View Full Version : 1000
πλούτος των 1000 πιο πλούσιων ανθρώπων στη Βρετανία ισούται με τον πλούτο 677 εκατομμυρίων Ινδών (ΑΕΠ Ινδού=$1180)ενώ θα μπορούσε να ισούται με τον πλούτο 6 δις κατοίκων της Ζιμπάμπουε! (ευτυχώς υπάρχουν μόνο 13,2 εκ).
Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα των Sunday Times οι 1000 πιο πλούσιοι άνθρωποι (Rich List) στη Μ. Βρετανία κατέχουν αθροιστικά πλούτο αξίας 800 δις δολαρίων. Το ποσό αυτό υπολόγισα ὀτι είναι ίσο με ένα από τα παρακάτω:
1) Το ΑΕΠ της Ελλάδας εις το διπλάσιο και κάτι ακόμα.
2) Το ΑΕΠ της Πορτογαλίας σχεδόν στο τετραπλάσιο (ναι, είμαστε πιο πλούσιοι από τους Πορτογάλους).
3) Το ΑΕΠ της Ιρλανδίας σχεδόν στο τριπλάσιο.
4)Ακριβώς το ΑΕΠ της Ολλανδίας.
5)Το 30% του Βρετανικού ΑΕΠ.
Ας πούμε όμως ότι «μεταξύ κατεργαρέων υπάρχει ειλικρίνεια» και ας δούμε με τι άλλο ισούται ο πλούτος των 1000 πιο πλούσιων ανθρώπων στη Βρετανία:
1) Ισούται με τον πλούτο 270 εκατομμυρίων Κινέζων (Κατά κεφαλήν ΑΕΠ Κινέζου=$2960).
2) Ισούται με τον πλούτο 677 εκατομμυρίων Ινδών (ΑΕΠ Ινδού=$1180).
3) Θα μπορούσε να ισούται με τον πλούτο 6 δις κατοίκων της Ζιμπάμπουε! (ευτυχώς υπάρχουν μόνο 13,2 εκ).
Δεν ξέρω αν τα παραπάνω είναι φυσιολογικά αλλά πάντως εμένα κάτι δεν μου πάει καλά σε αυτή την ιστορία. Δεν είναι απλά ότι η αξία πλούτου 1000 ανθρώπων ισούται σε την αξία πλούτου κάποιων δις ανθρώπων στο κόσμο. Το μεγαλύτερο, ίσως, πρόβλημα είναι ότι εξαιτίας αυτού του τελείως παράλογου πλούτου καταστρέφεται η βιόσφαιρα και γίνεται ακόμη πιο δύσκολη η επιβίωση αυτών των φτωχών δισεκατομμυρίων του τρίτου κόσμου.
Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα στη Guardian, η φοροδιαφυγή των υπέρ πλούσιων στη Μ.Βρετανία θα μπορούσε να αυξήσει τις συντάξεις στη χώρα αυτή κατά 20%.
Το ζητούμενο όμως στον σημερινό κόσμο δεν είναι αυτό, το πρόβλημα των δυτικών ανθρώπων είναι ότι ο πλούτος αυτών των χρυσών χιλίων αυξήθηκε μόνο κατά 15% σε σχέση με πέρυσι αντί με 20% που είχε αυξηθεί προ πέρυσι......
greekrider.blogspot.com
mats8282
30/04/2008, 09:35
Απο το Forbes (http://www.forbes.com/2008/03/05/richest-billionaires-people-billionaires08-cx_lk_0305intro.html)
For the first time ever, the number of billionaires Forbes could identify crossed into four figures, reaching 1,125. The total net worth of the group is $4.4 trillion, up $900 billion from last year. Despite the turbulence in the U.S. markets, Americans account for 42% of the world's billionaires and 37%, of the total wealth; those shares are down two and three percentage points, respectively, from last year.
