PDA

View Full Version : Απόσυρση παλιού παπιού

aetosa
29/04/2008, 11:49
Έχω ένα παλιό πενηντάρι παπί, Honda c50, που όμως δεν το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια, επειδή έχει πρόβλημα στις 'φωλιές' των ρουλεμάν του στροφάλου.
Σκέφτομαι να το πάω σε μια από τις εταιρείες ανακύκλωσης οχημάτων να το δώσω.
Δεν έχω πληρώσει τέλη κυκλοφορίας από το 2001.
Πρέπει να τα πληρώσω για να το αποσύρω? Πόσο κάνουν?
Στην εταιρεία ανακύκλωσης, θα τους πληρώσω για να το πάρουν? Ή θα με πληρώσου? Ή τίποτα από τα δύο?
Γενικώς, τι με συμφέρει να κάνω?
Θέλει κανείς να του το χαρίσω?

MikeG
29/04/2008, 11:53
Σε μια εταιρία ανακύκλωσης ούτε θα πάρεις, ούτε θα δώσεις χρήματα.
Θα σου πρότεινα να το δώσεις σε κάποιον που σκοπεύει να αγοράσει καινούρια μηχανή, ώστε να το αποσύρει & να έχει τις σημαντικές διευκολύνσεις στη συνέχεια, με τα 5 χρόνια πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας.

:wave2:

MIKE_16V
29/04/2008, 12:04
Νομιζω οτι πρεπει να ειναι πανω απο 50cc για να ισχυει η αποσυρση και τα οφελη της.

dimokritos
29/04/2008, 15:02
καλύτερα δώστο σε κάποιον που θέλει να αγοράσει καινούργια μηχανή. τα οφέλη εκτός απο την απαλλαγή για 5 χρόνια στα τέλη κυκλοφορίας, είναι και τα τέλη ταξινόμησης. τα τελευταία διαφέρουν ανάλογα με τα κυβικά. ενδεικτικά σου λέο ότι για μοτοσυκλέτα 1000 κυβικών είναι περίπου 700ε. διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. το πόσο θα το πουλήσεις μπορείς να το συζητήσεις με τον αγοραστή αλλά μην ξεχνάς ότι είναι παπί 50αρι παλιό, άσχετα με το πόσα θα κερδίσει αυτός.

τα τέλη αν θα πρέπει να είναι πληρωμένα και αν χρειάζεται να έχει ασφάλεια το μηχανάκι, με ενδιαφέρει και μενα σαν πληροφορία.

μια άλλη παράμετρος είναι και η χρονολογία πρώτης άδειας που πρέπει να είναι, αν θυμάμαι καλά, για 50αρακια μέχρι το 96 και για πιο μεγάλη μηχανή μέχρι το 94 για να γίνει η απόσυρση.

aetosa
29/04/2008, 15:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimokritos

μια άλλη παράμετρος είναι και η χρονολογία πρώτης άδειας που πρέπει να είναι, αν θυμάμαι καλά, για 50αρακια μέχρι το 96 και για πιο μεγάλη μηχανή μέχρι το 94 για να γίνει η απόσυρση.
Η πρώτη άδεια είναι σίγουρα πριν το 96. Είναι το στρογγυλοφάναρο Honda c50. Το χα πάρει μεταχειρισμένο.
Άντε, ποιός ενδιαφέρεται να του το δώσω?

makishornet
17/11/2008, 19:36
Παιδιά έκανα μία αναζήτηση για το θέμα ακριβώς αυτό που αναφέρετε σε αυτήν την συζήτηση!

Εχω και εγώ ένα παπί χρόνια παροπλισμένο περίπου 10, GLX 50! Με Ανανέωση άδειας οπότε δεν ασχολήθηκα!

Αμέλησα να την ψάξω τότε και περάσανε τα χρόνια! ΜΑΛΑΚΙΑ, αλλά έγινε!

Το θέμα είναι τώρα ότι θέλω να το ξεφορτωθώ!

Τι κάνω με το λιγότερο δυνατό κόστος???????

tolkmt-03
17/11/2008, 20:31
Φίλε aetosa,σε ποια περιοχή βρίσκεται το μηχανάκι?Το έχεις ακόμα?

GIXXERAKIAS
17/11/2008, 20:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από makishornet
Παιδιά έκανα μία αναζήτηση για το θέμα ακριβώς αυτό που αναφέρετε σε αυτήν την συζήτηση!

Εχω και εγώ ένα παπί χρόνια παροπλισμένο περίπου 10, GLX 50! Με Ανανέωση άδειας οπότε δεν ασχολήθηκα!

Τι εννοεις θελεις να το ξεφορτοθεις??Να το δωσεις για πεταμα η για αποσυρση??Διευκρινισε λιγο τι θες να κανεις γιατι δεν βγαινει νοημα ετσι οπως το περιγραφεις φιλες μου.:wave2:

toulis
18/11/2008, 08:14
Δεν ξέρω τι γίνετε ακριβός με της αποσύρσεις αλλά από ότι ξέρω ( ρώτησα το καλοκαίρι για μια πενηντάρα βέσπα ).

