PDA

View Full Version : κλειδαριά κράνους

dimokritos
23/04/2008, 19:25
:wave2:

πρόσφατα πήρα το fazerακι του 05 το 600αρι. παρατήρησα έκπληκτος ότι κάτω απο την σέλα και γενικά στη μηχανή, δεν υπάρχει κάποιος να κλειδώνει κανείς το κράνος πάνω στη μηχανή. μήπως κάνω εγώ λάθος και δεν την βρίσκω? :confused:

έκανα μια "πατέντα" και έδεσα έναν γάντζο αλουμινίου (απο αυτούς που βάζουμε για μπρελόκ) πάνω στο υποπλαίσιο με tire-up. έχει κανείς να προτείνει κάτι άλλο? εσείς πως το βολεύετε? γιατί σίγουρα κάποιες φορές δεν γίνεται να το κουβαλάμε το κράνος μαζί μας.

TROOPER
24/04/2008, 06:56
δεν υπαρχει πουθενα να αφησεις το κρανος.

αρα κουβαλας.

npat
24/04/2008, 07:41
Κάτι τέτοιο ίσως να βόλευε:

http://www.pacsafe.com/www/index.php?_room=3&_action=detail&id=32

Δεν παρέχει βέβαια καμιά σοβαρή προστασία, αλλά είναι σίγουρα καλύτερο από το να αφήσεις χύμα το κράνος πάνω στη μηχανή ή να το δέσεις απ' το λουράκι στην κλειδαριά που συνήθως έχουν οι μοτοσυκλέτες.

CBF - HRC
24/04/2008, 14:00
Καλημέρα φίλε μου , εγώ θα σου πρότεινα αυτό:

http://www.pacsafe.com/www/index.php?_room=3&_action=detail&id=27

είναι πολύ καλό και προσφέρει μέγιστη ασγάλεια για το κράνος.
έχω 2 τέτοια και είμαι υπέρ ευχαριστημένος.

ermiss
24/04/2008, 16:03
Προτείνω μια πιο χύμα και οικονομική λύση.

Ένα δίχτάκι ελαστικό με γαντζάκια, το οποίο είναι πολύ χρήσιμο και πρακτικό γενικά για μεταφορά πολλών πραγμάτων στην σκάρα ή στην σέλα πίσω σου,(μεταφέρω φάκελο συνήθως και μου έλυσε τα χέρια) αν δεν έχεις βαλίτσα. 4 ευρώ.

Και μια ελαφριά σπιράλ κλειδαριά ποδηλάτου με συνδυασμό και άλλα 6-7 ευρώ.

Και ασφαλίζεις το κράνος, έχεις και το διχτάκι να μεταφέρεις απο φακέλους, μέχρι τσάντες κλπ..

dimokritos
24/04/2008, 22:25
εντάξει, μάλλον βολεύτικα με τον γαντζο αλλά είναι σοβαρούτσικη έλλειψη μια υποτυπώδης κλειδαριά κάπου στη μηχανη. έστω και στο ψαλίδι βρε αδερφε.. :lol: :lol: εκτός αν έχουν ως δεδομένο οι ιάπωνες ότι δεν φοράμε κράνος..

η λύση με το σπιράλ ποδηλάτου ακούγεται καλή αλλά δεν έχει χώρους η μηχανή. αφού χωράει και το λουκέτο που δισκοφρένου πάλι καλά. άτιμες μουράτες και sexy εξατμίσεις.. πόσες άλλες παραχωρήσεις θα κάνουμε πια..

cartman
24/04/2008, 22:44
Φίλε μου πρώτη φορά ακούω τέτοιο "παράπονο"! Εγώ ήξερα ότι τέτοια λουκέτα είχαν μόνο παλιές μηχανές και παπιά...αλλά μπορεί να έχω λάθος... :D

Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ να αφήνω το κράνος στην μηχανή λόγω της ευαισθησίας και αξίας του. Του κτυπά ο ήλιος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κτυπηθεί απο άλλους που κινούνται-παρκάρουν δίπλα στην μηχανή σου, πιάνει σκόνη-ακαθαρσίες κ.τ.λ. Δηλαδή σε ποιές περιπτώσεις το κλειδώνεις πάνω στην μηχανή? (Περιέργεια περισσότερο)

Τώρα αν σε βολεύει εσένα φυσικά δεν μου πέφτει και λόγος! Οι λύσεις που προτείνουν τα παιδιά πάντως φαίνονται καλές!

dimokritos
24/04/2008, 23:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από cartman
Φίλε μου πρώτη φορά ακούω τέτοιο "παράπονο"! Εγώ ήξερα ότι τέτοια λουκέτα είχαν μόνο παλιές μηχανές και παπιά...αλλά μπορεί να έχω λάθος... :D

Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ να αφήνω το κράνος στην μηχανή λόγω της ευαισθησίας και αξίας του. Του κτυπά ο ήλιος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κτυπηθεί απο άλλους που κινούνται-παρκάρουν δίπλα στην μηχανή σου, πιάνει σκόνη-ακαθαρσίες κ.τ.λ. Δηλαδή σε ποιές περιπτώσεις το κλειδώνεις πάνω στην μηχανή? (Περιέργεια περισσότερο)

Τώρα αν σε βολεύει εσένα φυσικά δεν μου πέφτει και λόγος! Οι λύσεις που προτείνουν τα παιδιά πάντως φαίνονται καλές!

ακριβό κράνος δεν έχω, αν και θα έπρεπε. η αγορά της μηχανής με ξετίναξε. το έχω και κανα χρόνο οπότε δεν θα τρελαθώ αν δω και καμια γρατζουνίτσα επάνω. πάντως του φοράω και την κουκούλα όποτε το αφήνω στη μηχανή.

τώρα περιπτώσεις συγκεκριμένα δεν μπορώ να σου πω αλλά τυχαίνει κάποιες φορές να μην μπορώ να το κουβαλάω πάντα μαζί.

Sapadak
24/04/2008, 23:09
Δεν εχει γαντζακι κατω απο τη σελα?
:confused: :confused:

dimokritos
25/04/2008, 12:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
Δεν εχει γαντζακι κατω απο τη σελα?
:confused: :confused:

δυστυχώς όχι. και πουθενά αλλού στη μηχανή :mad:

lampros_fazer
04/05/2008, 00:09
Εγω έχω μια αλυσίδα ποδηλατου με συρματοσχοινο γι'αυτη τη δουλεια..

Ellessar_GR
09/07/2008, 12:58
Εγώ χρησιμοποιώ μια κλειδαριά ποδηλάτου 3.45ευρώ από το carefoure, και κλειδώνα και τα 2 κρανάκια πάνω στο τιμόνι. Αν είχα ακριβό κράνος μάλλον δεν θα το άφηνα.

TOLISTOLAROS
09/07/2008, 13:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimokritos
κάποιες φορές δεν γίνεται να το κουβαλάμε το κράνος μαζί μας.
Γίνεται και παραγίνεται:http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1200740#post1200740
Ισχύει είτε για φτηνό είτε για ακριβό κράνος.Δηλ.και φτηνό να'ναι δεν κοστίζει;Το ότι θα κινδυνεύεις ξεκράνωτος που το πας; :wave2: :wave2: :wave2:

Aleziel
29/09/2008, 16:00
to fetino kai to persino exoun louketaki dipla stin kleidaria tis selas gia kranos

fenete eisakoustikan ta parapona sou.

pektis
08/12/2008, 14:57
Kαλό είναι να μην το αφήνεις πάνω...Εμένα μου σκίσανε το λουρί & το κλέψανε, άχρηστο βέβαια χωρίς λουρί....

Tpap
08/12/2008, 15:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimokritos
δυστυχώς όχι. και πουθενά αλλού στη μηχανή :mad:

Σε μαγαζιά με ναυτικά εξαρτήματα θα βρείς σίγουρα ένα ''σωστό'' γάντζο, ανοξείδωτο κατά προτίμησιν.

Κατόπιν συρματοσχοινάκι (ειδικό για κράνος με επένδυση ελαστικού υλικού) και ή το κάνεις θηλειά στο D-ring και την άλλη άκρη στον γάντζο κάτω από την σέλα -αν είναι μακριά- ή και τις δύο άκρες στον γάντζο.

p@nos
08/12/2008, 15:26
παιδια εγω παντως εχω μια κλειδαρια ποδηλατου πανω στο τιμονι και δενω εκει το κρανος και κανενα προβλημα μεχρι τωρα...

bar-code
08/12/2008, 23:14
psakse sto motoraid.eu kai des gia klidaria kranous.ego ti pira(mazi me kapia alla) kai me exi katabolepsi.kani giro sta 10-11 euro

SVX
09/12/2008, 03:55
:rolleyes: κλειδαρια κρανους ..... ?? :rolleyes:

http://www.lockitt.com/accessories_helmet_holders.htm#kewlock

149817

SVX
09/12/2008, 03:57
κι ΑΥΤΟ.... :wave2:

149818

giorgaras
28/05/2009, 11:21
poso to phres filarako to fazer.....?
phra kai egw prin mia bdomada....8/2005 me 6.000 km pragmatika...dystyxws o an8rwpos eixe anagkh....
alla mallon meta to kalokairaki eimai gia lastixa...foraei akoma ta dunlop ta egostasiaka..!!!

blueangel
22/06/2009, 14:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από giorgaras
...foraei akoma ta dunlop ta egostasiaka..!!!

Για την ασφάλεια σου φίλε μου βγάλτα όσο το δυνατό γρηγορότερα και μην το καθυστερείς:nono: Αν βάλεις τα M3 ειδικά στο Fazer θα με θυμηθείς:beer: :beer: :beer: