Σύνδεση

View Full Version : Μεγάλοι Έλληνες

MikeG
25/04/2008, 12:10
Με αφορμή τη πρωτοβουλία της τηλεόρασης ΣΚΑΙ, βάζω αυτό το thread, ώστε να "ψηφίσει" ο καθένας αυτό που πιστεύει.
Εδώ (http://www.skai.gr/greatgreeks/) μπορείτε να συμμετάσχετε στην ψηφοφορία του ΣΚΑΙ.

Οι δικές μου επιλογές ήταν :

- Καζαντζάκης Νίκος Στοιχεία (http://en.wikipedia.org/wiki/Nikos_Kazantzakis)
- Καραθεωδορής Κωσταντίνος Μερικά στοιχεία (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE %B8%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%AE)
- Πυθαγόρας Στοιχεία (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%82)
- Δερτούζος Μιχαήλ Στοιχεία (http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Dertouzos)
- Γραμματικάκης Γιώργος Στοιχεία (http://www.live-pedia.gr/index.php/%CE%93%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82_%CE%93%CE%B5%CF%8E%CF %81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82)

Για να δούμε λοιπόν... :wave2:

Akatanomastos
25/04/2008, 14:48
κολοκοτρωνης must

el_hymador
25/04/2008, 15:15
Είχα ψηφίσει πριν λίγο καιρό. Η ιδέα είναι εξαιρετική. Φυσικά είναι πολύ δύσκολο να επιλέξεις μόνο πέντε σημαντικές προσωπικότητες Ελλήνων ανάμεσα στις τόσες που έχουν αναδειχθεί στο πέρασμα της μακρόχρονης ιστορίας μας.

Με την αίσθηση ότι έχω αφήσει απ έξω σημαντικότατους για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό ανθρώπους, οι δικές μου επιλογές είναι:

Σωκράτης - Γιατί προήγαγε την σκέψη σε πρωτοφανή για την εποχή επίπεδα. Ακόμα και σήμερα θεωρείτε από τους θεμελιωτές του δυτικού πολιτισμού. (του πολιτισμού, όχι του δυτικού τρόπου ζωής...)

Περικλής - Γιατί κατάφερε να μετουσιώσει την έννοια της δημοκρατίας στην πραγματικότητα, θέτοντας τα πρότυπα της σωστής διακυβέρνησης.

Ελευθέριος Βενιζέλος - Δημιούργησε την νέα Ελλάδα. Αν και το έργο του έχει αμφισβητηθεί από πολλούς, η προσωπική μου άποψη είναι πως χωρίς τον Βενιζέλο η χώρα μας θα ήταν εντελώς διαφορετική (προς το χειρότερο)

Κωνσταντίνος Καβάφης - Ποιητής και φιλόσοφος, πεφωτισμένος και κολασμένος ταυτόχρονα. Ένας πολυσχιδής άνθρωπος του οποίου τα ποιήματα αποτελούν το εγχειρίδιο οδηγιών της ζωής.

Οδυσσέας Ελύτης - Επαναπροσδιόρισε τον Ελληνισμό στην σύγχρονη εποχή και κατάφερε να συμπυκνώσει μέσα σε λίγους στίχους όλο το μεγαλείο της ιστορίας αυτού του τόπου.

stavrogin
25/04/2008, 17:41
Δε μπορω να σκεφτω 5 ονοματα στην καμια.Κατι δε μου κολαει με αυτη την καμπανια.
Βασικα μου φαινεται εργο ανοητων...
(Οπως και το "πολιτιστικο γεγονος Θανατος" που παιζεται τωρα τελευταια με διαλεξεις παραστασεις κλπ κλπ σε ολη την αθηνα.Ασχετο).

Ερωτηση:
Ποιος ειναι καλητερος ο Πυθαγορας ή ο Καραισκακης; Το μηλο ή η καρεκλα;

Πρεπει να επεκταθω;

Τι ειπαμε οτι ειναι "ελληνας";

Τι ειναι σημαντικοτερο η Τεχνη ,ο πατριωτισμος ή η επιστημη;

Αυτο που ειναι σημαντικοτερο,ειναι επειδη επεδρασε στη ζωη μας ή επειδη απλα γραφτηκε στη συνειδηση μας;

Νομιζω πως βλογανε τα γενια τους στην καμπουρα αλλονων.

MikeG
25/04/2008, 17:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Δε μπορω να σκεφτω 5 ονοματα στην καμια.Κατι δε μου κολαει με αυτη την καμπανια.
(Οπως και το "πολιτιστικο γεγονος Θανατος" που παιζεται τωρα τελευταια με διαλεξεις παραστασεις κλπ κλπ σε ολη την αθηνα.Ασχετο).

Ερωτηση:

Πρεπει να επεκταθω;

Αυτο που ειναι σημαντικοτερο,ειναι επειδη επεδρασε στη ζωη μας ή επειδη απλα γραφτηκε στη συνειδηση μας;

Δε νομίζω ότι τίθεται θέμα ποιος είναι καλύτερος από τον άλλο. Δε το βλέπουμε από αυτή τη σκοπιά. Τουλάχιστον εγώ. Ζητάω τη προσωπική σου άποψη. Διαλέγοντας πέντε ανθρώπους δε σημαίνει ότι αμέσως όλοι οι άλλοι πάνε στο καλάθι των αχρήστων.
Όλοι θεωρούμε κάποιους "κορυφαίους", "καλύτερους", "καταξιωμένους". Αυτούς λοιπόν αναφέρουμε & αφού είμαστε όλοι διαφορετικοί, είναι λογικό ο καθένας να πιστεύει άλλους.

:wave2:

el_hymador
25/04/2008, 18:05

Ερωτηση:

Πρεπει να επεκταθω;

Εγω το βρισκω εξαιρετικο σε μια εποχη προαγει και προβαλλει λαμογια, σκυλαδες, αδερφες στυλιστριες, αταλαντους ηθοποιους και μοντελα ως προτυπα, να μπει λιγο στην διαδικασια ο κοσμος να σκεφτει καποιες πραγματικα σημαντικες προσωπικοτητες αυτου του τοπου.

Δεν νομιζω οτι ειχε προθεση να μας βαλει κανεις σε διλληματα. Αλλα οπως εγραψα και πιο πανω ειναι παραγματικα δυσκολο να επιλεξεις πεντε....ακομα και εκατον δεκαπεντε να σου ελεγε να συμπληρωσεις, ποια θα ηταν η καταταξη;

Θα με ενδιεφερε να μαθω ποια ειναι η σειρα με την οποια ιεραρχουν οι συγχρονοι Ελληνες τα πεδια στα οποια μεγαλουργησαν οι εξεχουσες πρωσοπικοτητες αυτου του τοπου φιλε stavrogin...αυτο ακριβως που ρωτας και εσυ...επιστημη; , φιλοσοφια; , πολιτικη;, καλλιτεχνια;, πατριωτισμος; ...και ποιας χρονικης περιοδου; της νεωτερης ή της αρχαιας κλασσικης;

Αν μη τι αλλο, τα αποτελεσματα θα ειναι πολυ ενδιαφεροντα. :wave2:

vestromas
25/04/2008, 19:02
el hymador +1ooooooooooooooooooo:a18: :a23: :a23: :beer: :wave2:

transporter
26/04/2008, 08:05

Ερωτηση:

Πρεπει να επεκταθω;

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα

Στη διαφήμιση μας λένε "ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ"
Στο Site μας λένε "ΨΗΦΙΣΤΕ"
Πουθενά δεν προτείνεται καποια λίστα απο την οποια θα επιλεξουμε η ψηφισουμε.
Ο καθενας έχει να ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ 5 ονόματα.

Ισως αν το έβαζαν κατα ιστορική χρονική περίοδο να μπορουσε να βγει άκρη
Ετσι που ειναι τωρα, λιγο αχταρμας θα ειναι το αποτέλεσμα

the who
26/04/2008, 08:55
Για να σοβαρευτω κι εγω θα συμφωνησω απολυτα με τον χυμαδορ.Ειδικα σε τετοιους καιρους της τηλεαποχαυνωσης μαλλον θα εχουν ενδιαφερον τα αποτελεσματα.
:sun:

Gandalf dr685sm
05/05/2008, 14:19
Απο την αρχή;

- Σωκράτης.

- Πλάτωνας/Όμηρος (αν μου επιτρέπεται μια διπλή επιλογή εδώ)

- Κολοκοτρώνης

- Καποδίστριας... ο μόνος που έκανε έργο στην μετα-Τουρκίας κατοχή του Ελλαδικού χώρου.

- ?????---- Ελληνικός λαός απο την εποχή του 1900 μέχρι και τον πόλεμο του 1940-5 ---???? κάθε απλός πολίτης και μια προσωπικότητα ήρωα που ναι μεν τον εκμεταλλεύθηκαν πολλοί αλλά κατάφερε με την σειρά του να κάνει μια χώρα να λάμπει σε αυτή την πορεία μέσα απο κακουχίες και δεινά, όπως οι Βαλκανικοί, Η Μικρασιατική Καταστροφή, Ο Πόλεμος με τον άξονα των Ναζί.

Ακόμα και σήμερα , οι νεο-Έλληνες κατάφεραν μέσα στο 2004 μέσα απο εθελοντισμό να κάνουν την υδρόγειο να αποδεχτεί το οτι κάτω απο πίεση και οργάνωση με τα καλά και τα κακά μας , σαν κάθε λαός άλλωστε, να φέρουμε εις πέρας καταστάσεις όπως της Ολυμπιάδας που χώρες πιο μεγάλες δεν τα κατάφεραν...

Λαμόγια και τύρρανοι πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Εκείνο που μας χαρακτηρίζει όμως είναι πως στο τέλος... εκεί που λέμε τελική γραμμή , σαν μονάδες πολιτών έχουμε την ανεξάρτητη σκέψη και βούληση ...

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ.

Αυτό είναι η αρχή που μας έκανε απο τους αρχαίους χρόνους να δημιουργήσουμε αλλά ταυτόχρονα να καταστραφούμε , αφού το προσωπικό συμφέρον πάντα είχε την πρώτη θέση απο το συνολικό.

Αυτό υπάρχει ακόμα... απο τον τελευταίο παππού στο ανωχώρι στα σύνορα που θα σκεφτεί σαν μονάδα και θα διαπρέψει επιβιώνοντας , αλλά συνάμα θα τον κάνει και αποδιοπομπαίο τράγο καθώς δεν θα σκεφτεί τους γύρω του.

Είμαστε περιέργα πλάσματα εμείς οι Έλληνες... κάτι σαν τους Γαλάτες του χωριού στο Αστερίξ και Οβελίξ... παίζουμε μάπες μεταξύ μας... σκοτωνόμαστε σε καυγάδες... αλλά ρε φίλε... μόλις ενωθούμε, είναι σαν να πίνουμε το μαγικό ζωμό και να υποχρεώνουμε τους άλλους να αποδεχτούν κάποια πράγματα.

Το ερώτημα που θέτει ο ΣΚΑΙ , νομίζω είναι καλό , αλλά φοβάμαι οτι λόγω έλλειψη παιδειας, θα δούμε τραγελαφικά αποτελέσματα. Μακάρι να διαψευσθώ.

Gandalf

ermiss
05/05/2008, 15:03
Να βάλουμε και καμιά γυναίκα το σκεφτήκαμε? η το αφήσαμε για τις φεμινίστριες και μόνο? :D :D

Gandalf dr685sm
05/05/2008, 15:09
Δύσκολο για γυναίκα που να έκανε κάτι σημαντικό ... σε μια άκρως πατριαρχική κοινωνία των Ελλήνων.

Μοναδική που μου έρχεται στο μυαλό είναι η Μελίνα Μερκούρη , κυρίως επειδή είναι πιο σύγχρονη αλλά και γιατί έδειξε Ελληνική ψυχή , σε ενα σημερινό κόσμο που φοβάται και να το δηλώσει , μήπως χαρακτηριστεί Εθνικιστής.

Gandalf

npat
05/05/2008, 15:09

Ερωτηση:

Πρεπει να επεκταθω;

Μπράβο ρε Κώστα! Έδωσες τη μόνη λογική απάντηση σε τέτοιου είδους βλαχο-αμερικάνικους "διαγωνισμούς".

Πάρτε το χαμπάρι! Τα περισσότερα πράγματα στο κόσμο ΔΕΝ είναι μονοδιάστατα (ούτε μπορούν να γίνουν): Δεν υπάρχει ούτε "ο καλύτερος" ούτε "ο σημαντικότερος". Είναι σαν να ρωτάς "πιο είναι πιο χρωματιστό? Το μπλέ ή το κόκκινο?". Κάθε άνθρωπος έχει έναν "αντίκτυπο" στον κόσμο (ο οποίος δεν είναι ποτέ μόνο θετικός και ποτέ μόνο αρνητικός). Η προσφορά του είναι αυτή που είναι. Το να ποσοτικοποιήσει κανείς αυτές τις προσφορές και να τις βάλει σε έναν άξονα (για να μπορέσει να πει ποιος είναι "σημαντικότερος") πέρα από αστείο είναι χρήσιμο μόνο σε κάτι αμερικανάκια που το μυαλό τους δουλεύει αποκλειστικά με "τοπ-τεν" και "δε γουορλντς μοστ φειμους" και άλλες τέτοιες μπούρδες.

Gandalf dr685sm
05/05/2008, 15:22
npat... πέρα απο την μονοδιάστατη όπως σωστά λες απεικόνιση, έχεις όμως και μια ιδέα του τι έχει στο μυαλό του ο καθείς σαν ιστορία της χώρας.

Πάμε ενα στοίχημα οτι θα δούμε ονόματα όπως Χριστόδουλος, Γ.Παπανδρέου , Καραμανλής , κτλ... που δεν θα αγγίζουν καθόλου το σύνολο της ιστορίας μας;

Ενα καλό quiz είναι για μένα, για να δώ τι σκέφτονται οι νεο-Έλληνες και πόσο γνώστες της ιστορίας τους είναι... έστω και αν πρέπει να συγκρίνουν μήλο με καρέκλα.

Gandalf

hidefnick
05/05/2008, 15:46
Για άλλη μια φορά (με εξαίρεση τον MikeG) επικεντρωνόμαστε στην αρχαιότητα, είτε όπως την ενοούμε εδώ (Αριστοτέλης) είτε όπως την ενοούν παραέξω (Κολοκοτρώνης).

Αλλά φυσικά οι έλληνες που έζησαν και διέπρεψαν στα εξωτερικά, πάντα δηλώνοντας ότι είναι έλληνες, δεν ακούστηκαν ποτέ εδώ, μιάς και χάλαγαν την μόστρα των εδώ τεράτων ιδιοφυιας και προσφοράς. (Δερτούζος, Νεγκρεπόντε, Νανόπουλος)

Δεν είδα ούτε καν Ελύτη και, γιατί όχι, Κάλλας πουθενά. Ούτε καν Χατζηδάκη. Ο ένας με Νόμπελ ο άλλος με Οσκαρ και η Κάλλας ίσως η πίο αναγνωρισμένη και αναγνωρίσιμη διεθνώς προσωπικότητα που έβγαλε ποτέ αυτή η χώρα.

Οσο για το quiz που λέει ο μάγος, δυστυχώς μόνο τα κλάματα προβλέπω να βάζουμε βλέποντας τι θα ψηφίσουν οι πατριώτες μας.

Και φυσικά να μην ξεχάσουμε να βάλουμε και την Γιάννα.

Ξεκολλάτε λέμεεεεεεεεεεεεε:wave2: :wave2: :wave2:

Gandalf dr685sm
05/05/2008, 15:52
Για την Κάλλας έχεις δίκιο και επαυξάνω...

Για Ελύτη και Χατζιδάκη συμφωνω, αν και για μένα πάντα , θεωρώ τον Όμηρο πολύ καλύτερο σαν ποιητή συνθέτη. Θα μου το επιτρέψεις αυτό...

Για τους άλλους θα μου επιτρέψεις να έχω τις αμφιβολίες μου , ειδικά για τους Νεγροπόντε, Νανόπουλος κτλ που ναι μεν είναι Ελληνικής Εθνικότητος και τιμούν την χώρα μας, σαν παρουσία στο εξωτερικό αλλά δεν μπορώ να διακρίνω που ακριβώς, βοηθούν την χώρα μας σε εθνικό επίπεδο.

Πάντως σε τελική ανάλυση , θεωρώ πως είναι καθαρά προσωπική γνώμη και ώς τέτοια την εκφράζω.

Gandalf

hidefnick
05/05/2008, 15:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Για τους άλλους θα μου επιτρέψεις να έχω τις αμφιβολίες μου , ειδικά για τους Νεγροπόντε, Νανόπουλος κτλ που ναι μεν είναι Ελληνικής Εθνικότητος και τιμούν την χώρα μας, σαν παρουσία στο εξωτερικό αλλά δεν μπορώ να διακρίνω σε ποιό ακριβώς επίπεδο , βοηθούν την χώρα μας σε εθνικό επίπεδο.
Gandalf

Αν το δούμε έτσι, και η Κάλλας δεν νομίζω ότι έπραξε και τίποτα για την χώρα. Ηταν μια ντίβα με όλα τα κουσούρια του τίτλου. Αλλα τελικά ήταν μια μεγάλη ελληνίδα, νομίζω.

Έίναι όντως καθαρά προσωπικές οι επιλογές όπως λες, αλλά με ενοχλεί πολύ αυτή η αρχαιολατρεία που έχουμε. Επιβαιβεώνουμε αυτούς που λένε ότι η Ελλάδα σταμάτησε να παράγει προσωπικότητες, τέχνη και γενικά πολιτισμό, πριν 2000 χρόνια. :wave2: :wave2:

Gandalf dr685sm
05/05/2008, 16:05
οχι δεν σταμάτησε... αλλοίμονο...

Αλλά δεν είναι τα ίδια μεγέθη. Οι μέν πρώτοι καθόρισαν την πορεία του κόσμου, οι μεν δεύτεροι τεράστιοι εθνικά, αλλά ελάχιστα γνωστοί διεθνώς (εξαιρουμένης της Κάλλας, λόγω του δεσμού της με τον Ωνάση ). Ίσως ο Ελύτης να διαφεύγει των όσων είπα παραπάνω.

Το σκεπτικό για μένα είναι οι Έλληνες που άλλαξαν την πορεία του κόσμου, με επήρροια τόσο εντός χώρας, όσο και σε όλη την υδρόγειο. Δυστυχώς ή ευτυχώς , ελάχιστοι το έκαναν μετά την Τουρκοκρατία.

Ο Κολοκοτρώνης που διά βίας και πολέμου μας έβαλε στον χάρτη σαν στρατηγός.
Ο Καποδίστριας που μας έδειξε τι σημαίνει να κυβερνάς ΣΩΣΤΑ ενα κράτος-έθνος.
Η Μερκούρη γιατί μας έδειξε τι σημαίνει η ιστορική μας κληρονομιά και γιατί πρέπει να μαχόμαστε για αυτήν.

Είναι όπως λέω η δική μου γνώμη και βάση αυτής σκέπτομαι. Σίγουρα θα ξεχάσω κάποιους και σίγουρα η κρίση μου είναι πολύ μικρή απέναντι στην βαρύτητα των ονομάτων της ιστορίας μας. Για αυτό και ίσως θα ήταν πιο σωστό για μένα να οριστεί το ποιές ήταν οι ακριβείς χρονικές περίοδοι που η Ελλάδα διέπρεψε και οχι μόνο τα "τέκνα" της.

Εκεί ίσως είναι και η αδυναμία του δημοψηφίσματος που όντως κινείται στο αν ο Αβρααμ Λίνκολν ή ο Bush έκανε το καλύτερο για τις ΗΠΑ, μιας και η συγκεκριμένη χώρα δεν έχει απλά Ιστορία να επιδείξει.

Gandalf

hidefnick
05/05/2008, 16:30
Εκεί ίσως είναι και η αδυναμία του δημοψηφίσματος που όντως κινείται στο αν ο Αβρααμ Λίνκολν ή ο Bush έκανε το καλύτερο για τις ΗΠΑ, μιας και η συγκεκριμένη χώρα δεν έχει απλά Ιστορία να επιδείξει.

+1000

Και βέβαια το γκάλοπ (δημοψηφισμα-τεστ) έρχετε σε μια περίοδο που αναμένονται πολλές αλλαγές στην χώρα. Από το σπάσιμο (λέμε τώρα) του δικοματισμού, την εξωτερική πολιτική, τους γάμους ομοφυλοφύλλων, έως την προσπάθεια να πατήσει η εκκλησία σε πραγματικές για την κοινωνία βάσεις και να κινηθεί πάνω σε αυτές (κάτι που χαλάει πολύ την πιάτσα του κατεστημένου κάποιων παπάδων).

Τέτοιες κινήσεις μπορούν να δημιουργήσουν πολώσεις πολύ βολικές για κάποιους, σε τέτοιες εποχές.

stavrogin
05/05/2008, 16:36
Για την Κάλλας έχεις δίκιο και επαυξάνω...

Για Ελύτη και Χατζιδάκη συμφωνω, αν και για μένα πάντα , θεωρώ τον Όμηρο πολύ καλύτερο σαν ποιητή συνθέτη. Θα μου το επιτρέψεις αυτό...

Για τους άλλους θα μου επιτρέψεις να έχω τις αμφιβολίες μου , ειδικά για τους Νεγροπόντε, Νανόπουλος κτλ που ναι μεν είναι Ελληνικής Εθνικότητος και τιμούν την χώρα μας, σαν παρουσία στο εξωτερικό αλλά δεν μπορώ να διακρίνω σε ποιό ακριβώς επίπεδο , βοηθούν την χώρα μας σε εθνικό επίπεδο.

Πάντως σε τελική ανάλυση , θεωρώ πως είναι καθαρά προσωπική γνώμη και ώς τέτοια την εκφράζω.

Gandalf

Ομηρος ποιητης κι οχι συνθετης βεβαια ,δε παιζει συγκριση με 3000 χρονια νεοτερους γιατι...

...γιατι αλλα περιβαλλοντα ,αλλες γλωσσες αλλες αναγκες αλλα συμπαντα ,αλλα ολα.

Πεφτεις σε ολα τα σφαλματα που ανεφεραι ο npat.
Καταλαβαινω οτι ανεφερες τα περι προσωπικης γνωμης η οποια σε μια συγκριση πχ Σεφερη-Ελυτη θα ειχε νοημα αλλα Ομηρου-Ελυτη;

marios8
05/05/2008, 18:12

O stavrogin έχει δίκιο. Πώς είναι δυνατόν να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα??:confused: :confused:

Είναι τουλάχιστον αστείο .

arhs
05/05/2008, 20:10
επειδή παρακολουθώ το συγκεκριμένο θέμα και σε άλλα φόρουμ, αν και πιτσιρίκος, απορώ πως κανείς μα κανείς δεν έχει αναφέρει τον παπανικολάου...

Gandalf dr685sm
06/05/2008, 11:05
Stavrogin..

Η σύγκριση είναι αναγκαστική μιας και προσπαθείς να χωρέσεις 5 ανθρώπους απο 5000 χρόνια ιστορίας της Ελλάδος σε μια κατάταξη. Για αυτό είπαμε οτι είναι μονοδιάστατη.
Το κριτήριο εδώ είναι μοναδικό. Το έργο του ενός διδάσκεται ακόμα , μετά απο 3000 χρόνια περίπου και αναλύεται ακόμα και σε ξένα πανεπιστήμια, συν το οτι αποτελεί (σε μερικά σημεία μόνο) ιστορική πηγή.

Για αυτό και θεωρώ οτι είναι κάτι παραπάνω (εντάξει... είπαμε... στο πλαίσιο της ηλίθιας σύγκρισης) με έργα άλλων πολύ μεγάλων ανθρώπων.

Υ.Γ. Όντως και τον Παπανικολάου ξεχάσαμε, και τον Δημόκριτο και εκατοντάδες άλλους ανθρώπους που γεμίζουν το πάνθεον της Ιστορίας μας.

Gandalf

Julius
06/05/2008, 11:14
:evil: :a26:

vangelis 64
06/05/2008, 11:42
Εγώ θα πω δυο λογάκια για δύο τεράστιες(κατ' εμέ)μορφές που τούς κατάπιε το γνωστό "Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της".
Ο ένας είναι ο πολύ γνωστός Μανώλης Χιώτης που ο κόσμος τον ξέρει επειδή έπαιζε γρήγορα,επειδή έβαλε το μπουζούκι στα σαλόνια κι επειδή έχουν ακούσει το "περασμένες μου αγάπες".Τέτοιες σαχλαμάρες δηλαδή.:sick:
Λοιπόν αυτός ο άνθρωπος(πάντα κατά τη γνώμη μου)ήταν ο μεγαλύτερος επαναστάτης,η μεγαλοφυΐα,το πιο προχωρημένο μυαλό,η φωτιά,το πάθος και η τρέλλα που πρέπει να έχεις για να ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ μουσική.
Για μάς βέβαια είναι αυτό που περιγράφτηκε παραπάνω.Στην Αμερική όμως δέχθηκε την καθολική καταξίωση πρώτα από τον Χέντριξ,που είχε πάθει την πλάκα του και το δήλωσε,κατόπιν έγινε επίτιμος πολίτης τών ΗΠΑ και καθηγητής στο Μπέρκλεϊ,που για όσους δεν ξέρουν είναι η μεγαλύτερη μουσική σχολή στον κόσμο.
Κι όλα αυτά,χωρίς να ξέρει πού γράφεται το ντο.Ο Χατζηδάκις σπούδασε,μόχθησε,έγραψε,έδωσε πολλά πράγματα.Έλαβε όμως αυτό που τού άξιζε.Ο Χιώτης όχι.
Για τον Χάρη τον Λεμονόπουλο τα πράγματα είναι πιο θολά.Δεν τον ξέρει σχεδόν κανείς σήμερα εκτός από κάτι τρελλαμένους και μυημένους.
Ήταν βιολιστής στη Γαλλία και στα 35 του μαθαίνει μπουζούκι και περνάει όλη του τη σοφία από την κλασσική μουσική σ' αυτό το όργανο.
Το 67 έπαιξε,συνοδεία συμφωνικής,Μπραμς και Τσαϊκόφσκι με το μπουζούκι.30 χρόνια αργότερα ο Πολυκανδριώτης έκανε κάτι ανάλογο,παίζοντας δικές του μαλακίες στο Μέγαρο με τη συμφωνική τής Βουδαπέστης και δήλωνε ότι "Σήμερα ανακαλύφθηκε το μπουζούκι,είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει".Α να χαθείς καλαμπόρτζη!:mad:

Και ο Μανώλης και ο Χάρης δεν πρόλαβαν να κλείσουν τα 50.(Για την ακρίβεια ο Χιώτης πέθανε τη μέρα τών γενεθλίων του).Ο ένας από καρδιά-λέγε με μαράζι-ο άλλος από το αλκοόλ και το χασίσι-ξαναλέγε με μαράζι-.
Συμπαθάτε με για τον οίστρο,αλλά αισθανόμουνα την ανάγκη να τα πω αυτά.:wave2:

Operater
12/05/2008, 12:46
Ανάμεσα στον Ηράκλειτο, στο Ηρόδοτο και στον Ευρυπίδη....μπήκε ο Θοδωρής Ζαγοράκης!!! :mad:

Δεν παιζόμαστε! :sad:

ΥΓ.: ΕΛΕΟΣ!!!!!!! :mad: :mad:

MikeG
12/05/2008, 12:50
Δείτε το top100 που βγήκε από την επιλογή του κόσμου για το ΣΚΑΙ & γελάστε, κλάψτε, χτυπήστε το κεφάλι σας στο τοίχο....:mad: :mad: :bigcry: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao: :eyepop:

Αγγελόπουλος Θεόδωρος
Άγνωστος Στρατιώτης
Αισχύλος
Ανδρόνικος Μανόλης
Αριστοτέλης
Αριστοφάνης
Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος
Αρχιμήδης
Βαμβακάρης Μάρκος
Βασίλειος Β' Βουλγαροκτόνος
Βέγγος Θανάσης
Βελουχιώτης Άρης
Βενιζέλος Ελευθέριος
Βουγιουκλάκη Αλίκη
Γκάλης Νίκος
Γλέζος Μανόλης
Γλύκατζη Αρβελέρ Ελένη
Δήμας Πύρρος
Δημόκριτος
Διάκος Αθανάσιος
Δραγούμης Ίων
Μουζάλα Έλενα
Ελύτης Οδυσσέας
Επίκουρος
Ευκλείδης
Ευρυπίδης
Ζαγοράκης Θοδωρής
Ηράκλειτος
Ηρόδοτος
Θαλής ο Μιλήσιος
Θεμιστοκλής
Θεοδωράκης Μίκης
Θεοτοκόπουλος Δομίνικος
Θουκυδίδης
Ιουστινιανός
Ιπποκράτης
Καβάφης Κωνσταντίνος
Καζαντζάκης Νικόλαος
Καζαντζίδης Στέλιος
Κάλλας Μαρία
Καποδίστριας Ιωάννης
Καραθεοδωρή Κωνσταντίνος
Καραϊσκάκης Γεώργιος
Καραμανλής Κωνσταντίνος
Καστοριάδης Κορνήλιος
Κλεισθένης
Κολοκοτρώνης Θεόδωρος
Κοραής Αδαμάντιος
Κοσμάς ο Αιτωλός
Κουν Κάρολος
Λαζόπουλος Λάκης
Λαμπράκης Γρηγόρης
Λεωνίδας
Λοϊζος Μάνος
Μακρυγιάννης Ιωάννης
Μαργιωρής Νικόλαος
Μέγας Αλέξανδρος
Μέγας Κωνσταντίνος
Μελάς Παύλος
Μερκούρη Μελίνα
Μεταξάς Ιωάννης
Μητρόπουλος Δημήτριος
Μπελογιάννης Νικόλαος
Μπουμπουλίνα Λασκαρίνα
Νανόπουλος Δημήτριος
Ξυλούρης Νίκος
Όθων
Όμηρος
Παλαιολόγος Κωνσταντίνος
Παλαμάς Κωστής
Παναγούλης Αλέξανδρος
Παξινού Κατίνα
Παπαδιαμάντης Αλέξανδρος
Παπαδόπουλος Γεώργιος
Παπαθανασίου Βαγγέλης
Παπανδρέου Ανδρέας
Παπανδρέου Γεώργιος
Παπανικολάου Γεώργιος
Περικλής
Πλαστήρας Νικόλαος
Πλάτωνας
Πλήθων Γεμιστός Γεώργιος
Πραξιτέλης
Πυθαγόρας
Ρίτσος Γιάννης
Σεφέρης Γεώργιος
Σημίτης Κώστας
Σολωμός Διονύσιος
Σόλωνας
Σοφοκλής
Σωκράτης
Τρικούπης Χαρίλαος
Τσιτσάνης Βασίλης
Φειδίας
Φεραίος Ρήγας
Φίλιππος της Μακεδονίας
Φλωράκης Χαρίλαος
Χατζιδάκις Μάνος
Χορν Δημήτριος
Ωνάσης Αριστοτέλης

MikeG
12/05/2008, 12:51
Έχει μέσα Μεταξά, Παπδόπουλο, Ζαγοράκη, Χριστόδουλο, Λαζόπουλο... :( :( :a21: :a24: :a26: :a28: :a31: :a31: :a06:

devil's animal
12/05/2008, 12:59
1. Καλομοίρα Σαράντη
2. Έλενα Βέντη
3. Χάρης Σιανίδης
4. Γωγώ Μαστροκώστα
5. Μπάμπης ο Εραστής

:D :D :D

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Εχετλαίος
12/05/2008, 13:07
Δηλαδή ρε κοπέλια, τι διαφορετικό περιμένατε;:confused:

vangelis 64
12/05/2008, 13:22
Έχει και τον Όθωνα η λίστα.Ποιόν Όθωνα ρε παιδιά,τον Ρεχάγκελ;:sad:

Εχετλαίος
12/05/2008, 13:25
Όχι ρε Βαγγέλη, τον Otto von Houfterman.
Σου λέω...δεν παλέυεται πια η κατάσταση...
Καλή η κουζουλάδα, δε λέω, αλλά....

vangelis 64
12/05/2008, 13:30
Πράγματι,δεν περίμενα κι εγώ κάτι καλύτερο,αλλά αφού βάλανε και τη Βουγιουκλάκη μπορώ να πεθάνω ήσυχος.

Εχετλαίος
12/05/2008, 13:32
Άστα, χέστα, βράστα...

Gia
12/05/2008, 13:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από arhs
επειδή παρακολουθώ το συγκεκριμένο θέμα και σε άλλα φόρουμ, αν και πιτσιρίκος, απορώ πως κανείς μα κανείς δεν έχει αναφέρει τον παπανικολάου...

Ο μοναδικος που μου ηρθε και ψηφισα ηταν αυτος!!! Ωραιος ο Αρης!
Φιλε μου πολλοι μαλλον δεν τον γνωριζουν η θεωρουν οτι το τεστ Παπ ειναι κατι μικρο.

Αχρειαστο να ειναι εχει σωσει εκατομμυρια γυναικες....Σε ολο τον κοσμο και αναγνωρισμενος διεθνως... Η αληθεια ειναι βεβαια οτι δυσκολα σου ερχεται.
Χαιρετω...

Operater
12/05/2008, 13:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gia
Ο μοναδικος που μου ηρθε και ψηφισα ηταν αυτος!!! Ωραιος ο Αρης!
Φιλε μου πολλοι μαλλον δεν τον γνωριζουν η θεωρουν οτι το τεστ Παπ ειναι κατι μικρο.

Αχρειαστο να ειναι εχει σωσει εκατομμυρια γυναικες....Σε ολο τον κοσμο και αναγνωρισμενος διεθνως... Η αληθεια ειναι βεβαια οτι δυσκολα σου ερχεται.
Χαιρετω...

Ενώ ένα τσούρμο άχρηστοι που τους πληρώνουμε και δεν έχουν αφιερώσει το χρόνο τους για τίποτα παραπάνω από το προσωπικό τους όφελος, μας έρχονται εύκολα και γρήγορα στο μυαλό...Ε ρε κλοτσίδια που θέλουμε να στανιάρουμε...

apav
12/05/2008, 13:46
Άγνωστος Στρατιώτης; :bigcry:

Εχετλαίος
12/05/2008, 13:47
Εξαιρετικά αμφίβολο ότι θα στανιάρουμε! Μπορεί και να μας αρέσει!

mixalakis
13/05/2008, 10:47
Έλεος!!!!!!!!

Ζαγοράκης, Βουγιουκλάκη!!

Αυτοί οι άνθρωποι που ψήφισαν έτσι δεν θα πρέπει να ψηφίζουν ούτε στις εκλογές.

Εχετλαίος
13/05/2008, 10:56
Βρε Μιχαλάκη, αν δεν ψήφιζαν αυτοί που λες νομίζεις ότι θα είχαμε να μας κυβερνούν αυτοί που μας κυβερνούν εδώ και αιώνες;
:D

mixalakis
13/05/2008, 10:58
Έτσι είναι.
Απλά κάθε φορά που επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο, με πιάνει μια απογοήτευση...

Εχετλαίος
13/05/2008, 11:04
Κακώς!
Πείσμα να σε πιάνει εσύ να βελτιώνεσαι και όσο μπορείς να βελτιώνεις και τα του περίγυρού σου!
Σιγά μη χαλάσουμε το στομάχι μας για το κάθε αμοιβαδοανεγγέφαλο ραπάνι.
:D

MikeG
30/01/2009, 08:16
Οι 100 "Μεγάλοι Έλληνες" με αλφαβητική σειρά:

Αγγελόπουλος Θεόδωρος, Άγνωστος Στρατιώτης, Αισχύλος, Ανδρόνικος Μανόλης, Αριστοτέλης, Αριστοφάνης, Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, Αρχιμήδης, Βαμβακάρης Μάρκος, Βασίλειος Β' Βουλγαροκτόνος, Βέγγος Θανάσης, Βελουχιώτης Άρης, Βενιζέλος Ελευθέριος, Βουγιουκλάκη Αλίκη.

Γκάλης Νίκος, Γλέζος Μανόλης, Γλύκατζη Αρβελέρ Ελένη, Δήμας Πύρρος, Δημόκριτος, Διάκος Αθανάσιος, Δραγούμης Ίων, Ελύτης Οδυσσέας, Επίκουρος, Ευκλείδης, Ευριπίδης, Ζαγοράκης Θοδωρής, Ηράκλειτος, Ηρόδοτος, Θαλής ο Μιλήσιος, Θεμιστοκλής, Θεοδωράκης Μίκης, Θεοτοκόπουλος Δομίνικος, Θουκυδίδης.

Ιουστινιανός, Ιπποκράτης, Καβάφης Κωνσταντίνος, Καζαντζάκης Νικόλαος, Καζαντζίδης Στέλιος, Κάλλας Μαρία, Καποδίστριας Ιωάννης,

Καραθεοδωρή Κωνσταντίνος, Καραϊσκάκης Γεώργιος, Καραμανλής Κωνσταντίνος, Καστοριάδης Κορνήλιος, Κλεισθένης, Κολοκοτρώνης Θεόδωρος, Κοραής Αδαμάντιος, Κοσμάς ο Αιτωλός, Κουν Κάρολος, Λαζόπουλος Λάκης, Λαμπράκης Γρηγόρης, Λεωνίδας, Λοϊζος Μάνος.

Μακρυγιάννης Ιωάννης, Μαργιωρής Νικόλαος, Μέγας Αλέξανδρος, Μέγας Κωνσταντίνος, Μελάς Παύλος, Μερκούρη Μελίνα, Μεταξάς Ιωάννης, Μητρόπουλος Δημήτριος, Μπελογιάννης Νικόλαος, Μπουμπουλίνα Λασκαρίνα, Μουζάλα Έλενα, Νανόπουλος Δημήτριος, Ξυλούρης Νίκος.

Όθων, Όμηρος, Παλαιολόγος Κωνσταντίνος, Παλαμάς Κωστής, Παναγούλης Αλέξανδρος, Παξινού Κατίνα, Παπαδιαμάντης Αλέξανδρος, Παπαδόπουλος Γεώργιος, Παπαθανασίου Βαγγέλης, Παπανδρέου Ανδρέας, Παπανδρέου Γεώργιος, Παπανικολάου Γεώργιος, Περικλής, Πλαστήρας Νικόλαος, Πλάτωνας, Πλήθων Γεμιστός Γεώργιος, Πραξιτέλης, Πυθαγόρας.

Ρίτσος Γιάννης, Σεφέρης Γεώργιος, Σημίτης Κώστας, Σολωμός Διονύσιος, Σόλωνας, Σοφοκλής, Σωκράτης, Τρικούπης Χαρίλαος, Τσιτσάνης Βασίλης, Φειδίας, Φεραίος Ρήγας, Φίλιππος της Μακεδονίας, Φλωράκης Χαρίλαος, Χατζιδάκις Μάνος, Χορν Δημήτριος, Ωνάσης Αριστοτέλης.

http://www.skai.gr/master_story.php?id=109128

Akatanomastos
30/01/2009, 08:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG

Λαζόπουλος Λάκης

αν υποψιαστω οτι ειναι ο λαζοπουλος, θα τρελλαθω......:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:bigcry: :bawl: :bigcry:

Akatanomastos
30/01/2009, 08:39
προλαβαινω να ψηφισω?

θελω να ψηφισω τον πρετεντερη, τον παπαχελα, και ολους τους αλλους πρακτορες των αμερικανων για την πολιτιμη βοηθεια ολα αυτα τα χρονια:rotflmao:

el_hymador
30/01/2009, 09:55
:lol: :lol: :lol:

O Zαγορακης, η Βουγιουκλακη, ο Γιωργακης με τον Κωστακη, ο Αρης Βελουχιωτης, ο Καζαντζιδης, ο Λαζοπουλος και ο Γιωργος Παππαδοπουλος (!)....

Το πρωτο συμπερασμα που εξαγεται ειναι οτι ειμαστε ηλιθιοι και δεν καταλαβαινουμε τι σημαινει "σημαντικη" προσωπικοτητα...ο δε πολιτικος φανατισμος μας ειναι στα ορια του φονταμενταλισμου...

απορω που λειπει ο Νοτης Σφακιανακης απο την λιστα. ,

tai
30/01/2009, 11:35
ρε σεις, τους πιο δημοφιλείς βγάλανε οχι τους ποιο "μεγάλους'
οτι εχει ο καθένας στο μυαλό του βάζει.
Οτι "πρότυπα" έχει.

Εμένα πάντως μου αρέσει που βγάζουμε τον Λαζόπουλο και την Βουγιουκλάκη και τον Ζαγοράκη, σε αντιπαράθεση με τον Αριστοτέλη τον Κολοκοτρώνη και τον Ρίτσο.:bawl:

Εξηγείται τώρα γιατι έχουμε αυτα τα χάλια, ειναι εύκολο:(

devil's animal
30/01/2009, 11:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
ρε σεις, τους πιο δημοφιλείς βγάλανε οχι τους ποιο "μεγάλους'
οτι εχει ο καθένας στο μυαλό του βάζει.
Οτι "πρότυπα" έχει.

Εμένα πάντως μου αρέσει που βγάζουμε τον Λαζόπουλο και την Βουγιουκλάκη και τον Ζαγοράκη, σε αντιπαράθεση με τον Αριστοτέλη τον Κολοκοτρώνη και τον Ρίτσο.:bawl:

Εξηγείται τώρα γιατι έχουμε αυτα τα χάλια, ειναι εύκολο:(

+πολλα παππου!!
:beer: :beer: :beer:

SVX
30/01/2009, 11:54
Τζιμης Πανουσης...
αφανης ηρωας......

σκνιπα στην μυτη της σεμνοτυφιας....

μπουνια στα @ρχιδι@ των ΔΗΘΕν....

Blender του κατεστημενου.....

Iggy pop 150 κιλων...

το ΡΟΚ που εσβησε και ολους μας λειπει.....

tai
30/01/2009, 12:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
Τζιμης Πανουσης...

το ΡΟΚ που εσβησε και ολους μας λειπει.....

δεν έσβησε ρε συ

μεταμορφώθηκε σε επιτυχημένο sow man :smokin:

AFROPANTELOS
31/01/2009, 03:36
Αισχος .....

Πουθενα η ΘΩΔΗ.

Τι λαος ειμαστε τελος παντων

mixalakis
31/01/2009, 08:07
Είναι πραγματικά απίστευτα τα κριτήρια με βάση τα οποία ψηφίζει ο λαός μας!!

Όταν ψηφίζεις για τον μεγαλύτερο Έλληνα όλων των εποχών θα πρέπει ή να έχει μείνει στην ιστορία ή να υπάρχει η προοπτική να μείνει στην ιστορία, φυσικά για καλό λόγο.

Θα περίμενε κανείς από τους 100 τουλάχιστον οι μισοί, για να μην πω περισσότεροι, να ήταν από την αρχαία Ελλάδα.
Επίσης πολλοί ακόμα θα έπρεπε να προέρχονται από τις υπόλοιπες περιόδους της ελληνικής ιστορίας και πραγματικά δυσκολεύομαι να πιστέψω ποιος από τους σύγχρονους Έλληνες θα μπορούσε να φτάσει τις πραγματικά μεγάλες προσωπικότητες της ιστορίας μας.

Ακόμα η προσωπικότητες αυτές, δεν αρκεί να έχουν διαπρέψει στον τομέα τους, αλλά να διαθέτουν μια συνολικά πλήρη και πολύπλευρη προσωπικότητα με ευρεία μόρφωση και πνευματική καλλιέργεια.

Εγώ συμφωνώ πλήρως φυσικά με Αρχιμήδη, Αριστοτέλη, Βενιζέλο Ελευθέριο, Δημόκριτο, Διάκο Αθανάσιο, Ευκλείδη, Θουκυδίδη, Καποδίστρια Ιωάννη, Καραθεοδωρή Κωνσταντίνο, Κολοκοτρώνη Θεόδωρο, Πλάτωνα και Φεραίο Ρήγα.

Τώρα για αυτούς που δεν θα έπρεπε να είναι ούτε στους 10.000 μεγαλύτερους Έλληνες δεν θέλω να σχολιάσω.

super_toto
02/02/2009, 06:08
Δεν μου προκαλούν εντυπωση τα άτομα που ψηφίζει ο κόσμος πχ. Βουγιουκλάκη, Ζαγοράκης κτλ.

Δηλαδή εσείς στην καθημερινότητά σας και με τα άτομα που συναναστρέφεστε δεν βλέπετε ότι οι περισσότεροι έλληνες είναι αυτού του επιπέδου? Που είναι το περίεργο?

Πολύ σωστά λέει ο ται ότι ετσι εξηγούνται τα χάλια μας.

atsag
04/02/2009, 13:43
Ρε παιδια, πραγματικα δε μπορει να συγκρινει καποιος προσωπικοτητες διαφορετικου χωρου. Αλλο διεπρεψαν ως επιστημονες, αλλοι ως πολιτικοι (πολυ παλια) αλλοι ως πολεμαρχοι κλπ κλπ. Ισως θα βοηθουσε μια επιλογη τριαδας απο καθε τομεα.

SnakeMJK
05/02/2009, 03:37
Μήπως δεν έχουμε 100 μεγάλους Έλληνες και μπαίνουν σφήνα και τα νούμερα;

Ή πιο απλά, μήπως δεν γνωρίζουμε πραγματικά ποιοι είναι οι μεγάλοι Έλληνες;

DrBig
06/02/2009, 20:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από atsag
Ρε παιδια, πραγματικα δε μπορει να συγκρινει καποιος προσωπικοτητες διαφορετικου χωρου. Αλλο διεπρεψαν ως επιστημονες, αλλοι ως πολιτικοι (πολυ παλια) αλλοι ως πολεμαρχοι κλπ κλπ. Ισως θα βοηθουσε μια επιλογη τριαδας απο καθε τομεα.

Σωστο. Παντως ο Αρχιμηδης μπορει και να ηταν ο πιο ευφυης ανθρωπος που εζησε ποτε.

ΚΟΜΠΙΝΙΕΡΗΣ
22/02/2009, 11:37
Τι λεμε τωρα αφου δεν ψηφιστικε το παραδειγμα προς μιμιση υπουργου πολιτισμου ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΑΠΗΣ η ερευνα δεν εχει αξια κ ενδιαφερον. ρε παιδια απο που να ξερουν κ να μαθουν για τους μεγαλους ελληνες οταν κ η ιστορια που διδασκονται πλεον τους εχει σχεδον πρσπερασει κ οι καθηγητες δινουν περισσοτερη εμφαση στο διαγωνισμο της μαλακοvision?

ilias s.m.
22/02/2009, 12:05
εδω ξεχασανε τον Γεωργιου,τον μητσηκωστα και τον αλεφαντο!!!!!!!!:rotflmao: θα μας τρελανουν εντελος μου φαινεται!ας προσπαθησουμε τουλαχιστον να ψηφησουμε καμια σοβαρη και ισχυρη προσοπηκοτητα να βελτιωσουμε την κατασταση!!!

dez
10/04/2009, 10:53
για οσους δε το χουν ηδη δει, ξεκινησε μια νεα προσπαθεια για μια σοβαρη ψηφοφορια

ελληνες (http://mallakesellines.blogspot.com/)

stvr1
10/04/2009, 11:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από dez
για οσους δε το χουν ηδη δει, ξεκινησε μια νεα προσπαθεια για μια σοβαρη ψηφοφορια

ελληνες (http://mallakesellines.blogspot.com/)

Έχουμε ήδη ψηφίσει!!!!:D

TROOPER
10/04/2009, 11:10
αποψη μου...δεν ειναι σωστο να συγκρινουμε ανθρωπους διαφορετικων περιοδων και τελειως διαφωρετικης ''υφης'' μεταξυ τους.

πως μπορω να συγκρινω τον παπανικολαου με τον περικλη?

η τον μ.αλεξανδρο με τον σωκρατη ?

νομιζω οτι ειναι αστοχο...

χωρις προθεση αντιπαραθεσης με κανεναν :wave2:

ermiss
10/04/2009, 11:58
Τουλάχιστον θα μπορούσαν να το έχουν ανα κατηγορία, πολιτική, τέχνη, φιλοσοφία, στρατό***λοι κλπ

dez
10/04/2009, 11:58
trooper: καλα ενταξει, το link το ειδες ομως? :D

TROOPER
11/04/2009, 22:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από dez
trooper: καλα ενταξει, το link το ειδες ομως? :D

ευχαριστω ρε φιλε !

ειλικρινα !

εσκασε λιγο το χειλακι μου και το ειχα αναγκη ! :beer:

OzZzZzY
12/04/2009, 04:49
δειχνουμε για αλλη μια φορα την τεραστια αμορφοσια μας και ελλειψη πληροφορησης.... Λογικο ειναι να βαζουν τον Ζαγορακη γιατι ολοι ξερουν τι "δραση" του :rolleyes: :rolleyes: , ενω πχ για τον Βενιζελο ξερουν οτι ειναι αεροδρομιο, πιθανων να ξερουν οτι ειναι το αλλο ονομα της Πανεπιστημιου.... ε αυτα