PDA

View Full Version : Κρανος απο ebay

FZR1000
05/05/2008, 16:46
Αν παρω θα πρεπει να πληρωσω και τελωνειο??? Γενικα τι παιζει με ebay και τελωνεια? Ευχαριστω προκαταβολικα!!!

Daemon
05/05/2008, 16:51
Για δες εδω, ολο και κατι θα βρεις.. (http://www.moto.gr/forums/search.php?s=&action=showresults&searchid=1937786&sortby=lastpost&sortorder=descending) :winka:

Lazio
05/05/2008, 17:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από FZR1000
Αν παρω θα πρεπει να πληρωσω και τελωνειο??? Γενικα τι παιζει με ebay και τελωνεια? Ευχαριστω προκαταβολικα!!!

Αν ψωνισεις απο Αμερικη και η αποστολη γινει με UPS, FEDEX, κλπ δεν την γλυτωνεις.

Αν του ζητησεις να σου τα στειλει με τα Αμερικανικο Ταχυδρομειο USPS το αντιστοιχο ΕΛΤΑ τοτε δεν πλερωνεις ουτε δολλαριο παραπανω :wave2:

FZR1000
05/05/2008, 17:12
Με την εμπειρία που απέκτησα ερχομαι κ λέω τα παρακάτω:
α) Αγορές μονο με πιστοτική χρεωστική, όχι έμβασμα. Ειναι πολύ χρονοβορα διαδικασια με χαρτια, κόντρα χαρτια, 2 μέρες να πάνε τα λεφτα στην Αμερικάνική τραπεζα και επίσης στην καλύτερη θα σου κοστήσει 20 ( στη eurobnk ζητάγανε 60)
β) Τελωνείο περνανε μόνο τα αντικείμενα εκτος Ε.Ε με κοστος μεγαλύτερο των 35.

Προσωπικά καταληγω στο συμπέρασμα πως η καλύτερη αγορά θα ήταν απο ενα φθηνο κατάστημα ΣΤΗΝ Ευρώπη απ'όπου δε πληρώνεις τελωνείο και τα έξοδα αποστολής έιναι συνήθως 10. Αλλιώς πρέπει να είναι ένα προίόν που και με όλα αυτά τα συνολικά έξοδα αποστολής απο μη ευρωπαική χώρα αξίζει.

Ωραιος!!!:beer:

FZR1000
05/05/2008, 17:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από Lazio
Αν ψωνισεις απο Αμερικη και η αποστολη γινει με UPS, FEDEX, κλπ δεν την γλυτωνεις.

Αν του ζητησεις να σου τα στειλει με τα Αμερικανικο Ταχυδρομειο USPS το αντιστοιχο ΕΛΤΑ τοτε δεν πλερωνεις ουτε δολλαριο παραπανω :wave2:

Καλο κ αυτο!!!:beer:

ΜΟΖΑΡΤ
05/05/2008, 17:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από FZR1000
[QUOTE]Με την εμπειρία που απέκτησα ερχομαι κ λέω τα παρακάτω:
α) Αγορές μονο με πιστοτική χρεωστική, όχι έμβασμα. Ειναι πολύ χρονοβορα διαδικασια με χαρτια, κόντρα χαρτια, 2 μέρες να πάνε τα λεφτα στην Αμερικάνική τραπεζα και επίσης στην καλύτερη θα σου κοστήσει 20 ( στη eurobnk ζητάγανε 60)
β) Τελωνείο περνανε μόνο τα αντικείμενα εκτος Ε.Ε με κοστος μεγαλύτερο των 35.

Προσωπικά καταληγω στο συμπέρασμα πως η καλύτερη αγορά θα ήταν απο ενα φθηνο κατάστημα ΣΤΗΝ Ευρώπη απ'όπου δε πληρώνεις τελωνείο και τα έξοδα αποστολής έιναι συνήθως 10. Αλλιώς πρέπει να είναι ένα προίόν που και με όλα αυτά τα συνολικά έξοδα αποστολής απο μη ευρωπαική χώρα αξίζει.
QUOTE]

Ωραιος!!!:beer:
με την διαφορα του δολαριου τα περισσοτερα πραγματα ερχονται στα μισα λεφτα.

οι αγορες γινονται με paypal και ειναι σχεδον ανυπαρκτοι αυτοι που δεν δεχονται paypal.

για ενα κρανος τα εξοδα αποστολης ειναι κοντα στα 60$ η express αποστολη και σε 5μερες ειναι σπιτι σου.

ο αποστολεας το στελνει σαν δωρο και με αξια κατω απο 50 ευρω και οι πιθανοτητες να πληρωσεις τελωνειο ειναι ελαχιστες ποτε ομως μηδαμινες.

στις 10 αγορες κρανων πληρωσα μονο μια φορα και αυτη ηταν 35 ευρω :wave2:

FZR1000
05/05/2008, 17:38
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

DooKie
05/05/2008, 20:48
Φίλε πήρα κράνος απο Αμερική πριν απο 2 εβδομάδες. Τα πράγματα που του ζήτησα για να μην περάσει απο τελωνείο ήταν τα εξής:
1)Nα δηλώσει όσο το δυνατόν μικρότερη αξία. Το δήλωσε 99$ ενώ η πραγματική τιμή του ήταν 300$
2)Να μην βάλει καμία απόδειξη στο κουτί που να αποδεικνύει την πραγματική τιμή αγοράς του κράνους
3)Να το στείλει με USPS

Καλές αγορές και καλή τύχη :beer: :beer:

VanDiemen
05/05/2008, 22:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΜΟΖΑΡΤ
.....................
στις 10 αγορες κρανων πληρωσα μονο μια φορα και αυτη ηταν 35 ευρω :wave2:

Τη φορά που πλήρωσες για εκτελωνισμό, πήγες εσύ για να το εκτελωνίσεις; Επειδή 35€ είναι πολύ λίγα.

ΜΟΖΑΡΤ
06/05/2008, 07:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Τη φορά που πλήρωσες για εκτελωνισμό, πήγες εσύ για να το εκτελωνίσεις; Επειδή 35€ είναι πολύ λίγα.
οχι μου χρεωσαν 150 ευρω το κρανος και ας εγραφε πανω 45 και μου ειχε βγει καπου 37 ή 33.

αν πηγαινα εγω απο λαρισα στο τελωνειο ουτε για τα διοδια δεν θα φτανανε τα 35

edmarios
06/05/2008, 09:44
Εγω πριν λιγες μερες παραγγειλα μια τρομπα βενζινης απο το e-bay και την περιμενω μεσα σε αυτες τις μερες. Μου εχουν πει οτι αν τα στειλεις με ιδιωτικη μεταφορικη εταιρεια δηλαδη ups , fedex, tnt , dhl κτλ... επειδη περνουν μιζα στα κολλανε στο τελωνειο(δεν ξερω κατα ποσο ισχυει). Αν η αξια του αντικειμενου ειναι μεχρι και 20 ευρω περναει ελευθερα με οτι και να το στελει ο αποστολεας. Με usps τις περισσοτερες φορες αν οχι ολες τα πραγματα περνανε ετσι χωρις τελωνειο και μας ερχονται με λιγοτερο απο το μισο κοστος στην πορτα μας. Βεβαια μετα παιζουν αλλες λαλακιες με το e-bay οσο αφορα το χακαρισμα τις καρτας που εχω ακουσει διαφορες ιστοριες χωρις να ξερω βεβαια αν στεκουν η οχι... Για αυτο καλυτερα ειναι να κανεις αγορες οχι με πιστωτικη καρτα αλλα με χρεωστικη οσα λεφτα κανει το αντικειμενο που θες να αγορασεις τοσα βαζεις τοσα σου περνει και δεν διακινδυνευεις τιποτα.
Σε καποιους αυτα μπορει να ειναι γνωστα αλλα τα ειπα για καποιους που μπορει να μην τα ξερουν.

Μαριος!
:wave2:

paramedic
06/05/2008, 11:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από edmarios
Εγω πριν λιγες μερες παραγγειλα μια τρομπα βενζινης απο το e-bay και την περιμενω μεσα σε αυτες τις μερες. Μου εχουν πει οτι αν τα στειλεις με ιδιωτικη μεταφορικη εταιρεια δηλαδη ups , fedex, tnt , dhl κτλ... επειδη περνουν μιζα στα κολλανε στο τελωνειο(δεν ξερω κατα ποσο ισχυει). Αν η αξια του αντικειμενου ειναι μεχρι και 20 ευρω περναει ελευθερα με οτι και να το στελει ο αποστολεας. Με usps τις περισσοτερες φορες αν οχι ολες τα πραγματα περνανε ετσι χωρις τελωνειο και μας ερχονται με λιγοτερο απο το μισο κοστος στην πορτα μας. Βεβαια μετα παιζουν αλλες λαλακιες με το e-bay οσο αφορα το χακαρισμα τις καρτας που εχω ακουσει διαφορες ιστοριες χωρις να ξερω βεβαια αν στεκουν η οχι... Για αυτο καλυτερα ειναι να κανεις αγορες οχι με πιστωτικη καρτα αλλα με χρεωστικη οσα λεφτα κανει το αντικειμενο που θες να αγορασεις τοσα βαζεις τοσα σου περνει και δεν διακινδυνευεις τιποτα.
Σε καποιους αυτα μπορει να ειναι γνωστα αλλα τα ειπα για καποιους που μπορει να μην τα ξερουν.

Μαριος!
:wave2:
Στο e-bay αγοράζεις πάντα μέσω pay-pal και δεν δίνεις νούμερο πιστωτικής. Και αμέσως το pay-pal σου στέλνει mail που σου λέει οτι έγινε μια αγορά. Οπότε αν δεν έχεις κάνει εσύ κάποια αγορά την ακυρώνεις. Οσον αφορά το νούμερο της παιστωτικής είναι κρυμμένο μέχρι και σε σένα με χχχχχ. Τώρα αν οι χακερ μπορούν να μπούν το pay-pal ε τότε πρέπει να έχουν μεγάλα balls και εξάλλου γιατί να ασχοληθούν αφού υπάρχουν άλλα μέρη που μπαίνουν πιο έυκολα και μεγαλύτερο κέρδος.

FZR1000
06/05/2008, 15:42
Eυχαριστω!!! Το paypal χρεωνεται???

FZR1000
06/05/2008, 16:03
Ακομη, οταν ενα πωλητης δηλωνει οτι το αντικειμενο το στελνει πχ μονο ΗΠΑ, ειναι οντως ετσι ή κατοπιν συνεννοησεως μπορει να το στειλει και αλλου???

BLiTzER
06/05/2008, 16:31
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το paypal δωρεάν. Μάλιστα προσφέρει και εγγύηση σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Όσον αφορά το 2ο, δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Αν θες κάτι, αλλά ο πωλητής λέει ότι δε στέλνει Ελλάδα, στείλε ένα μήνυμα και ρώτα τον. Αν και συνήθως ισχύει ότι γράφεi, παρολαυτά αξίζει να δοκιμάζεις.

FZR1000
06/05/2008, 16:55
Thnx again. Κατι αλλο τωρα...

Εκανα εγγραφη στο ebay και στο paypal χωρις να δωσω αριθμο πιστωτικης, στο paypal εκανα χρηση του αριθμου του τραπεζικου μου λογαριασμου για να εγγραφω αλλα απ οτι καταλαβα δεν μπορεις να bidαρεις αν δεν δωσεις αριθμο πιστωτικης. Aν δωσω αριθμο πιστωτικης και bidαρω, μετα θα γινεται να πληρωσω μεσω του τραπεζικου λογαριασμου που εχω δωσει στο paypal??

FZR1000
07/05/2008, 15:06
Τελικα εκανα link το ebay με τον paypal λογαριασμο μου και δεν εδωσα πιστωτικη. Θα εχω οσα χρηματα χρειαζονται μεσα στον λογαριασμο για να μην με κλεψουν;)

BLiTzER
08/05/2008, 01:19
Δε θα σε κλέψει κανείς αν χρησιμοποιείς την κάρτα σου συνετά. Με το paypal σίγουρα δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς.

Σταματήστε επιτέλους αυτή την παράλογη ιντερνετοφοβία μήπως πάμε μπροστά ποτέ :P

FZR1000
08/05/2008, 23:49
Οταν κατι δεν το γνωριζεις 100% λογικο ειναι να εχεις καποιες επιφυλαξεις...

Konti
09/05/2008, 10:04
Εγώ για τέτοιες αγορές έχω βγάλει μια Prepaid card, βάζεις όσα χρήματα έιναι για την αγορά του συγκεκριμένου προϊόντος που θέλεις και δεν έχεις να φοβιθείς τίποτα.... ούτε λογαριασμούς ανοίγεις ούτε τίποτα! Τι γεμίζεις και είσαι :cool:

Επίσης μπορείς να δηλώσεις την συγκεκριμένη κάρτα και στο pay pal αλλά θα πρέπει να ζητήσεις statement απ' την τράπεζα, το οποίο το πληρώνεις €0,98 (αν θυμάμαι καλά) αλλά μια φορά θα το κάνεις ίσα ίσα να σου δώσουν τον κωδικό που θα χρησιμοποιείς στο pay pal......

Και έτσι θα έχεις ακόμα πιο ασφαλείς αγορές.......

Προχθές πήρα κι εγώ ένα ΜΧ κρανάκι απο Αμερική, 50 € ένα M2R Lusko Replica! Θα μου το στείλει με USPS ελπίζω να μη δώσω τίποτα στο Τελωνείο....

Μέσα στην επόμενη βδομάδα το περιμένω! Θα επανέλθω με νεότερα....

kalamaria
09/05/2008, 14:16
πριν ενα μηνα με ηρθε ενα email για μια αγορα μεσο paypal που δεν εκανα εγω!!! τρελαθηκα
λεω ποιος μπαινει στο λογαριασμο μου ?εγραψα λοιπον στο paypal γιαυτο που εγινε και αμεσως τα λευτα που με πηραν μπηκαν παλι στην θεση τους .αυτο το γεγονος με εκανε να εχω εμπιστοσυνη στο paypal