View Full Version : Οι Βόριοι, οι Νότιοι & οι περιπέτειες τους (Κρήτη 04/2008)
Οι βάρκες ήταν στη στεριά..
129471
& κάποιοι απολάμβαναν την επαφή τους με τη φύση..
129472
Ενώ ετοιμαζόταν μια μεγάλη, λαμπερή πανσέληνο..
129473
Συνεχίσαμε πιο ανατολικά για Λέντα. Η νύχτα πλέον είχε πέσει & εμείς θέλαμε να πάμε στην Ακτή Πετράκη (η δίπλα παραλία, ανατολικά του Λέντα), όπου θα αράζαμε στη ταβέρνα του Άρη.
Ο Άρης είναι φίλος, φίλου, ο οποίος είχε μιλήσει με τον Άρη & τον έχει ενημερώσει ότι θα πηγαίναμε.
Δυστυχώς η συννενόηση τους ήταν μπουζούκι, όμως η τύχη πάντα είναι μαζί μας.
Αφού η ώρα πλέον έχει πάει 21:00, φτάνουμε εκεί.
Σταματάμε.
- (MikeG) Γεια χαρά. Ψάχνουμε τη ταβέρνα του Άρη.
- (Άρης) (άγνωστος μέχρι τότε). Εδώ είναι!
- (MikeG) Α! & ο Άρης? :confused:
- (Άρης) Εγώ είμαι!!!!! :lol: :lol:
- (MikeG) Είμαι φίλος του Μοίρου, θα σου είχε πει, ότι ερχόμασταν παρέα.....
- (Άρης) Ναι, ναι!! Το μ@λ@κ@, του είχα πει να μου ξαναπεί πότε θα έρθετε... Μόλις ήρθα από Γερμανία, δεν έχω τίποτα έτοιμο. Αράξτε όμως εσείς εδώ με τις σκηνές σας & θα πάμε μετά στη ταβέρνα ενός φίλου να φάμε. Η τουαλέτα είναι εκεί, τα νερά εδώ, βάλτε τις μηχανές όπου θέτε, το πρωί θα σας κάνει καφέ μια κοπελιά ......
Τέλειος ο Άρης!!! Η καλύτερη φιλοξενία & ας είχε κλειστά τη ταβέρνα. Τον ευχαριστώ πολύ για όλα!
Αφού στήσαμε τις σκηνές μας, πλυθήκαμε, αλλάξαμε πήγαμε στο Λέντα στη ταβέρνα του φίλου του Άρη για φαγητό. Εκεί μας είχαν ήδη στρώσει το τραπέζι..
Παραγγείλαμε & η μάχη άρχισε!
Ήμασταν μια ωραία ατμόσφαιρα, στην οποία βέβαια συντελούσε το προσωπικό του μαγαζιού..
129474
Μετά λοιπόν τη βαρβάτη μάσα, το χαβαλέ, τη ρακή, επιστρέψαμε στο χώρο του Άρη όπου ήταν & οι σκηνές μας & συνεχίσαμε με λίγη ρακή δίπλα στη θάλασσα & κάτω από το φεγγάρι..
& για να μη ξεχνιόμαστε: 6*9*12*36*75+4 :bawl: :lol: :lol: :bawl: :rotflmao:
129477
Στημένο τσαρδί κάτω από τη πέργκολα του Άρη
129478
Μετά είχε νάνι..
Τέλος πρώτης μέρας.. :wave2:
129479
Η συνέχεια αργότερα ή αύριο. Βγαίνει πάλι στην επιφάνεια :D
Μπλα μπλα εδώ. (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=54955)
:winka: :wave2:
& ξημερώνει Σάββατο 19 Απριλίου του 2008.
Γύρω στις 7:30 ανοίγω τα μάτια μου με την αίσθηση ότι έχει πάει 12:00. Πανικοβλημένος αρχίζω να παλεύω μέσα στη σκηνή ώστε να βρω το κινητό. Εν τω μεταξύ δεν ακούω καθόλου φασαρία & αυτό με αγχώνει περισσότερο, μιας & σκέφτομαι ότι αν όντως είναι 12:00 & χρειαζόμαστε όλοι να ετοιμαστούμε τότε καλά κρασά!! Μέσα λοιπόν στο πανικό βρίσκω το κινητό & η ώρα είναι 7:30.
Ξεφυσάω & αρχίζω να γελάω! Νιώθω πολύ φρέσκος & σα να έχω κοιμηθεί πάνω από 12 ώρες.
Βγαίνω από τη σκηνή & αρχίζω να περπατώ ανάμεσα στις σκηνές των άλλων.
Όλοι οι wanabe endurades ροχαλίζουν του καλού καιρού.
Πρέπει να βρω κάτι για να περάσει η ώρα, μιας & καφέ δε πίνω.
Βάζω το αθλητικό παπουτσάκι λοιπόν & αρχίζω τζόκιν στη παραλία :lol: :lol:
Ε στα 10 λεπτά τα έχω φτύσει. Ανεβαίνω σε ένα βράχο, κάθομαι & αγναντεύω. & ξαφνικά τσουπ!
Σηκώνεται ο πράκτωρ Θου-Βου. Αλληλοκοιταζόμαστε, χαμογελάμε..
Καλημέρα!
131016
Σιγά σιγά αρχίζουν & ξυπνάνε & οι υπόλοιποι. Η μέρα είναι πραγματικά όμορφη, χωρίς αέρα & ήδη δείχνει ότι θα έχει αρκετή ζέστη.
Εν τω μεταξύ ο Άρης έχει στείλει μια φίλη του να μας ετοιμάσει καφεδάκι & ότι άλλο ζητήσουμε.
Κάποιοι λοιπόν πίνουν καφέ, άλλοι πάνε στη τουαλέτα (ναι είχαμε & τουαλέτα) & άλλοι άρχισαν να μαζεύουν τα πράγματα τους.
Εν τω μεταξύ κάποιοι ακόμα ροχάλιζαν....:lol: :lol:
131017
Εν τω μεταξύ στις 8:30 είχαμε ραντεβού εκεί που βρισκόμασταν με άλλη μια "ομάδα" η οποία θα ερχόταν από Ηράκλειο.
Δυστυχώς υπήρξε αρκετή καθυστέρηση & έτσι απλά εμείς περιμέναμε. Αυτός ο χρόνος βέβαια τελικά μας κόστισε.
Ενώ λοιπόν εμείς συζητούσαμε & περιμέναμε τα μοτόρια ξεκουράζονταν....
131020
& τελικά ύστερα από αρκετή ώρα φτάνουν & τα παιδιά από Ηράκλειο, αλλά τελικά όχι όλα.
Τα υπόλοιπα θα τα συναντούσαμε το μεσημέρι στο Τσούτσουρο.
Βέβαια δεν είχαν πιει καφέ οπότε καθυστερήσαμε άλλη μισή ώρα.
Μετά λοιπόν από όλη αυτή την ώρα, ξεκινήσαμε με προορισμό το Οροπέδιο του Λαπάθου. Είχαμε μπροστά μας αρκετό δρόμο & κάποια δύσκολα κομμάτια.
Ένας ένας περνούσαμε....
131022
Διασχίζοντας τα Αστερούσια από τη νότια πλευρά..
131023
Ο Νικόλας (adventurer) με το ΚΤΜ..
131024
Ένα χαρούμενο μικρό τρελό γκρουπάκι.. :smokin:
131025
Ανεβαίναμε & κατεβαίναμε..
131026
Μέχρι που φτάσαμε στο φαράγγι της Τρυπητής.
131027
& βεβαίως βεβαίως οι καλλιτέχνες άρχισαν να βγάζουν φωτογραφίες & να μας ζητούν πόζες.. :lol: :lol:
131034
Γεια σου ρε Φώτη!!
:beer: :beer:
131040
vassilis88
15/05/2008, 21:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
break... :winka:
απιστευτοι παιδια!! μπραβο!! δωσε φωτος mike!:a30: :a30:
Uriah Heep
22/05/2008, 23:18
Γειά σου Μάικ με τα ...ωραία σου!
:beer: :beer: :beer:
& συνεχίζουμε με φαράγγι Τρυπητής & dimzab:D
131792
Βγαίνοντας από το φαράγγι της Τρυπητής αρχίζαμε να ανηφορίζουμε από δυτικά για τη κορυφή των Αστερουσίων, το Κόφινα, αφού πρώτα θα περνούσαμε από το τα Καπετανιανά, το τελευταίο χωριό στις παρυφές του βουνού.
Η ώρα είχε ήδη περάσει αρκετά & έπεσαν προτάσεις να κόβαμε κάποια κομμάτια ασφάλτινα. Όμως η οι περισσότεροι επιλέξαμε να μη παρεκλείνουμε της προσχεδιασμένης πορείας μας χάνοντας πραγματικά ωραία κομμάτια.
131798
Οι όμορφες διαδρομές στα Αστερούσια...:smokin:
131799
Αφού περάσαμε τα Καπετανιανά & ενώ κάναμε μια στάση για ανεφοδιασμό καυσίμων στη Βαγιονιά αρχίσαμε νομίζω όλοι να ευχαριστιόμαστε χωμάτινη οδήγηση, αν κρίνω από το τρόπο που οδηγούσαμε οι περισσότεροι.
Σταματάμε να απολαύσουμε τι θέα, πάνω από τα Άνω Καπετανιανά...
Φαίνεται & ο κάμπος της Μεσσαράς.
131800
Διακρίνονται οι δρόμοι που ακολουθήσαμε..
131801
Στη στάση μας, κάποιοι άρχισαν αμέσως το προσφιλές τους σπορ...:D
131802
Ενώ άλλοι επιδόθηκαν σε πατέντες για το κολοφάναρο τους..
131803
Αγναντεύεις & σκέφτεσαι πως έχουν φτιαχτεί όλα αυτά....
131805
Ακόμα & χωρίς να βγάλεις το κράνος διακρίνεται η χαρά...:D :wave2:
131807
Εγώ όμως πάλι άρχισα πάλι να τους χαλάω την ηρεμία..
Άντε μαζέψτε τα, ετοιμαστείτε, ξεκινάμε... άντε μπράβο, πάμε πάμε πάμε...
& φεύγουμε διασχίζοντας αυτή τη φορά το νότιο μέρος των Αστερουσίων, παράλληλα με τη θάλασσα με στόχο τις 3 εκκλησιές.
Η κατάβαση ήταν πολύ εύκολη & αρκετά γρήγορη..
131808
Η μέρα πραγματικά super & η θάλασσα μας καλούσε στην αγκαλιά της..
131809
Όλα καλά, όλα ανθηρά...μέχρι που φτάσαμε στο ύψος της θάλασσας...
131811
Από εκεί συνεχίσαμε παράλληλα προς τη θάλασσα οδεύοντας ανατολικά, όπου θα συναντούσαμε & το παλιό δρόμο που πήγαινε κάποτε στις 3 εκκλησιές.
131812
Λίγο πριν φτάσουμε στο παλιό ανηφορικό δρόμο προτείνω να κάνουμε μια μικρή στάση.
Ήταν χρήσιμη για να πιούμε λίγο νερό & να ξεπιαστούμε γιατί μας περίμενε ένα από τα πιο απαιτητικά οδηγικά κομμάτια του 3ημέρου..
131814
Αφού λοιπόν δροσιζόμαστε, εξηγώ στα παιδιά το πως έχει το πράγμα από εδώ & μετά...
Δρόμος που έχει να χρησιμοποιηθεί πάνω από 6 χρόνια, ανηφορικός με κλήσεις 15%, συνεχόμενες φουρκέτες & αρκετή διάσπαρτη παντού πέτρα η οποία κατεβαίνει με τις βροχές.
Σε όλα αυτά προσθέστε αρκετά μεγάλα σε μήκος & σε βάθος νεροφαγόματα... Το ευτυχές όμως είναι ότι ο δρόμος δεν διαρκεί παραπάνω από 2000 μέτρα.
Ήταν όμως τελικά αρκετά να μας προξενήσουν τα πρώτα προβλήματα του 3ημέρου...
Χωρίς να πω περαιτέρω θα πω μόνο μπράβο σε όλους!!!!
& μια φώτο που προσπαθούμε να συνέλθουμε...:winka:
131815
Η θέα όμως αφότου καταφέραμε να ανέβουμε μας αποζημίωσε...
131816
Που πήγες παιδί μου...?:confused: :confused:
Άσε μάνα είχα πάει στο Αφγανιστάν....:eyepop: :wave2:
131817
Ενώ οι τελευταίοι συνέχιζαν να ανεβαίνουν...
131819
Συνεχίσαμε προς Εθιά με στόχο τον Αχεντριά από όπου στη συνέχεια θα κατεβαίναμε στο Τσούτσουρο..
131820
Όμως καθώς κατηφορίζουμε για Τσούτσουρο το KTM του Νικόλα αρχίζει να χορεύει πεντοζάλη..
Προσπάθειες με fast αλλά τζίφος...
131821
Ο δρόμος προς Τσούτσουρο.. Χωμάτινη άσφαλτος..:D
131822
Ήμουν & εγώ εκεί & το ευχαριστήθηκα...
131823
& εγώ & εγώ....:D :D
131824
Αφού φτάνουμε Τσούτσουρο & συναντάμε 2 ακόμα φίλους οι οποίοι θα μας συνόδευαν από εδώ & μετά στην εκδρομή, πίνουμε μερικές μπύρες να δροσιστούμε & προσπαθούμε να φτιάξουμε το KTM..
131826
Τι είναι ρε Mpou...?:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :wave2:
131827
Αθάνατες ελληνικές πατέντες, αλλά που να ξεζαντάρεις το λάστιχο...:bigcry: :bigcry:
131828
Τι θα κάνουμε τώρα ρε παιδιά....?
131829
Δε μας μένει λοιπόν άλλη λύση, παρά να πάμε στο κοντινότερο χωριό που διαθέτει βουλκανιζατέρ, με τη ζάντα ώστε να γίνει η δουλειά.. Το οποίο όμως απέχει 20 χιλιόμετρα...
Έτσι αποφασίζουμε να χωριστούμε σε 2 ομάδες.. Οι ντόπιοι, μιας & γνώριζαν το δρόμο,κάθονται για το λάστιχο ενώ οι υπόλοιποι μαζί με έμενα & το Νίκο (TonyMontana) ξεκινάμε για μικρό Ομαλό & Λάπαθο όπου & θα διανυκτερεύαμε.
Εν τω μεταξύ μιλάω & τηλεφωνικά με το ψηλό & μου λέει ότι είναι καθοδόν προς Λάπαθο με τα πολεμοφόδια & το jeep :D
131830
Αναχωρούμε λοιπόν από Τσούτσουρο, πηγαίνοντας προς Δέρματο & Καστρί όπου από εκεί θα ανηφορίζαμε χωμάτινα προς Χόνδρο, όπου θα ανεφοδιαζόμασταν με καύσιμα.
Η ώρα ήταν ήδη αργά το μεσημέρι & τα περιθώρια είχαν αρχίσει να στενεύουν. Έπρεπε να έχουμε ένα γοργό ρυθμό & καθόλου απρόοπτα ώστε να φτάναμε μια normal ώρα στη κατασκήνωση..
131831
Μετά από περίπου 1 ώρα & μια εύκολη ανηφορική διαδρομή φτάνουμε στο Χόνδρο Βιάννου.
Η ώρα ήταν ήδη 5 και...
Σταματάμε για ανεφοδιασμό, αλλά & για τη μασκότ της εκδρομής...:D
131832
Γεια σου παλίκαρε Βασίλη!
Χάρηκα πολύ που σε γνώρισα!!!:smilea: :blush:
131833
Μετά το Χόνδρο συνεχίσαμε ασφάλτινα για περίπου 10 χιλιόμετρα δυτικά μέχρι τη Μάρθα Βιάννου από όπου & θα μπαίναμε για το τελευταίο κομμάτι, αρκετά μεγάλης διάρκειας, μέχρι το οροπέδιο του Λαπάθου.
Δυστυχώς όμως σχεδόν μόλις πατήσαμε χώμα, άρχισαν πάλι τα προβλήματα.....
131837
Το Dakar του thou-vou πέταξε τα νερά, ενώ το βεντιλατέρ δε δούλευε...
Κοιτάξαμε τη καλωδίωση μήπως είχε κουνηθεί κάποιο καλώδιο, ελέγξαμε το θερμοστάτη αλλά δυστυχώς τίποτα... Έτσι συμπληρώσαμε νερό & σιγά σιγά πλέον έπρεπε να φτάσουμε πάνω..
Αυτό βέβαια είχε ως αποτέλεσμα κάθε φορά που ανέβαινε η θερμοκρασία στο Dakar να πρέπει να σταματάει ο Βασίλης μέχρι να πέσει...
Από επικοινωνία που είχαμε μετά την εκδρομή μου είπε ότι όταν το έβαλαν στο διαγνωστικό το μηχανάκι έστρωσε & το βεντιλατέρ πήρε μπρος. Μάλλον μετά από μια πτώση & αφού είχε αποσυνδεθεί ο θερμοστάτης έχασε ο εγκέφαλος τη ρύθμιση για το σε πια θερμοκρασία να ξεκινάει το βεντιλατέρ..
131838
Η συνέχεια της διαδρομής μέχρι το οροπέδιο του Ομαλού απαιτούσε ιδιαίτερη συγκέντρωση στην οδήγηση.. Ήταν το 2ο απαιτητικό κομμάτι του 3ημέρου, το οποίο είχε αρκετά μεγάλη διάρκεια, περίπου 6 χιλιόμετρα με δρόμο περίπου όπως & στις 3 Εκκλησιές, μεγαλύτερης όμως δυσκολίας λόγω & της σαθρότητας του εδάφους.
Ευτυχώς σχεδόν όλα πήγαν καλά αν εξαιρέσουμε ένα φίλο με ένα 1150GS, τον οποίο τον δυσκόλεψε αρκετά αυτό το κομμάτι..
Πάρτε μερικές photos από τη διαδρομή, το τοπίο, το δρόμο....:smokin:
131839
Όποιος γουστάρει ας φωνάξει ΕΓΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ
131842
Yeaaaa baby...Come to papa!!!:smokin:
131844
Αυτά προς το παρόν....:smokin:
131846
& συνεχίζουμε.....:smokin:
132474
Εν τω μεταξύ, ο Φώτης είχε φτάσει νωρίτερα από όλη την ομάδα στο οροπέδιο του Ομαλού από όπου & τραβούσε όλες αυτές τις υπέροχες φωτογραφίες.
Σιγά σιγά ανεβαίναμε & οι υπόλοιποι...
:beer: :beer:
132475
Το οροπέδιο του Ομαλού με τη μικρή λιμνούλα στη μέση.. (αν πάμε τώρα δε θα υπάρχει, του χρόνου πάλι)
132477
Σιγά σιγά άρχισε να φτάνει όλη η παρέα πάνω στο οροπέδιο..είχε αρχίσει ήδη να σουρουπώνει..
& μη ξεχνάτε, υπάρχει & η "παρτίδα" με το KTM που τους έχει πιάσει λάστιχο...:rolleyes:
132479
Γκαζώνω στα βουνά...
132480
Οροπέδιο Ομαλού & πάλι, διακρίνεται ψηλά η Πανσέληνος που θα μας επισκεπτόταν το βράδυ & θα μας χάριζε το φως της..
132481
Το εκκλησάκι στον Ομαλό
132482
Από εκεί λοιπόν & αφού είχαμε φτάσει σχεδόν όλοι (είχε μείνει πίσω ο TonyMontana για να βοηθά το γιατρό με το 1150G, αλλά & τα παιδιά που θα ξεκινούσαν από Τσούτσουρο όταν θα ήταν έτοιμο το λάστιχο) συνεχίζουμε προς το Οροπέδιο Λαπάθου, με πορεία ανατολική & περίπου ακόμα 15 χιλιόμετρα να απομένουν μέχρι το σημείο κατασκήνωσης.
Εκεί μας περίμενε ο Ψηλός (να σου στάξω μια ρακί), ο Αλεξ & ο Γούλι οι οποίοι ετοίμαζαν φαγητό...:smokin:
Όταν πλέον ξεκινάμε από Ομαλό για Λάπαθο η μέρα είναι κάπως έτσι..
132483
Λίγο πριν το Λάπαθο κάνουμε τη τελευταία μας στάση για να κρυώσει το BMW
132484
Άντε αγόρι μου, λίγο ακόμα...
132486
Εν τω μεταξύ μας προλαβαίνει ο Νίκος (TonyMontana) με το γιατρό & ξεκινάμε & πάλι για τα τελευταία 5 χιλιόμετρα. Η οδηγία ήταν σαφής..!
Τρέχουμε να φτάσουμε στη φωτιά!!!! Την είδαμε από μακριά! Εκεί ήταν η λύτρωση για πολλούς & το φαΐ για όλους!!!:D
Ο φωτογράφος μας..
132487
Τι να γράψω τώρα για τη στιγμή που φτάσαμε......
Ήταν ήδη βράδυ.. η φωτιά άναβε, το κρέας έβραζε, το αντικριστό είχε στεθεί.. το νερό έτρεχε, η ρακί ήταν βιολογική :lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: , το κρασί 20 κιλά...
Έγιναν οι γνωριμίες & οι συστάσεις, και ξεκινήσαμε να οικοδομούμαι....
Στήσιμο σκηνών, άλλαγμα ρούχων, πλύσιμο..... έπρεπε να μαζέψουμε & ξύλα.
Τα ξύλα ερχόντουσαν..
132488
Ετοιμαζόντουσαν να μπουν στις ψησταριές..
132489
& ξεκίνησε το μάσεν μπούκεν!!!!!:lol: :lol:
132490
Μετά από περίπου 1 ώρα κατέφθασε & ο Papaduck με τον adventurer ενώ άλλα 2 παιδιά που ήταν μαζί τους γύρισαν πίσω κάπου στη μέση της διαδρομής, μιας & ένα Transalp έκαψε δίσκους συμπλέκτη από ότι έλεγαν...
Να συνεχίσω με το μενού :
- Μακαρονάδα..
- Αντικριστό αρνί
- Παϊδάκια, μπριζόλες, πασσέτες
- Διάφορες σαλάτες & ψαρικά για τους νηστίσιμους
- Σάλτσες για τα μακαρόνια μαγειρεμένες εκεί..
- Χοχλιοί μπουμπουριστοί...:smokin:
Τα μακαρόνια έτοιμα!!!
132491
- Καλά φαίνονται ε......:alien:
132492
Ενώ στη ψησταριά συνεχίζει οργασμός.....:eek: :eek:
132493
Εβίβα σε όλους σας!!
:beer: :beer: :beer: :beer:
132494
Σειρά είχαν οι χοχλιοί.....:eyepop: :eyepop:
132495
Εν ώρα εργασίας:D :D
132496
- Άντε λέμε, έτοιμοι είναι!!!
132497
Θα τα φάω όλα να μεγαλώσω!!!!
Τι καλό παιδί που είμαι!!:smilea:
132498
My precious!!!!!:evil: :evil: :evil:
Όλα είναι δικά μου!!!!!!!:look:
132500
Άποψη από το τραπέζι..
132501
Όπως καταλαβαίνετε τα περάσαμε τι ωραία τι καλά!!!
Αργά το βράδυ προς το ξημέρωμα ο Μορφέας άρχισε να μας ψιθυρίζει & τελικά βρεθήκαμε όλοι ανεμπούμπουρα στις σκηνές μας με τη συντροφιά της Πανσέληνου & γνωστού παραδοσιακού ραδιοφωνικού σταθμού να βαταλλαλεί μέχρι το πρωί....
Συνεχίζεται......:wave2:
132502