PDA

View Full Version : και μεις μιλαμε για αθηνα-σερρες...

iosif
15/04/2008, 12:42
http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20080415&nid=8200651&sn=&spid=876

Ταξίδι ζωής σε 2 τροχούς

Ξεκίνησαν πριν από έξι χρόνια από την Αργεντινή για να κάνουν τον γύρο του κόσμου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θόδωρος Νικολάου thnikolaou@dolnet.gr
«Ζω, κάνοντας πραγματικότητα ένα παιδικό μου όνειρο», λέει στα «ΝΕΑ» ο Μουλιάν Μαϊέλο που με τη σύντροφό του Λορένα Σαντιάγο πάνω σε μια Αfrica Τwin κάνουν τον γύρο του κόσμου έχοντας συντροφιά τους και ένα σκυλάκι, τον μικρό Τρίκο. Η βοήθεια των περαστικών είναι πολύτιμη που στη θέα του μεγάλου χάρτη, δεν αρνούνται να αφήσουν τον οβολό τους
«Όταν με ρωτάνε γιατί κάνω τον γύρο του κόσμου με μοτοσυκλέτα, αλήθεια δεν ξέρω τι να απαντήσω. Τους λέω ότι απλώς ταξιδεύω. Απλώς ζω, κάνοντας πραγματικότητα ένα παιδικό μου όνειρο», λέει στα «ΝΕΑ» ο Μουλιάν Μαϊέλο. Δίπλα του, η σύντροφός του Λορένα Σαντιάγο, χαμογελώντας, συμπληρώνει: «Αφού δεν μπορούσα να σταθώ εμπόδιο στα όνειρά του Μουλιάν, είπα να γίνω κομμάτι τους».
O 32χρονος Μουλιάν Μαϊέλο και η σύντροφός του Λορένα Σαντιάγο εδώ και έξι χρόνια ταξιδεύουν στον κόσμο πάνω σε δύο τροχούς. Πλέον βρίσκονται στην Αθήνα και για τις επόμενες ημέρες μπορεί κανείς να τους συναντήσει στο Θησείο και το Μοναστηράκι, όπου καθημερινά στήνουν έναν μεγάλο χάρτη όπου έχουν αποτυπώσει την πορεία τους στην υφήλιο.
Το ζευγάρι των Αργεντινών ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου του 2002 από το Μπουένος Άιρες με την «ταμπέλα των τρελών», γράφοντας το δικό του Ημερολόγιο Μοτοσυκλέτας και δίνοντας σάρκα και οστά σε ένα παιδικό όνειρο του Μουλιάν. «Όταν ανακοίνωσα την απόφασή μου στη μητέρα μου, μου είπε πως αυτό που πάω να κάνω ξεπερνάει τα όρια της λογικής. “Σε δύο μήνες θα είσαι πίσω. Σιγά μην κάνεις τον γύρο του κόσμου”, μου είπε. Έχουν περάσει, όμως, έξι χρόνια και ακόμα ταξιδεύουμε», σημειώνει ο Μουλιάν. Έως σήμερα, το κοντέρ της Αfrica Τwin των 750 κυβικών έχει γράψει περισσότερα από 125.000 χιλιόμετρα και οι δύο αναβάτες έχουν διασχίσει περισσότερες από 50 χώρες στην Αμερική, την Ευρώπη και την Αφρική. «Ξεκινήσαμε με ένα γερό κομπόδεμα και μέχρι να φτάσουμε στο Ελ Σαλβαδόρ είχε γίνει καπνός. Έπρεπε να σκεφτούμε έναν τρόπο να κερδίσουμε κάποια χρήματα για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας», λέει ο Μουλιάν, ο οποίος προτού πάρει την τολμηρή απόφαση να γυρίσει τον κόσμο εργαζόταν ως ξυλουργός. Έτσι, για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην σκέφτηκαν να φτιάχνουν χαϊμαλιά και να τα πουλάνε στον κόσμο. Όπως λέει η Λορένα «κερδίζουμε τα λεφτά που απαιτούνται για να ταξιδεύουμε». Εκτός από μία διαρκής πρόκληση, το ταξίδι τους πάνω στις δύο ρόδες της μηχανής είναι και μία συνεχής γνωριμία με τα όριά τους. «Δεν θα ξεχάσω τις απίστευτα δύσκολες ώρες που ζήσαμε στη Σαχάρα, όταν μείναμε από βενζίνη, περιμένοντας κάποιον να μας σώσει. Χωρίς νερό και με μια ανασφάλεια που συνεχώς μεγάλωνε. Ευτυχώς, όμως, μόνο για λίγες ώρες, αφού εμφανίσθηκε ο σωτήρας που περιμέναμε», σημειώνει η Λορένα. «Και να μην ξεχνάμε τον Παναμά, όπου μας έκλεψαν την μηχανή που ευτυχώς βρήκαμε λίγες μέρες αργότερα ή τη Σενεγάλη όπου οι αστυνομικοί μάς ζητούσαν συνέχεια χρήματα για να μας αφήσουν να συνεχίσουμε το ταξίδι μας», συμπληρώνει ο Μουλιάν.
Στην Ελλάδα βρίσκονται ήδη έναν μήνα και μένουν στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου έχουν στήσει το αντίσκηνό τους. Πολύτιμη είναι και η βοήθεια των περαστικών, οι οποίοι στη θέα του μεγάλου χάρτη δεν αρνούνται να αφήσουν τον οβολό τους. «Αυτό που πραγματικά χαιρόμαστε στην Ελλάδα είναι η φιλοξενία. Η περιέργειά τους και το χαμόγελό τους. Μάλιστα, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία δεν έχει χρειαστεί να δουλέψουμε, αφού τα χρήματα που χρειαζόμαστε μας τα δίνει ο κόσμος».

«Η ζωή είναι ένας δρόμος»

makis206
15/04/2008, 12:54
Εντάξει τι να πει κανείς, :a19: σ'αυτούς που κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους !

Καλά χιλιόμετρα να έχουν πάντα και χωρίς δυσσάρεστες εμπειρίες παρόλο που κι αυτές είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι απ'το παιχνίδι της ζωής.

:a23: :a23: :a23:

tai
15/04/2008, 20:45
πριν ενα μηνα, ηταν απλωμένος ο χάρτης, στην Αθηνάς, στο μοναστηράκι.

εκτος απο το χάζεμα στα αυτοκόλλητα της africa, χάζευα την "ευτυχία" στα πρόσωπά τους.
και μου άρεσε που ο κόσμος "έριχνε" την βοήθειά του επάνω στον χάρτη.
Ένιωσα τυχερός, που μου δόθηκε η ευκαιρία, να βάλω ενα χεράκι στην ολοκλήρωση του ονείρου τους.

καλό τους ταξίδι:beer: :beer: :beer:

urinam
15/04/2008, 22:00
Θεοί! Τους έχει κάνει κομμάτι το 0300, πριν από 2-3 τεύχη.

zolotas
15/04/2008, 22:13
:beer: απιστευτο ........γεια σου συναδελφε Μουλιαν :wave2: ξυλουργος .......:D

αυτοι εχουν ζησει 200 χρονια ........τι να κλ@σει μια δικη μας βαρετη μερα μπροστα σε μια δικια τους μερα??

ουτε ανχος ,τιποτα λεμε .........αλλα θελει @ρχιδια να κανεις κατι τετοιο

atom_smasher
15/04/2008, 22:29
ωχ,τους πετυχα χτες η προχτες στο θησειο!!!δεν πλησιασα αλλα μου εκανε εντυπωση η μηχανη ....

vestromas
15/04/2008, 23:05
Που αραζουν στου Ζωγραφου να περασω να τους δω ρε παιδια;

gdevelek
15/04/2008, 23:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif

Μάλιστα, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία δεν έχει χρειαστεί να δουλέψουμε, αφού τα χρήματα που χρειαζόμαστε μας τα δίνει ο κόσμος».

ελπίζω να μη διαβάζει ο αλογοσκούφης :D

blackbusa
15/04/2008, 23:11
Εβλεπα την Αfrica εδω και πολυ καιρο,στο δασακι του Θησειου,απεναντι απο τον σταθμο....καποιες στιγμες χαιρετιθηκαμε....αλλα δεν ηξερα περι τινως προκεται....και σημερα το απογευμα καθως περναγα ειδα εναν χαρτη,φωτογραφιες και εξηγησεις του ταξιδιωτικου τους σε καμποσες γλωσσες....ασχετα το οτι βιαζομουνα πολυ,η σταση ηταν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ....προλαβαμε να πουμε 2-3 κουβεντες....ηθελα να βγαλω φωτο και να ανοιξω ενα παρομοιο θρεντακι...αλλα το κινητο ειχε μαλακια εικονα,και για το θρεντακι με προλαβε ο Ιosif....αυριο θα πεσουν οι καταλληλες φωτο....τα παιδια ηταν πολυ ευγενικα....και πιστευω οτι μια βολτιτσα στο Θησειο μπορειτε να την κανετε να πιειτε το καφεδακι σας και με την ευκαιρια να γνωρισετε τα παιδια (και να τα βοηθησουμε πιστευω) για το ονειρο που εχουμε σχεδον ολοι μας.....που ομως λιγοι εχουν τα @@ να το κανουν...

Η Λορενα μου ειπε οτι θα φυγουν μετα το Πασχα....

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

:wave2:

blackbusa
15/04/2008, 23:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από vestromas
Που αραζουν στου Ζωγραφου να περασω να τους δω ρε παιδια;

απο οτι μου ειπαν μενουν καπου μεσα στην Πανεπιστημιουπολη...δεν προλαβα να μαθω περισσοτερα...ΑΥΡΙΟ ΟΛΑ....

Ktm.Prestige
16/04/2008, 07:40
Τί λες τώρα????????:eek:

Και μετά λες στον άλλο "άσε πήγα μεγάλη βόλτα σήμερα , 250 χλμ!!"

Μας έβαλαν τα γυαλιά!!!:ninja: :ninja: :eyepop:

Ο τύπος βέβαια εαν γράψει βιβλίο (που εκεί τον κόβω) θα τα πάρει χοντρά!!!!

blackbusa
16/04/2008, 20:55
Σημερα ειχα λιγο χρονο παραπανω.....ως γνησιος απογονος Ναπολετανου που ειναι ο Julian (οχι Μουλιαν) καταφεραμε να συνενοηθουμε στα ιταλοαργεντινοαγγλικα....βασικα σαν κωφαλαλοι μοιαζαμε αλλα αυτο δεν παιζει καθολου ρολο....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Ο ΧΑΡΤΗΣ....τα χλμ ειναι ΠΟΛΥ παραπανω απο τα 125.000 που γραφει.....τα 150.000 τα ''εκλεισαν'' στην Βαρκελωνη :cry: ....αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι η διαδρομη που κανουνε...απο οτι δεν πανε βασει καποιου σχεδιου...απλα αποφασιζουν κατι και το κανουν...:beer: δηλαδη εχουν πατησει κιολας Αφρικη....αλλα θα ξαναπερασουν στο ταξιδι της επιστροφης τους :uplate: ....οπως και οτι κανανε ενα πατημα στην Πολη....:beer: Τωρα απο οτι μου ειπαν...Δευτερα Τριτη του Πασχα...το ''ταξιδι'' τους ξαναξεκιναει....Ελληνικα νησια.....Τουρκια.....Ιρακ...Ιραν....Αφγανισταν....Πακισταν... .Ινδια....Κινα....Ιαπωνια.....Αυστραλια.....πισω Κινα...για τον δρομο της επιστροφης απο τις χωρες της πρων ΕΣΣΔ...ωστε να φτασουν παλι Ευρωπη...για να πατησουν Αφρικη....και μολις ''ξεμερδεψουν'' και με αυτη.....βουρ για Καναδα.....και Βορεια Αμερικη....:cry:....ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ???εγω μολις μου τα ελεγε ολα αυτα τα ''ολιγα'' μονο τα κλαμματα δεν εβαλα....τωρα αν κανουν καμμια παρακαμψη και πανε και Νεα Ζηλανδια,δεν μου το ανεφερε καθολου....μαλλον για να μην με στεναχωρησει και ακουστει too much....:wacko: :lol:

127796

blackbusa
16/04/2008, 21:10
Julian και Lorena....κατι σε Che παντως του φερνει.....τα παιδια ειναι πολυ ευχαριστα και ευγενικα και θα ελεγα και πολυ ακαταδεκτα....αλλα την αλλη φορα θα παω με το καφασι μπυρες και ας μου πουνε οχι...:lol: :lol: :lol: ...για καποιους που με ρωτησαν.....τελικα ολοι η μηχανοβιοι ειναι αλλη παστα και ρατσα ανθρωπων (ετσι νομιζω και πιστευω).....τα παιδια αυτην την εβδομαδα δεν θα μενουν πια στην Πανεπιστημιουπολη στην σκηνη....αλλα σε ενα διαμερισμα (αν καταλαβα καλα) φιλικη προσφορα ενος αλλου ''ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΥ'' καπου στο Κεντρο...με γκαραζ...το ατομο τους εδωσε τα κλειδια του σπιτιου και εφυγε....ΦΙΛΕ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ :a23:...και επειδη ειχε και αλλες προσφορες για διαμονη και ο Julian ειναι απελπιστικα ακαταδεκτος (μπορει να κανει και καλα στο να ειναι πονηρεμενος) ενημερωσα τηλεφωνηκα ενα αλλο παλλικαρι που ειχε ιδια διαθεση και προταση οτι τα παιδια ειναι οκ...ο Ιωαννης (ετσι λεγεται) μου ειπε οτι ηταν εκτος Αθηνων αν καταλαβα καλα και οτι απο τριτη θα κανονισει να τους βοηθησει για γνωστους στην Τουρκια....Ιωαννη :a23:

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

127800

blackbusa
16/04/2008, 21:15
ΤΟ ΟΧΗΜΑ...

Λεμε οτι μηχανακι με τοσα πολλα αυτοκολλητα απο τοσα πολλα μερη στον κοσμο δεν εχω ματαξαναδει...:ninja: και αν καταλαβα καλα εχουν αφησει και αρκετο χωρο για πολλα ακομα...:beer:
Το μηχανακι δεν τους παρουσιασε κανα ιδιαιτερο προβλημα....αλλα αξιζει να δειτε την επιδιωρθωση σπασμενης αλυσιδας καπου στην Σουηδια.....με χιονια....και βαθμους υπο το μηδεν....:eek:

127801

blackbusa
16/04/2008, 21:21
...

blackbusa
16/04/2008, 21:24
Αυτα....τα ολιγα....τα υπολοιπα μπορειτα να τα δειτε μονοι σας....απο κοντα....κανοντας μια βολτιτσα στο Θησειο....πηγαινοντας για το καφεδακι σας.....και να γνωρισετε τους πραγματικους μηχανοβιους....με ενα συνθημα χαραγμενο στη μηχανη...στο σωμα....μα προπαντως στην ψυχη....

υ.γ. αν καταλαβα καλα...συγχαρητηρια και στο περιδικο 0300 που εκτος απο την συνεντευξη που τους πηρε....θα εχει και καθε μηνα ενα ρεπορταζ του ταξιδιου τους.....καλη η τρελλα και τα ονειρα...αλλα χρειαζονται και καποιες βοηθειες να πραγματοποιηθουν αυτα...

127807

Ktm.Prestige
17/04/2008, 07:07
Τα παιδιά μακάρι να ολοκληρώσουν σώοι και αβλαβείς το ταξίδι τους και πραγματικά να τους πάνε όλα καλά!!!Και ο Τρίκο με μια καλή σκυλίτσα!!!

Μαι απορία όμως?
Τόσες χώρες = τόσα διαβατήρια!!!
Για να βγάλεις Βίζα σε κάποιες χώρες (μιλάμε τουριστικές) είναι λιγάκι δύσκολο και απο πού τις εκδίδουν?Σε κάθε χώρα που πατάνε πάνε και απο την Πρεσβεία?

Παρακαλώ ας με διορθωσει κάποιος εαν πετάω μπαρούφες πρωί πρωί....
:sun:

agelos er
17/04/2008, 08:46
:a19: :a012: :a012: :a19: :a012: :a013: :a013: :a18: ...................

να τους πανε ολα καλα ............. & οι καλυτερες ευχες μας ,

μαζι τους ............. :wave2: :wave2: :wave2:

apav
17/04/2008, 12:30
Καλή συνέχεια να έχουν!

:beer: :beer: :beer:

Ταξιδευτής
21/04/2008, 12:37
Απλα χωρις λογια.... :a23: :a23: :a23:

Τετοιες φασεις ντρεπομαι για το nickname μου.... :uplate: