PDA

View Full Version : για το ποστ ΑΙΣΧΟΣ

noble
16/04/2008, 09:34
που κλειδώθηκε...
http://www.pets.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=731&Itemid=66

Η ιστορία που θέλει έναν σκύλο να πεθαίνει από την πείνα, σαν μέρος μιας έκθεσης, φαίνεται, σύμφωνα με νέες πηγές ότι ψευδώς αναφέρθηκε στην εφημερίδα "The Nation" της Κόστα Ρίκα. Αναφέρθηκα στην τρομερή αυτή ιστορία, την προηγούμενη εβδομάδα, εν μέσω της παγκόσμιας κατακραυγής της έκθεσης και της αναφερόμενης πρόσκλησης επανάληψής της και αλλού.

Τώρα όμως προέκυψε, ότι η πρόθεση του καλλιτέχνη Guillermo Habacuc Bargas, ήταν να δείξει το πώς ένας σκύλος που πεθαίνει της πείνας, γίνεται το κέντρο της προσοχής σε μία έκθεση μιας γκαλερί, εν αντιθέσει με ότι συμβαίνει όταν βρίσκεται στον δρόμο.

Αυτό το εγχείρημα, είχε σκοπό να εκθέσει τους ανθρώπους γι’ αυτό που πραγματικά είναι: «υποκριτικά πρόβατα». Ο ίδιος τόνισε, ότι προκειμένου η δουλειά του να έχει αξία, τόσο εκείνος, όσο και η γκαλερί, έπρεπε να δώσουν την εντύπωση ότι ο σκύλος πέθαινε πραγματικά της πείνας.

Η Χουανίτα Μπερμούντεζ (Juanita Bermudez), διευθύντρια της γκαλερί Codex, δήλωσε ότι δεν θα επέτρεπε την κακομεταχείριση του σκύλου, ότι το ζώο έτρωγε και έπινε κανονικά και ότι στο τέλος της έκθεσης, το άφησαν πάλι ελεύθερο στους δρόμους, απ’ όπου και το είχαν πάρει. «Πρόκειται για εννοιολογική τέχνη και για ένα έργο που αφήνει ένα κοινωνικό μήνυμα», είπε χαρακτηριστικά.

Η επίδειξη αυτή, προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι υπέγραψαν μέσω ίντερνετ μία αίτηση, προκειμένου να προλάβουν να πεθάνει κι άλλο σκυλί από την πείνα, σε ενδεχόμενη επανάληψη της έκθεσης.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καλλιτέχνης δέχτηκε ακόμα και απειλές κατά της ζωής του και κρίνοντας από τον ακραίο θυμό που προκάλεσε αυτή η ιστορία, κάτι τέτοιο δεν θα με εξέπληττε.
Το περίεργο είναι το πώς αντιδράτε εσείς, τώρα που γνωρίζετε ότι όλο αυτό ήταν μια απάτη.
Υποψιάζομαι, ότι, σαν κι εμένα, θα εξακολουθείτε να νιώθετε οργή, θα το θεωρείτε κατά πάσα πιθανότητα όλο αυτό αρρωστημένο και ότι η πρώτη σας αντίδραση ήταν πλήρως δικαιολογημένη.

Αν και δεν συμφωνώ με αυτές τις σοκαριστικές μεθόδους, ωστόσο, θαυμάζω την ικανότητα του Guillermo Habacuc Bargas να προκαλέσει τέτοια αντίδραση και υπό αυτήν την έννοια, δεν πέτυχε αυτό που εξ αρχής ήθελε να κάνει;

Τώρα, αν αυτό μπορεί να αποκαλεστεί τέχνη, εννοιολογική ή μη, είναι ένα τελείως διαφορετικό κεφάλαιο...

Cpt. Haddock
16/04/2008, 09:42
όταν τα 'λεγα εγω :winka:

Ταξιδευτής
16/04/2008, 09:53
Συγνωμη ρε παιδια, αλλα εγω θελω να σταθω αλλου....

Περα απο το κατακριτεο του να αφηνεις ενα αμοιρο ζωακι να πεθανει της πεινας, και αν ειναι αληθινο η οχι αυτο- την ουσια του θεματος ειναι αλλη.

Ο κοσμος οταν δει ενα κοκαλλιαρικο σκυλακι σε μια γωνια να αργοπεθαινει απλα γυρναει αλλου το βλεμμα και συνεχιζει τη βολτα του. Ενω οταν αυτο γινεται "θεμα" σε καποια (ελλειψη καλυτερης λεξης) "εκθεση" τοτε ολοι σπευδουν να κατακρινουν και να θυμωσουν και να στειλουν emails κλπ.

Μηπως τελικα ΟΝΤΩΣ ειμαστε υποκριτικα προβατα; Οταν δεν υπαρχει κανεις τριγυρω να μας δει, τοτε γραφουμε το θεμα στα @@ μας, ενω οταν γυρω μας ειναι και αλλοι που κατακρινουν, τοτε ΣΠΕΥΔΟΥΜΕ να κατακρινουμε και εμεις για να μην μας πουν αναισθητους κλπ!!!

Και οκ, εδω ειμαστε 5-10-20 ατομα που εχουμε μια ελαχιστη ευαισθησια και θα τρεξουμε να βοηθησουμε ενα κακομοιρο ζωο, ειτε ειναι σε μια αλανα ειτε σε ενα σαλονι, αλλα μηπως τριγυρω μας ο κοσμος εχει γινει αβουλα ζομπι που καταναλωνουν δανεια και ιλουστρασιον ολοσελιδα ονειρα;; :yuck: :sad:

cityfly
16/04/2008, 09:59
κατά τη γνώμη μου δεν το πέτυχε

πέτυχε οργή προς το πρόσωπό του και τώρα με αυτή τη δήλωση από κάποιους συμπάθεια και σίγουρα διαφήμιση

δε νομίζω ότι πέτυχε να ευιασθητοποιήσει τον κόσμο στην προστασία των ζώων
είδα να μαζεύονται υπογραφές να μην επαναληφθεί η έκθεση και να σταματήσει η προηγούμενη,
δεν είδα να μαζεύονται υπογραφές για κάτι που θα βοηθήσει πραγματικά τα ζώα

αύριο θα το έχουν ξεχάσει οι περισσότεροι από όσους έβαλαν την υπογραφή τους

matmat
16/04/2008, 10:00
Το ίδιο συμβαίνει και με ένα παιδί που αργοπεθαίνει στην Αιθιοπία - Σομαλία
ή οπου αλλού τελος πάντων , αλλά και εκεί το ίδιο κάνουμε κλείνουμε μάτια αυτιά και εξαντλούμε την μικροαστική μας ευαισθησία στο ... πω πω !το κακόμοιρο !

:smokin:

:wave2:

Trickster
16/04/2008, 10:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από matmat
Το ίδιο συμβαίνει και με ένα παιδί που αργοπεθαίνει στην Αιθιοπία - Σομαλία
ή οπου αλλού τελος πάντων , αλλά και εκεί το ίδιο κάνουμε κλείνουμε μάτια αυτιά και εξαντλούμε την μικροαστική μας ευαισθησία στο ... πω πω !το κακόμοιρο !

:smokin:

την ιστορία του kevin carter περιγράφεις :wave2:

VanDiemen
16/04/2008, 10:40
Και τι θα κατάφερνε ο εν λόγω "καλλιτέχνης" όταν θα "κατεδείκνυε" και θα "εξέθετε" τους ανθρώπους που θα αντιδρούσαν στην κακοποίηση του ζώου; Θα αποδείκνυε πως είναι "υποκριτικά πρόβατα", επειδή θα αντιδρούσαν εναντίον του; Τι αποτέλεσμα θα είχε αυτό, πέρα από την προσωπική προβολή του; Ποιος είναι το υποκριτικό πρόβατο στην προκειμένη περίπτωση; Φυσικά και κατακρίνω (μέσα μου, χωρίς να το κοινοποιώ στον κάθε άγνωστο) όλους όσους σπεύδουν αμέσως να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους, βρίζοντας χυδαία τον επίδοξο "καλλιτέχνη" και να πάρουν θέση υπέρ του προφανούς, μην τυχόν και η απουσία του χυδαίου υβρεολόγιου και της κατάρας να πεθάνει μαρτυρικά, εκλειφθεί σαν αποδοχή του "καλλιτεχνικού" του έργου! Δε βλέπω ανιδιοτέλεια σε καμμιά "εκδήλωση" αυτού του είδους! Είτε στην "καλλιτεχνική" έκφραση του εν λόγω σκυλά, είτε στις άμεσες αντιδράσεις όλων!

VANDA
16/04/2008, 11:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Και τι θα κατάφερνε ο εν λόγω "καλλιτέχνης" όταν θα "κατεδείκνυε" και θα "εξέθετε" τους ανθρώπους που θα αντιδρούσαν στην κακοποίηση του ζώου; Θα αποδείκνυε πως είναι "υποκριτικά πρόβατα", επειδή θα αντιδρούσαν εναντίον του; Τι αποτέλεσμα θα είχε αυτό, πέρα από την προσωπική προβολή του; Ποιος είναι το υποκριτικό πρόβατο στην προκειμένη περίπτωση; Φυσικά και κατακρίνω (μέσα μου, χωρίς να το κοινοποιώ στον κάθε άγνωστο) όλους όσους σπεύδουν αμέσως να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους, βρίζοντας χυδαία τον επίδοξο "καλλιτέχνη" και να πάρουν θέση υπέρ του προφανούς, μην τυχόν και η απουσία του χυδαίου υβρεολόγιου και της κατάρας να πεθάνει μαρτυρικά, εκλειφθεί σαν αποδοχή του "καλλιτεχνικού" του έργου! Δε βλέπω ανιδιοτέλεια σε καμμιά "εκδήλωση" αυτού του είδους! Είτε στην "καλλιτεχνική" έκφραση του εν λόγω σκυλά, είτε στις άμεσες αντιδράσεις όλων!

Ο τύπος κατάφερε να προβληματίσει, να εξοργίσει, να ξεσηκώσει, να συζητηθεί το έργο του, να γίνει διάλογος πάνω σε αυτό, να μαζευτούν κάτι χιλιάδες υπογραφές ενάντια στο να συμμετάσχει σε μια άλλη έκθεση και κατόπιν να επαναπροβληματίσει τους πάντες δίνοντας ένα νέο δεδομένο της πράξης του, τόσο πάνω στο "έργο" όσο και πάνω στην πρώτη αντίδραση του καθενός.

Ολο αυτό το σούσουρο εμένα για επιτυχία μου κάνει. Και δεν βλέπω υποκρισία από πλευράς του "δημιουργού". Μια μπλόφα έπαιξε, έκατσε να ακούσει τα εξ αμάξης από όλον τον κόσμο και μετά είπε την αλήθεια πίσω από το "έκθεμα". Θα μπορούσε να μην την πει καν (εκεί κι αν ήθελε @@ για να το κάνει), τουλάχιστον μέχρι να δει πότε θα ξεφουσκώσει όλη αυτή η ιστορία, για πόσο θα κρατούσε η οργή του κόσμου και τι άλλες προεκτάσεις θα έπαιρνε.

Και τέλος πάντων, γιατί πρέπει η τέχνη να είναι ανιδιοτελής; Σίγουρα δεν πρέπει να είναι βασανισμός ενός ζώου-ανθρώπου κλπ.. αλλά ανιδιοτέλεια γιατί;

Και μήπως δεν παίζει να το κοιτάξουμε λίιιγο διαφορετικά το επόμενο αδέσποτο που θα διασταυρωθεί με το δρόμο μας;

noble
16/04/2008, 11:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
Ο τύπος κατάφερε να προβληματίσει, να εξοργίσει, να ξεσηκώσει, να συζητηθεί το έργο του, να γίνει διάλογος πάνω σε αυτό, να μαζευτούν κάτι χιλιάδες υπογραφές ενάντια στο να συμμετάσχει σε μια άλλη έκθεση και κατόπιν να επαναπροβληματίσει τους πάντες δίνοντας ένα νέο δεδομένο της πράξης του, τόσο πάνω στο "έργο" όσο και πάνω στην πρώτη αντίδραση του καθενός.

Ολο αυτό το σούσουρο εμένα για επιτυχία μου κάνει. Και δεν βλέπω υποκρισία από πλευράς του "δημιουργού". Μια μπλόφα έπαιξε, έκατσε να ακούσει τα εξ αμάξης από όλον τον κόσμο και μετά είπε την αλήθεια πίσω από το "έκθεμα". Θα μπορούσε να μην την πει καν (εκεί κι αν ήθελε @@ για να το κάνει), τουλάχιστον μέχρι να δει πότε θα ξεφουσκώσει όλη αυτή η ιστορία, για πόσο θα κρατούσε η οργή του κόσμου και τι άλλες προεκτάσεις θα έπαιρνε.

Και τέλος πάντων, γιατί πρέπει η τέχνη να είναι ανιδιοτελής; Σίγουρα δεν πρέπει να είναι βασανισμός ενός ζώου-ανθρώπου κλπ.. αλλά ανιδιοτέλεια γιατί;

Και μήπως δεν παίζει να το κοιτάξουμε λίιιγο διαφορετικά το επόμενο αδέσποτο που θα διασταυρωθεί με το δρόμο μας;

:beer: :beer: :beer:
Πως μ αρέσει που γράφεις για μένα :)

vestromas
16/04/2008, 11:33
Ταξιδευτη, θελω να σου επισημανω, φιλικα παντα, οτι αλλο ειναι ενα σκυλι αδεσποτο να γυρναει απο εδω και απο εκει να πεθαινει σε μια γωνια απο διαφορα αιτια, και αλλο να το παρεις να το δεσεις και να το αφησεις εσυ να πεθανη, μη μποροντας το ιδιο να λυθει. Ενας αδεσποτος σκυλος που εχει καταφερει να ενηλικιωθει, εχει βρει τις ακρες του να επιβιωσει. Ενας δεμενος ομως απο ανθρωπο, καπου παρατημενος, δεν εχει και πολλες ελπιδες και αυτος που το εδεσε και το παρατησε, χρειαζετε αντικειμενικα κοπανημα μεχρι θανατου. Ετσι λοιπον που το εθεσες, δεν υπαρχει υποκρισια απο τον κοσμο. Κατω απο αλλες απειρες περιπτωσεις, η υποκρισια περισευει.:beer: :wave2:

VanDiemen
16/04/2008, 11:56

Να προβληματίσει ως προς τι; Να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους απέναντι στα ζώα; Φαινομενικά (και προφανώς κατά δική του δήλωση), αυτός ήταν ο στόχος του! Ήταν αυτό έργο τέχνης; Η πραγματικότητα έχει ξεφύγει πολύ από αυτό θα θεωρούσε η κοινή λογική φυσιολογικό και αποδεκτό. Η τέχνη πρέπει να έχει όρια! Έχουμε φτάσει στο σημείο, βαφτίζοντας τα πάντα τέχνη, να παίρνουμε άφεση αμαρτιών για οτιδήποτε θα θεωρούνταν κατακριτέο υπό "φυσιολογικές" συνθήκες! Βγαίνει ένα βιβλίο με πορνοδιεστραμμένο λεξιλόγιο; Όλες οι περίεργες φάτσες με τα καλλιτεχνικά τους μουστάκια (ανεξαρτήτως φύλου), σπεύδουν να υποστηρίξουν την καταλληλότητά του, να αντικαταστήσει τη Χιονάτη με τους επτά νάνους! Ευτυχώς που ο εν λόγω σκυλάς (ή κάποιος "καλλιτέχνης" με τέτοιου είδους αντιλήψεις) δεν είναι εκπρόσωπος τύπου των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ γιατί το να ισχυριστεί πως όλα ήταν απλά μια εικαστική παρέμβαση στο πολεοδομικό σχέδιο της Βαγδάτης, δε μου ακούγεται καθόλου υπερβολικό. Απ' τη στιγμή που προέβει σ' αυτήν την πράξη (δεν το θεωρώ επ' ουδενί τέχνη), στόχος του ήταν να καταδείξει, να προβληματίσει κ.λπ. (όπως λες). Αν ήταν όλα αυτά, τότε για ποιο λόγο μια τέτοια πράξη να είναι ιδιοτελής; Κι από τη στιγμή που δεν είναι, δεν καταρρίπτει αυτομάτως τις οποιεσδήποτε αγαθές του προθέσεις;

Και δεν βλέπω υποκρισία από πλευράς του "δημιουργού". Μια μπλόφα έπαιξε, έκατσε να ακούσει τα εξ αμάξης από όλον τον κόσμο και μετά είπε την αλήθεια πίσω από το "έκθεμα".

Γνωρίζοντας όμως, πως αργότερα θα αποκαλύψει την "αλήθεια" και θα βγει ο mr Big shot.

VANDA
16/04/2008, 12:11
Να προβληματίσει ως προς τι; Να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους απέναντι στα ζώα; Φαινομενικά (και προφανώς κατά δική του δήλωση), αυτός ήταν ο στόχος του! Ήταν αυτό έργο τέχνης; Η πραγματικότητα έχει ξεφύγει πολύ από αυτό θα θεωρούσε η κοινή λογική φυσιολογικό και αποδεκτό. Η τέχνη πρέπει να έχει όρια! Έχουμε φτάσει στο σημείο, βαφτίζοντας τα πάντα τέχνη, να παίρνουμε άφεση αμαρτιών για οτιδήποτε θα θεωρούνταν κατακριτέο υπό "φυσιολογικές" συνθήκες! Βγαίνει ένα βιβλίο με πορνοδιεστραμμένο λεξιλόγιο; Όλες οι περίεργες φάτσες με τα καλλιτεχνικά τους μουστάκια (ανεξαρτήτως φύλου), σπεύδουν να υποστηρίξουν την καταλληλότητά του, να αντικαταστήσει τη Χιονάτη με τους επτά νάνους! Ευτυχώς που ο εν λόγω σκυλάς (ή κάποιος "καλλιτέχνης" με τέτοιου είδους αντιλήψεις) δεν είναι εκπρόσωπος τύπου των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ γιατί το να ισχυριστεί πως όλα ήταν απλά μια εικαστική παρέμβαση στο πολεοδομικό σχέδιο της Βαγδάτης, δε μου ακούγεται καθόλου υπερβολικό. Απ' τη στιγμή που προέβει σ' αυτή την πράξη (δεν το θεωρώ επ' ουδενί τέχνη), στόχος του ήταν να καταδείξει, να προβληματίσει κ.λπ. (όπως λες). Αν ήταν όλα αυτά, τότε για ποιο λόγο μια τέτοια πράξη να είναι ιδιοτελής; Κι από τη στιγμή που δεν είναι, δεν καταρρίπτει αυτομάτως τις οποιεσδήποτε αγαθές του προθέσεις;

Τι ως προς τι; Να προβληματίσει. Προς πάσα δυνατή κατεύθυνση, προς όπου μπορεί να στρίψει το μυαλό ενός ανθρώπου. ΜΙΑ προέκταση μπορεί να φτάσει να ευαισθητοποιήσει κάποιους απέναντι σε ένα αδέσποτο. Μια άλλη να βρίσει τον τύπο και τέλος. Μια άλλη να πούμε ότι η τέχνη πάει κατά διαόλου. Μια άλλη ότι ο τοίχος πίσω από τον σκύλο ήθελε βάψιμο ή ότι το κυλικείο του μουσείου κάνει καραβίσιο καφέ...

Και ναι, αν τα πράγματα είχαν όπως είχε αρχικά ειπωθεί, καλώς τον κράξανε. Αλλά τελικά, η "τέχνη του" είχε όρια. Απλά τα έκρυψε.

VanDiemen
16/04/2008, 12:37
Τι ως προς τι; Να προβληματίσει. Προς πάσα δυνατή κατεύθυνση, προς όπου μπορεί να στρίψει το μυαλό ενός ανθρώπου. ΜΙΑ προέκταση μπορεί να φτάσει να ευαισθητοποιήσει κάποιους απέναντι σε ένα αδέσποτο. Μια άλλη να βρίσει τον τύπο και τέλος. Μια άλλη να πούμε ότι η τέχνη πάει κατά διαόλου. Μια άλλη ότι ο τοίχος πίσω από τον σκύλο ήθελε βάψιμο ή ότι το κυλικείο του μουσείου κάνει καραβίσιο καφέ...

Και ναι, αν τα πράγματα είχαν όπως είχε αρχικά ειπωθεί, καλώς τον κράξανε. Αλλά τελικά, η "τέχνη του" είχε όρια. Απλά τα έκρυψε.

Να προβληματίσεις και να ευαισθητοποιήσεις προς (ή ως προς) κάτι που κατά γενική παραδοχή αξίζει την προσοχή του κόσμου (ας πούμε, να κεντρίσει την προσοχή των ανθρώπων στην υπερθέρμανση του πλανήτη, είναι απόλυτα κατανοητό. Έγινε με πολλές κινήσεις και σε καμμία απολύτως δεν είδα, δεν άκουσα και δεν έμαθα το όνομα του εμπνευστή της). Στην προκειμένη περίπτωση, κατά την προσωπική μου γνώμη, πέρα από τη συζήτηση που ευελπιστεί (ο εν λόγω σκυλάς) πως θα πυροδοτήσει η πράξη του, γύρω από το όνομά του και την αιτία για την οποία την έκανε (επιτυχώς), δε νομίζω να υπήρξε άλλο κίνητρο, για να προχωρήσει σ' αυτή. Τέλος, δε νομίζω να ρώτησε το σκύλο αν συμφωνεί με την κράτηση και τη συμμετοχή του στο ανόητο παιχνίδι του.

AVATOS
16/04/2008, 12:46
για μενα ο τυπος πετυχημενα εδειξε, οτι ο καθενας σκεφτεται με τον τροπο που τον βολευει!

noble
16/04/2008, 12:47
Πέραν του αν η τέχνη πρέπει να έχει όρια και αν ο συγκεκριμένος πρέπει να αποκαλείται καλλιτέχνης.Αν ο τρόπος του ήταν ο καλύτερος ή ο σωστότερος.Το πόστ μπήκε για το σημείο του μηνύματος σου
Φυσικά και κατακρίνω (μέσα μου, χωρίς να το κοινοποιώ στον κάθε άγνωστο) όλους όσους σπεύδουν αμέσως να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους, βρίζοντας χυδαία τον επίδοξο "καλλιτέχνη" και να πάρουν θέση υπέρ του προφανούς, μην τυχόν και η απουσία του χυδαίου υβρεολόγιου και της κατάρας να πεθάνει μαρτυρικά, εκλειφθεί σαν αποδοχή του "καλλιτεχνικού" του έργου!
περίπου δηλαδή...

Έκανε κάτι που προκάλεσε ντόρο.Που συζητήθηκε πολύ και που ίσως σε κάποιες συζητήσεις η σκέψη και το μυαλό κάποιων να πήγε σε μονοπάτια διαφορετικά απ οτι συνήθως.Οχι όλων.
Είναι ενα κέρδος αυτό.
Δεν υπάρχει ανιδιοτελής άνθρωπος.Και γιατί θα έπρεπε?
Στερεί αυτό απο τις πράξεις του?Η προσδίδει σε αντίθετη περίπτωση?
Τι αλλάζει λοιπόν αν το έκανε για δικό του όφελος?Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι,γιατί κι εκείνος δεν είναι καλύτερος απο μας?
Πες μας πράγματα ουσίας vandiemen,Οχι άνευ σημασίας.

VANDA
16/04/2008, 12:58
Να προβληματίσεις και να ευαισθητοποιήσεις προς (ή ως προς) κάτι που κατά γενική παραδοχή αξίζει την προσοχή του κόσμου (ας πούμε, να κεντρίσει την προσοχή των ανθρώπων στην υπερθέρμανση του πλανήτη, είναι απόλυτα κατανοητό. Έγινε με πολλές κινήσεις και σε καμμία απολύτως δεν είδα, δεν άκουσα και δεν έμαθα το όνομα του εμπνευστή της). Στην προκειμένη περίπτωση, κατά την προσωπική μου γνώμη, πέρα από τη συζήτηση που ευελπιστεί (ο εν λόγω σκυλάς) πως θα πυροδοτήσει η πράξη του, γύρω από το όνομά του και την αιτία για την οποία την έκανε (επιτυχώς), δε νομίζω να υπήρξε άλλο κίνητρο, για να προχωρήσει σ' αυτή. Τέλος, δε νομίζω να ρώτησε το σκύλο αν συμφωνεί με την κράτηση και τη συμμετοχή του στο ανόητο παιχνίδι του.

Από τις πολλές κινήσεις που αναφέρεις, όπου πρόκειται για έργα τέχνης (γιατί οι υπόλοιπες κινήσεις είναι άσχετες με το θέμα μας), πιστεύω ότι το όνομα του δημιουργού είναι κάτω από το κάθε έργο. Απλά δεν το ξέρεις γιατί διάλεξε να μη σε προκαλέσει (ίσως είναι καλοί χριστιανοί, τι να πω..), ή γιατί δε σε ενδιέφερε γενικότερα να το κοιτάξεις.

Στην προκειμένη περίπτωση, η συζήτηση που ευελπιστούσε να γίνει, έγινε και γίνεται. Πόσα ακόμα κίνητρα έπρεπε να έχει... κάτι δεν καταλαβαίνω μάλλον, αλλά τέλος πάντων.. για μένα, μια ακόμα προέκταση της κίνησής του είναι ότι κάθομαι και σου γράφω ακόμα, λες και είναι ξάδερφος μου και μου τον θίγεις. Αν κατάλαβα καλά, τον θεωρείς ψωνάρα. No problem..

Τον σκύλο ναι, προφανώς δεν τον ρώτησε.. αλλά αν πέρασε καλά εκεί μέσα, δεν είναι περισσότερο κατακριτέα η πράξη του από τον καθένα που αγοράζει έναν σκύλο για το σπίτι του χωρίς να τον ρωτήσει αν θέλει να πάει.

VanDiemen
16/04/2008, 13:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από noble
Πέραν του αν η τέχνη πρέπει να έχει όρια και αν ο συγκεκριμένος πρέπει να αποκαλείται καλλιτέχνης.Αν ο τρόπος του ήταν ο καλύτερος ή ο σωστότερος.Το πόστ μπήκε για το σημείο του μηνύματος σου
περίπου δηλαδή...

Έκανε κάτι που προκάλεσε ντόρο.Που συζητήθηκε πολύ και που ίσως σε κάποιες συζητήσεις η σκέψη και το μυαλό κάποιων να πήγε σε μονοπάτια διαφορετικά απ οτι συνήθως.Οχι όλων.
Είναι ενα κέρδος αυτό.
Δεν υπάρχει ανιδιοτελής άνθρωπος.Και γιατί θα έπρεπε?
Στερεί αυτό απο τις πράξεις του?Η προσδίδει σε αντίθετη περίπτωση?
Τι αλλάζει λοιπόν αν το έκανε για δικό του όφελος?Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι,γιατί κι εκείνος δεν είναι καλύτερος απο μας?
Πες μας πράγματα ουσίας vandiemen,Οχι άνευ σημασίας.

Ανιδιοτελείς άνθρωποι υπάρχουν πολλοί! Το γεγονός πως αγνοείς την ύπαρξή τους, είναι εν μέρει, μια απόδειξη. Η απάντηση στο "γιατί θα έπρεπε" είναι πως αν υπήρχε ιδιοτέλεια σε κάθε πράξη, αυτομάτως θα εκμηδένιζε (στα μάτια όλων) κάθε άλλη αιτία για την οποία θα διατείνονταν ο εμπνευστής της, πως έγινε. Δεν ισχυρίζομαι πως οι απόψεις μου είναι ουσιώδεις για όλους! Μην τις κρίνεις έτσι απόλυτα, γιατί αυτομάτως, εκφράζεις γνώμη για όλους και δε νομίζω πως σε έχουν εξουσιοδοτήσει να το κάνεις. Για άλλους μπορεί να είναι και για άλλους μπορεί να μην είναι.

VanDiemen
16/04/2008, 13:10
Λοιπόν φεύγω. Θα απαντήσω το απόγευμα. Το συμπέρασμα είναι πως έχω δίκιο και έχετε άδικο! Κορόιδα! <--Ε! Μην παρεξηγηθείτε.. τέχνη είναι αυτό!

reinmeister
16/04/2008, 13:42
φιρι φιρι πατε να μου γυρισει το ματι παλι...:mad:

ποια ανιδιοτελεια μωρε? η λεξη δημιουργηθηκε μονο και μονο για να υπαρξει το αντιθετο της ιδιοτελειας γραμματικα...ΔΕΝ υπαρχει ανιδιοτελεια και σαφεστατα ουτε ανιδιοτελεις μοναδες...

οταν κανεις καλο σε καποιον χωρις υλικες απολαβες δεν αισθανεσαι ομορφα?αυτο δεν ειναι ιδιοτελες?
σαφεστατα και ειναι...και σαφεστατα ΔΕΝ ειναι κακο...ολοι την παρτη μας κοιταμε...τωρα αν τυχει και η ψυχοσυνθεση μας ειναι τετοια που κατα την διαρκεια των κινησεων μας για την βελτιωση της απολυτως εξατομικευμενης αισθησης μας του καλου, παρει η μπαλα και 5 αλλους νοματαιους ,καθισταμεθα αυτοματως "καλοι" η σωτηρες αν η προαναφερθεισα μπαλα παρει εκατομυρια...

τωρα,εαν αισθανομαστε ομορφα με το να σκοτωνουμε ,βασανιζουμε ,παταμε γενικοτερα επι πτωματων ειμαστε κακοι...

παντως και στις δυο των περιπτωσεων ειμαστε ιδιοτελεις...

αναφορικα με τον π@π@ρ@ τον "καλλιτεχνη"...εκανε μια καθαρα πιλοτικη κινηση...εδεσε το ζωντανο,το αφησε να ψοφησει απο την πεινα και περιμενε να δει τι θα παιξει...μολις απειληθηκε η ζωουλα του εκλασε μαλλι για εφτα χειμωνιατικα πουλοβερ και το επαιξε γκαντι..."ξερετε,το ταϊζαμε το σκυλακι,το φροντιζαμε ,του καναμε τα μπανια του,του κολλαγαμε ικα...απλως επειδη στηριχτηκαμε παρα πολυ στην προβλεψιμοτητα της ηλιθιοτητας της μαζας,που καθε διαφορετικο το εκθειαζει, την πατησαμε...και τωρα κοιταμε να σωσουμε οτι απομενει...παρτε συνεντευξη απο το σκυλι να ανακαλυψετε των λογων μας το αληθες,δηλαδη οτι πισω απο αυτη μας την κινηση κρυβοταν η φοβερα πιεστικη αναγκη μας να ανοιξουμε τα ματια του κοσμου και να τους δειξουμε ποσο λιγο νοιαζεται..."

το συμπερασμα? κανω quote την ατακα που ειπε η στρουμφιτα οταν ειδε τα στρουμφακια γυμνα..."π@@τσες μπλε"...

καθεστε και ασχολειστε με τον καθε τελειωμενο , ηλιθιο ,καραγκιοζη που δεν εχει στον ηλιο μοιρα και κανει οτι του κατεβει μπας και αναγνωριστει και ψαχνετε τις κοινονικοπολιτικοοικονομικες προεκτασεις της μ@λακιας που τον εχει βαρεσει...

περαστικα...

υ.γ. θελει κανεις χαρτογραφηση?

madox
16/04/2008, 14:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
φιρι φιρι πατε να μου γυρισει το ματι παλι...:mad:

ποια ανιδιοτελεια μωρε? η λεξη δημιουργηθηκε μονο και μονο για να υπαρξει το αντιθετο της ιδιοτελειας γραμματικα...ΔΕΝ υπαρχει ανιδιοτελεια και σαφεστατα ουτε ανιδιοτελεις μοναδες...

οταν κανεις καλο σε καποιον χωρις υλικες απολαβες δεν αισθανεσαι ομορφα?αυτο δεν ειναι ιδιοτελες?
σαφεστατα και ειναι...και σαφεστατα ΔΕΝ ειναι κακο...ολοι την παρτη μας κοιταμε...τωρα αν τυχει και η ψυχοσυνθεση μας ειναι τετοια που κατα την διαρκεια των κινησεων μας για την βελτιωση της απολυτως εξατομικευμενης αισθησης μας του καλου, παρει η μπαλα και 5 αλλους νοματαιους ,καθισταμεθα αυτοματως "καλοι" η σωτηρες αν η προαναφερθεισα μπαλα παρει εκατομυρια...

τωρα,εαν αισθανομαστε ομορφα με το να σκοτωνουμε ,βασανιζουμε ,παταμε γενικοτερα επι πτωματων ειμαστε κακοι...

παντως και στις δυο των περιπτωσεων ειμαστε ιδιοτελεις...

αναφορικα με τον π@π@ρ@ τον "καλλιτεχνη"...εκανε μια καθαρα πιλοτικη κινηση...εδεσε το ζωντανο,το αφησε να ψοφησει απο την πεινα και περιμενε να δει τι θα παιξει...μολις απειληθηκε η ζωουλα του εκλασε μαλλι για εφτα χειμωνιατικα πουλοβερ και το επαιξε γκαντι..."ξερετε,το ταϊζαμε το σκυλακι,το φροντιζαμε ,του καναμε τα μπανια του,του κολλαγαμε ικα...απλως επειδη στηριχτηκαμε παρα πολυ στην προβλεψιμοτητα της ηλιθιοτητας της μαζας,που καθε διαφορετικο το εκθειαζει, την πατησαμε...και τωρα κοιταμε να σωσουμε οτι απομενει...παρτε συνεντευξη απο το σκυλι να ανακαλυψετε των λογων μας το αληθες,δηλαδη οτι πισω απο αυτη μας την κινηση κρυβοταν η φοβερα πιεστικη αναγκη μας να ανοιξουμε τα ματια του κοσμου και να τους δειξουμε ποσο λιγο νοιαζεται..."

το συμπερασμα? κανω quote την ατακα που ειπε η στρουμφιτα οταν ειδε τα στρουμφακια γυμνα..."π@@τσες μπλε"...

καθεστε και ασχολειστε με τον καθε τελειωμενο , ηλιθιο ,καραγκιοζη που δεν εχει στον ηλιο μοιρα και κανει οτι του κατεβει μπας και αναγνωριστει και ψαχνετε τις κοινονικοπολιτικοοικονομικες προεκτασεις της μ@λακιας που τον εχει βαρεσει...

περαστικα...

Με αυτην την λογικη κανενας δεν θα επρεπε να κανει τιποτα για να μην θεωρειται ιδιοτελης.Σε τελικη αναλυση τι ειναι η τεχνη για εσενα?.......μαλλον μερικα ψωνια που κανουν οτι τους κατεβει στην κουτρα.Τι ειναι η γκερνικα πχ? ενα πατσγουορκ απο ασυναρτητες γραμμες και χυμενα χρωματα πανω σε ενα καμβα με σκοπο τον πλουτισμο του καλλιτεχνη.....
:beer:

VANDA
16/04/2008, 14:13

Α γεια σου. Να βάλουμε και κείνο το μπουρί κλπ κλπ να πατάμε τα βεστρόμ... :D

byron
16/04/2008, 14:14

περαστικα...

Well said :winka:

υ.γ. Φτιανς για ιταλικά; :evil:

el_hymador
16/04/2008, 14:38
Τα γεγονοτα αυτα δεν μπορει σε καμια περιπτωση να διασταυρωθουν...

Αντε βρες τον σκυλο (αν ζει) και αντε παρτου συνεντευξη για τις συνθηκες που αντιμετωπισε κατα την "κρατηση" του στην γκαλερι ως εκθεμα.

Μπορει οντως να ειναι αληθεια, μπορει να ειναι και μια εξυπνη μανουβρα της γκαλεριστα και του "καλλιτεχνη" οταν διαπιστωσαν ποσο μαλακια ηταν αυτο που εκαναν...

Η σημειολογια του εργου και το νοημα που ηθελε να περασει ο " καλλιτεχνης" εχουν ως μοναδικους αποδεκτες οσους επισκεφθηκαν την εκθεση...τωρα που το συζηταμε βεβαια εχουν και εμας, αφου αν μη τι αλλο εχουμε μπει σε μια διαδικασια ανταλλαγης αποψεων...

δηλαδη πετυχε ο "καλλιτεχνης" τον σκοπο του, αν υποθεσουμε οτι σκοπος του ηταν βεβαια οντως να αφυπνησει τα φιλοζωϊκα αισθηματα της μπουρζουαζιας;

οχι λεω εγω...κατηγορηματικα οχι...

Γιατι φανταζομαι οτι δεν αρκει η εικονα ενος σκυλου που αργοπεθαινει σε μια γκαλερι για να σε κανει να δραστηριοποιηθεις...

Το πιθανοτερο ειναι πως θα αποτελεσε ενα πενταλεπτο θεμα συζητησης αναμεσα στου "φιλοτεχνους"... θα δηλωσαν σοκαρισμενοι για τα κακομοιρα τα σκυλακια που ψοφανε. πνιγοντας στην συνεχεια τον πονο τους με μια γουλια αρωματικου τσαγιου Κευλανης που εχουν συλλεξει ανηλικα παιδια κατω απο αππανθρωπες συνθηκες.

Εν ολιγοις αυτο που μενει ειναι η προβολη του "καλλιτεχνη" και τα μεσα με τα οποια επετευθη αυτο...

Γιατι ο τριμαλακας αυτος διαφημιστηκε με τον καλυτερο τροπο εστω και αρνητικα, ενω ειναι σιγουρο πως πολλοι πυροβολημενοι φιλοτεχνοι του εχουν αναγνωρισει <<την περα απο καθε κομφορμισμο και πολιτικα ορθη κατευθυνση δυναμικη του, που δεν εγκλωβιζει τον θεατη σε μια μονοσημαντη ερμηνεια, χρησιμοποιόντας ως μεσο την ωμη παραθεση ενος σκυλου που αργοπεθαινει>>....ειμαι σιγουρος οτι καποιος "κριτικος" τεχνης εχει γραψει μια τετοια παπατζα καπου...

φτιαχτηκε λοιπον ο τυπος, αφου πλεον στο χρηματιστηριο της τεχνης μετρανε τετοιου ειδους μαλακιες και οχι η ικανοτητα καποιου ανθρωπου να δημιουργει...

πιθανοτατα, σε μια μελλοντικη εκθεση ο τυπος θα παρουσιασει ενα εργο με κουλο και ακαταληπτο τιτλο, το οποιο και θα απεικονιζει ενα μπολ με διαρροια και corn-flakes στην επιφανεια των οποιων θα προβαλλονται ερασιτεχνικα πορνο φιλμ με αιμομικτικες περιπτυξεις...

και πλεον θα εχει κερδισει το δικαιωμα του να κανει οτι μαλακια θελει, αφου θα εχουμε πειστει ολοι οτι ειναι "αλλου" ο τυπος...και αντε ψαξε αναμεσα στα corn-flakes και τα σκατα το κρυμμενο μυνημα του εργου....

αυτο ειναι ολο!

Τι φιλοζωϊα και μαλακιες λεμε τωρα...απλα το θεμα ειναι πιασαρικο και μπορει να συγκινησει τις κυριες της υψηλης κοινωνιας....

Εξυπνος... δεν λεω, αλλα μεγιστος υποκριτης και οπορτουνιστης. Σκατα στα μουτρα του!

SpineshankD
16/04/2008, 14:48
συμφωνω απολυτως με τον φιλο el hymador παραπανω

και οπως ειχα γραψει και στο αρχικο ποστ "ΑΙΣΧΟΣ" τα ξαναμεταφερω

"..σε αυτον τον κοσμο του "μακρια απτον κωλο μου κι'ας ειναι οπου να'ναι"

το οτι υπαρχουν καποιοι λιγοι που τα βλεπουν και βοηθουν-οσο μπορουν

εμενα μπορει και να μου λεει κατι

αλλα δυστυχως συνολικα ο κοσμος ειναι με την θεληση του τυφλος

και γι'αυτο δεν προκειται να αλλαξει κατι ειτε ο σκυλακος πεθανει

ειτε τελειωσει αυτη η συζητηση εδω η και σε αλλα φορουμ ανα τον κοσμο

ειτε σκασει με διακοσια μια νταλικα με εκρηκτικα στην μουρη μας

αυτοι που βοηθουσαν ,θα συνεχισουν να το κανουν μεχρι τελους

οι υπολοιποι ... ποτε"

Respect
16/04/2008, 15:05
Α γεια σου. Να βάλουμε και κείνο το μπουρί κλπ κλπ να πατάμε τα βεστρόμ... :D A! Ωραία!! Οι V-stromάδες θα τη πληρώσουν πάλι γαμώ τη τέχνη μου!!

dimdil
16/04/2008, 16:17
καλα κρασια:rolleyes:
και γιατι τωρα θα πρεπει εγω να πιστεψω αυτη τη νεα εκδοχη??:look:
και οχι οτι μεσα στη γενικη κατακραυγη <<ανασκευασαν>> την ιστορια??:sick:
το happy end που θελειο λαος:alien:
τελος παντων μαλακας ηταν και παραμενει για μενα:winka: αυτος και η ...<<τεχνη>> του:nono: :nono:

noble
16/04/2008, 17:54
Ανιδιοτελείς άνθρωποι υπάρχουν πολλοί! Το γεγονός πως αγνοείς την ύπαρξή τους, είναι εν μέρει, μια απόδειξη. Η απάντηση στο "γιατί θα έπρεπε" είναι πως αν υπήρχε ιδιοτέλεια σε κάθε πράξη, αυτομάτως θα εκμηδένιζε (στα μάτια όλων) κάθε άλλη αιτία για την οποία θα διατείνονταν ο εμπνευστής της, πως έγινε. Δεν ισχυρίζομαι πως οι απόψεις μου είναι ουσιώδεις για όλους! Μην τις κρίνεις έτσι απόλυτα, γιατί αυτομάτως, εκφράζεις γνώμη για όλους και δε νομίζω πως σε έχουν εξουσιοδοτήσει να το κάνεις. Για άλλους μπορεί να είναι και για άλλους μπορεί να μην είναι.

Έχεις δίκιο για το ουσιώδες που είπα.Σου ζητώ συγνώμη!Δεν ειρωνεύομαι.Είναι ακριβώς όπως το λες.:wave2:
Όσο για ολα τα άλλα εξουσιοδοτώ την vanda αντί εμού,τα λέει καλύτερα και έχει και πιο καλό σαράβαλο :lol:

Τζίγγερ-τζίγγερ :lol:

arxaios
16/04/2008, 19:15
Μήπως ο ανωτέρω αναφερθείς "καλλιτέχνης" καθώς και η γκαλερίστας, μετά την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ και τις απειλές για το τομαράκι τους, ΑΠΛΑ κάνανε αυτές τις τελευταίες δηλώσεις για να γλυτώσουν από τους εξαγριωμένους ανά τον κόσμο ;;;
Και δε μου λέτε το σκυλάκι στις φωτό (που ΔΕΝ είναι φωτοσοπιά) σας φαίνεται εσάς ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑΪΣΜΕΝΟ και ποτισμένο ;;;
Ακόμα και εάν δεν πέθανε στη γκαλερί του κώλου, είναι σίγουρο ότι το ξενηστικώσανε κανονικά και το ότι για ΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ τους γούσταρε, το είχαν δεμένο !!!
Έχετε καθόλου αναρωτηθεί σε πόσους Μ@@@κες, αυτή η "έκφραση τέχνης" του παραπάνω Π@Π@Ρ@, θα δώσει ιδέες για ακόμα καλλίτερο βασανισμό των ζώων;;;
Εγώ πάντως, πολύ θα ήθελα να τον δέσει κάποιος τον ΑΡΧΙΜ@Λ@Κ@ με τον ίδιο τρόπο σε ένα δωμάτιο και να τον αφήσει μετά να γίνει σαν τα παιδάκια του ΑΟΥΣΒΙΤΣ από την πείνα ..........
Κατόπιν λίίίίίγο πριν τινάξει τα πέταλα, να τον αφήσει ελεύθερο ........... να δω τι θα λέει μετά ο καλλιτέχνης του κώλου !!!

dimdil
17/04/2008, 16:07
ακριβως ετσι
:beer: :beer:

VanDiemen
17/04/2008, 21:06
Vanda,
δεν εννοούσα αποκλειστικά κινήσεις που εκφράζονται μέσα από την τέχνη και εφόσον αυτήν την πράξη (δε θέλω να τη χαρακτηρίσω), δεν τη θεωρώ τέχνη, αναφέρθηκα γενικότερα σε κάθε είδους ανθρώπινες εκδηλώσεις που εκφράζονται ανώνυμα.
Αν το κίνητρό του ήταν να δημιουργηθεί θόρυβος γύρω από το όνομά του, όπως κι εσύ, εμμέσως, παραδέχεσαι (και όπως είναι φανερό προς όλους και το επιβεβαιώνει και ο el_hymador), τότε δε χωρά αμφιβολία πως η “προσπάθειά” του ήταν επιτυχής αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη, ένα τέτοιο κίνητρο, δεν τον τιμά καθόλου σαν καλλιτέχνη και σαν άνθρωπο.

Reinmaster,
όσον αφορά τα όρια μεταξύ ιδιοτέλειας και ανιδιοτέλειας, κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει διαχωριστική γραμμή. Νομίζω πως τα όρια μεταξύ τους δεν είναι εύκολα διακριτά. Αν μια πράξη παρακινείται από αισθήματατα αγάπης, δε μπορείς να προσάψεις ιδιοτέλεια σ’ αυτόν που την κάνει. Μη βλέπεις τα πράγματα μόνο από τη δική σου οπτική γωνία, μέσα από μια κατάσταση, όπως τη βιώνεις εσύ ο ίδιος! Αυτό δεν είναι επιχείρημα, αλλά συμβουλή. Την ικανοποίηση από μια καλή πράξη, δεν μπορείς να την κατατάξεις στα ωφέλη που θα αποκομίσεις. Έχουν υπάρξει πράξεις, οι οποίες, υποκινούμενες από αγάπη, απέβησαν ιδιαίτερα βλαπτικές προς αυτούς που τις έκαναν! Όταν σε αξιώσει ο Θεός να αποκτήσεις παιδί, έλα να μας τα ξαναπείς όλα αυτά. Η αφοριστική λογική δε σε δικαιώνει σε καμμιά περίπτωση. Όλοι μπορούμε να την υιοθετήσουμε κατά το δοκούν. Αυτό δε σημαίνει πως θα έχουμε όλοι δίκιο.

Noble,
Thanks:) <--(για το “έχεις δίκιο”! Αστειεύομαι.. Για τον τρόπο σου γενικά..)

TROOPER
18/04/2008, 06:56
:a014:

AVATOS
18/04/2008, 08:10
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen

Αν μια πράξη παρακινείται από αισθήματατα αγάπης, δε μπορείς να προσάψεις ιδιοτέλεια σ’ αυτόν που την κάνει.

μπορεις γιατι η "αγαπη " ειναι πολυ δυσκολα ευδιακριτη κ ειναι πολυ πιθανο η "αγαπη" που εκφραζει καποιος να εξυπηρετει καθαρα το "εγω" του.
νομιζω οτι η ανιδιοτελεια ειναι εξιδανικευμενη κατασταση...οπως μια ευθεια!

πιεστε ενα καφε με τον Λαμα κ τα λεμε!!!:cool:

SF
18/04/2008, 08:21
Γιατί τόσος σπαραγμός;! Για την τέχνη για έχει πει *όλα* από καιρό ο Τζιμάκος (ο Πανούσης ντε) αλλά ποιός τον ακούει..........
:rotflmao: :rotflmao: :lol:

noble
18/04/2008, 17:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
Γιατί τόσος σπαραγμός;! Για την τέχνη για έχει πει *όλα* από καιρό ο Τζιμάκος (ο Πανούσης ντε) αλλά ποιός τον ακούει..........
:rotflmao: :rotflmao: :lol:

Ελα μου ντε :look:
Γιατί δεν τους λες για τη γιαγιά σου που τον έχει προλάβει προ πολλού τον καλλιτέχνη :rotflmao:

vandiemen :wave2:

SUZUKAKIAΣ
19/04/2008, 00:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
Συγνωμη ρε παιδια, αλλα εγω θελω να σταθω αλλου....

Περα απο το κατακριτεο του να αφηνεις ενα αμοιρο ζωακι να πεθανει της πεινας, και αν ειναι αληθινο η οχι αυτο- την ουσια του θεματος ειναι αλλη.

Ο κοσμος οταν δει ενα κοκαλλιαρικο σκυλακι σε μια γωνια να αργοπεθαινει απλα γυρναει αλλου το βλεμμα και συνεχιζει τη βολτα του. Ενω οταν αυτο γινεται "θεμα" σε καποια (ελλειψη καλυτερης λεξης) "εκθεση" τοτε ολοι σπευδουν να κατακρινουν και να θυμωσουν και να στειλουν emails κλπ.

Μηπως τελικα ΟΝΤΩΣ ειμαστε υποκριτικα προβατα; Οταν δεν υπαρχει κανεις τριγυρω να μας δει, τοτε γραφουμε το θεμα στα @@ μας, ενω οταν γυρω μας ειναι και αλλοι που κατακρινουν, τοτε ΣΠΕΥΔΟΥΜΕ να κατακρινουμε και εμεις για να μην μας πουν αναισθητους κλπ!!!

Και οκ, εδω ειμαστε 5-10-20 ατομα που εχουμε μια ελαχιστη ευαισθησια και θα τρεξουμε να βοηθησουμε ενα κακομοιρο ζωο, ειτε ειναι σε μια αλανα ειτε σε ενα σαλονι, αλλα μηπως τριγυρω μας ο κοσμος εχει γινει αβουλα ζομπι που καταναλωνουν δανεια και ιλουστρασιον ολοσελιδα ονειρα;; :yuck: :sad:

Μα τι λες??

Σορρυ κ ολας...

Αλλο να πεθανει ενα ζωο απο την πεινα οπως ειναι καταδικασμενα ολα τα ζωα και αλλο επιτηδες να το βαζουν να πεθαινει της πεινας....

lifecatcher
19/04/2008, 00:45
οταν θυσιασαν τον Χριστο....μετα διδασκαν περι αγαπης!!! για να αφυπνιστουμε σαν λαοι καποιοι ανγκαζονται να φτασουν σε ακρεες καταστασεις τις οποιες οταν τις βλεπουμε στο δρομο και απλα αδιαφορουμε! κριμα!...απλα πρεπει να παραδειγματιστουμε και να δουμε αυτο που ειδαν και στην εκθεση στο επομενο αδεσποτο που θα βρεθει μπροστα μας και να σκεφτουμε πριν το προσπερασουμε αδιαφορα.

VanDiemen
20/04/2008, 12:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από AVATOS

μπορεις γιατι η "αγαπη " ειναι πολυ δυσκολα ευδιακριτη κ ειναι πολυ πιθανο η "αγαπη" που εκφραζει καποιος να εξυπηρετει καθαρα το "εγω" του.
νομιζω οτι η ανιδιοτελεια ειναι εξιδανικευμενη κατασταση...οπως μια ευθεια!

πιεστε ενα καφε με τον Λαμα κ τα λεμε!!!:cool:

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το ότι "η αγάπη είναι δύσκολα ευδιάκριτη"! Να είναι δυσδιάκριτη από ποιον; Μας ενδιαφέρει το θεαθήναι ή η ουσία; Ας το παραβλέψουμε όμως.. Λέγοντας πως είναι πολύ πιθανόν η "αγάπη" <--(βάζοντάς την σε εισαγωγικά, υποδηλώνεις πως αυτή δεν είναι πραγματική και συνεπώς καταρρίπτεις μόνος σου τον ισχυρισμό σου, ο οποίος συμφωνώ πως ισχύει, όταν η αγάπη δεν είναι πραγματική, αλλά εικονική, υποκινούμενη από άλλα κίνητρα....αλλά ας το παραβλέψουμε κι αυτό..) είναι πιθανό να εξυπηρετεί το "εγώ" κάποιου, αφήνεις ανοιχτό το ενδεχόμενο πως είναι πιθανή και η αντίθετη εκδοχή! Η ανιδιοτέλεια υπάρχει! Απλώς πρέπει να τη βρεις!

mikros boudas
20/04/2008, 12:38
Η τεχνη δεν πρεπει να εχει ορια
οσο σκληρα κι αν φερεται σε ανθρωπους η ζωα

δεν επικροτω τετοια τεχνη σε καμμια περιπτωση

ομως η τεχνη πρεπει να ειναι πληρως ελευθερη

εχω βαρεθει ολους τους καλους ανθρωπους απο το ιντερνετ που τα λενε εξω απο τα δοντια και κανουν σκληρη κριτικη στην κοινωνια μεσω μπλογκ,ποστ κλπ

ας τα κανουν πραξη
φανφαρες και λογια ολοι ξερουμε να πουμε

αν ολοι οσοι ειναι οικολογοι-φιλοζωοι-οδηγοι με παιδεια-καλοι ανθρωποι-θρηκοι κλπ μεσω ιντερνετ κουναγαν το χερακι τους,ολα θα αλλαζαν

cityfly
20/04/2008, 15:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από lifecatcher
οταν θυσιασαν τον Χριστο....μετα διδασκαν περι αγαπης!!! για να αφυπνιστουμε σαν λαοι καποιοι ανγκαζονται να φτασουν σε ακρεες καταστασεις τις οποιες οταν τις βλεπουμε στο δρομο και απλα αδιαφορουμε! κριμα!...απλα πρεπει να παραδειγματιστουμε και να δουμε αυτο που ειδαν και στην εκθεση στο επομενο αδεσποτο που θα βρεθει μπροστα μας και να σκεφτουμε πριν το προσπερασουμε αδιαφορα.

:eek: :eek: :eek:

εγώ δεν βλέπω καμιά σύνδεση στα δύο αυτά θέματα
άμα ήθελε να θυσιαζόταν ο ίδιος, να δενόταν με ένα λουρί από το λαιμό παριστάνοντας τον σκύλο και να μην τρώει (ή να υποκρίνεται), να βάλει τον εαυτό του στη θέση του σκύλου για να αφυπνίσει όχι να βάλει άλλον να κάνει τη βρωμοδουλειά, εκεί μάλιστα να τον παραδεκτώ

VanDiemen
20/04/2008, 19:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas

εχω βαρεθει ολους τους καλους ανθρωπους απο το ιντερνετ που τα λενε εξω απο τα δοντια και κανουν σκληρη κριτικη στην κοινωνια μεσω μπλογκ,ποστ κλπ

ας τα κανουν πραξη

αν ολοι οσοι ειναι οικολογοι-φιλοζωοι-οδηγοι με παιδεια-καλοι ανθρωποι-θρηκοι κλπ μεσω ιντερνετ κουναγαν το χερακι τους,ολα θα αλλαζαν

Η τέχνη πρέπει να έχει όρια! Δεν μπορεί κανείς, με το πρόσχημα πως κάνει τέχνη, να προβαίνει σε κατακριτέες πράξεις και όταν στραφούν οι πάντες εναντίον του, να διατείνεται πως είναι αγροίκοι που βάλλουν κατά της τέχνης!
Το ότι δεν την επικροτείς προσωπικά, αλλά υπερασπίζεσαι το δικαίωμά της να υπάρχει, δε λέει τίποτα. Σου εξήγησα ποια είναι και γιατί πρέπει να υπάρχουν, τα όρια της τέχνης.
Το τι βαρέθηκες και τι όχι είναι καθαρά προσωπικό σου θέμα που δεν ενδιαφέρει απολύτως κανέναν, παρά μόνο ίσως τη μαμά σου. Αν δε θέλεις να της τα πεις, σε ψυχολόγο.
Αυτοί που κατηγορείς, πως δεν κουνάνε το δαχτυλάκι τους, δε θα έρθουν ποτέ να σε πιάσουν απ' το χεράκι, για να σου δείξουν τι ακριβώς έχουν κάνει (για να σε βγάλουν από την άνοια που σε έχει καταλάβει)! Κι αυτοί που λένε μόνο μεγάλα λόγια, τουλάχιστον δε σωπαίνουν μπροστά στην αδικία, στο στραβό και στην παρανομία!

crs-k
20/04/2008, 20:08
Καντε μου την χαρη και ΜΗΝ συνεχισετε τις "προσωπικες" επιθεσεις, αν θέτε να συνεχισει να υπαρχει το thread... :sick:

Uriah Heep
20/04/2008, 23:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Καντε μου την χαρη και ΜΗΝ συνεχισετε τις "προσωπικες" επιθεσεις, αν θέτε να συνεχισει να υπαρχει το thread... :sick:

'Οχι Χρήστο, μη το "κλείσεις" το thread...

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι και οι "πάλευκοι κύκνοι" της Συνομοσπονδίας Κυνηγίου, ετοιμάζουν πύρινο καταδικαστικό ψήφισμα, εν είδει τσουρουφλισμένης χοιρινής παντσέτας, εναντίον του ...μακρινού Guillermo, ως θιγέντες των άσπιλων φιλοζωικών αισθημάτων και ιδανικών τους!

mikros boudas
21/04/2008, 00:18
Η τέχνη πρέπει να έχει όρια! Δεν μπορεί κανείς, με το πρόσχημα πως κάνει τέχνη, να προβαίνει σε κατακριτέες πράξεις και όταν στραφούν οι πάντες εναντίον του, να διατείνεται πως είναι αγροίκοι που βάλλουν κατά της τέχνης!
Το ότι δεν την επικροτείς προσωπικά, αλλά υπερασπίζεσαι το δικαίωμά της να υπάρχει, δε λέει τίποτα. Σου εξήγησα ποια είναι και γιατί πρέπει να υπάρχουν, τα όρια της τέχνης.
Το τι βαρέθηκες και τι όχι είναι καθαρά προσωπικό σου θέμα που δεν ενδιαφέρει απολύτως κανέναν, παρά μόνο ίσως τη μαμά σου. Αν δε θέλεις να της τα πεις, σε ψυχολόγο.
Αυτοί που κατηγορείς, πως δεν κουνάνε το δαχτυλάκι τους, δε θα έρθουν ποτέ να σε πιάσουν απ' το χεράκι, για να σου δείξουν τι ακριβώς έχουν κάνει (για να σε βγάλουν από την άνοια που σε έχει καταλάβει)! Κι αυτοί που λένε μόνο μεγάλα λόγια, τουλάχιστον δε σωπαίνουν μπροστά στην αδικία, στο στραβό και στην παρανομία! η τεχνη δεν πρεπει να εχει ορια ειτε σου αρεσει ειτε οχι
δε με ενδιαφερει η γνωμη σου αλλο τοσο οσο δε σε ενδιαφερει η δικη μου
αρχισες να λες πολλα ανουσια πραγματα γιατι δεν εχεις κατι αλλο να πεις!!
οσο για τα υπολοιπα,εχεις την μυγα και μυγιαστηκες!!!μονος σου καρφωθηκες

υγ.συνεχιζεις να αμυνεσαι με λογια
υγ2 γραφτα και στο μπλογκ σου αυριο

TROOPER
21/04/2008, 00:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Uriah Heep
'Οχι Χρήστο, μη το "κλείσεις" το thread...

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι και οι πάλευκοι κύκνοι της Συνομοσπονδίας Κυνηγίου, ετοιμάζουν πύρινο καταδικαστικό ψήφισμα, εν είδει τσουρουφλισμένης χοιρινής παντσέτας, εναντίον του ...μακρινού Guillermo, ως θιγέντες των άσπιλων φιλοζωικών αισθημάτων και ιδανικών τους!

:a23: :a23: :a23:

Tpap
21/04/2008, 01:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από Uriah Heep
...εν είδει τσουρουφλισμένης χοιρινής παντσέτας.....:beer: :beer: :beer:

κάτι σαν κ αυτό, φαντάζομαι εννοείς..?

128173

Respect
21/04/2008, 05:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
κάτι σαν κ αυτό, φαντάζομαι εννοείς..? Ντόπιες είναι;

sober
21/04/2008, 09:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
:

άμα ήθελε να θυσιαζόταν ο ίδιος, να δενόταν με ένα λουρί από το λαιμό παριστάνοντας τον σκύλο και να μην τρώει (ή να υποκρίνεται), να βάλει τον εαυτό του στη θέση του σκύλου για να αφυπνίσει όχι να βάλει άλλον να κάνει τη βρωμοδουλειά, εκεί μάλιστα να τον παραδεκτώ

απλα...:beer: :beer: :beer: :beer: :a10: :a10: :a10:

Tpap
21/04/2008, 12:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από Respect
Ντόπιες είναι;

ε, ναι..τι νόμιζες?
και μάλιστα μετά απο 2ωρο σε ξύδι/σκόρδο και με ένα μιγματάκι απο 4 πιπέρια, μπούκοβο κλπ...

AVATOS
21/04/2008, 15:02
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το ότι "η αγάπη είναι δύσκολα ευδιάκριτη"! Να είναι δυσδιάκριτη από ποιον; Μας ενδιαφέρει το θεαθήναι ή η ουσία; Ας το παραβλέψουμε όμως.. Λέγοντας πως είναι πολύ πιθανόν η "αγάπη" <--(βάζοντάς την σε εισαγωγικά, υποδηλώνεις πως αυτή δεν είναι πραγματική και συνεπώς καταρρίπτεις μόνος σου τον ισχυρισμό σου, ο οποίος συμφωνώ πως ισχύει, όταν η αγάπη δεν είναι πραγματική, αλλά εικονική, υποκινούμενη από άλλα κίνητρα....αλλά ας το παραβλέψουμε κι αυτό..) είναι πιθανό να εξυπηρετεί το "εγώ" κάποιου, αφήνεις ανοιχτό το ενδεχόμενο πως είναι πιθανή και η αντίθετη εκδοχή! Η ανιδιοτέλεια υπάρχει! Απλώς πρέπει να τη βρεις!

...θα ελεγα οτι,"η αγαπη μπορει να ειναι μονο ανιδιοτελεις" κ απλα τις περισσοτερες φορες που χρησιμοποιειται αυτος ο ορος,ευκολα μπορω να βρω την ιδιοτελεια απο πισω,οποτε δεν ειναι
"αγαπη".

οσο αφορα τα εισαγωγικα,υποδηλωνω το παραπανω κ οχι τον ισχυρισμο σου.

οπως καταλαβαινεις,το σχολιο μου αφορουσε το κατα ποσο μια πραξη παρακινειται απο αγαπη ή απλα ετσι βολευεται να πιστευει αυτος που κανει την πραξη.οποτε μπορεις να προσαψεις ιδιοτελεια.

...δυσκολη η αγαπη...κριμα που 999 στις 1000 φορες που χρησιμοποιειται η λεξη δεν υποδηλωνει την αγαπη (προσωπικη γνωμη).

φυσικα κ υπαρχει ανιδιοτελεια!!!
...ομως ανιδιοτελεις ανθρωποι στο συνολο της ζωης τους...αναρωτιεμαι!

τι σε ενοχλησε κ που διαφωνουμε δεν καταλαβα?

φιλικα...μην το περνεις κ πολυ προσωπικα...οι εννιες ειναι αλλιως "παιζουν" στον καθενα μας.

agelos er
21/04/2008, 16:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
:eek: :eek: :eek:

εγώ δεν βλέπω καμιά σύνδεση στα δύο αυτά θέματα

+100000000000............

που να φτασει το λουρι για να

παρουσιασει τις εργαρες του :confused:

agelos er
21/04/2008, 16:15

ας τα κανουν πραξη

η τεχνη ελευθερη ,

ναι , οκ , συμφωνω

αλλα ........

ο σκυλος δεμενος σημερα

η αυριο ο ανθρωπος ,

πως το βλεπεις

:confused:

mikros boudas
21/04/2008, 16:25
φιλε μου δεν ειπα πως επικτροτω τετοια τεχνη(που στο κατω κατω δεν εχει καποιο νοημα υπαρξης) τουναντιον την καταδικαζω
αλλα το να λεγεται να μπει οριο στην τεχνη ειναι τουλαχιστον χαζο

οπως λες κι εσυ,σημερα η τεχνη
αυριο η ελευθερια
μεθαυριο η ζωη σου

VanDiemen
21/04/2008, 16:58
η τεχνη δεν πρεπει να εχει ορια ειτε σου αρεσει ειτε οχι
δε με ενδιαφερει η γνωμη σου αλλο τοσο οσο δε σε ενδιαφερει η δικη μου
αρχισες να λες πολλα ανουσια πραγματα γιατι δεν εχεις κατι αλλο να πεις!!
οσο για τα υπολοιπα,εχεις την μυγα και μυγιαστηκες!!!μονος σου καρφωθηκες

υγ.συνεχιζεις να αμυνεσαι με λογια
υγ2 γραφτα και στο μπλογκ σου αυριο

Η διαφορά μας ξέρεις ποια είναι; Πως εγώ δικαιολογώ για ποιο λόγο η τέχνη ΠΡΕΠΕΙ να έχει όρια! Από 'κει και πέρα, απλώς λέγε τη γνώμη σου! Δεν είπα πουθενά, πως αυτή δε με ενδιαφέρει. Δε θα έλεγα ποτέ κάτι τέτοιο, γιατί όχι μόνο με ενδιαφέρει, αλλά κι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο και δε με ενδιέφερε η γνώμη των άλλων επάνω στα υπό συζήτηση θέματα, θα ήμουν το λιγότερο ανόητος, γιατί με την παρουσία μου μέσα σε ένα forum, που η έννοιά του είναι να ακούς τις και γνώμες των άλλων, πέραν του να εκφράζεις τη δική σου, αποδέχομαι την εν λόγω βασική παράμετρο! Πάντως, μιλώντας αντικειμενικά, δίνω πολλή περισσότερη σημασία στις απόψεις που συνοδεύονται με επιχειρήματα! Θα ήμουν ηλίθιος αν δεν καταλάβαινα πως υποννοούσες εμένα. Επειδή η αντίληψή σου για τα πράγματα είναι (για μένα) δεδομένη, προτίμησα την ευθεία οδό.
Δεν αμύνομαι και δεν έχω ιδεά με τι θα ήθελες να αμυνθεί κάποιος εδώ μέσα. Με το φωτόσπαθο του Darth Vader ίσως; :rolleyes:
Δεν έχω blog κι αν είχα, δε θα έγραφα σκυλάδικα μέσα. :rolleyes:

..........δεν ειπα πως επικτροτω τετοια τεχνη(που στο κατω κατω δεν εχει καποιο νοημα υπαρξης) τουναντιον την καταδικαζω.............

Δεν επικροτείς αλλά καταδικάζεις! Γι' αυτό δεν πρέπει να έχει όρια; Για να την καταδικάζεις; Όταν την καταδικάζεις, δεν την απορρίπτεις;;; Το να μην έχει νόημα ύπαρξης τι είναι; Αν σε κάτι δε βρίσκεις νόημα ύπαρξης, τότε τι είναι αυτό που σε παρακινεί να υπερασπίζεσαι το δικαίωμά του να υπάρχει;

mikros boudas
21/04/2008, 17:29
Η διαφορά μας ξέρεις ποια είναι; Πως εγώ δικαιολογώ για ποιο λόγο η τέχνη ΠΡΕΠΕΙ να έχει όρια! Από 'κει και πέρα, απλώς λέγε τη γνώμη σου! Δεν είπα πουθενά, πως αυτή δε με ενδιαφέρει. Δε θα έλεγα ποτέ κάτι τέτοιο, γιατί όχι μόνο με ενδιαφέρει, αλλά κι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο και δε με ενδιέφερε η γνώμη των άλλων επάνω στα υπό συζήτηση θέματα, θα ήμουν το λιγότερο ανόητος, γιατί με την παρουσία μου μέσα σε ένα forum, που η έννοιά του είναι να ακούς τις και γνώμες των άλλων, πέραν του να εκφράζεις τη δική σου, αποδέχομαι την εν λόγω βασική παράμετρο! Πάντως, μιλώντας αντικειμενικά, δίνω πολλή περισσότερη σημασία στις απόψεις που συνοδεύονται με επιχειρήματα! Θα ήμουν ηλίθιος αν δεν καταλάβαινα πως υποννοούσες εμένα. Επειδή η αντίληψή σου για τα πράγματα είναι (για μένα) δεδομένη, προτίμησα την ευθεία οδό.
Δεν αμύνομαι και δεν έχω ιδεά με τι θα ήθελες να αμυνθεί κάποιος εδώ μέσα. Με το φωτόσπαθο του Darth Vader ίσως; :rolleyes:
Δεν έχω blog κι αν είχα, δε θα έγραφα σκυλάδικα μέσα. :rolleyes: δεν ειπες καποιο σοβαρο επιχειρημα
μονο ηθικολογιες εξεφρασες περι τεχνης
η τεχνη δεν πρεπει να εχει ορια γιατι η ανθρωπινη εκφραση δεν πρεπει να εχει ορια
ο καθενας ενφραζεται οπως θελει,ελευθερα

VanDiemen
21/04/2008, 17:44
δεν ειπες καποιο σοβαρο επιχειρημα
μονο ηθικολογιες εξεφρασες περι τεχνης
η τεχνη δεν πρεπει να εχει ορια γιατι η ανθρωπινη εκφραση δεν πρεπει να εχει ορια
ο καθενας ενφραζεται οπως θελει,ελευθερα

Η ελευθερία έχει όρια! Εκεί που ξεκινά η δική μου ελευθερία, σταματά η δική σου! Αυτό δεν το 'χεις ακούσει ποτέ; Το απορρίπτεις; Αν σε δέσω πίσω από ένα τρακτέρ και αρχίσω να ζωγραφίζω στο χωράφι, σέρνοντάς σε από πίσω, μπορεί να κάνω κάτι που θα μπορεί να θεωρηθεί καλλιτεχνικό! Θα το ενέκρινες κάτι τέτοιο;

Οι ηθικολογίες (που τις είδες; Για πες μου ένα παράδειγμα!) είναι καλύτερες από το "Η τέχνη δεν έχει όρια! Έτσι είναι, επειδή έτσι λέω εγώ! Τελεία και παύλα!"

madox
21/04/2008, 19:18
Η ελευθερία έχει όρια! Εκεί που ξεκινά η δική μου ελευθερία, σταματά η δική σου! Αυτό δεν το 'χεις ακούσει ποτέ; Το απορρίπτεις; Αν σε δέσω πίσω από ένα τρακτέρ και αρχίσω να ζωγραφίζω στο χωράφι, σέρνοντάς σε από πίσω, μπορεί να κάνω κάτι που θα μπορεί να θεωρηθεί καλλιτεχνικό! Θα το ενέκρινες κάτι τέτοιο;

Οι ηθικολογίες (που τις είδες; Για πες μου ένα παράδειγμα!) είναι καλύτερες από το "Η τέχνη δεν έχει όρια! Έτσι είναι, επειδή έτσι λέω εγώ! Τελεία και παύλα!"

αυτο που αναφερεις δεν ειναι τροπος εκφρασης ουτε τεχνη αλλα βιτσιοζικο βασανιστηριο.Πρωτα πρεπει να αποσαφηνισουμε τι ειναι τεχνη(προφανως ο σκυλος στην γκαλερι δεν ειναι τεχνη αλλα μορφη διαμαρτυριας) και μετα να συζητησουμε για το αν πρεπει να βαζουμε ηθικους φραγμους.:beer:

VanDiemen
21/04/2008, 19:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από madox
αυτο που αναφερεις δεν ειναι τροπος εκφρασης ουτε τεχνη αλλα βιτσιοζικο βασανιστηριο.Πρωτα πρεπει να αποσαφηνισουμε τι ειναι τεχνη(προφανως ο σκυλος στην γκαλερι δεν ειναι τεχνη αλλα μορφη διαμαρτυριας) και μετα να συζητησουμε για το αν πρεπει να βαζουμε ηθικους φραγμους.:beer:

Ακριβώς αυτό!!! Άρα εκεί που ξεκινά το βιτσιόζικο βασανιστήριο (και πολύ πριν απ' αυτό, αλλά μένω στο συγκεκριμένο παράδειγμα) σταματά η τέχνη. Συμφωνείς κι εσύ, πως η τέχνη έχει κάποια όρια και πως δε μπορούμε, βαφτίζοντας το κάθε βίτσιο και την κάθε ανωμαλία τέχνη, να επιλέγουμε να αγνοούμε κάθε κανόνα και κάθε ηθική αξία που διέπει την κοινωνία μας! Συμφωνούμε στο ότι, επ ουδενί δε μπορούμε να κατατάξουμε την εν λόγω σαχλαμάρα, στα έργα τέχνης! Αυτό έκανε όμως ο "καλλιτέχνης" που μεγαλούργησε.

mikros boudas
21/04/2008, 21:29
Ακριβώς αυτό!!! Άρα εκεί που ξεκινά το βιτσιόζικο βασανιστήριο (και πολύ πριν απ' αυτό, αλλά μένω στο συγκεκριμένο παράδειγμα) σταματά η τέχνη. Συμφωνείς κι εσύ, πως η τέχνη έχει κάποια όρια και πως δε μπορούμε, βαφτίζοντας το κάθε βίτσιο και την κάθε ανωμαλία τέχνη, να επιλέγουμε να αγνοούμε κάθε κανόνα και κάθε ηθική αξία που διέπει την κοινωνία μας! Συμφωνούμε στο ότι, επ ουδενί δε μπορούμε να κατατάξουμε την εν λόγω σαχλαμάρα, στα έργα τέχνης! Αυτό έκανε όμως ο "καλλιτέχνης" που μεγαλούργησε.

η τεχνη δεν εχει ορια

καταλαβε καλα τι λεω και μετα αρχισε την ρητορικη
ουδεποτε ειπα πως επικροτω μια τετοια μορφη τεχνης
αλλα δεν μπορεις να λες να βαλουμε οριο στην τεχνη γιατι με την ιδια λογικη πρεπει να φιμωθει καθε τροπος ελευθερης εκφρασης
τα ορια υπαρχουν απο μονα τους,δηλαδη οταν ο νταλι επινε παρανομα αψεντι και ζωγραφιζε τερατα,επρεπε να του πουνε "ωπα φιλε,κανεις κακα πραγματα,κοφτα"
ετσι μονο πισω παμε
καταλαβε τι λεω
βγαλε τις παρωπιδες σου

madox
21/04/2008, 21:52
η τεχνη δεν εχει ορια

αλλα δεν μπορεις να λες να βαλουμε οριο στην τεχνη γιατι με την ιδια λογικη πρεπει να φιμωθει καθε τροπος ελευθερης εκφρασης
τα ορια υπαρχουν απο μονα τους,δηλαδη οταν ο νταλι επινε παρανομα αψεντι και ζωγραφιζε τερατα,επρεπε να του πουνε "ωπα φιλε,κανεις κακα πραγματα,κοφτα"
ετσι μονο πισω παμε
καταλαβε τι λεω
βγαλε τις παρωπιδες σου

Η ΤΕΧΝΗ δεν εχει ορια οχι οτι κατεβει στο κεφαλι του καθενος.Βεβαια η τεχνη σαν ορος περικλειει πολλα περισσοτερα απο την συναισθηματικη εκφραση του εκαστοτε καλλιτεχνη.Αυτο ομως δεν σημαινει οτι αν πασαλειφτω με μπογια για να διαμαρτυρηθω για τα δικαιωματα της πολυχρωμης κινεζικης λιβελουλας εγινα αυτοματα και ζωγραφος.

arxaios
21/04/2008, 22:03
Τόση ώρα κάποιοι απαντούν και προσπαθούν να πείσουν κάποιον που αναμασά τη φράση "Η τέχνη πρέπει να είναι ελεύθερη" δογματικά και χωρίς επιχειρήματα.
Έχει γεννηθεί το 1989 και "υπογράφει στο προφίλ του ως "parthenidis tsoytsounis" ..............
Τα συμπεράσματα δικά σας .......

VanDiemen
21/04/2008, 22:04
η τεχνη δεν εχει ορια

ετσι μονο πισω παμε
καταλαβε τι λεω
βγαλε τις παρωπιδες σου

Μα δε σου είπα ότι επικροτείς! Επανέλαβα αυτό που είπες:

..........δεν ειπα πως επικτροτω τετοια τεχνη(που στο κατω κατω δεν εχει καποιο νοημα υπαρξης) τουναντιον την καταδικαζω.............

Είναι φανερό πως εσύ είσαι αυτός που δεν καταλαβαίνει! Και σου απάντησα:

Δεν επικροτείς αλλά καταδικάζεις! Γι' αυτό δεν πρέπει να έχει όρια; Για να την καταδικάζεις; Όταν την καταδικάζεις, δεν την απορρίπτεις;;; Το να μην έχει νόημα ύπαρξης τι είναι; Αν σε κάτι δε βρίσκεις νόημα ύπαρξης, τότε τι είναι αυτό που σε παρακινεί να υπερασπίζεσαι το δικαίωμά του να υπάρχει;
Τα όρια μεταξύ της αποδοχής ενός έργου και της αποδοκιμασίας του, πως τα βαπτίζεις; Δεν είναι τα όρια μέσα στα οποία εσύ ο ίδιος, προσωπικά, οριοθετείς την τέχνη; Ποια είναι η ρητορική μου; Σου επισημαίνω ξεκάθαρα τα σημεία στα οποία μόνος σου, ανατρέπεις το βασικό σου ισχυρισμό κι εσύ το μόνο που απαντάς είναι πως "η τέχνη δεν έχει όρια" και μου αποδίδεις λόγια που δεν είπα ποτέ, στολισμένα με ειρωνικά σχόλια.
Η τέχνη έχει όρια και μην αναφέρεις παραδείγματα με πετυχημένους καλλιτέχνες, που κανείς δεν αμφισβήτησε! Ακόμη περιμένω απάντηση στην ερώτηση που σου έκανα για το υποθετικό έργο τέχνης. Αυτήν που επέλεξες να αγνοήσεις! Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός, πως σου απαντώ λεπτομερώς σε οτιδήποτε έχεις ρωτήσει, ποιος γάιδαρος φορά παρωπίδες;

hidefnick
21/04/2008, 22:08
Τι είναι τέχνη για τον καθένα είναι κάτι τελείως προσωπικό. Αυτή η μαλακία πάντως ΔΕΝ είναι τέχνη. Ούτε τα σκατά του Coons είναι τέχνη. Γιατί με αυτή την λογική και ο Αδόλφος τέχνη έκανε στα στρατόπεδα, και ο Μπεχράκης ο ΜΟΝΟΣ έλληνας φωτογράφος τέχνη κάνει στα πεδία των μαχών και στα πεινασμένα πρόσωπα των πιτσιρικιών στην Αφρική.

Αν ο σκοπός είναι να σοκάρεις το κοινό δείχτου βιντεάκια με ρώσους στρατιώτες από το Αφγανιστάν, να τους σφάζουν στο γόνατο. Τα P2P είναι γεμάτα από δαύτα.

Ελεος πια με τον κάθε γκιόζη που ψάχνει τρόπους να φανεί.

:yuck: :yuck: :yuck:

mikros boudas
21/04/2008, 23:11
Μα δε σου είπα ότι επικροτείς! Επανέλαβα αυτό που είπες:

Είναι φανερό πως εσύ είσαι αυτός που δεν καταλαβαίνει! Και σου απάντησα:

Τα όρια μεταξύ της αποδοχής ενός έργου και της αποδοκιμασίας του, πως τα βαπτίζεις; Δεν είναι τα όρια μέσα στα οποία εσύ ο ίδιος, προσωπικά, οριοθετείς την τέχνη; Ποια είναι η ρητορική μου; Σου επισημαίνω ξεκάθαρα τα σημεία στα οποία μόνος σου, ανατρέπεις το βασικό σου ισχυρισμό κι εσύ το μόνο που απαντάς είναι πως "η τέχνη δεν έχει όρια" και μου αποδίδεις λόγια που δεν είπα ποτέ, στολισμένα με ειρωνικά σχόλια.
Η τέχνη έχει όρια και μην αναφέρεις παραδείγματα με πετυχημένους καλλιτέχνες, που κανείς δεν αμφισβήτησε! Ακόμη περιμένω απάντηση στην ερώτηση που σου έκανα για το υποθετικό έργο τέχνης. Αυτήν που επέλεξες να αγνοήσεις! Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός, πως σου απαντώ λεπτομερώς σε οτιδήποτε έχεις ρωτήσει, ποιος γάιδαρος φορά παρωπίδες; το γεγονος οτι την καταδικαζω εγω με τα δικα μου κριτηρια
δε σημαινει πως πρεπει να εχει ορια
ξεκολλα!!

VanDiemen
21/04/2008, 23:31
το γεγονος οτι την καταδικαζω εγω με τα δικα μου κριτηρια
δε σημαινει πως πρεπει να εχει ορια
ξεκολλα!!

Το γεγονός πως την καταδικάζεις σημαίνει πως έχει θέσει κάποια όρια που χωρίζουν αυτό που εσύ θεωρείς "αποδεκτή τέχνη" από αυτό το οποίο θεωρείς απαράδεκτο, προκλητικό, ανήθικο! Την οριοθετείς δηλαδή ενώ παράλληλα διατείνεσαι πως αυτό είναι λάθος! Όταν λέω πως πρέπει να υπάρχουν όρια στην τέχνη, δεν εννοώ πως πρέπει να ρίπτονται στο μπουντρούμι οι επίδοξοι καλλιτέχνες, αλλά πως πρέπει τουλάχιστον να αποδοκιμάζονται από ανθρώπους που εκτιμούν την πραγματική τέχνη και αποστρέφονται εκδηλώσεις επίδοξων καλλιτεχνών που προσβάλλουν τον όρο "τέχνη" και όχι να βρωμάει ο τόπος από υπανθρώπους που παίρνουν πατριωτικά το ρόλο των υποστηρικτών του κάθε πεταμένου υπανάπτυκτου μαλάκα και του δικαιώματός του να κάνει "τέχνη". Ξεκόλλα εσύ και μην απαντάς επιλεκτικά σε ότι πιστεύεις πως σε συμφέρει.

mikros boudas
22/04/2008, 00:15
Το γεγονός πως την καταδικάζεις σημαίνει πως έχει θέσει κάποια όρια που χωρίζουν αυτό που εσύ θεωρείς "αποδεκτή τέχνη" από αυτό το οποίο θεωρείς απαράδεκτο, προκλητικό, ανήθικο! Την οριοθετείς δηλαδή ενώ παράλληλα διατείνεσαι πως αυτό είναι λάθος! Όταν λέω πως πρέπει να υπάρχουν όρια στην τέχνη, δεν εννοώ πως πρέπει να ρίπτονται στο μπουντρούμι οι επίδοξοι καλλιτέχνες, αλλά πως πρέπει τουλάχιστον να αποδοκιμάζονται από ανθρώπους που εκτιμούν την πραγματική τέχνη και αποστρέφονται εκδηλώσεις επίδοξων καλλιτεχνών που προσβάλλουν τον όρο "τέχνη" και όχι να βρωμάει ο τόπος από υπανθρώπους που παίρνουν πατριωτικά το ρόλο των υποστηρικτών του κάθε πεταμένου υπανάπτυκτου μαλάκα και του δικαιώματός του να κάνει "τέχνη". Ξεκόλλα εσύ και μην απαντάς επιλεκτικά σε ότι πιστεύεις πως σε συμφέρει. πρψτα πρωτα απανταω σε ολα
ξαναδιαβασε μπας και καταλαβεις τι λεω
η τεχνη καθαυτη δεν πρεπει να εχει ορια
τωρα εμενα μπορει να μου την βαρανε και τα μπουζουκια,δε σημαινει πως πρεπει να τα αφορησω αλλα δε μπορω να τους βαλω ορια,οριο θα βαλω στον εαυτο μου με το να μην τα παρακολουθω και να μην τα συντηρω οικονομικα
ξαναξεκολλα και δες τα πραγματα αλλιως

VanDiemen
22/04/2008, 09:16
πρψτα πρωτα απανταω σε ολα
ξαναδιαβασε μπας και καταλαβεις τι λεω
η τεχνη καθαυτη δεν πρεπει να εχει ορια
τωρα εμενα μπορει να μου την βαρανε και τα μπουζουκια,δε σημαινει πως πρεπει να τα αφορησω αλλα δε μπορω να τους βαλω ορια,οριο θα βαλω στον εαυτο μου με το να μην τα παρακολουθω και να μην τα συντηρω οικονομικα
ξαναξεκολλα και δες τα πραγματα αλλιως

Το "δηλώνω πως απαντώ", έχει τεράστια απόσταση από το απαντώ πραγματικά. Αν συνεχίσεις να κάνεις τον κινέζο, θα σου απαριθμήσω τις ερωτήσεις που σου υπέβαλλα και επέλεξες να αγνοήσεις! Όταν καταδικάζεις ένα είδος τέχνης, με ποιον τρόπο εννοείς πως την καταδικάζεις; Δεν την οριοθετείς με τον τρόπο αυτό;
Σου επαναλαμβάνω πως λέγοντας πως η τέχνη έχει όρια, δεν εννοώ πως αυτά πρέπει να επιβληθούν με το νόμο! Ίσως με την πολλή επανάληψη να το εμπεδώσεις.
Ξεκόλλα εσύ και παραδέξου πως είσαι λάθος. Τσουτσούνη! :yuck: :rolleyes: :confused:

sober
22/04/2008, 12:11
Αν 8εωρησουμε οτι η Τεχνη σκοπο εχει να αφυπνησει και να υπηρετησει παραλληλα καποιες αισ8ητικες αξιες τοτε αυτοματως υπαρχουν ορια...

Αν δεχτουμε να απορριψουμε τα παραπανω τοτε μπορουμε να πουμε πως η ιδια η Τεχνη απορριπτει την Τεχνη (πχ τα κονσερβοποιημενα σκ@τα ) τα οποια τελικα 8εωρη8ηκαν τεχνη αλλα κι αυτο το παραδειγμα οσο ακραιο και να ειναι σου παρουσιαζει μια αλλη οπτικη που μπορει να κα8οριζει την Τεχνη 9ή την απουσια της )οσο ισοπεδωτικη (η οπτικη αυτη) και να ειναι ...

Στο συγκεκριμενο παραδειγμα του σκυλου δεν βλεπω να συμβαινει κατι απο τα παραπανω :

Σιγα μην αφυπνηστηκαμε...δεν ασχολουμαστε με τα αδεσποτα ..με τον εν λογω ''καλλιτεχνη'' ασχολουμαστε...Ειναι κατι που σε μια βδομαδα 8α εχει ξεχαστει...

Υπηρξαν αναλογα παραδειγματα και παλιοτερα (στα 70'ς) με βσανισμους και φονους μικρων ζωων επι σκηνης τα οποια αναφερονται σαν παραδειγματα για ''νεες μορφες Τεχνης'' οι οποιες κατ'εμε εμειναν στο σταδιο του ''..οκ ενα ακομα παραδειγμα διαφορετικοτητας...μια αλλη αποψη...'' χωρις να προσφερουν τιποτα αλλο ... Ετσι ο τυπος δε μας εδειξε και τιποτα καινουριο για να πω οτι εγινε και καμια μεγαλη διαφορα και να πα8ουμε τετοιο σοκ ωστε να ταρακουνη8ουμε και να υπαρξει πραγματικη αλλαγη και στην Τεχνη αλλα και στις συνειδησεις μας...

Δεν υπαρχει καμια αισ8ητικη αξια σε αυτο που εκανε και...οσο κι αν 8εωρειται ξεπερασμενο δεν παυει να συνεχιζει να αποτελει κριτηριο για τον κα8ορισμο της Τεχνης... Διαφορετικα οοοολοι ειμαστε καλλιτεχνες και οοοο,τι και να κανουμε ειναι Τεχνη ...

Πιστευω πως πλεον τα εχουμε δει ολα και τιποτα δε μας κανει εντυπωση..

Μια τοσο σκληρη πραξη ειναι ματαιη και χωρις νοημα και καλυτερα να μη γινοτανε...

Ενημερωση ..παιδεια..μορφωση ειναι στοιχεια που 8α μας βοη8ησουν να βγουμε απο το λι8αργο που εχουμε πεσει...

Ακραιες ανουσιες και ανοσιες πραξεις δεν εξυπηρετουν σε τιποτα ...

vangelis 64
22/04/2008, 12:39
Ορε παιδιά(όσοι από σάς).........Πιστεύετε πράγματι ότι αυτή η απίστευτη μαλακία κατατάσσεται στα έργα τέχνης;:look: :look:

Αν είναι έτσι,να πα ν' ανοίξουμε μια γκαλερί αύριο.:confused:

arxaios
22/04/2008, 13:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από sober
Αν 8εωρησουμε οτι η Τεχνη σκοπο εχει να αφυπνησει και να υπηρετησει παραλληλα καποιες αισ8ητικες αξιες τοτε αυτοματως υπαρχουν ορια...

Αν δεχτουμε να απορριψουμε τα παραπανω τοτε μπορουμε να πουμε πως η ιδια η Τεχνη απορριπτει την Τεχνη (πχ τα κονσερβοποιημενα σκ@τα ) τα οποια τελικα 8εωρη8ηκαν τεχνη αλλα κι αυτο το παραδειγμα οσο ακραιο και να ειναι σου παρουσιαζει μια αλλη οπτικη που μπορει να κα8οριζει την Τεχνη 9ή την απουσια της )οσο ισοπεδωτικη (η οπτικη αυτη) και να ειναι ...

Στο συγκεκριμενο παραδειγμα του σκυλου δεν βλεπω να συμβαινει κατι απο τα παραπανω :

Σιγα μην αφυπνηστηκαμε...δεν ασχολουμαστε με τα αδεσποτα ..με τον εν λογω ''καλλιτεχνη'' ασχολουμαστε...Ειναι κατι που σε μια βδομαδα 8α εχει ξεχαστει...

Υπηρξαν αναλογα παραδειγματα και παλιοτερα (στα 70'ς) με βσανισμους και φονους μικρων ζωων επι σκηνης τα οποια αναφερονται σαν παραδειγματα για ''νεες μορφες Τεχνης'' οι οποιες κατ'εμε εμειναν στο σταδιο του ''..οκ ενα ακομα παραδειγμα διαφορετικοτητας...μια αλλη αποψη...'' χωρις να προσφερουν τιποτα αλλο ... Ετσι ο τυπος δε μας εδειξε και τιποτα καινουριο για να πω οτι εγινε και καμια μεγαλη διαφορα και να πα8ουμε τετοιο σοκ ωστε να ταρακουνη8ουμε και να υπαρξει πραγματικη αλλαγη και στην Τεχνη αλλα και στις συνειδησεις μας...

Δεν υπαρχει καμια αισ8ητικη αξια σε αυτο που εκανε και...οσο κι αν 8εωρειται ξεπερασμενο δεν παυει να συνεχιζει να αποτελει κριτηριο για τον κα8ορισμο της Τεχνης... Διαφορετικα οοοολοι ειμαστε καλλιτεχνες και οοοο,τι και να κανουμε ειναι Τεχνη ...

Πιστευω πως πλεον τα εχουμε δει ολα και τιποτα δε μας κανει εντυπωση..

Μια τοσο σκληρη πραξη ειναι ματαιη και χωρις νοημα και καλυτερα να μη γινοτανε...

Ενημερωση ..παιδεια..μορφωση ειναι στοιχεια που 8α μας βοη8ησουν να βγουμε απο το λι8αργο που εχουμε πεσει...

Ακραιες ανουσιες και ανοσιες πραξεις δεν εξυπηρετουν σε τιποτα ...

Έτσι μπράβο .............. πές τα ρε Soberάκι γιατί κάθε όργιο έγινε καλλιτέχνης ξαφνικά ..........
Έχουμε μπλέξει την ελευθερία με την ασυδοσία σε όλες της τις εκφράσεις .........
:beer:

agelos er
22/04/2008, 14:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Ορε παιδιά(όσοι από σάς).........Πιστεύετε πράγματι ότι αυτή η απίστευτη μαλακία κατατάσσεται στα έργα τέχνης;:look: :look:

Αν είναι έτσι,να πα ν' ανοίξουμε μια γκαλερί αύριο.:confused:

ναι ν ' ανοιξουμε

με θεμα :

" η κακοποιηση που βιωνουν οι δικυκλιστες "

εχουμε πολλα εκθεματα ,

δυστυχως ,
:( :(

VanDiemen
23/04/2008, 10:37
σε παρακαλω επειδη εισαι μοντερεητορ νομιζω και εχω ειλικρινα κουραστει με τις εξυπναδες μεσω ιντερνετ
σβησε τα ποστ και κανε και ο,τι αλλο καταλαβαινεις γιατι το παλικαρι θελει με το ζορι να μας την πει
εγω σταματαω εδω και αστονα να λεει τα δικα του
ετσι κι αλλιως το ξαναπα,ανακυκλωμενες αποψεις δεν θελω να ακουω
και στην χουντα τα ιδια λεγανε

Βασικά δε θέλει μόνο παρακάλια! Πρέπει να σκύψεις κιόλας. :rolleyes: Τίποτα δεν είναι δωρεάν!
Πάλι σταματάς; :rolleyes:

sober
23/04/2008, 10:40
Βρε παιδια ηρεμηστε λιγο...

Σιγουρα δεν υπαρχουν ορια στη φαντασια και τη δημιουργικοτητα κανενος αλλα αυτο δε σημαινει πως το δημιουργημα του 8α ειναι και Τεχνη...

Οταν λεμε πως δεν υπαρχουν περιορισμοι στην Τεχνη Μικρε Βουδα εννοουμε πως ο καλλιτεχνης ναι μεν ειναι ελευθερος να εκφραστει κατα πως 8ελει αλλα απο κει και περα υπαρχουν και καποια κριτηρια και μια αιτιολογηση που 8α το χαρακτηρισουν (ή οχι) Εργο Τεχνης αυτο που 8α παρουσιασει...

Βαν Ντιμεν πολλα εργα Τεχνης γνωρισαν την κοινωνικη κατακραυγη οταν εκτε8ηκαν ομως στην πορεια αποδειχ8ηκαν πρωτυπα πολλων γνωστων κινηματων στην ιστορια της τεχνης..

Ειναι πολυ δυσκολο να κα8ορισει κανεις τι ειναι Τεχνη και τι οχι ειδικα στη σημερινη εποχη ... αλλα πιστευω (και εχει αποδειχ8ει κατα καιρους) πως τα πραγματικα εργα τεχνης απο τα πιο κλασσικα εως τα συγχρονα δεν εχασαν και ουτε 8α χασουν τη διαχρονικοτητα τους...

edit

ωχ!!καλα τι εγινε???δε σας προλαβαινω λεμε...:lol: :uplate:

byron
23/04/2008, 10:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Μήπως να πέσει κανά ξύρισμα εδώ...?:confused: :confused:

χαλαρά και χωρίς αφρό....:wave2:

byron
23/04/2008, 10:56
Μικρός Βούδας...:a28: για το τελευταίο ποστ σου

VanDiemen
23/04/2008, 10:57
........ υπαρχουν και καποια κριτηρια και μια αιτιολογηση που 8α το χαρακτηρισουν (ή οχι) Εργο Τεχνης .......

Αυτό σημαίνει πως αν τα κριτήρια δεν ικανοποιούνται και η αιτιολόγηση δεν είναι επαρκής, το κατά δήλωσην έργο τέχνης, βγαίνει από τα όρια που περιβάλλουν την τέχνη! Μην ερμηνεύεις κατά βούληση ότι σε βολεύει. Να απαντάς καθολικά και όχι κατ' επιλογήν σ' αυτά που νομίζεις πως μπορείς να πεις κάτι!

zephyr1
23/04/2008, 10:57
Ρε Βυρων στειλτο, Petshop γιναμε.

sober
23/04/2008, 11:03
........ υπαρχουν και καποια κριτηρια και μια αιτιολογηση που 8α το χαρακτηρισουν (ή οχι) Εργο Τεχνης .......

Αυτό σημαίνει πως αν τα κριτήρια δεν ικανοποιούνται και η αιτιολόγηση δεν είναι επαρκής, το κατά δήλωσην έργο τέχνης, βγαίνει από τα όρια που περιβάλλουν την τέχνη!

Γιατι αρπαχτηκες?? το ιδιο πραγμα λεμε...:confused: Απλα σταδιακα εχουν γινει παααρα πολλες αλλαγες στην Τεχνη με αποτελεσμα τελικα να μην μπορουμε τοσο ευκολα να δεχτουμε ή και να απορριψουμε ενα εργο ...

VanDiemen
23/04/2008, 12:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από sober
Γιατι αρπαχτηκες?? το ιδιο πραγμα λεμε...:confused: Απλα σταδιακα εχουν γινει παααρα πολλες αλλαγες στην Τεχνη με αποτελεσμα τελικα να μην μπορουμε τοσο ευκολα να δεχτουμε ή και να απορριψουμε ενα εργο ...

Δεν αρπάχτηκα! Με συγχωρείς αν σου έδωσα αυτήν την εντύπωση! Απλώς ερμήνευσα αυτό που είπες, όπως το κατάλαβα, γιατί ο συνομιλητής μου ερμήνευσε την παραπάνω πρότασή σου, με τον τρόπο που το βόλευε, για να συμπεράνει στο τέλος, πως δεν υπάρχουν όρια στην τέχνη. Μετά με έβριζε και γι' αυτό ξυρίστηκε, οπότε λογικό να μην καταλάβεις πως δεν είχα κάποια ένσταση στα δικά σου λεγόμενα και πως με τα παραπάνω, απευθυνόμουν σ' αυτόν.

VanDiemen
23/04/2008, 12:45
Οπότε μικρέ Βούδα (μου επιτρέπεις να χρησιμοποιώ το "καλλιτεχνικό" σου έτσι; Το πραγματικό σου δε μου κάθισε καλά :rolleyes: ) μπορούμε με ασφάλεια να πούμε πως η τέχνη έχει όρια, τα οποία αν υπάρξουν αρρωστημένα μυαλά που θα τα παραβιάσουν, ξυρίζεται χωρίς αφρό, μέσα από υγιείς διαδικασίες!

crs-k
23/04/2008, 16:46
Το θρεντ κλειδωνεται, μιας κι εχει προχωρησει σε προσωπικους "χαρακτηρισμους"! :mad:

Κι αυτο, παρα την προσπαθεια των συνδιαχειριστων να το "καθαρισουν" και τις υποδειξεις προς τους "εμπλεκομενους".

Ειδικα ο χρηστης VanDiemen που απανταει σε υποδειξεις διαχειριστων (για ευπρεπεια) με αυτον τον τροπο:

......... αν προσπαθήσεις να επιβάλλεις την άποψή σου χωρίς το παραμικρό στήριγμα, απόδειξη, στοιχείο, επιχείρημα, δεν είσαι παρά άλλο ένα σούργελο.

... εχει προταθει για ΒΑΝ! :sick: