Σύνδεση

View Full Version : Ta fwta sas, ftew?

Σελίδες : 1 [2]

byron
06/05/2008, 20:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
:eyepop: :eyepop: :eyepop:

ότι να ΄ναι λέμε. Σε λίγο θα τους στουκάρουμε χωρίς δίπλωμα, νύχτα με βροχή χωρίς φώτα τυλιγμένοι με μαύρο σεντόνι, θα ΄χουμε περάσει με κόκκινο και αμα πουν και καμμιά κουβέντα θα τους ρίχνουμε και κανά μανίκι :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

TROOPER
06/05/2008, 21:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
ότι να ΄ναι λέμε. Σε λίγο θα τους στουκάρουμε χωρίς δίπλωμα, νύχτα με βροχή χωρίς φώτα τυλιγμένοι με μαύρο σεντόνι, θα ΄χουμε περάσει με κόκκινο και αμα πουν και καμμιά κουβέντα θα τους ρίχνουμε και κανά μανίκι :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ΚΟΚΚΑΛΟ !!!!!!!!

:cry: :cry: :cry:

Akatanomastos
06/05/2008, 21:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από stvr1
Αν ο δρόμος ήταν μονής κυκλοφορίας ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ!! Αυτός άλλαξε πορεία, το ότι είχε βγάλει φλας ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! Αν, δηλαδή έβγαζε το πουλί του θα έπρεπε να κάτσεις να σε γ@μήσει;;;

εκτος απο αυτους που πρεπει να βγαλουν διπλωμα πρεπει

και να παρουν τα διπλωματα απο καποιους που ηδη εχουν

εκτος αν δεν εχεις φιλε:D

sniper
06/05/2008, 22:30
μετά από αυτά που βλέπω και διαβάζω αρχίζω και φοβάμαι που κυκλοφορώ στον δρόμο με μηχανή..... :rolleyes: :mad:

cityfly
06/05/2008, 22:52
Αν ο δρόμος ήταν μονής κυκλοφορίας ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ!! Αυτός άλλαξε πορεία, το ότι είχε βγάλει φλας ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! Αν, δηλαδή έβγαζε το πουλί του θα έπρεπε να κάτσεις να σε γ@μήσει;;;

Το ότι δεν έχεις δίπλωμα, όμως, περιπλέκει τα πράγματα και σε αφήνει έκθετο σε μία κατάσταση στην οποία έχεις κανονικά δίκιο! Βγάλτο το ρημάδι...

αν ο δρόμος ήταν μονής κυκλοφορίας και μίας λωρίδας τι δουλειά είχε να είναι δίπλα του και όχι πίσω του;

alximistis
07/05/2008, 00:15
Καλά... μιλάμε έκατσα και τα διάβασα όλα και το ομολογώ! Έχω μείνει κάγκελο! έχασα την μπάλα! Ειλικρινά ρε παίδες αν ήθελε κάποιος ανθρωπάκος να κατανοήσει τελικά τι γίνεται πιστέψτε με δεν θα μπορούσε. Το μπλέξιμο!!!
Εγώ από όλα αυτά που ειπώθηκαν εδώ αρχικά κρατάω δύο. Αυτό που είπε του sniper ο πρωτοδίκης κάτι θα ξέρει ο άνθρωπος δεν μπορεί αλλά και αυτό που πόσταρε ο sergiossm. την απόφαση δηλαδή που δικαιώνει τον οδηγό της μοτοσικλέτας χωρίς δίπλωμα.
Αυτό που δεν γνωρίζω όμως και θα ήθελα να μάθω είναι μήπως λέω μήπως η δικαίωση του οδηγού της μοτοσικλέτας ο οποίος και οδηγούσε δίχως δίπλωμα είναι κάποια ιδιαίτερα ακραία περίπτωση κάποια εξαίρεση δηλαδή που απλώς συνέβη. Αυτό αν είναι γνωστό θα ήθελα να το μάθω.

Κατά τα άλλα επειδή όπως είπα και στην αρχή διάβασα ένα κάρο απόψεις και σχόλια... ούτε λίγο ούτε πολύ είδα κάποιες γνώμες οι οποίες επικροτούν την οδήγηση άνευ διπλώματος. Ρε παίδες... τι τα έχουμε τότε; Γιατί τρέχουμε και τα βγάζουμε; Κακώς! Πάμε να τα σκίσουμε όλοι να οδηγούμε χωρίς αυτά. Και μάλιστα λέω να τα κάψουμε δημόσια στο Σύνταγμα.
ΦΥΣΙΚΑ κανένας που πήρε δίπλωμα δεν σημαίνει ότι έμαθε να οδηγά κιόλας ή ότι ξέρει πραγματικά από οδήγηση. Όμως ας είμστε για μία φορά λιγότερο Ελληνάρες! Αυτά τα ρημάδια κάποιο ρόλο παίζουν δεν μπορεί να τα έχουν όλες οι χώρες και τα κράτη για πλάκα. Το ζήτημα λοιπόν είναι ένα. Πως είναι αναγκαία! Τέρμα. Θερμή παράκληση λοιπόν! Μην λέτε ορισμένοι πως θα δικαιωθεί όποιος δεν έχει δίπλωμα. Καλύτερα να προτρέπετε όλους να έχουν δίπλωμα!

Akatanomastos
07/05/2008, 02:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis

Ρε παίδες... τι τα έχουμε τότε; Γιατί τρέχουμε και τα βγάζουμε; Κακώς! Πάμε να τα σκίσουμε όλοι να οδηγούμε χωρίς αυτά. Και μάλιστα λέω να τα κάψουμε δημόσια στο Σύνταγμα.
ΦΥΣΙΚΑ κανένας που πήρε δίπλωμα δεν σημαίνει ότι έμαθε να οδηγά κιόλας ή ότι ξέρει πραγματικά από οδήγηση.

ρε συ αλχημα, πραγματικα δεν ξερω γιατι τα χουμε..

Φυσικα και δεν επικροτω οσους δεν εχουν διπλωμα,
αλλα πλεον λεω να βγαζουμε διπλωματα μονο και μονο για να μην μπλεξουμε με τον νομο..

τιποτα αλλο.. ολα τα περι ασφαλης οδηγησης ξερουμε καλα οτι ειναι παπαριες..

στην ελλαδα ολα τα χαρτια ειναι απλα για να τα δειχνουμε, διπλωματα, πτυχια, κλπ κλπ

κολοχωρα..

vangelis 64
07/05/2008, 02:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
ρε συ αλχημα, πραγματικα δεν ξερω γιατι τα χουμε..

Φυσικα και δεν επικροτω οσους δεν εχουν διπλωμα,
αλλα πλεον λεω να βγαζουμε διπλωματα μονο και μονο για να μην μπλεξουμε με τον νομο..

τιποτα αλλο.. ολα τα περι ασφαλης οδηγησης ξερουμε καλα οτι ειναι παπαριες..

στην ελλαδα ολα τα χαρτια ειναι απλα για να τα δειχνουμε, διπλωματα, πτυχια, κλπ κλπ

κολοχωρα.. Τώρα βέβαια αν(κούφια η ώρα)δεν έχεις δίπλωμα,μπλεχτείς σε ατύχημα και ξεφουρνίσεις κάτι τέτοιο στο δικαστήριο...μαύρο φίδι που σ' έφαγε.
:lol: :lol:

Akatanomastos
07/05/2008, 02:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Τώρα βέβαια αν(κούφια η ώρα)δεν έχεις δίπλωμα,μπλεχτείς σε ατύχημα και ξεφουρνίσεις κάτι τέτοιο στο δικαστήριο...μαύρο φίδι που σ' έφαγε.
:lol: :lol:

ναι, στην ελλαδα μαζι με ολα τα αλλα, εχουμε και το
<<ο κοσμος το χει τουμπανο αλλα εσυ κρυφο καμαρι>>

ξερουμε ολοι τα προβληματα αλλα δεν κανει κανεις τιποτα γιαυτα..
αλλα κατα τα αλλα το <<Γραμμα του νομου>> μας λειπει..

τι να πεις..

εγω ενα ξερω (εδω που φτασαμε σε εξομολογησεις καρδιας:lol: )
ειμαι 23 χρονων και χω κουραστει απο την ελληνικη πραγματικοτητα..
απορω πως οι 40-50-60 αρηδες την παλευετε..

vangelis 64
07/05/2008, 02:24

τι να πεις..

εγω ενα ξερω (εδω που φτασαμε σε εξομολογησεις καρδιας:lol: )
ειμαι 23 χρονων και χω κουραστει απο την ελληνικη πραγματικοτητα..
απορω πως οι 40-50-60 αρηδες την παλευετε.. Να σού πω...

Ή δείχνεις κατανόηση και δεν επηρεάζεσαι(το πιο δύσκολο απ' όλα) βλέπε tai π.χ.

Ή την κάνεις γι' άλλη γης,γι' άλλα μέρη(επίσης δύσκολο)βλέπε tifo

Ή την κάνεις στο χωριό σου(πράγμα καθόλου δύσκολο) όπως εγώ.

Αλλά νταξ'...ακόμα 23 είπες;Προλαβαίνεις!:rotflmao: :beer: :beer: :wave2:

Akatanomastos
07/05/2008, 02:28
Να σού πω...

Αλλά νταξ'...ακόμα 23 είπες;Προλαβαίνεις!:rotflmao: :beer: :beer: :wave2:

απο τι βλεπω εχουμε απο ολα τα παραδειγματα στο φορουμ:lol:

προλαβαινω..σχετικο ειναι αυτο, οσο νομιζεις οτι προλαβαινεις βαγγελη τοσο γρηγορα περναει ο χρονος
(σου κανω και κυρηγμα απο πανω:a024: :lol: )

αντε καληνυχτες βαγγελαρα:beer:

TROOPER
07/05/2008, 06:21
Να σού πω...

.............................................................................................

η τρελαινεσαι.

:sad:

devil's animal
07/05/2008, 07:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
η τρελαινεσαι.

:sad:

εσυ εισαι αυτη η περιπτωση παππουλη??:a024:
:a22: :a22: :a22:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

mats8282
07/05/2008, 11:09
Κατά τα άλλα επειδή όπως είπα και στην αρχή διάβασα ένα κάρο απόψεις και σχόλια... ούτε λίγο ούτε πολύ είδα κάποιες γνώμες οι οποίες επικροτούν την οδήγηση άνευ διπλώματος. Ρε παίδες... τι τα έχουμε τότε; Γιατί τρέχουμε και τα βγάζουμε; Κακώς! Πάμε να τα σκίσουμε όλοι να οδηγούμε χωρίς αυτά. Και μάλιστα λέω να τα κάψουμε δημόσια στο Σύνταγμα.
ΦΥΣΙΚΑ κανένας που πήρε δίπλωμα δεν σημαίνει ότι έμαθε να οδηγά κιόλας ή ότι ξέρει πραγματικά από οδήγηση. Όμως ας είμστε για μία φορά λιγότερο Ελληνάρες! Αυτά τα ρημάδια κάποιο ρόλο παίζουν δεν μπορεί να τα έχουν όλες οι χώρες και τα κράτη για πλάκα. Το ζήτημα λοιπόν είναι ένα. Πως είναι αναγκαία! Τέρμα. Θερμή παράκληση λοιπόν! Μην λέτε ορισμένοι πως θα δικαιωθεί όποιος δεν έχει δίπλωμα. Καλύτερα να προτρέπετε όλους να έχουν δίπλωμα!

Αν λες για εμενα οτι επικροτω την οδηγηση χωρις διπλωμα...Αν δεν εννοεις εμενα πες να τα σβησω...

Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Ειναι ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ για να μπορεις να οδηγεις σε δημοσιους δρομους και οχι πιστοποιηση...

Εγω πιστευω οτι οποιος κυκλοφορει χωρις διπλωμα ειναι τουλαχιστον ανευθυνος...Προς τον εαυτο του κυριως...

Απο αλλο θρεντ

ΥΓ Για οποιον δεν καταλαβε ασφαλιζεις την μηχανη απλα για ελεγχο απο αστυνομια και τιποτα αλλο...Με λιγα λογια θα εχεις ενα χαρτι για τον τυπικο ελεγχο απο αυτους αλλα ουσιαστικα εισαι στον αερα....Ειναι ενας ωραιος τροπος και νομιμος να περνουν τα λεφτα και να μην εχουν καμμια υποχρεωση στην ουσια ;)

ΥΓ2 Εισαι 21 απο οτι λεει το προφιλ σου οποτε μην καθυστερεις καθολου....Πηγαινε βγαλτο να εισαι κυριος και υπευθυνο ατομο προς τους αλλους που κυκλοφορουν στον ιδιο δρομο με εσενα...

Το θεμα ειναι οτι εαν φταιει αυτος που δεν εχει διπλωμα τα πληρωνει η ασφαλιστικη στον παθοντα και μετα ζηταει με αγωγη ολο το ποσον και τυχον τοκους κτλ τα οποια και περνει 100%...Και ενταξει μια-δυο γρατζουνιες τα βαζεις απο την τσεπη σου....Αμα υπαρχει θανατος ή δεν ξερω εγω και επιδικαστει κανα 200,000-500,000 ευρω να δω τι θα κανει ο μη διπλωματουχος...

Το κανεις και για τους γυρω σου οχι μονο για τον εαυτο σου....Εκτος και αμα σε λενε Λατση κτλ και αμα αφησεις αναπηρο κανεναν,συμπεριλαμβανω και συνεπιβατες σου,θα τους τα σκασεις ολα εσυ.....Αν εισαι ενας μεσος ανθρωπος δειξε υπευθυνοτητα και βγαλε διπλωμα...

Απλα δεν ισχυει το οχι διπλωμα=φταις...Αλλο ομως αυτο και αλλο η υποχρεωση να εχει καποιος διπλωμα....

TROOPER
07/05/2008, 12:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
εσυ εισαι αυτη η περιπτωση παππουλη??:a024:
:a22: :a22: :a22:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ΜΗΝ με προκαλεις ΝΕΟ !!!!!!!!

:smokin:

sergiosm
07/05/2008, 13:29
Αυτό που δεν γνωρίζω όμως και θα ήθελα να μάθω είναι μήπως λέω μήπως η δικαίωση του οδηγού της μοτοσικλέτας ο οποίος και οδηγούσε δίχως δίπλωμα είναι κάποια ιδιαίτερα ακραία περίπτωση κάποια εξαίρεση δηλαδή που απλώς συνέβη.
Δεν είναι εξαίρεση, είναι η ΠΑΓΙΑ νομολογία του Αρείου Πάγου, του ανώτατου δηλαδή δικαστηρίου της χώρας.

ούτε λίγο ούτε πολύ είδα κάποιες γνώμες οι οποίες επικροτούν την οδήγηση άνευ διπλώματος.
Εγώ πάντως ΔΕΝ το επικροτώ

Μην λέτε ορισμένοι πως θα δικαιωθεί όποιος δεν έχει δίπλωμα
Μα θα δικαιωθεί ΜΟΝΟ αν ΔΕΝ φταίει για το ατύχημα, ανεξάρτητα απο το αν έχει δίπλωμα ή όχι.
Κανονικά, θα πρέπει από τη μια μεριά να δικαιωθεί (αν ΔΕΝ φταίει) και απο την άλλη να τιμωρηθεί για την έλλειψη διπλώματος (είτε φταίει, είτε δεν φταίει για το ατύχημα).

Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω, ότι μιλάμε για δύο διαφορετικά πράγματα.

menos
07/05/2008, 18:31
τα πραγματα ειναι απλα. Εχεις διπλωμα για δικυκλο? Ξεκαθαρισε την υποθεση με τον ασφαλιστη σου... Δεν εχεις δπλωμα?:eyepop: Τοτε, δεν επρεπε να βρισκεσαι στον συγκεκριμενο τοπο να προκαλεσεις ατυχημα. Πιο κατανοητο δεν γινεται... Ευχομαι ωστοσο καλα ξεμπερδεματα αφου ο "αλλος" δεν απασχολησε την τροχαια. :wave2:

alximistis
07/05/2008, 18:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Δεν είναι εξαίρεση, είναι η ΠΑΓΙΑ νομολογία του Αρείου Πάγου, του ανώτατου δηλαδή δικαστηρίου της χώρας.

Εγώ πάντως ΔΕΝ το επικροτώ

Μα θα δικαιωθεί ΜΟΝΟ αν ΔΕΝ φταίει για το ατύχημα, ανεξάρτητα απο το αν έχει δίπλωμα ή όχι.
Κανονικά, θα πρέπει από τη μια μεριά να δικαιωθεί (αν ΔΕΝ φταίει) και απο την άλλη να τιμωρηθεί για την έλλειψη διπλώματος (είτε φταίει, είτε δεν φταίει για το ατύχημα).

Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω, ότι μιλάμε για δύο διαφορετικά πράγματα.

Να πω καταρχάς το αυτονόητο. Δεν χρειάζεται όσοι δεν είπαν αυτά για τα οποία σχολίασα να λένε αν εννοούσες εμένα κλπ. Αφορούν αυτούς που τα είπαν. Κι αν κάποιος δεν το εννοούσε κι εγώ το κατάλαβα έτσι λάθος μου μην το λαμβάνετε υπόψη. :)
Επίσης όταν είπα μην το διαδίδετε μην το λέτε εννόύσα για έναν μόνο λόγο. Για να μην παίρνουν θάρρος ορισμένοι πιτσιρικαρέοι και λένε α οκ και χωρίς δίπλωμα τη βγάζω καθαρή. Με αυτήν την έννοια. :)

stvr1
07/05/2008, 19:30
Μόλις είδα οτι έχω φάει πολύ κράξιμο για αυτό που είπα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.

1. Ένας δρόμος μονής κυκλοφορίας δεν είναι απαραίτητα τόσο στενός ώστε να μην μπορείς (και να μην επιτρέπεται) να προσπεράσεις, και πολύ περισότερο από ΑΡΙΣΤΕΡΑ όπως δέιχνει το σκίτσο. Υπάρχουν δρόμοι μονής κατεύθυνσης με περισσότερες από μια λορίδες...

2. Το ότι κάποιος θέλει να αλλάξει πορεία και το δηλώνει ανάβοντας φλας δεν σημαίνει ότι αποκτά προτερεότητα έναντι οποιουδήποτε έρχεται σε άλλη πορεία από την δική του, την οποία θα ανακόψει όταν θα στρίψει. Οφείλει να ελέγξει αν έρχεται άλλο όχημα προτού κάνει τον ελιγμό.

3. Δίπλωμα έχω και δεν πλήρωσα για να το πάρω όπως κάνουν πολλοί!! Και δεν έχω οδηγήσει χωρίς δίπλωμα όπως πάλι έχουν κάνει πολλοί!! Συνεπώς ας λοίπουν τα σχόλια αυτού του τύπου καθώς και οι υπερβολές, αν έχετε άλλη άποψη γράψτε την, αιτιολογήστε την... δεν με ξέρετε.

4. Το ότι δεν είχε δίπλωμα του στερεί το δίκιο, όπως είπα, και εκεί ακριβώς πατάει και ο άλλος που του ρίχνει το φταίξιμο. Αν είχε δίπλωμα όμως θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

5. Έχω δεί 2 περιστατικά τέτοια και στο ένα ήρθε και ανακρητικό της τροχαίας λόγω τραυματισμου και ο αστυνομικός είπε οτι ευθύνη φέρει αυτός που άλλαξε την πορεία του. Συνεπώς δεν το βγάζω από το κεφάλι μου, κάτι ήξερε αυτός που βλέπει δεκάδες ατυχήματα κάθε μέρα. Το άλλο έγινε πρόσφατα και μάλιστα μεταξύ δυο μηχανών και αυτός που έκανε τον ελιγμό έσπευσε να αναγνωρίσει το λάθος του και να κάνει δήλωση. Α, δίπλωμα είχαν όλοι....

6. Το τι θα αποφανθεί τυχόν δικαστήριο δεν το ξέρω (λόγω της έλλειψης του διπλώματος) αν και θεωρώ ότι μάλλον δεν θα δικαιωθεί ο φίλος, αλλά δεν είμαι νομικός και γι' αυτό δεν εκφέρω άποψη. Πέραν αυτού, όμως, από το σκίτσο και την περιγραφή δεν φαίνεται να μην φταίει για το ίδιο το ατύχημα.

7. Τέλος έγω, ο άσχετος, πρίν αλλάξω πορεία ρίχνω και μια ματιά στον καθρέφτη ή και πίσω. Και θεωρώ ότι οφείλω να μην ανακόψω την πορεία άλλου οχήματος... Μπόρει να είμαι λάθος αλλά τουλάχιστον δεν έχω προκαλέσει ΠΟΤΕ ούτε με αυτοκίνητο, ούτε με μηχανή ατύχημα. Έσεις μπορείτε να στρίβετε χύμα θεωρόντας ότι οφείλουν οι άλλοι να σταματήσουν για να περάσετε. Μαγκιά σας...

Akatanomastos
07/05/2008, 19:58

2. Το ότι κάποιος θέλει να αλλάξει πορεία και το δηλώνει ανάβοντας φλας δεν σημαίνει ότι αποκτά προτερεότητα έναντι οποιουδήποτε έρχεται σε άλλη πορεία από την δική του, την οποία θα ανακόψει όταν θα στρίψει. Οφείλει να ελέγξει αν έρχεται άλλο όχημα προτού κάνει τον ελιγμό.

ρε φιλε το κραξιμο το φαγες γιαυτο ακριβως

Αμα πεσεις πανω στον αλλο ερχομενος απο πισω εσυ, φταις οτι και να κανε ο αλλος, εκτος και ειστε πλαγια και ερθει στη λωριδα σου.

stvr1
07/05/2008, 21:55
Κάνεις λάθος σε αυτό. Ψάξ' το. Άλλο να τον χτυπήσεις από πίσω, οπότε δεν μπορεί να αποδειχτεί ότι προκάλεσε αυτός το ατύχημα και άλλο να τον βρείς στο πλάι οπότε φαίνεται ότι σου έκλεισε τον δρόμο με την αλλαγή της πορείας του.
Δες το και αλλιώς: 2 αυτοκίνητα κινούνται στην εθνική, το ένα αριστερή λορίδα το άλλο στην μεσαία. Το πίσω μέρος του 1ου είναι στο ύψος της μούρης του 2ου. Το 1ο ανάβει φλας και κόβει απότομα δεξιά και το πίσω φτερό του βρίσκει στο μπροστά του δευτέρου. Φταίει ο "μπροστά". Αν είχε μπεί στην λορίδα και έσκαγε μετά ο άλλος πίσω του θα είχε την ευθύνη αυτός.
Στο σχέδιο φαίνεται η μηχανή να προσπερνάει από αριστερά και να βρίσκει στο πλάι του αυτοκινήτου που της έκλεισε τον δρόμο. Η μηχανή λοιπόν πρέπει να ήταν δίπλα ή πολύ κοντά στο αυτοκίνητο. Γι' αυτό λέω ότι δεν φταίει. Αν ερχόταν βέβαια από μεγάλη απόσταση και "ξέχασε" να φρενάρει τότε φταίει, αλλά δεν το κατάλαβα έτσι εγώ.

Όπως και να έχει, έχω μια άποψη και την αιτιολογώ. Δεν κάθομαι να λέω ότι όποιος διαφωνεί μαζί μου είναι άσχετος, δεν έχει δίπλωμα ή δεν θα έπρεπε να έχει... Αλλά δυστυχώς απ' ότι έχω δει τελευταία και σε άλλα post η ειρωνία και οι προσβολές πάνε σύνεφο. Αν διαφονούμε με κάτι το κράζουμε. Η ειρωνία όμως δεν είναι επιχείρημα. Το να προσβάλεις (όχι εσύ προσωπικά, γενικά μιλάω) κάποιον διότι έχει διαφορετική άποψη από εσένα (ακόμα και αν είναι λανθασμένη) δείχνει απλά αδυναμία στο να κάνεις διάλογο. Εκτός αν ο σκοπός του forum είναι να βγάζει ο καθένας το άχτι του και όχι να γίνεται διάλογος...

Μπορεί να έχω άδικο. Πες μου το γιατί και επιχειρηματολόγησε για να στηρίξεις την θέση σου. Μπορεί να μην συμφωνήσουμε ποτέ... ε, και;! Μην με προσβάλεις όμως και μην μου μιλάς λες και με ξέρεις 10 χρόνια. Τόσο δύσκολο είναι; Τόσο ανάγκη έχετε να μειώνετε τους άλλους γύρω σας;

Αν αυτή είναι τελικά η φιλοσοφία του forum και δεν γουστάρετε να ακούτε άλλες απόψεις (όσο τρελές και αν σας φαίνονται) να φύγω ρε παιδιά, μην σας χαλάω και την παρέα...

SUZUKAKIAΣ
07/05/2008, 22:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Πάμε πάλι απο την αρχή γιατί δεν διαβάζετε ούτε εδώ αλλά και γενικότερα.

Είτε φταις είτε δεν φταις κακώς κυκλοφορείς χωρίς δίπλωμα.

Τώρα πληρώνεις την ζημιά που έγινε και δεν μιλάς και πολύ. Πάλι καλά που δεν χτύπησε και κανένας να πας να το συζητήσεις στο δικαστήριο και μετά να σου πάρουν μέχρι και τα σώβρακα.

Τι στο διάολο... Καθόλου μυαλό δεν κουβαλάτε και καβαλάτε χωρίς δίπλωμα;

Να σαι σιγουρος οτι αν ειχε διπλωμα θα χε παρει την θεια φωτιση και θα καταλαβενε οτι ο ανθρωπος ηθελε να στριψει και δεν θα χε τρακαρει.....

SUZUKAKIAΣ
07/05/2008, 22:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
...και αφού "υπάρχουν", ας τους κάνουμε 90%...

εντάξει :wave2:

Ωραια μπορει να χουν διπλωμα το 99 τα εκατο αλλα σιγουρα το 90% ειναι η λαδωμα η τελειως ασχετοι.....μα τελειωσ και δημοσιοι κινδυνοι

Αμαν πια με τα διπλωματα τα ελληγνικα

Τι σκατα πια σου μαθαινουν....ελαχιστα...αν δεν εισαι συνιδιτοποιημενοσ και αν δεν ''το χεις'' δεν προκοπτεισ///

Akatanomastos
07/05/2008, 22:57
Το να προσβάλεις (όχι εσύ προσωπικά, γενικά μιλάω)

κοιτα, και σε μενα παει και το δεχομαι, γιατι οντως και το σχολιο μου ηταν ειρωνικο
απλα, ο λογος που απαντησα και με ειρωνεια ειναι αυτος

το παιδι πηγε να προσπερασει σε ΜΙΑ λωριδα απο αριστερα και τον εφαγε ο αλλος που στριβει.
αυτο ειναι αντικανονικο, αυτο επρεπε να ξερεις γιαυτο ειπα ποιο πριν για το διπλωμα

φιλικα

SUZUKAKIAΣ
07/05/2008, 22:59

1. Το παλικάρι εδώ καθαρά έφταιγε

Δηλ ο αλλος ειχε παρει θεση αριστερα πολυ ωρα πριν και ειχε αναψει φλας παλι πολυ ωρ πριν για να προειδοποιησει και ο φιλοσ μασ με το μηχανακι ηταν τοσο χαζοσ που δεν ειχε δει τπτ και πηγαι νε σφηνωθει απο τα αριστερα???

Για να ξεπερασει απο αριστερα σημαινει οτι ειχε αρκετο χωρο....δηλαδη οτι ο τυποσ-φονιασ δεν ειχε παρει αριστερη θεση στο δρομο για να στριψει παρα οποτε του σηκωθηκε αποφασισε να στριψει

SUZUKAKIAΣ
07/05/2008, 23:00
Κορίτσια,

με την ίδια λογική, δεν έχω άδεια οπλοφορίας αλλά επειδή είμαι υπεύθυνο άτομο θα κουβαλάω πλέον μαζί μου και την καραμπίνα.... Σωστά;

Ναι βεβαια....

μα και στο λεξικο να πας στην λεξη μηχανη εχει = την λεξη οπλο...

πολυ καλη παρομοιωση

Akatanomastos
07/05/2008, 23:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από SUZUKAKIAΣ
Δηλ ο αλλος ειχε παρει θεση αριστερα πολυ ωρα πριν και ειχε αναψει φλας παλι πολυ ωρ πριν για να προειδοποιησει και ο φιλοσ μασ με το μηχανακι ηταν τοσο χαζοσ που δεν ειχε δει τπτ και πηγαι νε σφηνωθει απο τα αριστερα???

Για να ξεπερασει απο αριστερα σημαινει οτι ειχε αρκετο χωρο....δηλαδη οτι ο τυποσ-φονιασ δεν ειχε παρει αριστερη θεση στο δρομο για να στριψει παρα οποτε του σηκωθηκε αποφασισε να στριψει

ρε παιδια ΕΛΕΟς

δεν εχει σημασια αν εχει <<αρκετο χωρο>> η ο φιλος μας ειναι χαζος

σημασια εχει οτι ειναι ΜΙΑ λωριδα, και εκει επιτρεπετε να κινηται ΕΝΑ οχημα, και οχι ΟΣΑ ΧΩΡΑΝΕ..

SUZUKAKIAΣ
07/05/2008, 23:07
ρε παιδια ΕΛΕΟς

δεν εχει σημασια αν εχει <<αρκετο χωρο>> η ο φιλος μας ειναι χαζος

σημασια εχει οτι ειναι ΜΙΑ λωριδα, και εκει επιτρεπετε να κινηται ΕΝΑ οχημα, και οχι ΟΣΑ ΧΩΡΑΝΕ..

Συμφωνω αλλα εγω ειδα 2 λωριδες στο σκιτσο γι αυτο το πα....:a22:

the who
08/05/2008, 07:56
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από stvr1
[B]Κάνεις λάθος σε αυτό. Ψάξ' το. Άλλο να τον χτυπήσεις από πίσω, οπότε δεν μπορεί να αποδειχτεί ότι προκάλεσε αυτός το ατύχημα και άλλο να τον βρείς στο πλάι οπότε φαίνεται ότι σου έκλεισε τον δρόμο με την αλλαγή της πορείας του.
Δες το και αλλιώς: 2 αυτοκίνητα κινούνται στην εθνική, το ένα αριστερή λορίδα το άλλο στην μεσαία. Το πίσω μέρος του 1ου είναι στο ύψος της μούρης του 2ου. Το 1ο ανάβει φλας και κόβει απότομα δεξιά και το πίσω φτερό του βρίσκει στο μπροστά του δευτέρου. Φταίει ο "μπροστά". Αν είχε μπεί στην λορίδα και έσκαγε μετά ο άλλος πίσω του θα είχε την ευθύνη αυτός.
Στο σχέδιο φαίνεται η μηχανή να προσπερνάει από αριστερά και να βρίσκει στο πλάι του αυτοκινήτου που της έκλεισε τον δρόμο. Η μηχανή λοιπόν πρέπει να ήταν δίπλα ή πολύ κοντά στο αυτοκίνητο. Γι' αυτό λέω ότι δεν φταίει. Αν ερχόταν βέβαια από μεγάλη απόσταση και "ξέχασε" να φρενάρει τότε φταίει, αλλά δεν το κατάλαβα έτσι εγώ.

Οταν δυο οχηματα εχουν παραλληλη πορεια και συγκρουστουν (πλαγια εννοω)τοτε υπαρχει συνυπαιτιοτητα.Αυτο ελεγχεται απο την τροχαια με τα σημαδια που αφησε το ενα οχημα στο αλλο.Χωριζουν (χοντρικα το λεω) το αυτοκινητο στα τρια και αναλογα με το σημειο επαφης υπαρχει και το ποσοστο συνυπαιτιοτητας(τι λεξη ρε γμτ).
Το φλας ειναι προειδοποιηση.Αν ο φιλος μας με την μηχανη ηταν στην αριστερη λωριδα και προσπερνουσε το αυτοκινητο,τοτε εχει δικηο.Φταιει το αυτοκινητο γιατι δεν ηθελε να αλλαξει λωριδα μονο(και τοτε θα εφταιγε βεβαια),αλλα ηθελε να στριψει αριστερα,κοβοντας ουσιαστικα την πορεια της μηχανης.
Πολυ μπερδεμενο ποστ,ελπιζω να μην το μπερδεψα κι αλλο.
Οσον αφορα το διπλωμα :
1.Δεν οδηγαμε χωρις διπλωμα ΠΟΤΕ.Αν χτυπησεις καποιον την Γ-ΜΗΣΕΣ.
2.Αν οδηγας χωρις διπλωμα και φταιει ο αλλος αποζημιωνεσαι και πληρωνεις το προστιμο.Αν μετα σε κυνηγησει η ασφαλιστικη που σε αποζημιωσε δεν το ξερω αλλα μου ακουγεται πολυ πιθανο.

Akatanomastos
08/05/2008, 09:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από stvr1
[B]
1.Δεν οδηγαμε χωρις διπλωμα ΠΟΤΕ.Αν χτυπησεις καποιον την Γ-ΜΗΣΕΣ.

βασικα παιδια, αυτο ειναι το ποιο σημαντικο..
εκτος απο τυψεις(αυτο βεβαια εχει να κανει και με την ευαισθησια του καθενος)
φανταστειτε τις αποζημιωσεις για σωματικες και ηθικες βλαβες που θα σου ζητησει ο αλλος..

stvr1
08/05/2008, 16:38
Νομίζω ότι αυτό που είπα κι εγώ είναι στο μήκος κύματος του φίλου srx400.
Βέβαια akatanomaste έχεις ένα δίκιο στο ότι το έγραψα αρχικά λίγο χοντρά και χώρις πολλή αιτιολόγηση.:wave2:
Δεν ήξερα ότι μπορεί να πάει συνυπαιτιότητα, καθώς τα περιστατικά που έχω δει βγήκαν σε ευθύνη αυτού που έστριβε (ειδικά για αυτό με τις 2 μηχανές αφού αυτός που την έφαγε ήταν φίλος μου).
Είναι περιέργη κατάσταση...
Για το δίπλωμα δεν λέω τίποτα καθώς είναι το μόνο στο οποίο συμφωνούμε όλοι!:rotflmao:

TROOPER
08/05/2008, 21:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από SUZUKAKIAΣ
Να σαι σιγουρος οτι αν ειχε διπλωμα θα χε παρει την θεια φωτιση και θα καταλαβενε οτι ο ανθρωπος ηθελε να στριψει και δεν θα χε τρακαρει.....

δεν σου λεει αυτο.λεει οτι αφου δεν εχεις διπλωμα δεν εχεις δικαιωμα να οδηγεις.κατανοητο νομιζω...