PDA

View Full Version : Hayabusa ή GSXR600 / 750

Lazaros32
24/04/2008, 11:57
Είμαι κάτοχος ενός Fazer600 S2 μοντέλο 2007 που έχω βγάλει προς πώληση. Ο λόγος πώλησης είναι η αγορά νέας μηχανής (ελαφρά μεταχειρισμένης) άλλης κατηγορίας.

Τα μηχανάκια που έχω στο μυαλό μου προς αγορά είναι βασικά δύο. Το ένα είναι το GSXR 600 ή 750 (Κ6 ή Κ7) και το δεύτερο είναι η Hayabusa λίγο παλιαότερο μάλλον Κ5 (αυτα τα μηχανάκια παίζουν στα ίδια λεφτά περίπου). Επίσης μου αρέσει και εμφανισιακά το ZX636 ή το CBR RR.

Η χρήση που κάνω στα μηχανάκια που έχω γενικά είναι η καθημερινή μου μετακίνηση από το σπίτι στην δουλειά και πίσω μέσο περιφεριακού Θεσσαλονίκης όπου συνολικά κάνω κάθε μέρα 60 χλμ και φυσικά καμία βόλτα με φίλους μία φορά το μήνα ή και με την γυναίκα μου άμα έχει καλό καιρό και μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά.(είμαι 39 χρονών με 2 παιδιά).

Ξέρω ότι τα μηχανάκια που ανέφερα δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το αλλο αλλά τι να κάνουμε αυτά έχω στο μυαλό μου.

Να τονήσω ότι δεν έχω οδηγήσει κανένα από τα παραπάνω. Μόνο το CBR XX του φίλου Atsatsos έχω οδηγήση (που μάλλον είναι παρόμιο στυλ με την Hayabusa) και με βόλεψε πάρα πολύ.

Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη και σας ευχαριστώ!!!

elmariacci
24/04/2008, 12:10
Παρε το Bussa,ειναι πολυ ποιο ανετο απο οτιδηποτε αλλο σκεφτεσαι,ασε που θα το εκτιμησει και η γυναικα σου (εχει σελα συνεπιβατη,οχι μια φλοιδα δερμα για σελα).;)

Lazaros32
24/04/2008, 12:16
ΟΚ αυτό είναι το αυτονόητο και το προφανές αλλά γενικά θέλω να το δω το θέμα από όλες τις δυνατές πλευρές :)

arxaios
25/04/2008, 02:24
Αφού όπως φαίνεται έχεις 600 κ.ε. μοτό τώρα και την πουλάς ............ πάλι στα 600 θα πας ;;;
Και όπως σου λένε και οι παραπάνω αν θέλεις να κάθεται και η γυναίκα σου και όχι να παριστάνει τη μαϊμού καμπουριασμένη με τα γόνατα στα αυτιά και τον πισινό τούρλα ........ μόνο Hayabusa !!! (από αυτά που γράφεις)

dirtbird
25/04/2008, 02:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από Lazaros32

Μόνο το CBR XX .. και με βόλεψε πάρα πολύ.....

Αφού σε βόλεψε αυτό, γιατί επιμένεις στην μάρκα των αυτοδιαλυόμενων?

:confused: :winka:

div400
25/04/2008, 07:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird

εχει επιθυμισει τα lego ο ανθρωπος, τι να κανουμε τωρα βρε βρωμόπουλε.....:mad:
:lol: :rotflmao:

απο τα μηχανακια που αναφερεις φιλε, το hayabusa θα ηταν μαλλον πιο καταλληλο για την χρηση που περιγραφεις.....
οχι οτι το gsxr δεν θα κανει τα ιδια πραγμτα απλα θα σου (και του συνεπιβατη σου) ζητήσει μεγαλύτερους ''συμβιβασμούς''....

xampos
25/04/2008, 11:13
39 χρονων με δυο παιδια χμμμμμμμμμ

χαγιαβουζα να παρεις :D

Lazaros32
25/04/2008, 11:30
η επιλογή τεικά είναι πολύ δύσκολη και όσο το ψάχνω τόσο χειρότερα είναι.

gdevelek
25/04/2008, 12:22
με βάση τη χρήση που το θες, έχεις ΗΔΗ το ιδανικό μηχανάκι φίλε μου ;)

DrIoannis
25/04/2008, 12:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
με βάση τη χρήση που το θες, έχεις ΗΔΗ το ιδανικό μηχανάκι φίλε μου ;)

Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα.Αν θέλεις πιο πολλά άλογα υπάρχει το FZ1,Tuono κλπ.

arxaios
25/04/2008, 12:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird

Γιατί το ΧΧ είναι α) ακριβότερο β) πιό αδύναμο γ) πιό αργό δ) 11;;; χρονών μοντέλο ε) δεν έχει ρυθμιζόμενο μπροστινό.... κ.α.