4.4 τρις δολλαρια 1125 <<ανθρωποι>> Το νουμερο ειναι $4,400,000,000,000
Οι 10 πρωτοι....
1. Warren Buffett $62 BIL
2. Carlos Slim Helu & family $60 BIL
3. William Gates III $58 BIL
4. Lakshmi Mittal $45 BIL
5. Mukesh Ambani $43 BIL
6. Anil Ambani $42 BIL
7. Ingvar Kamprad & family $31 BIL
8. KP Singh $30 BIL
9. Oleg Deripaska $28 BIL
10. Karl Albrecht $27 BIL
Ετσι για να ξερουμε....Α οι Αμερικανοι χασανε εδαφος στην λιστα....Ναι...Στους 20 πρωτους εχουν μονο 4 βεβαια εχουν ακομα τους πιο πολλους στο συνολο....Οι Ινδοι απο την αλλη εχουν 4 δικους τους στο top10....Οι Ρωσοι 87 δισ/χους συνολικα και ειναι το νουμερο 2 πισω απο τους Αμερικανους...59 εχει η Γερμανια..226 στο συνολο ειναι νεοεισερχομενοι...
Ο νεαροτερος,ισως στην ιστορια ειναι ο <<ιδρυτης>> του Facebook Mark Zuckerberg 23 ετων...Επισης ο 26 χρονος Yang Huiyan που ειναι ο πλουσιοτερος Κινεζος στην ηπειρωτικη Κινα...
Θα παρουν και αυτοι στο τελος τα προβλεπομενα 2 μετρα χωμα και θα τα βαλουν εκει που ξερουν...Παντως απο οσο ξερω μονο ο Bill Gates τα σκαει για φιλανθρωπιες χοντρα και δεν εχω ακουσει αλλον να πει οτι εστω μετα θανατον θα μοιρασει το 90+% της περιουσιας του σε φιλανθρωπιες....Αντε να δουμε θα το κανει?
Παντως 25,000 ανθρωποι την μερα πεθαινουν απο αιτιες που εχουν να κανουν με υποσιτισμο....
Οποτε να μαζευτουν ολοι μαζι και να τα βαλουν εκει που ξερουν....Ειναι οι φορες που ελπιζεις να υπαρχει Θεος....
:mad:
ΥΓ Και δεν νομιζω οι μεγαλεμποροι ναρκωτικων/οπλων κλπ να συμπεριλαμβανονται στην λιστα...Οποτε λογικα θα ειναι αρκετα μεγαλυτερη η λιστα αν μπουνε και τα πλυμενα λεφτα σε 100 off-shore εταιρειες...
Ωραία παιδιά... αφού τέλος πάντων στενοχωριέστε τόσο πολύ για το θέμα να δώσετε πρώτοι το καλό παράδειγμα χαρίζοντας τα τετρακύλινδρα σας μπας και με τα ίδια λεφτά μερικοί Ινδοί αγοράσουν κανένα σαραβαλιασμένο παπί να μην πηγαίνουν ξυπόλητοι με τα πόδια...:smokin: :smokin: :smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Ωραία παιδιά... αφού τέλος πάντων στενοχωριέστε τόσο πολύ για το θέμα να δώσετε πρώτοι το καλό παράδειγμα χαρίζοντας τα τετρακύλινδρα σας μπας και με τα ίδια λεφτά μερικοί Ινδοί αγοράσουν κανένα σαραβαλιασμένο παπί να μην πηγαίνουν ξυπόλητοι με τα πόδια...:smokin: :smokin: :smokin: :a18: :a19:
εδω δινουμε εκατομυρια να κλωτσανε 11 παλιαντρες μια μπαλα στους 1000 κολησαμε
mats8282
30/04/2008, 09:47
Ωραια λογικη μπραβο :a23: :a23:
ΥΓ Γρηγορα στις διαμαχες να γινει της τρελης :)
Operater
30/04/2008, 09:47
Ωραία παιδιά... αφού τέλος πάντων στενοχωριέστε τόσο πολύ για το θέμα να δώσετε πρώτοι το καλό παράδειγμα χαρίζοντας τα τετρακύλινδρα σας μπας και με τα ίδια λεφτά μερικοί Ινδοί αγοράσουν κανένα σαραβαλιασμένο παπί να μην πηγαίνουν ξυπόλητοι με τα πόδια...:smokin: :smokin: :smokin:
Υπάρχει και άλλος τρόπος ΤΗΕΟD...να καταναλώνεις λιγότερο. :wave2:
mats8282
30/04/2008, 09:53
Εγω λεω να χαρισω και το τετρακυλινδρο και το γραφειο μου και ενα οικοπεδο που εχω στο χωριο....Μαζι ομως θα χαρισω και τα χρεη στις τραπεζες....Οποτε θα τους βαλω μεσα τους ανθρωπους....Για αυτο αστο δεν λεει καλυτερα....
Εσενα που δεν σε στεναχωρει το θεμα τι προτιθεσαι να κανεις??
Περα του οτι δεν θες να το συζητας καθολου....
ΥΓ Και δεν μιλησαμε και για τις εταιρειες καθολου ε.....Δειτε και αυτο....
In total, the global 2000 companies now account for $30 trillion in revenues, $2.4 trillion in profits, $119 trillion in assets and $39 trillion in market value. Around the world, 72 million people work for these companies.
Εκει δουλευει ο 1/100 και εχουν εσοδα που φτανουν στο μισο του παγκοσμιου ακαθαριστου προιοντος...Τα κερδη τους το 3.6% αυτου....
GWP (gross world product): $65.82 trillion (2007 est.)
του ηλιθιου του εδειχναν το φεγγαρι και αυτος εβλεπε το δαχτυλο
mats8282
30/04/2008, 09:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
:a20: :a20: :a20: :a20: :a20:
ΥΓ Αλλα κανε λιγο υπομονη δεν μεταφερθηκε στις διαμαχες ακομα :lol:
ΥΓ2 Βαλε και εναν πιο ελαφρυ χαρακτηρισμο τωρα που το ξαναβλεπω :)
Τσ,τσ,τσ,...τι ευφράδεια...Ανατρίχιασα λέμε... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται
υγ δειγμα ευφραδειας παρτ του
devil's animal
30/04/2008, 12:20
πλούτος των 1000 πιο πλούσιων ανθρώπων στη Βρετανία ισούται με τον πλούτο 677 εκατομμυρίων Ινδών (ΑΕΠ Ινδού=$1180)ενώ θα μπορούσε να ισούται με τον πλούτο 6 δις κατοίκων της Ζιμπάμπουε! (ευτυχώς υπάρχουν μόνο 13,2 εκ).
Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα των Sunday Times οι 1000 πιο πλούσιοι άνθρωποι (Rich List) στη Μ. Βρετανία κατέχουν αθροιστικά πλούτο αξίας 800 δις δολαρίων. Το ποσό αυτό υπολόγισα ὀτι είναι ίσο με ένα από τα παρακάτω:
1) Το ΑΕΠ της Ελλάδας εις το διπλάσιο και κάτι ακόμα.
2) Το ΑΕΠ της Πορτογαλίας σχεδόν στο τετραπλάσιο (ναι, είμαστε πιο πλούσιοι από τους Πορτογάλους).
3) Το ΑΕΠ της Ιρλανδίας σχεδόν στο τριπλάσιο.
4)Ακριβώς το ΑΕΠ της Ολλανδίας.
5)Το 30% του Βρετανικού ΑΕΠ.
Ας πούμε όμως ότι «μεταξύ κατεργαρέων υπάρχει ειλικρίνεια» και ας δούμε με τι άλλο ισούται ο πλούτος των 1000 πιο πλούσιων ανθρώπων στη Βρετανία:
1) Ισούται με τον πλούτο 270 εκατομμυρίων Κινέζων (Κατά κεφαλήν ΑΕΠ Κινέζου=$2960).
2) Ισούται με τον πλούτο 677 εκατομμυρίων Ινδών (ΑΕΠ Ινδού=$1180).
3) Θα μπορούσε να ισούται με τον πλούτο 6 δις κατοίκων της Ζιμπάμπουε! (ευτυχώς υπάρχουν μόνο 13,2 εκ).
:a12:
ας αραξουμε σε κανα καφε το καλοκαιρακι με την φραμπεδουμπα μας και ας αραδιασουμε αυτες τις (αχρηστες κατα τ'αλλα) πληροφοριες σε κανα γκομενακι για να δει οτι εχουμε γνωσεις. (αν ειναι και καμια ψυχοπονιαρα, μπορει και να την ριξουμε)
:a56:
LsKostas
30/04/2008, 12:29
ας αραξουμε σε κανα καφε το καλοκαιρακι με την φραμπεδουμπα μας και ας αραδιασουμε αυτες τις (αχρηστες κατα τ'αλλα) πληροφοριες σε κανα γκομενακι για να δει οτι εχουμε γνωσεις. (αν ειναι και καμια ψυχοπονιαρα, μπορει και να την ριξουμε)
Σιγουρα στο καφε δεν θα πουμε τετοια πραγματα μεταξυ μας,
αλλα εδω στην δουλεια που μετραμε καποιες ωρες εδω μεσα και τιποτα παραπανω
ας γραφτει και τιποτα που μπορει να μας ανοιξει τα ματακια...δεν κανει κακο Σταυρο:wave2:
εγω παντως δεν ξανακανω φιλανθρωπια γιατι αποφασισα να κοιταξω το φεγγαρι
ο καθενας κοιταει πρωτα την παρτυ του και μετα κρινει.αν εκανε ο ιδιος το χρεος του προς τους φτωχους συνανθρωπους του τοτε ας κατακρινει.
ο χριστος ειπε ο εχων δυο χιτωνια να δωσει το ενα οχι ο εχων πανω απο 3 δισεκατομυρια χιτωνια να τα μοιρασει πρωτος.
και iosif εσυ που κοιτας το φεγγαρι για πες μας ειναι κουφιο σαν εσενα
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Akatanomastos
30/04/2008, 13:10
παιδια τι ψαχνετε τωρα για τα λεφτα?το συστημα ετσι δουλευει ωστε να συγκεντρωνεται πλουτος σε λιγους..
αυτοι οι παραλληλισμοι δεν εχουν νοημα, ειναι εντελως θεωρητικοι.
και πες οτι αυτοι οι 1000 γινονται <<καλοι ανθρωπο>> και δινουν τα λεφτα τους στους 500εκ. ινδους και εχουν ολοι τα ιδια λεφτα. ε και? μετα απο καποια χρονια τα ιδια θα γινουν.
δεν εχει τοσο σημασια ποιος εχει μετρητα, πλουτο, ποιος εχει υποδομες, επενδυει, <<κινει>> το χρημα του εχει το νοημα, και ολες οι 2ες 3ες χωρες δεν εχουν αυτη την δυνατοτητα
και ωπος και να το κανουμε αυτη η ταξικη αδικια ειναι απολυτα φυσιολογικη, ετσι ηταν παντα, ετσι θα ειναι παντα..
αλλου εχει νερο, αλλου εχει πετρελαια, αλλου χρυσαφι αλλου αμμο..
αυτα και αν δεν προκαθοριζουν την ευμαρεια ενος λαου
LsKostas
30/04/2008, 15:04
Ποιος ειναι ο χρηστος παλι?
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :lol:
mats8282
30/04/2008, 15:09
Αυτο το κοιταει ο καθενας την παρτη του ποτε δεν το καταλαβα....Το οτι ειναι δηλαδη 1000 ανθρωποι και εχουν 4.4 τρις δολλαρια εχει να κανει με το GSR το δικο μου ή με το τι κανω εγω...
