PDA

View Full Version : shoei x spirit Εντυπωσεις..

gkmaggas
09/04/2008, 11:28
Ειμαι κατοχος ενος Shark S800 και χθες δοκιμασα ενα Shoei x spirit vermulen.

Αρχικα οταν το επιασα στα χερια, μου εκανε εντυπωση το μικρο βαρος και ο μικρος
ογκος του(medium size).Γιατι εχει διαφορα στον ογκο απο αλλα κρανη???

Οταν το φορεσα απλα επαθα πλακα,εκατσε στο κεφαλι μου τελεια...

Οποιος εχει εμπειρια ας πει την αποψη του....Ευχαριστω

126902

BILL VUZAS
09/04/2008, 12:01
Κορυφαιο ρεισινγκ κρανος.Πολλοι αεραγωγοι,φανταστικο το καλοκαιρι,κακο τον χειμωνα(θελει κουκουλα απο κατω).Αρκετος θορυβος.Εαν δεν μπαινεις στην πιστα,που εκει ειναι ο χωρος του,παρε το XR1000 που ειναι ποιο τουριστικο και εξισου καλο καιποιο φθηνο.Εγω το εχω απο το2003.:a013:

gkmaggas
09/04/2008, 12:15
Bill βαρος ειναι ιδιο απο οτι ειδα,αισθηση οταν το φορας ιδια?ααεροδυναμικη πολυ καλη ετσι?

gkmaggas
09/04/2008, 12:17
Η αεροδυναμικη με ενδιαφερει πολυ επειδη ειναι γυμνο το μηχανακι μου..

Stabak
09/04/2008, 12:21
Δεν εχει και τοσο καλη αεροδυναμικη...

gkmaggas
09/04/2008, 12:26
Για το XR1000 μιλας stabak ετσι?αναλυσε λιγο τις διαφορες αν μπορεις??

Stabak
09/04/2008, 12:27
gia to XR δεν ξερω αλλα το Εξσπιριτ που εχω δεν εχει πολύ καλη αεροδυναμικη σε σχεση με RΧ7...

x-spirit εχω...

gkmaggas
09/04/2008, 12:29
Το RX-7 πιστευεις ταιριαζει καλυτερα σε γυμνο??Με ενδιαφερει και το rx-7

BILL VUZAS
09/04/2008, 13:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από Stabak
Δεν εχει και τοσο καλη αεροδυναμικη...

:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:

Stabak
09/04/2008, 13:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από gkmaggas
Το RX-7 πιστευεις ταιριαζει καλυτερα σε γυμνο??Με ενδιαφερει και το rx-7

Αν θες την γνώμη μου ναι, αλλα θα εχεις προβλήματα θορύβου μεγαλύτερα....

οποτε καλυτερα να εμπαινες στην συγκριση Xr1000/ Astro (pvw ta lene)

gkmaggas
09/04/2008, 13:26
Ευχαριστω φιλε stabak!!!:beer: :beer:

paramedic
09/04/2008, 14:06
Φίλε μου έχω ακριβώς το ίδιο μοντέλο X-spirit. Όταν βάλεις το κράνος απλά όλα τα άλλα φαίνονται πολύ υποδεέστερα. Στον τομέα του θορύβου δεν με προβληματίζει ιδιαίτερα,κάνει πολύ λιγότερο απο ένα Shark και ένα AGV που έιχα. Αεραγωγοί κορυφαίοι.Τον χειμώνα με balaclava είσαι οκ. Απο αεροδυναμική πάρα πολύ καλή. Πάς με 200 και το κράνος δεν κουνάει με τίποτα τι να λέμε.

BILL VUZAS
09/04/2008, 14:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από paramedic
Φίλε μου έχω ακριβώς το ίδιο μοντέλο X-spirit. Όταν βάλεις το κράνος απλά όλα τα άλλα φαίνονται πολύ υποδεέστερα. Στον τομέα του θορύβου δεν με προβληματίζει ιδιαίτερα,κάνει πολύ λιγότερο απο ένα Shark και ένα AGV που έιχα. Αεραγωγοί κορυφαίοι.Τον χειμώνα με balaclava είσαι οκ. Απο αεροδυναμική πάρα πολύ καλή. Πάς με 200 και το κράνος δεν κουνάει με τίποτα τι να λέμε.

:a013: :a013: :a013:

icet
09/04/2008, 22:41
+ 1050!!!!

gkmaggas
09/04/2008, 22:54
Απο που και ποσο τα εχετε αγορασει??

paramedic
09/04/2008, 22:58
Καλά εγώ άστο το πήρα απο τον ΜΟΖΑΡΤ σε ξεφτίλα τιμή γιατί είχε μια γρατσουνιά και δεν το ήθελε ο τρελός.Εβαλα ένα αυτοκολητάκι μικρό ελληνική σημαία-αετός απο αυτα που έιχε το περιοδικό ΜΟΤΟ και το κάλυψα.Πάντως απο Αμερική έχει κάπου 400-450? νομίζω.

makis206
10/04/2008, 07:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από paramedic

Συμφωνώ σε όλα αλλά θα πω δυο λεπτομέρειες που θεωρώ αξιοσημείωτες:

-Όλα δείχνουν υποδεέστερα μετά το Χ-Spirit εκτός απ'το RΧ-7, είναι κορυφαίο κράνος το οποίο υστερεί σε μερικά σημεία απ'το Shoei αλλά υπερτερεί σε άλλα. Eγώ Shoeiάκιας είμαι όμως :lol:

-Στον τομέα του θορύβου νομίζω ότι το Χ-Spirit είναι ένα απ'τα καλύτερα κράνη, μου φαίνεται πως το XR-1000 είναι ελαφρώς πιο αθόρυβο πράγμα που οφείλεται βέβαια στους λιγότερους αεραγωγούς, όπως και κάποια παλιότερα fulface κράνη της Dainese (δεν θυμάμαι μοντέλα) τα οποία δεν είχαν σχεδόν κανένα αεραγωγό πάνω στο κέλυφος αλλά μόνο δυο υποτυπώδες εισαγωγές αέρα στα σημεία που κουμπώνει η ζελατίνα, αυτά πραγματικά ήταν σαν να μπαίνεις σε στούντιο ηχογράφησης στις 3:48 τα ξημερώματα !:lol:

Για την αεροδυναμική του X-Spirit έχω να πω τα καλύτερα κι εγώ, έχω πιάσει τον εαυτό μου με το κοντέρ στα 160 να δυσκολεύεται να στρίψει το κεφάλι δεξιά κι αριστερά !

:beer: :beer: :beer:

icet
10/04/2008, 09:38
Απο που και ποσο τα εχετε αγορασει??

Από Ιαπωνία 430 € ,πριν ένα χρόνο περίπου

TEOkaip7
11/04/2008, 10:06
έχω ακριβώς το ίδιο, απο Ιαπωνία πέρυσι 429€

κορυφαίο κράνος με φοβερό εξαερισμό που όταν τον έχεις κλειστό δεν θεωρώ ότι κάνει θόρυβο (τον περισσότερο θόρυβο τον κάνει ο αεραγωγός στο στόμα όταν είναι ανοιχτός)

απο αεροδυναμική και πάλι το θεωρώ κορυφαίο αφού με τέρμα γκάζι στο CBF δεν κουνάει ΚΑΘΟΛΟΥ, βέβαια παίζει ρόλο και η μηχανή, εγω με τη ζελατίνα της MRA με το φρυδάκι είναι η πρώτη φορά φέτος που όπου και αν πήγα χειμώνα δεν φόρεσα μπαλακλάβα

:beer: :beer:

ΜΟΖΑΡΤ
18/04/2008, 18:41
καλα πρεπει να εντελως μα εντελως ασχετοι οσοι ειπανε οτι
1)εχει πολυ θορυβο
2)εχει χαλια αεροδυναμικη
3)το arai εχει καλυτεροι πιοτητα

και επειδη ειμαι καλο παιδι και θελω να ανοιξω τα ματια
με την ισοτιμια του δολοριου μπορειτε να το φερετε πλεον κατω απο 350 ευρω

ιδου ο ανθρωπος και εγγυημενος εχω φερει τρια κρανη απο τον τυπο
http://search.ebay.com/_W0QQsassZchapter711

αντε πειτε ευχαριστω στον θειο τωρα:rotflmao:

Stabak
18/04/2008, 19:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΜΟΖΑΡΤ
1)εχει πολυ θορυβο

ασχετοι? Εσυ εισαι ασχετος φιλε μου... που ειδες την καλη αεροδυναμικη? στα 160? για πηγαινε 260+ και κουνα την κεφαλα σου που θα μας πεις και ασχετους ειτε με γυμνο είτε με φερινγκατο είτε με μπουσα...... θοουβο ειπαμε εχει λιγοτερο απο RX7 και σε ποιότητα ειναι σαφώς καλυτερο οριακα απο RX7

Τωρα με σνελ ειναι πιο βαρυ απο αυτο που δοκιμασε ο φίλος μας.

Δεν καταλαβα, γιναμε μαγκες ολοι και κριτές απο κράνη στα 160 και 180 χλμ...

ακομα σαν περιφερειακή οραΣΗ ειναι χειρότερο απο RX 7 αλλα καλύπτει πολύ καλυτερα το σαγόνι...

byron
18/04/2008, 19:45
Για Χ-spirit, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Tο RX7 πάντως που έχω, είναι άψογο από αεροδυναμική ακόμα και στα 200. Από εκεί καιπάνω με το γυμνό που έχω γίνεται ένας ψιλοχαμός, σε καμμιά περίπτωση όμως δεν μοιάζει με το XR900 που γενικά έχει θέμα αφού μου κολλάει στη μούρη.

Θόρυβος αρκετός αλλά με με ωτοασπίδες δεν τρέχει μία.

ΜΟΖΑΡΤ
18/04/2008, 20:17
ασχετοι? Εσυ εισαι ασχετος φιλε μου... που ειδες την καλη αεροδυναμικη? στα 160? για πηγαινε 260+ και κουνα την κεφαλα σου που θα μας πεις και ασχετους ειτε με γυμνο είτε με φερινγκατο είτε με μπουσα...... θοουβο ειπαμε εχει λιγοτερο απο RX7 και σε ποιότητα ειναι σαφώς καλυτερο οριακα απο RX7

Τωρα με σνελ ειναι πιο βαρυ απο αυτο που δοκιμασε ο φίλος μας.

Δεν καταλαβα, γιναμε μαγκες ολοι και κριτές απο κράνη στα 160 και 180 χλμ...

ακομα σαν περιφερειακή οραΣΗ ειναι χειρότερο απο RX 7 αλλα καλύπτει πολύ καλυτερα το σαγόνι...
ελα ρε φιλε μονο εσυ εδω στην ελλαδα πρεπει να εχεις παει με 260 και εμεις δεν ξερουμε απο αυτα.
δηλαδη θες να μου οτι οσο ανεβαινουν τα χιλιομετρα υπερτερει το rx7?
βαλε διπλα και τα δυο και με το ματι καταλαναινεις πιο εχει καλυτερη.
ειχα και τα δυο και μαντεψε εχω παει και πανω απο 260 μιας και ειχα 636 και z750s τουμπανοπουλε :rotflmao:

το rx7 δεν εχει απλα περισσοτερο θορυβο.ειναι σαν να φορας ηχεια απο αυτα τα μεγαλα που εχουν στα club.
στο μονο που συμφωνω ειναι στην περιφεριακη οραση που το rx7 εχει καλυτερη

ΜΟΖΑΡΤ
18/04/2008, 20:27
Αν θες την γνώμη μου ναι, αλλα θα εχεις προβλήματα θορύβου μεγαλύτερα....

οποτε καλυτερα να εμπαινες στην συγκριση Xr1000/ Astro (pvw ta lene)
μα ο θορυβος στα arai προερχεται απο τα αυτακια και οχι απο τους αεραγωγους.
και το astro να παρεις παλι θορυβο θα εχεις.
και τa shoei ευρωπαικα ειναι πολυ πιο ελαφρα απο τα arai

Stabak
18/04/2008, 20:30
βαλε διπλα και τα δυο και με το ματι καταλαναινεις πιο εχει καλυτερη.

Αφου περάσαμε και το τεστ του ματιού σου, ε τότε νταξει...
με καλυψες.

Κοιτα ο καθενας εχει την γνωμη του και οπως ειδες δεν ειπα στα παιδια που γραψανε τα καλυτερα για αεροδυναμικη τιποτε, σεβομενος την γνωμη τους. Ασχετους δεν τους ειπα....

ΜΟΖΑΡΤ
18/04/2008, 20:38
Αφου περάσαμε και το τεστ του ματιού σου, ε τότε νταξει...
με καλυψες.

Κοιτα ο καθενας εχει την γνωμη του και οπως ειδες δεν ειπα στα παιδια που γραψανε τα καλυτερα για αεροδυναμικη τιποτε, σεβομενος την γνωμη τους. Ασχετους δεν τους ειπα....
οπως ειπες ο καθενας λεει την γνωμη του:wave2:

RaGe_Raptor
28/04/2008, 10:46
δε μπορουμε να κρινουμε αντικειμενικα ποιο ειναι το καλυτερο κρανος αφου στην κεφαλα του καθενος το καθε κρανος "καθετε" διαφορετικα.εγω παντως ειμαι 100% ικανοποιημενος απο το RX-7 ειδικα στο θεμα της αεροδυναμικης στα πολλα.το X-SPIRIT δεν το εχω δοκιμασει αλλα πιστευω πως θα ειναι στο επιπεδο του ARAI.αυτα ειναι τα δυο κορυφαια κρανη κατα την αποψη μου και οι διαφορες τους (απο τα λεγομενα οσων εχουν στην κατοχη τους και τα 2)ειναι πολυ μικρες.

arxaios
28/04/2008, 13:15
Μεταφέρω από παλιότερο πόστ μου, καθώς είχα στην κατοχή μου και τα δύο κράνη .....

ARAI RX-7 CORSAIR vs SHOEI X-SPIRIT

Εδώ και καιρό έψαχνα το τι κράνος να αγοράσω. Η αναζήτηση για τιμές και προδιαγραφές με οδήγησε στα ARAI RX-7 CORSAIR και SHOEI X-SPIRIT. Ποιο όμως από τα δύο είναι καλλίτερο ;
Όσο και αν έψαξα σαφή απάντηση δεν έβρισκα.
Τελικά αγόρασα από j-helmet.com το SHOEI X-SPIRIT (X-11) Norrick tc-2 (μπλε-κόκκινο) το οποίο δεν ήταν ποτέ απόλυτα του γούστου μου (πολύ κραυγαλέο για το γούστο μου) αλλά το Daijiro tc-6 (μπλε-ασημί) memorial δεν μπορούσα να το βρω πουθενά.
Η συμβίωσή μας κράτησε μόλις ενάμιση μήνα και κατόπιν λόγω ακριβώς του ότι δεν πολυγουστάριζα, το πούλησα και αγόρασα το αντίπαλο δέος………
ARAI RX-7 CORSAIR Matsudo Cobra (υπάρχει και άλλο Matsudo σε χρώματα μπλε-φούξια που μοιάζει πολύ με το παλιότεροNakano καθώς έχουν τα ίδια ζωγραφιστά μάτια, αν και αν θυμάμαι καλά είναι ASTRAL-X) από Αγγλία αυτή τη φορά.
Γενικά να πω ότι τα γραφικά των ARAI RX-7 CORSAIR μου αρέσουν περισσότερο από τα γραφικά των SHOEI X-SPIRIT.
Μετά λοιπόν από την συμβίωση και με τα δύο μπορώ να κάνω κατά την άποψή μου ένα καλό συγκριτικό……………….

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ – ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
Εδώ θα έλεγα ότι υπερτερεί το ARAI καθώς δείχνει πιο προσεγμένο στο φινίρισμα, αν και ταυτόχρονα δείχνει λιγότερο στιβαρό σαν κατασκευή.

ΑΝΕΣΗ
Και τα δύο είναι κορυφαία και σίγουρα εφαρμόζουν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ πολύ ελαφρύ προβάδισμα θα έδινα πάλι στο ARAI,όμως αυτό στο δικό μου κεφάλι. Σε κάποιο άλλο κεφάλι μπορεί τα πράγματα να είναι αλλιώς, αν και θα έλεγα ότι το ARAI έχει περισσότερο χώρο για τα αυτιά.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ και στα δύο λίγο καλλίτερη θα έλεγα του ARAI (αμελητέα διαφορά), αφαιρούμενη και πλενόμενη και στα δύο.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Εδώ δεν μπορώ να κρίνω αλλά καθώς είναι τα κορυφαία προϊόντα των δύο κορυφαίων εταιρειών νομίζω ότι αφού καλύπτουν τις ίδιες προδιαγραφές παίρνουν την ίδια βαθμολογία.

ΖΕΛΑΤΙΝΕΣ
Ποιοτικά θα έλεγα ότι είναι ίδιες. Εκεί που διαφέρουν είναι στο βάλε – βγάλε. Εδώ το SHOEI υπερτερεί σαφώς καθώς η ζελατίνα στο ARAI μπαίνει και βγαίνει δύσκολα. Ένας πρωτάρης άνετα παθαίνει ένα καρδιακό επεισόδιο, με τα περίεργα κρατς και κρουτς που ακούγονται κατά την όλη διαδικασία. Εδώ να πούμε όμως ότι προσωπικά ακολουθώντας ΑΚΡΙΒΩΣ τις οδηγίες από το εγχειρίδιο δεν ζορίστηκα ιδιαίτερα. Μειονέκτημα ότι χρειάζεσαι τραπέζι για να πραγματοποιήσεις την αλλαγή με ασφάλεια.

ΘΟΡΥΒΟΣ
Σαφής υπεροχή του SHOEI καθώς είναι γενικά πιο αθόρυβο ακόμα και με ανοικτή τη ζελατίνα. Ειδικά με ανοικτή τη ζελατίνα το ARAI σφυρίζει ακόμα και σε μικρές ταχύτητες 50 χλμ. Με κλειστή τη ζελατίνα σταματάει το σφύριγμα και το επίπεδο θορύβου πέφτει αισθητά, λίγο πιο πάνω από το SHOEI.

ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ
Και εδώ υπάρχει υπεροχή του SHOEI σε ταχύτητες μέχρι 50-60 χλμ. Ποιο ψηλά θα έλεγα ότι εξομοιώνονται.

ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Στα πολλά 200+ με το FAZER (με φαίρινγκ) και τα δύο είναι απροβλημάτιστα, με ελαφρότατη υπεροχή του ARAI, τουλάχιστον με τα δικά μου κριτίρια και με το δικό μου μηχανάκι, το βρίσκω λιγότερο κουραστικό στον αυχένα.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Θα έλεγα ότι το SHOEI X-SPIRIT είναι, μεταξύ των δύο, ελαφρά καλλίτερο κράνος. Κατ’ αυτόν τον τρόπο όμως μάλλον θα αδικούσα το ARAI RX-7.
Απλά καθένας πρέπει να δοκιμάσει ποιο του κάθεται καλλίτερα στο κεφάλι και ποιο του αρέσει περισσότερο και να αποφασίσει.
Το σίγουρο είναι ότι και τα δύο είναι κορυφαία και όποιο και να διαλέξει κανείς κάνει μια ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ του.

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ !!!!!!!!!!!!!!!!

ΜΟΖΑΡΤ
29/04/2008, 09:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
Μεταφέρω από παλιότερο πόστ μου, καθώς είχα στην κατοχή μου και τα δύο κράνη .....

ARAI RX-7 CORSAIR vs SHOEI X-SPIRIT

Εδώ και καιρό έψαχνα το τι κράνος να αγοράσω. Η αναζήτηση για τιμές και προδιαγραφές με οδήγησε στα ARAI RX-7 CORSAIR και SHOEI X-SPIRIT. Ποιο όμως από τα δύο είναι καλλίτερο ;
Όσο και αν έψαξα σαφή απάντηση δεν έβρισκα.
Τελικά αγόρασα από j-helmet.com το SHOEI X-SPIRIT (X-11) Norrick tc-2 (μπλε-κόκκινο) το οποίο δεν ήταν ποτέ απόλυτα του γούστου μου (πολύ κραυγαλέο για το γούστο μου) αλλά το Daijiro tc-6 (μπλε-ασημί) memorial δεν μπορούσα να το βρω πουθενά.
Η συμβίωσή μας κράτησε μόλις ενάμιση μήνα και κατόπιν λόγω ακριβώς του ότι δεν πολυγουστάριζα, το πούλησα και αγόρασα το αντίπαλο δέος………
ARAI RX-7 CORSAIR Matsudo Cobra (υπάρχει και άλλο Matsudo σε χρώματα μπλε-φούξια που μοιάζει πολύ με το παλιότεροNakano καθώς έχουν τα ίδια ζωγραφιστά μάτια, αν και αν θυμάμαι καλά είναι ASTRAL-X) από Αγγλία αυτή τη φορά.
Γενικά να πω ότι τα γραφικά των ARAI RX-7 CORSAIR μου αρέσουν περισσότερο από τα γραφικά των SHOEI X-SPIRIT.
Μετά λοιπόν από την συμβίωση και με τα δύο μπορώ να κάνω κατά την άποψή μου ένα καλό συγκριτικό……………….

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ – ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
Εδώ θα έλεγα ότι υπερτερεί το ARAI καθώς δείχνει πιο προσεγμένο στο φινίρισμα, αν και ταυτόχρονα δείχνει λιγότερο στιβαρό σαν κατασκευή.

ΑΝΕΣΗ
Και τα δύο είναι κορυφαία και σίγουρα εφαρμόζουν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ πολύ ελαφρύ προβάδισμα θα έδινα πάλι στο ARAI,όμως αυτό στο δικό μου κεφάλι. Σε κάποιο άλλο κεφάλι μπορεί τα πράγματα να είναι αλλιώς, αν και θα έλεγα ότι το ARAI έχει περισσότερο χώρο για τα αυτιά.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ και στα δύο λίγο καλλίτερη θα έλεγα του ARAI (αμελητέα διαφορά), αφαιρούμενη και πλενόμενη και στα δύο.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Εδώ δεν μπορώ να κρίνω αλλά καθώς είναι τα κορυφαία προϊόντα των δύο κορυφαίων εταιρειών νομίζω ότι αφού καλύπτουν τις ίδιες προδιαγραφές παίρνουν την ίδια βαθμολογία.

ΖΕΛΑΤΙΝΕΣ
Ποιοτικά θα έλεγα ότι είναι ίδιες. Εκεί που διαφέρουν είναι στο βάλε – βγάλε. Εδώ το SHOEI υπερτερεί σαφώς καθώς η ζελατίνα στο ARAI μπαίνει και βγαίνει δύσκολα. Ένας πρωτάρης άνετα παθαίνει ένα καρδιακό επεισόδιο, με τα περίεργα κρατς και κρουτς που ακούγονται κατά την όλη διαδικασία. Εδώ να πούμε όμως ότι προσωπικά ακολουθώντας ΑΚΡΙΒΩΣ τις οδηγίες από το εγχειρίδιο δεν ζορίστηκα ιδιαίτερα. Μειονέκτημα ότι χρειάζεσαι τραπέζι για να πραγματοποιήσεις την αλλαγή με ασφάλεια.

ΘΟΡΥΒΟΣ
Σαφής υπεροχή του SHOEI καθώς είναι γενικά πιο αθόρυβο ακόμα και με ανοικτή τη ζελατίνα. Ειδικά με ανοικτή τη ζελατίνα το ARAI σφυρίζει ακόμα και σε μικρές ταχύτητες 50 χλμ. Με κλειστή τη ζελατίνα σταματάει το σφύριγμα και το επίπεδο θορύβου πέφτει αισθητά, λίγο πιο πάνω από το SHOEI.

ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ
Και εδώ υπάρχει υπεροχή του SHOEI σε ταχύτητες μέχρι 50-60 χλμ. Ποιο ψηλά θα έλεγα ότι εξομοιώνονται.

ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Στα πολλά 200+ με το FAZER (με φαίρινγκ) και τα δύο είναι απροβλημάτιστα, με ελαφρότατη υπεροχή του ARAI, τουλάχιστον με τα δικά μου κριτίρια και με το δικό μου μηχανάκι, το βρίσκω λιγότερο κουραστικό στον αυχένα.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Θα έλεγα ότι το SHOEI X-SPIRIT είναι, μεταξύ των δύο, ελαφρά καλλίτερο κράνος. Κατ’ αυτόν τον τρόπο όμως μάλλον θα αδικούσα το ARAI RX-7.
Απλά καθένας πρέπει να δοκιμάσει ποιο του κάθεται καλλίτερα στο κεφάλι και ποιο του αρέσει περισσότερο και να αποφασίσει.
Το σίγουρο είναι ότι και τα δύο είναι κορυφαία και όποιο και να διαλέξει κανείς κάνει μια ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ του.

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ !!!!!!!!!!!!!!!!
συμφωνω σε ολα με μια μικρη λεπτομερεια.αν φορεσεις ευρωπαικο x-11 τοτε εχεις γυρω στα 250 γραμμαρια πιο ελαφρυ κρανος απο το αραι με οτι θετικο συνεπαγεται

dimdoc
03/05/2008, 19:20
Μεγαλη διαφορα υπερ του SHOEI X-Spirit, του ευρωπαικου τουλαχιστον, στο βαρος....ειναι αντιληπτο αμεσα και χωρις ζυγαρια στα χερια...και αυτο βελτιωνει και την ασφαλεια και την ανεση...

adam_tsouk
07/05/2008, 21:08
Μολις εκανα ενα ταξιδακι με το νεο μου x spirit (eixa to xr 1000) και μπορω να πω τα καλυτερα!

Η μηχανη μου ειναι τσιτσιδι (νο φαιρινγκ) και ειτε με πολλα ειτε με λιγα παω το κρανος δεν κουνιεται!! Σαφως ανωτερο απο το xr αλλα και η διαφορα στη τιμη αισθητη.

S16
08/05/2008, 06:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimdoc
Μεγαλη διαφορα υπερ του SHOEI X-Spirit, του ευρωπαικου τουλαχιστον, στο βαρος....ειναι αντιληπτο αμεσα και χωρις ζυγαρια στα χερια...και αυτο βελτιωνει και την ασφαλεια και την ανεση...

Προφανως οταν λετε Ευρωπαικο εννοειται ΚΑΙ αυτο που πουλαει ο Τζορτζόπουλος και το www.motocard.com?:confused:

nickmavros
08/05/2008, 09:57
Δεν έχω δοκιμάσει το RX-7 αλλά μόνο το X-Spirit.

Μέχρι στιγμής:

1. Εξαιρετική αίσθηση στο κεφάλι, λίγο δύσκολο να το βάλεις τον πρώτο καιρό αλλά αφού πάρει το σχήμα το κεφαλιού σου, δεν παίζεται...

2. Πολύ καλοί αεραγωγοί, κυρίως για το καλοκαίρι γιατί το χειμώνα μπάζει κρύο στις μεγάλες ταχύτητες.

3. Από αεροδυναμική είμαι καλυμένος αλλά έχω V-strom με μεγάλο fairing οπότε δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα έτσι κ αλλιώς.

4. Ναι είναι λίγο πιο βαρύ από τα ευρωπαϊκά ή από αλλά κράνη αλλά δεν το καταλαβαίνεις στο κεφάλι σου αυτό (δε μπορώ να το εξηγήσω γιατί, ίσως λόγο αεροδυναμικής).

5. Εμφανισιακά απλά δεν παίζονται τα shoei...είναι πολύ μπροστά...

6. 800? για να το πάρεις είναι πολλά τα λεφτά (ένας μισθός). Εγώ το πήρα από j-helmet στα μισά λεφτά αλλά αυτός σταμάτησε να στέλνει εκτός Ιαπωνίας :(
Ψάξτε από Αμερική συμφέρει απίστευτα με τις τωρινές ισοτιμίες δολλαρίου-ευρώ (αποστολή μόνο με usps για να γλιτώσετε τελωνεία).

Ένας φίλος δεν ήθελε να δώσει τόσα λεφτά για κράνος (400?) τελικά τον έπεισα κ πήρε το X-Spirit Vermuelen το κίτρινο (φανταστικό design) και θεωρεί ότι είναι από τις καλύτερες αγορές που έχει κάνει...

arxaios
08/05/2008, 10:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από S16
Προφανως οταν λετε Ευρωπαικο εννοειται ΚΑΙ αυτο που πουλαει ο Τζορτζόπουλος και το www.motocard.com?:confused:

Ευρωπαϊκό σημαίνει με προδιαγραφες E 22-05. Τα κράνη από Ιαπωνία και Αμερική έχουν άλλες προδιαγραφές και είναι λίγο βαρύτερα.

arxaios
08/05/2008, 10:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από nickmavros

5. Εμφανισιακά απλά δεν παίζονται τα shoei...είναι πολύ μπροστά...

Εντελώς ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ !!! Εγώ το πούλησα γιατί δεν μ' άρεσαν τα γραφικά του ......... τώρα έχει βγάλει 1-2 σχέδια που συμπαθώ .......
Αντίθετα μ' αρέσουν πολύ τα γραφικά στις άλλες σειρές της SHOEI όπως τα XR 1000

kalafan
09/05/2008, 14:48
1)εχει πολυ θορυβο

εχω παραγγειλει απο τον τυπο το X-11 KIYONARI και περιμενω να μου ερθει.
Ποσες μερες περιπου κανει;
Απο τελωνειο τι να περιμενω;
Ευχαριστω

nickmavros
13/05/2008, 12:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
Εντελώς ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ !!! Εγώ το πούλησα γιατί δεν μ' άρεσαν τα γραφικά του ......... τώρα έχει βγάλει 1-2 σχέδια που συμπαθώ .......
Αντίθετα μ' αρέσουν πολύ τα γραφικά στις άλλες σειρές της SHOEI όπως τα XR 1000

Για ΟΛΑ τα Shoei είπα κ εγω...όχι μόνο για τα X-spirit...

Επίσης είναι πολύ πιο όμορφα όταν τα δεις από κοντά από οποιαδήποτε φωτό...

contravener
18/05/2008, 11:45
1)εχει πολυ θορυβο

φιλε στέλνει από ότι είδα με EMS. Τι ειναι αυτό; μηπως είναι κούριερ υπηρεσία; ή είναι απλό ταχυδρομείο;

madox
18/05/2008, 12:38
ειναι κουριερ αλλα συνεργαζονται με τα ελτα οποτε μην ανυσηχεις

kalafan
18/05/2008, 14:46
σε μια εβδομαδα μου ηρθε στο σπιτι,χωρις τελωνειο και ολα καλα
τωρα περιμενω το δευτερο κρανος...

john74
23/05/2008, 17:52
eho ferei 7 kranoi apo exoteriko USA ( valte sto google "wilzgarage" )
eggymena kranoi kai se 5-7 meres sto spiti sas me USPS (elta express me tracking code)

oyte teloneia oyte tipota
ego eho 2 kranoi gia prosopiki mou hrisi to ARAI RX7 CORSAIR JOLLY HAYES kai to SHOEI X-SPIRIT KIYONARI
Me to Arai forao otoaspides eno me to Shoei den forao
kai ta 2 fovera kranoi
to heimona SHOEI kai to kalokairi ARAI

DOKIMASMENA SE TAHYTITES 200-300km kati tha xero etsi...

(opoios thelei leptomeries gia to wilzgarage gia EPIPLEON EKPTOSI apo tis anagrafomenes times na moy steilei pm)

madox
24/05/2008, 11:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από john74
eho ferei 7 kranoi apo exoteriko USA ( valte sto google "wilzgarage" )
eggymena kranoi kai se 5-7 meres sto spito sas me USPS (elta express me tracking code)

oyte teloneia oyte tipota
ego eho 2 kranoi gia prosopiki mou hrisi to ARAI RX7 CORSAIR JOLLY HAYES kai to SHOEI X-SPIRIT KIYONARI
Me to Arai forao otoaspides eno me to Shoei den forao
kai ta 2 fovera kranoi
to heimona SHOEI kai to kalokairi ARAI

DOKIMASMENA SE TAHYTITES 200-300km kati tha xero etsi...

(opoios thelei leptomeries gia to wilzgarage gia EPIPLEON EKPTOSI apo tis anagrafomenes times na moy steilei pm)

καλα πως γινεται και δεν πληρωνεις τελωνειο εχεις κανενα γνωστο?γιατι τελευταια ουτε τα δωρα ποιανουν ουτε τπτ:bigcry:

john74
24/05/2008, 14:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από madox
καλα πως γινεται και δεν πληρωνεις τελωνειο εχεις κανενα γνωστο?γιατι τελευταια ουτε τα δωρα ποιανουν ουτε τπτ:bigcry: ase ta dora kai ta paramytheia i teloniaki den einai ilitheie
xafnika oloi pernete dora apo ton theio stin ameriki???
na dilosete to proion poy tha parete alla me ligoteri axia(kato apo 100$)
kai TELOS
kranos thes??

makis206
26/05/2008, 08:32
Παίδες είδα στο www.moto-outlet.gr (http://www.moto-outlet.gr/) ότι πουλάει τα X-Spirit στα 600 ευρώ, αυτά φαντάζομαι ότι είναι τα Ευρωπαϊκά σωστά ;

Ετοιμάζομαι για παραγγελία κι αυτή τη φορά θα προτιμήσω να δώσω 600 στο Ευρωπαϊκό παρά 450-500 στο Αμερικάνικο, το Norick μου έπεσε απ'τα χέρια χτες γιατί δεν έχω δάχτυλα αλλά μανταλάκια κι ενώ δεν έπαθε τίποτα παρά μόνο κάτι γραντζουνιές στον πίσω αεραγωγό, το πούλησα ήδη και γλύτωσα την αυτοκτονία...!:cool: :lol:

Ετοιμάζομαι για τον Τουίτι τώρα :lol:

131900

gkmaggas
26/05/2008, 10:25
Πολυ ομορφο............:wave2:

makis206
26/05/2008, 10:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από gkmaggas
Πολυ ομορφο............:wave2:

Στην αρχή έψαχνα το Vermeulen σαν το δικό σου αλλά δεν το βρήκα μέσα στο site κι έτσι κατέληξα στο Elias, μ'αρέσει κι εμένα το κιτρινάκι πάνω στο κράνος.

Ο έρωτάς μου ήταν το Norick αλλά δεν μου πήγαινε να ξαναπαραγγείλω το ίδιο, ίσως να το παραλάβω αύριο αφού προχώρησα ήδη στην παραγγελία, αν ναι θα βάλω φωτό να το δούμε όλοι μαζί καλύτερα.

Αχρείαστα νά'ναι !:beer: :beer:

john74
26/05/2008, 23:27
amerikaniko kai evropaiko ehei idies prodiagrafes,min pesete thymata vreeeeeeee

makis206
27/05/2008, 07:39

Το βάρος αλλάζει απ'το X-Spirit (Ευρωπαϊκό) με το αντίστοιχο X-Eleven (Αμερικάνικο/Ιαπωνικό) κατά 150/200 γραμμάρια στο περίπου κι αυτό οφείλεται στις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας που πρέπει να πληροί το Αμερικάνικο/Ιαπωνικό, απ'όσο τουλάχιστον γνωρίζω.

Δεν λέω ότι το Αμερικάνικο είναι ασφαλέστερο απ'το Ευρωπαϊκό, είναι όμως βαρύτερο κι αυτό κάπου θα πρέπει να οφείλεται..

:beer:

delavale
27/05/2008, 18:17
Σήμερα παρέλαβα και εγώ απο Ελτά ένα Χ-eleven μαύρο,κόστος 296,50 με τα μεταφορικά σε 8 ημέρες,ούτε τελωνεία me Usps μια χαρά,τώρα στην πρώτη βολτίτσα μαζί του,απλά άψογο,ως κάτοχος και ενός Rf-1000,βλέπω αισθητή διαφορά πρώτον στον εξαερισμό,στην αεροδυναμική και στο φινίρισμα.:D

bentouza
27/05/2008, 18:44
ΔΕΝ εχει ιδιες προδιαγραφες εκτος και αν εννοεις αλλο πραγμα.
οι αμερικανοι ζητανε να αντεχει και σε διατρηση και νομιζω οτι θελουν και αντοχη σε δυο χτυπηματα στο ιδιο σημειο.
και ειναι και πιο βαρια τα αμερικανικα-ιαπωνικα.

bentouza
27/05/2008, 18:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από delavale
Σήμερα παρέλαβα και εγώ απο Ελτά ένα Χ-eleven μαύρο,κόστος 296,50 με τα μεταφορικά σε 8 ημέρες,ούτε τελωνεία me Usps μια χαρά,τώρα στην πρώτη βολτίτσα μαζί του,απλά άψογο,ως κάτοχος και ενός Rf-1000,βλέπω αισθητή διαφορά πρώτον στον εξαερισμό,στην αεροδυναμική και στο φινίρισμα.:D

το ξεχασα.μεγειες!

delavale
28/05/2008, 15:26
Thanks....και τώρα με τη ζέστη κερνάω μπύρα.:beer:

john74
28/05/2008, 19:31
kalytera ta amerikanika/japan kai einai sti misi timi

p_adam
04/06/2008, 04:40
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα κράνος από το e-bay και συγκεκριμένα από το πωλητή που αγόρασε και ο ΜΟΖΑΡΤ εδώ (http://search.ebay.com/_W0QQsassZchapter711).

Το νούμερό μου είναι Large για την Shoei, για ευρωπαϊκό κράνος. Σε Ιαπωνικό θα είναι το ίδιο νούμερο?
Τι πρέπει να προσέξω για να μην μπλέξω με τα τελωνεία?

makis206
04/06/2008, 14:38
Έλα και παραλάβαμε !:a25: :a25:

Φωτό το απόγευμα κύριοι !:p

makis206
04/06/2008, 22:08
Άργησα ε;

:smilea:

132763

makis206
04/06/2008, 22:09
Η όψη που δεν θα δείτε ποτέ στους καθρέπτες σας :lol:

132764

makis206
04/06/2008, 22:11
Kάτι φαίνεται εδώ απ'τα στρασάκια του.. :look:

132765

makis206
04/06/2008, 22:12
Μια από ψηλά :cool:

132766

makis206
04/06/2008, 22:14
Και μια τελευταία. :beer:

132767

makis206
04/06/2008, 22:18
Μου έκανε τρομερή εντύπωση η διαφορά στο βάρος σε σχέση με το Ιαπωνικό το οποίο έχω δουλέψει αρκετά σε βόλτες αλλά τα 150 γραμμάρια διαφοράς που λείπουν από τούτο θα με κάνουν να το λατρέψω ακόμα περισσότερο !

Αυτά, καλές βόλτες σε όλους !

:beer: :wave2:

makis206
04/06/2008, 22:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από p_adam
Το νούμερό μου είναι Large για την Shoei, για ευρωπαϊκό κράνος. Σε Ιαπωνικό θα είναι το ίδιο νούμερο?

Aκριβώς το ίδιο είναι :winka:

madox
04/06/2008, 23:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Και μια τελευταία. :beer:

πραγματικα πανεμορφο
καλοφορετο και αχρειαστο

μερικα δικα μου σχολια
προσωπικα δεν εχω καταλαβει την διαφορα βαρους με το ευρωπαικο στο κεφαλι μου
κορυφαιο σε αεροδυναμικη τελοιο σε εφαρμογη και επαρκεστατος εξαερισμος
την βαβουρα με ενα ζευγαρι ωτοασπιδες την καταπολεμας αλλα προσωπικα δεν με ενοχλει
αυτα .......βαριεμαι για περισσοτερα:beer:

makis206
04/06/2008, 23:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από madox
την βαβουρα με ενα ζευγαρι ωτοασπιδες την καταπολεμας αλλα προσωπικα δεν με ενοχλει

Συμφωνώ, κι εγώ μέχρι στιγμής δεν έφτασα ποτέ στο σημείο να πω ότι ενοχλήθηκα απ'τον θόρυβο, πρόκειται εξάλλου για ένα αρκετά "ήσυχο" κράνος ακόμα και με τόσους αεραγωγούς που κουβαλάει πάνω του.

Να είσαι καλά !:beer:

apav
06/06/2008, 13:56
Καλοφόρετο! :beer:

TEOkaip7
06/06/2008, 14:46
καλοφόρετο και αχρείαστο, κι αυτό το κιτρινάκι στο μαύρο CBF όλα τα λεφτά;)

μάλλον έπρεπε να πάρω κι εγώ το vermeulen σε κίτρινο

makis206
06/06/2008, 14:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από TEOkaip7
καλοφόρετο και αχρείαστο, κι αυτό το κιτρινάκι στο μαύρο CBF όλα τα λεφτά;)
μάλλον έπρεπε να πάρω κι εγώ το vermeulen σε κίτρινο

To κρανάκι μια χαρά δείχνει Τεό, με το μηχανάκι από κάτω του τι θα κάνουμε...!:lol:

Πλάκα...:D Ευχαριστώ !:beer: