PDA

View Full Version : Ti la8os egine...

monarxis
06/04/2008, 23:38
edw? (http://youtube.com/watch?v=87yqSNCdhyY)

ta polla klm/h gia th strofh ayth opws sxoliazei kapoios?

mipws exoyme kati san "target fixation"as poume?

h xaraksi (kai h agnoia) ths diadromis mhpws poy odhgei se lathos epilogh grammhs?

gia peite gnwmes

:D

nassosxlvbros
06/04/2008, 23:47
Κλασσική περίπτωση....πέρασε με πολλά,ενθουσιάστηκε,και νόμισε ότι ο δρόμος πήγαινε ευθεία...αυτά συμβαίνουν αν με τόσα κμ κοιτάς μπροστά τη ρόδα σου ή ακόμα χειρότερα το κοντέρ σου....φτηνά τη γλύτωσε...:wave2:

GIXXERAKIAS
06/04/2008, 23:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από monarxis
edw? (http://youtube.com/watch?v=87yqSNCdhyY)

ta polla klm/h gia th strofh ayth opws sxoliazei kapoios?

mipws exoyme kati san "target fixation"as poume?

h xaraksi (kai h agnoia) ths diadromis mhpws poy odhgei se lathos epilogh grammhs?

gia peite gnwmes

:D Mα δεν υπηρχε κατι για να του αποσπασει την προσοχη για να πουμε οτι εκανε target fixation.:winka:

Καθαρα οδηγικο λαθος και περισσοτερα χιλιομετρα με αποτελεσμα να του ανοιξει την γραμμη και να βρεθει αντιθετο,αν ειχε κοψει πιο πριν θα την επαιρνε ανετα πιστευω την στροφη.:wave2:

road spirit
07/04/2008, 00:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS
Mα δεν υπηρχε κατι για να του αποσπασει την προσοχη για να πουμε οτι εκανε target fixation.:winka:

Καθαρα οδηγικο λαθος και περισσοτερα χιλιομετρα με αποτελεσμα να του ανοιξει την γραμμη και να βρεθει αντιθετο,αν ειχε κοψει πιο πριν θα την επαιρνε ανετα πιστευω την στροφη.:wave2: target fixation μπορείς να πάθεις και κοιτώντας την έξω μεριά του δρόμου... δεν είναι ανάγκη να υπάρχει κάποιο εμπόδιο...

χωρίς να φαίνεται καθαρά, ειχε και άλλο περιθώριο κλίσης... άρα και να πάρει τη στροφή... άρα είναι πολυ πιθανό να φοβήθηκε, να πήγε το βλέμα του έξω... και η συνέχεια...

alximistis
07/04/2008, 00:49
Δεν είναι και καμιά τρελή στροφή! Έλεος! Μία μικρή καμπή κάνει ο δρόμος και αυτό είναι όλο. Δεν δικαιολογείται με τίποτα εκτός αν δεν κοίταγε ή κοίταξε για κάποιο χρονικό διάστημα αλλού μετά ξανακοίταξε μπροστά του είδε που πάει και πανικοβλήθηκε. Τα πολλά χλμ εδώ δεν παίζουν τόσο ρόλο απλούστατα γιατί δεν είναι σοβαρή στροφή. Αυτό θα συνέβαινε θα άνοιγε δηλαδή τη γραμμή του και θα πήγαινε έξω αν προηγούνταν γερή καμπή ή αν προσπερνούσε πάνω εκεί σε εκείνο το σημείο ή αν κάτι του έκοβε το δρόμο και την ορατότητα. Τιποτα, πρόκειται για ενθουσιασμένο πιθανά αρχάριο οδηγό και άπειρο ο οποίος ίσως χαζεύει ίσως κοιτάει το φιλαράκι του πίσω που τον πέρασε τεσπα έχει απορροφηθεί. Όταν λοιπόν ξανακοιτά το μάτι καρφώνεται στα χώματα και τα λιβάδια που πηγαίνει πανικοβάλλεται κολλάει και αυτό είναι όλο.

npat
07/04/2008, 02:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit

target fixation μπορείς να πάθεις και κοιτώντας την έξω μεριά του δρόμου... δεν είναι ανάγκη να υπάρχει κάποιο εμπόδιο...

χωρίς να φαίνεται καθαρά, ειχε και άλλο περιθώριο κλίσης... άρα και να πάρει τη στροφή... άρα είναι πολυ πιθανό να φοβήθηκε, να πήγε το βλέμα του έξω... και η συνέχεια...

Σωστά...

Όπως φαίνεται (και απ' όσο φαίνεται) τα έχασε, σφίχτηκε πάνω στη μηχανή, έκλεισε και το γκάζι οπότε...

kinhsh
07/04/2008, 04:37
Το λαθος για μενα ηταν που ανοιχτηκε αριστερα εξω απο τις ασπρες γραμμες οποτε οταν χρειαστηκε να πλαγιασει και αλλο επρεπε να περασει πανω απο την ασπρη γραμμη που πιθανως να μη τον κραταγε. Και επειδη η αλλη λυση που ειχε ηταν να παει φατσα καρτα αντιθετο ρευμα με κινδυνο να ερχεται αυτοκινητο προτιμησε το φρεναρισμα και την εξοδο. Τυχεροτατος που δεν τον πατησε ο πισω. Το προβλημα ξεκινησε που παραετρεχε βεβαια.

TROOPER
07/04/2008, 06:54
target fixation μπορείς να πάθεις και κοιτώντας την έξω μεριά του δρόμου... δεν είναι ανάγκη να υπάρχει κάποιο εμπόδιο...

+1

el_hymador
07/04/2008, 07:47
To λαθος ειναι οτι η ταχυτητα του σε δημοσιο δρομο τον εκανε επιρρεπη σε λαθη...

GIXXERAKIAS
07/04/2008, 07:56

Sostos,i arrest my case!:winka:

McTalas
07/04/2008, 08:50
απο οτι κατλαβα το περιστατικο εγινε στην αγγλια, αρα ηταν κανονικα στο δικο του ρευμα και ειχε ολο το δρομο να εκμεταλευτει... μαλλον θα κοιταγε πισω να δει αν τον γραφει ο φιλος του με την καμερα και οταν κοιταξε μπροστα ηταν αργα.

KaTaNaS
07/04/2008, 08:57
του εφυγε το κρανος απο το κεφαλι ή μου φαινεται; :uplate:

McTalas
07/04/2008, 09:06
παιζει... αλλα δεν μπορω να δω καθαρα.

LIBYKOS
07/04/2008, 09:17
Εχω την εντύπωση ότι κοιτάει πίσω όταν αρχίζει να στρίβει..................:confused:

vangelis 64
07/04/2008, 11:18
Χαζοτούμπα που την έφαγε για 1002 "μπορεί".Μπορεί να τσίμπησε τα φρένα,μπορεί να είδε κάτι στην άσφαλτο που τον φόβισε,μπορεί κάτι απ' αυτά που ειπώθηκαν παραπάνω.
Πάντως,όπως σωστά λέει κι ο Στέλιος,δεν είναι καμμιά ιδιαίτερη στροφή.

Tigas
07/04/2008, 11:25

sorry αλλά αυτός είναι ένα ακόμα κλασικό παράδειγμα άσχετου που έχει super sport και νομίζει ότι θα στρίψει μόνο του(όλα αυτά βέβαια εάν δεν έχασε μπροστινό έστω και λίγο που δεν προλαβαίνεις να το μαζέψεις με τίποτα σε πολλά χιλιόμετρα)

Όσο για κλίση, στην παρακάτω φωτό βλέπουμε πώς στρίβει 1 ss με χλμ, αυτός ήταν σάν τσολιάς στην παρέλαση :p

126724

dodos 900
07/04/2008, 11:29
Στην αρχη βουτάει στην στροφή,ξαναανοίγει την γραμμή του και ξανατσαλαβουτάει με παραπάνω
χιλιόμετρα που τον οδηγούνε ευθεία γιατί δέν μπορεί πλέον να κλείσει την γραμμή του.

ΣΠΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ! :lol:

devil's animal
07/04/2008, 13:00

:beer: :beer:

Fireball400
24/04/2008, 19:32
Συμφωνώ με alximisti και McTalas ότι μπορεί να σαβουριάστηκε επειδή προηγουμένως χάζευε πίσω του με τον καθρέφτη.Την ίδια μ@λ@κια είχα κάνει και εγώ όταν ήμουν νέος οδηγός...

irinia
25/04/2008, 07:33
ΠΑΙΔΙΑ..........Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.......

Ό τύπος νόμιζε ότι ή στροφή τελείωνε στά μισά.........
Στό 1/3 περίπου τής στροφής τό σήκωσε τό μηχανάκι.......
Είχε άπό τήν άρχή καί λάθος γραμμή.......
Όρθιος έφυγε στό χωράφι........
Νομίζω πώς ή λάθος κίνηση νά τό σηκώσει,περίπου μετά τό 1/3
σάν νά τελείωνε ή στροφή,ήταν αύτό πού τόν όδήγησε λόγω
τής φυγόκεντρης στό χωράφι.......
Αυτό συνήθως τό παθαίνεις ή άπό κακό ύπολογισμό ή άπό φόβο....
Δέ φταίνε τόσο πολύ τά χιλιόμετρα.....
Έχω πάθει άκριβώς τό ίδιο,άπό μιά τρίτη αίτία,πολύ σπάνιος συνδυασμός,
πολύ κακό όδόστρωμα,μάπα λάστιχο,λίγος δισταγμός καί φεύγεις άπό
τή γραμμή άν δέν είσαι κρεμασμένος άπό μέσα νά τό έλέγξεις....
Ευτυχώς στή δική μου περίπτωση.....ύπήρχε πάνω στή στροφή διασταύρωση
καί πέρασα άπό τή διαχωριστική νησίδα πού διακόπτονταν......
στό άντίθετο ρεύμα........!!!!!!!!
Ήμουν κωλόφαρδος.....!!!!!!πήγα πάνω άπό 300 μέτρα στό άντίθετο ρεύμα σέ
ένα δρόμο πού δέν είχε πολύ κόσμο έκείνη τήν ώρα.....
Οί όδηγοί μέ κοίταγαν μέ γουρλωμένα μάτια.....!!!!!
Πρόλαβα καί άναψα φώτα,τότε δέν ήταν όπως τώρα τά μηχανάκια μέ τή μεσαία σκάλα
Δέ θέλει πολύ γιά νά φύγεις άν έχεις καί λίγα χιλιόμετρα παραπάνω.....
Γιά όσους είναι άπό Θεσσαλονίκη ,έβγαινα άπό τήν πόλη ,περιοχή FIX....στή στροφή
πού είναι τό ξενοδοχείο καί ή Σουμπαρού......
ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΣΚΕΤΗ.........όταν τό φέρνω στό μυαλό μου.....!!!!!
Έκείνο πού θυμάμαι άκόμα είναι ή λάθος θέση τού σώματος μου....
Άπό τότε μιά καί τή γλύτωσα,άκόμα καί σέ στροφή τής πλάκας νά μπώ......
ΒΓΑΖΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΩΛΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΛΑ......!!!!!!

:wave2:

Tropeas
25/04/2008, 17:44

Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Όπως φαίνεται (και απ' όσο φαίνεται) τα έχασε, σφίχτηκε πάνω στη μηχανή, έκλεισε και το γκάζι οπότε...

...ακριβώς, ΦΟΒΗΘΗΚΕ το σήκωσε, και φρέναρε πάνω στην λωρίδα το μπροστινό...

jp929rr
20/05/2008, 11:25
Αν και η ταχύτητα ήταν μεγάλη δεν ήταν αυτό το μόνο αίτιο. Αν προσέξουμε είναι δύο αριστερές καμπές που πρέπει να τις πάρει σαν μία αλλά αυτός βγαίνει στην δεύτερη.

1. Είχε κακή γραμμή εισόδου στην πρώτη καμπή που τον τοποθέτησε άσκημα για την δεύτερη
2. Σηκώνει το μηχανάκι στο σημείο που ο δρόμος ισιώνει ανάμεσα στις δύο καμπές - μεγάλο λάθος, με την γραμμή που είχε πάρει έπρεπε να συνεχίσει και να περάσει λίγο στο αντίθετο ρεύμα. Πιστέυω ότι το σήκωσε για να μην περάσει στο αντίθετο (Αγγλία γαρ)
3. Δεν το γέρνει ούτε αρκετά γρήγορα ούτε όσο χρειάζεται (αν ήταν πιο έμπειρος/αποφασιστικός πάλι μπορεί να το γλίτωνε) και στο τέλος φοβάται και φρενάρει ενώ μάλλον μπορεί να γείρει και να στρίψει.

Γενικά δεν ήταν πολύ δύσκολη στροφή αλλά όλα ξεκίνησαν με την λάθος τοποθέτηση στην έισοδο. Προφανώς ο αναβάτης πήγαινε πάνω από τις δυνατοτητές του.

Stelth
20/05/2008, 18:40
Εμένα μου δίνει την εντύπωση οτι φοβήθηκε να στρίψει.
Βρε παιδιά δεν αλλο λόγο για να πέσει.
Ούτε τα τρελά χιλιόμετρα είχε για να μην στρίψει.
Απλά δεν το είχε.