Στο εγω βαλτε τον οποιονδηποτε εγω μικρο και μικρομεσαιο...
Και επειδη θα παει η κουβεντα στους χλιδανεργους παλι καλυτερα να το θεσω αλλιως...
Το τι φιλανθρωπια κανει ο καθενας ειναι σχετικο...Αλλος μπορει 20 ευρω αλλος 20,000,000 ευρω...Και δεν ειναι για παραθεση εδω μεσα....Δεν ειναι το ιδιο πραγμα οτι εχω εγω GSR ή ο iosif Hornet και ο Buffet 60κατι δις δολλαρια.....Αλλα να μην πρεπει να μιλαμε....
Το κακο να παραθετεις την οικονομικη/κοινωνικη ανισοτητα δεν το βλεπω...Και να κατακρινεσαι μαλιστα με ειρωνικο,τουλαχιστον,τροπο....
Και μαλιστα χωρις να ξερεις τι κανει ο αλλος προς αυτη την κατευθυνση....
Να ηξερε καποιος οτι ο iosif ή/και εγω μας λενε Βαρδινογιαννηδες για παραδειγμα να ελεγα ναι λεμε μαλακιες και ειμαστε υποκριτες...Αλλα το GSR και το Hornet σας πειραξε....
Καρατζαφερια λογικη...
ΥΓ Δεν ξερεις τον Χρήστο :confused: :confused: :confused:
ΥΓ2 Ελα μια μεταφορα στις διαμαχες :ninja:
devil's animal
30/04/2008, 15:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
Σιγουρα στο καφε δεν θα πουμε τετοια πραγματα μεταξυ μας,
αλλα εδω στην δουλεια που μετραμε καποιες ωρες εδω μεσα και τιποτα παραπανω
ας γραφτει και τιποτα που μπορει να μας ανοιξει τα ματακια...δεν κανει κακο Σταυρο:wave2:
ρε συ Κωστα, αυτο ειπα.
ωραια το μαθαμε και αυτο. ΚΑΙ???:confused:
μπορεις ΕΣΥ, ΕΓΩ, ο καθενας που μπαινει εδω μεσα, και βγαζει ενα μεροκαματο,να κανει κατι?
ή εχεις την εντυπωση οτι αυτοι που πραγματικα πρεπει να το ξερουν, δεν το ξερουν?
ολα αυτα ειναι γνωστα και σ'αυτους που εχουν και σ'αυτους που μπορουν να κανουν κατι.
κατα τ'αλλα για μενα (και νομιζω και για την πλειοψηφια εδω μεσα) ειναι απλα αλλη μια αχρηστη πληροφορια.
δεν ξερω αν καταλαβαινεις το σκεπτικο μου.
δεν ενημερωνομαι για κατι που μπορω να αποφυγω. για κατι που αξιζει τον θαυμασμο ή την λυπη μου και την συμπαθεια μου.
με αφηνει αδιαφορο. ΔΕΝ μπορω να κανω κατι και ουτε προκειται να μπορεσω ποτε.
επισης ουτε θαυμαζω τους εχοντες, ουτε λυπαμαι τους μη εχοντες.
καποιοι γεννιωνται ετσι, καποιοι γιουβετσι και καποιοι κοκορετσι.
τα σεβη μου,
:beer:
mats8282
30/04/2008, 15:45
Αυτο που μπορει να κανει καποιος που δουλευει μεροκαματο ειναι να δωσει αν μπορει 15-20 ευρω τον μηνα σε καποιο ιδρυμα στυλ Actionaid κτλ....
Εκτος απο αυτο μπορει να πουλησει το τετρακυλινδρο του και να παρει 10 παπια να τα στειλει στην Ινδια...Μονοκυλινδρα,δικυλινδρα και τρικυλινδρα δεν μας ενδιαφερουν
:rolleyes: