες οι διαδρομές μπορούν να γίνουν επικίνδυνες και τελείως σίγουρες , εμείς τις κάνουμε δεν μας φταίει κανείς για τις πτώσεις που μας τύχανε ,ας μην ξορκίζουμε το κακό και να λέμε ότι φταίει ο ένας ή ο άλλος είναι δική μας ευθύνη το πώς οδηγάμε….και στο κάτω κάτω αν δεν θέλαμε να οδηγάμε μηχανές δεν θα δεχόμαστε και το ρίσκο που μας αναλογεί με το που ανεβάζουμε το στάντ και ξεκινάμε…
Σίγουρα μπορεί να τύχουν πράγματα , άσε που τις περισσότερες φορές τα ατυχήματα συμβαίνουν γιατί κάτι δεν έχουμε προβλέψει ή κάτι δεν υπολογίσαμε όπως τελικά έγινε…
αλλά πιστεύω ότι πρέπει να δεχόμαστε αυτούσια την ευθύνη..
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θέλω να οδηγώ με συνεπιβάτη.. δεν θέλω να έχω την ηθική ευθύνη για την ζωή κάποιου, ανεξάρτητα πόσο με εμπιστεύεται εκείνος ή εκείνη…και όταν συμβεί να έχω κάποιον μαζί μου οδηγώ πάρα πολύ συντηρητικά…μα πάααρα πολύ…αφ ενός δεν θέλω με τίποτα να ρισκάρω το χοντροκέφαλό μου και απ’ την άλλη δεν μπορώ να αντέξω το βάρος της ευθύνης της ζωής κάποιου άλλου…
Σας Ευχαριστώ
Χρήστος
Αρχικά δημιουργήθηκε από Thanos_
Τώρα να πω κι εγώ την ταπεινή μου γνώμη... όποιος πάει ξύνοντας... και ειδικά σε αυτούς τους δρόμους, κάτι δεν κάνει καλά.
Δεν συζητάμε για μπότες, σπιρούνια και καυτές σέλες... αυτά δεν πρέπει να ακουμπάνε κάτω... αλλά και το μαρσπιέ να βρει, μάλλον κάτι δεν πάει καλά...
Θα συμφωνήσω, είναι υπερβολή !
Αρχικά δημιουργήθηκε από free rider
Αγαπητοί Φίλοι,
Παρατηρώ ότι υπάρχει γενικά μια αμφιβολία σχετικά με το κατά πόσο ευχαριστιόμαστε μια διαδρομή..
Αναρωτιέμαι μήπως ξεχνάμε το αληθινό νόημα του ταξιδιού?
Ταξίδι σημαίνει για μένα η διαδρομή που την περνάω παρέα με φίλους και διασκεδάζουμε γιατί συμμετέχουμε ομαδικά. Μια ματιά στον καθρέφτη που βλέπει την μηχανή του φίλου πίσω μας, ένα παιχνιδάκι όχι επικίνδυνο , η στάση μετά από κάποια χιλιόμετρα και ο χαβαλές με όλη την παρέα, οι φωτογραφίες και οι αναμνήσεις που μοιραζόμαστε….όλα αυτά είναι το ταξίδι …..
Δεν έχει λοιπόν για μένα σημασία που πηγαίνω αρκεί να είμαι με ανθρώπους που θέλω να μοιραστώ μαζί τους την εμπειρία της βόλτας….
Όλες οι διαδρομές μπορούν να γίνουν επικίνδυνες και τελείως σίγουρες , εμείς τις κάνουμε δεν μας φταίει κανείς για τις πτώσεις που μας τύχανε ,ας μην ξορκίζουμε το κακό και να λέμε ότι φταίει ο ένας ή ο άλλος είναι δική μας ευθύνη το πώς οδηγάμε….και στο κάτω κάτω αν δεν θέλαμε να οδηγάμε μηχανές δεν θα δεχόμαστε και το ρίσκο που μας αναλογεί με το που ανεβάζουμε το στάντ και ξεκινάμε…
Σίγουρα μπορεί να τύχουν πράγματα , άσε που τις περισσότερες φορές τα ατυχήματα συμβαίνουν γιατί κάτι δεν έχουμε προβλέψει ή κάτι δεν υπολογίσαμε όπως τελικά έγινε…
αλλά πιστεύω ότι πρέπει να δεχόμαστε αυτούσια την ευθύνη..
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θέλω να οδηγώ με συνεπιβάτη.. δεν θέλω να έχω την ηθική ευθύνη για την ζωή κάποιου, ανεξάρτητα πόσο με εμπιστεύεται εκείνος ή εκείνη…και όταν συμβεί να έχω κάποιον μαζί μου οδηγώ πάρα πολύ συντηρητικά…μα πάααρα πολύ…αφ ενός δεν θέλω με τίποτα να ρισκάρω το χοντροκέφαλό μου και απ’ την άλλη δεν μπορώ να αντέξω το βάρος της ευθύνης της ζωής κάποιου άλλου…
Σας Ευχαριστώ
Χρήστος
Μα δεν συζητάμε αυτό που λές συζητάμε την
άλλη εκδοχή ....που κάποιος θα πάει βόλτα με σκοπό
να ανεβάσει ρυθμό και να κινείτε σε ταχύτητες
που δεν αρμόζουν σε μια βόλτα έτσι όπως εσύ
περιγράφεις κτλ!!!
Την καλημέρα μου!
Μικρή Λουλού
15/12/2004, 08:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από dela
Μα δεν συζητάμε αυτό που λές συζητάμε την
άλλη εκδοχή ....που κάποιος θα πάει βόλτα με σκοπό
να ανεβάσει ρυθμό και να κινείτε σε ταχύτητες
που δεν αρμόζουν σε μια βόλτα έτσι όπως εσύ
περιγράφεις κτλ!!!
Την καλημέρα μου!
ΕΓΩ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ...
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ !!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtymoto
ΕΓΩ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ...
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ !!!
Με συμπαθας, αλλα δεν καταλαβα με ποιον συμφωνεις ...
Με τον Χρηστο ή με τον Στεφανο? :confused:
free rider
15/12/2004, 08:30
Φίλοι dela kai dirtymoto,
Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι δεν συζητάτε αυτό απλά,
Αν το ξανασκεφτούμε λίγο........ προσπαθώ να περάσω το μήνυμα ότι ανεξάρτητα από το ποια είναι η διαδρομή και πόσο γρήγορα οδηγούμε, να σκεφτούμε έστω για λίγο ................τι είναι εκείνο που θα έπρεπε να μας ευχαριστεί,
Και, ... ποιος ευθύνεται πάντα γι αυτά που συμβαίνουν.
ισως μια καλή ακραία λύση είναι τα Μέγαρα ή οι Σέρρες.....αν και αυτό είναι δύσκολο,
Όπως και να χει αν ο σκοπός είναι η γρήγορη οδήγηση σίγουρα δεν μου επιτρέπεται να πω λέξη.....
λόγω βραδυπορίας......
:rotflmao: :rotflmao:
free rider
15/12/2004, 08:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Με συμπαθας, αλλα δεν καταλαβα με ποιον συμφωνεις ...
Με τον Χρηστο ή με τον Στεφανο? :confused:
εδω υπάρχει ενα πρόβλημα....τουλάχιστον εγω οδηγώ στρητάδικο αλλά παραδεχομαι οτιι πάω αργά,
ο dirty τι οδηγάει και θα παει γρήγορα ώστε να συμφωνεί...με τον Στέφανο....
καλημέρα Στεφανε...
:confused:
τι είναι εκείνο που θα έπρεπε να μας ευχαριστεί,
ΟΟΟΟΟΟΠΑ (ρίχνω μια γυροβολιά και συνεχίζω).......
στην ευχαρίστηση ΔΕΝ έχει πρέπει...είναι καθαρά υποκειμενική:wave2:
Μικρή Λουλού
15/12/2004, 08:59
εδω υπάρχει ενα πρόβλημα....τουλάχιστον εγω οδηγώ στρητάδικο αλλά παραδεχομαι οτιι πάω αργά,
ο dirty τι οδηγάει και θα παει γρήγορα ώστε να συμφωνεί...με τον Στέφανο....
καλημέρα Στεφανε...
:confused:
ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΙ ΟΔΗΓΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑ..
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΥΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΤΩ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΕΝΑ ΣΤΡΗΤΑΔΙΚΟ...
ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΛΙΓΟ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ...
ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΜΕ ΑΦΡΙΚΑ... ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΚΟΜΠΑΣΜΟΣ,ΕΙΜΑΙ ΜΙΑΣ ΣΕΙΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ,ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ.
ΜΑΖΙ Μ'ΑΥΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΗ ΤΥΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ..
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΕΙΜΩΝΙΑΖΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΤΥΧΕΡΟΙ..
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ,ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΛΑ,Η ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ..
Εμένα έτυχε η πρώτη βόλτα με το GSXR να είναι στην συγκεκριμένη διαδρομή. Είχαμε πάει με δυο φίλους, ο ένας με ένα XT-X και ο άλλος με ένα CB 400 vtec. Δυστυχώς ο φίλος με το vtec έφυγε κανά χιλιόμετρο πριν το Stork με high siding....... Ευτυχώς τον έσωσε ο εξοπλισμός, δεν έπαθε τίποτα, μόνο υλικές ζημιές..... Είχε υγρασία σε μια στροφή και έγινε η στραβή....... Βέβαια οι δυο φίλοι κυνηγιόντουσαν και παρέσυρε ο ένας τον άλλο σε γρήγορη βόλτα, εγώ από την άλλη άπειρος κι όλας πήγαινα πολύ χαλαρά και μπορώ να πω ότι μου άρεσε η διαδρομή. Αλλά σίγουρα δεν με εμπνέει εκεί να μάθω την μηχανή. Ίσως να κάνω λάθος αλλά Σούνιο είναι καλύτερα (κυρίως λόγω ορατότητας).
Πάντως όσο άσχημη και να είναι η πίστα στα Μέγαρα ρε παιδιά, δεν είναι σίγουρα καλύτερα να πας εκεί αν θες να "μάθεις-συνηθίσεις" λίγο την μηχανή? Δεν μιλάω να πηγαίνεις μαλλιοκούβαρα και ανταγωνιστικά, απλά φαντάζομαι εκεί είναι πιο ελεγχόμενα και ασφαλή τα πράματα για να δεις κάποια πράματα.......
Έχετε καμιά ιδέα πότε θα έχει πάλι ανοιχτά για μηχανές? Ελπίζω όχι καθημερινή πάλι.........
τα κομμάτια τύπου Υλίκη (που δεν είναι ευθεία)
όπου εκεί εάν δεν έχεις γρήγορο μηχανάκι είναι προτιμότερο
να κοιτάς την λίμνη.
Τώρα σε σφιχτά (Επίδαυρος) η σβέλτα (Πράλλος) κομμάτια
ο απόλυτος συνδυασμός (μηχανής – αναβάτη)
φέρνει και το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τώρα από κει και πέρα παίζουν πολλά σενάρια πχ ένα αφρικα να
περνάει ένα χίλια καθώς ένα χτ περνάει από έξω το αφρικα!!!!
Ε και δεν λεέι κατι αύτο!!!!
Άσχετο ...είναι πολλοί που ΔΕΝ περιορίζονται στις εύκολες λύσεις
και απλά παίρνουν το ρίσκο να δοκιμάσουν την τύχη τους σε
μηχανάκια με εξωπραγματικές επιδώσεις και δεν μιλάω για αυτούς
που το κάνουν για μόστρα αλλά για αυτούς που το λέει η καρδιά τους
για αυτούς που θέλουν το κάτι παραπάνω χωρίς να υποβιβάζω
όλους τους άλλους μιας και είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεω θα τα καταφέρουν
να αντεπεξέλθουν στα ζώα καταλήγοντας να πορεύονται με τα τρελά
γκάζια με την άπειρη ροπή με το να στρίβουν υπό το καθεστώς τις τρομοκρατίας
με το να σουζάρουν με τρίτη στο κιβώτιο (εννοείτε όχι συμπλεκτάροντας)
και τόσο άλλα που σαφώς και γνωρίζετε!!!
μου κάνω πολύ
κάνω παράθεση στον εαυτό μου ο μαλάκας
έχω λαλήσει...:uplate: :hypnotize :sick: :wacko:
:lol: :lol: :lol:
Μικρή Λουλού
15/12/2004, 10:18
ΕΓΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΩΣ!!!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
όπως λέει και ο Θανάσης κάθε άποψη πρέπει να είναι τουλάχιστον σεβαστή... :hypnotize :sick: :wacko:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Μικρή Λουλού
15/12/2004, 13:05
ΟΤΙ ΤΣΙΜΠΗΣΑ,ΑΥΤΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ..
ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΒΟΛΤΕΣ,ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΠΟΥ..
ΟΤΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙΣ,ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ,ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΜΠΑΡΙΖΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙΣ..
ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ,ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ,ΔΕΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ "ΨΑΡΕΥΕΙΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΣΑΚΚΟΣ...
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ,ΤΟ ΛΕΩ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ.
ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΡΩΓΑΜΕ ΣΤΟ ΣΤΟΡΚ ΚΑΙ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝΕ "ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΓΑΜΗΔΙ","ΩΡΑΙΑ Η ΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΣΗ", "ΤΣΙΧΛΑ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ"...Κ.Λ.Π. ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑΡΤ ΕΙΔΙΚΗΣ...
ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΒΑΛΟΙ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ,ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ...
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΜΟΝΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ..
ΤΙ ΝΑ ΛΕΩ ΤΩΡΑ..
ireneepi
15/12/2004, 23:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtymoto
ΟΤΙ ΤΣΙΜΠΗΣΑ,ΑΥΤΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ..
ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΒΟΛΤΕΣ,ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΠΟΥ..
ΟΤΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙΣ,ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ,ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΜΠΑΡΙΖΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙΣ..
ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ,ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ,ΔΕΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ "ΨΑΡΕΥΕΙΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΣΑΚΚΟΣ...
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ,ΤΟ ΛΕΩ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ.
ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΡΩΓΑΜΕ ΣΤΟ ΣΤΟΡΚ ΚΑΙ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝΕ "ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΓΑΜΗΔΙ","ΩΡΑΙΑ Η ΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΣΗ", "ΤΣΙΧΛΑ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ"...Κ.Λ.Π. ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑΡΤ ΕΙΔΙΚΗΣ...
ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΒΑΛΟΙ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ,ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ...
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΜΟΝΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ..
ΤΙ ΝΑ ΛΕΩ ΤΩΡΑ..
:wacko: .....και επαυξανω....!
........Ε;
Μου φαινεται οτι ο μοδερατορος τσεκουρωσε γερα... και μαζι με αυτους και μενα:rotflmao:
χαχαχα gcrook εισουνα κοντα στην ακρη και σε τσιμπησα και εσενα...ελπιζω να μην εφαγα κατι πολυ σημαντικο!!!!
Στεφανε μου κανεις ρε τουμπανε!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
χαχαχα gcrook εισουνα κοντα στην ακρη και σε τσιμπησα και εσενα...ελπιζω να μην εφαγα κατι πολυ σημαντικο!!!!
Στεφανε μου κανεις ρε τουμπανε!!!
Παππού βλέπω έχεις πάρει φόρα και σβήνεις
ανεξέλεγκτα παίρνοντας η μπάλα και τον άμαχο
πληθυσμό.....:lol: :lol: :lol:
Και μένα μου κάνεις ρε ΤΕΡΑΣΤΙΕ trip master!!!!!:winka:
Την καλημέρα μου!!!
καλημερα σας κυριε στεφανε μας!:beer: χικ!
ZazouKaravaki
16/12/2004, 10:42
Εκτος θεματος ειστε παλι...
Σχετικα με το εαν το ξυσιμο (και να κινεισαι σβελτα ή γρηγορα) κατα ποσο ειναι βλακεια η οχι θα πρεπει να το εχεις κανει για να εχεις αποψη -χικ!- (συγνωμη η μπυρα φταιει).
Πολλοι που καταδικαζουν τη στυλ οδηγησης αυτο ισως δεν εχουν ξυσει γι'αυτο δεν μπορουν να καταλαβουν -χικ!- :
1. Την αδρεναλινη στα υψη
2. Την ασφαλεια που μπορεις να εχεις ακομη και ξυνοντας εφοσον ξυσιμο = γνωση της τεχνης του "στριβειν" (cornering)
3. Την -χικ!- ολοκληρωση σου ως οδηγος SS μηχανης (αλλιως παρε on off ή touring να ησυχασουμε)
Το σιγουρο ειναι -χικ!- οτι εαν υπηρχαν πιστες το ξυσιμο θα ηταν απλο και θα το εκαναν οι περισσοτεροι (εκτος & εντος πιστας) εφοσον θα μπορουσαν να μαθουν ευκολα....
Σημερα δυστυχως θελει ρισκο για να μαθεις αλλα οταν το καταφερεις δεν το αλλαζεις με τιποτα γιατι ειναι η μεγαλυτερη απολαυση (ενταξει μετα την μπυρα) και προτιμω να βλεπω "γρηγορους" σε μηχανακια SS παρα ορθιους στη μεση του δρομου
Αρχικά δημιουργήθηκε από ZazouKaravaki
Σχετικα με το εαν το ξυσιμο (και να κινεισαι σβελτα ή γρηγορα) κατα ποσο ειναι βλακεια η οχι θα πρεπει να το εχεις κανει για να εχεις αποψη -χικ!- (συγνωμη η μπυρα φταιει).
................................
Σημερα δυστυχως θελει ρισκο για να μαθεις αλλα οταν το καταφερεις δεν το αλλαζεις με τιποτα γιατι ειναι η μεγαλυτερη απολαυση (ενταξει μετα την μπυρα) και προτιμω να βλεπω "γρηγορους" σε μηχανακια SS παρα ορθιους στη μεση του δρομου
Δεν εχεις αδικο, αλλα απλα λες την μιση αληθεια ...
Η αλλη μιση ειναι οτι, οπως και στους μεγαλους οδηγους, το "λαθος" καραδοκει στην γωνια.
Κι αν το κανεις στην πιστα εχει καλως, εχεις και μια καποια ασφαλεια ...
Αν το κανεις στον δρομο ομως, τι εχεις ?
Αλλο ενα νοσοκομειο ή, ακομα χειροτερα, αλλη μια κηδεια ? :sick:
εμ ζαζου τα θελε ο κωλος σου!!!!!!
Πολλοι που καταδικαζουν τη στυλ οδηγησης αυτο ισως δεν εχουν ξυσει γι'αυτο δεν μπορουν να καταλαβουν -χικ!- :
2. Την ασφαλεια που μπορεις να εχεις ακομη και ξυνοντας εφοσον ξυσιμο = γνωση της τεχνης του "στριβειν" (cornering)
3. Την -χικ!- ολοκληρωση σου ως οδηγος SS μηχανης (αλλιως παρε on off ή touring να ησυχασουμε)
Το σιγουρο ειναι -χικ!- οτι εαν υπηρχαν πιστες το ξυσιμο θα ηταν απλο και θα το εκαναν οι περισσοτεροι (εκτος & εντος πιστας) εφοσον θα μπορουσαν να μαθουν ευκολα....
Τώρα επειδή εγώ τάχθηκα κατά του ξυσίματος, μάλλον θα πρέπει να απαντήσω... :rolleyes: :look:
Όποιος θέλει να ξύσει, ας ξύσει... μαρσπιέδες και μπότες μπορεί ενίοτε να ακουμπάνε κάτω αλλά είναι λάθος... Δείχνει υπέρ του δέοντος ακραίες καταστάσεις που μάλλον δεν θα πρέπει να γίνονται συνήθεια. Μια-δυο-τρεις θα κάτσει η στραβή!
Για την ξύστρα, ναι τα δέχομαι αυτά που λες αλλά όχι σε δημόσιους δρόμους... ή τέλος πάντων σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις...
Στην πίστα, ναι...
Μπορεί και κάποιοι να το έχουν κάνει και πάλι να έχουν την ίδια άποψη...
Αν είναι βλακεία ή όχι... δεν μου πέφτει λόγος!
Άντε πάμε άλλη μια γύρα :beer:
γιαυτους λοιπον που τους αρεσουν τα ορια υπαρχει ενα ρητο που λεει οτι τα ορια σου για να τα ανακαλυψεις πρεπει πρωτα να τα περασεις........το θεμα ειναι που θα συμβει αυτο και ποιες οι επιπτωσεις :cool:
Σε πολλά διαφωνώ αλλά θα σχολιάσω μόνο αυτό που μου έκανε
και την μεγαλύτερη εντύπωση και είναι και το ποιο
ουσιαστικό!!!
Εάν νομίζεις ότι όποιος ξύνει έχει ολοκληρωθεί σαν SS οδηγός
έχεις μαύρα μεσάνυχτα και καλό θα ήταν να πάρεις eσυ κανένα on off
για το δικό σου καλό και μόνο εκτός και εάν θες να πεις κάτι άλλο
με την λέξη ολοκλήρωση!!!
Ξέρεις η άποψη αυτή μου θυμίζει απόψεις όπως πχ όποιος
κάνει σούζες εντο η όποιος τελειώνει όλο το πέλμα του
ελαστικού κτλ είναι φοβερός πιλότος!!!
Να είμαστε λίγο σοβαροί!!!
ZazouKaravaki
16/12/2004, 11:20
Ρε παιδια -χικ- το εχουμε ξαναπει - οταν ξυνεις η μηχανη ειναι ΠΟΙΟ ΟΡΘΙΑ απο τον αλλον που δεν ξυνει και εχει τα ιδια χλμ μεσα στην στροφη αρα εισαι ΠΟΙΟ ασφαλης -χικ- γιατι παταει μεγαλυτερο μερος ελαστικου ---- Γι΄αυτο ξυνουμε! (αντε και για λιγο "εφε").
Τοτε ομως ανακαλυπτεις οτι εφοσον η μηχανη ειναι σε ποιο ορθια θεση (αφου ξυνεις -χικ-) οτι μπορεις να εχεις περισσοτερα χλμ μεσα στην στροφη και γι'αυτο φορτωνεις....εκει χρειαζεται οντως προσοχη....-χικ-
Εαν παρετε στα χερια σας στο DVD Twist of The Wirst (αναφερεται σε αλλον topic) θα δειτε τους δασκαλους να κρεμονται απο το μηχανακι και να ξυνουν γονατο οταν αυτο ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ορθιο!!! -χικ-
Αυτα - αντε παλι :beer:
Να υποθεσω οτι αυτα τα κανεις σε πιστα ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΤΟ DVD που αναφερεις εε;
Αλλα εαν κανω λαθος τοτε τα κανεις που στο αρτεμησιο;η στην Ευβοια;
ZazouKaravaki
16/12/2004, 11:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από dela
Σε πολλά διαφωνώ αλλά θα σχολιάσω μόνο αυτό που μου έκανε
και την μεγαλύτερη εντύπωση και είναι και το ποιο
ουσιαστικό!!!
Εάν νομίζεις ότι όποιος ξύνει έχει ολοκληρωθεί σαν SS οδηγός
έχεις μαύρα μεσάνυχτα και καλό θα ήταν να πάρεις eσυ κανένα on off
για το δικό σου καλό και μόνο εκτός και εάν θες να πεις κάτι άλλο
με την λέξη ολοκλήρωση!!!
Ξέρεις η άποψη αυτή μου θυμίζει απόψεις όπως πχ όποιος
κάνει σούζες εντο η όποιος τελειώνει όλο το πέλμα του
ελαστικού κτλ είναι φοβερός πιλότος!!!
Να είμαστε λίγο σοβαροί!!!
Ειμαστε -χικ- σοβαροι τι νομιζεις ?
Ισως η αποψη οτι ολοκληρωνεις οταν ξυνεις να παει προς το σεξουαλοβιολογικο....
ZazouKaravaki
16/12/2004, 11:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
Να υποθεσω οτι αυτα τα κανεις σε πιστα ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΤΟ DVD που αναφερεις εε;
Αλλα εαν κανω λαθος τοτε τα κανεις που στο αρτεμησιο;η στην Ευβοια;
Σιγα το κατορθωμα > να κρεμεσαι πλαι σε ορθιο -χικ- μηχανακι σε ευθεια με 60χλμ.... (παντως σε πιστα ειναι....)
Το μηχανάκι δεν είναι πιο όρθιο επειδή θα ξύσεις, αλλά επειδή θα βγάλεις το σώμα... που και αυτό θέλει τον τρόπο του...
Το ξύσιμο δεν είναι ούτε απαραίτητο ούτε αυτοσκοπός...
Άσε καλύτερα τη θεωρία να την πει κανένας δάσκαλος σε καμμία πίστα...
ZazouKaravaki
16/12/2004, 12:14
Το μηχανάκι δεν είναι πιο όρθιο επειδή θα ξύσεις, αλλά επειδή θα βγάλεις το σώμα... που και αυτό θέλει τον τρόπο του...
Το ιδιο λεμε
Βγαζεις σωμα = μεταφορα βαρους εσωτερικα της στροφης = ξυσιμο
-χικ-
Σωστα δεν ειναι σκοπος σου να ξυσεις - αυτο θα ερθει μονο του.
Απο εκεινο το σημειο απλα μπορεις να πειραματιστεις με καινουργια πραγματα οπως να μαθεις να ζυγιζεις την κληση σου με το ανοιγμα του ποδιου και να βρεις το οριο σου και εαν τα καταφερεις και της μηχανης.
Μερικοι οδηγοι εχουν βοηθηθει οταν σε περιπτωσεις που εχουν χασει μπρος-πισω κρατουν το μηχανακι στιγμιαια με το ποδι ενω ξυνουν, ενω αλλοι καταφερνουν το αντιθετο - ριχνουν δηλαδη περισσοτερο βαρος στο ποδι το οποιο "κλειδωνει" κανοντας ετσι μοχλο με αποτελεσμα την απωλεια προσφυσης.
Οποιος ξυνει εχει πολλα να μαθει ακομη και μαλιστα θεωρια (την πραξη ειπαμε οποτε βρουμε πιστα...)
Το να ξύνεις μαρσπιε και εξάτμιση ή οτιδήποτε άλλο σημαίνει 2 πράγματα :
1. Η στραμπουλάς το μηχανάκι και πρέπει να βρεις τον τρόπο να βγάζεις το σώμα σου
2. Η όλα τα παρελκόμενα βρισκονται πολύ χαμηλά οπότε μάλλον δεν έχεις σωστό μηχανάκι
Το να ξύνεις γόνατο σε στροφές που δεν χρειάζεται και όντως να δείχνεις σαν κρεμασμένη μαιμού από το μηχανάκι και αυτό να είναι όρθιο πάλι δεν λέει τίποτε.
Το να βγάζεις το σώμα σου ανάλογα την στροφή την ταχύτητα και την γραμμή σου λέει πολλά. Ε και στην συγκεκριμένη διαδρομή κατ' εμε θέμα είναι 2-3 στροφές που αναγκάζεσαι να ξύσεις. Και αυτό υγρασίας επιτρέποντος.
Για μένα οποιοδήποτε ξύσιμο θεωρείται σαν όριο. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται... κάτι που πρέπει να αποφεύγεις κα να μην κυνηγάς γιατί αν γίνεται για ψίλου πήδημα κάτι δεν πάει καλά είτε στον οδηγό είτε στην ανάρτηση του είτε στο μηχανάκι του. Όλα αυτά σε νορμάλ ταχύτητες και βολτίτσες.
Bladerunner
16/12/2004, 14:09
Το να ξύσεις γόνατο είναι πολύ εύκολο και γίνεται ακίνδυνα. Το να χρειαστεί να ξύσεις όμως είναι άλλη ιστορία. Κανένας ανοικτός στην κυκλοφορία δρόμος δεν μπορεί να προσφερθεί για τέτοιου είδους πειραματισμούς.
Πριν με πάρετε με τις πέτρες, να εξηγήσω ότι δεν αναφέρομαι σε σβέλτη οδήγηση. Εννοώ οδήγηση που θα χρειαστεί να βάλεις γόνατο κάτω!
Το ξέρω ότι οι Σέρρες είναι μακριά από την Αθήνα, το γνωρίζω ότι τα Μέγαρα ανοίγουν όποτε τους κ@λώσει, αλλά δυστυχώς είναι τα μοναδικά πεδία δοκιμών στη γρήγορη οδήγηση.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Bladerunner
, το γνωρίζω ότι τα Μέγαρα ανοίγουν όποτε τους κ@λώσει.
blade gnwrizeis an tha ginei pote kati sto ameso mellon gia na allajei ayto ?
epitelous!
pote tha ginoume anthrwpoi
pote tha mporesoume na mathoume
na paijoume
na malakistoume sthn telikh,
me asfaleia omws!
free rider
16/12/2004, 15:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από Stabak
Το να ξύνεις μαρσπιε και εξάτμιση ή οτιδήποτε άλλο σημαίνει 2 πράγματα :
1. Η στραμπουλάς το μηχανάκι και πρέπει να βρεις τον τρόπο να βγάζεις το σώμα σου
2. Η όλα τα παρελκόμενα βρισκονται πολύ χαμηλά οπότε μάλλον δεν έχεις σωστό μηχανάκι
Το να ξύνεις γόνατο σε στροφές που δεν χρειάζεται και όντως να δείχνεις σαν κρεμασμένη μαιμού από το μηχανάκι και αυτό να είναι όρθιο πάλι δεν λέει τίποτε.
Το να βγάζεις το σώμα σου ανάλογα την στροφή την ταχύτητα και την γραμμή σου λέει πολλά. Ε και στην συγκεκριμένη διαδρομή κατ' εμε θέμα είναι 2-3 στροφές που αναγκάζεσαι να ξύσεις. Και αυτό υγρασίας επιτρέποντος.
Για μένα οποιοδήποτε ξύσιμο θεωρείται σαν όριο. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται... κάτι που πρέπει να αποφεύγεις κα να μην κυνηγάς γιατί αν γίνεται για ψίλου πήδημα κάτι δεν πάει καλά είτε στον οδηγό είτε στην ανάρτηση του είτε στο μηχανάκι του. Όλα αυτά σε νορμάλ ταχύτητες και βολτίτσες.
Επιτέλους μπορώ να πω ότι η κουβέντα αυτή με κάνει και νιώθω ότι μιλάμε για μηχανές.
Τώρα σαν οδηγός που τοποθετούμαι υπέρ της σωματικής μου ακεραιότητας και στο κάτω κάτω της γραφής δεν έχω να αποδείξω ότι μπορεί να τρέχω ...
Πιστεύω ότι όταν στρίβω στην Υλίκη π.χ. και μπαίνω δέκα χλμ κάτω από τα όρια μου παρατηρώ πιο καλά τις γραμμές. Κατόπιν ανεβάζοντας τα χλμ σταδιακά μπορεί να φτάσω και δέκα και είκοσι χλμ περισσότερα αλλά όταν νιώσω ότι φτάνω κοντά στα όρια τότε σταματάω...
Τώρα για το πόσο πρέπει να πλαγιάσω εδώ νιώθω πιο σίγουρος; Όταν χρησιμοποιώ το σώμα έξω και μετά από γυροσκοπικό πλαγιάσω την μηχανή όσο πιο λίγο μπορώ...
Προτιμώ δηλ να κρέμομαι έξω από το μηχανάκι και η μηχανή να είναι όσο το δυνατόν όρθια.....
Τώρα μην φανταστεί κανένας ότι είμαι ο Roberts…
Bladerunner
16/12/2004, 15:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
blade gnwrizeis an tha ginei pote kati sto ameso mellon gia na allajei ayto ?
epitelous!
pote tha ginoume anthrwpoi
pote tha mporesoume na mathoume
na paijoume
na malakistoume sthn telikh,
me asfaleia omws!
Γίνεται μια προσπάθεια από κάποια παιδιά για να κλείσουν από τώρα τα Μέγαρα για κάποιες ημερομηνίες στο 2005. Αν θες περισσότερες πληροφορίες, το e-mail τους είναι track@in.gr
Και κάτι προς όλους ΄μας. Οι Σέρρες δεν απέχουν 1200 (600+600) χιλιόμετρα από Αθήνα. Απέχουν 300 ευρώ περίπου. (100 κάτι πακέτα τσιγάρα, ή 75 καφέδες, ή 30 ποτά στο Envy)