View Full Version : 21.12.2012
Allst@rf
16/12/2011, 00:52
συνονοματε 777 ,το σενάριο σου είναι τέλειο...
:rotflmao:
Ωραιος!!
χαχαχαχαχαχχαχχαχαχχαχχαχαχααχχχααχα:lol:
christof40
27/01/2012, 17:39
δηλαδη για να σωθουμε πρεπει να αχισουμε να τον παιρνουμε απο πισω??:eyepop: :uplate: :hypnotize :look:
karellen
27/01/2012, 17:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από cristof40
δηλαδη για να σωθουμε πρεπει να αχισουμε να τον παιρνουμε απο πισω??:eyepop: :uplate: :hypnotize :look:
Ναι.
Γιατί έτσι διευρύνεται ο κώ...- σόρρυ- το πνεύμα σου. :evil:
christof40
27/01/2012, 18:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από karellen
Ναι.
Γιατί έτσι διευρύνεται ο κώ...- σόρρυ- το πνεύμα σου. :evil: εχεις προσωπικη εμπειρια?για πες να μαθαινουμε και μεις οι αβγαλτοι?:smilea: :lol:
John Steed
27/01/2012, 19:10
Ρε Νίκο Respect, τι βρήκες πάλι....:bigcry: :bigcry: :bigcry:
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Την Κυριακη ειχε ενα ντοκυμαντερ (ο Θεος να το κανει) στο Αλαφουζοκαναλο για το 2012 σε συνδυασμο με τις προφητειες του Νοστραδαμου και δεν ξερω και εγω τι αλλο... εκατσα και το χαζεψα με τη φιλη μου (η οποια δεν ειναι ξανθια) και την ειδα που σκιαχτηκε...
Ρε ξεκολα της λεω...
...και μου πετα το υπερτατο συνομωσιολογικο σεναριο...
Θυμασαι μου λεει που ειχαμε δει τη ταινια 2012; Που εφτιαχναν καταφυγια για να γλυτωσουν μερικοι εκλεκτοι; Ε λοιπον για σκεψου το timing της κρισης... μαζευουν λεφτα γιατι ξερουν οτι ερχεται το τελος και φτιαχνουν καταφυγια...
...μετα ειδε το πατιναζ με τον Κωστοπουλο και το ξεχασε...
:lol: :lol: :lol:
:rotflmao: :bawl: :rotflmao:
@ Κώστηδες (Kostas777 & Χυμαδώρη)
:a19: :a19: :a19: :a19:
:a23: :a23: :a23:
nikos_abel
27/01/2012, 21:10
Ατάκα της αδερφής μου πριν κανά δυο βδομάδες καθώς (ξανα)βλέπει το stargate :
"Πραγματικά είμαι σίγουρη ότι μας την έχουν πέσει οι Γκοαούλντ, οι Ρέιθ και οι Οράι από όλες τις πάντες.
Έτσι εξηγείται η οικονομική κρίση, μαζεύουν λεφτά για να γλιτώσουν το πλανητάκο μας, δεν υπάρχει
άλλη εκδοχή."
Shaolin Monk
27/01/2012, 23:17
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Πριν 2 μερες η Ηλιος εστειλε στην γη την μεγαλυτερη ηλιακη κατιγιδα των τελευταιων 5 χρονων.
Προκαλεσε λιγες ζημιες στις τηλεπικοινωνιες.
Οι επιστημονες το περιμεναν αλλα δεν ειναι η μεγαλυτερη καταιγιδα.
Συμφωνα με την ΝΑΣΑ ο ηλιος ξεσπα σε ηλιακες εκλαμψεις καθε 11 χρονια περιπου.
Η τελευταια μεγαλη, εγινε πριν απο ... 11 χρονια!
Αρα φετος ερχεται η ποιο μεγαλη.
Μερικοι επιστημονες υπολογισαν και το ποτε. Τελος Δεκεμβριου 2012.
Πολλα ατομα το εκμεταλλευτηκαν αυτο και ειπαν οτι ακομα και οι επιστημονες συμφωνουν οτι κατι θα συμβει.
Φυσικα κανεις μας δεν ξερει τι θα γινει εκεινη την ημερα.
Αλλα, θα ηθελα να πω κατι. Με ολη αυτην την κριση που βιωνουμε, οι λαοι εχουν τρελλαθει και ζητανε δικαιοσυνη.
Και αφου αυτη δεν ερχεται, την παιρνουν στα χερια τους.
(Βλεπε Αραβικη Ανοιξη, Καταλαβετε την Ουωλ Στρητ, επισοδια σε πολλες πολεις οπως και στην Αθηνα φυσικα.)
Αρα δεν θα ηταν παραξενο αντι να δουμε το τελος του κοσμου, να δουμε μια αλλαγη.
el_hymador
09/03/2012, 00:29
Μακάρι όταν μας πετύχει να είναι νύχτα.
nikos_abel
09/03/2012, 06:12
Πριν 2 μερες η Ηλιος εστειλε στην γη την μεγαλυτερη ηλιακη κατιγιδα των τελευταιων 5 χρονων.
Προκαλεσε λιγες ζημιες στις τηλεπικοινωνιες.
Οι επιστημονες το περιμεναν αλλα δεν ειναι η μεγαλυτερη καταιγιδα.
Συμφωνα με την ΝΑΣΑ ο ηλιος ξεσπα σε ηλιακες εκλαμψεις καθε 11 χρονια περιπου.
Η τελευταια μεγαλη, εγινε πριν απο ... 11 χρονια!
Αρα φετος ερχεται η ποιο μεγαλη.
Μερικοι επιστημονες υπολογισαν και το ποτε. Τελος Δεκεμβριου 2012.
Πολλα ατομα το εκμεταλλευτηκαν αυτο και ειπαν οτι ακομα και οι επιστημονες συμφωνουν οτι κατι θα συμβει.
Φυσικα κανεις μας δεν ξερει τι θα γινει εκεινη την ημερα.
Αλλα, θα ηθελα να πω κατι. Με ολη αυτην την κριση που βιωνουμε, οι λαοι εχουν τρελλαθει και ζητανε δικαιοσυνη.
Και αφου αυτη δεν ερχεται, την παιρνουν στα χερια τους.
(Βλεπε Αραβικη Ανοιξη, Καταλαβετε την Ουωλ Στρητ, επισοδια σε πολλες πολεις οπως και στην Αθηνα φυσικα.)
Αρα δεν θα ηταν παραξενο αντι να δουμε το τελος του κοσμου, να δουμε μια αλλαγη.
Οι Μάγιας πάντως το τέλος του ημερολογίου τους έχουν, όχι το τέλος του κόσμου. Μια νέα εποχή ίσως, reboot.
http://www.youtube.com/watch?v=q_36FF6z9cQ
Αυτή πρέπει να είναι η πιο άσκοπη κουβέντα που μπορεί να κάνει το ανθρώπινο είδος . Δλδ σενάρια πως θα αφανιστεί . :sad:
Αν τύχει κάτι από λα αυτά , είτε κωμήτης δλδ είτε ηλιακή καταιγίδα επικών διαστάσεων που θα ψήσει ακαριαία το πλανήτη , πραγματικά δεν θέλω να το ξέρω , δεν θα με βοηθήσει σε κάτι .
Πάντως η άποψη μου είναι πως από ήλιο θα πάμε κάποτε , τώρα το πότε who knows .
Μη ξεχνάτε πως όλες οι θρησκείες άμεσα ή έμμεσα ( ακόμα και ο χριστιανισμός ) σαν θεό στην ουσία αναφέρονται στον ήλιο . :winka:
Πάντως η άποψη μου είναι πως από ήλιο θα πάμε κάποτε ,
ποσο δικιο εχεις...:(
249388
:lol::lol::lol: ...είναι και αυτός ναι . Τον είχα ξεχάσει !!!:lol:
nikos_abel
09/03/2012, 07:15
ποσο δικιο εχεις...:(
249388
Δις ιζ δι εντ!!!! Ντιαρ Γκοντ, νέβερ θοτ οβ δατ....
Εχετλαίος
09/03/2012, 08:36
:beer::beer::beer:
el_hymador
09/03/2012, 10:26
Πολύ ενδιαφέρουσα άποψη! Αν τεκημηριώνεται επιστημονικα; Χέστηκα, η επιστήμη πρέπει να είναι και διαισθητική, εμένα μου κάνει! :beer:
δειτε κι αυτο τοτε:
http://www.youtube.com/watch?v=RukArAm27Xc&feature=related
σε μια πιο εκτενη συζητηση :)
Δεν εχω διαβασει κατι παραπανω, αλλα το γεγονος οτι και οι Μαγαις και το Ι-τσινγκ σηματοδοτουν τις ιδιες (οπως φαινεται) ημερομηνιες ειναι αρκετα γαργαλιστικο.
el_hymador
09/03/2012, 13:25
δειτε κι αυτο τοτε:
http://www.youtube.com/watch?v=RukArAm27Xc&feature=related
σε μια πιο εκτενη συζητηση :)
Δεν εχω διαβασει κατι παραπανω, αλλα το γεγονος οτι και οι Μαγαις και το Ι-τσινγκ σηματοδοτουν τις ιδιες (οπως φαινεται) ημερομηνιες ειναι αρκετα γαργαλιστικο.
Eμένα αυτή η αέναη "γέννεση" και "θάνατος" του χρόνου σε μορφή σπείρας και κύμματος, μου είναι ακόμη πιο γαργαλιστικό...
re μαγκες ...ο τυπος λεει πως ο καλυτερος τροπος για να προετοιμαστει καποιος για τη "μοναδικοτητα" ειναι να διυθησει την προσωπικοτητα του μεσω ψυχοτροπων , για να ειναι λεει πιο δεκτικη η ανθρωπινη φυση σε πολυδιαστατες καταστασεις... :look:
ειμαστε σοβαροι? http://www.youtube.com/watch?v=_4oV_Z-c0e0 2012 μεγα μαστουρα ρεβελεησον
re μαγκες ...ο τυπος λεει πως ο καλυτερος τροπος για να προετοιμαστει καποιος για τη "μοναδικοτητα" ειναι να διυθησει την προσωπικοτητα του μεσω ψυχοτροπων , για να ειναι λεει πιο δεκτικη η ανθρωπινη φυση σε πολυδιαστατες καταστασεις... :look:
ειμαστε σοβαροι? http://www.youtube.com/watch?v=_4oV_Z-c0e0 2012 μεγα μαστουρα ρεβελεησον
Κι εσύ γιατί απορρίπτεις αμέσως κάθε νέα επιστημονική θεωρία; :lol: :lol::lol::lol:
Κι εσύ γιατί απορρίπτεις αμέσως κάθε νέα επιστημονική θεωρία; :lol: :lol::lol::lol:
δεν τα πηγαινα καλα ποτε ουτε με τη φυσικη , ουτε με τη "χημεια" οποτε... επικαλουμαι φοβο του αγνωστου
el_hymador
09/03/2012, 13:51
Αδιάφορο... αν ένας πίνακας ζωγραφικής είναι καλός και μου αρέσει, χέστηκα αν έχει δημιουργηθεί με πινέλο ή μασώντας τα λάδια μαζί με κοπρία αγριόχοιρου και φτύνωντας τα στον καμβά. Το πως του ήρθαν οι εμπνεύσεις και με πιο τρόπο δεν με απασχολεί, το αποτέλεσμα μετράει και στην προκειμένη περίπτωση είναι τροφή για σκέψη για εμάς τους υπόλοιπους.
Εχετλαίος
09/03/2012, 13:54
re μαγκες ...ο τυπος λεει πως ο καλυτερος τροπος για να προετοιμαστει καποιος για τη "μοναδικοτητα" ειναι να διυθησει την προσωπικοτητα του μεσω ψυχοτροπων
Εντάξει, αυτουνού δεν πρόλαβα να του στείλω τσικουδιά να δοκιμάσει. :wacko:
249432
http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=78788
Στο βιβλίο αυτό για πρώτη φορά αποκαλύπτεται γιατί οι ΕΨΙΛΟΝ υπάρχουν. Με τον πλέον επιστημονικό τρόπο πιστοποιείται το γιατί λίγο μετά το 2011 οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΟΥΝ. :cry:
249432
http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=78788
Στο βιβλίο αυτό για πρώτη φορά αποκαλύπτεται γιατί οι ΕΨΙΛΟΝ υπάρχουν. Με τον πλέον επιστημονικό τρόπο πιστοποιείται το γιατί λίγο μετά το 2011 οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΟΥΝ. :cry:
Tην επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI) ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία και κάθε διεθνές ιστορικό προηγούμενο.
:smokin:
el_hymador
09/03/2012, 14:18
Ρε ξεκολατε με τα ναρκωτικα... ο Hendrix τα επινε ολα, ο SRV αλκοολ και ο Satriani τιποτα... ολοι του γ@μαγ@νε σαν κιθαριστες, ο τελευταιος γ@μ@ει ακομη. Ειναι αν σου αρεσει και αν σου ταιριαζει, δεν ειναι παντα απαραιτητη προύποθεση, υπαρχουν και τυχεροι που την ακουνε απο γεννησιμιου τους τζαμπα, καθως και αλλοι τροποι γαι να την ακουσεις χωρις drugs, αλλα θελει εξασκηση και επιμονη.
Ναι ειμαστε....
...και ποσο δικιο εχει :smokin:
Αυτό το θρεντ μου είχε ξεφύγει και βαριέμαι να το διαβάσω όλο . Άλλωστε δεν χρειάζεται να είσαι και ο Τειρεσίας για να καταλάβεις που περίπου θα κινείται.
Να πω και εγω την γνώμη μου (που ίσως να έχει ξαναειπωθεί) .
Πρέπει να είσαι τουλάχιστον μ@λ@κας για να περιμένεις να σου πει πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου μια φυλή, που δεν είχε ανακαλύψει τα μέταλλα ( τα όπλα τους , τα καλέμια τους κτλπ ήταν απο οψιδιανό) δεν είχε καταφέρει να εξημερώσει κανένα ζώο εκτός απο το σκύλο (πολλοί λένε οτι ο σκύλος εξημέρωσε τον άνθρωπο) και την γαλοπούλα :lol:.
Σκεφτείτε οτι δεν είχαν υποζύγια :uplate: δηλαδή ότι κουβαλούσαν το κουβαλούσαν στα χέρια , σύν οτι παντού πήγαιναν με τα πόδια (η μεγαλύτερη αντιμοτοσυκλετική φυλή στον κόσμο ) μιας και οι γαλοπούλες ήταν δύσκολες στο καβάλημα :lol::lol:
Οι Μάγια ήταν ένας τελείως θρησκόληπτος λαος ,με περίπλοκο ημερολογιακό σύστημα (τελετουργικός κύκλος - ηλιακός κύκλος - Μακρό σύστημα αρίθμησης κτλπ ) και όλα αυτά σε συνδυασμό, τους προκαθόριζε το πότε θα κλάσουν και πότε όχι .
Το "Μακρό σύστημα αρίθμησης" (αυτό που τελειώνει το 2012) ξεκινάει το 3113 πΧ . Δηλαδή για τους Μάγια τότε ξεκινάει ο κόσμος .
Ε απλά όσοι πιστεύεται οτι ο κόσμος ξεκίνησε το 3113 πΧ, τότε μπορείτε ελεύθερα να πιστεύεται και να υποστηρίζετε οτι θα τελειώσει το 2012 .
Λέτε να είπαν μαλακία για την αρχή, αλλά να πέτυχαν το τέλος :lol:
Τα πράγματα είναι απλά αρκεί να θές να τα δεις ορθολογιστικά . Τα άλλα όλα είναι :a31:
el_hymador
09/03/2012, 17:24
Αυτό το θρεντ μου είχε ξεφύγει και βαριέμαι να το διαβάσω όλο . Άλλωστε δεν χρειάζεται να είσαι και ο Τειρεσίας για να καταλάβεις που περίπου θα κινείται.
Πρέπει να είσαι τουλάχιστον μ@λ@κας για να περιμένεις να σου πει πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου μια φυλή, που δεν είχε ανακαλύψει τα μέταλλα ( τα όπλα τους , τα καλέμια τους κτλπ ήταν απο οψιδιανό) δεν είχε καταφέρει να εξημερώσει κανένα ζώο εκτός απο το σκύλο (πολλοί λένε οτι ο σκύλος εξημέρωσε τον άνθρωπο) και την γαλοπούλα :lol:.
Σκεφτείτε οτι δεν είχαν υποζύγια :uplate: δηλαδή ότι κουβαλούσαν το κουβαλούσαν στα χέρια , σύν οτι παντού πήγαιναν με τα πόδια (η μεγαλύτερη αντιμοτοσυκλετική φυλή στον κόσμο ) μιας και οι γαλοπούλες ήταν δύσκολες στο καβάλημα :lol::lol:
Οι Μάγια ήταν ένας τελείως θρησκόληπτος λαος ,με περίπλοκο ημερολογιακό σύστημα (τελετουργικός κύκλος - ηλιακός κύκλος - Μακρό σύστημα αρίθμησης κτλπ ) και όλα αυτά σε συνδυασμό, τους προκαθόριζε το πότε θα κλάσουν και πότε όχι .
Το "Μακρό σύστημα αρίθμησης" (αυτό που τελειώνει το 2012) ξεκινάει το 3113 πΧ . Δηλαδή για τους Μάγια τότε ξεκινάει ο κόσμος .
Ε απλά όσοι πιστεύεται οτι ο κόσμος ξεκίνησε το 3113 πΧ, τότε μπορείτε ελεύθερα να πιστεύεται και να υποστηρίζετε οτι θα τελειώσει το 2012 .
Τα πράγματα είναι απλά αρκεί να θές να τα δεις ορθολογιστικά . Τα άλλα όλα είναι :a31:
Μολις ακυρωσες τον πολιτισμο των Aιγυπτιων και των Σουμεριων, των Βαβυλωνιων και ολων των αλλων εκει στην μεσοποταμια... και αυτοι μ@λ@κες εισαντε, θρησκοληπτα γιδια...
Στο θεμα μας τωρα, ουτε εγω πιστευω οτι θα καταστραφει ο κοσμος το 2012. Τιποτα δεν θα γινει. Ναδα. Το θεμα ειναι πιασαρικο, σε αλλες εποχες μπορει να παιρναμε σοβαρα την φοβια των γαλατων οτι θα τους πεσει ο ουρανος στο κεφαλι, αλλα τι ταινια να κανεις με αυτο; Anyway, αυτο που πιστευω οτι χρειαζεται αν θελουμε να παμε ενα βημα μπροστα, ειναι να ξεκολησσουμε λιγο απο τη χρησιμοποιηση της επιστημης ως το μοναδικο μεσο για τη "γνωση", απορριπτωντας ασυζητητι οτιδηποτε αλλο. Δεν εννοω να επιστρεψουμε στον μεσαιωνα σε καμμια περιπτωση, ουτε να βαζουμε κρυσταλλους στο κεφαλι μας και να διαλογιζομαστε στους Δελφους κατα το θερινο ηλιοστασιο, απλα να ανοιξουμε λιγο περισσοτερο το μυαλο μας και να χρησιμοποιησουμε λιγο και τις αλλες δυνατοτητες του περα απο τους ξερους υπολογισμους 1+1=2. Η επιστημη ειναι μια υπεραναλυτικη περιγραφη και σαφως ειναι χρησιμη αλλα οχι λειτουργωντας μονη της. Μπορει επιστημονικα να βρισκομαστε πολυ μπροστα αλλα εχουμε απωλεσει και εχουμε αφησει ανεξελιχτα αλλα πραγματα, στα οποια επικρατει μεσαιωνας.
BELZEBOYLIS
09/03/2012, 17:33
:rolleyes:
Προλαβαινουμε να πιουμε δυο ρεκες μΕ φαινεται... :dizzy:
:lol: :rotflmao: :lol:
για πότε λες ? :D
BELZEBOYLIS
09/03/2012, 17:37
Η επιστημη ειναι μια υπεραναλυτικη περιγραφη και σαφως ειναι χρησιμη αλλα οχι λειτουργωντας μονη της.
Δηλαδή ????
Μπορει επιστημονικα να βρισκομαστε πολυ μπροστα αλλα εχουμε απωλεσει και εχουμε αφησει ανεξελιχτα αλλα πραγματα, στα οποια επικρατει μεσαιωνας.
Όπως ????
Οι Μαγιας δεν ειπαν οτι θα καταστραφει ο κοσμος το 2012
el_hymador
09/03/2012, 18:24
Δηλαδή ????
Όπως ????
Δηλαδή και όπως, υπαρχει Θεός; Τι κάνουμε εδώ; Γιατί υπάρχουμε; Υπάρχουμε στην τελική ή όχι; Τα ίδια ερωτήματα είχαν και οι Μάγιας τα ίδια και εμείς... οκ, φανταστικό να ξέρω ότι το σύμπαν είναι υπερχορδές, αλλά απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα δεν μου δίνει. Για την ακρίβεια, η επιστήμη και συγκεκριμένα η φυσική και η κοσμολογία στο σύνολο της, μας έχουν ανοίξει περισσότερο από ποτέ την όρεξη για να μάθουμε και να συνειδητοποιήσουμε τι πραγματικά παίζει. Αλλά η επιστήμη είναι μόνο ένα από τα όπλα στην φαρέτρα μας και χρησιμοποιώντας μόνο αυτό δεν θα περάσουμε την πίστα. Θέλω να πω βρε αδερφέ παλίοτερα βολευόμουν με ένα γεωκεντρικό σύστημα, με τον Δία να πετάει κεραυνούς και τέρμα, δεν με ξεπερνούσε το σύνολο, το όριζα. Τώρα; Τώρα που έχω αντίληψη της ασημαντότητας μου μέσα σε αυτό το τεράστιο και αχανές πράμα αλλά και της σημαντικότητας μου όντας ικανός να το αντιλαμβάνομαι;
Ο Θεός πέθανε (Νίτσε, δεξί μπακ στη Λεβερκούζεν το 70'), σκοτώσαμε τον Θεό και καλά του κάναμε, αναλάβαμε εμείς το πόστο. Άντε να μας δω πόσο Θεοί είμαστε.
Δηλαδή ????
Η επιστημη θετει και απανταει ερωτηματα κατασκευασμενα απο λεξεις. Οι λεξεις συνδεονται μεταξυ τους με γραμματικους και συντακτικους κανονες.
Η αποψη και συνεπως και τα ερωτηματα που θετουμε για τον κοσμο εχουν αμεση σχεση με την γλωσσα μας. Για παραδειγμα για εναν δυτικο το ποτηρι ειναι ουσιαστικο. Τα ουσιαστικα ειναι ακινητα σναπσοτς σε ενα κοσμο που τα παντα κινουνται. Για ενα ναβαχο, δεν υπαρχει ποτηρι, υπαρχει 'ποτηραω'. Τα παντα εκει ειναι ρηματα.
Με αλλα λογια, η επιστημη ειναι ενα κλειστο συστημα, αυτοσυνεπες (προς τιμη του) αλλα περιορισμενο απο την αντιληψη της κουλτουρας που το εξασκει. Ο περιορισμος δεν εγκειται στην ευφυια, αλλα στα εργαλεια. Η γλωσσα και οι εννοιες που αυτη εισαγει και εξαγει ανηκουν σε ενα κλειστο συμπαν νοηματων, τα οποια ουτε αντιπροσωπευουν ουτε εξαντλουν το ολον. Ειναι απλα και μονο γραμμικες προσεγγισεις, μικρες φωτογραφιουλες μιας ροης. Η δυτικη γλωσσα και τροπος σκεψης ειναι απο την αλλη εξαιρετικες για παραγωγη τεχνολογιας, εχοντας 'αποθεωσει' τον διαχωρισμο υποκειμενου-αντικειμενου.
Δεν εχω το παραμικρο εναντια στην επιστημη, απλα επισημαινω που (προς το παρον και κατα την γνωμη μου) βρισκονται οι περιορισμοι της. Εδω λεγοντας 'επιστημη' εννοω την πρακτικη της και οχι την φιλοσοφια της. Η ολη φιλοσοφια του McKenna και πολλων πριν και μετα απο αυτον, και ο λογος για τον οποιο ειναι υπερμαχος της χρησης ψυχεδελικων ουσιων, δεν ειναι αλλος απο το οτι ετσι (αλλα οχι μονο ετσι) δινεται η δυνατοτητα στο μεσο μυαλο να καταλυσει το γλωσσικο λεηερ που ειναι φιλτρο πραγματικοτητας και να εχει μια πιο αμεση επαφη με τις υπο μελετη διεργασιες.
Μολις ακυρωσες τον πολιτισμο των Aιγυπτιων και των Σουμεριων, των Βαβυλωνιων και ολων των αλλων εκει στην μεσοποταμια... και αυτοι μ@λ@κες εισαντε, θρησκοληπτα γιδια... .
Το πως έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα είναι πραγματικά απορίας άξιο.
Για σένα ο πολιτισμός είναι η θρησκευτική ιδεολογία ?????
Τι να πω ο καθένας με τα βίτσια του .
Δηλαδή και όπως, υπαρχει Θεός; Τι κάνουμε εδώ; Γιατί υπάρχουμε; Υπάρχουμε στην τελική ή όχι; Τα ίδια ερωτήματα είχαν και οι Μάγιας τα ίδια και εμείς... οκ, φανταστικό να ξέρω ότι το σύμπαν είναι υπερχορδές, αλλά απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα δεν μου δίνει.
Και δεν πρόκειται να σου δώσει γιατί έχεις λανθασμένη οπτική γωνία . Η επιστήμη στα έχει απαντήσει εσύ δεν θες να τα δείς .
el_hymador
09/03/2012, 19:46
+1 Στον DrBig :D
Διαβάζω το προηγούμενο μύνημα μου, δεν βγάζει και πολύ άκρη... :lol:
Επαναδιατυπωνω λοιπόν, αυτό που ήθελα και θέλω να πω είναι ότι η επιστήμη και ο τρόπος με τον οποίον αυτή τεκμηριώνει δεδομένα μέσω της παρατήρησης, του πειράματος και της επαλήθευσης είναι ένας τρόπος για να κατακτηθεί η γνώση. Δεν χωράει αμφιβολία σε αυτό και είναι πάρα πολύ χρήσιμο σε οποιαδήποτε έκφανση της ανθρώπινης δραστηριότητας, μας έχει βοηθήσει απείρως πολύ κτλ-κτλ. Ωστόσο αυτή η τακτική και η μέθοδος, παρ΄ολο που είναι η καταληλότερη σε ορισμένες "εφαρμογές" να το πως και έτσι, θέτει παρωπίδες και στεγανά στον εγκέφαλο μας, με τον τρόπο που το κάνει και η γλώσσα, όπως το περιέγραψε ο DrBig στο μήνυμα του.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, πως είναι δυνατόν το σύνολο των προσωκρατικών φιλοσόφων, να έχει διατυπώσει απλοϊκά ίσως και χωρίς περιττές σάλτσες, όλες (μα όλες) τις κοσμογονικές θεωρίες τις οποίες επαληθεύει η σύγχρονη επιστήμη, 2500+ χρόνια πίσω. Είχαν τότε εποπτικά μέσα; Όχι! Βασίζονταν στην επαλήθευση μέσω των επαναλαμβανόμενων πειρμάτων; Τσου! Οκ, σε μερικά πράγματα έπεσαν έξω, π.χ. το νερό δεν είναι ακριβώς το γεννεσιουργό στοιχείο του σύμπαντος, αλλά σίγουρα είναι αυτό που γέννησε τη ζωή στη Γη και σίγουρα η εξάτμιση και η συμπύκνωση του προκαλλεί τις βροχές. Το είχαν πει. Τότε! Θα μου πεις, οκ, παρατήρησε ο άλλος την πάχνη να εξατμίζεται το πρωϊ και έβρεξε το απόγευμα... εντάξει, αλλά ο Αναξίμανδρος είχε περιγράψει με ακρίβεια το Big Bang! Τι παρατήρησε αυτός;;!!!
Από wikiepedia:
Ο Αναξίμανδρος, σύμφωνα με τον Ψευδο-Πλούταρχο (Στρωματείς 2), εξήγησε την δημιουργία του κόσμου εκκινώντας από το άπειρο. Από το άπειρο ξεχώρισε μια φλόγα και ο νεφελώδης αέρας. Στον πυρήνα του νεφελώματος συμπυκνώθηκε η Γη, ενώ φλόγα έζωνε τον αέρα. Κατόπιν η πύρινη σφαίρα εξερράγη και διαλύθηκε σε κύκλους τυλιγμένους από νεφελώδη αέρα. Οι κύκλοι απλώθηκαν και σχημάτισαν τα ουράνια σώματα. Σύμφωνα με τον Αέτιο, ο Αναξίμανδρος θεωρεί πως τα άστρα είναι συμπυκνώσεις αερίων και πυρός, που δημιουργήθηκαν από περιδινήσεις.
Για να μην πάμε πιο μετά στον Λέυκιππο και στον Δημόκριτο που ούτε λίγο, ούτε πολύ διατύπωσαν πρώτοι την ατομική θεωρία...
Πως διάολο τα κάναν όλα αυτά λοιπόν; Με τον στοχασμό και τη διαίσθηση, με την συδιαστική και ίσως μη αντιληπτή ικανότητα του εγκεφάλου μας να παράγει πράγματα και να προάγει την αντίληψη μας με βάση τα δεδομένα που τον ταϊζουμε. Φιλοσοφία ίσως, φαντασία, αγγελόκρουση; Δεν ξέρω πως να το πω. Δυστυχώς αυτό τα πολύ δυνατό όπλο του ανθρώπινου εγκεφάλου έχει καταπλακωθεί κάτω από τόνους εξισώσεων, υπολογισμών και ψυχαναγκαστικών αποδείξεων που καρατομούν την οποιαδήποτε "μη επιστημονική" αναλαμπή άμα τη γεννέση της. Κάπως πρέπει να το ξεκλειδώσουμε αυτό. Μαζί με την επιστημονική θεώρηση είναι τα μέσα μας για να εξελιχθούμε, αλλά χρειάζεται το ένα να λειτουργεί υποστηρικτικά του άλλου και όχι ανταγωνιστικά.
el_hymador
09/03/2012, 19:48
Και δεν πρόκειται να σου δώσει γιατί έχεις λανθασμένη οπτική γωνία . Η επιστήμη στα έχει απαντήσει εσύ δεν θες να τα δείς .
Μάλλον φίλε μου εσύ αρκείσαι σε ένα στερεότυπο "απαντήσεων" που σε βολεύει και σε ικανοποιεί, δεν σημαίνει ότι και εγώ αρκούμαι σε αυτό. :wave2:
el_hymador
09/03/2012, 20:10
Το πως έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα είναι πραγματικά απορίας άξιο.
Για σένα ο πολιτισμός είναι η θρησκευτική ιδεολογία ?????
Τι να πω ο καθένας με τα βίτσια του .
Τι σημασία έχει τι είναι ο πολιστισμός για εμένα, πάντως σε καμμία περίπτωση δεν είναι θρησκοληψία και δογματισμός. Ωστόσο δεν μπορώ να κατηγορήσων κανέναν απο τους αρχαίους πολιτισμούς για αυτό! Λάβε υπόψιν σου ότι ούτε οι Αιγύπτιοι, ούτε οι λοιποί που ανέφερα προήγαγαν ακριβώς την ανεξηθρησκεία και ούτε ήταν αυτό που λέμε ανοιχτόμυαλοι με τα σημερινά δεδομένα. Ωστόσο μέσα σε αυτό το πλαίσιο δεισιδαιμονιών και δογματισμού κατάφεραν πράγματα στα οποία οφείλουμε εν πολλοίς το που έχουμε φτάσει εμείς τώρα. Δεν μπόρώ να κρίνων κανένα πολιτισμό του τότε, ποσοτικά και ποιοτικά, δεν υπαρχει καλύτερος και χειρότερος. Στην περίπτωση των Μάγια, όλα όσα αναφέρεις είναι εντελώς άκυρα! Ναι οκ, μπορεί να μην είχαν αναπτύξει την μεταλλουργία σε μεγάλο βαθμό, αλλά οι αστρονομικές τους παρατηρήσεις και τα ημερολόγια τους δεν είχαν προηγούμενο!
hymadore φίλε μου είναι φανερό οτι έχουμε τελείως διαφορετική φιλοσοφία για τα πράγματα .
Δεν έχει νόημα να το συνεχίσουμε και να χαλιόμαστε τζάμπα . Γινόμαστε και κουραστικοί για τους άλλους .
Άλλος ψάχνει το Θεό, άλλος το θεωρεί γελοίο και μόνο να ασχοληθεί . Κάθε άποψη σεβαστή :beer::beer:
Καθολου βαρετοι, για αυτο ειμαστε εδω, για να μιλαμε.
Παρεπιπτοντως, τι εχει απαντησει η επιστημη και ο el-hymador δεν θελει να δει?
DrBig καταλαβαίνεις οτι δεν μπορούν όλα τα θέματα να συζητιόνται στα θρέντ (μιλάω για τεχνικά κολλήματα) .
Προσωπικά εγώ δεν μπορώ να αναλύσω φιλοσοφικά ζητήματα μέσα απο το πληκτρολόγιο . Είμαι της προσωπικής επαφής .
Καλό και άγιο το ιντερνετ αλλά ..........................
Κάποια Παρασκευή στο Pulp (σήμερα είμαι με 39 πυρετό σπίτι :a018: ) θα τα πούμε απο κοντά .
Υγ Άσε που θα στείλουμε και το θρέντ στον αγύριστο :wave2:
el_hymador
09/03/2012, 21:23
hymadore φίλε μου είναι φανερό οτι έχουμε τελείως διαφορετική φιλοσοφία για τα πράγματα .
Δεν έχει νόημα να το συνεχίσουμε και να χαλιόμαστε τζάμπα . Γινόμαστε και κουραστικοί για τους άλλους .
Άλλος ψάχνει το Θεό, άλλος το θεωρεί γελοίο και μόνο να ασχοληθεί . Κάθε άποψη σεβαστή :beer::beer:
Ok, no prob. Ωστόσο με παρεξήγησες, δεν ψάχνω τον Θέο, ούτε περιμένω να μου αποκαλυφθεί από κάποιο άνοιγμα στα σύννεφα.
DrBig καταλαβαίνεις οτι δεν μπορούν όλα τα θέματα να συζητιόνται στα θρέντ (μιλάω για τεχνικά κολλήματα) .
Προσωπικά εγώ δεν μπορώ να αναλύσω φιλοσοφικά ζητήματα μέσα απο το πληκτρολόγιο . Είμαι της προσωπικής επαφής .
Καλό και άγιο το ιντερνετ αλλά ..........................
Κάποια Παρασκευή στο Pulp (σήμερα είμαι με 39 πυρετό σπίτι :a018: ) θα τα πούμε απο κοντά .
Υγ Άσε που θα στείλουμε και το θρέντ στον αγύριστο :wave2:
Αντε περαστικα σου λοιπον και τα λεμε καποια στιγμη εκ του συννεγγυς :wave2:
el_hymador
09/03/2012, 21:35
Να οργανωθούμε, τώρα που άνοιγει ο καιρός, η αυλή εδώ κάτω προσφέρεται ιδανικά για τέτοιου είδους συζητήσεις. Επειδή ωστόσο δεν κάνουμε καταναγκάστιά έργα, ο κωδικός και η πρόφαση θα είναι μπριζολόλουκανικομπιφτεκοκρασομπυροκατάνυξη... :wave2:
MG-KTiNoS
09/03/2012, 22:15
δεν ξερω αν έχει κάποια σχέση αλλά το 12 πολλά ομόλογα πρέπει να πληρωθούν και όχι από την Ελλάδα....
(μόνο)
Παίζει να γίνει της πτνας !
BELZEBOYLIS
10/03/2012, 09:17
Δηλαδή και όπως, υπαρχει Θεός; Τι κάνουμε εδώ; Γιατί υπάρχουμε; Υπάρχουμε στην τελική ή όχι; Τα ίδια ερωτήματα είχαν και οι Μάγιας τα ίδια και εμείς... οκ, φανταστικό να ξέρω ότι το σύμπαν είναι υπερχορδές, αλλά απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα δεν μου δίνει. Για την ακρίβεια, η επιστήμη και συγκεκριμένα η φυσική και η κοσμολογία στο σύνολο της, μας έχουν ανοίξει περισσότερο από ποτέ την όρεξη για να μάθουμε και να συνειδητοποιήσουμε τι πραγματικά παίζει. Αλλά η επιστήμη είναι μόνο ένα από τα όπλα στην φαρέτρα μας και χρησιμοποιώντας μόνο αυτό δεν θα περάσουμε την πίστα. Θέλω να πω βρε αδερφέ παλίοτερα βολευόμουν με ένα γεωκεντρικό σύστημα, με τον Δία να πετάει κεραυνούς και τέρμα, δεν με ξεπερνούσε το σύνολο, το όριζα. Τώρα; Τώρα που έχω αντίληψη της ασημαντότητας μου μέσα σε αυτό το τεράστιο και αχανές πράμα αλλά και της σημαντικότητας μου όντας ικανός να το αντιλαμβάνομαι;
Ο Θεός πέθανε (Νίτσε, δεξί μπακ στη Λεβερκούζεν το 70'), σκοτώσαμε τον Θεό και καλά του κάναμε, αναλάβαμε εμείς το πόστο. Άντε να μας δω πόσο Θεοί είμαστε.
Καλημέρα καταρχήν , θα ξεκινήσω ξεκαθαρίζοντας ότι η επιστήμη δεν είναι μια χοντρή κυρία που έχει καπρίτσια και παραξενιές ! Δεν ισχυρίζομαι ότι λες κάτι τέτοιο ,αλλά το αναφέρω να για να αποφύγουμε διατυπώσεις του στυλ η επιστήμη είπε αυτό ή η επιστήμη έκανε εκείνο ! Το ερώτημα αν υπάρχει θεός ή όχι ανήκει στην Φιλοσοφία ! Αν τώρα παρουσιάσεις ένα δόγμα πχ τον Χριστιανισμό και τοποθετήσεις την δικιά του κοσμοθεωρία ως την μόνη αλήθεια , θα έρθεις σε αντιπαράθεση με τμήματα της επιστήμης , πχ βιολογία και φυσική . Φυσικά στα ερωτήματα αυτά έχουν ασχοληθεί κατά καιρούς πολλοί επιστήμονες ! Σου παραθέτω την απάντηση του R.DAWKINS στο ερώτημα γιατί υπάρχουμε ? http://www.youtube.com/watch?v=erwLdQ1F_Tk
Πολλοί άνθρωποι επειδή δεν θέλουν να αντιληφθούν την ασημαντότητα τους (ή δεν τους αρέσει) κατασκευάζουν θεωρίες για νοηματοδοτήσουν την ύπαρξή τους ! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και σωστές ...:wave2:
BELZEBOYLIS
10/03/2012, 09:30
Η επιστημη θετει και απανταει ερωτηματα κατασκευασμενα απο λεξεις. Οι λεξεις συνδεονται μεταξυ τους με γραμματικους και συντακτικους κανονες. Όλοι αυτό κάνουμε !! Και κάνουμε καλά για να μπορούμε να συνενοουμαστε !!!
Η αποψη και συνεπως και τα ερωτηματα που θετουμε για τον κοσμο εχουν αμεση σχεση με την γλωσσα μας. Για παραδειγμα για εναν δυτικο το ποτηρι ειναι ουσιαστικο. Τα ουσιαστικα ειναι ακινητα σναπσοτς σε ενα κοσμο που τα παντα κινουνται. Για ενα ναβαχο, δεν υπαρχει ποτηρι, υπαρχει 'ποτηραω'. Τα παντα εκει ειναι ρηματα.
Με αλλα λογια, η επιστημη ειναι ενα κλειστο συστημα, αυτοσυνεπες (προς τιμη του) αλλα περιορισμενο απο την αντιληψη της κουλτουρας που το εξασκει. Ο περιορισμος δεν εγκειται στην ευφυια, αλλα στα εργαλεια. Η γλωσσα και οι εννοιες που αυτη εισαγει και εξαγει ανηκουν σε ενα κλειστο συμπαν νοηματων, τα οποια ουτε αντιπροσωπευουν ουτε εξαντλουν το ολον. Ειναι απλα και μονο γραμμικες προσεγγισεις, μικρες φωτογραφιουλες μιας ροης. Η δυτικη γλωσσα και τροπος σκεψης ειναι απο την αλλη εξαιρετικες για παραγωγη τεχνολογιας, εχοντας 'αποθεωσει' τον διαχωρισμο υποκειμενου-αντικειμενου.
Το μόνο που δεν είναι η επιστήμη είναι κλειστό σύστημα ! Κάνεις το λάθος που κάνουν πολλοί , βλέπεις και αντιμετωπίζεις την επιστήμη σαν ΕΝΑ στατικό αντικείμενο-σώμα !
Να οργανωθούμε, τώρα που άνοιγει ο καιρός, η αυλή εδώ κάτω προσφέρεται ιδανικά για τέτοιου είδους συζητήσεις. Επειδή ωστόσο δεν κάνουμε καταναγκάστιά έργα, ο κωδικός και η πρόφαση θα είναι μπριζολόλουκανικομπιφτεκοκρασομπυροκατάνυξη... :wave2:
Now you're talking!
Αμα το πληρωμα του χρονου, στειλε μερα, ωρα και στιγμα.
Όλοι αυτό κάνουμε !! Και κάνουμε καλά για να μπορούμε να συνενοουμαστε !!!
Το μόνο που δεν είναι η επιστήμη είναι κλειστό σύστημα ! Κάνεις το λάθος που κάνουν πολλοί , βλέπεις και αντιμετωπίζεις την επιστήμη σαν ΕΝΑ στατικό αντικείμενο-σώμα !
Δεν την αντιμετωπιζω ρε συ σα κατι στατικο, αυτο που λεω ειναι πως οι περιορισμοι της εχουν αμεση σχεση με τους περιορισμους της γλωσσας. Την σπουδασα για χρονια την επιστημη μου και την χαιρομαι, αλλα ο τροπος σκεψης της ειναι η μια πλευρα του νομισματος, υπαρχει και μια αλλη που με ενθουσιαζει εξ'ισου αν οχι περισσοτερο.
Καλημέρα καταρχήν , θα ξεκινήσω ξεκαθαρίζοντας ότι η επιστήμη δεν είναι μια χοντρή κυρία που έχει καπρίτσια και παραξενιές ! Δεν ισχυρίζομαι ότι λες κάτι τέτοιο ,αλλά το αναφέρω να για να αποφύγουμε διατυπώσεις του στυλ η επιστήμη είπε αυτό ή η επιστήμη έκανε εκείνο ! Το ερώτημα αν υπάρχει θεός ή όχι ανήκει στην Φιλοσοφία ! Αν τώρα παρουσιάσεις ένα δόγμα πχ τον Χριστιανισμό και τοποθετήσεις την δικιά του κοσμοθεωρία ως την μόνη αλήθεια , θα έρθεις σε αντιπαράθεση με τμήματα της επιστήμης , πχ βιολογία και φυσική . Φυσικά στα ερωτήματα αυτά έχουν ασχοληθεί κατά καιρούς πολλοί επιστήμονες ! Σου παραθέτω την απάντηση του R.DAWKINS στο ερώτημα γιατί υπάρχουμε ? http://www.youtube.com/watch?v=erwLdQ1F_Tk
Πολλοί άνθρωποι επειδή δεν θέλουν να αντιληφθούν την ασημαντότητα τους (ή δεν τους αρέσει) κατασκευάζουν θεωρίες για νοηματοδοτήσουν την ύπαρξή τους ! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και σωστές ...:wave2:
Αυτο που λες περι ασημαντοτητας και κατασκευης θεωριων, το κανει και ο Dawkins.
Γενικα στη συζητηση μας πρεπει να επισημανουμε οτι αλλο η επιστημη ως φιλοσοφια ερευνας και αλλο η επιστημη ως πρακτικη ερευνας. Στη πρωτη περιπτωση δεν υπαρχει το παραμικρο αρνητικο να πει κανεις για την επιστημη. Στην δευτερη ομως, το χαος. Στελεχωνεται παγκοσμιως απο αντρακια που γραφουν papers με το κιλο αυτοικανοποιουμενοι με μαθηματικες εξισωσεις. Ζητημα να υπαρχουν 5 original thinkers οι οποιοι μαλιστα ειναι κυριως εκτος συστηματος. Ο Dawkins δεν ειναι ενας απο αυτους, κι αν προσεξεις τα γραφομενα του θα δεις οτι υπαρχει ο ιδιοτυπος τυπος 'επιστημονικου θεισμου' του αθεου. Κι αυτος την μια πλευρα μοναχα βλεπει.
el_hymador
10/03/2012, 16:44
Καλημέρα καταρχήν , θα ξεκινήσω ξεκαθαρίζοντας ότι η επιστήμη δεν είναι μια χοντρή κυρία που έχει καπρίτσια και παραξενιές ! Δεν ισχυρίζομαι ότι λες κάτι τέτοιο ,αλλά το αναφέρω να για να αποφύγουμε διατυπώσεις του στυλ η επιστήμη είπε αυτό ή η επιστήμη έκανε εκείνο ! Το ερώτημα αν υπάρχει θεός ή όχι ανήκει στην Φιλοσοφία ! Αν τώρα παρουσιάσεις ένα δόγμα πχ τον Χριστιανισμό και τοποθετήσεις την δικιά του κοσμοθεωρία ως την μόνη αλήθεια , θα έρθεις σε αντιπαράθεση με τμήματα της επιστήμης , πχ βιολογία και φυσική . Φυσικά στα ερωτήματα αυτά έχουν ασχοληθεί κατά καιρούς πολλοί επιστήμονες ! Σου παραθέτω την απάντηση του R.DAWKINS στο ερώτημα γιατί υπάρχουμε ?
http://www.youtube.com/watch?v=erwLdQ1F_Tk
Καλησπέρα, η απάντηση του Dawkins που έχεις παραθέσει φίλε μου, είναι το απαύγμασμα της τελεολογικής και της ανθρωποκεντρικής θεώρησης των πραγμάτων, έννοιες που αμφότερες εξυπηρετούν (κατα την άποψη μου πάντα) έναν επιστημονικό ( ; ) δογματισμό αντίστοιχο με αυτό των θρησκειών. Η Δαρβινική θεωρία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, όμως κατά πρώτων απαντά στο πως και όχι στο γιατί και κατά δεύτερον αφορά σε στο 0,00000000000001 (και βάλε) του γνωστού σύμπαντος. Θέλω να πω δεν αμφισβητώ σε καμμία περίπτωση ότι προέρχομαι απο τον πίθηκο, αν όμως λάβουμε υπόψιν την Δαρβινική θεωρία ως την πραγματική και μοναδική αλήθεια για την ύπαρξη μας, τότε αναπόφευκτα αιτιολογούμε και δικαιολογούμε την επικράτηση του ισχυρότερου ως τη κυρίαρχη "ηθική" του είδους μας. Στην πραγματικότητα βέβαια αυτό συμβαίνει. Οι πόλεμοι, οι γεννοκτονίες και όλα αυτά τα "καλά" θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν ειναι τίποτα περισσότερο από εκφάνσεις του Δαρβινισμού στην πράξη. Σε σκοτώνω γιατί διεκδικείς (ή δικεδικώ) τον ζωτικό μου (σου) χώρο και τα πλούτη μου (σου), προκειμένου να επιβιώσω - διαωνίσω το DNA μου. Σίγουρα το αντικείμενο της έριδας δεν είναι πλεόν ένας κυνηγότοπος, ούτε ένα χορταριασμένο λιβάδι, αλλά κατάλαβες τι θέλω να πω. Παρ΄ολα αυτά όμως ο άνθρωπος είναι ικανός να παράγει σκέψη, την σκέψη να την προάγει σε ιδέες και οι ιδέες να γεννήσουν εκτός των άλλων και ηθική. Ηθική που σε πολλές περίπτώσεις έρχεται σε πλήρη αντίφαση με το ζώο που συνυπάρχει μέσα μας. Αυτή είναι η βασικότερη διαφορά μας από τα υπόλοιπα είδη και δεν είναι σε καμμία περίπτωση ποιοτική, ωστόσο αποτελλεί ένδειξη του ότι κάτι άλλα πρέπει να παίζει. Πολύ πιθανόν βέβαια να μη σημαίνει τίποτα και απλά να είμαστε τα τραγκότερα έμβια όντα στο σύμπαν, καταδικασμένα να υπομένουμε αιώνια το μαρτύριο του Ταντάλου, αλλά αντί για νερό και καρπούς να κυνηγάμε χωρίς αποτέλεσμα τη γνώση. Κάπως μηδενιστικό και απαισιόδοξο αυτό βέβαια, άσε που μπορεί αν κάποιος το βασανίσει πολύ να καταλήξει να φουντάρει. Αλλά πόσοι θα φουντάρουν για αυτό το λόγο και πόσοι άλλοι θα τραβήξουντελευταία στιγμή το δάχτυλο από την σκανδάλη ή θα βγάλουν τη θηλία από το λαιμό τους, υπακούωντας στο ζώο που προανέφερα στο μήνυμα μου; Είναι εύθραυστες οι ισορροπίες της ανθρώπινης φύσης, έτσι οπώς το βλέπω έγω είμαστε στην φάση της μεταμόρφωσης, δηλαδή σε αντιστοιχία με το γνωστό μικρόκοσμο είμαστε χρυσαλίδες, ούτε ακριβώς λάρβες, ούτε πλήρως ανεπτυγμένα έντομα.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στην παρούσα φάση, είμαστε ημιτελή ως όντα και προσπαθούμε έχοντας επίγνωση της ημιτέλειας μας να κατανοήσουμε έννοιες που μας ξεπερνάνε. Δεν γίνεται να τα καταφέρουμε όντας σε αυτό το επίπεδο, αρκούμενοι μόνο σε όσα η "ανάπηρη" αντιληπτικη μας ικανότητα μπορεί να αποδεχτεί ως αληθή. Ο μεγαλύτερος (κατά την άποψη μου πάλι) σύγχρονος στοχαστής, ανακοίνωσε στις αρχες του προηγούμενου αιώνα ότι ο Θεός πέθανε, οτί σκοτώσαμε τον Θεό και αυτό ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα της ανθρωπότητας από την εποχή που άρχισε να θεμελιώνει συγκροτημένα την σκέψη της. Η δεύτερη φάση, που αποτελλεί και την μεγαλύτερη πρόκληση, είναι να "σκοτώσουμε" τον άνθρωπο, να γίνουμε κάτι περά από αυτόν και τότε μόνο θα μπορέσουμε να κοινωνήσουμε λίγες από τις μεγάλες αλήθειες.
................................ και οι ιδέες να γεννήσουν εκτός των άλλων και ηθική. Ηθική που σε πολλές περίπτώσεις έρχεται σε πλήρη αντίφαση με το ζώο που συνυπάρχει μέσα μας. Αυτή είναι η βασικότερη διαφορά μας από τα υπόλοιπα είδη και δεν είναι σε καμμία περίπτωση ποιοτική, ωστόσο αποτελλεί ένδειξη του ότι κάτι άλλα πρέπει να παίζει.
hymadore δεν θέλω να σου την χαλάσω ,αλλα όλα τα κοινωνικά ζώα (αγέλες) διέπονται απο ηθική . Απο χιμπατζήδες έως ελέφαντες . Η ηθική προϋπήρχε απο θεούς και θρησκείες. Κάνει την ζωή στην ομάδα ευκολότερη :wave2:
....................... καταδικασμένα να υπομένουμε αιώνια το μαρτύριο του Ταντάλου, ...........................;
Έ όχι και αιώνια . Τα υδρογόνα στον ήλιο έχουν αρχίσει και μας τελειώνουν σιγά σιγά .:lol: :wave2:
el_hymador
10/03/2012, 17:57
hymadore δεν θέλω να σου την χαλάσω ,αλλα όλα τα κοινωνικά ζώα (αγέλες) διέπονται απο ηθική . Απο χιμπατζήδες έως ελέφαντες . Η ηθική προϋπήρχε απο θεούς και θρησκείες. Κάνει την ζωή στην ομάδα ευκολότερη :wave2:
:confused: Από ένστικτα, όχι από ηθική! Τα ένστικτα των ζώων καθορίζουν την ηθική τους, ακόμα και στις πολύπλοκες κοινωνίες και δομές αυτών. Κανένα ζώο δεν θα θυσιαστεί για μια ιδεά.
:confused: Από ένστικτα, όχι από ηθική! Τα ένστικτα των ζώων καθορίζουν την ηθική τους, ακόμα και στις πολύπλοκες κοινωνίες και δομές αυτών. Κανένα ζώο δεν θα θυσιαστεί για μια ιδεά.
Δεν μίλησα γι ένστικτα , μιλάω για ηθική .
Στα κοινωνικά ζώα υπάρχει ο θεσμός της οικογένειας , το να προστατεύεις τα παιδιά σου , το να προσπαθείς να ανέβεις κοινωνικά, να προσφέρεις υπηρεσίες για το κοινό καλό , να είσαι καλός αρχηγός , να φροντίζεις τους αρρώστους, το να παίρνεις θέση στους καβγάδες, άν όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με ζητήματα ηθικής τότε με τί έχουν να κάνουν .
Τώρα το να μου λές οτι δεν θα σκοτωθούν για μια ιδέα και γενικά να μου το συγκρίνεις με εμάς είναι τουλάχιστον αστείο .
Πάρτε το χαμπάρι .Το οτι είμαστε πιο εξελιγμένο είδος , δεν μας κάνει αυτόματα εκλεκτούς του Θεού .
Το ξαναλέω η ηθική προϋπήρχε απο θεούς και θρησκείες .
el_hymador
10/03/2012, 19:18
Δεν μίλησα γι ένστικτα , μιλάω για ηθική .
Στα κοινωνικά ζώα υπάρχει ο θεσμός της οικογένειας , το να προστατεύεις τα παιδιά σου , το να προσπαθείς να ανέβεις κοινωνικά, να προσφέρεις υπηρεσίες για το κοινό καλό , να είσαι καλός αρχηγός , να φροντίζεις τους αρρώστους, το να παίρνεις θέση στους καβγάδες, άν όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με ζητήματα ηθικής τότε με τί έχουν να κάνουν .
Τώρα το να μου λές οτι δεν θα σκοτωθούν για μια ιδέα και γενικά να μου το συγκρίνεις με εμάς είναι τουλάχιστον αστείο .
Πάρτε το χαμπάρι .Το οτι είμαστε πιο εξελιγμένο είδος , δεν μας κάνει αυτόματα εκλεκτούς του Θεού .
Το ξαναλέω η ηθική προϋπήρχε απο θεούς και θρησκείες .
Πρώτα απ΄όλα δεν μας διαχωρίζω από τα ζώα ούτε θεωρώ ότι είμαστε καλύτεροι τους (ίσα-ίσα). Την διαφορετικότητας μας επισημαίνω. Η ηθική όπως αυτή οριζεται από το δίπολο κακό - καλό, είναι εφεύρεση του ανθρώπου, δεν έχε απολύτως κανένα αντικρυσμα στα ζώα ούτε πουθενά άλλου. Δεν υπάρχει καλή ή κακή (και κατα συνέπεια ηθικά αξιολογίσιμη) συμπεριφορά στα ζώα. Υπάρχει προκαθορισμένα pattern συμπεριφοράς που πυροδοτούνται από το ένστικτο. Φροντίζουν τα ζώα τους αρρώστους; Ενδιαφέρον... εγώ ξέρω ότι η αδυναμία μεταφράζεται σε ευακαιρία για τα υπόλοιπα ζώα... ο άρρωστος και γέρικος αρχηγός της αγέλης στα λιοντάρια δεν θα φροντισθεί, αλλά θα εκδιωχθεί από την ομάδα, από κάποιο νεότερο αρσενικό και θα αναγκαστικά θα πεθάνει μόνος του. Η αντιλόπη που χτύπησε το πόδι της, δεν θα προφυλαχθεί από τις υπόλοιπες, απλά θα είναι το έυκολο θήραμα για τα τσιτάχ. Οι αρσενικές αρκούδες πνίγουν τα μικρά που θα συνατήσουν στο διάβα τους. Δεν είναι κακές ούτε διεστραμμένες, απλά αυτό είναι ένα pattern συμπεριφοράς που εξασφαλίζει εμμέσως πλή σαφως ότι θα επικρατήσει το δικό τους DNA, δηλαδή τα αρκουδάκια που αυτές έχουν σπείρει. Νοημοσύνη υπάρχει, πρωτόλεια συναισθήματα επίσης, αλλά όχι ηθική.
Και το έλεγα οτι έκανα μ@λακία που το συνέχισα, αλλα εκεί με έτρωγε ο διάολος (όχι ο BELZEBOYLIS της γειτονιάς μας :lol:)
Τελείως δικηγορίστικες απαντήσεις, παραδείγματα που συμφέρουν την άποψή μας .
Στην επιστήμη αν υπάρχει έστω και ΕΝΑ είδος που έχει δικό σου χαρακτηριστικό (στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για χαρακτηριστικά ηθικής) τότε αυτομάτως δεν είναι αποκλειστικό σου προνόμιο .
Τώρα εσύ μου είπες οτι υπάρχουν και είδη που δεν καλύπτουν αυτά τα χαρακτηριστικά (χάρηκα τρελά, έπεσα απο τα σύννεφα ) και προσπαθείς με αυτό το παράδειγμα ( αστείο, έως πολύ αστείο, έως πάρα πολύ αστείο ) να δικαιολογήσεις την άποψή σου.
Γι αυτό σου λέω οτι τις απαντήσεις τις έχεις ,απλά δεν θές να τις δείς .
Από μένα έως εδώ . :beer::beer::wave2:
el_hymador
10/03/2012, 20:10
Και το έλεγα οτι έκανα μ@λακία που το συνέχισα, αλλα εκεί με έτρωγε ο διάολος (όχι ο BELZEBOYLIS της γειτονιάς μας :lol:)
Τελείως δικηγορίστικες απαντήσεις, παραδείγματα που συμφέρουν την άποψή μας .
Στην επιστήμη αν υπάρχει έστω και ΕΝΑ είδος που έχει δικό σου χαρακτηριστικό (στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για χαρακτηριστικά ηθικής) τότε αυτομάτως δεν είναι αποκλειστικό σου προνόμιο .
Τώρα εσύ μου είπες οτι υπάρχουν και είδη που δεν καλύπτουν αυτά τα χαρακτηριστικά (χάρηκα τρελά, έπεσα απο τα σύννεφα ) και προσπαθείς με αυτό το παράδειγμα ( αστείο, έως πολύ αστείο, έως πάρα πολύ αστείο ) να δικαιολογήσεις την άποψή σου.
Γι αυτό σου λέω οτι τις απαντήσεις τις έχεις ,απλά δεν θές να τις δείς .
Από μένα έως εδώ . :beer::beer::wave2:
Ρε συ ξεκόλα δεν σου επιτίθομαι, ούτε κρατάω σκορ, συζήτηση κάνουμε. Αν πιστεύεις ότι είναι αστεία τα παραδείγματα μου, αναίρεσε τα και αντέκρουσε τα με παραδείγματα, όχι με ειρωνίες και απαξιωτικά σχόλια. :wave2:
nikos_abel
10/03/2012, 20:36
1ον. Ρε, άσταδιάαλα σταματήστε σε σας προλαβαίνω ρε πστ μου, έχουμε και δουλειές...
2ον.
μπριζολόλουκανικομπιφτεκοκρασομπυροκατάνυξη...
Προβλέπω φακοφασολορυβυθο(όχιαυτάείναιακριβά)αγριοχορτονεροκ οκακολοκατάνυξη όπως πάμε
3ον.
Να οργανωθούμε, τώρα που άνοιγει ο καιρός, η αυλή εδώ κάτω προσφέρεται ιδανικά για τέτοιου είδους συζητήσεις.
Now you're talking!
Αμα το πληρωμα του χρονου, στειλε μερα, ωρα και στιγμα.
Εμείς οι παντρεμένοι με παιδιά δηλαδή στην απέξω ε κwλόπαιδα;
Μην το παίρνεις προσωπικά . Δεν το κάνω κακοπροαίρετα (έτσι μου βγαίνει θα το κοιτάξω :lol:).
Αν σε ενόχλησε ζητάω συγνώμη . :wave2:
el_hymador
10/03/2012, 21:02
2ον.
Προβλέπω φακοφασολορυβυθο(όχιαυτάείναιακριβά)αγριοχορτονεροκ οκακολοκατάνυξη όπως πάμε
3ον.
Εμείς οι παντρεμένοι με παιδιά δηλαδή στην απέξω ε κwλόπαιδα;
2. έστω...
3. Πλάκα κάνεις; Ειδικά εσύ είσα ευπρόσδεκτος μετά της οικογενείας! :beer:
nikos_abel
10/03/2012, 21:40
2. έστω...
3. Πλάκα κάνεις; Ειδικά εσύ είσα ευπρόσδεκτος μετά της οικογενείας! :beer:
Το ξέρω ρε Κώστα :beer: αλλά είμαστε σαπίλες :lol: (άσε που ο γυιος έτσι και δει μηχανάκι, όχι δε θα μιλήσουμε αλλά μας βλέπω να τον κυνηγάμε ως τις 4 τα ξημερώματα).
Μην το παίρνεις προσωπικά . Δεν το κάνω κακοπροαίρετα (έτσι μου βγαίνει θα το κοιτάξω :lol:).
Να έχεις υπόψιν ότι επί της ουσίας δε διαφωνείς ούτε με τον χυμαδόρ ούτε με τον Δρ Μπιγκ, αλλά ούτε και με μένα.
Και δεν νομίζω ότι το έχεις πάρει λάθος, διαφέρει η οπτική γωνία σου.
Η "επιστήμη" που υποστηρίζεις είναι ένα απίστευτο εργαλείο που κανείς μας (σόρρυ που μιλάω εκ μέρους σας Κώστα και Άγι) δεν έχει αμφιβολία
για τη δυναμική που έχει να δώσει, τι λέω, που ΕΧΕΙ δώσει απίστευτες απαντήσεις και ιδέες σε πολλά ζητήματα.
Απλά, μια πιο ολιστική προσέγγιση ίσως σου δώσει πιο ξεκάθαρες απαντήσεις.
Μείνε στη κουβέντα (ποιος μιλάει) και ίσως σου δωθει το έναυσμα για μια αναθεώρηση.
@Άγι (άλλα και στους υπόλοιπους), τυχαία (υπάρχει "τυχαία"; ) χθες έπεσα σε αυτό το διάλογο όσο περίμενα σε μια καφετέρια με το λάπτοπ τη γυναίκα
για μια δουλειά :
"-Σ' ευχαριστώ που είχες το χρόνονα με δεις, Πρέσβειρα Ντελέν.
-Στο λαό μου, θεωρείται τιμή να
βοηθηθεί ένας αναζητητής της αλήθειας.
-Μπορείς να μου πεις σε
τι πιστεύει ο λαός σου;
-Είναι δύσκολο να εξηγηθεί.
Δεν πιστεύουμε σε κάποιον μοναδικό Θεό ή θεούς…αλλά μάλλον, πιστεύουμε
ότι η ψυχή είναι...
Ποια είναι η σωστή λέξη; Ένα μη τοπικό φαινόμενο.
-Δεν είμαι σίγουρος ότι
καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό.
-Λοιπόν, εάν προβάλλω μια ακτίνα φωτός στον τοίχο...
βλέπεις το φως στον τοίχο.
Αλλά ο τοίχος δεν είναι η πηγή του φωτός.
Έρχεται από κάπου αλλού.
Η ψυχή είναι επίσης μια προβολή.
Δεν υπάρχει μέσα μας περισσότερο απ' ότι το φως στον τοίχο.
Αλλά αυτό το κέλυφος είναι ο μόνος τρόπος για να την παρατηρήσουμε.
Πιστεύουμε ότι το ίδιο το σύμπαν έχει συνείδηση...
με έναν τρόπο που δεν μπορούμε να καταλάβουμε αληθινά.
Εμπλέκεται στην έρευνα του νοήματος.
Έτσι διασπάται, ερευνώντας τη συνειδητότητα του σε κάθε μορφή ζωής.
Είμαστε το σύμπαν που προσπαθεί να καταλάβει τον εαυτό του.
- Μπορώ να κάνω μια ερώτηση τώρα;
- Φυσικά.
-Για σας, προσωπικά, ποια είναι η καθοριστική στιγμή της πίστης σας;
Όχι η ιστορία, τα δόγματα, αλλά ο συναισθηματικός πυρήνας τους.
-Τη νύχτα που σταυρώθηκε ο Κύριός μας...
την πέρασε μόνος του στον κήπο της Γεθσημανή.
Και ήξερε ότι έρχονται γι' αυτόν και σε μια στιγμή αδυναμίας...
ζήτησε να μην πιει αυτό το ποτήρι.
Να γλυτώσει τον πόνο και το θάνατο που θα έρχονταν το πρωί.
Και φυσικά, ήπιε το ποτήρι...
και οι στρατιώτες ήρθαν στη Γεθσημανή.
Αλλά μπορούσε να μην είναι εκεί όταν έφτασαν.
Θα μπορούσε να διαλέξει να φύγει...
να αναβάλλει το μοιραίο για λίγες ώρες ή μέρες.
Ήξερε τι θα συνέβαινε, αλλά διάλεξε να μείνει.
Για να θυσιαστεί και να συγχωρεθούν οι αμαρτίες των άλλων.
Είναι μια εύθραυστη, ανθρώπινη στιγμή.
Και συχνά σκέφτομαι εκείνη τη νύχτα.
Και ειλικρινά...
δεν ξέρω αν θα είχα το κουράγιο να μείνω."
Μια συζήτηση μεταξύ της πρέσβειρας Νταιλέν των Μινμπάρι με έναν χριστιανό μοναχό
του 23 αιώνα.
Πολλές ευχαριστίες στους
pasbas
spalas, gfmetro
που ξόδεψαν το πολύτιμο χρόνο τους για να έχουμε την απόδοση των διαλόγων στη σειρά
Babylon 5
εκει που λεει για "συμπαντικη ψυχη" ειναι μερος της θεωριας της συλλογικης συνειδησης?
Star Trek & cyborgs κλπ? η αναποφευκτη εξελιξη του ανθρωπου και η απομακρινση απο τα ενστικτα του χιμπατζη και την εγωιστικη επιβιωση??
nikos_abel
10/03/2012, 22:30
εκει που λεει για "συμπαντικη ψυχη" ειναι μερος της θεωριας της συλλογικης συνειδησης?
Star Trek & cyborgs κλπ? η αναποφευκτη εξελιξη του ανθρωπου και η απομακρινση απο τα ενστικτα του χιμπατζη και την εγωιστικη επιβιωση??
Όχι, ως προς το 2ο σκέλος τουλάχιστον (νομίζω). Θέλω (την ώρα που το έβλεπα τουλάχιστον) να το βλέπω καθαρά ως το 1ο σκέλος.
Εξάλλου, η θρησκευτική φιλοσοφία της σειράς προς το "όλον" ταξιδεύει.
Όσο για τους (cy)Borg του Star Trek, για να μη γ@μhσουμε το θρεντ τελείως, πάμε να κουβεντιάσουμε εδώ. (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=119033&page=17&highlight=%E5%F0%E9%F3%F4%E7%EC%EF%ED%E9%EA%DE)
el_hymador
10/03/2012, 23:27
O αγιορίτης ή ο βουδιτής μοναχός, ο γιόγκι, ο σαμάνος, οι πάσης φύσεως πνευματικοί αναχωρητές, ακόμη και ο πειραματιζόμενος με ψυχοτρόπες ουσίες, το ίδιο πράγμα αναζητούν και αποζητούν. Μπορεί τα μέσα που χρησιμοποιούν να είναι διαφορετικά, μπορεί το γνωσιακό τους και συνειδησιακό τους επίπεδο να διαφέρει αλλά ο σκοπός είναι ο ίδιος, συγκλίνει σε μια κοινή συνισταμένη. Τα ίδια αποζητούσαν και όσοι συμμετείχαν στα ελευσίνια μυστήρια και όσοι χρησιμοποιούν ως άρμα την θρηκευτική έκσταση. Σε κάθε περίπτωση, η διαφυγή από το φθαρτό, από το υλικό σώμα και η απλευθέρωση του πνεύματος είναι το κλειδί. Μπορεί σε πολλές από τις προηγούμενες περιπτώσεις η διαφυγή αυτή να περιορίζεται εκ των πραγμάτων από την φύση της, π.χ. οι αναστενάριδες δεν πρόκειται να αμφισβητήσουν την ύπαρξη του Θεού όπως αυτή ορίζεται απο την Ορθοδοξία και ο βουδιστής να επιμένει ότι η γή στηρίζεται στο καβούκι μιας τεράστιας χελώνας, αλλά wtf? κανείς δεν περίμενε ούτε είχε απαιτήσεις από τους αδερφούς Ραϊτ να κάνουν υπερπόντια πτήση με την πρώτη. Θέλω να πω ασυνείδητα, απλοϊκά, από ένστικτο σχεδόν, όλες αυτές οι πνευματικές ασκήσεις που δοκίμασε και δοκιμάζει η ανθρωπότητα αφορούν στην κατάργηση της "πραγματικότητας", της υλικής υπόστασης και στη δημιουργία ενός συνδέσμου με κάτι μη απτό που υποπτευόμαστε ότι υπάρχει μέσα μας και γύρω μας. Έχουμε πλέον φτάσει σε ένα σημείο, όπου με τη βοήθεια της επιστήμης (και εδώ είναι η αδιαμφισβήτη συνειφορά της) μας επιτρέπετε περισσότερο από ποτέ να κάνουμε τεράστια συνειδησιακά άλματα. Το θέμα είναι λοιπόν να γυμνάσουμε και το άλλο μέρος μας.
nikos_abel
12/03/2012, 12:35
Πάντως, πολύ σίγουρους τους βλέπω εδώ (http://www.protothema.gr/technology/article/?aid=182652) και έτσι και κάνουνε λάθος,
την 22 /12 /2012 θα τους στείλω επιστολή έντονης διαμαρτυρίας:smokin:
[...] έτσι και κάνουνε λάθος,
[...]
:rotflmao::bawl::rotflmao::bawl::rotflmao:
kostas777
14/03/2012, 18:50
πολύ καλός σύγχρονος φιλόσοφος ο McKenna, φιλοσοφεί βέβαια με χρήση ψυχοτρόπων ουσιών, αλλά και ποιός δεν το κάνει (το πίνειν εστί φιλοσοφείν :))
οι «ανακαλύψεις» του, κινούνται στη σφαίρα της αστρολογίας. είναι βέβαια ήδη γνωστές π.χ. σε χρηματιστηριακούς κύκλους και τους επενδυτές, που μπορούν να προβλέπουν τις τάσεις της αγοράς και να επενδύουν κερδοφόρα.
ανάλογη προσέγγιση, αλλά με εντελώς διαφορετικό τρόπο και χαρακτήρα (και χωρίς να δίνει προθεσμίες) έχει και ο Ray Kurzweil με τους «πνευματικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές». σύμφωνα με τα λεγόμενά του, εν ολίγοις, η ισχύς των Η/Υ αυξάνεται συνεχώς δραματικά και με γεωμετρική πρόοδο και σε αυτό συντελεί η χρήση της υφιστάμενης τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην εξέλιξή της. σε γενικές γραμμές, δεν είμαστε πολύ μακριά από την εποχή που οι μηχανές θα μπορούν να μαθαίνουν και να καλλιεργούνται, να ανακατασκευάζουν και να αναβαθμίζουν τον εαυτό τους, να ενσωματωθούν στον ανθρώπινο οργανισμό (ναι, να γίνουμε cyborgs, ή στη νιουειτζάδικη εκδοχή transhumans), αλλά και στον ανθρώπινο εγκέφαλο (φανταστείτε ένα μικροσκοπικό εμφύτευμα στον εγκέφαλο, που θα μας έκανε αυτομάτως 1.000.000 φορές πιο ευφυείς. μπορείτε; ) και τελικώς να καταστήσουν το λεγόμενο singularity, τη μονικότητα.
όλα αυτά είναι και λογικά και πιθανά και μπορούμε να τα δείξουμε (αλλά όχι να τα αποδείξουμε).
αλλά δεν έχουν να πουν τίποτα για το έτος 2012, ή για το τέλος του κόσμου (ποιού κόσμου; του δικού μας; όλου; ). ούτε υπάρχουν εμφανείς αλλαγές και ενδείξεις που να υποδεικνύουν κάποιο επικείμενο συνταρακτικό γεγονός. κάλλιστα ο McKenna μαγείρεψε τα στοιχεία του για να φέρει την τελική του ημερομηνία στο γνωστό «πιασάρικο» σημείο.
εν πάσει περιπτώσει, δεν πρόκειται να πιστέψω κάποιον που «ξέρει» τι θα γίνει σε ένα χρόνο, αλλά αγνοεί τι θα γίνει σε ένα λεπτό.
Εχετλαίος
14/03/2012, 20:58
εν πάσει περιπτώσει, δεν πρόκειται να πιστέψω κάποιον που «ξέρει» τι θα γίνει σε ένα χρόνο, αλλά αγνοεί τι θα γίνει σε ένα λεπτό.
Το Ι-Τσινγκ πιάνεται;
:D
kostas777
15/03/2012, 20:09
Το Ι-Τσινγκ πιάνεται;
:D
το i-ching και το ημερολόγιο των μάγιας, παρόλο που μας δείχνουν σημαντικά πράγματα και δείχνουν να εφαρμόζουν στους ρυθμούς της ζωής μας, είναι κάτι σαν την αστρολογία, όπως είπα παραπάνω. η αστρολογία δεν είναι απορριπτέο σύστημα, κάθε άλλο. για παράδειγμα, μπορούμε να δούμε πως μπορεί να επηρρεάζει τη διάθεση και την ψυχολογία μας ο κοντινός μας δορυφόρος, η σελήνη. απορρίπτω βέβαια τη χρήση της από τάχαμου ειδικούς επιστήμονες. εκείνοι που πραγματικά γνωρίζουν, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. εκείνους που γνωρίζουν ότι είναι ανήθικο και καταστροφικό να μεταδίδουν και να χρησιμοποιούν με σκοπό το οικονομικό κέρδος αυτές τις πληροφορίες και εκείνους που τις χρησιμοποιούν για τους εν λόγω ανήθικους σκοπούς.
τώρα το ότι τα δύο αυτά συστήματα συμπίπτουν στην ίδια ημερομηνία, ίσως έχει να κάνει με την κυκλική φύση τους. ίσως και άλλα παρόμοια συστήματα να σιμπίπτουν σε άλλες ημερομηνίες, οι οποίες όμως δεν μας κινούν την περιέργεια. το σύμπαν μας είναι μαθηματικώς δομημένο και η απόδειξη, ότι από αυτό προκύπτουν τα μαθηματικά. τα μαθηματικά όμως είναι μια αφηρημένη ένοια από μόνη της. ξεκινούν από τη συναρπαστική τριγωνομετρία, την άλγεβρα και πάμε σε φανταστικά σύνολα, διαφορικό και ολοκληρωτικό λογισμό, κβαντομηχανική, θεωρίες υπερχορδών και κάπου εκεί μέσα γίνεται εμφανές το χάος. όπως λοιπόν είναι το σύμπαν μας «τετράγωνο» και «κυκλικό», άλλο τόσο είναι άναρχο και χαώδες. εμείς, ως ανθρώπινος νους, είμαστε εκπαιδευμένοι να βλέπουμε και να λειτουργούμε με τα τετράγωνα και τους κύκλους. να διακρίνουμε μόνο το απ'έξω, την επιφάνεια και μάλιστα όχι μόνο αυτό, να τη διαμορφώνουμε και να τη ντύνουμε. βλέπουμε π.χ. μια όμορφη γυναίκα. αυτό που βλέπουμε είναι η επιδερμίδα της, το μπροστινό μέρος των ματιών, ολίγα από τα δόντια, καθόλου τα αυτιά, μαλλιά, χείλη, νύχια, βλέφαρα, μούρη με mods και όλα αυτά καλυμμένα με ύφασμα. και παρ'όλα αυτά λέμε ότι είναι όμορφη. λέμε «ωραία βυζιά» (ναι, αλλά περίμενε να βγάλει το σουτιέν). θέλω να πω, ότι η ζωή που υπάρχει γύρω μας και δεν διακρίνουμε (και εμείς την ψάχνουμε εκτός), είναι τόσο πολλή και τόσο «γεμάτη», που το μυαλουδάκι μας θα πάθαινε μπλακ άουτ.
έχοντας πει αυτά, σύμφωνα με το παρατηρητέο γεγονός της ευθυγράμμισης των γειτονικών μας πλανητών τον Δεκέμβριο του 2012, μπορώ να καταλάβω ότι εφόσον τα εν λόγω ημερολογιακά, αστρολογικά ή φιλοσοφικά συστήματα ήταν βασισμένα στις κινήσεις των πλανητών και ήταν αποδεδειγμένα ακριβείς, λογικό είναι να συμπίπτουν «τελειώνοντας» στην ίδια ημερομηνία. πόσο δε μάλλον ότι κάτι τέτοιο είναι εκπληκτικό, γιατί επιβεβαιώνει τη χρησιμότητά τους και για ιστορικούς και επιστημονικούς (ή φιλο-επιστημονικούς) καθαρά λόγους. εξ'ου και η παρομοίωσή μου στο χιουμοριστικό μου κείμενο με το ρολόϊ (δεν είναι τυχαία όλα όσα έγραψα εκεί..).
τώρα, ο κόσμος μας, ο λεγόμενος δυτικός, έχει μάθει ενός είδους ημερολόγιο. αυτό του αρχίζουμε να μετράμε, μέχρι το τέλος του κόσμου, ή αλλιώς όσο φτάσει. δεν έχουμε μάθει με τίποτα να λειτουργούμε κυκλικά. οι μάγιας, ας πούμε, με το ημερολόγιό τους, το παγανιστικό όπως το λέμε σήμερα, είχαν μέρες αφιερωμένες σε ειδικούς ρόλους και τελετές και έπαιζε μεγάλο ρόλο για αυτούς ποιά μέρα του χρόνου, ή ποιά εποχή είχαν για να πάρουν μια απόφαση. δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι ένα ημερολόγιο κυκλικής φύσεως κάπου τερματίζει γιατί απλά κλείνει ο κύκλος και συνεπώς ξεκινάει από την αρχή, ή πρέπει να αντικατασταθεί με άλλο.
το όλο θέμα με την καταστροφή του κόσμου (στην οποία εννοούμε ακριβώς την καταστροφή του ανθρώπου και του ανθρώπινου ΕΓΩ μας), προκύπτει από την περίφημη αποκάλυψη του ιωάννη (αλλά και άλλα παρόμοια κείμενα), στην οποία συνήθως γίνεται το λάθος του παροντισμού. αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο και πρέπει να πατήσω λίγο φρένο. :wave2:
nikos_abel
15/03/2012, 20:50
η αστρολογία δεν είναι απορριπτέο σύστημα, κάθε άλλο. για παράδειγμα, μπορούμε να δούμε πως μπορεί να επηρρεάζει τη διάθεση και την ψυχολογία μας ο κοντινός μας δορυφόρος, η σελήνη.
Πιάνομαι μόνο από αυτό για να παραθέσω το παρακάτω που με χάραξε τα χρόνια που το είδα :
Carl Sagan, astrology (http://www.youtube.com/watch?v=Iunr4B4wfDA)
και παρ'όλα αυτά λέμε ότι είναι όμορφη. λέμε «ωραία βυζιά»
Μετά από αυτό, που πραγματικά με συγκλόνισε (όλο το σκεπτικό αλλά αυτό ήταν η μ' άρεσε η παρομίωση.
η αστρολογία δεν είναι απορριπτέο σύστημα, κάθε άλλο. για παράδειγμα, μπορούμε να δούμε πως μπορεί να επηρρεάζει τη διάθεση και την ψυχολογία μας ο κοντινός μας δορυφόρος, η σελήνη.
Και σε πιο πανεπιστήμιο σπουδάζεις αυτό το σπουδαίο σύστημα , πως το λέτε " αστρολογία" ??
Εχετλαίος
17/03/2012, 19:32
Και σε πιο πανεπιστήμιο σπουδάζεις αυτό το σπουδαίο σύστημα , πως το λέτε " αστρολογία" ??
Mάριε θα έχεις ακούσει για/δει μια παλίρροια. Ο τρόπος με τον οποίο ένας πλανήτης (η Σελήνη, λχ) περιπλέκει το βαρυτικό του (και όχι μόνο) πεδίο με αυτό ενός άλλου πλανήτη(της Γής, λχ).
ΟΚ. Αποδεκτό καθολικά ότι συμβαίνει, μάλλον, καθότι το παρατηρούμε στη Γη μας από τότε που υπάρχουμε στον πλανήτη.
Τώρα σκέψου ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε 70-75% νερό!
Να συνεχίσω ή...;
nikos_abel
17/03/2012, 19:42
Mάριε θα έχεις ακούσει για/δει μια παλίρροια. Ο τρόπος με τον οποίο ένας πλανήτης (η Σελήνη, λχ) περιπλέκει το βαρυτικό του (και όχι μόνο) πεδίο με αυτό ενός άλλου πλανήτη(της Γής, λχ).
ΟΚ. Αποδεκτό καθολικά ότι συμβαίνει, μάλλον, καθότι το παρατηρούμε στη Γη μας από τότε που υπάρχουμε στον πλανήτη.
Να συνεχίσω ή...;
Ναι αλλά η αστρολογία μιλάει για πολλά περισσότερα πράγματα από αυτά που έχουν να κάνουν με τη βαρυτική επίδραση που έχουν τα ουράνια σώματα σε εμάς.
Η αστρολογία (που κάποτε ΗΤΑΝ η αστρονομία) έχει πλέον πάθει (και δίκαια αν το θέλετε) την πλήρη απαξίωση, λόγω του όγκου των κομπογιαννητών που την εκφράζουν
σήμερα (και όταν λέω σήμερα, εννοώ τα τελευταία 200 περίπου χρόνια).
Εχετλαίος
17/03/2012, 19:49
Ναι αλλά η αστρολογία μιλάει για πολλά περισσότερα πράγματα από αυτά που έχουν να κάνουν με τη βαρυτική επίδραση που έχουν τα ουράνια σώματα σε εμάς.
Bρε ναι, απλά απο κάπου ίσως να έπρεπε να αρχίσει να βλέπει το πράμα (και) διαφορετικά.
Η αστρολογία (που κάποτε ΗΤΑΝ η αστρονομία) έχει πλέον πάθει (και δίκαια αν το θέλετε) την πλήρη απαξίωση, λόγω του όγκου των κομπογιαννητών που την εκφράζουν σήμερα (και όταν λέω σήμερα, εννοώ τα τελευταία 200 περίπου χρόνια).
Απόλυτα σωστό. Αλλά προφανώς αυτό δεν αναιρεί το τι μπορεί να συμβαίνει κάποια δεδομένη στιγμή σε έμβια ή και αβιοτικούς παράγοντες από την παρουσία (ή απουσία) πλανητών εδώ και εκεί στο(ν) cosmos.
:)
Να υπενθυμησω οτι το πανεπιστημιο της Μοσχας επι ΕΣΣΔ ειχε πτυχιο παραψυχολογιας....
Να συνεχίσω ή...;
Την γενική συμπεριφορά και τίποτα παραπάνω.
Τώρα περί ζωδιακών κύκλων και ωροσκόπων :a022::a022:
Να υπενθυμησω οτι το πανεπιστημιο της Μοσχας επι ΕΣΣΔ ειχε πτυχιο παραψυχολογιας....
Αυτό δεν έχει να κάνει με το θέμα μας .
Εχετλαίος
19/03/2012, 14:01
Την γενική συμπεριφορά και τίποτα παραπάνω.
Tι είναι η "γενική συμπεριφορά" ;
Εννοείς τα πακέτο που περιλαμβάνει πράγματα όπως το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι όταν έχει πανσέληνο τα τμήματα επιγόντων περιστατικών στα νοσοκομεία έχουν πιο πολλή δουλειά;
Διότι δεν είναι μόνο η Σελήνη που ασκεί δυνάμεις πάνω στον πλανήτη μας. Η Σελήνη το κάνει (όπως το κάνει) μια το μήνα, τριγύρω περιφέρονται και άλλα πλανητάκια (και μάλιστα πολύ μεγαλύτερα μερικά-μερικά). Αυτά γιατί να τα παραγνωρίσουμε τα καημένα;
:confused:
Tι είναι η "γενική συμπεριφορά" ;
Εννοείς τα πακέτο που περιλαμβάνει πράγματα όπως το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι όταν έχει πανσέληνο τα τμήματα επιγόντων περιστατικών στα νοσοκομεία έχουν πιο πολλή δουλειά;
Διότι δεν είναι μόνο η Σελήνη που ασκεί δυνάμεις πάνω στον πλανήτη μας. Η Σελήνη το κάνει (όπως το κάνει) μια το μήνα, τριγύρω περιφέρονται και άλλα πλανητάκια (και μάλιστα πολύ μεγαλύτερα μερικά-μερικά). Αυτά γιατί να τα παραγνωρίσουμε τα καημένα;
:confused:
Μάλιστα. Δηλαδή η έλξη διαφόρων πλανητών μας καθορίζει ως ανθρώπους ,χωρισμένους σε 12 κατηγορίες . Ενδιαφέρων
Αυτό δεν έχει να κάνει με το θέμα μας .
Ουτε το αν υπαρχει πανεπιστημιο που να προσφερει πτυχιο αστρολογιας εχει να κανει με το θεμα μας, εκτος κι αν ειναι αυτο το θεμα μας.
Μάλιστα. Δηλαδή η έλξη διαφόρων πλανητών μας καθορίζει ως ανθρώπους ,χωρισμένους σε 12 κατηγορίες . Ενδιαφέρων
Που ειναι το παραξενο?
Ειναι απολυτως πιθανο η θεση ουρανιων σωματων και ο προσανατολισμος μας στο συμπαν να δημιουργει τις αναλογες δονησεις στο νευρικο μας συστημα, οι οποιες με την σειρα τους να επιρεαζουν την χημεια του οργανισμου μας και κατ'επεκτασιν την ακουσια συμπεριφορα μας. Εδω οι κηλιδες του ηλιου επιρεαζουν το κλιμα ολοκληρου πλανητη, γιατι δηλαδη να μην επιρεαζεται το 'εσωτερικο κλιμα' του ανθρωπινου οργανισμου με αναλογο τροπο?
ΥΓ
Νομιζω θα εβλεπες πιο ανοιχτομυαλα καποια πργαματα αν συνειδητοποιουσες ποσο κλειστο-μυαλη ειναι πολλες φορες η επιστημη που τοσο πολυ θεωρεις ως την πρωτη και τελευταια λεξη της κατανοησης του ολου.
Εχετλαίος
19/03/2012, 15:33
χωρισμένους σε 12 κατηγορίες . Ενδιαφέρων
Όχι, δεν χωρίζονται οι άνθρωποι σε 12 "κατηγορίες". Για την ακρίβεια, για εμένα, σε καμία κατηγορία πλην του κοινού τόπου συμ... εεεεε διαβίωσης.
Αλλά ναι, όπως λέγει και ο δρ Μεγάλος παραπάνω, θα ήταν τουλάχιστον αφελές να υποθέταμε ότι τόσα μέτρα καλώδιο (νεύρα) και τόσων ειδών βιοχημικές αντιδράσεις (χυμοί σώματος) συνάμα με τα υπερπολύτπλοκα όργανά μας (που πολύ αμφιβάλλω αν γνωρίζουμε ένα 10% του το τι πραγματικά κάνουν και πως) μένουν ανεπηρέαστα από ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τις βαρυτικές και ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις που διέπουν (ας μην πάω μακρύτερα) το ηλιακό μας σύστημα.
Και ναι, είναι πολύ ενδιαφέρΟν (λέξη που ετυμολογικά εμπεριέχει και όνομα πλανήτη θεού :winka: )
:wave2:
Και ναι, είναι πολύ ενδιαφέρΟν
Μπα κανένα ενδιαφέρΟν για μένα . Εκμεταλλεύονται τις δεισιδαιμονίες του κόσμου για να τα κονομάνε (και δεν είναι οι μόνοι) απλά και ξεκάθαρα .
Ξέρεις κανένα σοβαρό άρθρο που να αναφέρει οτι η αστρολογία έχει επιστημονική υπόσταση ???
nikos_abel
19/03/2012, 19:01
Μπα κανένα ενδιαφέρΟν για μένα . Εκμεταλλεύονται τις δεισιδαιμονίες του κόσμου για να τα κονομάνε (και δεν είναι οι μόνοι) απλά και ξεκάθαρα .
Ξέρεις κανένα σοβαρό άρθρο που να αναφέρει οτι η αστρολογία έχει επιστημονική υπόσταση ???
Δε νομίζω ότι κανένας από πάνω σου λέει να ασπαστείς την αστρολογία άνευ σκεπτικισμού, μάλλον το αντίθετο.
Αν και νωρίτερα έγραψα ακριβώς το ίδιο με σένα (περι κομπογιαννητών), αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να απορριφθεί εντελώς.
Ούτε και ότι οποιαδήποτε γνώση-γνώμη-φιλοσοφία δεν προέρχεται από "αναγνωρισμένους" ακαδημαϊκά ανθρώπους.
Μάλιστα, ένα επίκαιρο παράδειγμα τέτοιων ανθρώπων με βαθειές γνώσεις του αντικειμένου τους βλέπουμε όλοι πόσο
καλά τα πάει παγκόσμια (οικονομολόγοι).
Όσο οι τυχαίοι αστρολόγοι εκμεταλεύονται το κοσμάκη και τις ελπίδες του, άλλο τόσο και κάτι σπουδαγμένοι συνταγματολόγοι
κάνουν το ίδιο ακριβώς. Τα πράγματα είναι σαφώς πιο περίπλοκα Μάριε.
Να το πω κι αλλιώς. Η ύλη που αποτελεί τους πλανήτες, επηρρεάζει ελαφρώς με τη βαρυτική της επίδραση τη ψυχοσύνθεσή μας.
Η "σκοτεινή" ύλη και ενέργεια που πιθανότατα κατακλύζει το σύμπαν, τι λες να κάνει;
Όσο οι τυχαίοι αστρολόγοι εκμεταλεύονται το κοσμάκη και τις ελπίδες του, άλλο τόσο και κάτι σπουδαγμένοι συνταγματολόγοι
κάνουν το ίδιο ακριβώς. Τα πράγματα είναι σαφώς πιο περίπλοκα Μάριε.
Το οτι εκτός απο τους αστρολόγους σε εκμεταλλεύονται και οι συνταγματολόγοι δεν λέει κάτι .
Όσο εύκολα μπορεί να σε εκμεταλλευτεί ένας κομπογιαννίτης άλλο τόσο και ένας συνταγματολόγος .
Και οι 2 το χρήμα αναζητούν (απλά σε διαφορετικά μεγέθη)
nikos_abel
19/03/2012, 19:46
(λέξη που ετυμολογικά εμπεριέχει και όνομα πλανήτη θεού :winka: )
250348
nikos_abel
19/03/2012, 20:25
Το οτι εκτός απο τους αστρολόγους σε εκμεταλλεύονται και οι συνταγματολόγοι δεν λέει κάτι .
Όσο εύκολα μπορεί να σε εκμεταλλευτεί ένας κομπογιαννίτης άλλο τόσο και ένας συνταγματολόγος .
Και οι 2 το χρήμα αναζητούν (απλά σε διαφορετικά μεγέθη)
Λέει πως θέλω να με εκμεταλευτούν, αλλά αυτό πάει για αλλού, σόρρυ.
Τέλος πάντων, to cut the long story short, τους συνταγματολόγους τους ενέπλεξα για να δώσω έμφαση στο
γεγονός του ότι οι ευραίως αποδεκτές δυτικές επιστήμες δεν είναι πανάκειες, ούτε ο τρόπος της ανάλυσής τους
που χωρίζει τη γνώση σε κουτάκια είναι ο απόλυτος τρόπος να "νιώσουμε" κάποια πράγματα.
Εχετλαίος
20/03/2012, 06:18
Μπα κανένα ενδιαφέρΟν για μένα .
Δε βρίσκω κάτι το κακό σε αυτό. Εγώ, για παράδειγμα, δε βρίσκω κανένα ενδιαφέρον σε 22 ενεγκέφαλους μ@λάκες που αμοίβονται με περιουσίες και κλωτσάνε ένα τόπι ώστε να πλουτίζουν από αυτό 2-3 επιχειρηματίες σε βάρος ανθρώπων που μπορεί να μην έχουν ούτε να φάνε, αλλά ξέρω πολλούς άλλους που βρίσκουν. Ουδέν μεμπτόν ένθεν και ένθεν.
Εκμεταλλεύονται τις δεισιδαιμονίες του κόσμου για να τα κονομάνε (και δεν είναι οι μόνοι) απλά και ξεκάθαρα .
Να ρωτήσω κάτι, δίχως διάθεση αντιπαράθεσης (αλήθεια, ουδέποτε το θέλω). Μου κινεί έντονα το ενδιαφέρον ότι στο avatar σου έχεις το θεό της ενσάρκωσης του Φωτώς!
Θυμάσαι ο εν λόγω θεός τινός ήταν προστάτης, έτσι;
(ΑΝ θυμάμαι καλά της Μαντικής, πάνω απ όλα). Όμορφα παράδοξο...
nikos_abel
20/03/2012, 07:31
Δε βρίσκω κάτι το κακό σε αυτό. Εγώ, για παράδειγμα, δε βρίσκω κανένα ενδιαφέρον σε 22 ενεγκέφαλους μ@λάκες που αμοίβονται με περιουσίες και κλωτσάνε ένα τόπι ώστε να πλουτίζουν από αυτό 2-3 επιχειρηματίες σε βάρος ανθρώπων που μπορεί να μην έχουν ούτε να φάνε, αλλά ξέρω πολλούς άλλους που βρίσκουν. Ουδέν μεμπτόν ένθεν και ένθεν.
Ανακρίβειες.
Είναι περισσότεροι από 2-3 αυτοί που κονομάνε.
super_toto
20/03/2012, 10:14
Ένα ζήτημα είναι το κατά πόσο επηρεαζόμαστε ως οργανισμοί από το ευρύτερο πλαίσιο μέσα στο οποίο υπάρχουμε. Προφανώς επηρεαζόμαστε.
Ένα άλλο ζήτημα είναι το κατά πόσο μπορούμε να κατανοήσουμε, να μετρήσουμε και τυποποιήσουμε την επιρροή αυτή. Αυτό δηλαδή που ισχυρίζονται ότι κάνουν οι αστρολόγοι.
Μου φαίνεται αδιανόητο άνθρωποι καθ όλα σοβαροί, ευφυείς και μορφωμένοι να αποδέχονται ως άξια λόγου, τα λεγόμενα κοινών τσαρλατάνων, των αστρολόγων.
nikos_abel
20/03/2012, 10:34
Γκουγκλαρετε 5η διασταση
Υπολοίπεσαι 6 ακόμη :lol:
(μπήκα εδώ και έχω (http://www.vpalmas.com/artmine5000/II_2D1.htm) στραβωθεί με τα κόκκινα ρε πστ μου :cry: )
Εχετλαίος
20/03/2012, 10:55
Υπολοίπεσαι 6 ακόμη
Να μας λείπουν κύριε! Αν με το που πιάσουμε 5η έρχονται από το υπερπέραν εξωγήινοι και από τα έγκατα της γης διαόλοι/τριβόλοι/καλικάντζαροι, φαντάσου ίντα θα γενεί όντε φτάσουμε στην 10η!
:a53: :a53: :a53:
Δεν ειναι εξωγηινοι,οι προγονοι μασ ειναι!