Έχεις δει πολλά Hayabusa να διαλύονται ;;;

Πάντως το ΧΧ είναι πιό άνετο και ευκολοδήγητο ............ όχι πολύ όμως !!!

irinia
26/04/2008, 08:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
Γιατί το ΧΧ είναι α) ακριβότερο β) πιό αδύναμο γ) πιό αργό δ) 11;;; χρονών μοντέλο ε) δεν έχει ρυθμιζόμενο μπροστινό.... κ.α.

Έχεις δει πολλά Hayabusa να διαλύονται ;;;

Πάντως το ΧΧ είναι πιό άνετο και ευκολοδήγητο ............ όχι πολύ όμως !!!

ΠΙΟ ΑΝΕΤΟ.....???

Ένα χρόνο τό είχα,δέ μού φάνηκε........είδικά μέ δεύτερο άτομο...??
Όλο πάνω μου έπεφτε.....!!!!!!

ΕΥΚΟΛΟΔΗΓΗΤΟ......???

Ναί μέ μεγάλη διαφορά,νύχτα μέ μέρα....!!!!!!!!

ΤΑ ΓΚΑΖΙΑ.....???

Τί νά τά κάνει ό άνθρωπος...τόσα πού έχει τό haya.....??? μέ 2 παιδιά είναι.....!!!!!

ΤΟ BLACKBIRD............είναι λιμουζίνα.......!!!!!

ΤΟ HAYABUSA..............είναι δημόσιος κίνδυνος.....!!!!!!

Όσο για τό πόσο παλιό είναι.......κανά χρόνο πρίν τό haya βγήκε.....άντε 2......!!!!
Μεταχειρισμένο νομίζω είπε πώς ψάχνει ό άνθρωπος.....άρα τό παλιό haya.......

ΑΝ.........φίλε δέν είσαι τρελλαμένος μέ τό γκάζι.............πάρε blackbird........!!!!!!!
Στό λέει κάποιος πού έχει 4 χρόνια hayabusa...........
ΑΛΛΑ........
πού είχε καί 2 blackbird.........γιά ένα χρόνο....!!!!!!

:wave2:

Multijohn
26/04/2008, 08:56
Τα γκάζια του S2 με τα γκάζια ενός ss 600 ή ειδικότερα ενός 750 ή 636 έχουν αρκετή διαφορά.
Γνώμη μου είναι να πάρεις το busa απο αυτά τα μοντέλα που αναφέρεις αλλά γενικότερα το Fazer 1000 μου φαίνεται ιδανικό για σένα και τα κριτήρια σου.

gdevelek
26/04/2008, 11:09
τι να τα κάνει τα παραπάνω γκάζια ο άνθρωπος... δύο παιδιά έχει... και 220 τελική έχει το Σ2... :confused:

Lazaros32
26/04/2008, 11:15
Ε μα θέλω λίγο παραπάνω γκάζια από το S2 αλλά και να στρίβει καλύτερα

gdevelek
26/04/2008, 11:33
δεν ξερω τι ακριβώς εννοείς με το "να στρίβει καλύτερα", πάντως τα κλιπονάτα μηχανάκια θέλουν περισσότερη "προσπάθεια" και καλύτερη τεχνική στο στρίψιμο από το Σ2 σου με το πλατύ του τιμόνι...

Lazaros32
26/04/2008, 11:56
Το ξέρω και είμαι πολύ παλιός οδηγός (27 χρόνια) και φυσικά έχουν περάσει από τα χέρια μου SS απλά πριν αρκετά χρόνια και για αυτό δεν τα ξέρω τόσο καλά πλέον τα σημερινά μοντέλα.

reinmeister
26/04/2008, 13:46
παρε blackbird...

