View Full Version : Παγκόσμια Συνάντηση Μοτοσικλετιστών 2008.
makis206
15/02/2008, 12:45
Στην Πύλο της Μεσσηνίας θα πραγματοποιηθεί η επόμενη Παγκόσμια Συνάντηση Μοτοσικλετιστών, που είναι προγραμματισμένη για τις 7 μέχρι τις 14 Ιουλίου του 2008.
Τον Πυρσό της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών (FIM) παρέλαβε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και των «Δρόμων της Ελιάς» Γιώργος Καραμπάτος από τους Ιταλούς διοργανωτές της φετινής Παγκόσμιας Συνάντησης Μοτοσικλετιστών (62ο Rally FIM 2007), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ρίμινι της Ιταλίας.
Στη διάρκεια της φετινής συνάντησης, ο κ. Καραμπάτος, μέλη του Επιμελητηρίου και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες μοτοσικλετιστές των «Δρόμων της Ελιάς», προσκάλεσαν τους 2000 μοτοσυκλετιστές που συμμετείχαν στο Ρίμινι να επισκεφθούν τον επόμενο χρόνο την Ελλάδα και να αξιοποιήσουν την επίσκεψή τους αυτή για διακοπές στην Πελοπόννησο.
Οι μοτοσικλετιστές, από 40 περίπου χώρες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Πελοπόννησο, τα αξιοθέατα και τη γαστρονομία της, μέσω ποικίλων εντύπων και εκδηλώσεων (γευσιγνωσίες μεσσηνιακών προϊόντων, εκθέσεις φωτογραφίας, μουσικές βραδιές, προβολές, διανομή εντύπων και CD με κείμενα και εικόνες, χάρτες κλπ.), που υλοποιήθηκαν από το Επιμελητήριο ειδικά για το σκοπό αυτό. Οι συμμετέχοντες μοτοσικλετιστές κατέκλυσαν το μεσσηνιακό περίπτερο, ενώ την παράσταση έκλεψε και το «κολατσιό του μοτοσικλετιστή» που περιλάμβανε μεσσηνιακό ελαιόλαδο, ελιές Καλαμάτας, σφέλα, παξιμάδι Μάνης.
Στην εκδήλωση για την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Καραμπάτος απηύθυνε χαιρετισμό στους μοτοσικλετιστές διαβεβαιώνοντας όλους τους συμμετέχοντες ότι «η ελληνική ομάδα εργάζεται σκληρά και μεθοδικά για να τους δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουν το πιο όμορφο κομμάτι της Ελλάδας, την Πύλο, τη Μεσσηνία, την Πελοπόννησο, κάτω από τις πιο ιδανικές συνθήκες».
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου περίγραψε τον χώρο όπου θα γίνει η συνάντηση (δίπλα στην θάλασσα, με ελεύθερη πρόσβαση σε πεντακάθαρη παραλία, με πολύ πράσινο και ειδικές κατασκευές σκίασης που θα συμπληρώνονται ιδανικά από αιωνόβιες ελιές και άλλα μεγάλα δένδρα), αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις με έντονα μεσογειακό χρώμα, στην τοπική γαστρονομία που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σε όλες της τις παραλλαγές, καθώς και στις εκδρομές και περιπάτους που έχουν προγραμματιστεί προκειμένου να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες ολόκληρη τη Μεσσηνία, την «κρυψώνα των θεών», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Ο κ. Γ. Καραμπάτος αναφέρθηκε επίσης στη μεταφορά της «Φλόγας της Ειρήνης» από τη Μεσσηνία στο Πεκίνο, από μοτοσικλετιστές των «Δρόμων της Ελιάς», με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 (μία πρωτοβουλία υπό την αιγίδα της UNESCO, του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Προέδρου της FIM κ. Vito Ippόlιto), που φέρνει πιο κοντά τον μοτοσικλετιστή στον αγώνα για «ειρήνη παντού», με οδηγό την ελιά.
Πηγή:
http://wheels.ana-mpa.gr/articleview1.php?id=3957 (http://wheels.ana-mpa.gr/articleview1.php?id=3957)
:beer: :beer:
Μάκη πέρνουμε το καραβάκι από το Καστέλλι & είμαστε απέναντι :winka:
Cpt. Haddock
15/02/2008, 12:48
Τα καμένα να δω πως θα κρύψουμε :sad:
Δε κανονίζουμε team Moto.gr, επίσημη συμμετοχή? :winka:
makis206
15/02/2008, 12:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Μάκη πέρνουμε το καραβάκι από το Καστέλλι & είμαστε απέναντι :winka:
Από πρόπερσυ την έχω στα υπόψιν Μιχάλη, τό'βαλα νωρίς νωρίς μπας μαζευτούμε μεγάλη παρέα να πάμε, δεν θέλω να το χάσω με τίποτα κι ελπίζω η δουλειά να μη σταθεί εμπόδιο για άλλη μια φορά.
:)
makis206
15/02/2008, 12:52
Δε κανονίζουμε team Moto.gr, επίσημη συμμετοχή? :winka:
Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν !
:beer: :beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν !
:beer: :beer: :beer:
Θα δημιουργήσω σύντομα ανάλογο ποστ για συμμετοχές & τα σχετικά. Να προσπαθήσουμε να έρθουμε & σε επικοινωνία με διοργανωτές για πιθανές προτάσεις μας ή οτιδήποτε. :winka:
:beer: :beer: :wave2:
makis206
15/02/2008, 12:58
Θα δημιουργήσω σύντομα ανάλογο ποστ για συμμετοχές & τα σχετικά. Να προσπαθήσουμε να έρθουμε & σε επικοινωνία με διοργανωτές για πιθανές προτάσεις μας ή οτιδήποτε. :winka:
Ακούγεται πολύ ωραία, μακάρι να μπορέσουμε πολλοί από'δώ μέσα να ζήσουμε μαζί αυτό το μοναδικό γεγονός !
:beer: :beer:
alximistis
15/02/2008, 13:13
Λέτε να ετοιμαζόμαστε; Ωραίο ακούγεται να δω τι θα πρωτοκάνω φέτος... :)
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Με ασφαλτοοοο !!
:a25: :a25:
Και γω το είχα ακούσει από πέρσι από μια φίλη μου που είναι από Μεσσηνία!
Κατά πάσα πιθανότητα εκτός απροόπτου σκέφτομαι να κατέβω και γω ....
και να το συνδιάσω με κάνα 2ήμερο στην Ελαφόνησο!! :D :D :D
alximistis
15/02/2008, 13:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
Με ασφαλτοοοο !!
Εσύ; Θα είσαι εδώ; Σκέφτεσαι να κατέβεις ή προτιμάς την άσφαλτο στα... βουνά σου;;; :D
Με ασφαλτοοοο !!
Έστι, έτσι... :D :D
Krokodilos001
15/02/2008, 17:06
Mpa ...den to prolabeno...
H.A.Balafoutre
15/02/2008, 18:05
Σωπάτε ρε παίδες....θα γίνει τέτοιο πράγμα στην Μεσσηνία....
Ένα μήνα πρίν στην πανελλήνια και μετά στην παγκόσμια....
Καλή φάση....:cool:
Dodok edessa
15/02/2008, 21:38
:a23: Τεραστιο Επιμελητηριο :a08:
Μπραβο στον προεδρο ...αντε και στα δικα μας !!!:a46:
Με ασφαλτοοοο !!
για ποια ασφαλτο μιλας? Για αυτη την αψογα στρωμενη μαυρη σαγρε,ελληνικη ασφαλτο που δεν εχει ποτε λακουβες, διαρκει η ποιοτητα της,και δε γυαλιζει σα καθρεφτης μετα απο 2 μηνες?Αυτη που χαιρεσαι να οδηγαςπανω της ?
Αν ειναι γι αυτη, να τα καψουμε ολα τα κωλοδεντρα!!
Τι προσφερουν?
εχει και μπαλα τοτε ...........:rolleyes:
Για τους ρομαντικους υπαρχει και αυτο (http://www.olivetreeroute.gr/pekin/gr/condition_gr.htm) , το μονο που δεν ζητανε ειναι κ@λο.:rolleyes:
Πατε ρε κανα 36ωρο.:)
road spirit
15/02/2008, 22:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Πατε ρε κανα 36ωρο.:) :winka:
Για πειτε ρε παιδιά καμμια εξτρα πληροφορία...
Ισχύει όντως αυτό..???
Θα γινει..???
Έχει εκδηλώσεις..???
Τι ''κλιμα'' επικρατεί κτλ..??
Ευχαριστώ...:beer:
siraxanz
23/02/2008, 22:25
Για τους ρομαντικους υπαρχει και αυτο (http://www.olivetreeroute.gr/pekin/gr/condition_gr.htm) , το μονο που δεν ζητανε ειναι κ@λο.:rolleyes:
Ε όλο και κάποιοι πήγαμε και θα ....ξαναπάμε εάν είμαστε καλά!! :wave2:
siraxanz
23/02/2008, 22:33
Μην τσιμπάτε μούφα είναι να τρώνε τα ευρά από τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκης Ένωσης,
Τι δουλειά έχει το Εμπορικό Επιμελητήριο Καλαμάτας με την μοτοσυκλέτα?? έλεος
Μην τρελαθούμε τελείως...
Αλλά από οργάνωση ε? Μέχρι και την παγκόσμια ομοσπονδια βάλανε στο τραπέζι.
Είχατε ξανακούσει κάτι γιά αυτήν???
Γιά περιδιαβείτε λίγο το σάιτ να δείτε τι ποσά ζητάνε γιά συμμετοχή.
Είναι πολλά τα ευρά κυρία μου που λέει και ο Λαζό......
:winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από siraxanz
Μην τσιμπάτε μούφα είναι να τρώνε τα ευρά από τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκης Ένωσης,
Τι δουλειά έχει το Εμπορικό Επιμελητήριο Καλαμάτας με την μοτοσυκλέτα?? έλεος
Μην τρελαθούμε τελείως...
Αλλά από οργάνωση ε? Μέχρι και την παγκόσμια ομοσπονδια βάλανε στο τραπέζι.
Είχατε ξανακούσει κάτι γιά αυτήν???
Γιά περιδιαβείτε λίγο το σάιτ να δείτε τι ποσά ζητάνε γιά συμμετοχή.
Είναι πολλά τα ευρά κυρία μου που λέει και ο Λαζό......
:winka:
κατσε να περιδιαβώ...:lol:
απλά δεν το εχω ακουσει και με εκανε εντυπωση....:wave2:
Λοιπόν να & το επίσημο site, εδώ. (http://www.rallyfim2008.org/)
Θα οργανωθούμε όσοι είμαστε να κατέβουμε παρέα..?
Μάκη & οι υπόλοιποι από Κρήτη, ακούτε.....? :wave2:
Να & το επίσημο πρόγραμμα.
Εδώ. (http://www.rallyfim2008.org/UserFiles/File/FINAL%20PROGRAMMES/Schedule%2063%20RALLY%20FIM%20GR.pdf)
Akatanomastos
14/06/2008, 17:22
ξερεις κατι. δεν ειναι τα λεφτα που με ενοχλουν..
με ενοχλει η φιλοσοφια..
με τιποτα δεν νομιζω να το κανα..
Η διοργάνωση είναι γεγονός. Συμμετέχει ο φίλος Barbacool με V-strom 650. Αναχωρούν από Πύλο 14 Ιουλίου και επιστρέφουν μάλλον 4 Σεπτεμβρίου. Ειναι περίπου 40 μοτό από Ελλάδα.
http://barbacool.blogspot.com/2008/05/blog-post_52.html
taxydromos
15/06/2008, 09:43
καλο ταξιδι ναχουν.....χωρις απροοπτα
:) :beer:
Μήπως έχετε μπλεχτεί λίγο?
Η Συνάντηση θα γίνει κανονικά... (θα ξεκινήσει βέβαια & το ταξίδι για Πεκίνο).
Λοιπόν θα πάει κανείς στη Συνάντηση?
:winka: :wave2:
Sotirios
16/06/2008, 10:32
Αν κανονίσετε κάτι παίδες να ξέρετε οτι εγώ με κανα δυο φιλαράκια μου θα είμαστε σιγουρα εκεί (ούτως ή άλλως η Σπάρτη κοντά είναι). Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι η διαδρομή για πεκίνο. Αν κανονιστεί κάτι σφυράτε το να βρεθούμε.
Όπως κάθε χρόνο συγκεντρώθηκαν 4.500 μοτοσυκλετιστές για τις συναυλίες...
Αλλά έγινε ένα ατύχημα με 1 νεκρό και 4 τραυματίες
Ήδη στην Λακωνια ήταν μαζευμένα καμιά 20αριά μηχανάκια χθες και θα κατευθυνόντουσαν εκεί σιγά σιγά...
Σε τραγωδία εξελίχθηκε η 27η ετήσια μοτοσυγκέντρωση που διοργάνωσε στη Θάσο η Μοτοσικλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας.
Από τις 11 έως τις 16 Ιουνίου σκοτώθηκε ένα άτομο και τραυματίστηκαν πέντε, οι τρεις εκ των οποίων σοβαρά, σε τροχαία δυστυχήματα που έγιναν στο πλαίσιο εκδηλώσεων της διοργάνωσης.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στο νησί συγκεντρώθηκαν συνολικά 4.500 μοτοσικλετιστές από ολόκληρη την Ελλάδα για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, αλλά και για να συμμετέχουν σε αγώνες και επιδείξεις.
Παντως επειδη καταγωγη μου ειναι απο εκει θα παω για ενα απογευμα
Αντε να δουμε και μια παγκοσμια
Ταξιδευτής
27/06/2008, 17:29
Eγω ΜΑΛΛΟΝ θα παω. Οποιος αλλος θελει, welcome. :wave2:
theodosisv
27/06/2008, 17:36
κι εγω μεσα!! θα ειμαι καλαματα τοτε, οποτε θα πεταχτω...
κανονιστε κατι να παμε οργανομενοι....
africanos31
27/06/2008, 21:59
δεν ειναι οπως η πανελληνια...πρεπει να χεται προπληρωσει 1 μηνα πριν σε τραπεζα,δεν γινεται να μπεις οπως στην πανελληνια.....
Και κατι αλλο και στο isle of man σκοτωνονται αλλα δεν λενε να το καταργησουν........
Παραβλέπεις ότι είναι αγώνας;
africanos31
29/06/2008, 10:52
δεν σκοτωνονται μονο στων αγωνα....εξω απο το χωριο δεν υπαρχει θεσμοθετημενο οριο ταχυτητας....οσο θελει κανεις και μπορει γι αυτο ειναι διασημη η περιοχη στους μοτοσυκλετιστες
Αν και προσςπικα το θεωρω τρελα το σεβομαι....
..................
καθε χρονο γινετε στην Καλαματα και μαζευει 40-50 ατομα-μοτο
.......................
δεν μπορω να πω κατι αλλο .........
Μένω στην Πύλο. Θα βλέπω και θα σας ενημερώνω.
Αρχικά να εκφράσω κανα 2 απορίες μου (ως άσχετος).
Μέσα στο πρόγραμμα μιλάει για "Εθνικούς αντιπρόσωπους". Σαν χώρα έχουμε αντιπροσώπευση ? Υπάρχει κάποια θέση της ΜΟΤ.Ο.Ε. ?
Και όταν λέει "παρέλαση Εθνών" τι εννοεί ο ποιητής ? Θα κάνουν βόλτα και θα βγεί ο κόσμος στους δρόμους να χειροκροτεί?
Η συγκεκριμένη εκδήλωση ΔΕΝ γίνετε κάθε χρόνο στην Καλαμάτα.
Πάντως η όλη διοργάνωση υποστηρίζετε από τον "καπετάνιο" (Κωσταντακόπουλο) που ετοιμάζει 3 ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ξενοδοχιακές εγκαταστάσεις στην περιοχή.
Η συνάντηση είναι κάτι διαφορετικό από το ταξίδι για Κίνα, που θα ξεκινήσει μετά το τέλος της συνάντησης.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα εμπλέκόμενων, η είσοδος στις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη και όχι μόνο για τους συμμετάσχοντες.
Ακόμη ενώ στην αρχή μιλάγανε για μέχρι και 4000 μοτοσυκλετιστές, στην συνέχεια πέσανε στους 2000, την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 700 και σήμερα 500.
Πάντως μου κάνει εντύπωση η "αποχή" της Ελλάδας, όχι ως συμμετοχή, αλλά έστω ως "δήλωση" "διαφήμηση" από τα αρμόδια όργανα.
From Wikipedia, the free encyclopedia
FIM Rally is an international annual motorbike gathering that also has a competitive side compared to usual mototourism events. The nations and bike clubs compete in various fields e.g. covering the longest distance coming to the Rally (Norway Challenge), having most motorbikes with engine displacement from 125 cm³ to 250 cm³ (Bohemia Challenge) or having most bikers aged under 21 (Italia Challenge).
ΑΑΑΑ Μέλος της FIM είναι η ΕΛΠΑ !!!! Τώρα εξηγούντε πολλά........
http://en.wikipedia.org/wiki/F%C3%A9d%C3%A9ration_Internationale_de_Motocyclisme
Αν κατέβει κανείς , λίγο πριν "μπεί" στην πλατεία θα δεί ένα μαγαζί "CompuTERRA" και ένα R1100GS. Αν έχετε όρεξη για καφεδάκι....:a54
africanos31
04/07/2008, 15:49
δεν ανηκει στη ΜΟΤΟΕ...ο διοργανωτης εχει ασχημη φημη...(για οικονομικες υποθεσεις εννοω σε σχεση με την μοτοσυκλετα-ενω εχει αριστες σχεσεις με το υπουργειο)
Η παρελαση των εθνων ειναι μοτοπορεια των μοτοσυκλετιστων στη σειρα απο καθε χωρα ενω αναμένονταν 2000 περιπου ξενοι μοτοσυκλετιστες (και ελαχιστοι ελληνες).
Αν ισχθει αυτο που λες θαναι αποτυχια.
Αυριο κατεβαινω Μεθωνη για 1 βδομαδα (1η φορα προς τα κει) Το τηλ μου 6945721696 για καφε αν θες να μου δωσεις καποια πληροφορια
vestromas
04/07/2008, 16:22
Ρε παιδια, διαβασα τους ορους σημετοχης και το βλεπω πολυ νταβατζιλικι και λαμογια το ολο θεμα. Βγαινεις να ταλαιπωρηθεις να διαφημισεις τις ελιες, πληρωνεις ενα καρο φραγκα για σημετοχη, ολα τα εξοδα σου και μονο ξυλο δεν υποσχοντε να σου ριξουν.
Κατι σαν διακοπες στο Γκουανταναμο απο εκεντρικο επειχηρηματια μου κανει το ολο θεμα.
888hayabusa
05/07/2008, 09:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από vestromas
Ρε παιδια, διαβασα τους ορους σημετοχης και το βλεπω πολυ νταβατζιλικι και λαμογια το ολο θεμα. Βγαινεις να ταλαιπωρηθεις να διαφημισεις τις ελιες, πληρωνεις ενα καρο φραγκα για σημετοχη, ολα τα εξοδα σου και μονο ξυλο δεν υποσχοντε να σου ριξουν.
Κατι σαν διακοπες στο Γκουανταναμο απο εκεντρικο επειχηρηματια μου κανει το ολο θεμα.
:( Ακριβως αυτο φιλε μου.Τα κανονησαν ετσι ωστε να πανε ΜΟΝΟΙ τους με τα χρηματα τισ υποστηριξης και να τουσ βγει τσαμπα η βολτα..
Ξερεις οτι το γκρουπακι αυτο εχει γυρισει τον κοσμο τσαμπα μεσο ειρηνευτικων καιαλλων επιδοτουμενων(οπως και οι δρομοι της ελιας)διαδρομων και ταξιδιων???
Μιλαμε για μαφια,μην το ψαχνεις φιλε.
Ουτε φραγκο δεν αξιζει να τους δωσεις.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Aυτά καπετάνιο δεν κρύβονται .
Απο την Πάτρα που θα κατέβουν μέχρι την Πύλο το 70% της διαδρομής είναι καμένο :sad: