View Full Version : Καλοκαιρινό μπουφανάκι.
nickmavros
19/04/2008, 19:02
Σκέφτηκα να πάρω κανά καλοκαιρινό μπουφανάκι αλλά προβληματίζομαι.
Μήπως παραείναι καλοκαιρινά κ το φορέσω άνοιξη κ κρυώσω;
Βρήκα λοιπόν ένα της AXO που μου άρεσε, το 2fast evo στα ?150
Το έχει κανένας; είναι πολύ καλοκαιρινό;
Έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο;
128062
CBF - HRC
19/04/2008, 19:43
Καλησπέρα φίλε μου , εγώ θα σου πρότεινα το REV'IT AIRFORCE το οποίο έχει και αποσπώμενη εσωτερική αφιάβροχη+αντιανεμική επένδυση , το αγόρασα πρόσφατα από το Δίκυκλο με 250 ευρώ
http://www.revit.eu/
στη σειρά Dynamic
Αν δεν βαριέσαι, διάβασε πρώτα αυτό εδώ το topic στο οποίο έχει γίνει εκτενής συζήτηση για το εν λόγω θέμα. Θα βρεις διάφορες προτάσεις που έκαναν πολλά μέλη του φόρουμ
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=19713&perpage=15&pagenumber=1
Αρχικά δημιουργήθηκε από nickmavros
Σκέφτηκα να πάρω κανά καλοκαιρινό μπουφανάκι αλλά προβληματίζομαι.
Μήπως παραείναι καλοκαιρινά κ το φορέσω άνοιξη κ κρυώσω;
Βρήκα λοιπόν ένα της AXO που μου άρεσε, το 2fast evo στα ?150
Το έχει κανένας; είναι πολύ καλοκαιρινό;
Έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο;
παραγγειλα το revit air απο εδω
http://www.fc-moto.com/
εντυπωσεις μολις καλοκαιριασει:rotflmao:
nickmavros
20/04/2008, 02:19
Το REV'IT Air φαίνεται πολύ ωραίο κ σε καλή τιμή (στο fc-moto) αλλά ξέρει κανείς που μπορώ να το βρω στη Θεσσαλονίκη να το δοκιμάσω διότι αν δεν ξέρω πως μου "κάθεται" δε μπορώ να το παραγγείλω online. Είναι όμως διάτρητο;
Διάβασα ολόκληρο το post για τα καλοκαιρινά μπουφάν κ κατάλαβα ότι ΔΕΝ θέλω να είναι διάτρητο. Εγώ θέλω με θερμόκρασίες ανοιξιάτικες να μπορείς να πας κανά ταξιδάκι.
Με τα διάτρητα από ότι κατάλαβα αν πέσει η θερμοκρασία κρυώνεις, σωστά; Μέσα στην πόλη λογικά δεν θα κρυώνεις αλλά αν βγεις εκτός κ με ταχύτητα γύρω στα 140 τι γίνεται;
Δεν με πειράζει να ζεσταίνομαι στις πολλές τις ζέστες ή όταν κινούμαι με μικρή ταχύτητα μέσα στον ήλιο κατακαλόκαιρο αλλά σίγουρα δεν θέλω να κρυώσω αν το φορέσω ένα ανοιξιάτικο βράδυ.
Βασικά θέλω ένα μπουφάν για χρήση απο Απρίλη μέχρι Οκτώβρη. Δεν θέλω να έχει επένδύση (άσχετα αν μπορείς να τη βγάλεις) κ δεν θέλω να δώσω πάνω από ?150.
Γίνεται;
128081
Ρίξε και μια ματιά στο ixon carbonic...
Το έχει 139 ευρά ο σαββίδης στην καλλιθέα...
http://www.moto-accessories.gr/greek/ProductDet.asp?PID=1351&CatID=370&CatPosition=253
128190
nickmavros
21/04/2008, 12:55
Ενδιαφέρων φαίνεται αλλά κάποιο μαγαζί που να το'χει στη Θεσσαλονίκη για να το δω από κοντά.
Cpt. Haddock
21/04/2008, 13:10
Γίνεται;
Όχι, γιατι τα θες όλα...
:wave2: :wave2: :wave2:
Καλοκαιρινο μπουφάν, ειδικα για τις ελληνικές θερμοκρασίες ειναι μονο το διάτρητο, απο εκεί και περα θα λιώνεις και, όσο και να λες "δε με πειράζει να ζεσταίνομαι" μην υποτιμάς τη θερμοπληξία γιατι αν σου έρθει οταν οδηγείς τότε :wave2:
Καλυτερα διάτρητο και να βαλεις κι ενα ισοθερμικό. Αμιγώς ανοιξιάτικα μπουφάν δεν υπάρχουν, τα revit ειδικα τα cayenne κλπ ειναι all season δλδ οριακα και καλοκαίρι (αλλα όχι ελληνικό καλοκαίρι).
stefanara
21/04/2008, 14:51
Εχει παρει κανεις Richa καλοκαιρινο;
Λεει τιποτα;
Operater
22/05/2008, 15:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Όχι, γιατι τα θες όλα...
:wave2: :wave2: :wave2:
Καλοκαιρινο μπουφάν, ειδικα για τις ελληνικές θερμοκρασίες ειναι μονο το διάτρητο, απο εκεί και περα θα λιώνεις και, όσο και να λες "δε με πειράζει να ζεσταίνομαι" μην υποτιμάς τη θερμοπληξία γιατι αν σου έρθει οταν οδηγείς τότε :wave2:
Καλυτερα διάτρητο και να βαλεις κι ενα ισοθερμικό. Αμιγώς ανοιξιάτικα μπουφάν δεν υπάρχουν, τα revit ειδικα τα cayenne κλπ ειναι all season δλδ οριακα και καλοκαίρι (αλλα όχι ελληνικό καλοκαίρι).
Καπετάνιο, το διάτρητο που ανέφερες, έχει προστασίες?
Επειδή με ενδιαφέρει άμεσα, μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποιο λινκ ή κάποια αναφορά σε μάρκα? :smilea: :wave2:
hidefnick
22/05/2008, 15:45
Πήρα αυτό (http://www.motorstock.it/schedaprodotto.aspx?CategoryID=000017&ArticleID=0001HX) , είναι διάτρητο και super για την πόλη.:wave2: :wave2:
Cpt. Haddock
22/05/2008, 15:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
Καπετάνιο, το διάτρητο που ανέφερες, έχει προστασίες?
Επειδή με ενδιαφέρει άμεσα, μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποιο λινκ ή κάποια αναφορά σε μάρκα? :smilea: :wave2:
Ναι, όλα έχουν προστασίες (ώμους, αγκώνες, πλατη), αλλά εκ φύσεως ΔΕΝ προστατεύουν το ίδιο όσο μια κορντουρα ή ένα δέρμα λογω πιο "ελαφριάς" κατασκευής
Όλες οι μαρκες έχουν καλά καλοκαιρινά μπουφάν. Το Spyke που έχω είναι απο τα πλεον διάτρητα σε σημείο που κρυώνεις αρκετές φορές
Και τα Bering ειναι καλά και το ixon carbonic που λέει ο συνάδελφος πιο πάνω και το revit
Δοκιμασε κι όποιο σ' αρέσει τσίμπα το
:wave2:
Operater
22/05/2008, 15:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
.....
Όμορφα! Ευχαριστώ!
Σε παντελόνι υπάρχει κάτι ανάλογο ή οι κορντούρες είναι μονόδρομος?
Cpt. Haddock
22/05/2008, 15:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
Όμορφα! Ευχαριστώ!
Σε παντελόνι υπάρχει κάτι ανάλογο ή οι κορντούρες είναι μονόδρομος?
Υπάρχουν και καλοκαιρινα παντελόνια με τους αντίστοιχους περιορισμους που ανέφερα πιο πάνω :beer:
XJR_Billy
22/05/2008, 15:57
Αγόρασα πριν 2 εβδομάδες ένα Bering από τον Γκουντούφα στη Μιχαλακοπούλου.
Πολύ καλό και σε πολύ καλή τιμή, 85ευρώ από 95.
Προστατευτικά, τσέπες, διάτρητο, πολύ καλό.:winka:
SiLveRciTy
22/05/2008, 22:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy
Αγόρασα πριν 2 εβδομάδες ένα Bering από τον Γκουντούφα στη Μιχαλακοπούλου.
Πολύ καλό και σε πολύ καλή τιμή, 85ευρώ από 95.
Προστατευτικά, τσέπες, διάτρητο, πολύ καλό.:winka:
mporeis na peis poio akrivws???
Παιδιά μια βοήθεια μήπως ξέρετε μιας και έγω θέλω να πάρω καλοκαιρινό μπουφανάκι.Το ΑΙR της REV'IΤ έχει προστατευτικό πλάτης ή πρέπει να αγοράσεις ξεχωριστά :confused:
road spirit
28/05/2008, 09:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Greek_Gares
Παιδιά μια βοήθεια μήπως ξέρετε μιας και έγω θέλω να πάρω καλοκαιρινό μπουφανάκι.Το ΑΙR της REV'IΤ έχει προστατευτικό πλάτης ή πρέπει να αγοράσεις ξεχωριστά :confused: έχει ενα μαλακό και λεπτό αφρώδες προστατευτικό
το revit air ηρθε
το εκανα τεστ χτες με 30+ βαθμους............
ισως το καταλληλοτερο μπουφαν για το καλοκαιρι,με αψογη ποιοτητα και εφαρμογη(η γραμμη του ειναι πιο στενη απο το dainese zentex) και προστατευτικα knox σε ωμους-αγκωνες(πλατη extra):beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από madox
το revit air ηρθε
το εκανα τεστ χτες με 30+ βαθμους............
ισως το καταλληλοτερο μπουφαν για το καλοκαιρι,με αψογη ποιοτητα και εφαρμογη(η γραμμη του ειναι πιο στενη απο το dainese zentex) και προστατευτικα knox σε ωμους-αγκωνες(πλατη extra):beer:
Είναι full διάτριτο? Δηλαδή το βράδυ σε εθνικό θα την ακούς?
Πλάτη δεν έχει καθόλου?
Το REV'IT Air φαίνεται πολύ ωραίο κ σε καλή τιμή (στο fc-moto) αλλά ξέρει κανείς που μπορώ να το βρω στη Θεσσαλονίκη να το δοκιμάσω διότι αν δεν ξέρω πως μου "κάθεται" δε μπορώ να το παραγγείλω online. Είναι όμως διάτρητο;
Διάβασα ολόκληρο το post για τα καλοκαιρινά μπουφάν κ κατάλαβα ότι ΔΕΝ θέλω να είναι διάτρητο. Εγώ θέλω με θερμόκρασίες ανοιξιάτικες να μπορείς να πας κανά ταξιδάκι.
Με τα διάτρητα από ότι κατάλαβα αν πέσει η θερμοκρασία κρυώνεις, σωστά; Μέσα στην πόλη λογικά δεν θα κρυώνεις αλλά αν βγεις εκτός κ με ταχύτητα γύρω στα 140 τι γίνεται;
Δεν με πειράζει να ζεσταίνομαι στις πολλές τις ζέστες ή όταν κινούμαι με μικρή ταχύτητα μέσα στον ήλιο κατακαλόκαιρο αλλά σίγουρα δεν θέλω να κρυώσω αν το φορέσω ένα ανοιξιάτικο βράδυ.
Βασικά θέλω ένα μπουφάν για χρήση απο Απρίλη μέχρι Οκτώβρη. Δεν θέλω να έχει επένδύση (άσχετα αν μπορείς να τη βγάλεις) κ δεν θέλω να δώσω πάνω από ?150.
Γίνεται;
στην θεσσ/νικη τα εχει το riders market (κ καραμανλη 27) με 169ε
ειναι διατρητο αλλα λογικα με 30+το βραδυ δεν εχεις προβλημα.Οταν περασουν οι πολλες ζεστες τοτε ειναι ακαταλληλο για το βραδυ.
XJR_Billy
28/05/2008, 14:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από SiLveRciTy
mporeis na peis poio akrivws???
Bering Nassau μπλε, XL.
Και super γαντάκια καλοκαιρινά Bering με 30.
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Είναι full διάτριτο? Δηλαδή το βράδυ σε εθνικό θα την ακούς?
Πλάτη δεν έχει καθόλου?
οχι δεν ειναι ολο διατρητο, το βραδυ δεν ειχα προβλημα, πλατη εχει αλλα οχι οτι καλλιτερο παιρνει ομως extra
georgekostas
28/05/2008, 16:39
Εγω πηρα αυτο http://www.stelpet.gr/bering-sunrise.html και ειμαι ευχαριστημενος.
file prin liges meres agorasa to bering airskin. einai olokainourio modelo kanei 138 euro kai einai para poli drosero.
Χαιρετώ.
Δίλημμα για καλοκαιρινό μπουφάν ανάμεσα στο
Clover Airtek (που το έχω δοκιμάσει και είναι πολύ καλό με
εκτεταμένες δικτυωτές επιφάνειες) στα ~200 ευρώ
και
Revit Air (που έχω ακούσει καλά λόγια,αλλά δεν φαίνεται
πολύ καθαρά από τις φωτογραφίες το δικτύωμά του) στα ~150 ευρώ.
Προορισμός:το πολύ καυτό καλοκαίρι στη Κρήτη.
133116
bentouza
11/06/2008, 20:34
στο Air διχτυ εχει μπροστα ολο, στο εσωτερικο των χεριων και ολη η πλατη.αψογο μεχρι τωρα.οσο κινησαι εστω και σχετικα αργα εισαι μια χαρα,ανετα.αν σταματησεις αρχιζεις και ιδρωνεις.μολις ξεκινησεις εξατμιζεται ο ιδρωτας και παλι εισαι δροσερος.εχει σκληρες προστασιες σε ώμους αγκωνες, απαραδεκτη πλατη.αν βαλεις της knox να ξερεις οτι θα ιδρωνεις γιατι εφαπτεται καλα.
αν εχεις σκοπο να κινησαι πολυ γρηγορα με αυτο εχε υποψιν οτι το διχτυ ειναι λιγοτερο ακαμπτο απτα χειμωνιατικα συνθετικα αρα θα πεταριζει.
130 απο fc-moto
Gilera Stalker 50cc για μέσα στη πόλη
και
Multistrada 1000cc για εκτός
Μου φαίνεται θα χτυπήσω το Revit Air.
Πλάτες έχω μία,σχετικά μικρή,της Dainese
και μια πιο μεγάλη της Clover.
Ελπίζω να κάνει κάποια από αυτές στο Revit,
το οποίο όντως κοστίζει περί τα 130 ευρώ από το fc-moto.com
bentouza
12/06/2008, 22:39
για την πλατη χλωμο να κανει αλλα δοκιμασε το σε καποιο μαγαζι και τσεκαρε και την πλατη.παιρνει την στανταρ πλατη της knox.
για την πολη εισαι κομπλε με αυτο, για πιο απαιτητικα πραγματα(multi) μαλλον θα προτιμουσα κατι αλλο(δερμα..).
παντως δες το απο κοντα πρωτα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
στο Air διχτυ εχει μπροστα ολο, στο εσωτερικο των χεριων και ολη η πλατη.αψογο μεχρι τωρα.οσο κινησαι εστω και σχετικα αργα εισαι μια χαρα,ανετα.αν σταματησεις αρχιζεις και ιδρωνεις.μολις ξεκινησεις εξατμιζεται ο ιδρωτας και παλι εισαι δροσερος.εχει σκληρες προστασιες σε ώμους αγκωνες, απαραδεκτη πλατη.αν βαλεις της knox να ξερεις οτι θα ιδρωνεις γιατι εφαπτεται καλα.
αν εχεις σκοπο να κινησαι πολυ γρηγορα με αυτο εχε υποψιν οτι το διχτυ ειναι λιγοτερο ακαμπτο απτα χειμωνιατικα συνθετικα αρα θα πεταριζει.
130 απο fc-moto
εχει πολυ καλη εφαρμογη και δεν πεταριζει δοκιμασμενο σε busa:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από tam
Χαιρετώ.
Δίλημμα για καλοκαιρινό μπουφάν ανάμεσα στο
Clover Airtek (που το έχω δοκιμάσει και είναι πολύ καλό με
εκτεταμένες δικτυωτές επιφάνειες) στα ~200 ευρώ
και
Revit Air (που έχω ακούσει καλά λόγια,αλλά δεν φαίνεται
πολύ καθαρά από τις φωτογραφίες το δικτύωμά του) στα ~150 ευρώ.
Προορισμός:το πολύ καυτό καλοκαίρι στη Κρήτη.
το clover για τα λεφτα του φαινεται σαν τσουβαλι(στην φοτο τουλαχιστον)
το clover για τα λεφτα του φαινεται σαν τσουβαλι(στην φοτο τουλαχιστον)
Δεν είναι καθόλου τσουβάλι. Το πήρα προχθές από Δίκυκλο 190?.
Απ΄τα διάτρητα είχε την πιο "βαριά" κατασκευή, ενώ είναι full αεριζόμενο (εώς πολύ). Στα + η εφαρμογή του και η ύπαρξη αδιάβροχου που διπλώνει και μπάινει στο κάτω μέρος της πλάτης χωρίς να ενοχλεί. Αδιάβροχο είχε και ένα Rev it αλλά δεν μπορείς να το έχεις μαζί σου χωρίς να το φοράς.
Καλά προστατευτικά σε ώμους και αγκώνες, αλλά δεν έχει πλάτη.
Καθόλου τσουβάλι δεν είναι το Airtek.
Το πήρα πριν μια βδομάδα και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Και χθες με κάτι 33ρια στη Μεσογείων, μια χαρά ήμουνα και δρόσιζε καλά.
bentouza
17/06/2008, 15:10
εχει πολυ καλη εφαρμογη και δεν πεταριζει δοκιμασμενο σε busa:wave2:
δεν εχω ιδεα για τετοιες ταχυτητες.μεχρι 110-120 ομως αναλογα με το πως φυσαει εχει κανει κατι περιεργα γιαυτο προιδοποιησα για μεγαλυτερες ταχυτητες.
Xτες και σήμερα (με 35-38 βαθμούς στο δρόμο) που κυκλοφόρησα στο κέντρο της Αθήνας σε καμιά 250ρια+ μηχανές είδα
- 5-6 αναβάτες με Bering Sunrise (οι περισσότεροι με το μαύρο)
- 1 με Spidi καλοκαιρινό το γκρι
- 1 με Colori καλοκαιρινό μαύρο-κόκκινο
- 1 με dainese καλοκαιρινό (το zentex)
- 1 με dainese καλοκαιρινό - ένα που διαφημίζει το toofast.gr (νομίζω)
- 2-3 με μπουφάν άλλα, που δεν κατάλαβα τι μάρκα ήταν
- 1 με δερμάτινο
el_hymador
19/06/2008, 20:13
Εχει δοκιμασει η ξερει κανεις κατι για αυτο:
http://www.spidi.com/spidi-jsp/index.jsp?lang=en
133981
TOLISTOLAROS
19/06/2008, 20:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
To έχω φορέσει σε μαγαζί,αλλά κάτι δε μου έκανε.Αυτό το mesh υλικό στο παραμικρό σύρσιμο έφυγε...Άσε που στην Αθήνα (εκεί δεν είσαι ; ) θα βρωμίσεις καυσαέριο.Οι προστασίες είναι καλές πάντως.Καλύτερα να χει ύφασμα το μπουφάν με τμήματα διάτρητα.Φυσικά είναι 1000 φορές καλύτερο από φανελάκι... :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2:
el_hymador
19/06/2008, 20:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
To έχω φορέσει σε μαγαζί,αλλά κάτι δε μου έκανε.Αυτό το mesh υλικό στο παραμικρό σύρσιμο έφυγε...Άσε που στην Αθήνα (εκεί δεν είσαι ; ) θα βρωμίσεις καυσαέριο.Οι προστασίες είναι καλές πάντως.Καλύτερα να χει ύφασμα το μπουφάν με τμήματα διάτρητα.Φυσικά είναι 1000 φορές καλύτερο από φανελάκι... :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2:
και εμενα αυτος ειναι ο βασικος μου ενδοιασμος.
αν και δεν το εχω δει απο κοντα, υποθετω οτι η "συνοχη" των προστατευτικων εξαρταται απο το διχτυ και μονο...
απο την αλλη με 200 ευρα εχεις ενα πληρες συστημα προστασιας για οποιοδηποτε μπουφαν......θελει σκεψιμο!
ευχαριστω για την απαντηση σου παντως
:beer: :beer: :wave2:
αυτδεν ειναι για να φοριεται σκετο μπαινει κατω απο μπουφαν νομιζω:evil:
el_hymador
19/06/2008, 23:02
αυτδεν ειναι για να φοριεται σκετο μπαινει κατω απο μπουφαν νομιζω:evil:
"A complete individual protection device. A vented mesh vest, to be used as a stand-alone garment during summer and underneath technical or non-technical garments during winter."
λεει στο site...
βεβαια απο το λεει μεχρι το ισχυει ειναι μεγαλη η αποσταση....:rolleyes:
TOLISTOLAROS
20/06/2008, 13:15
"A complete individual protection device. A vented mesh vest, to be used as a stand-alone garment during summer and underneath technical or non-technical garments during winter."
λεει στο site...
βεβαια απο το λεει μεχρι το ισχυει ειναι μεγαλη η αποσταση....:rolleyes:
Χλωμό πιστεύω...
Για να χωρέσει σε χειμωνιάτικο μπουφάν θα πρέπει το μπουφάν να πέφτει μεγάλο,που δε είναι καλό.Θα μπορούσε κάποιος φυσικά να φοράει από πάνω ένα αντιανεμικό αλλά και πάλι την προστασία του δέρματος/cordura δε θα την έχει.Τέτοιους θώρακες βγάζει και η sixsixone κυρίως για enduro(όπου δεν υπάρχει άσφαλτος να σε κάψει εύκολα).Πάντως 200? για κάτι τέτοιο δε θα'δινα εκτός κι αν είχα δερμάτινο μπουφάν (όχι μηχανής) το οποίο θα θελα να το μετατρέψω σε μηχανής.Καλό σα σκέψη αλλά θα πρέπει το μπουφάν που θα είχα ήδη να χώραγε το spidi και να μου καθόταν καλά και τα 2...ζόρικο δηλαδή
Παιδες μολις τσιμπησα το Bering Sunrise 119E σε χακι για να διαφερω ειναι οντως δροσερο σαν να μην το φορας αλλα με τα νουμερα κατι δεν παει καλα. :confused: :confused:
Το medium που μου εφαρμοζε ηταν κοντο μου ερχοταν στα μεσα της κοιλιας μου σαν τα σεξυ
μπλουζακια που φορανε τα κοριτσακια τωρα το καλοκαιρι ενα πραμα :lol: :lol:
Τελικα πηρα το L το οποιο ειναι λιγακι χαλαρο αλλα δε με χαλαει αφου προοριζεται για χρηση εντος κεντρου.
Εθνικη που βγηκα για λιγο μεχρι τα 120 ηταν μια χαρα δε φουσκωνε αφου ο αερας περναγε απο μεσα
:beer: :beer:
dimokritos
20/06/2008, 17:30
και εγώ το sunrise πήρα πρόσφατα και είμαι αρκετά ικανοποιημένος. ίσως και να είναι και πιο δροσερό απο ότι χρειάζεται τις νυχτερινές ώρες.
για την προστασία πλάτης γιατί λέτε ότι δεν είναι επαρκής? τι διαφορετικό θα μπορούσαμε να βάλουμε?
Το Sunrise όντως έχει ένα θεματάκι με τα νούμερα. ( Ένας από τους λόγους που δεν το προτίμησα αφού ψυχολογικά μου την έδινε να πάρω μπουφαν XXL ή ΧΧΧL... ενώ στο Airtek πήρα το XL και είμαι μια χαρά).
Στην πλάτη αντί για το 'μαμίσιο' προστατευτικό, μπορείς να βάλεις αυτό της Knox. Νομίζω έχει 29-30 ευρώ.
http://www.bering.fr/index.adml?r=222&f=1806
dimokritos
20/06/2008, 22:22
αυτό που μου πρότεινες όντως δείχνει πιο αποτελεσματικό.
ενα κολπάκι που μπορείτε να κάνετε για να μην ιδρώνετε στην πλάτη απο της προστασίες είναι να τις κάνετε με ένα 6άρι-8άρι τρυπανάκι αρκετές τρύπες για να μπορεί να περνάει ο αέρας. και φαντάζομαι δεν μειώνουν την αποτελεσματικότητα της προστασίας. ;)
Koίτα, εγώ με το Airtek δεν είδα ιδιαίτερο πρόβλημα αυτή τη βδομάδα που χτύπησα και 38ρια-40ρια στο δρόμο.
Απλά πάνω από τους 35 φόραγα το μπουφάν κατ'ευθείαν στη μηχανή κι όχι από πριν, γιατί πιο πολύ ίδρωνα να το φοράω και να κατεβαίνω τις σκάλες παρά στη κίνηση που δεν χαμπαριάζει. Ακόμα κι αν ένα φανάρι τρενάρει πολύ κι αρχίσεις να ιδρώνεις μετά από λίγα δευτερόλεπτα που κινείσαι στρώνει.
Λογικά στο Sunrise πρέπει να είναι ακόμα καλύτερα τα πραγματα. Προσωπικά προτίμησα το Airtek λόγω κοψίματος πάνω μου και του ότι με την ιστορία που έχει πίσω στην πλάτη είναι υποτυπωδώς αδιάβροχο και δε χρειάζεται να κουβαλάς κατι παραπάνω μαζί σου.
el_hymador
21/06/2008, 03:06
Σημερα πηγα και ειδα το body armor της Spidi.
Οκ κορυφαια προστατευτικα, εφαρμογη αψογη, αλλα δεν πειθει για το οτι θα μεινουν ολα στην θεση τους αν γινει το κακο...
εκανα μια βολτουλα στην Καλιρροης και τσεκαρα και αλλα καλοκαιρινα jackets.
Μεχρι στιγμης επικρατεστερο για αγορα ειναι το Air της Revit και ειδαι και αλλο ενα καλο της IXS.
Ιδωμεν...
εγώ τελικά κατέληξα στο Bering Sunrise το οποίο το βρήκα 100? στη DAINESE στην Καλλιρρόης .Δροσερότατο πάντως .το δοκίμασα το σκ πηγαίνοντας παραλία..
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimokritos
αυτό που μου πρότεινες όντως δείχνει πιο αποτελεσματικό.
ενα κολπάκι που μπορείτε να κάνετε για να μην ιδρώνετε στην πλάτη απο της προστασίες είναι να τις κάνετε με ένα 6άρι-8άρι τρυπανάκι αρκετές τρύπες για να μπορεί να περνάει ο αέρας. και φαντάζομαι δεν μειώνουν την αποτελεσματικότητα της προστασίας. ;)
Υποτίθεται οτι οι προστασίες είναι μελετημένες έτσι ωστε για να λειτουργούν στο μέγιστο βαθμό όπως βγαίνουν απ'το εργοστάσιο... ;)
Οποιαδήποτε παραποίηση μπορεί ν'αποβεί μοιραία για το προιόν... Κάνοντας μία τρύπα οποιουδήποτε μεγέθους οι δυνάμεις που αναπτύσσονται και κατανέμονται είναι διαφορετικές και υπάρχει περίπτωση να οδηγήσουν σε ρωγμές...
Καλύτερα να πάρεις μία ήδη διάτρητη προστασία πλάτης ή ν'αφήσεις τη μη-διάτρητη ως έχει... :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από derd
εγώ τελικά κατέληξα στο Bering Sunrise το οποίο το βρήκα 100? στη DAINESE στην Καλλιρρόης .Δροσερότατο πάντως .το δοκίμασα το σκ πηγαίνοντας παραλία..
Το πήρα κι εγώ την Παρασκευή, 110? από Θεσσαλονίκη - σιμπιζάκι :lol:
road spirit
23/06/2008, 17:13
την παρασκευή πήρα το air της ρεβιτ, στα 150 Ε
σε σχεση με το μπερινγκ, η τιμή του είναι τσιμπημένη... το ξέρω.
αλλά φορώντας το, η αίσθηση της ποιότητας του υφάσματος, των προστατευτικών, και γενικότερα το πως κάθεται το τζάκετ, καμία σχέση...
εξάλλου το καταλαβαίνεις και απο το βάρος (το ρεβιτ πιο βαρυ) και απο την πλέξη του διάτρητου τμήματος (πιο πυκνή στο ρεβιτ, και τουλάχιστον στο μάτι, πείθει περισσότερο οτι θα αντέξει)
στο λειτουργικό κομμάτι, όσο η μοτό κινείται η ροή του άερα μέσα απο το διάτρητο είναι αισθητή και δροσίζει αρκετά (δοκιμή τη παρασκευή απόγευμα με 34 εξω)
αν όμως μείνεις για λίγο σταματημένος σε φανάρι ή σε κάνα φρακαρισμένο σημείο απο αυτοκίνητα, εκεί η κατάσταση αρχίζει να ζορίζει.
εκτός πόλης, χτες ολη μέρα στην ετήσια εκδρομή, ήταν ανετότατο, δεν ζεστάθηκα ουτε μια στιγμή, η εφαρμογή του άψογη ακόμα και σε ταχύτητες 150 +
η πρώτη εντύπωση λοιπόν είναι θετικότατη. Μένει να δούμε αντοχή στο χρόνο
Locksmith
24/06/2008, 01:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από Lazio
Παιδες μολις τσιμπησα το Bering Sunrise 119E σε χακι για να διαφερω ειναι οντως δροσερο σαν να μην το φορας αλλα με τα νουμερα κατι δεν παει καλα. :confused: :confused:
Το medium που μου εφαρμοζε ηταν κοντο μου ερχοταν στα μεσα της κοιλιας μου σαν τα σεξυ
μπλουζακια που φορανε τα κοριτσακια τωρα το καλοκαιρι ενα πραμα
:rotflmao: Μακάρι να κάνω λάθος αλλά το συγκεκριμένο νομίζω ότι είναι γυναικείο! :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Locksmith
:rotflmao: Μακάρι να κάνω λάθος αλλά το συγκεκριμένο νομίζω ότι είναι γυναικείο! :rotflmao:
:uplate: :bawl: :rotflmao:
Για να τα συγκρίνεις, τo ανδρικό έχει λουράκια κάτω από την μασχάλη, ενώ το γυναικείο όχι.
Ανδρικό: http://www.moto-accessories.gr/FtpImages/Products/BERING%20SUNRISE%20GREY.JPG
Γυναικείο: http://www.moto-accessories.gr/FtpImages/Products/LADY%20SUNRISE%20WH.JPG
kondoras
27/06/2008, 08:11
Γεια σας .
Εγω πηρα το διατρητο της bering 100 Ε.
Απο προστασια δεν ξερω τι κανει τα εχει ολα επανω απο αερα κρυο νερα δεν κραταει τιποτα.
Παντα πρεπει να εχεις αδιαβροχο μαζι.
Εχει καλη εφαρμογη αν δεν εχεις καποια ιδιομορφια στο σωμα
χθες μου ηρθε καλοκαιρινο μπουφανακι απο μαγαζί στην αμερικη.
ειναι καταπληκτικό σε εφαρμογη. καμια σχεση με ότι δοκιμασα στην ελλάδα(bering, spidi) kai μου φανηκε ποιοτικότερο και απο το dainese . Eπισης εχει αφαιρουμενη αδιαβροχη επενδυση για ξαφνικές μεταβολες στον καιρό. Το πηρα με τα μεταφορικά 160?
http://img444.imageshack.us/img444/2451/82486390fs2.th.jpg
Locksmith
01/07/2008, 22:37
Η αλήθεια είναι πως ένα καλοκαιρινό μπουφάν είναι 100% απαραίτητο γιατί με τα άλλα απλά βράζεις κατά την αποψή μου. Ειδικά αν μπλέξεις με ντάλα ήλιο..!:sun:
Γι αυτό λοιπόν πήγα και αγόρασα το REV-IT! AIR σε γκρι - ανθρακί χρώμα, του έβαλα και τη πλαστική προστασία πλάτης της SPIDI απ' το δερμάτινό μου (έχει 'ηδη σφουγγαρένια την οποία έβγαλα μιας και είχα καλύτερη...), και έγινε super! :a2: Απ' το Riders Market 150 ευρώ (πείτε ότι έχετε ξαναψωνίσει και έχετε -10% = 152 - 2 επιπλέον έκπτωση :winka: ). Ολόκληρο το στήθος και η πλάτη είναι δίχτυ, όπως επίσης και τα μανίκια απ τη μέσα μεριά. Και έτσι ακριβώς πρέπει να είναι ένα καλοκαιρινό μπουφάν, δε τη γλιτώνετε με ένα 4 εποχών, να είστε σίγουροι!.. :a9:
135374
Καλησπέρα και απο μένα !!!
Τις τελευταίες 3-4 μέρες ψαχνόμουνα και εγώ για καλοκαιρινό μπουφανάκι. Κοιτόντας το συγκεκριμένο θέμα και ρωτόντας κάποιους φίλους είμουν μεταξύ bering sunrise και revirt air. Πήγα τα δοκιμασα και τα δύο. Το bering δε μου καθησε καλά το revit ομως με το που το έβαλα λέω ''αυτο είναι''. Φεύγω και λέω να περασω αυριο να το πάρω. Τελικα να μην τα πολυλογω πηγα την επομενη μέρα με το ''αίσθημα'' σε αλλο μαγαζι που το ειχε σε καλυτερη τιμη να το παρω..οπως είμασταν εκει μ λεει ο πωλητης δε βαζεις και αυτο (dainese zentex)? το μπουφανακι το φοραω κ ηταν τελειο αλλα λεω δεν είναι για την τσεπι μ αυτη τη στιγμη. Τελικα η αγορα εγινε σαν δωρο !!!!
Και θέλω να ρωτήσω το εξής : για το συγκεκριμενο μπουφανακι δεν ειδα να ασχολειται κανεις τοσο πολυ..ο λογος ειναι η τιμη η κατι αλλο?
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nommos
Καλησπέρα και απο μένα !!!
Τις τελευταίες 3-4 μέρες ψαχνόμουνα και εγώ για καλοκαιρινό μπουφανάκι. Κοιτόντας το συγκεκριμένο θέμα και ρωτόντας κάποιους φίλους είμουν μεταξύ bering sunrise και revirt air. Πήγα τα δοκιμασα και τα δύο. Το bering δε μου καθησε καλά το revit ομως με το που το έβαλα λέω ''αυτο είναι''. Φεύγω και λέω να περασω αυριο να το πάρω. Τελικα να μην τα πολυλογω πηγα την επομενη μέρα με το ''αίσθημα'' σε αλλο μαγαζι που το ειχε σε καλυτερη τιμη να το παρω..οπως είμασταν εκει μ λεει ο πωλητης δε βαζεις και αυτο (dainese zentex)? το μπουφανακι το φοραω κ ηταν τελειο αλλα λεω δεν είναι για την τσεπι μ αυτη τη στιγμη. Τελικα η αγορα εγινε σαν δωρο !!!!
Και θέλω να ρωτήσω το εξής : για το συγκεκριμενο μπουφανακι δεν ειδα να ασχολειται κανεις τοσο πολυ..ο λογος ειναι η τιμη η κατι αλλο?
το zentex νομιζω πως ειναι αδικαιολογητα ακριβο γιαυτο και δεν το πολυαγοραζουν:wave2:
Η αλήθεια είναι πως ένα καλοκαιρινό μπουφάν είναι 100% απαραίτητο γιατί με τα άλλα απλά βράζεις κατά την αποψή μου. Ειδικά αν μπλέξεις με ντάλα ήλιο..!:sun:
Γι αυτό λοιπόν πήγα και αγόρασα το REV-IT! AIR σε γκρι - ανθρακί χρώμα, του έβαλα και τη πλαστική προστασία πλάτης της SPIDI απ' το δερμάτινό μου (έχει 'ηδη σφουγγαρένια την οποία έβγαλα μιας και είχα καλύτερη...), και έγινε super! :a2: Απ' το Riders Market 150 ευρώ (πείτε ότι έχετε ξαναψωνίσει και έχετε -10% = 152 - 2 επιπλέον έκπτωση :winka: ). Ολόκληρο το στήθος και η πλάτη είναι δίχτυ, όπως επίσης και τα μανίκια απ τη μέσα μεριά. Και έτσι ακριβώς πρέπει να είναι ένα καλοκαιρινό μπουφάν, δε τη γλιτώνετε με ένα 4 εποχών, να είστε σίγουροι!.. :a9:
σε ασπρο τα σπαει αλλα με την ιπταμενη πανιδα που κυκλοφορει......καθε μερα θα θελει πλυσιμο
Locksmith
09/07/2008, 21:06
σε ασπρο τα σπαει αλλα με την ιπταμενη πανιδα που κυκλοφορει......καθε μερα θα θελει πλυσιμο
Eeexactly! :D
low__rider
07/08/2008, 16:41
το zentex νομιζω πως ειναι αδικαιολογητα ακριβο γιαυτο και δεν το πολυαγοραζουν:wave2:
Kοιτα το zentex πηγα να το παρω... γυρω στα 200 οσο παιζουν κ πολλα αλλα περα απο τα bering Τρομερη ποιοτητα ...και διατρητο και cordura! Πολυ καλη εφαρμογη αλλα βαρυ παναθεμα το!
:rolleyes:
Με τα παλικαρια που επιασα κουβεντα εκει μου ειπαν.... οκ καλο για την πολη αλλα στην εθνικη βγαζει τα λευτα του! Αυτοι βεβαια ειναι ''πιστολαδες'' με ss και καναν συζητηση για 240 + χλμ/ω και οτι απλα μενει κολλημενο πανω σου ουτε παιζει ουτε τιποτα!
Οποτε εγω με το στρωμα μου επειδη δεν παιζω σε αυτες τις ταχυτητες τσιμπησα τελικα το air flux της dainese στα 170 παναλαφρο με προστασιες (του βαλα κ πλατη) , μεγαλες διατρητες επιφανειες δροσεροτατο κ ειμαι μια χαρα! Το προτεινω ανεπιφυλακτα!