Lazaros32
26/04/2008, 13:50
Sorry αλλα δεν το ξέρω εκτός και εάν ενοείς το CBR XX

gdevelek
26/04/2008, 13:59
ναι αυτό εννοεί

Lazaros32
26/04/2008, 14:02
Πολύ παλιό μοντέλο και δεν έχει αλλάξει καθόλου τόσα χρόνια οπότε σύντομα θα βγει καινούριο και μετά άντε να το δώσεις άσε που δεν βρίσκεις και πολλά

extremist
04/05/2008, 22:08
afou telika eisai anamesa se busa kai gsxr600/750
tote kalytera gia sena 8a htan na epilekseis to busa.
Me vash auta pou les oso afora th xrhsh pou 8a kaneis pisteuw oti to busa 8a sou einai
yperarketo.Kai oso afora ta gkazia re paidia..oloi 8eloume gkazi.Aplws alloi exoun metro kai alloi oxi.O antrhrwpos den eipe oti 8elei na parei kalh mhxanh gia na phgainei me 300.Mono kai mono h idea omws se kanei na niw8eis kalytera.Pare to busa aderfe den prokeite na metaniwseis.:wave2:

kinhsh
05/05/2008, 03:11
1000 ρι σουπερσπορ προτεινω εγω μονο για να μη κανει κανεις πολλες αλλαγες και χανει λεφτα.
Αυτα εχουν την καλυτερη οδικη συμπεριφορα αφου αυτα ειναι αντιγραφα των αγωνιστικων.
Αλλιως για μεσο μεταφορας υπαρχει το αυτοκινητο.Καπως ετσι θα σκεφτηκε η Χοντα και καταργησε το xx χωρις να το αντικαταστησει.

elmariacci
06/05/2008, 16:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από kinhsh
Αυτα εχουν την καλυτερη οδικη συμπεριφορα αφου αυτα ειναι αντιγραφα των αγωνιστικων.

Αν νομιζεις οτι με τις 15Κ ευρω που κοστιζουν τα 1000αρια ss παιρνεις αντιγραφο των αγωνιστικων,εισαι πολυ γελασμενος,η αυτοι που εδωσαν 62000 για το desmosedici πολυ μ@λακες...ενα απο τα 2.

Αρχικά δημιουργήθηκε από kinhsh
Αλλιως για μεσο μεταφορας υπαρχει το αυτοκινητο.Καπως ετσι θα σκεφτηκε η Χοντα και καταργησε το xx χωρις να το αντικαταστησει.

Αμα ξερεις ι.χ μεταχειρο με 8-9000 που 300αριζουν πες μας και μας να παμε να παρουμε...:wave2:

arxaios
06/05/2008, 19:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από elmariacci
Αν νομιζεις οτι με τις 15Κ ευρω που κοστιζουν τα 1000αρια ss παιρνεις αντιγραφο των αγωνιστικων,εισαι πολυ γελασμενος,η αυτοι που εδωσαν 62000 για το desmosedici πολυ μ@λακες...ενα απο τα 2.
...:wave2:
Γεγονός ότι τα σημερινά 1000αρια ΔΕΝ είναι ισάξια των αγωνιστικών .............. τα πλησιάζουν
ΑΛΛΑ ...........
Είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι θες απάντηση για το τι είναι κάποιος που δίνει 62000 για μηχανή ;;;
Θα πάει στις αντιπαραθέσεις μετά ...........
Όχι τόσο για το ποσό ............ αλλά για το αν έχουν τις απαραίτητες ικανότητες για να εκτιμήσουν τις διαφορές και παραπάνω δυνατότητες μιας τέτοιας κατασκευής !!! Δηλαδή με το πόσο πραγματικά νόημα είχε μια τέτοια αγορά ή απλά έκανε την Κ@Β@@ του ............... και προσωπικά καταλαβαίνω το τι σημαίνει κάνω την Κ@Β@@ μου, καθώς δεν φτάνω ούτε το 60-70% των δυνατοτήτων της μηχανής μου .............. άλλο όμως 12500 ή 15000 και ΠΟΛΥ ΑΛΛΟ 62000 Ε .......
Επίσης εγώ όταν την πουλήσω θα χάσω 4 περίπου χιλιάρικα ............ αυτός ;;;
Από την άλλη το τι κάνει καθένας τα φράγκα του, δικό του θέμα .......... αλλά πόσοι λες να έχουν 62000 Ε τα οποία να μπορούν να διαθέσουν για μηχανή ;;; Και φυσικά τίθεται και θέμα Value for Money γιατί αν με ρωτάς ΌΣΟ καλή και να είναι ΤΟΣΑ λεφτά δεν τα αξίζει .........
Άσε που με τις τιμές των ανταλλακτικών της θα φοβόμουνα να την πλαγιάσω .......... εκτός εαν τα είχα χοντρά !!!
ΔΕΝ μιλάω για συγκεκριμένα πρόσωπα ή για συγκεκριμένα μηχανάκια, για να μην παρεξηγηθώ ......

madox
06/05/2008, 19:22
Γεγονός ότι τα σημερινά 1000αρια ΔΕΝ είναι ισάξια των αγωνιστικών .............. τα πλησιάζουν
ΑΛΛΑ ...........
Είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι θες απάντηση για το τι είναι κάποιος που δίνει 62000 για μηχανή ;;;
Θα πάει στις αντιπαραθέσεις μετά ...........
Όχι τόσο για το ποσό ............ αλλά για το αν έχουν τις απαραίτητες ικανότητες για να εκτιμήσουν τις διαφορές και παραπάνω δυνατότητες μιας τέτοιας κατασκευής !!! Δηλαδή με το πόσο πραγματικά νόημα είχε μια τέτοια αγορά ή απλά έκανε την Κ@Β@@ του ............... και προσωπικά καταλαβαίνω το τι σημαίνει κάνω την Κ@Β@@ μου, καθώς δεν φτάνω ούτε το 60-70% των δυνατοτήτων της μηχανής μου .............. άλλο όμως 12500 ή 15000 και ΠΟΛΥ ΑΛΛΟ 62000 Ε .......
Από την άλλη το τι κάνει καθένας τα φράγκα του, δικό του θέμα .......... αλλά πόσοι λες να έχουν 62000 Ε τα οποία να μπορούν να διαθέσουν για μηχανή ;;; Και φυσικά τίθεται και θέμα Value for Money γιατί αν με ρωτάς ΌΣΟ καλή και να είναι ΤΟΣΑ λεφτά δεν τα αξίζει .........
Άσε που με τις τιμές των ανταλλακτικών της θα φοβόμουνα να την πλαγιάσω .......... εκτός εαν τα είχα χοντρά !!!
ΔΕΝ μιλάω για συγκεκριμένα πρόσωπα ή για συγκεκριμένα μηχανάκια, για να μην παρεξηγηθώ ......

την απαντηση ουσιαστικα την δινεις μονος σου αλλα καλλιτερα θα ηταν να ρωτησεις κατοχους f430 carerra tubo κτλ γιατι τα αγοραζουν....(σε μια χωρα που η λεξη σωστοι δρομοι και πιστα ειναι Κινεζικα)

apav
06/05/2008, 19:46
Προστιθέμενη αξία σας λέει κάτι; Εξάλλου και εσείς μηχανάκια που δεν μπορείτε να τα πάτε, έχετε.

arxaios
06/05/2008, 19:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από madox
την απαντηση ουσιαστικα την δινεις μονος σου αλλα καλλιτερα θα ηταν να ρωτησεις κατοχους f430 carerra tubo κτλ γιατι τα αγοραζουν....(σε μια χωρα που η λεξη σωστοι δρομοι και πιστα ειναι Κινεζικα)

Οι απαντήσεις μπορεί να ποικίλουν ............... όπως
-Για την Κ@@@Α μου
-Για να βγάζω πιπίνια
-Γιατί απλά έχω τα φράγκα
-Για φιγούρα
-Γιατί έτσι γουστάρω
-Ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε ;;;
κ.λ.π., κ.λ.π.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ είναι το ίδιο ...........
ένα αυτοκίνητο ... το πάει κανείς πιό εύκολα στα 220 240 ή και παραπάνω ..........
Μια μηχανή ;;; Πόσοι ;;;

Επίσης το αγοραστικό κοινό για ένα αυτοκίνητο είναι σε ηλικίες μέχρι και 65 χρονών, άλλωστε αυτοί που έχουν τόσα φράγκα συνήθως είναι άνω των -ήντα .....
Το αγοραστικό κοινό για μια τέτοια μηχανή δεν πιστεύω ότι ξεπερνάει τα 45 χρόνια ........
Προσέξτε άλλο το θα ήθελα να την κάνω βόλτα, άλλο το μπορώ να συμβιώσω με τις απαιτήσεις της (κυρίως σωματικές)

Επίσης αυτοί με τα πορσικά και φερραρικά κ.λ.π. αν τους ρώταγες ΜΑΛΛΟΝ Harley Davidson θα αγόραζαν και όχι Desmosedici καθώς τα Χαρλευ τα ξέρουν όλοι (μεγάλη αναγνωρισιμότητα) ενώ το Ντέσμο λίγοι και ακόμα ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ, αν πιάνεις το υπονοούμενο ...........

p@nos
06/05/2008, 22:00

μονο αυτο να σχολιασω, αν καποιος αποφασισει να δωσει μια desmocedici μετα απο μερικα χρονιακια, ΣΙΓΟΥΡΑ δε θα χασει λεφτα...

arxaios
07/05/2008, 00:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
μονο αυτο να σχολιασω, αν καποιος αποφασισει να δωσει μια desmocedici μετα απο μερικα χρονιακια, ΣΙΓΟΥΡΑ δε θα χασει λεφτα...

Τα ίδια λέγανε και κάποιοι με Bimota .............. αλλά ................ ΔΕΝ

Κοίτα, αν το μηχανάκι το στολίσει, τότε παίζει αυτό που λες ............... αν το κυκλοφορεί :nono: :nono: :nono:

Παιδιά δεν έχω κάτι με το μηχανάκι (εξαιρετικό είναι) ή με αυτούς που θα το αγοράσουν, δικαίωμα τους εντέλλει, ΑΛΛΑ 62000 ;;; Αυτοί που μπορούν να διαθέσουν ΤΟΣΑ φράγκα για μηχανή, συνήθως ΔΕΝ είναι αυτό που θα λέγαμε μηχανόβιοι ............... άρα εκτιμούν πραγματικά το μηχανάκι γι' αυτό που είναι ή το βλέπουν σαν status symbol και μόνο ;;;

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ ότι ΔΕΝ αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα καθώς ΔΕΝ γνωρίζω κάποιον να το έχει, απλά λέω την άποψη μου και άλλωστε ΠΑΝΤΑ υπάρχουν εξαιρέσεις στα πάντα ..........

Πάντως το θέμα έχει πάει ΕΝΤΕΛΩΣ αλλού ................. μάλλον να το λήγουμε ;;;

p@nos
07/05/2008, 09:33
Τα ίδια λέγανε και κάποιοι με Bimota .............. αλλά ................ ΔΕΝ

Κοίτα, αν το μηχανάκι το στολίσει, τότε παίζει αυτό που λες ............... αν το κυκλοφορεί :nono: :nono: :nono:

Παιδιά δεν έχω κάτι με το μηχανάκι (εξαιρετικό είναι) ή με αυτούς που θα το αγοράσουν, δικαίωμα τους εντέλλει, ΑΛΛΑ 62000 ;;; Αυτοί που μπορούν να διαθέσουν ΤΟΣΑ φράγκα για μηχανή, συνήθως ΔΕΝ είναι αυτό που θα λέγαμε μηχανόβιοι ............... άρα εκτιμούν πραγματικά το μηχανάκι γι' αυτό που είναι ή το βλέπουν σαν status symbol και μόνο ;;;

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ ότι ΔΕΝ αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα καθώς ΔΕΝ γνωρίζω κάποιον να το έχει, απλά λέω την άποψη μου και άλλωστε ΠΑΝΤΑ υπάρχουν εξαιρέσεις στα πάντα ..........

Πάντως το θέμα έχει πάει ΕΝΤΕΛΩΣ αλλού ................. μάλλον να το λήγουμε ;;;

το δεσμοψεδιψι δεν ειναι μια απλη μοτοσυκλετα, το μονο της κοινο με της υπολοιπες σσ ειναι οτι εχει 2 ροδες, ειναι το αριστουργημα του κοσμου της μοτοσυκλετας, και αυτο οχι μονο επειδη ειναι το δυνατοτερο/ισχυροτερο/στιβαροτερο κλπ...

Ειναι μια επιδειξη δυναμης απ['τη ντουκατι και σιγουρα σαν μηχανη δεν βρησκεται στην κατηγορια των bimota η των πιο ακριβων ducati οπως 1098σ

Η μοτοσυκλετα ειναι η ελιτ των δυο τροχων και παιζει στην κατηγορια της NR750 διοτι γινεται συλλεκτικη και διαχρονικη, και η αξια της θα ανεβει κατακορυφα...

arxaios
07/05/2008, 10:56
Και οι Bimota ειδικά οι DB (Ducati - Bimota) συλλεκτικές ήταν και είναι .......... και στην εποχή τους ήταν ότι είναι αυτές που λες .........