Σύνδεση

View Full Version : Διαδικασία Πώλησης/Αγοράς Μεταχειρισμένης Μοτο

Σελίδες : 1 [2]

lykourgi
13/06/2016, 13:19
Εννοείτε την τραπεζική επιταγή.

ποπαϋ
13/06/2016, 13:41
η τραπεζική επιταγή ημέρας μπορεί να ακυρωθεί (μεσα σ ενα χρονικό διάστημα);

δλδ εγώ, σαν αγοραστής, δίνω στον πωλητή την τραπ. επιταγή ημέρας και μου μεταβιβάζει το οχημά του. Εντός της ημέρας, επικοινωνώ με τράπεζα και ακυρώνω την επιταγή και έτσι μου μένουν και τα χρήματα και το όχημα..

AristidisZ
13/06/2016, 13:44

δλδ εγώ, σαν αγοραστής, δίνω στον πωλητή την τραπ. επιταγή ημέρας και μου μεταβιβάζει το οχημά του. Εντός της ημέρας, επικοινωνώ με τράπεζα και ακυρώνω την επιταγή και έτσι μου μένουν και τα χρήματα και το όχημα..

Μπα...

Άπαξ και κοπεί επιταγή στο ταμείο επιτόπου, έχω την αίσθηση ότι το ποσόν δεσμεύεται

theofilos888
13/06/2016, 13:47

Νομιζω πως δεν ακυρωνεται. Ασε που και να ακυρωθει, τα χρηματα τα εχει η τραπεζα. Και δεν ειναι και τοσο ευκολο να τα παρεις πισω. Μην ψαχνεστε να κανετε την λαμογια. Για να παρεις τραπεζικη επιταγη ημερας, ξαναλεω, την εχεις προπληρωσει. Αρα τα λεφτα τα εχεις δωσει. Τα εχει η τραπεζα. Και εκδιδεται στο ονομα του αγοραστη απ ευθειας. Δεν βγαινει στο ονομα σου.

lykourgi
13/06/2016, 13:47

Για να ακυρωθεί θα πρέπει να επιστραφεί το "σώμα" της επιταγής στην τράπεζα.
Οπότε δεν ..............

ποπαϋ
13/06/2016, 18:24
Νομιζω πως δεν ακυρωνεται. Ασε που και να ακυρωθει, τα χρηματα τα εχει η τραπεζα. Και δεν ειναι και τοσο ευκολο να τα παρεις πισω. Μην ψαχνεστε να κανετε την λαμογια. Για να παρεις τραπεζικη επιταγη ημερας, ξαναλεω, την εχεις προπληρωσει. Αρα τα λεφτα τα εχεις δωσει. Τα εχει η τραπεζα. Και εκδιδεται στο ονομα του αγοραστη απ ευθειας. Δεν βγαινει στο ονομα σου.

αν αναφέρεσε σε μένα, δεν προσπαθώ να κάνω καμία λαμογιά.
προσπαθώ να προστατευτώ απο λαμόγια.

ποπαϋ
13/06/2016, 18:29
Για να ακυρωθεί θα πρέπει να επιστραφεί το "σώμα" της επιταγής στην τράπεζα.
Οπότε δεν ..............

ευχαριστώ!

αρα για να το λήξω, στο μυαλό μου,
1.εάν υπάρχει μετρητό καταμετρούνται τα τραπεζογραμμάτια στην τράπεζα για γνησιότητα και ανταλαγή χέρι με χέρι στο μηχανολογικό με την μεταβίβαση
2.χωρίς ρευστό η πληρωμή γίνεται με τραπεζική επιταγή ημέρας

lykourgi
13/06/2016, 18:42
Γενικά είναι προτιμότερο το δεύτερο.
Δεν κουβαλάει κανείς χαρτονομίσματα πάνω του (ασφάλεια) και υπάρχει και αδιαμφισβήτητη απόδειξη για το ότι δόθηκαν τα χρήματα.

GFawkes
25/05/2017, 08:26
Διαβασα ολα τα προηγουμενα, αλλα απαντηση για αυτο δεν πηρα.

Σε περιπτωση μεταβιβασης, αυτη μπορει να γινει σε οποιοδηποτε παραρτημα Υπ.Συγκοινωνιων ή μονο στην περιοχη που ειναι ο τοπος διαμονης
π.χ. Δυτικη Αττικη, αν εισαι κατοικος ανατολικης Αττικης;

Για να σας δω.

Sapadak
25/05/2017, 08:33
Διαβασα ολα τα προηγουμενα, αλλα απαντηση για αυτο δεν πηρα.

Σε περιπτωση μεταβιβασης, αυτη μπορει να γινει σε οποιοδηποτε παραρτημα Υπ.Συγκοινωνιων ή μονο στην περιοχη που ειναι ο τοπος διαμονης
π.χ. Δυτικη Αττικη, αν εισαι κατοικος ανατολικης Αττικης;

Για να σας δω.

Ποιο σε ενδιαφέρει να μάθεις
Ο τόπος διαμονής του πωλητή ή του αγοραστή?

GFawkes
25/05/2017, 08:49
Και τα δυο...

αν και περισσοτερο αν για την μεταβιβαση πρεπει να παμε στο Υ.Μετ του αγοραστη.(θελουμε και οι δυο υπουργειο για πιο γρηγορα)

BLiTzER
25/05/2017, 08:54
Θεωρητικά, η μεταβίβαση πρέπει να γίνει εκεί που ανήκει το μηχανάκι. Πρακτικά, νομίζω ότι μπορείς να την κάνεις οπουδήποτε.

GFawkes
25/05/2017, 09:06
Τι λεει η οδηγια
"Ο ενδιαφερόμενος μεταβαίνει στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών, στην οποία θα γίνει η μεταβίβαση, όπου καθορίζεται το ποσό του τέλους μεταβίβασης και του τέλους άδειας του αυτοκινήτου οχήματος, καθώς και ο αριθμός του ειδικού λογαριασμού κατάθεσης του συνολικού ποσού. Στη συνέχεια καταθέτει στην τράπεζα, στην οποία έχει συσταθεί ο ειδικός λογαριασμός από την αρμόδια Νομαρχία, το τέλος άδειας και το τέλος μεταβίβασης του αυτοκινήτου. Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στην αρμόδια Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών για τη μεταβίβαση του οχήματος και την έκδοση της νέας άδειας κυκλοφορίας στο όνομα του αγοραστή, είτε από τους ίδιους (πωλητής - αγοραστής) είτε από νομίμως εξουσιοδοτούμενα ή πληρεξούσια πρόσωπα. Όταν τα συμβαλλόμενα μέρη είναι νομικά πρόσωπα, απαιτείται ταυτόχρονα και η προσκόμιση των καταστατικών και των νομιμοποιητικών στοιχείων εκπροσώπησης."

απλα αν το εχει κανει καποιος μην παω και φαω πορτα και 2 ωρες ουρα...!

Sapadak
25/05/2017, 09:09
Τι λεει η οδηγια
"Ο ενδιαφερόμενος μεταβαίνει στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών, στην οποία θα γίνει η μεταβίβαση, όπου καθορίζεται το ποσό του τέλους μεταβίβασης και του τέλους άδειας του αυτοκινήτου οχήματος, καθώς και ο αριθμός του ειδικού λογαριασμού κατάθεσης του συνολικού ποσού. Στη συνέχεια καταθέτει στην τράπεζα, στην οποία έχει συσταθεί ο ειδικός λογαριασμός από την αρμόδια Νομαρχία, το τέλος άδειας και το τέλος μεταβίβασης του αυτοκινήτου. Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στην αρμόδια Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών για τη μεταβίβαση του οχήματος και την έκδοση της νέας άδειας κυκλοφορίας στο όνομα του αγοραστή, είτε από τους ίδιους (πωλητής - αγοραστής) είτε από νομίμως εξουσιοδοτούμενα ή πληρεξούσια πρόσωπα. Όταν τα συμβαλλόμενα μέρη είναι νομικά πρόσωπα, απαιτείται ταυτόχρονα και η προσκόμιση των καταστατικών και των νομιμοποιητικών στοιχείων εκπροσώπησης."

Εσυ πως θα το κάνεις θες να μας πεις?

Αγόρασα+μεταβιβασα στο όνομα μου όχημα στο τόπο κατοικίας του πωλητή πριν 8 μήνες. Αυτό ρωτάς ή το ανάποδο?

AristidisZ
25/05/2017, 09:20
Αντίστοιχα και εγώ έκανα μεταβίβαση πριν καμιά δεκαπενταριά ημέρες στη διεύθυνση συγκοινωνιών του αγοραστή, άρα προφανώς γίνεται και στις δύο...

Μήπως λες για τρίτη διεύθυνση ;

amyroukai
25/05/2017, 10:34
το αυτοκίνητο που πούλησα στο Υπ. Μετ. του αγοραστή έγινε. Ο πήγασος στου πωλητή, άρα γίνεται και στα δύο.

GFawkes
25/05/2017, 10:53
Τι λεει η οδηγια

Update για να βοηθησω μερικους φιλους που θα κανουν το ιδιο.

Το εκανα αρκετα ευκολα.

Αδεια
Ταυτοτητες με φωτοτυπιες
Κτεο κ φωτοτυπια
Χαρτι εφοριας για την καταβολη ολων των τελων
Αποδειξη πληρωμης παραβολου (εγω απο web)

5' λεπτα δουλεια.

Σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ Υπουργειο-Περιφερεια-ΚΕΠ
:winka:

Konstantinos
31/07/2017, 12:46
1) Σε περίπτωση που ο αγοραστής μπορεί να παραλάβει το μηχανάκι μόνο απόγευμα ή Σ/Κ, όταν δηλ. η Δ/νση Μεταφορών είναι κλειστή, πώς γίνεται η μεταβίβαση; Υποθέτω με εξουσιοδότηση αγοραστή προς πωλητή ώστε να την κάνει ο δεύτερος μόνος του το άλλο πρωί. Όμως, το να πάρει ο αγοραστής το μηχανάκι και να φύγει χωρίς να έχει γίνει ακόμα η μεταβίβαση και η διακοπή ασφάλισης, δεν είναι επικίνδυνο για τον πωλητή; Κι αν συμβεί κάποιο ατύχημα;
2) Μετά την πώληση τι γίνεται με την εφορία; Ο αγοραστής έχει τουλάχιστον στα χέρια του τη νέα άδεια που αποδεικνύει ότι κατέχει το όχημα, ο πωλητής όμως πώς αποδεικνύει ότι το έχει πουλήσει;

viper1
31/07/2017, 12:52
1) Σε περίπτωση που ο αγοραστής μπορεί να παραλάβει το μηχανάκι μόνο απόγευμα ή Σ/Κ, όταν δηλ. η Δ/νση Μεταφορών είναι κλειστή, πώς γίνεται η μεταβίβαση; Υποθέτω με εξουσιοδότηση αγοραστή προς πωλητή ώστε να την κάνει ο δεύτερος μόνος του το άλλο πρωί. Όμως, το να πάρει ο αγοραστής το μηχανάκι και να φύγει χωρίς να έχει γίνει ακόμα η μεταβίβαση και η διακοπή ασφάλισης, δεν είναι επικίνδυνο για τον πωλητή; Κι αν συμβεί κάποιο ατύχημα;
2) Μετά την πώληση τι γίνεται με την εφορία; Ο αγοραστής έχει τουλάχιστον στα χέρια του τη νέα άδεια που αποδεικνύει ότι κατέχει το όχημα, ο πωλητής όμως πώς αποδεικνύει ότι το έχει πουλήσει;

ΚΕΠ
Ασφάλεια στον νέο οδηγό-ιδιοκτητη
Περιμένεις να ξημερώσει Δευτέρα και τα κάνεις όλα όπως πρέπει

harris_x
31/07/2017, 16:06
ΚΕΠ
Ασφάλεια στον νέο οδηγό-ιδιοκτητη
Περιμένεις να ξημερώσει Δευτέρα και τα κάνεις όλα όπως πρέπει
Τα ΚΕΠ πλέον το παίζουν ταχυδρομείο.

Εξηγώ: Παίρνουν τα χαρτιά από αγοραστή και πωλητή και κάααααααποια στιγμή τα μεταφέρουν στο υπουργείο για να γίνει η μεταβίβαση.
Μέχρι να γίνει η μεταβίβαση απο το υπουργείο, το όχημα παραμένει ιδιοκτησία του πωλητή και δεν μπορεί να το κινήσει ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος.

Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, μόνο υπουργείο, όχι ΚΕΠ.

Andreasnemea
03/08/2017, 22:36
εκανα μια μεταβιβαση στο υπουργειο αλλα απο εκει δεν πηρε ο αγοραστης την αδεια αλλα ενα χαρτι που λεει βεβαιουτε το οχημα ταδε με αριθμο ταδε εχουν κατατεθει δικαιολογητικα για εκδοση αντιγραφου λογο μεταβιβασης στο ονομα ταδε ημερομινια παραλαβης αδειας 17 του μηνα...
δεν εχω καταλαβει ειναι στο ονομα του η μηχανη η ειναι σε αναμονη μεχρι τις 17 που περνει την αδεια?

harris_x
04/08/2017, 06:54
Αν πήγατε στο υπουργείο του έδωσαν φωτοτυπία της παλιάς άδειας με τα στοιχεία του πανω.
Αν θυμάσαι τα γράψατε στο πίσω μέρος της.

Η μεταβίβαση έχει γίνει και ο αγοραστής με τη φωτοτυπία αυτή μπορεί να το ασφαλίσει.

Εσύ με το ίδιο χαρτί μπορείς να κόψεις την ασφάλειά σου.

Andreasnemea
04/08/2017, 11:25
του εδωσαν το χαρτι τις παλιας τις αδειας φωτοτυπια με τα στοιχεια μου και τις υπογραφες μας πισω και το χαρτι που ανεφερα ποιο πανω στο μηνυμα

εγω την εκοψα την ασφαλεια οντως με αυτο το χαρτι και αυτος εκανε ασφαλεια με αυτο το χαρτι λογικα εχει γινει η μεταβιβαση κανονικα απλα περιμενει την αδεια σωστα?ζουμε και στην ελλαδα εχεις παντα αμφιβολιες!

harris_x
04/08/2017, 13:53
του εδωσαν το χαρτι τις παλιας τις αδειας φωτοτυπια με τα στοιχεια μου και τις υπογραφες μας πισω και το χαρτι που ανεφερα ποιο πανω στο μηνυμα

εγω την εκοψα την ασφαλεια οντως με αυτο το χαρτι και αυτος εκανε ασφαλεια με αυτο το χαρτι λογικα εχει γινει η μεταβιβαση κανονικα απλα περιμενει την αδεια σωστα?ζουμε και στην ελλαδα εχεις παντα αμφιβολιες!
έχει γίνει.

Δεν έχεις λόγο να αμφιβάλεις.

Αν την κάνατε σε ΚΕΠ θα έπρεπε να αμφιβάλεις ακόμα κι αν σε ενημέρωναν ότι ολοκληρώθηκε.

drade
08/09/2018, 21:58
Παιδιά ξέρετε κάποιον τρόπο για να μειώσεις τις πιθανότητες λαμογιάς όταν αγοράζεις μηχανάκι εξ αποστάσεως;

Εγώ συνεργείο να το στείλω να το ελέγξουν το μηχανάκι αλλά ως εκεί.

viper1
09/09/2018, 03:49
Παιδιά ξέρετε κάποιον τρόπο για να μειώσεις τις πιθανότητες λαμογιάς όταν αγοράζεις μηχανάκι εξ αποστάσεως;

Εγώ συνεργείο να το στείλω να το ελέγξουν το μηχανάκι αλλά ως εκεί.

Ναι. Δεν αγοράζεις μηχανάκι εξ αποστάσεως

n_v
02/06/2023, 13:05
2023. Ποια τα βήματα πλέον για αγορά/πώληση μεταχειρισμένης μηχανής?

Lakisss
30/08/2023, 14:15
Sos!
Έχω αφήσει την μηχανή σε μαγαζί για πούλημα, βρήκε αγοραστή εκτός Αθήνας, την είδε και θέλει να την πάρει. Αυτός έκανε εξουσιοδότηση στο μαγαζί, έφυγε, και η μηχανή θα σταλεί επαρχία.

Έδωσα αριθμό λογαριασμού να μπουν τα λεφτά, και κανόνισα να παω σημερα στο μαγαζί για τα χαρτιά και 'γω.

Όταν πηρα το μαγαζί να του πω ότι δεν έχω δει ακομα λεφτά στον λογαριασμό μου, μου είπε τα εξής:
Θα έρθεις, θα μου κάνεις εξουσιοδότηση, θα κάνω την μεταβίβαση, και αν δεν σου βάλει λεφτά, κάνω άρση μεταβίβασης.

Ισχύει κάτι τέτοιο; Να το τολμήσω;

McGyver
30/08/2023, 15:19

Εγώ θα πώ όχι και όχι.

DoctoR_k6
30/08/2023, 17:10
Sos!
Έχω αφήσει την μηχανή σε μαγαζί για πούλημα, βρήκε αγοραστή εκτός Αθήνας, την είδε και θέλει να την πάρει. Αυτός έκανε εξουσιοδότηση στο μαγαζί, έφυγε, και η μηχανή θα σταλεί επαρχία.

Έδωσα αριθμό λογαριασμού να μπουν τα λεφτά, και κανόνισα να παω σημερα στο μαγαζί για τα χαρτιά και 'γω.

Όταν πηρα το μαγαζί να του πω ότι δεν έχω δει ακομα λεφτά στον λογαριασμό μου, μου είπε τα εξής:
Θα έρθεις, θα μου κάνεις εξουσιοδότηση, θα κάνω την μεταβίβαση, και αν δεν σου βάλει λεφτά, κάνω άρση μεταβίβασης.

Δηλαδη ποσο δυσκολο ειναι να επιλεξει να φανουν τα λεφτα αμεσα...?
Ρε παμε καλα? 2023...

lykourgi
30/08/2023, 17:16
Πολύ αστείο ........
Χωρίς λεφτά μην προχωρήσεις.

Μεταξύ μας, έχε τον νου σου μήπως
δώσει την μηχανή, χωρίς την συναίνεσή σου.

Lakisss
30/08/2023, 17:17
Συμφωνώ με όλα.
Όταν πας να πάρεις μια μοτό, το μαγαζί που ήδη έχει μεταβιβάσει και είχε έτοιμη την άδεια να την παραλάβεις, πως εξασφαλίζεται; Πες ότι δεν δίνει κάποιος τα υπόλοιπα, δεν υπάρχει τρόπος να ακυρωθει η μεταβίβαση;

Bowleno
30/08/2023, 17:39

ούτε καν.... χωρίς να φανούν τα φράγκα, ΔΕΝ προχωράς!

George_M.
31/08/2023, 05:21
Sos!

ΝΙΕΤ..!!!:nono:

ενναλακτικα..
Εδω θαμστε στο νεο θεμα που θα ανοιξεις με τιτλο ''δεν μου βαζει τα λεφτα''' :cry:

phovos
31/08/2023, 08:11
Έχω δουλέψει για λίγους μηνες ως συμβασιούχος σε υπουργείο μεταφορών στην επαρχία, στο τμήμα αδειών. Χωρίς λεφτά μην κάνεις καμιά μεταβίβαση. Αν αλλάξει το όνομα στην άδεια, ακόμα και με παρακράτηση κυριότητας ο τύπος θα έχει νόμιμα τη μηχανή σου, απλά δεν θα μπορεί να την πουλήσει. Από εκεί και πέρα θα είναι ο λόγος σου απέναντι στον λόγο του. Αυτός μπορεί αύριο να ισχυριστεί ότι στα έδωσε μετρητά, να σου μεταφέρει 100 ευρώ και να ισχυριστεί ότι τόσα σφωνησατε, ότι του τη χάρισες. Πρώτα τα λεφτά, μετά όλα τα άλλα. Ο αγοραστής θα κάνει ηλεκτρονικά τη μεταφορά των χρημάτων για να είναι εξασφαλισμένος ότι πλήρωσε κι εσύ εφόσον δεις τα χρήματα στον λογαριασμό σου τότε θα προχωρήσεις. Εννοείται αν σου στείλει screenshot ή pdf κλπ ότι έβαλε τα λεφτά και θα φανούν σε λίγες μέρες στον λογαριασμό σου αλλα σου ζητάει να το προχωρησεις στο μεταξυ για να μη χάνετε χρόνο ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ. Μπορώ να σου φτιάξω screenshot και pdf που μου καταθέτει ο Bill Gates τη μισή του περιουσία σε 10 λεπτακια.

karellen
31/08/2023, 08:48
Σωστός.

Kickstart
31/08/2023, 10:37
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ;

ουτε για αστείο..

πολύ λαρτζ ο μαντράς, για ρώτησε τον τα δικά του μηχανάκια ετσι τα μεταβιβάζει χωρίς να πάρει τα φράγκα.

προσπάθησε να επικοινωνήσεις με τον υποψήφιο αγοραστή μόνος σου,μπορεί οι προθέσεις του να είναι σωστές και να τον χάσεις από παρεξήγηση-επιπολαιότητα (ή και στ@@δισμό) του καταστήματος.

BLiTzER
31/08/2023, 10:40
Αν δεν μπουν λεφτά στον λογαριασμό, το μηχανάκι δεν κουνιέται από τη θέση του. Κανόνας.

Lakisss
09/09/2023, 18:57
ΝΙΕΤ..!!!:nono:

ενναλακτικα..
Εδω θαμστε στο νεο θεμα που θα ανοιξεις με τιτλο ''δεν μου βαζει τα λεφτα''' :cry:

Τελικά όλα πήγαν καλά.

phovos
09/09/2023, 20:11
Σύντομο διδακτικό σεντονοστορυ από την περίοδο που ήμουν συμβασιούχος στο υπουργείο:

Έρχεται ζευγάρι να πουλήσει ένα Σμαρτ σε έναν τύπο που συνοδεύεται από τον αδερφό του. Δίνουν την παλιά άδεια, βάζουν υπογραφές και τους στέλνουμε τράπεζα να πληρώσουν το παράβολο. Στο διάστημα αυτό ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τη νέα άδεια. Έμεινε όμως πίσω ο αδερφός του αγοραστή ο οποίος μας ρωτάει επίμονα αν βγήκε η νέα άδεια. Του εξηγούμε ότι τη νέα άδεια μπορεί να την πάρει μόνο ο αδερφός του, που θα έχει το αμάξι στο όνομα του.

Κάποια στιγμή επιστρέφει το ζευγάρι των πωλητών μαζι με τον αγοραστή και τα παράβολα αλλά μας ζητάνε να μη δώσουμε ακόμα τη νέα άδεια γιατί δεν έχουν πάρει τα λεφτά ή δεν έχουν πάρει ούτε τα μισά, κάτι τέτοιο... Ο αγοραστής με τον αδερφό του να τους απαντάνε "στα έδωσα, τελείωσε τώρα" και να τσαμπουκαλευονται σε εμάς απαιτώντας με απειλές και φωνές να τους παραδώσουμε αμέσως τη νέα άδεια.

Η απάτη ήταν προφανής αλλά η προϊσταμένη που υπογράφει για τη νέα άδεια μας εξηγεί ότι δεν μπορούμε να επεμβαίνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις γιατί δεν γίνεται να ξέρει ένας υπάλληλος τι έχουν συμφωνήσει και τι έχουν κάνει κάθε φορά οι εμπλεκόμενοι, εξάλλου ο πωλητής είχε υπογράψει τη μεταβίβαση.

Τελικά επενέβη η αστυνομία που φαίνεται πως ήξερε καλά τον τύπο που πήγε να τους φάει το αμάξι... το σμαρτακι τελικά επέστρεψε στον αρχικό ιδιοκτήτη και δύο μέρες μετά είχε αλλάξει πινακίδες.
Τεράστια προσοχή λοιπόν με αυτά.

Lakisss
09/09/2023, 20:30
το σμαρτακι τελικά επέστρεψε στον αρχικό ιδιοκτήτη και δύο μέρες μετά είχε αλλάξει πινακίδες.

Αυτό πως έγινε;

phovos
10/09/2023, 11:27
Τον έπεισε (εντός και εκτός εισαγωγικών) η αστυνομία. Απ'ότι άκουσα, ήταν γνωστός στις αρχές και του είπαν να το μεταβιβάσει πίσω γιατί διαφορετικά θα τον έκαναν φύλλο και φτερό όπου τον πετυχαίναν. Μικρή επαρχιακή πόλη βλέπεις...

runner
11/09/2023, 17:32
Σύντομο διδακτικό σεντονοστορυ από την περίοδο που ήμουν συμβασιούχος στο υπουργείο:

Έρχεται ζευγάρι να πουλήσει ένα Σμαρτ σε έναν τύπο που συνοδεύεται από τον αδερφό του. Δίνουν την παλιά άδεια, βάζουν υπογραφές και τους στέλνουμε τράπεζα να πληρώσουν το παράβολο. Στο διάστημα αυτό ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τη νέα άδεια. Έμεινε όμως πίσω ο αδερφός του αγοραστή ο οποίος μας ρωτάει επίμονα αν βγήκε η νέα άδεια. Του εξηγούμε ότι τη νέα άδεια μπορεί να την πάρει μόνο ο αδερφός του, που θα έχει το αμάξι στο όνομα του.

Κάποια στιγμή επιστρέφει το ζευγάρι των πωλητών μαζι με τον αγοραστή και τα παράβολα αλλά μας ζητάνε να μη δώσουμε ακόμα τη νέα άδεια γιατί δεν έχουν πάρει τα λεφτά ή δεν έχουν πάρει ούτε τα μισά, κάτι τέτοιο... Ο αγοραστής με τον αδερφό του να τους απαντάνε "στα έδωσα, τελείωσε τώρα" και να τσαμπουκαλευονται σε εμάς απαιτώντας με απειλές και φωνές να τους παραδώσουμε αμέσως τη νέα άδεια.

Η απάτη ήταν προφανής αλλά η προϊσταμένη που υπογράφει για τη νέα άδεια μας εξηγεί ότι δεν μπορούμε να επεμβαίνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις γιατί δεν γίνεται να ξέρει ένας υπάλληλος τι έχουν συμφωνήσει και τι έχουν κάνει κάθε φορά οι εμπλεκόμενοι, εξάλλου ο πωλητής είχε υπογράψει τη μεταβίβαση.

Τελικά επενέβη η αστυνομία που φαίνεται πως ήξερε καλά τον τύπο που πήγε να τους φάει το αμάξι... το σμαρτακι τελικά επέστρεψε στον αρχικό ιδιοκτήτη και δύο μέρες μετά είχε αλλάξει πινακίδες.
Τεράστια προσοχή λοιπόν με αυτά.

Παντα το σκεφτομουν οτι μπορει να γινουν τετοια σεναρια. Το θεμα ειναι πως προφυλασσονται πωλητης και αγοραστης απο απατεωνες; Γιατι πολυ ωραια μπορεις να πεις σαν πωλητης πρωτα τα λεφτα και μετα παμε την αδεια αλλα απο την αλλη πως προφυλασσεται ο αγοραστης και θα σε εμπιστευτει;

νεοσσός
11/09/2023, 18:07
Το παραπάνω είναι και δικός μου ενδοιασμός.

Σε αυτά θα προσθέσω και ιστορίες που έχω ακούσει από γνωστούς μου, που κομπάζουν ότι πούλησαν όχημα, έχοντας κρύψει σημαντικό πρόβλημά του. Δίνει αμάξι ο άλλος σε γνωστό του, λέγοντάς του ότι είναι σε καλή κατάσταση, ενώ ξέρει ότι δεν είναι. Τι να εμπιστευτείς...;

BLiTzER
11/09/2023, 18:37
Παντα το σκεφτομουν οτι μπορει να γινουν τετοια σεναρια. Το θεμα ειναι πως προφυλασσονται πωλητης και αγοραστης απο απατεωνες; Γιατι πολυ ωραια μπορεις να πεις σαν πωλητης πρωτα τα λεφτα και μετα παμε την αδεια αλλα απο την αλλη πως προφυλασσεται ο αγοραστης και θα σε εμπιστευτει;

Όποιος έχει μικρότερη ανάγκη θέτει τους όρους. ;)

harris_x
11/09/2023, 21:06
Αν υπάρχουν αμφιβολίες, υπάρχουν και οι διεκπεραιωτες

phovos
12/09/2023, 18:14

Ο αγοραστής θα κάνει τη μεταφορά των χρημάτων μέσω τράπεζας για να είναι διασφαλισμένος και να αναφέρει την αιτιολόγηση, πχ αγορά μοτοσυκλέτας. Επίσης μπορείς να κάνεις υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναγράφεται το ακριβές ποσό και υπογράφει ο πωλητής. Ούτως η άλλως από ένα ποσό και πάνω έχω την εντύπωση ότι πρέπει υποχρεωτικά να γίνονται ηλεκτρονικά οι μεταφορές για να αποφεύγεται και η φοροδιαφυγή.

runner
12/09/2023, 23:29
Προσοχή σε οποιο δεχεται χρηματα και ειναι απο αλλη τραπεζα απο την δικη του, κοινως έμβασμα και οχι μεταφορα στην ιδια τραπεζα, επειδη τα χρηματα θα φανουν σε 1 εργασιμη μέρα, μην πειστεί κάποιος μονο με το αποδεικτικο pdf που μπορει να στειλει ο αγοραστής. Εχω τσιμπησει περιπτωση που ο τυπος εστελνε το pdf της τραπεζας αλλα δεν ηταν απο εκτελεσιμο εμβασμα αλλα προγραμματισμενο και αφου το εστελνε μετα το ακυρωνε και προφανως τα χρηματα δεν ερχονταν ποτε. Και μην νομιζετε οτι δεν κερδιζε με αυτον τον τροπο. Δεν ηταν αγορα προιοντος αλλα ασφάλεια αυτοκινητου και επαιζε τον μεσαζοντα-ασφαλιστη.

νεοσσός
13/09/2023, 09:25
Γνωστός μου έκανε μεταφορά μερικών χιλιάδων ευρώ σε λογαριασμό της ίδιας τράπεζας. Όταν κατάλαβε την απάτη κάλεσε την τράπεζα να την αμφισβητήσει, μερικές ώρες μετά.

Η τράπεζα δεν δέχθηκε τηλεφωνικό αίτημα για συναλλαγή που έγινε στο κατάστημα. Του πρότειναν να κάνει μήνυση σε αστυνομικό τμήμα. Πήγε την επόμενη μέρα στο κατάστημα με τη μήνυση στα χέρια και δεν έκαναν ούτε εκεί κάτι. Τα χρήματα χάθηκαν. Απ'όσο γνωρίζω, η τράπεζα δεν έκανε τίποτα. Ο απατεώνας ενδέχεται να χρησιμοποιεί ακόμα τον ίδιο λογαριασμό για άλλες απάτες. Αφορούσε σε άλλη συναλλαγή, όχι αγορά οχήματος.

Έχω δεύτερη ιστορία από άλλο παλικάρι που του πήραν χρήματα από λογαριασμό με πλαστογράφηση ταυτότητας. Έχασε πάνω από 1000 ευρώ αυτός σε πολλαπλές συναλλαγές. Η τράπεζα σήκωσε πάλι τα χέρια ψηλά και τον απηύθυνε στη δικαιοσύνη. Χάθηκαν κι εκεί τα χρήματα. Μετά από τα παραπάνω, δεν αισθάνομαι ότι θα με προστατεύσει η τράπεζα από απάτες.

Kornillios
14/09/2023, 10:32
Μήπως έχει πραγματοποιήσει κάποιος μεταβίβαση της άδειας μετά από αγοραπωλησία μέσω του Gov Gr, αντί να πάει στο Υπουργείο;

BLiTzER
14/09/2023, 11:56
Ναι.

Aps07
03/01/2024, 10:53
Καλησπερα, θέλω να πουλήσω την μηχανή μου σε ιδιώτη,η διαδικασία είναι η εξης;
Κλείνουμε ραντεβού στο υπουργείο, έχουμε όλα τα δικαιολογητικά και πάμε να κάνουμε την μεταβίβαση σωστα;
Εγώ ως πωλητής ποτε να πάρω τα λεφτά (μετρητά) για να είμαι καλυμμένος οτι δεν θα γίνει μαλακια;

PaNick67
03/01/2024, 11:25
Καλησπερα, θέλω να πουλήσω την μηχανή μου σε ιδιώτη,η διαδικασία είναι η εξης;
Κλείνουμε ραντεβού στο υπουργείο, έχουμε όλα τα δικαιολογητικά και πάμε να κάνουμε την μεταβίβαση σωστα;
Εγώ ως πωλητής ποτε να πάρω τα λεφτά (μετρητά) για να είμαι καλυμμένος οτι δεν θα γίνει μαλακια;

Οταν πουλησα το δικο μου, δωσαμε ραντεβου στο Υπ Μετ για την μεταβιβαση, αφου βρεθηκαμε εκει μου εκανε τραπεζικη μεταφορα τα χρηματα, μολις ειδα την μεταφορα τα εστειλα σε αλλον λογαριασμο στην ιδια τραπεζα, του εδωσα τα κλειδια και πηγαμε μεσα για την διαδικασια μεταβιβασης. Σε 15 λεπτα ειχαμε τελειωσει

Aps07
03/01/2024, 11:29
Ειχα πάει να κάνω το ίδιο όταν πήγα να την αγοράσω αλλα η τραπεζα με άφηνε μέχρι 1 χιλιαρικο να κάνω μεταφορά σε άλλον λογαριασμό,για αυτό προτίμησα μετρητά

spyrval
20/05/2024, 13:26
Μήπως έχει πραγματοποιήσει κάποιος μεταβίβαση της άδειας μετά από αγοραπωλησία μέσω του Gov Gr, αντί να πάει στο Υπουργείο;

Ναι.

Για πες γιατί πουλάω την μηχανή. Είδα τα βήματα, πουθενά δεν είδα όμως σε ποιό βήμα και πώς παίρνω τα χρήματα.

harris_x
20/05/2024, 13:35
Για πες γιατί πουλάω την μηχανή. Είδα τα βήματα, πουθενά δεν είδα όμως σε ποιό βήμα και πώς παίρνω τα χρήματα.
Αυτό δε θα σου το πουν αυτοί, το κανονίζεις εσύ με τον αγοραστή.

Εγώ τα είχα πάρει προτού κάνω κλικ για να φύγει η αίτηση (ήταν παρών ο αγοραστής).

DoctoR_k6
20/05/2024, 14:39
Οτι λεει ο Χαρης.
Αν δεν ειστε γνωστοι και να ξερεις οτι δεν θα φας κανα μπιστολι μαζι παρεουλα...χρηματα και πατημα κουμπιου.

runner
20/05/2024, 17:44
Μια απο τα ιδια , βρισκεστε μαζι , εχεις ξεκινησει την αιτηση, πριν το τελικο κουμπι παιρνεις τα χρηματα και μετα ολοκληρωνεις την αιτηση μεταβιβασης.

Αφου γινει αυτο, υπογραφεις την αδεια , του δινεις το οχημα με τα κλειδια και φευγει.

Panos0001
26/06/2024, 12:31
Καλησπέρα παιδιά μια ερώτηση οποίος μπορεί να με διαφωτίσει. Έχω συμφωνήσει με τον πωλητή να πάμε σε ενα γραφείο διεκπεραιώσεων για τη μεταβίβαση απο το οποίο θα πάρουμε λογικά φωτοτυπία την άδεια με τις υπογραφές μας μέχρι να βγει η καινούργια σε 3 εργάσιμες μας είπαν. Μπορεί ο πωλητής να κρατήσει το αμάξι μέχρι να βγει η νέα άδεια και να το ασφαλίσω εγώ μετέπειτα. Δηλαδή ισχύει η ασφάλεια του σε περίπτωση ατυχήματος σε αυτό το μεσοδιάστημα ή πρέπει να κοπεί μόλις υπογράψει στην άδεια.

CorpseAlive
26/06/2024, 12:56
Καλησπέρα παιδιά μια ερώτηση οποίος μπορεί να με διαφωτίσει. Έχω συμφωνήσει με τον πωλητή να πάμε σε ενα γραφείο διεκπεραιώσεων για τη μεταβίβαση απο το οποίο θα πάρουμε λογικά φωτοτυπία την άδεια με τις υπογραφές μας μέχρι να βγει η καινούργια σε 3 εργάσιμες μας είπαν. Μπορεί ο πωλητής να κρατήσει το αμάξι μέχρι να βγει η νέα άδεια και να το ασφαλίσω εγώ μετέπειτα. Δηλαδή ισχύει η ασφάλεια του σε περίπτωση ατυχήματος σε αυτό το μεσοδιάστημα ή πρέπει να κοπεί μόλις υπογράψει στην άδεια.

Μπορεί να γίνει ασφάλιση με την προσωρινή άδεια κυκλοφορίας.
Επίσης γιατί να γίνει με διεκπεραιωτή και όχι μέσω Gov που βγαίνει άμεσα η προσωρινή άδεια? Θα περαστεί σε 2 όνοματα το αμάξι ή προέρχεται από 2 κύριους?

PortisHead
26/06/2024, 14:24
Κοψε και λιγο τη φάτσα του αγοραστη.
Επισης αν δεχτεις μετρητά, ραντεβου εξω απο ATM, και οπως στα δινει τα καταθετεις.
Πλεον δεχονται και πολλαπλα χαρτονομισματα, οποτε εισαι και σιγουρος για την γνησιοτητα τους.

Εγω οταν εβλεπα σκ@τοφατσα, ελεγα οτι θα τον ειδοποιησω εγω,γιατι το ειχε δει και αλλος πριν απο αυτον και περιμενω απαντηση.

kostaskk
26/06/2024, 14:41
Και πως θα δικαιολογήσεις την αγορά, πώληση με πάνω από 500€ μετρητά? νομίζω έχει και πρόστιμο
Μια λύση είναι να δηλώνεται αξία 450€ στην υπεύθυνη δήλωση και τα υπόλοιπα στο χέρι. Και τα ελενχεις αλλιως-μονος

2stroker
26/06/2024, 15:29
Και πως θα δικαιολογήσεις την αγορά, πώληση με πάνω από 500€ μετρητά? νομίζω έχει και πρόστιμο
Μια λύση είναι να δηλώνεται αξία 450€ στην υπεύθυνη δήλωση και τα υπόλοιπα στο χέρι. Και τα ελενχεις αλλιως-μονος

Μεταβιβαση οχηματος γινεται μεσω ιδιωτων. Δεν υπάρχει καπου αγορά. θα μπορουσε κάλλιστα να ειναι δωρεάν παραχωρηση.

Tallyban
26/06/2024, 22:32
Cash is King.

doctoras
27/06/2024, 17:50
Σου καταθέτει τα λεφτά σε λογαριασμό, όχι μετρητά (ποτε δε ξέρεις) μετά υπογράφετε τις δηλώσεις.

Ο αγοραστής μπορεί να φύγει με την υπάρχον ασφάλεια μεχρι το σπίτι του με την προϋπόθεση ομως επειδή η κυριότητα ακόμη σου ανήκει, να μη το μετακινήσει μέχρι να πάρει την άδεια με την μεταβίβαση στα χέρια. Τότε διακόπτεις την ασφάλεια σου

Bowleno
28/06/2024, 09:09
Σου καταθέτει τα λεφτά σε λογαριασμό, όχι μετρητά (ποτε δε ξέρεις) μετά υπογράφετε τις δηλώσεις.

Ο αγοραστής μπορεί να φύγει με την υπάρχον ασφάλεια μεχρι το σπίτι του με την προϋπόθεση ομως επειδή η κυριότητα ακόμη σου ανήκει, να μη το μετακινήσει μέχρι να πάρει την άδεια με την μεταβίβαση στα χέρια. Τότε διακόπτεις την ασφάλεια σου

Κοντά στο παραπάνω, δεν βλάπτει καθόλου μια υπεύθυνη δήλωση (θεωρημένη στα ΚΕΠ η Α.Τ.) ότι τάδε μέρα και ώρα το τάδε όχημα πέρασε στην κατοχή του τάδε και δεν φέρεις ευθύνη από κει και πέρα.....με είχε σώσει το μακρινό πλέον 1992.....

CorpseAlive
28/06/2024, 09:26
Κοντά στο παραπάνω, δεν βλάπτει καθόλου μια υπεύθυνη δήλωση (θεωρημένη στα ΚΕΠ η Α.Τ.) ότι τάδε μέρα και ώρα το τάδε όχημα πέρασε στην κατοχή του τάδε και δεν φέρεις ευθύνη από κει και πέρα.....με είχε σώσει το μακρινό πλέον 1992.....

Αυτό που λες δεν ισχύει. Απλά τότε η διαδικασία ήταν διαφορετική.

Σήμερα έχεις ευθύνη για τυχόν ατύχημα που θα προκληθεί με το όχημα κυριότητας σου εις ολόκληρον με τον οδηγό του οχημάτος .
Η διαφορά είναι ότι η ευθύνη σου φτάνει μέχρι το ύψος της εμπορικής αξίας του οχήματος σου.
Οι Υπεύθυνες Δηλώσεις δεν παράγουν από μόνες τους έννομο αποτέλεσμα ούτε δικαιοπραξία.
Είναι ακολουθηματικά-συμπληρωματικά-επικουρικά έγγραφα διαδικασιών.
Π.χ. παίρνει ο αγοραστής την μηχανή (π.χ. η μηχανή κοστίζει 5.000) και πίνει 5 μπύρες προκαλεί τροχαίο , η ασφαλιστική δεν τον καλύπτει λόγω του ποτού και η ζημιά είναι 10.000 ευρώ.
Εσύ ως κύριος (δεν έγινε προφανώς ακόμα μεταβίβαση) ευθύνεσαι μέχρι τα 5.000 ευρώ.

Bowleno
28/06/2024, 10:08
Αυτό που λες δεν ισχύει. Απλά τότε η διαδικασία ήταν διαφορετική.

Σήμερα έχεις ευθύνη για τυχόν ατύχημα που θα προκληθεί με το όχημα κυριότητας σου εις ολόκληρον με τον οδηγό του οχημάτος .
Η διαφορά είναι ότι η ευθύνη σου φτάνει μέχρι το ύψος της εμπορικής αξίας του οχήματος σου.
Οι Υπεύθυνες Δηλώσεις δεν παράγουν από μόνες τους έννομο αποτέλεσμα ούτε δικαιοπραξία.
Είναι ακολουθηματικά-συμπληρωματικά-επικουρικά έγγραφα διαδικασιών.
Π.χ. παίρνει ο αγοραστής την μηχανή (π.χ. η μηχανή κοστίζει 5.000) και πίνει 5 μπύρες προκαλεί τροχαίο , η ασφαλιστική δεν τον καλύπτει λόγω του ποτού και η ζημιά είναι 10.000 ευρώ.
Εσύ ως κύριος (δεν έγινε προφανώς ακόμα μεταβίβαση) ευθύνεσαι μέχρι τα 5.000 ευρώ.

Εκείνη την εποχή είχα πουλήσει το XL 250S σε συνάδελφο, κάνανε την ως άνω δήλωση υπογράψαμε την άδεια κυκλοφορίας κ.λ.π. εκείνος θα πήγαινε για την μεταβίβαση με την εξουσιοδότηση που του παρείχα. Καλά ως εδω; καλά.
καμιά 20αρια μερες μετά, σκάει στην πόρτα μου στο σπίτι μπάρμπας να ωρύεται ότι τον τράκαρα και ούτε δήλωση του έκανα κ.λ.π :uplate:
Και του λέω....εμένα είδες; δεν ξέω μου λέει φορούσες κράνος αλλά ήσουν πιο κοντός και μου έδωσες τα στοιχεία σου!!!! :cry::lol: και μιλούσες διαφορετικά :bawl:
Του έδειξα το χαρτί, του έδωσα τα στοιχεία του μ@λακα συνάδελφου και τον έστειλα εκεί να του τα "πει".
Περιττό νομίζω να αναφέρω τι έγινε την επόμενη, στην δουλειά.....

CorpseAlive
28/06/2024, 10:13
Εκείνη την εποχή είχα πουλήσει το XL 250S σε συνάδελφο, κάνανε την ως άνω δήλωση υπογράψαμε την άδεια κυκλοφορίας κ.λ.π. εκείνος θα πήγαινε για την μεταβίβαση με την εξουσιοδότηση που του παρείχα. Καλά ως εδω; καλά.
καμιά 20αρια μερες μετά, σκάει στην πόρτα μου στο σπίτι μπάρμπας να ωρύεται ότι τον τράκαρα και ούτε δήλωση του έκανα κ.λ.π :uplate:
Και του λέω....εμένα είδες; δεν ξέω μου λέει φορούσες κράνος αλλά ήσουν πιο κοντός και μου έδωσες τα στοιχεία σου!!!! :cry::lol: και μιλούσες διαφορετικά :bawl:
Του έδειξα το χαρτί, του έδωσα τα στοιχεία του μ@λακα συνάδελφου και τον έστειλα εκεί να του τα "πει".
Περιττό νομίζω να αναφέρω τι έγινε την επόμενη, στην δουλειά.....

Αυτό δεν είναι ότι σε κάλυψε νομικά απλά έπεσες σε κάποιον του εξηγήθηκες και τα βρήκαν με τον συνάδελφο.
Νομικά πάντως δεν καλύπτεσαι με Υπεύθυνη Δήλωση.

Bowleno
28/06/2024, 10:23
Αυτό δεν είναι ότι σε κάλυψε νομικά απλά έπεσες σε κάποιον του εξηγήθηκες και τα βρήκαν με τον συνάδελφο.
Νομικά πάντως δεν καλύπτεσαι με Υπεύθυνη Δήλωση.

Καμία αντίρρηση, Χάρη, σημασία για μένα είχε να αποδείξω ότι δεν ήμουν εγώ ο οδηγός.....

Tallyban
28/06/2024, 16:48
Σε αντικείμενα μεγάλης αξίας,για διασφάλιση και των δύο πλευρών, κλειδώνεται το μηχανάκι (στη περίπτωση μας) σε συμβεβλημένη τελωνειακή αποθήκη,και μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή /μεταβίβαση,το αφήνει ελεύθερο ο πωλητής και παραλαμβάνει ο δικαιούχος αγοραστής.

CorpseAlive
28/06/2024, 18:49
Σε αντικείμενα μεγάλης αξίας,για διασφάλιση και των δύο πλευρών, κλειδώνεται το μηχανάκι (στη περίπτωση μας) σε συμβεβλημένη τελωνειακή αποθήκη,και μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή /μεταβίβαση,το αφήνει ελεύθερο ο πωλητής και παραλαμβάνει ο δικαιούχος αγοραστής.

:ufo:

Tallyban
28/06/2024, 23:41
.......

viper1
29/06/2024, 06:28

Κοίτα την ημερομηνία στο κουτάκι. Μήπως έχουν μείνει πολύ καιρό στο τελωνείο

Tallyban
29/06/2024, 08:00
Ποιο κουτακι;τι εννοείς δε καταλαβαίνω.

Peterjackson
31/01/2025, 20:45
Έχει τύχει να αγοράσει κανείς μεταχειρισμένο από άλλη πόλη/περιοχή;
Έστω ότι βρήκα κάτι στην βόρεια Ελλάδα, πρέπει να πάω μια μέρα να δω το μηχανάκι, αν δεν το πάρω επί τόπου άλλη μια να το πληρώσω και άλλη μια μέρα για την μεταβίβαση;

Υπάρχει μήπως πιο ασφαλής/εύκολη διαδικασία;

ΓιώργοςΤΤ
31/01/2025, 21:24
Έστω ότι ή έχεις βρει και δεν είσαι σίγουρος για την διαδικασία;

BLiTzER
31/01/2025, 21:26
Έχει τύχει να αγοράσει κανείς μεταχειρισμένο από άλλη πόλη/περιοχή;
Έστω ότι βρήκα κάτι στην βόρεια Ελλάδα, πρέπει να πάω μια μέρα να δω το μηχανάκι, αν δεν το πάρω επί τόπου άλλη μια να το πληρώσω και άλλη μια μέρα για την μεταβίβαση;

Υπάρχει μήπως πιο ασφαλής/εύκολη διαδικασία;

Βρίσκεις συνεργείο ή άνθρωπο που εμπιστεύεσαι για να το δει, και πηγαίνεις μόνο για την αγορά.

harris_x
31/01/2025, 21:28
Και η μεταβίβαση γίνεται ηλεκτρονικά την ίδια ώρα.

Την άδεια θα τη λάβεις ταχυδρομικώς μετά απο μερικές ημέρες.

Peterjackson
31/01/2025, 23:16
Εχω σταμπάρει δυο που θα πάμε να τα δούμε, αλλά εκεί πέρα δεν ξέρουμε κανέναν μάστορα, οπότε τα βασικά μόνοι μας. Εξάλλου έχω χαμηλές απαιτήσεις επειδή κοιτάω χαμηλά.
Αν βρω κάτι στην Αθήνα, θα γράψω εδώ για να μου συστήσετε κάποιον.

Εκτός του μάστορα όμως κοιτάζω και την διαδικασία της μεταβίβασης γιατί όταν πήρα αυτοκίνητο, ήταν από γείτονα και το έδωσε αυτός σε διεκπεραιωτή, οπότε απλά μου χτύπησε την πόρτα και μου έδωσε το κλειδί.

sanctusan
04/02/2025, 02:21
Εχω σταμπάρει δυο που θα πάμε να τα δούμε, αλλά εκεί πέρα δεν ξέρουμε κανέναν μάστορα, οπότε τα βασικά μόνοι μας. Εξάλλου έχω χαμηλές απαιτήσεις επειδή κοιτάω χαμηλά.
Αν βρω κάτι στην Αθήνα, θα γράψω εδώ για να μου συστήσετε κάποιον.

Εκτός του μάστορα όμως κοιτάζω και την διαδικασία της μεταβίβασης γιατί όταν πήρα αυτοκίνητο, ήταν από γείτονα και το έδωσε αυτός σε διεκπεραιωτή, οπότε απλά μου χτύπησε την πόρτα και μου έδωσε το κλειδί.

Ηλεκτρονικά γινεται πολύ γρήγορα, αν δεν ξέρεις τη διαδικασία θα σου πάρει κανά μισάωρο.