Για να κάνεις μεταβίβαση πρέπει να πληρώσεις τα τελευταία 5 χρόνια συν έξοδα μεταβίβασης περίπου 80 - 90 ευρω σύνολο δηλαδή.

makishornet
18/11/2008, 08:31
Καλημέρα και πάλι!

Όταν λέω να το ξεφορτωθώ ενοώ ή να το πάω για απόσυρση, ή να το δώσω σε κάποιον ή για ανακύκλωση!

Με λίγα λόγια σε οποιαδήποτε περίπτωση θα πρέπει να πληρωθούν όσες ανανεώσεις άδειας δεν έχουν γίνει? (καθώς απότι ξέρω τα παπάκια τα 50αρια δεν έχουν τέλη κυκλοφοριας)

lantz
02/02/2009, 03:02
Γνωρίζει κανείς να μου πει πώς θα πάω στον ΟΔΔΥ στα άνω Λιόσια (βασικά που ακριβώς είναι)? Μένω κέντρο Λ. Αλεξάνδρας και το μηχανάκι σκεφτόμουν να το πήγαινα οδικώς.. :confused:

xenos
02/02/2009, 04:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από makishornet

glx, ε? Σίγουρα κάποιος θα το θέλει για ανταλλακτικά ή ακόμα και για κυκλοφορία. Σε τι κατάσταση είναι? Στείλε πμ με πληροφορίες... :)

sapila racing
02/02/2009, 05:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από lantz
Γνωρίζει κανείς να μου πει πώς θα πάω στον ΟΔΔΥ στα άνω Λιόσια (βασικά που ακριβώς είναι)? Μένω κέντρο Λ. Αλεξάνδρας και το μηχανάκι σκεφτόμουν να το πήγαινα οδικώς.. :confused:

Ειναι στην Μαγουλέζα, οχι στα Α Λιόσια. Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις. Είναι αποσπασμα της τέλευταίας διακύρηξης για μοτοσυκλέτες.

Από το www.oddy.gr

Να εχεις υπ οψιν οτι καμμια φορά συμβαίνει οταν πλειοδοτείς και το αγοράζεις να λείπουν πράγματα που ηταν επάνω οταν το είδες στην αλάνα...

Καλή τύχη!

Aρ. Πρωτ : 672/15-1-2009

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η Α Ρ Ι Θ Μ Ο Σ 3646B

Στις 26-1-2009 ημέρα Δευτέρα και ώρα 9:00 π.μ. , θα γίνει στην αίθουσα δημοπρασιών της ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΜΑΓΟΥΛΕΖΑΣ του Οργανισμού μας (Άνω Λιόσια, τηλ. 24.73.124 & 24.71.988) προφορική πλειοδοτική δημοπρασία, για να πουληθούν το καθένα χωριστά για KYKΛΟΦΟΡΙΑ και ΔΙΑΛΥΣΗ τα πάρα κάτω δίκυκλα (μοτοποδήλατα και μοτοσικλέττες) κοινοτικής προέλευσης, καθώς επίσης και δέκα εννιά (19) κατηγορίες δικύκλων για διάλυση κοινοτικής και μη κοινοτικής προέλευσης και μία (1) κατηγορία δικύκλων προερχομένων από απόσυρση. Όλα τα δίκυκλα βρίσκονται στην Αποθήκη Μαγουλέζας του ΟΔΔΥ και η τιμή εκκίνησης αναγράφεται στην διακήρυξη.
Η αποθήκη μας συγκοινωνιακώς εξυπηρετείται από τη λεωφορειακή γραμμή «Α12» ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ που έχει αφετηρία στην οδό Μάρνη (στο ύψος της Πατησίων) και ακολούθως από το τέρμα της με την τοπική «746» ΟΔΔΥ- ΛΙΜΝΗ-ΔΡΟΣΟΥΠΟΛΗ. Επίσης και μέσω της Αττικής οδού, 5η έξοδος.
Η επίσκεψη των δικύκλων επιτρέπεται για 5 εργάσιμες ημέρες πριν από τη δημοπρασία, δηλαδή από την 19-1-2009 μέχρι και την 23-1-2009 και ώρες 8:30 π.μ– 13:30 μ.μ.
Οι μοτοσικλέτες και τα μοτοποδήλατα πωλούνται σύμφωνα με τους ΝΕΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΡΟΧΟΦΟΡΩΝ-ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΩΝ, οι οποίοι επισυνάπτονται στην παρούσα διακήρυξη και διατίθενται στα γραφεία του ΟΔΔΥ και στις αποθήκες Μαγουλέζας, δήλωση άγνοιας αυτών δεν αποτελεί άλλοθι και δεν γίνεται δεκτή.