PDA

View Full Version : Στρώσιμο Στρόματος

fileto_mosxari
03/04/2008, 17:29
Φιλικοί χιλιομετρικοί χαιρετισμοί!!

Με χαρά ανακοινώνω την αγορά του V-Strom 1000DL. Άυριο ημέρα Παρασκευή και ώρα απογευματινή θα έχω στην κατοχή μου ένα από τα καλύτερα μηχανήματα (κατά την γνώμη μου και όχι μόνο) της αγοράς!
:a10:

Επειδή σκοπεύω να πάω δυκάβαλος μια απόσταση 200 km , υπάρχει μήπως πρόβλημα με το στρώσιμο;

Δεν νομίζω να έχει το στρόμα πρόβλημα να στρωθεί με 2 άτομα. Επίσης κάποιος μου είπε ότι δεν πρέπει να τα κάνω μονοκοπανιά τα χιλιόμετρα, ισχύει;

Αν μπορείτε να μου απαντήσετε μέχρι άυριο θα ήμουν ευγνώμων! Εύχομαι σε όλους καλές βόλτες με τα στρόμια τους και να περνάμε καλά, γιατι τα χρόνια περνανε σφαίρα!

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

:sun: :sun: :sun: :sun:

THEOD
03/04/2008, 17:52
Καβάλα το και φύγε.... :beer:

kalant
03/04/2008, 17:54
μονο που στο στρωσιμο δεν πρεπει να εχεις πολυ ωρα κρατημενο το γκαζι στις ιδιες στροφες...

αληθεια με τι δωρα το πηρες, αν σου εκαναν βεβαια και ποσο την πηρες τελικη τιμη?

καλοριζικο και καλοταξιδο φιλε...

:beer:

fileto_mosxari
03/04/2008, 23:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalant
μονο που στο στρωσιμο δεν πρεπει να εχεις πολυ ωρα κρατημενο το γκαζι στις ιδιες στροφες...

αληθεια με τι δωρα το πηρες, αν σου εκαναν βεβαια και ποσο την πηρες τελικη τιμη?

καλοριζικο και καλοταξιδο φιλε...

Λόγω χεσίματος ίσως, δεν πήγα σε μαγαζί, επέλεξα να πάω σε αντιπροσωπία χωρίς κανένα δώρο και τιμή 8.995? αν και θα μπορούσα να το πάρω 8.600? από μαγαζί με κάποιον απ'τους συναγερμούς που βάζουν δωρεάν. Βέβαια πιστεύω θα πέσει κι άλλο η τιμή του γιατί το δολάριο κάνει ελεύθερη πτώση και έχει φτάσει στο 1,59 (τιμή αγοράς). Αυτός είναι και ο λόγος πιστεύω που έπεσε τόσο πολύ από περισυ η τιμή του μέχρι φέτος. Στην Αμερική το στρομα το 1000 κάνει 9.000$ δηλαδή 9.000/1,59=5.660?. Οπότε καταλαβαίνετε τι κλέψιμο τρώμε εμείς εδώ. Αλλά δεν πειράζει, εμείς να είμαστε καλά και να μας κλέβουν! Εγώ πάντως δεν μπορούσα να περιμένω άλλο... :beer:

Παρόλ' αυτά εθελημένα "έσκασα" παραπάνω μαρούλι για να το πάρω έτοιμο με την ασφάλεια ολικής κλοπής που δίνει η suzuki σe συνεργασία με την Alico (ασφαλιστική). Η ασφάλεια είναι από τις πιο φθηνές απ'αυτές που συμπεριλαμβάνουν και ολική κλοπή, δηλ. της τάξεως των 345? (αν θυμάμαι καλά) ετησίως.

Έχει διαβάσει κάποιος το manual; Λέει κάπου ότι θέλει εως 5.000 στροφές για τα πρώτα 800 km; Κάπου το διάβασα αν δεν κάνω λάθος σε ένα topic.

Το πρωί ξεκινάει μια καινούρια μέρα στρομάτινη!!:wave2:

Tpap
04/04/2008, 00:11
στρώσιμο: καβάλα και φύγε (όπως σου είπαν ήδη) κ οδήγα σαν άνθρωπος... αυτά.

Αρχικά δημιουργήθηκε από fileto_mosxari
θα έχω στην κατοχή μου ένα από τα καλύτερα μηχανήματα

κλασική ρήση Έλληνος αναβάτου.

(και vestroma)

Bavarian
04/04/2008, 00:12
Ωραίο μηχανάκι πράγματι.Απλά μην το ζορίσεις τα πρώτα 1000 χλμ κι ας είσαι και δικάβαλος.Τι διάολο χιλιάρι είναι σιγά μη μασήσει από λίγο βάρος παραπάνω.Στο owners manual θα σου δίνει οδηγίες για το στρώσιμο.Καλοτάξιδο :beer:

reinmeister
04/04/2008, 00:20
παροτι ειμαι απολυτως σιγουρος οτι δυστυχως δεν θα το ακουλουθησεις θα σου προτεινω το βελτιστο...

τρια heat cycles σωστα, καμια 50αρια χλμ.χωρις κοφτες με καλα ανοιγματα και χρηση ολων των ταχυτητων,πεταμα λαδια φιλτρο και μετα πιες του το αιμα...το του μανιουαλ στρωσιμο ειναι απλως για γελια...προτεινει ακριβως το ιδιο απο το μαντεμενιο gsxr 1100 του 89 μεχρι το φουλ nicasil-titanium gsxr 1000 του 2008...

καλοριζικος και παντα ορθιος...

kalant
04/04/2008, 06:21
Έχει διαβάσει κάποιος το manual; Λέει κάπου ότι θέλει εως 5.000 στροφές για τα πρώτα 800 km; Κάπου το διάβασα αν δεν κάνω λάθος σε ένα topic.

Το πρωί ξεκινάει μια καινούρια μέρα στρομάτινη!!:wave2:

εγω εγγυηση/manual δεμ εχω παρει ακομα... :eyepop:

κι εχω αγορασει το μηχανακι εδω και 1,5 μηνα...

εχουν καθυστερησει πολλες μου εχουν πει και ειναι γνωστες και τα συνεργεια οποτε κανεις service κανονικα και στο σφραγιζουν μετα...

ερχονται ταχυδρομικα τωρα πια...

εγω μεχρι τα 1000 χλμ το πηγαινα μεχρι 4.000 - 4.500 στροφες, χωρις να κραταω σταθερο γκαζι...

οταν λες οτι το πηρες χωρις δωρα τι εννοεις?

ουτε χουφτες καρινα καγκελα κλπ?

αυτα ειναι στον στανταρ εξοπλισμο...

εγω με τιμη 8.995 πηρα μαζι, καγκελα, χουφτες, μπαγκαζιερα και συναγερμο...

costas81
04/04/2008, 12:56
εγω εγγυηση/manual δεμ εχω παρει ακομα... :eyepop:

κι εχω αγορασει το μηχανακι εδω και 1,5 μηνα...

εχουν καθυστερησει πολλες μου εχουν πει και ειναι γνωστες και τα συνεργεια οποτε κανεις service κανονικα και στο σφραγιζουν μετα...

ερχονται ταχυδρομικα τωρα πια...

εγω μεχρι τα 1000 χλμ το πηγαινα μεχρι 4.000 - 4.500 στροφες, χωρις να κραταω σταθερο γκαζι...

οταν λες οτι το πηρες χωρις δωρα τι εννοεις?

ουτε χουφτες καρινα καγκελα κλπ?

αυτα ειναι στον στανταρ εξοπλισμο...

εγω με τιμη 8.995 πηρα μαζι, καγκελα, χουφτες, μπαγκαζιερα και συναγερμο...

to 1000?

kalant
04/04/2008, 19:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
to 1000?

ναι το χιλια...

vestromas
04/04/2008, 19:50
Eδω δεν παιρνει χαμπαρι το 650 απο δικαβαλο στο στρωσιμο, το 1000, θα μασησει; Αν εχεις και τροχοσπιτο, κοτσαρισε το και μην φοβασαι τιποτα. Σε ζηλευω! Καλοταξιδος!!!:beer: :beer: :wave2:

fileto_mosxari
05/04/2008, 18:11
Παιδιά αν εξαιρέσουμε τον σημερινό καιρό που είναι ..να μην πώ..και εκνευριστώ...το εργαλείο το παρέλαβα εχτές και είναι σούπερ!! Πρόλαβα και έκανα 100 km μέχρι σήμερα που έπιασε η βροχή και ήρθα να το παρκάρω το μωρό μου γιατί έχει καινούρια πατούμενα και γλιστράει λίγο μωρε!

Με την κοπέλα μου συνεπιβάτη, βγήκα λίγο εθνική χτές το βράδυ και διαπίστωσα αυτό που όλοι λέτε ότι δεν παίρνει χαμπάρι...μέχρι 4.000 στροφές το πάω (το μωρό) και πήγαινα με 140 km/h έτσι απλά!
Δεν καταλαβαίνει το εργαλείο..βέβαια μεσα στην πόλη πολύ λίγες φορές βάζω 3η και αυτό με κάνει να σκέφτομαι ότι το 650 θα ήταν πολύ πιο χρηστικό. Αλλά δεν μετανιώνω που πήρα το 1000 γιατί όταν βγώ για τα καλά στην εθνική (δλδ λίαν συντόμως) πιστεύω θα μου το ανταποδώσει!

Kalant όσο για τα δώρα που λές δεν μου έδωσε τίποτα ο Σφακιανάκης. Βέβαια τα πήρα όλα τα συνοδευτικά χαρτιά (εγγυήση, manual κλπ.) και τα extra που αγόρασα είναι το bagster, τα κάγκελα (μεγάλα εννοείται γιατί δεν μπαίνουν τα μικρά στο 1000) και συναγερμό την μαμάς του (meta) με immobiliser.

Πάντως έχει ωμή δύναμη το εργαλείο και δεν μπορώ να το απολαύσω με την κωλοβροχή γ---ω το κ---τό μου!! Όσο βροχή δεν έχει ρίξει όλο τον χειμώνα την ρίχνει τις τελευταίες μέρες..τι να πώ!!!

Παιδιά να ευχηθώ να φτιάξει σύντομα ο καιρός (:sun: ), ώστε το άλλο ΣΚ να είμαστε σε θέση να βγούμε έξω γιατί η ΑΡΩΣΤΕΙΑ είναι μεγάλη!!

Πιστεύω μετά το Πάσχα να επισκεφθώ και την κοινότητα των ν-στρομάδων για να βολτάρουμε και μαζί...καλές βόλτες και καλά χιλιόμετρα!! :beer:

kalant
05/04/2008, 19:52
Παιδιά αν εξαιρέσουμε τον σημερινό καιρό που είναι ..να μην πώ..και εκνευριστώ...το εργαλείο το παρέλαβα εχτές και είναι σούπερ!! Πρόλαβα και έκανα 100 km μέχρι σήμερα που έπιασε η βροχή και ήρθα να το παρκάρω το μωρό μου γιατί έχει καινούρια πατούμενα και γλιστράει λίγο μωρε!

Με την κοπέλα μου συνεπιβάτη, βγήκα λίγο εθνική χτές το βράδυ και διαπίστωσα αυτό που όλοι λέτε ότι δεν παίρνει χαμπάρι...μέχρι 4.000 στροφές το πάω (το μωρό) και πήγαινα με 140 km/h έτσι απλά!
Δεν καταλαβαίνει το εργαλείο..βέβαια μεσα στην πόλη πολύ λίγες φορές βάζω 3η και αυτό με κάνει να σκέφτομαι ότι το 650 θα ήταν πολύ πιο χρηστικό. Αλλά δεν μετανιώνω που πήρα το 1000 γιατί όταν βγώ για τα καλά στην εθνική (δλδ λίαν συντόμως) πιστεύω θα μου το ανταποδώσει!

Kalant όσο για τα δώρα που λές δεν μου έδωσε τίποτα ο Σφακιανάκης. Βέβαια τα πήρα όλα τα συνοδευτικά χαρτιά (εγγυήση, manual κλπ.) και τα extra που αγόρασα είναι το bagster, τα κάγκελα (μεγάλα εννοείται γιατί δεν μπαίνουν τα μικρά στο 1000) και συναγερμό την μαμάς του (meta) με immobiliser.

Πάντως έχει ωμή δύναμη το εργαλείο και δεν μπορώ να το απολαύσω με την κωλοβροχή γ---ω το κ---τό μου!! Όσο βροχή δεν έχει ρίξει όλο τον χειμώνα την ρίχνει τις τελευταίες μέρες..τι να πώ!!!

Παιδιά να ευχηθώ να φτιάξει σύντομα ο καιρός (:sun: ), ώστε το άλλο ΣΚ να είμαστε σε θέση να βγούμε έξω γιατί η ΑΡΩΣΤΕΙΑ είναι μεγάλη!!

Πιστεύω μετά το Πάσχα να επισκεφθώ και την κοινότητα των ν-στρομάδων για να βολτάρουμε και μαζί...καλές βόλτες και καλά χιλιόμετρα!! :beer:

140 και δικαβαλος κιολας δεν τα πιανεις με 4.000 στροφες...

εγω στο στρωσιμο το πολυ 120 να επιασα, εκτος κι αν ειναι πιο γρηγορο το δικο σου :lol:

την πηρες επιτοπου δηλαδη την εγγυηση? εμενα γιατι δεν μου την εχουν στειλει ακομη γ@@ω την π@@@@να μου... :mad:

θα παω και θα τους σπασω στο ξυλο μου φαινεται... :smokin:

τι χρωμα το πηρες ρε? αντε καλοριζικο και καλα χιλιομετρα συναδελφε...

βαλε και καμια φωτογραφια ε...

THEOD
05/04/2008, 19:57
140 και δικαβαλος κιολας δεν τα πιανεις με 4.000 στροφες...

Από πότε το πόσα χιλιόμετρα θα έχεις σε συγκεκριμένες στροφές έχει να κάνει με το αν είσαι δικάβαλλος ή όχι ??? :eyepop:

Και αν θυμάμαι καλά, η overdive 6η του 1000αριού κάπου τόσα έχει...

kalant
05/04/2008, 20:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Από πότε το πόσα χιλιόμετρα θα έχεις σε συγκεκριμένες στροφές έχει να κάνει με το αν είσαι δικάβαλλος ή όχι ??? :eyepop:

Και αν θυμάμαι καλά, η overdive 6η του 1000αριού κάπου τόσα έχει...

ναι εχεις δικιο για το πρωτο :ZZZ:

για το δευτερο δεν νομιζω ομως, εγω 120 οριακα εβλεπα...

:wave2:

Respect
05/04/2008, 20:05
6η και 4.000 στροφές = 120km

(5.600 = 170km.. άσχετο αλλά μου 'ρθε..)

fileto_mosxari
07/04/2008, 00:38
Λοιπόν, αφού ξόδεψα ένα ντεπόζιτο βενζίνη σήμερα ( :a25: )κατέληξα ότι μάλλον δίκιο έχετε, πάντως κατεβαίνοντας από λυκόβρηση(εθνική) ίσως ήταν και ο αέρας ευνοϊκός και είναι και λίγο κατηφορικός ο δρόμος και με συνεπήρε!!

Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι η 2η μπαίνει με αρκετό ήχο και επίσης ο συμπλέκτης είναι αρκετά σκληρός.

Ελπίζω να κάνω καλό στρώσιμο..αν υπάρχει τέτοιο πράγμα για το θηρίο!

Θα επισυνάψω foto σύντομα!:wave2:

kalant
07/04/2008, 06:31
Λοιπόν, αφού ξόδεψα ένα ντεπόζιτο βενζίνη σήμερα ( :a25: )κατέληξα ότι μάλλον δίκιο έχετε, πάντως κατεβαίνοντας από λυκόβρηση(εθνική) ίσως ήταν και ο αέρας ευνοϊκός και είναι και λίγο κατηφορικός ο δρόμος και με συνεπήρε!!

Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι η 2η μπαίνει με αρκετό ήχο και επίσης ο συμπλέκτης είναι αρκετά σκληρός.

Ελπίζω να κάνω καλό στρώσιμο..αν υπάρχει τέτοιο πράγμα για το θηρίο!

Θα επισυνάψω foto σύντομα!:wave2:

για τον συμπλεκτη μην ανησυχεις, κι εμενα σκληρος μου φανηκε αλλα συνηθιζεται γρηγορα...

:wave2:

THEOD
07/04/2008, 06:36

Ναι..για υδραυλικός είναι αρκετά σκληρός... συνηθίζεται όμως όπως σου είπαν...
Τουλάχιστον δεν θα έχεις ποτέ να ασχοληθείς με ντίζες και τεντώματα-λαδώματα-κοψίματα...

fileto_mosxari
13/04/2008, 19:54
Όπως υποσχέθηκα σας επισυνάπτω foto από την ΣΚ εκδρομή που μόλις επέστρεψα.

Το στρόμα όπως ήταν αναμενόμενο δεν μάσησε αν και μου τα χαλάει λίγο ο ήχος του..δεν μπορώ να πώ ότι μ'αρέσει ο ήχος που βγάζει ο κινητήρας...ειδικά όταν κλείνω το γκάζι και κόβει από την ταχύτητα...δεν ξέρω αν με εννοείτε. Ελπίζω μετά τα 2000 km (όπως μου είπε ένας γνωστός που έχει το 650 θα αλλάξει ο ήχος λόγω "ανοίγματος" του κινητήρα.... δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό.

Τέλοσπάντων..ο χρόνος θα δείξει. Ίσως επειδή δεν έχει συνηθίσει το αυτί μου να ακούει μοτόρι 1000 cc μου φαίνεται κάπως πολύ ο ήχος και μου την ψιλοδίνει.

Πάντως με ταξίδεψε αξιοπρεπώς εμένα την γυναίκα και την μία βαλίτσα (givi 52 lt) που πήραμε για το διήμερο.

fileto_mosxari
13/04/2008, 20:09
-

fileto_mosxari
13/04/2008, 20:14
Δείχνω foto : " ΤΟ ΣΤΡΟΜΑ ΜΟΥ ΨΑΡΕΥΕΙ!! "

...(τα κεφαλόπουλα θα γίνουν 4 μέχρι το τέλος)..:beer: την έβγαλε την τηγανιά μας (εμένα και της γυναίκας).:wave2:

127395

fileto_mosxari
13/04/2008, 20:41
Να 'μαι κι εγώ (βοηθός ψαρά)..:p

127429

fileto_mosxari
13/04/2008, 20:43
Το πρώτο κεφαλόπουλο που έπιασε το στρόμα μου...χεχε με την βοήθειά μου φυσικά!

127430

fileto_mosxari
13/04/2008, 20:55
Και μία το μωρό μόνο του!

127434

Innersense
14/04/2008, 10:51
καλορίζικο και καλοτάξιδο! :beer:

double bubble;

απο που και πόσο;

kalant
14/04/2008, 17:09
fileto το δικο μου εχει ακριβως τα αντιθετα χρωματα, μαυρο ρεζερβουαρ και ασημι μουρη και πισω πλαστικα...

καλοταξιδο...

firebike
13/06/2008, 22:32
Παντως εγω ειχα το 1000αρι 2 χρονια και το πουλησα και πηρα το 650.Προσωπικη αποφαση βεβαια αφου το 1000 ηταν υπερβολη για την αθηνα και μου εβγαζε ολο προβληματα λογω θερμοκρασιας.Το μηχανακι αυτο ειναι μονο για ταξιδακια και οχι για μεσα στην πολη.Καλοταξιδο...

kalant
14/06/2008, 07:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από firebike
Παντως εγω ειχα το 1000αρι 2 χρονια και το πουλησα και πηρα το 650.Προσωπικη αποφαση βεβαια αφου το 1000 ηταν υπερβολη για την αθηνα και μου εβγαζε ολο προβληματα λογω θερμοκρασιας.Το μηχανακι αυτο ειναι μονο για ταξιδακια και οχι για μεσα στην πολη.Καλοταξιδο...

τι προβληματα σου εβγαλε λογω θερμοκρασιας?

firebike
14/06/2008, 08:46
Απλα μεσα στην πολη συνεχεια με μικρες ταχυτητες ταλαιπωρητε.Ειχα αλλαξει τρομπα συμπλεκτη και κατι με το αντιψυκτικο δεν 8υμαμαι καλα.Αν κανεις ομως διαδρομες μεγαλουτσικες δεν εχεις κανενα προβλημα.

vstrider
17/06/2008, 07:52
όντως...
το 1000 στη πόλη ζεσταίνεται. Τα καλοκαίρια στη πόλη δε...:(

THEOD
17/06/2008, 11:22
ΟΛΑ ζεσταίνονται στο Ελληνικό καλοκαίρι μέσα στην πόλη...αυτό δεν είναι πρόβλημα για τα μηχανάκια, απλά δουλεύουν συχνότερα οι ανεμιστήρες...
Είναι όμως πρόβλημα για τον αναβάτη...ειδικά σε μερικά μοντέλα όλη η ζέστη από τα ψυγεία κατευθύνεται προς τα μπούτια και τον αναβάτη....και τότε άστα να πάνε... Στο FZ1 "πυρώνει" μέχρι και το πλαίσιο... :sick:

Πάντως απ' ότι θυμάμαι το Στρώμα δεν ήταν απ' αυτά που "ξέρναγε" πολύ ζέστη... Ανεκτό ήτανε... στην "σφικτή" κίνηση πιο πολύ με ενοχλούσαν τα σκόρτσα χαμηλά του μεγάλου δικύλινδρου που ανάγκαζαν σε συχνή χρήση του συμπλέκτη, παρά η ζέστη...