View Full Version : Xt 660 Z
peskandritsos
11/06/2008, 14:20
Λοιπον με εναν γρηγορο υπολογισμο που εκανα ενα παιδι που θα γεννηθει τωρα αν σε εικοσι πεντε χρονια αποφασισει να τρεξει στο dakar θα ειναι πολυ τυχερο γιατι θα εχουν στρωσει μεχρι τοτε ασφαλτο οποτε θα μπορει να τρεξει και με ΚΤΜ DUKE:lol: :lol: :lol:
dukeandthecity
11/06/2008, 14:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
Λοιπον με εναν γρηγορο υπολογισμο που εκανα ενα παιδι που θα γεννηθει τωρα αν σε εικοσι πεντε χρονια αποφασισει να τρεξει στο dakar θα ειναι πολυ τυχερο γιατι θα εχουν στρωσει μεχρι τοτε ασφαλτο οποτε θα μπορει να τρεξει και με ΚΤΜ DUKE:lol: :lol: :lol:
φίλε μέχρι να έρθει η μηχανη που περιμενετε,
θα έχουμε ανοίξει θρεντακι στις διαμαχες, θα έχουμε πλακωθεί, θα έχουμε συμφιλιωθεί, θα πιούμε μπύρες και θα μεταξαναμαλώσουμε......κοκ.:lol: :lol:
οπότε πάρε κανα κτμακι να κάνεις την δουλεια σου μεχρι τότες γιατι ΑΛΛΟΙ άρχισαν με μπουφανάκια ΚΤΜ και έπεται συνέχεια. :lol: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από dukeandthecity
ΑΛΛΟΙ άρχισαν με μπουφανάκια ΚΤΜ και έπεται συνέχεια. :lol: :lol:
spam mode ON.........
Α σταδιάλα ρε π@π@ρα....:evil: :evil: :evil:
spam mode OFF.........
peskandritsos
11/06/2008, 14:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από dukeandthecity
φίλε μέχρι να έρθει η μηχανη που περιμενετε,
θα έχουμε ανοίξει θρεντακι στις διαμαχες, θα έχουμε πλακωθεί, θα έχουμε συμφιλιωθεί, θα πιούμε μπύρες και θα μεταξαναμαλώσουμε......κοκ.:lol: :lol:
Δυστυχως εδω μαλλον θα συμφωνησω μαζι σου :bigcry: :a10:
XJR_Billy
11/06/2008, 15:08
Αν η μοτοσυκλέτα δεν έχει στο σήμα της πάνω από δύο διαπασών... :smokin:
XJR_Billy
11/06/2008, 18:13
Πως ταιριαζουν ομως με το μπεζακι ε? :a07:
Βρε και με το ροζ πουά με πεταλουδίτσες που λέγαμε...;)
:bigcry: :bigcry: :lol: :lol: :lol: :bawl: :bawl:
Σκεφτόμουνα την Τενερέ στο E-Bay...
Ο άνθρωπος πρέπει να υπερ-καρα-ξενέρωσε άσχημα... ή...
να'χει τεράστιο οικονομικό ή πρόβλημα υγείας... ή...
ή τι άλλο ρε πστ μου;
Με τα αξεσσουάρ της, τα εντούρο λάστιχα...
Δεν ξεφτιλίζει την τιμή κιόλας άρα δεν είναι κερδοσκόπος...
Αν την έβγαζε όμως πριν 2-3 μήνες;
Ουόι μανούλα'μ τι θα γνόταν...:lol:
peskandritsos
11/06/2008, 18:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy
Βρε και με το ροζ πουά με πεταλουδίτσες που λέγαμε...;)
:bigcry: :bigcry: :lol: :lol: :lol: :bawl: :bawl:
Σκεφτόμουνα την Τενερέ στο E-Bay...
Ο άνθρωπος πρέπει να υπερ-καρα-ξενέρωσε άσχημα... ή...
να'χει τεράστιο οικονομικό ή πρόβλημα υγείας... ή...
ή τι άλλο ρε πστ μου;
Με τα αξεσσουάρ της, τα εντούρο λάστιχα...
Δεν ξεφτιλίζει την τιμή κιόλας άρα δεν είναι κερδοσκόπος...
Αν την έβγαζε όμως πριν 2-3 μήνες;
Ουόι μανούλα'μ τι θα γνόταν...:lol: Μηπως θελεις να παραγγειλεις και εσυ ενα?:D Αν βιαστεις λιγο ισως προλαβεις απο τα πρωτα:a9: :a13: :a25:
XJR_Billy
11/06/2008, 19:08
Μηπως θελεις να παραγγειλεις και εσυ ενα?:D Αν βιαστεις λιγο ισως προλαβεις απο τα πρωτα:a9: :a13: :a25:
Ρε Στράτο, 3 μήνες έχω το ΧΤ και του έχω κάνει ΜΟΝΟ 7.500 χλμ.:smokin:
Το γουστάρω πολύ και δεν το βλέπω για Τενερέ άμεσα. Αργότερα όμως, ποιος ξέρει;:D
Πάω να ξεκουράσω την κορμάρα μου. Τα λέμε αύριο..
ΜΗ ΜΕ ΜΠΡΙΖΩΝΕΤΕ ΡΕ!!! ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΗΝ ΤΕΝΕΡΕ!!! (Ουουουουουου ψέυτη!!!!)
:a38: :beer:
varaderokav11
12/06/2008, 08:54
Τελευταια νεα λενε μαλλον την επομενη τεταρτη αφιξη στα κεντρικα!!!
Μετα διανομη στις αντιπροσωπιες και υστερα.............:eyepop: :eyepop: :rotflmao: :rotflmao:
Ρε παλουκαρια εσεις που ξερετε καλυτερα... καμια χουφτα της προκοπης υπαρχει;;;
Οσο για τις εξατμισεις... ας κυκλοφορησει λιγο το μοτερι και ολοι οι
κατασκευαστες θα τρεξουν να βγαλουν!!!:eyepop: :eyepop:
και μια ηλιθια ερωτηση...:nono: :nono: :nono:
Το μοτερι εχει δικη του βαση για βαλιτσα!!!Θα ταιριαζουν οι Aftermarket
η θα θελει καινουρια βαση;;;
varaderokav11
12/06/2008, 12:13
:beer: :beer:
Άψογος!
Η γνώση σου του serial number από τις χούφτες της Τενερέ λέει πολλά!!!:winka:
Συμφωνω!!!και επαυξανω!!!:a19: :a19: :a19:
Ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες.......
Μου αρκουν να προστατευουν μανετες κ.τ.λ.
peskandritsos
12/06/2008, 13:53
Σαν ποιότητα είναι οι ίδιες, πήρα του WR γιατί μΕ άρεσε του χρουματάκιΗ!
[/B][/QUOTE] Ρε συ Billy επρεπε να τις παρεις αλλο χρωμα γιατι δεν εχει βγαλει ακομα μπλε τενερε:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
XJR_Billy
12/06/2008, 14:05
[/B] Ρε συ Billy επρεπε να τις παρεις αλλο χρωμα γιατι δεν εχει βγαλει ακομα μπλε τενερε:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: [/B][/QUOTE]
:a53: :a48: :a012: :wave2:
Πςςςςςςςςςςςς..... Αυτή είναι μετατροπή....
Τι εξατμίσεις και λακαμείες.....
XTR σε XTZ!!!
Άιντε τυχεράκηδες, μπορεί ακόμα να προλάβετε και την εκδρομή...;)
Αν και θα πάτε με τα αργά μηχανάκια λόγω στρωσίματος:a029:
peskandritsos
12/06/2008, 14:15
Ρε συ Billy επρεπε να τις παρεις αλλο χρωμα γιατι δεν εχει βγαλει ακομα μπλε τενερε:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:a53: :a48: :a012: :wave2:
Πςςςςςςςςςςςς..... Αυτή είναι μετατροπή....
Τι εξατμίσεις και λακαμείες.....
XTR σε XTZ!!!
Άιντε τυχεράκηδες, μπορεί ακόμα να προλάβετε και την εκδρομή...;)
Αν και θα πάτε με τα αργά μηχανάκια λόγω στρωσίματος:a029: [/B][/QUOTE] :a02: :a39: :a45:
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Μα καλά τόσο γρήγορα ξενέρωσε το παλουκάρι?
Λοιπόν ….το story πίσω από την πώληση είναι ότι ο τύπος είχε δώσει προκαταβολή και περίμενε 7 μήνες για την μηχανή , την παράλαβε , και ενώ είχε κάνει κάποιες εξετάσεις στα πόδια του, μία εβδομάδα μετά την παραλαβή του απάντησαν από το νοσοκομείο ότι πρέπει να κάνει επέμβαση στο γόνατο, και δεν θα μπορεί να καβαλήσει για 9 μήνες.
Το reserve price στο ebay είναι 4400-4500 λίρες …..
peskandritsos
12/06/2008, 20:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Λοιπόν ….το story πίσω από την πώληση είναι ότι ο τύπος είχε δώσει προκαταβολή και περίμενε 7 μήνες για την μηχανή , την παράλαβε , και ενώ είχε κάνει κάποιες εξετάσεις στα πόδια του, μία εβδομάδα μετά την παραλαβή του απάντησαν από το νοσοκομείο ότι πρέπει να κάνει επέμβαση στο γόνατο, και δεν θα μπορεί να καβαλήσει για 9 μήνες.
Το reserve price στο ebay είναι 4400-4500 λίρες ….. Παντως τα χωματερα τα λαστιχα του πανε πολυ.Το κανουν πολυ αγριο στην οψη.:a07: :a07: :a07:
To είδα χθες το Tenere(ασπρο) καθώς κατέβαινα γέφυρα ολυμπιακού χωριού απο Κηφησιά...
Είναι όντως πολύ όμορφο στο δρόμο... :beer:
XJR_Billy
13/06/2008, 07:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
To είδα χθες το Tenere(ασπρο) καθώς κατέβαινα γέφυρα ολυμπιακού χωριού απο Κηφησιά...
Είναι όντως πολύ όμορφο στο δρόμο... :beer:
Αυτό με τις πινακίδες ΧΤΖ και τον τύπο με το λευκό κρανός που πάει κομμάτια;
Για την ομορφιά, no comment...:sun:
peskandritsos
13/06/2008, 10:03
Μεγαλη υποθεση στο τενερε ειναι το κολητο φτερο στην ροδα την μπροστινη που θα του προσδιδει πολυ καλη συμπεριφορα σε ταχυτητες πανω απο 120 χλμ την ωρα.Εκει δηλ. που υποφερουν τα XTR :lol: Oποτε οταν το στρωσω καποιοι φιλοι με XTR θα με αναγκαζουν να κοβω ταχυτητα για να μην με χανουν...:rotflmao: :rotflmao: :beer:
XJR_Billy
13/06/2008, 10:15
Μεγαλη υποθεση στο τενερε ειναι το κολητο φτερο στην ροδα την μπροστινη που θα του προσδιδει πολυ καλη συμπεριφορα σε ταχυτητες πανω απο 120 χλμ την ωρα.Εκει δηλ. που υποφερουν τα XTR :lol: Oποτε οταν το στρωσω καποιοι φιλοι με XTR θα με αναγκαζουν να κοβω ταχυτητα για να μην με χανουν...:rotflmao: :rotflmao: :beer:
(ΓΒΡΜμμμμμμ)
Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα άραγε?:a29:
Πάντως τον γρήγορο τον Τενερά στην Αττική οδό τον είχα από πίσω :smokin:
Λες να το'στρωνε με 160?;)
Όντως, έχεις δίκιο. Είναι κι αυτό ένα από τα ατού της Τενερέ σε σχέση με την XTR.:sad:
:beer: :beer: :wave2:
Όντως, έχεις δίκιο. Είναι κι αυτό ένα από τα ατού της Τενερέ σε σχέση με την XTR.:sad:
Ατου στο δρομο, αλλα στη λασπη? Δεν θα στουμπωνει (απο τη λασπη)?
Αρχικά δημιουργήθηκε από mpou
Ατου στο δρομο, αλλα στη λασπη? Δεν θα στουμπωνει (απο τη λασπη)? Δε μας χε... ρε που θές να πας το εργαλείο στις λάσπες...
Τι το πέρασες δλδ?:lol: :p
Δε μας χε... ρε που θές να πας το εργαλείο στις λάσπες...
Τι το πέρασες δλδ?:lol: :p
Ουπς sorry. Για καφετερια ειπαμε το θες εσυ ε? Μπορει ομως κανενας αλλος να του κανει και αμμολουτρα, που ξερεις?:lol:
XJR_Billy
13/06/2008, 10:27
Μα και το ΧΤR έχει χαμηλό λασπωτήρα στην μπροστινή ρόδα.
Λογικά, αν πας ΣΤΗ λάσπουριά ΠΡΕΠΕΙ να το βγάλεις γιατί στουμπώνει, όντως.
Εδώ πάνε οι κουμούτσες τα 1200 λάσπες...:a01:
Το XTR έχει όμως το μπροστινό φτερό για τις λάσπες, αν βγάλεις το λασπωτήρα από την Τενερέ θα γίνει σαν διαφήμιση GS1200!!!:a5:
Ουπς sorry. Για καφετερια ειπαμε το θες εσυ ε? Μπορει ομως κανενας αλλος να του κανει και αμμολουτρα, που ξερεις?:lol: Ναι σε κόβω για την έρημο εσένα.... στο dakar απευθείας...
:lol:
Ναι σε κόβω για την έρημο εσένα.... στο dakar απευθείας...
:lol:
:confused:
:confused:
Μην κάνεις τον ανήξερο....
Αφού το σκέφτεσαι πες την αλήθεια....
:winka:
peskandritsos
13/06/2008, 10:42
Μα και το ΧΤR έχει χαμηλό λασπωτήρα στην μπροστινή ρόδα.
Λογικά, αν πας ΣΤΗ λάσπουριά ΠΡΕΠΕΙ να το βγάλεις γιατί στουμπώνει, όντως.
Εδώ πάνε οι κουμούτσες τα 1200 λάσπες...:a01:
Το XTR έχει όμως το μπροστινό φτερό για τις λάσπες, αν βγάλεις το λασπωτήρα από την Τενερέ θα γίνει σαν διαφήμιση GS1200!!!:a5: Τουλαχιστον για τα πρωτα 10 χρονια δεν θα μπει λασπη τετοια γκομενα.Πως θα την αγκαλιαζω και θα την φιλαω ??Οταν μεγαλωσει και ενηλικιωθει θα το σκεφτω...Και ναι το εστρωνε με (160 μονο) το εργαλειο για να μπορουν κατι χτακηδες να τον πλησιαζουν και να τους τρεχουν τα σαλια:a22:
XJR_Billy
13/06/2008, 10:55
Τουλαχιστον για τα πρωτα 10 χρονια δεν θα μπει λασπη τετοια γκομενα.Πως θα την αγκαλιαζω και θα την φιλαω ??Οταν μεγαλωσει και ενηλικιωθει θα το σκεφτω...
Και ναι το εστρωνε με (160 μονο) το εργαλειο για να μπορουν κατι χτακηδες να τον πλησιαζουν και να τους τρεχουν τα σαλια:a22:
:a8: :a32: :a48: :a13:
Καλά, κάτσε να τη συνηθίσεις λίγο, και θα με τραβάς εσύ στα χώματα...:winka:
:beer:
Ατου στο δρομο, αλλα στη λασπη? Δεν θα στουμπωνει (απο τη λασπη)?
Εσύ να παραγγείλεις αυτό το "κακό"....... :a01: :a01:
133412
XJR_Billy
13/06/2008, 11:01
Πςςςςςςςςςς........!!!
ΚΑΚΟΤΑΤΟ!!!
peskandritsos
13/06/2008, 11:05
:a8: :a32: :a48: :a13:
Καλά, κάτσε να τη συνηθίσεις λίγο, και θα με τραβάς εσύ στα χώματα...:winka:
:beer: Γιατι θα βαλεις γαντζο να σε ρυμουλκω??? :rotflmao:
peskandritsos
13/06/2008, 11:07
Εσύ να παραγγείλεις αυτό το "κακό"....... :a01: :a01: ΟΥΑΟΥΥΥΥ Αυτο θελω.Ωρε μανουλα μου.Παλι σε εξοδα θα μπουμε:a23: :a013: :a25:
XJR_Billy
13/06/2008, 11:09
Γιατι θα βαλεις γαντζο να σε ρυμουλκω??? :rotflmao:
Αυτόν που έχει η Τενερέ ΜΑΜΑ?:smokin: :lol: :lol:
XJR_Billy
13/06/2008, 11:13
Ρε συ ANty12 που πας και τα βρίσκεις ρε πστ μου?:confused:
Τι μας μπριζώνεις μεσημεριάτικα?
Για αυτή τη Daκarisia θα'παιρνα διαζύγιο απ' την ΧΤ μου...
Αν μου το δώσει ποτέ...
:beer: :a013:
Ρε συ ANty12 που πας και τα βρίσκεις ρε πστ μου?:confused:
Έχεις όρεξη για διάβασμα?
Αν ναι τότε πήγαινε εδώ (http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=265147) :beer:
XJR_Billy
13/06/2008, 11:45
Έχεις όρεξη για διάβασμα?
Αν ναι τότε πήγαινε εδώ (http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=265147) :beer:
:a013: :a013: :a013: :a03: :beer:
Εσύ να παραγγείλεις αυτό το "κακό"....... :a01: :a01:
:a8: :a8: :a8: :a8:
Ρε παιδια τι ειν'τουτο???!!!!!
Ξεχυλιζει βαρβατιλα!
Σα να λεει ''τωρα θα σας γα@$#%σω ολους σας"
:lol: :lol: :lol:
Αν και αυτα τα πισω αθλια λεντ φωτα δε μ'αρεσουν καθολου.
Ειναι πραγματικα κακασχημα,σαν του sv.:yuck:
Επισεις κατι που θα επρεπε να αλλαξει ειναι τα πλαστικα γυρω απο τα πργανα, που πραγματικα φαινοντε πολυ φτηνιαρικα.
XJR_Billy
13/06/2008, 14:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
Αν και αυτα τα πισω αθλια λεντ φωτα δε μ'αρεσουν καθολου.
Ειναι πραγματικα κακασχημα,σαν του sv.:yuck:
Επισεις κατι που θα επρεπε να αλλαξει ειναι τα πλαστικα γυρω απο τα πργανα, που πραγματικα φαινοντε πολυ φτηνιαρικα.
Φίλε Πάνο δεν καταλαβαίνω ποιά πλαστικά λες...:confused:
Δηλαδή αν την είχες την "κακιά" Τενερέ, θα σε χάλαγαν τα φλασάκια? :D
Δηλαδή αν την είχες την "κακιά" Τενερέ, θα σε χάλαγαν τα φλασάκια? :D
η κακια δε με χαλαει καθολου...
:D
και πλαστικα λεω αυτα γυρω απ'το στροφομετρο και κοντερ.
XJR_Billy
13/06/2008, 15:12
η κακια δε με χαλαει καθολου...
:D
Δεν είσαι ο μόνος!!! :lol: :lol:
XJR_Billy
13/06/2008, 15:14
και πλαστικα λεω αυτα γυρω απ'το στροφομετρο και κοντερ.
Αυτά νομίζω είναι "έξτρα" της κακιάς. Όπως και το GPS.
Υπάρχουν και στο μοντέλο παραγωγής;:confused:
ΠΟΛΥ κακιά η πτνα...:winka:
peskandritsos
13/06/2008, 18:46
Το μονο που μενει τωρα πια ειναι να ερθουν και οι μηχανες:beer: :beer:
kostasfazer
15/06/2008, 10:36
Τελικά επιβεβαιώθηκε η πηγή μου και το 0-300 έχει δοκιμή του tenere :smokin: :smokin: :smokin:
Μένει να επιβεβαιωθεί και το κόστος των ανταλλακτικών που μου είπε…….
:D :D
peskandritsos
15/06/2008, 22:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostasfazer
Τελικά επιβεβαιώθηκε η πηγή μου και το 0-300 έχει δοκιμή του tenere :smokin: :smokin: :smokin:
Μένει να επιβεβαιωθεί και το κόστος των ανταλλακτικών που μου είπε…….
:D :D Ήμερομηνια αφιξης σου ειπε?:D
XJR_Billy
16/06/2008, 13:10
Έεεεεεελλλααααααααααα τα ΚΑΛΑ WALLPAPERS λέμμμμμεεεεεεεεεεεεεεεε................!!
http://www.bikewalls.com/category/Allround_wallpapers/25.html
:wave2:
peskandritsos
17/06/2008, 14:15
Ρε κανα νεοοο???
Ρε κανα νεοοο???
Το μόνο νέο είναι ότι γίνεται της πόπης παντού με το μοντέλο.......:D
.................................................................................................... ..............................................
Yeah, my dealer told me over 10 days ago that the next white would have arrived yesterday, then he called me on Wednesday and said the importer told him it would be another 10-14 days. Even dealer doesn't understand how the German importer gets and gives its info. They have sold all three colors, one each, even the desert color never touched the showroom and was sold. I asked the dealer who asked again the importer further technical info on the akrapovic exhaust, yet the importer has given no info.
Even for after-market parts producers, they can't get a hand on a bike a dealer would loan them, as the bikes are sold as soon as they arrive at the dealerships. So I don't expect these guys are going to come up with a long list of after-market goodies for the Tenere anytime soon. A suggestion to the new Tenere owners who also own other bikes: lend your Tenere to one of the major after-market producers, let them come up with their products on the Tenere, and cut them a deal that you would get their goodies at a very very good price.
Come to think of it, as the bike is produced in Italy, may be because the Italians are on the brink of getting eliminated in the European Championship, they are miffed and just taking their time now. That however doesn't explain why the supposingly efficient German importer is so poor in its information on the bikes. Then again, may be it is the Japanese just-in-time management style
.................................................................................................... ............................................
Από το advrider.com
kostasfazer
17/06/2008, 17:18
Ήμερομηνια αφιξης σου ειπε?:D
Δυστυχώς ακόμα αυτή η πληροφορία είναι γνωστή σε λίγα άτομα…..άσε που παίζει και πολύ ράδιο αρβύλα :rolleyes: :rolleyes:
peskandritsos
17/06/2008, 18:21
Το μόνο νέο είναι ότι γίνεται της πόπης παντού με το μοντέλο.......:D
.................................................................................................... ..............................................
Yeah, my dealer told me over 10 days ago that the next white would have arrived yesterday, then he called me on Wednesday and said the importer told him it would be another 10-14 days. Even dealer doesn't understand how the German importer gets and gives its info. They have sold all three colors, one each, even the desert color never touched the showroom and was sold. I asked the dealer who asked again the importer further technical info on the akrapovic exhaust, yet the importer has given no info.
Even for after-market parts producers, they can't get a hand on a bike a dealer would loan them, as the bikes are sold as soon as they arrive at the dealerships. So I don't expect these guys are going to come up with a long list of after-market goodies for the Tenere anytime soon. A suggestion to the new Tenere owners who also own other bikes: lend your Tenere to one of the major after-market producers, let them come up with their products on the Tenere, and cut them a deal that you would get their goodies at a very very good price.
Come to think of it, as the bike is produced in Italy, may be because the Italians are on the brink of getting eliminated in the European Championship, they are miffed and just taking their time now. That however doesn't explain why the supposingly efficient German importer is so poor in its information on the bikes. Then again, may be it is the Japanese just-in-time management style
.................................................................................................... ............................................
Από το advrider.com Βλεπω αλαξαμε και εικονιτσα εεεεε???:smilea: :beer: :lol: :a13: :a18:
Πέρναγα χτες από τη yamaha στην Καλλιρρόης και είπα ας κάνω μια στάση να ρωτήσω για το tenere.
Η ώρα ήταν 8 παρά και ο πωλητής ήταν έξω και ξεσκόνιζε κάτι μηχανάκια με ένα φτερό. Χωρίς πολύ όρεξη για κουβέντα μου είπε ότι μάλλον θα έρθει την επόμενη εβδομάδα γιατί έχουν πρόβλημα με τις απεργίες στο τελωνείο (τους είχαν πει ότι θα ερχόταν την προηγούμενη).
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι δεν γνωρίζουν πόσα κομμάτια θα έρθουν οπότε δεν ξέρουν και τον χρόνο παράδοσης εφόσον το παραγγείλεις.
Καλά είναι δυνατόν να μην το γνωρίζουν αυτό? Εκτός αν λένε μούφες γιατί ξέρουν ότι θα έρθουν λίγα κομμάτια.
Του ζήτησα και ένα κατάλογο με τις τιμές τον aftermarket αλλά επειδή έκλεινε μου είπε να περάσω άλλη μέρα.
Το θέμα είναι ότι το μηχανάκι κάνει 7450. Άλλα άμα βάλεις εξάτμισεις-ποδιά- βαλίτσες θα σου πάει το λιγότερο 9000 χιλιάρικα (και λίγα λέω).
Πάντως άμα ο υποψήφιος αγοραστής έχει προτίμηση στο χώμα πιστεύω ότι το ktm 690 enduro είναι σαφώς καλύτερη επιλογή, καθώς στοιχίζει κάπου στα 500 ευρώ παραπάνω (7900 νομίζω).
dirtbird
18/06/2008, 10:46
Ξεφύλιζα το τελευταίο ΜΟΤΟ που το έχει τεστ.......
193 κιλά άδειο, κοντά στα 210 γεμάτο :eyepop: :eyepop:
....και 41 άλογα τροχό....
Α και το μπροστινό έχει ....προφόρτιση ελατηρίου....:o :o
Ήμαρτον....
Όπως έχω πει....
Όταν αποκτήσει μοτέρ και αναρτήσεις και χάσει κιλά....
Μέχρι τότε το ΧΤ μου είναι πολύ πιο τίμιο... (κάνει περισσότερα από όσα δείχνει ότι μπορεί...αντί να δείχνει περισσότερο από ότι είναι...)
Συγκριτικά το 690 (στις πιο πίσω σελίδες), ζυγίζει άδειο λιγότερο από 150 κιλά (δεν θυάμαι ακριβώς) και έχει 55 τροχό (και ποιότητα λειτουργίας....).
XJR_Billy
18/06/2008, 10:54
Φίλε $py, όντως, υπάρχει μυστικοπάθεια από την αντιπροσωπεία για την Τενερέ...
Κι εγώ έχω ρωτήσει σε δύο υποκαταστήματα της Μοτοδυναμικής, και οι απαντήσεις τους δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικές.
Το γνωστό παραμύθι με το τελωνείο δεν είναι καινούργιο, αλλά έχει βάση...
Εγώ πιστεύω ότι όντως θα έρθουν λίγες μηχανές οπότε έχει πέσει γενική εντολή σιγής στα υποκαταστήματα.
Η γνώμη μου είναι ότι το KTM690 Enduro είναι πολύ αξιόλογη μηχανή με άριστες επιδόσεις, αλλά η Τενερέ θα αγοραστεί κυρίως από κατασταλαγμένους αναβάτες που δεν τους ενδιαφέρουν τόσο οι απόλυτες επιδόσεις που έχει αναμφισβήτητα η ΚΤΜ690.
Αν και οι ταξιδιωτικές δυνατότητες, η αυτονομία και η άνεση της Τενερέ (απ'ότι δείχνει τουλάχιστον) είναι ανώτερες από το πιο "στημένο" ΚΤΜ.
Είναι και αυτή η δαιμονισμένη αξιοπιστία του δοκιμασμένου σκληρά κινητήρα του ΧΤ που προσθέτει ένα συν στην Τενερέ, και η αντιπροσωπεία της Yamaha που είναι ίσως η καλύτερη στην Ελλάδα.
Ένα είναι σίγουρο...
Ότι θα γίνουν ανάρπαστες...
:beer: :wave2:
XJR_Billy
18/06/2008, 11:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Α και το μπροστινό έχει ....προφόρτιση ελατηρίου....:o :o
Ήμαρτον....
Όπως έχω πει....
Όταν αποκτήσει μοτέρ και αναρτήσεις και χάσει κιλά....
Εσύ γιατί κλαις?:a01:
Αφού έχεις τις Ohlins έτοιμες...:winka:
:wave2:
peskandritsos
18/06/2008, 12:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από $py
Πέρναγα χτες από τη yamaha στην Καλλιρρόης και είπα ας κάνω μια στάση να ρωτήσω για το tenere.
Η ώρα ήταν 8 παρά και ο πωλητής ήταν έξω και ξεσκόνιζε κάτι μηχανάκια με ένα φτερό. Χωρίς πολύ όρεξη για κουβέντα μου είπε ότι μάλλον θα έρθει την επόμενη εβδομάδα γιατί έχουν πρόβλημα με τις απεργίες στο τελωνείο (τους είχαν πει ότι θα ερχόταν την προηγούμενη).
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι δεν γνωρίζουν πόσα κομμάτια θα έρθουν οπότε δεν ξέρουν και τον χρόνο παράδοσης εφόσον το παραγγείλεις.
Καλά είναι δυνατόν να μην το γνωρίζουν αυτό? Εκτός αν λένε μούφες γιατί ξέρουν ότι θα έρθουν λίγα κομμάτια.
Του ζήτησα και ένα κατάλογο με τις τιμές τον aftermarket αλλά επειδή έκλεινε μου είπε να περάσω άλλη μέρα.
Το θέμα είναι ότι το μηχανάκι κάνει 7450. Άλλα άμα βάλεις εξάτμισεις-ποδιά- βαλίτσες θα σου πάει το λιγότερο 9000 χιλιάρικα (και λίγα λέω).
Πάντως άμα ο υποψήφιος αγοραστής έχει προτίμηση στο χώμα πιστεύω ότι το ktm 690 enduro είναι σαφώς καλύτερη επιλογή, καθώς στοιχίζει κάπου στα 500 ευρώ παραπάνω (7900 νομίζω). Aμα βαλεις και σαυτο εξατμισεις ποδια βαλιτσες και υπολογισεις και τα σερβις και την καταναλωση για κανα δυο χρονια που θα φτασει?
XJR_Billy
18/06/2008, 19:13
Aμα βαλεις και σαυτο εξατμισεις ποδια βαλιτσες και υπολογισεις και τα σερβις και την καταναλωση για κανα δυο χρονια που θα φτασει?
Έχεις πμ:wave2:
Αν και δεν εχω παρει το μοτο αν τα νουμερα ισχυουν εχει φαει το ΧΤ γκολ απο τα αποδητηρια!
210 κιλα γεματο?
:uplate:
Ελεος ρε γαμωτο 600αρι μονοκιλυνδρο ειναι πως τα καταφεραν?Καπου θα εκρυψαν κανα σακι τσιμεντο δεν εξηγητε αλλιως:lol:
Και ειδικα σε συνδιασμο με τα 40 αλογα(γιατι ψοφησαν τα 7 παραπανω αλογα το απλου ΧΤ, λογω μεταδοσης?) θα ειναι αργοκινητο καραβι.Το WR250 το καινουριο θα το περναει στο φτερο:lol:
Τα νουμερα ειναι πραγματι για κλαματα παντως και δε πα να χει πολυ ελαφρια αισθηση, τα 210 κιλα εινα απαραδεκτα!Εδω το 950 Adventure ειναι 220 γεματο!
Θα συμφωνισω με το βρωμοπουλο μαλλον, πισω απ'το ντακαρ λουκ κρυβεται (πολυ καλα) μια πατατα.
Το 690Εντουρο της ΚΤΜ ειναι στα 8,000,αμα το παιξει εξυπνα η ΚΤΜ και βγαλει το 690Adv στα 8,500 χιλιαρικα θα παει απατο το ΧΤ.
peskandritsos
19/06/2008, 07:21
Αν και δεν εχω παρει το μοτο αν τα νουμερα ισχυουν εχει φαει το ΧΤ γκολ απο τα αποδητηρια!
210 κιλα γεματο?
:uplate:
Ελεος ρε γαμωτο 600αρι μονοκιλυνδρο ειναι πως τα καταφεραν?Καπου θα εκρυψαν κανα σακι τσιμεντο δεν εξηγητε αλλιως:lol:
Και ειδικα σε συνδιασμο με τα 40 αλογα(γιατι ψοφησαν τα 7 παραπανω αλογα το απλου ΧΤ, λογω μεταδοσης?) θα ειναι αργοκινητο καραβι.Το WR250 το καινουριο θα το περναει στο φτερο:lol:
Τα νουμερα ειναι πραγματι για κλαματα παντως και δε πα να χει πολυ ελαφρια αισθηση, τα 210 κιλα εινα απαραδεκτα!Εδω το 950 Adventure ειναι 220 γεματο!
Θα συμφωνισω με το βρωμοπουλο μαλλον, πισω απ'το ντακαρ λουκ κρυβεται (πολυ καλα) μια πατατα.
Το 690Εντουρο της ΚΤΜ ειναι στα 8,000,αμα το παιξει εξυπνα η ΚΤΜ και βγαλει το 690Adv στα 8,500 χιλιαρικα θα παει απατο το ΧΤ. Tο εχω παρει το μοτο και το διαβασα πολυ προσεκτικα.Εχει ενα αλογο διαφορα με το ΧΤ στην ροδα και ειναι και 10 κιλα πιο βαρυ αδειο.Οσο αφορα την συγκριση με το ΚΤΜ δεν εχετε αδικο αν κοιταξουμε τα νουμερα μονο.Αλλα στην αγορα μιας μηχανης για εμενα τουλαχιστον δεν παιζουν πρωταρχικο λογο μονο τα νουμερα.Παιζει η αξιοπιστια, η εμφανιση, η καταναλωση, η αντιπροσωπεια, η μεταπωληση και ενα πολυ σοβαρο θεμα ειναι οτι εχω ενα συνεργειο εξουσιοδοτημενο της ΥΑΜΑΗΑ που ειμαι πολυ ευχαριστημενος και του εχω τυφλη εμπιστοσυνη.Δεν κρυβω οτι μου εχουν σπασει τα νευρα δυο μηνες τωρα χωρις μηχανη και εχω σκεφτει πολλες λυσεις αλλα δεν μου εχουν κανει αυτο το κλικ που μου εκανε το τενερε.(Δεν ξερω ακομα ποσο μπορω να αντεξω)ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ:alien: :alien: :alien:
peskandritsos
20/06/2008, 10:00
Ειναι δυνατον οι μ@λ@κΕs της ΥΑΜΑΗΑ να μην θελουν να πουλησουν τετοια εποχη μηχανες και να περιμενουν τον χειμωνα στην Ελλαδα???:look: :eek: :look:
XJR_Billy
20/06/2008, 10:29
Ειναι δυνατον οι μ@λ@κΕs της ΥΑΜΑΗΑ να μην θελουν να πουλησουν τετοια εποχη μηχανες και να περιμενουν τον χειμωνα στην Ελλαδα???:look: :eek: :look:
Και να'ταν μόνο στην Ελλάδα...
Σ'όλη την Ευρώπη ξύλο παίζουνε για το ποιός θα την πρωτοπάρει..:lol: :lol:
peskandritsos
20/06/2008, 10:43
Και να'ταν μόνο στην Ελλάδα...
Σ'όλη την Ευρώπη ξύλο παίζουνε για το ποιός θα την πρωτοπάρει..:lol: :lol: ΕΓΩ!!!
και να περιμενουν τον χειμωνα στην Ελλαδα???:look: :eek: :look:
Δε μΕ λες.....ξέρεις τίποτα που δεν ξέρουμε , αλλά θα έπρεπε να ξέρουμε...:confused: :mad:
peskandritsos
20/06/2008, 12:49
Δε μΕ λες.....ξέρεις τίποτα που δεν ξέρουμε , αλλά θα έπρεπε να ξέρουμε...:confused: :mad: Που χαθηκες εσυ ωρε παιδοπουλο??:wave2:
Σκιαχτηκες εε?:eyepop:
Μη φοβασαι φιλε μου.Απλα ενοουσα οτι αν μας καθυστερησουν κανενα μηνα ακομα, θα παμε διακοπες και μετα θα τις παραλαβουμε για να τις στρωσουμε τον χειμωνα με την βροχουλα:smilea:
Ετσι ρομαντικα:lol: :lol: :beer:
Μιας και ‘μεις δεν έχουμε , αλλά απλά κοιτάμε, ας βάλουμε μερικές εντυπώσεις κάποιων που και έχουν και καβαλάνε.....
.................................................................................................... ................................................
Almost finished my first 1000km's, so after the service and oilchange, I can take it to 6000rpm's('till1600km, after which I can take it all the way!). At 4500rpm it runs 120kmh and that very smoothly. It's a very good handling and easy rideable bike, the engine is strong and powerful(enough for now!?) and very smooth(like the shifting), hardly any vibes, fuel consumption is very healthy: 1lt to 24/25km. Man, this bike is fun to ride! On the highway it's very stable, even with windy/rainy weather, mainly due to the windscreen. It got good looks and an even better real thumper sound! Only thing I'll change is the handlebar height, with handlebar risers(30mm), for better riding standing and relieving my shoulder and neck(I'm 1.93). Things to come: oiltemperature dipstick, Hepco&Becker pannierrack for my alu panniers, iron-braided brakelines, custom-made saddle(higher, flat all the way) by www.rays.nl . I think I keep the engine unchanged, because for now I'm happy with how it runs, so why change it? I can't wait 'till it's broken in, so I can push it to the limit, going into the mountains and do some serious cornering, having a ball! Greetz, Hans.
.................................................................................................... ...............................................
ΑΝΤΕ ΡΕ ΥΑΜΑΗΑ ...γ@μώ το φελέκι μου μέσα γ@μώ ............
134091
peskandritsos
20/06/2008, 14:48
[Man, this bike is fun to ride! On the highway it's very stable, even with windy/rainy weather, mainly due to the windscreen.
ΑΝΤΕ ΡΕ ΥΑΜΑΗΑ ...γ@μώ το φελέκι μου μέσα γ@μώ ............ [/B][/QUOTE] Χε χε κι αυτος με βροχη το εστρωσε:rotflmao: :rotflmao:
peskandritsos
23/06/2008, 06:33
Καλη εβδομαδα τενεροπληκτοι.Ευχομαι αυτη τη βδομαδα να εχουμε τιποτα καλα νεα γιατι αλλιως:a015: :a016: :a04:
Ρε κάτι άκουσα οτι βγαίνει καινούργιο tenere αληθεύει????:bigcry: :bigcry:
:rotflmao: :rotflmao: :p
Κουράγιο....:wave2:
peskandritsos
23/06/2008, 07:18
Ρε κάτι άκουσα οτι βγαίνει καινούργιο tenere αληθεύει????:bigcry: :bigcry:
: Που το ακουσες αυτο?? :hypnotize
XJR_Billy
23/06/2008, 07:26
Ρε μην ψαρώνετε!!! Και καινούργιο RD350 λένε ότι βγαίνει...:lol: :lol:
peskandritsos
23/06/2008, 07:27
Ρε μην ψαρώνετε!!! Και καινούργιο RD350 λένε ότι βγαίνει...:lol: :lol: Πριν απο το τενερε η μετα? :confused:
XJR_Billy
23/06/2008, 07:34
Πριν απο το τενερε η μετα? :confused:
ΠΡΙΝ !!!!!!!!!!!! :a53:
peskandritsos
23/06/2008, 07:42
ΠΡΙΝ !!!!!!!!!!!! :a53: Ωραια και ανυσηχουσα ποια μηχανη θα οδηγησει ο γιος μου σε 15 χρονια που θα εχει βγαλει διπλωμα ...:smilea: Θα παραλαβει το τενερε που εχω παραγγειλει:rotflmao: :beer: :beer:
XJR_Billy
23/06/2008, 07:52
Ωραια και ανυσηχουσα ποια μηχανη θα οδηγησει ο γιος μου σε 15 χρονια που θα εχει βγαλει διπλωμα ...:smilea: Θα παραλαβει το τενερε που εχω παραγγειλει:rotflmao: :beer: :beer:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :bigcry:
Πστ μου!!! Έλιωσα πρωί πρωί...
Αυτός είναι ο ορισμός του llack humor...
ΥΥ ΠΠ ΟΟ ΜΜ ΟΟ ΝΝ ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!!
peskandritsos
23/06/2008, 08:09
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :bigcry:
Πστ μου!!! Έλιωσα πρωί πρωί...
Αυτός είναι ο ορισμός του llack humor...
ΥΥ ΠΠ ΟΟ ΜΜ ΟΟ ΝΝ ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!! Αυτο που μου την εχει δωσει πιο πολυ ειναι που δεν μου λενε οι μλκς ελα ρε φιλε σε 2 μηνες η 3 μηνες η σε 4 μηνες αλλα με πανε απο βδομαδα σε βδομαδα.
Ειναι δυνατον μια τετοια εταιρεια (και δεν μιλαω για την Ελληνικη) να ειναι τοσο καφενειο??
Δεν θα επρεπε να εχει ενημερωθει η μοτοδυναμικη απο την ΥΑΜΑΗΑ ιαπωνιας οτι θα σας στειλουμε πχ τον Σεπτεμβριο 100 μηχανες και ενημερωστε τα κοροιδα τους πελατες σας να μην περιμενουν αδικα??
Τι φοβουντε, μην χασουν 10 πελατες?:a31: :a31: :a31:
XJR_Billy
23/06/2008, 10:24
Αυτο που μου την εχει δωσει πιο πολυ ειναι που δεν μου λενε οι μλκς ελα ρε φιλε σε 2 μηνες η 3 μηνες η σε 4 μηνες αλλα με πανε απο βδομαδα σε βδομαδα.
Ειναι δυνατον μια τετοια εταιρεια (και δεν μιλαω για την Ελληνικη) να ειναι τοσο καφενειο??
Δεν θα επρεπε να εχει ενημερωθει η μοτοδυναμικη απο την ΥΑΜΑΗΑ ιαπωνιας οτι θα σας στειλουμε πχ τον Σεπτεμβριο 100 μηχανες και ενημερωστε τα κοροιδα τους πελατες σας να μην περιμενουν αδικα??
Τι φοβουντε, μην χασουν 10 πελατες?:a31: :a31: :a31:
Χώστα τους αλύπητα!
Είναι όντως ντροπή αυτό το λάου λάου που κάνει η Yamaha...
Ένας φίλος μου περιμένει από το Νοέμβριο του 2007 να αγοράσει την μαύρη XT660R του 2008.
Τον πάνε μήνα-μήνα. Τελικά ψήνεται να πάρει την Τενερέ (όταν έρθει):rolleyes: Ο άνθρωπος έχει πάρει δάνειο από το 2007, το πληρώνει, και μηχανή δεν έχει!!!
Βέβαια, έχει φάει κόλλημα, θα μπορούσε να πάρει άλλη μηχανή αλλά...
Αυτό δεν δικαιολογεί ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ τους Yamahaδες που κοροιδεύουν τον κόσμο...
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ για μια τέτοια εταιρεία...
Έχουν επαναπαυθεί στις δάφνες τους φαίνεται...
Αλλά από όσο πιο ψηλά πέσεις, τόσο πιο πολύ θα χτυπήσεις...
peskandritsos
23/06/2008, 10:39
Ετσι μπραβο!!!
Εμπρος αδερφια ας ενωθουμε να παρουμε τις προκαταβολες μας πισω και να παμε να παρουμε παπακια με αυτοκολητα τενερε :D
Και φυσικα οχι crypton:nono:
Να και ένα συγκριτικό τεστ που κάποιους εδώ μέσα, τους στοίχειωνε τα βράδια εννέα μήνες τώρα, ύστερα από τρία test ride με μηχανές δύο εταιριών .......
BWM F800GS versus YAMAHA XTZ 660 λέιντης εντ τζεντλεμέν,
από το Ιταλικό περιοδικό motociclismo.......
Από όσα μπόρεσα να μεταφράσω από το net τα κυριότερα σημεία του συγκριτικού είναι παρακάτω.(Όσοι συνάδελφοι κατέχουν τα Φρανκολεβαντίνικα , αν δεν βαριούνται ας μας το μεταφράσουν όλο)
1.Τιμή....Σαφώς και η Tenere απευθύνεται και σε πολίτες που δεν είναι κάτοικοι του Μόντε Κάρλο.....
2.Υποδύναμη.....Στο δρόμο τα διπλάσια άλογα της GS φαίνονται και δεν το συζητάμε καν, σε ευθείες , προσπεράσματα κτλ. όπου είναι και πιο fun to ride.
Η διαφορά δεν φαίνεται εκτός δρόμου σε κλειστά κομμάτια και χαμηλές ταχύτητες, όπου το Tenere με το ψηλότερο τιμόνι , το μεγαλύτερο ground clearance, και τους μαρσπίεδες πιο μπροστά είναι ευκολότερο στην οδήγηση. Το GS θέλει προσοχή στο γκάζι , εκτός αν μπορείτε να το πάτε τάπα και Dakarίσια .
Σε κοτρόνο-χαντακοειδής καταστάσεις το USD του GS έχει πλεονέκτημα.
3.Άνεση.......Με 130 klm/h στην δημοσιά (GS 5000rpm Tenere 4500rpm), το Tenere προσφέρει καλύτερη προστασία από τον αέρα, αλλά στα παραπάνω χιλιόμετρα υπάρχουν στροβιλισμοί στην περιοχή πάνω από το κράνος. Το GS προσφέρει μικρότερη προστασία , αλλά χωρίς στροβιλισμούς σε όλες τις ταχύτητες.
Η σέλα του GS σε μεγάλες (2000 klm) αποστάσεις κουράζει , του Tenere που έχει περισσότερο αφρώδες υλικό είναι πιο ξεκούραστη.
Καθόλου κραδασμοί στο GS, ελάχιστοι (μονοκύλινδρο γαρ) στο Tenere.
To GS δεν ζεσταίνει σε κανένα σημείο, το Tenere παράγει θερμοκρασία, ιδιαίτερα πίσω και δεξιά , πράγμα που κάνει προβληματική την χρήση σαμαριών.
Φορτωμένες και οι δύο είχαν καλή οδική συμπεριφορά.
Συμπεράσματα :Το GS είναι πολύ καλό αν ψηλώσεις το τιμόνι, αλλάξεις ζελατίνα και το συνηθίσει ο δεξιός σου καρπός.
Το Tenere εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη, έχει καλύτερο μέσο όρο σαν all round μηχανή, και δεν θα σταματήσει πουθενά, απλά θα σταματήσει πριν από αυτό ο μέσος οδηγός.
Μέγα μειονέκτημα (κατά τους συγγραφείς ) τα πολλά ηλεκτρονικά , για τέτοιου είδους μηχανές (ιδιαίτερα στο GS), πράγμα που μάλλον θα μας αναγκάσει να κουβαλάμε μαζί στα εργαλεία μας , κολλητήρια και τσιπάκια....
Link (http://www.motociclismo.it/edisport/moto/motociclismor2.nsf/gd/Prova-comparativa--BMW-F-800-GS-contro-Yamaha-XT660Z-Tenere-1-Caratterisitiche-e-prezzi#foto)
134237
peskandritsos
23/06/2008, 11:29
[QUOTE][i]Αρχικά
Μέγα μειονέκτημα (κατά τους συγγραφείς ) τα πολλά ηλεκτρονικά , για τέτοιου είδους μηχανές (ιδιαίτερα στο GS), πράγμα που μάλλον θα μας αναγκάσει να κουβαλάμε μαζί στα εργαλεία μας , κολλητήρια και τσιπάκια....
QUOTE] Γιατι θα παρεις το GS??:rotflmao:
Πραγματι ωραιο αρθρο απο αυτα που μας γραφεις γιατι απο ιταλικα ειμαι:ZZZ: :ZZZ:
Να και η γνώμη ενός ιδιοκτήτη v-strom...
.................................................................................................... .........................
Well my girl has her Tenere a week now and she loves it
Yesterday was her first day that she went with me off-pavement (dual-track, hard sand packed roads and some forest roads) and for a complete beginner she did absolutely wonderful
of course I had to test the bike on a forest road with a patch of loose sand and compared to my Wee-strom: the Tenere wins hands down on suspension and loose sand handling! Of course the Wee wins in vibration-control The Tenere also feels much more nimble/lighter than my Wee.
The suspension of the Tenere makes certain bumps just disappear where my Wee hits them hard!
so for off-pavement riding the Tenere is the better bike
the Tenere also has her first few scratches and a broken clutchhandle: my girl dropped it when the sidestand shot back into the riding position just when she wanted to park the bike
(btw: Wee is running Anakees, Tenere is running Tourances)
.................................................................................................... ...............................................
από το advrider.com
peskandritsos
23/06/2008, 16:11
Να και η γνώμη ενός ιδιοκτήτη v-strom...
.................................................................................................... .........................
Well my girl has her Tenere a week now and she loves it
Yesterday was her first day that she went with me off-pavement (dual-track, hard sand packed roads and some forest roads) and for a complete beginner she did absolutely wonderful
of course I had to test the bike on a forest road with a patch of loose sand and compared to my Wee-strom: the Tenere wins hands down on suspension and loose sand handling! Of course the Wee wins in vibration-control The Tenere also feels much more nimble/lighter than my Wee.
The suspension of the Tenere makes certain bumps just disappear where my Wee hits them hard!
so for off-pavement riding the Tenere is the better bike
the Tenere also has her first few scratches and a broken clutchhandle: my girl dropped it when the sidestand shot back into the riding position just when she wanted to park the bike
(btw: Wee is running Anakees, Tenere is running Tourances)
από το advrider.com Καλοο εε??
peskandritsos
25/06/2008, 13:45
Τιποτα νεο απο γιαμασα??
XJR_Billy
25/06/2008, 14:16
Κάτι για νέο Τενερέ άκουσα...:rolleyes:
Και κάτι για παραδόσεις Ιούλιο...:rolleyes:
Αλλά δεν πιστεύω ότι ακούω...:a13:
kostasfazer
25/06/2008, 15:28
Αμάν ρε πουστη μου κάθε φορά που μια ιαπωνική εταιρία βγάζει ένα μοντέλο που χρησιμοποιεί αξιόπιστες και δοκιμασμένες λύσεις , οι οποίες δεν αποτελούν την επιτομή της τεχνολογικής εξέλιξης αλλά απευθύνονται στο 95% των αναγκών ενός πελάτη, θα πεταχτούν όλοι οι υποψήφιοι rossi να κατακρίνουν αυτές τις επιλογές, λέγοντας ότι αν δεν έχει USD ή WP ή δεν βγάζει 100 άλογα ένα μηχανάκι δεν μπορεί να λέγεται adventure. Αν έχουν τα κότσια όλοι αυτοί να πάνε να τα πουν σε άτομα όπως ο βροχιδης και οι υπόλοιποι που με ένα 125αρι η και 250αρι έκαναν χιλιάδες χιλιόμετρα ρε ερήμους και βουνά. ;)
XJR_Billy
25/06/2008, 15:48
Αμάν ρε πουστη μου κάθε φορά που μια ιαπωνική εταιρία βγάζει ένα μοντέλο που χρησιμοποιεί αξιόπιστες και δοκιμασμένες λύσεις , οι οποίες δεν αποτελούν την επιτομή της τεχνολογικής εξέλιξης αλλά απευθύνονται στο 95% των αναγκών ενός πελάτη, θα πεταχτούν όλοι οι υποψήφιοι rossi να κατακρίνουν αυτές τις επιλογές, λέγοντας ότι αν δεν έχει USD ή WP ή δεν βγάζει 100 άλογα ένα μηχανάκι δεν μπορεί να λέγεται adventure. Αν έχουν τα κότσια όλοι αυτοί να πάνε να τα πουν σε άτομα όπως ο βροχιδης και οι υπόλοιποι που με ένα 125αρι η και 250αρι έκαναν χιλιάδες χιλιόμετρα ρε ερήμους και βουνά. ;)
+660
Υπάρχει τέτοια πλύση εγκεφάλου που για να λέγεται adventure μιά μηχανή πρέπει έχει επιδόσεις στρητ, ΤΑ κορυφαία περιφερειακά, να'ναι 250 κιλά άδεια και να κοστίζει 20000...
Και καλά να τ' ακούς αυτά από νέους, που αυτό τους περάσανε, αυτό ξέρουν...
Οι παλιοί όμως?
Που με τα XT, XLR, κ.λ.π. έχουν οργώσει ΟΛΑ τα μέρη της Ελλάδας και όχι μόνο, έχοντας το 1/3 και λιγότερο της ιπποδύναμης των σημερινών (για ταχύτητες και άνεση ας μη μιλήσω), με ταμπούρα και καίγοντας άγιο λαδάκι ...
Καλές και χρυσές οι τεράστιες ιπποδυνάμεις κ.λ.π., αλλά δεν είναι απαραίτητες για τον καθένα...
jpk chios
25/06/2008, 16:15
Tελίκα το TΕΝΕRΕ που είναι???
peskandritsos
25/06/2008, 16:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από jpk chios
Tελίκα το TΕΝΕRΕ που είναι??? Aπ οτι λενε οι διαφοροι κατα τοπους αντιπροσωποι:a31:
Καπου στον δρομο:a31: :a31: :a13: :a13: :a13:
jpk chios
25/06/2008, 16:59
Ωραία προώθηση προιόντος...:mad:
peskandritsos
25/06/2008, 17:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από jpk chios
Ωραία προώθηση προιόντος...:mad: Εδω εχεις αδικο.
Απο διαφημιση πανε καλα
Αλλα απο τυπικοτητα...:a025: :a025:
hararm123
25/06/2008, 19:34
Κατ αρχας συμφωνω μαζι σου οτι ειμαστε ολοι θυματα μιας καταναλωτικης μανιας αλλα μηπως λεω μηπως οι εταιρειες που χρησιμοποιουν ""αξιοπιστες και δοκιμασμενες"" λυσεις θα επρεπε να εχουν και μια πιο "οικονομικη" οικονομικη πολιτικη μιας και δεν χαλανε φραγκο (στην περιπτωση μας Γιεν ) για εξελιξη.Γιατι εμενα 7500 Ε μου φαινεται πολυ τσιμπιμενη τιμη για ενα τετοιο μηχανακι ........
peskandritsos
25/06/2008, 20:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από hararm123
Κατ αρχας συμφωνω μαζι σου οτι ειμαστε ολοι θυματα μιας καταναλωτικης μανιας αλλα μηπως λεω μηπως οι εταιρειες που χρησιμοποιουν ""αξιοπιστες και δοκιμασμενες"" λυσεις θα επρεπε να εχουν και μια πιο "οικονομικη" οικονομικη πολιτικη μιας και δεν χαλανε φραγκο (στην περιπτωση μας Γιεν ) για εξελιξη.Γιατι εμενα 7500 Ε μου φαινεται πολυ τσιμπιμενη τιμη για ενα τετοιο μηχανακι ........ Κι εγω συμφωνω μαζι σου και ναι ειναι πολλα τα 7500 αλλα μου αρεσει το γ@μ&μ%ν0 :D :D
hararm123
25/06/2008, 21:24
Κι εγω συμφωνω μαζι σου και ναι ειναι πολλα τα 7500 αλλα μου αρεσει το γ@μ&μ%ν0 :D :D
Στο κεφι του καθενος δεν χωραει αντιρηση.Και εμενα μου αρεσει αλλα μιλαω θεωρητικα.Με το καλο να το καβαλησεις και να το χαρεις οσο περισσοτερο μπορεις...........
kostasfazer
25/06/2008, 22:55
Η τιμολογιακή πολιτική της εκάστοτε εταιρίας και ένα πολυυυυ μεγάλο κεφαλαίο. Όπως θύματα είναι όσοι πιστεύουν ότι η πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση με 1000 επιλογές προφόρτισης και προοδευτικότητας θα τους ξεκολλήσει από τον πηχτό πηλό μισού μέτρου βάθος , άλλο τόσο θύματα ίσως να είμαστε όλοι όσοι πληρώνουμε το όνομα τενερε 1000+ ευρω παραπάνω από το απλό XT κτλ κτλ κτλ :rolleyes:
Το θέμα είναι άμα γουστάρεις ένα μηχανάκι να το παίρνεις και να το χαίρεσαι πραγματικά στο περιβάλλον για το οποίο προορίζεται, το SS στα στροφιλικια το enduro στο βουνό κτλ. Όλα τ’αλλα είναι για τους αξιοθρήνητους νέοπτωχους νομάδες της καφετερίας του μπουρναζιου και τα καλογυαλισμένα τους μηχανήματα εικονικής μοτοπεριπέτειας.
dirtbird
26/06/2008, 05:41
. Όπως θύματα είναι όσοι πιστεύουν ότι η πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση με 1000 επιλογές προφόρτισης και προοδευτικότητας θα τους ξεκολλήσει από τον πηχτό πηλό μισού μέτρου βάθος , :
Θα τους ξεκολλήσουν τα 191 κιλά απόβαρο.....:winka:
peskandritsos
26/06/2008, 07:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Θα τους ξεκολλήσουν τα 191 κιλά απόβαρο.....:winka: Εγω παντως σε αυτο το προβλημα βρηκα λυση...
Εχω αρχισει διαιτα και εχω χασει ηδη 4 κιλα. :smilea:
Αλλα 6 να χασω και θα ειναι σαν να καβαλαω ΧΤ:rotflmao:
hararm123
26/06/2008, 07:58
Το θέμα είναι άμα γουστάρεις ένα μηχανάκι να το παίρνεις και να το χαίρεσαι πραγματικά στο περιβάλλον για το οποίο προορίζεται, το SS στα στροφιλικια το enduro στο βουνό κτλ. Όλα τ’αλλα είναι για τους αξιοθρήνητους νέοπτωχους νομάδες της καφετερίας του μπουρναζιου και τα καλογυαλισμένα τους μηχανήματα εικονικής μοτοπεριπέτειας.
Μαζι σου 1000 %
peskandritsos
26/06/2008, 08:27
Εγω λοιπον που ειμαι ενας νεοπτωχος νομας της καφετερειας και θελω ενα αξιοπιστο καλογυαλισμενο μηχανακι που να τα κανει ολα καλα και να μην κοστιζει πανω απο 8000 ουρα και να μου αρεσει και εμφανησιακα και να εχει και μια καλη σχετικα αυτονομια και να μην ξυπναω ολη την γειτονια οταν το βαζω μπρος το πρωι και να βρισκω ανταλλακτικα οποτε θελω τουλαχιστον για τα επομενα 5-10 χρονια και να μην τα πληρωνω και μια περιουσια και και και και......και δεν ειμαι και 18 χρονων για να πηγαινω συνεχεια στην μια ροδα...
Ε λοιπον νομιζω οτι το τενερε μου ψιλοταιριαζει:wave2:
XJR_Billy
26/06/2008, 08:28
Κύριοι, υπάρχουν μηχανές καθαρά εξειδικευμένες για τα διάφορα τεραίν.
Για την άσφαλτο τα στρητ.
Για το βουνό τα εντούρο.
Υπάρχουν και μηχανές που χωρίς να είναι απόλυτα εξειδικευμένες, συνδυάζουν την κίνηση στην άσφαλτο με την κίνηση στο χώμα. Για την Ελλάδα είναι η κατ'εξοχήν κατάλληλες γιατί πλην τοις άλλοις, έχουν άνεση στο ταξίδι και στις κακοτοπίες του δρόμου.
Με ΠΟΛΥ καλή συμπεριφορά στην άσφαλτο, δεν θα μασήσουν στο χώμα, ΧΩΡΙΣ να πλησιάσουν τις επιδόσεις και την ευελιξία ενός καθαρόαιμου...
Θα πας όμως εκεί που θέλεις... και πολύ καλύτερα από μία στρητ... στο χώμα...
Όλα είναι στο μυαλό. Η αίσθηση είναι αυτή που μετράει πιο πολύ.
Ένας φίλος μου έχει εδώ και χρόνια ένα CB1300. Όποτε έχουμε πάει βόλτα, δεν περνάει τα 120-130. Όταν τον ρωτάω γιατί το πήρε το θηρίο, μου λέει:
"Η αίσθηση ρε Βασίλη!! Η αίσθηση να νοιώθω τη δύναμη στο χέρι μου, και ας μην την χρησιμοποιήσω ποτέ."
Μπορεί κάποιος να τον κατηγορήσει?
Και πόσοι από τους φίλους με τις τεράστιες ιπποδυνάμεις τις χρησιμοποιούν καθημερινά?
Βλέπω έναν τύπο στα φανάρια με μιά τεράστια τσόπερ. Ωραία μηχανή, του λέω. Την παλεύεις μέσα στην Αθήνα? Δεν με νοιάζει φίλε, μου λέει. Την απολαμβάνω.
(Και άσε τους γρήγορους και τρελαμένους να βαράνε ενέσεις ποιος θα φύγει πρώτος στο φανάρι ή ποιος χωράει καλύτερα ανάμεσα στα κουτάκια, ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΣΕ... αλλά μου έδωσε να το καταλάβω με το χαμόγελό του...)
Με έκανε λακαμά, που πάλευα να χωθώ με το ΧΤ απο δώ από κει...
Τα γράφω αυτά γιατί όντως η αίσθηση που μπορεί να δώσει σε έναν άνθρωπο μια μηχανή σαν την Τενερέ, είναι απερίγραπτη. Η αίσθηση ότι καβαλάς μιά μηχανή που μπορεί να σε πάει εδώ κι εκεί, που έχει φτιαχτεί γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο.... την πολυχρηστικότητα.
ΠΑΝΤΑ θα υπάρχουν μοτοσυκλέτες ανώτερες σε ιπποδύναμη, στυλ, κ.λ.π. από αυτές που μας κάνουν "κλικ".
Κάποιος που κάνει τη δουλειά του και το κέφι του, τις βόλτες του και τα ταξιδάκια του, και ότι θέλει από μία μηχανή που τον εξυπηρετεί και του δίνει αυτό που έψαχνε, δεν θα κολλήσει στο ότι έχει Χ άλογα λιγότερα από το Χ μοντέλο...
Και πιστεύω ότι η ΧΤ και η Τενερέ πάνε άκρως καλύτερα στο χώμα από μια ΒΜW με τη διπλή (τριπλή για το ΧΤ) τιμή ...
Η αίσθηση είναι αυτή που μετράει πιο πολύ. Οι περισσότεροι από μας θα προτιμήσουν να πάνε βόλτα με 80χλμ. με μηχανή, παρά από 150 με αυτοκίνητο. Γιατί άραγε?:wave2:
peskandritsos
26/06/2008, 09:01
Ο Anty 12 που εξαφανιστηκε παλι βρε παιδια??
Μηπως ειναι σε καμια καφετερεια αραχτος με το τενερε αραγμενο αποξω?:beer:
dukeandthecity
26/06/2008, 10:12
Ο Anty 12 που εξαφανιστηκε παλι βρε παιδια??
Μηπως ειναι σε καμια καφετερεια αραχτος με το τενερε αραγμενο αποξω?:beer:
μπα, έβαλε στο desktop του μια φωτο απο το tenere και το pc του αρχισε να δουλέυει με ρυθμούς τελωνείου. :lol: :lol:
θα είναι συντομα κοντά σας να κλετε μαζι την μοιρα σας.... :lol: :lol: :wave2: :wave2: