PDA

View Full Version : ΑΛΥΣΙΔΑ - ΑΛΛΑΓΗ;

MARKOS-V
06/04/2008, 16:05
πως καταλαβαινουμε οτι η αλυσιδα εχει φαει τα ψωμια της;πως την μετραμε για να ειμαστε σιγουροι οτι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θελει αλλαγμα;καπου ειχα δει οτι μετραμε με το μετρο ενα οριμενο αριθμο κρικων αλλα δεν θυμαμαι ποσους κρικους και ποσο μηκος πρεπει να εχουν αυτοι.εχω το 650.οποιος ΞΕΡΕΙ ας δωσει τα φωτα του και σε εμας τους νεους στο χωρο.

crs-k
06/04/2008, 16:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από MARKOS-V
πως καταλαβαινουμε οτι η αλυσιδα εχει φαει τα ψωμια της;πως την μετραμε για να ειμαστε σιγουροι οτι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θελει αλλαγμα;καπου ειχα δει οτι μετραμε με το μετρο ενα οριμενο αριθμο κρικων αλλα δεν θυμαμαι ποσους κρικους και ποσο μηκος πρεπει να εχουν αυτοι.εχω το 650.οποιος ΞΕΡΕΙ ας δωσει τα φωτα του και σε εμας τους νεους στο χωρο.

Συνεχιζεις να τεντωνεις (ανα διαστηματα) την αλυσιδα, τηροντας τις ανοχές που δινει ο κατασκευαστης.

Οταν με τον καιρο οι ρεγουλατοροι σου πλησιαζουν στο να τερματισουν, ΤΟΤΕ θελει κι αλλαγμα η αλυσιδα σου. :wacko:

DPF
06/04/2008, 22:06
Count out 21 pins (20 pitches) on the chain and measure the
distance between the two points. If the distance exceeds the
service limit, the chain must be replaced.
%Drive chain 20-pitch length
Service Limit: 319.4 mm (12.57 in)

SPSP65
07/04/2008, 13:13
Όταν η αλυσίδα ακούγεται αρκετά περισσότερο απ το κανονικό και όταν βλέπεις να κάνει κόμπους ( μικρά ζιγκ-ζαγκ)
Άλλος πρακτικός τρόπος είναι στο σημείο στου γραναζιού τραβάμε την αλυσίδα και εαν φανεί το δόντι του γραναζιού έχεις πλέον μια σίγουρη ένδειξη.
Απο τα 25000-32000 χιλ (ανάλογα την συντήρηση και οδήγημα) οι περισσότεροι αλλάζουν (για την μαμίσια).

MARKOS-V
07/04/2008, 21:47
ευχαριστω παιδες.κραταω το μηνυμα του DPF σαν πιο χειροπιαστο.τα αλλα μηνυματα τα ψιλοηξερα πες.
αυριο μολις την φερω σπιτι θα την μετρησω να δω που ειμαι.καλο βραδυ.....

DPF
08/04/2008, 14:20
• Count out 21 pins (20 pitches) on the chain and measure the
distance between the two points. If the distance exceeds the
service limit, the chain must be replaced.
%Drive chain 20-pitch length
Service Limit: 319.4 mm (12.57 in)

126845