Σύνδεση

View Full Version : Αγχολυτικο...

el_hymador
07/05/2008, 00:13
Η πιο σημαντικη φωτογραφια στην ιστορια της ανθρωποτητας.

Τραβηχτηκε απο το τηλεσκοπιο Hubble και μεχρι στιγμης ειναι οτι πιο μακρυνο εχουμε εχουμε δει στα βαθη του συμπαντος... μολις 47 δισσεκατομμυρια ετη φωτος αποσταση απο την Γη και τον Γαλαξια μας (!)

Το βαζω εδω να το βλεπουμε οταν εχουμε τα νευρα μας, χαλιομαστε με μαλακιες και ασχολουμαστε με ασημαντα πραγματα. :winka:

http://www.youtube.com/watch?v=fgg2tpUVbXQ

:wave2:

marulis
07/05/2008, 00:41
:beer: :beer: :wave2:

marulis
07/05/2008, 00:46
Φωτο που τράβηξα στο καταφύγιο του Πάρνωνα τα Χριστούγεννα που μα πέρασαν :)

129750

marulis
07/05/2008, 00:46
:wacko:

129751

Giorgos19
07/05/2008, 06:26
H αστρονομια και γενικοτερα η αστροφυσικη ειναι μια παρα πολυ ενδιαφερουσα επιστημη.Βεβαια αν θελει καποιος να ασχοληθει επαγγελματικα με αυτο θα καταλαβει οτι δεν εχει καμια σχεση με την παρατηρισιακη-ερασιτεχνικη αστρονομια!Ενω πολλοι πιστευουν οτι εχεις να κανει με φωτογραφιες,γινεται ομως ακριβως το αντιθετο!Με φωτογραφιες ασοχλησαι ελαχιστα,ολη η δουλεια γινεται μελετωντας φασματα
Επισης υπαρχουν και πολλα παραξενα που μπορουν να σε γοητευσουν και να σου δωσουν απειρη τροφη για σκεψη οπως πχ.....Την ακτινα του συμπαντος,οπως την υπολογιζουμε απο τον νομο του Hubble ενω αρχικα καποιος μπορει να νομιζει οτι την μετραμε σε km η σε ετη φωτος,την μετραμε σε μοναδες 1/second!Αλλα,η ακτινα δεν ειναι μηκος?γιατι χρησιμοποιουμε μοναδες χρονου?? :winka:

el_hymador
07/05/2008, 08:08
:D

προσφατα ειδα μεσα απο ενα τετοιου ειδους τηλεσκοπιο, μετα εμαθα οτι τα λενε Schmidt-Cassegrain τυπου...αν το καλιμπραρεις σωστα του πατας το ονομα ενος αστρου, γαλαξια, νεφελωματος, πλανητη κτλ και γυρναει μονο του προς τα εκει :hypnotize .. εμεινα μ@λ@κ@ς...

129759

THEOD
07/05/2008, 08:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
μολις 47 δισσεκατομμυρια ετη φωτος αποσταση απο την Γη και τον Γαλαξια μας (!)

Απ' όσο ξέρω τέτοια απόσταση-χρόνος ΔΕΝ υφίσταται....
Είναι μεγαλύτερη από την ηλικία του σύμπαντος που προσδιορίζεται από το Big Bang αρκετά νωρίτερα...

Akatanomastos
07/05/2008, 09:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Είναι μεγαλύτερη από την ηλικία του σύμπαντος που προσδιορίζεται από το Big Bang αρκετά νωρίτερα...

κοιταξε να δεις, γιαυτο το θεμα οι αποψεις των επιστημονων συγκρουονται:lol:

Αρχικά δημιουργήθηκε από Giorgos19
Αλλα,η ακτινα δεν ειναι μηκος?γιατι χρησιμοποιουμε μοναδες χρονου?? :winka:

γιατι οσο φτανεις στην <<περιφερεια>> του συμπαντος, το μηκος σαν μετρο εχει αλλαξει λογω καμπυλοτητας

:look::look: :look:

εντιτ: α οχι, τωρα που το ξανασκεφτηκα μετα απο 2 ακομα γουλιες καφε, χρησιμοποιουμε μοναδες χρονου γιατι οι αποστασεις στο διαστημα με χρονο δεν μετριουνται?:confused:

fethry
07/05/2008, 09:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD

Η ηλικία του σύμπαντος είναι περίπου 13.5 δις χρόνια αλλά τέτοια απόσταση μπορεί και να έχει βάση γιατί το σύμπαν διαστέλλεται... :eyepop:
Συγγνώμη για την παρατήρηση αλλά είναι απλά απόσταση, όχι απόσταση-χρόνος... ;)

apav
07/05/2008, 10:56
:D

προσφατα ειδα μεσα απο ενα τετοιου ειδους τηλεσκοπιο, μετα εμαθα οτι τα λενε Schmidt-Cassegrain τυπου...αν το καλιμπραρεις σωστα του πατας το ονομα ενος αστρου, γαλαξια, νεφελωματος, πλανητη κτλ και γυρναει μονο του προς τα εκει :hypnotize .. εμεινα μ@λ@κ@ς...

:a13:

129771

THEOD
07/05/2008, 13:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από fethry
Η ηλικία του σύμπαντος είναι περίπου 13.5 δις χρόνια αλλά τέτοια απόσταση μπορεί και να έχει βάση γιατί το σύμπαν διαστέλλεται... :eyepop:
Συγγνώμη για την παρατήρηση αλλά είναι απλά απόσταση, όχι απόσταση-χρόνος... ;)

Η θεωρία του Big-bang υποδυκνείει ότι ΟΛΗ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΙΜΗ ΥΛΗ που υπάρχει στο σύμπαν κάποτε ήταν συγκεντρωμένη σε ένα μόνο σημείο σε μια ασύληπτης πυκνότητας άγνωστη μορφή, και η γένηση του σύμπαντος αρχίζει με μια πέραν των ορίων του ανθρώπινου νου έκρηξη που την διασκόρπισε στον χωροχρόνο (τον οποίο ταυτόχρονα τον δημιούργησε...) που ονομάζουμε σύμπαν... Από τότε οτιδήποτε απομακρύνεται από το ότιδήποτε....
Αφού λοιπόν το χρονικό σημείο της αρχής του σύμπαντος (που σηματοδοτεί και την αρχή του χρόνου όπως τον αντιλαμβανόμαστε και τον μετράμε) υπολογίζεται περίπου στα 15 δις έτη πριν από σήμερα, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να υπάρχει ΥΛΗ που βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη από αυτό το όριο (εκφρασμένο σε έτη φωτός...) μιας και βάσει της θεωρίας της σχετικότητας τίποτα υλικό δεν μπορεί να υπερβεί την ταχύτητα του φωτός...

όσο για το δεύτερο...φυσικά και είναι απόσταση απλά λόγω εξωπραγματικού αριθμού είναι εκφρασμένη σε πολλαπλάσια της απόστασης την οποία το φως καλύπτει σε ένα έτος...Αλλά...αφού η γένηση ΚΑΙ του χρόνου ΚΑΙ του χώρου σηματοδοτείται από το big-bang, το 47 δισ έτη φωτός είναι νούμερο που ΔΕΝ υπάρχει ούτε σαν απόσταση, ούτε σαν χρόνος....

fethry
07/05/2008, 14:09
@THEOD

Τώρα μπαίνουμε σε περίεργα μονοπάτια που δεν είναι και πλήρως κατανοητά από μένα αλλά τεσπα...

Απ'όσο ξέρω, υπάρχει ένας τύπος εν'ονόματι Hubble που διατύπωσε κάτι νόμους, ο βασικότερος εκ των οποίων ήταν ότι το κάθε αντικέιμενο στο διάστημα απομακρύνεται από το άλλο με ρυθμό ανάλογο με την απόσταση μεταξύ τους... Άρα η απόσταση που πρέπει να διανύσει το φώς στη μονάδα του χρόνου συνεχώς αυξάνει...
Χονδρικά βγαίνει ένα συμπέρασμα ότι για να υπολογίσεις το μέγεθος του διαστήματος, πρέπει να συμπεριλάβεις κι έναν παράγοντα σχετικό με το χρόνο στον οποίο αναφέρεσαι... Αυτός λέγεται σταθερά Hubble και παρ'όλο που λέγεται σταθερά, είναι συνάρτηση του χρόνου... :confused: :confused: :lol:
Τώρα ισούται με 71 km/sec/Mpc... Παλιότερα ήταν μικρότερη και στο μέλλον θα αυξηθεί... :eyepop:

Είναι κάτι σα μεταβαλλόμενο επιτόκιο... :rotflmao: :rotflmao:

Ρίξε μια ματιά στο www.astronomybuff.com και θα σε βοηθήσει σίγουρα περισσότερο από μένα... :wave2:

el_hymador
07/05/2008, 15:41
Ναι αλλα με ποια ταχυτητα διαστελεται το συμπαν; ειναι αυτη σταθερη η μεταβαλεται απο το θεωρητικο κεντρο προς την περιφερεια; και πως ειμαστε σιγουροι οτι κατα την μεγαλη εκρηξη οπου και δημιουργηθηκαν ο χωρος και ο χρονος δεν συνεβησαν καποιες ασυνεχειες;

Δηλαδη κατα την μεγαλη εκρηξη το συμπαν διαταλθηκε με την ταχυτητα του φωτος;

Αν εγινε οντως ετσι, τοτε ενα χρονο μετα την μεγαλη εκρηξη το συμπαν (αν θεωρησουμε οτι διατελεται σφαιρικα) θα ειχε μεγεθος διαμετρου 2 ετων φωτος...αρα στα 15 δις Ε.Φ. που υπολογιζεται η ηλικια του σημερα θα εχει διαμετρο 30 δις Ε.Φ....

Οποτε υφισταται αποσταση πλεον των 15 δις Ε.Φ. στο συμπαν. Την ηλικια του συμπαντος την υπολογιζουμε στην μοναδα του χρονου, αλλα τις αποστασεις τις μετραμε εισαγοντας και την συνισταμενη του χωρου οποτε τα πραγματα περιπλεκονται λιγο.

Αν το συμπαν διαστελεται με την ταχυτητα του φωτος, οκ δεν μπορουμε να δουμε σε αποσταση μεγαλυτερη της ηλικιας του που ειναι 15 δις Ε.Φ....

αλλα αν το συμπαν διαστελοταν με την ταχυτητα του φωτος, τοτε δεν θα μπορουσαμε να δουμε τα αντικειμενα "πισω" μας παρα μονο τα "μπροστα" απο εμας...

π.χ. ακομα και αν ενας γαλαξιας ταξιδευε μαζι μας αλλα λιγο πιο πισω απο εμας προς την ιδια κατευθυνση ακολουθωντας πορεια απο το κεντρο προς τα εξω δεν θα μπορουσαμε να τον δουμε γιατι το φως του δεν θα εφτανε ποτε σε εμας...αντιθετως τα αντικειμενα που θα προηγουνταν απο εμας θα ηταν ορατα

Οποτε μαλλον μπορουμε να δουμε αντικειμανα σε αποστασεις μεγαλυτερες των 15 δις Ε.Φ. γιατι το φως τους εχει προλαβει να φτασει σε εμας ακομα και αν ακολουθουν πορεια αντιθετη απο εμας στην διαστολη του συμπαντος...

αντε να κατσεις να δουλεωεις τωρα...

:rolleyes:

KaTaNaS
07/05/2008, 15:49
τοσο μικροι ειμαστε τελικα... :uplate: :sick:

THEOD
07/05/2008, 17:12
Ναι αλλα με ποια ταχυτητα διαστελεται το συμπαν; ειναι αυτη σταθερη η μεταβαλεται απο το θεωρητικο κεντρο προς την περιφερεια; και πως ειμαστε σιγουροι οτι κατα την μεγαλη εκρηξη οπου και δημιουργηθηκαν ο χωρος και ο χρονος δεν συνεβησαν καποιες ασυνεχειες;

Δηλαδη κατα την μεγαλη εκρηξη το συμπαν διαταλθηκε με την ταχυτητα του φωτος;

Αν εγινε οντως ετσι, τοτε ενα χρονο μετα την μεγαλη εκρηξη το συμπαν (αν θεωρησουμε οτι διατελεται σφαιρικα) θα ειχε μεγεθος διαμετρου 2 ετων φωτος...αρα στα 15 δις Ε.Φ. που υπολογιζεται η ηλικια του σημερα θα εχει διαμετρο 30 δις Ε.Φ....

Οποτε υφισταται αποσταση πλεον των 15 δις Ε.Φ. στο συμπαν. Την ηλικια του συμπαντος την υπολογιζουμε στην μοναδα του χρονου, αλλα τις αποστασεις τις μετραμε εισαγοντας και την συνισταμενη του χωρου οποτε τα πραγματα περιπλεκονται λιγο.

Αν το συμπαν διαστελεται με την ταχυτητα του φωτος, οκ δεν μπορουμε να δουμε σε αποσταση μεγαλυτερη της ηλικιας του που ειναι 15 δις Ε.Φ....

αλλα αν το συμπαν διαστελοταν με την ταχυτητα του φωτος, τοτε δεν θα μπορουσαμε να δουμε τα αντικειμενα "πισω" μας παρα μονο τα "μπροστα" απο εμας...

π.χ. ακομα και αν ενας γαλαξιας ταξιδευε μαζι μας αλλα λιγο πιο πισω απο εμας προς την ιδια κατευθυνση ακολουθωντας πορεια απο το κεντρο προς τα εξω δεν θα μπορουσαμε να τον δουμε γιατι το φως του δεν θα εφτανε ποτε σε εμας...αντιθετως τα αντικειμενα που θα προηγουνταν απο εμας θα ηταν ορατα

Οποτε μαλλον μπορουμε να δουμε αντικειμανα σε αποστασεις μεγαλυτερες των 15 δις Ε.Φ. γιατι το φως τους εχει προλαβει να φτασει σε εμας ακομα και αν ακολουθουν πορεια αντιθετη απο εμας στην διαστολη του συμπαντος...

αντε να κατσεις να δουλεωεις τωρα...

:rolleyes:

Το σύμπαν ΔΕΝ διαστέλλεται με την ταχύτητα του φωτός αλλά με ΠΟΛΥ μικρότερη...
Οι παρατηρήσεις επιβεβαιώνουν ότι οι κοντινότεροι προς τον δικό μας γαλαξίες απομακρύνονται με ταχύτητα μικρότερη από ότι οι πολύ μακρινοί - που και εκείνοι όμως αποκακρύνονται με κλάσμα της ταχύτητας του φωτός....

Απλά μια παρένθεση...Όλα αυτά συμβαίνουν στον βαθμό που μπορούμε να μετρήσουμε και να επιβεβαιώσουμε...Αλλά το θέμα είναι τέτοιας κολοσσιαίας έκτασης που κάλλιστα μπορεί να υπάρχουν και δεκάδες άλλα πράγματα που μας διαφεύγουν ή ξεπερνάνε τις ικανότητες αντίληψής μας...πχ μέσω θεωριών πολλοί αστρονόμοι προσπαθούν να εξηγήσουν το που βρίσκεται η ύλη (ή σε ποιά μορφή...) που λείπει από την "κρίσιμη μάζα" του σύμπαντος και που ενώ προβλέπεται από τα μαθηματικά μοντέλα απλά...δεν την βρίσκουμε πουθενά...

reinmeister
07/05/2008, 21:23
τωρα ,εαν προσθεσω εγω την θεωρια που λεει οτι υλη ουσιαστικα δεν υπαρχει,αλλα ενεργεια ,που αναλογα την πυκνοτητα της την αντιλαμβανομαστε και ως υλη,θα μπλεξουμε πολυ λετε?:eyepop:

η για την εννοια του χρονου ως ενα αεναω τωρα που και αυτο το αντιλαμβανομαστε ως κατι μεταβαλλομενο χαριν διατηρησης της ψυχικης μας ισορροπιας...

μαλλον καλυτερα να περιοριστω στην μηχανολογια... :D

Giorgos19
07/05/2008, 21:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
τωρα ,εαν προσθεσω εγω την θεωρια που λεει οτι υλη ουσιαστικα δεν υπαρχει,αλλα ενεργεια ,που αναλογα την πυκνοτητα της την αντιλαμβανομαστε και ως υλη,θα μπλεξουμε πολυ λετε?:eyepop:

η για την εννοια του χρονου ως ενα αεναω τωρα που και αυτο το αντιλαμβανομαστε ως κατι μεταβαλλομενο χαριν διατηρησης της ψυχικης μας ισορροπιας...

μαλλον καλυτερα να περιοριστω στην μηχανολογια... :D

Αυτα που λες ειναι απολυτως σωστα!Μηπως παρακολουθεις μια εκπομπη στην ΕΤ-3 καθε Κυριακη??
Στο ερωτημα που εθεσα στο προηγουμενο ποστ μου,δεν την γνωριζω την απαντηση ακομα στο ψαξιμο ειμαι.Απλα αυτο που εχω να πω ειναι πως εμεις οι φυσικοι κανουμε ενα μεγα λαθος.Διαχωριζουμε τις εννοιες των διαστασεων,δηλαδη οτι αλλο ειναο το μηκος,αλλο το πλατος αλλο ο χρονος.Αντιθετα οι μαθηματικοι μαθαινουν οτι τετοιος διαχωρισμος δεν υφισταται.Για αυτο και εχουμε χωρους Ν διαστασεων.Γιατι λοιπον να μετραμε τον χρονο σε διαφορετικες μοναδες??Πολυ απλα γιατι δεν αντιλαμβανομαστε τον χρονο αυτον καθεαυτον αλλα μεσω ενος αποτελεσματος του,της φθορας που προκαλει!

reinmeister
07/05/2008, 21:59
Αυτα που λες ειναι απολυτως σωστα!Μηπως παρακολουθεις μια εκπομπη στην ΕΤ-3 καθε Κυριακη??
Στο ερωτημα που εθεσα στο προηγουμενο ποστ μου,δεν την γνωριζω την απαντηση ακομα στο ψαξιμο ειμαι.Απλα αυτο που εχω να πω ειναι πως εμεις οι φυσικοι κανουμε ενα μεγα λαθος.Διαχωριζουμε τις εννοιες των διαστασεων,δηλαδη οτι αλλο ειναο το μηκος,αλλο το πλατος αλλο ο χρονος.Αντιθετα οι μαθηματικοι μαθαινουν οτι τετοιος διαχωρισμος δεν υφισταται.Για αυτο και εχουμε χωρους Ν διαστασεων.Γιατι λοιπον να μετραμε τον χρονο σε διαφορετικες μοναδες??Πολυ απλα γιατι δεν αντιλαμβανομαστε τον χρονο αυτον καθεαυτον αλλα μεσω ενος αποτελεσματος του,της φθορας που προκαλει!

οχι ,δεν βλεπω την εκπομπη...απλως εχω ασχοληθει παρα πολυ με φυσικη μια και ανεκαθεν μου προκαλουσε φοβερο ενδιαφερον...

υπαρχουν οπως θα ξερεις θεωριες,με τις οποιες εαν ασχοληθεις σοβαρα και τις μελετησεις ειναι πολυ πιθανον να χαζεψεις...οπως του ενιαιου πεδιου του einstein η της σχετικοτητας του καραθεοδωρη...(μην μου πεις οτι ειναι του einstein διοτι θα τσακωθουμε...

:D )

εδω ακομη και απλες συλλογιστικες μπορουν να σε προβληματισουν οπως για παραδειγμα αυτη που λεει οτι o αριθμος των στοιχειων των υποσυνολων ενος συνολου(with me?),ειναι μεγαλυτερος απο τον αριθμο των στοιχειων του αρχικου συνολου(γεγονος)...οποτε εαν θεωρησουμε το συμπαν ως συνολο εχων υποσυνολα,τοτε ο αριθμος των στοιχειων των υποσυνολων του θα ειναι μεγαλυτερος απο τον αριθμο των στοιχειων του αρχικου συνολου...

το αρχικο συνολο ομως ειναι το συμπαν...οποτε...?
με πιανς?

λεω καλυτερα να το αφησουμε διοτι θα εμπλακουμε σε μια συζητηση χωρις ουσιαστικο τελος...
το ζητημα ειναι τεραστιο με απειρες συνιστωσες...:D

υ.γ. διαβασε για την γραμμη του gador εαν θες να πηξεις ασχημα...
:eyepop:

εαν παραπηξεις, καποια στιγμη σε καφε,θυμισε μου να σου δειξω την εφαρμογη πρακτικα με ενα κομματι χαρτι...:wave2:

AFTER
07/05/2008, 22:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
τοσο μικροι ειμαστε τελικα... :uplate: :sick:

Οχι τοσο μικροι, οσο τα μυαλα ορισμενων που πιστευουν οτι δεν υπαρχει ζωη εκτος της Γης
Πρεπει να ειναι τελειως ηλιθιος και αγραμματος καποιος για να πιστευει κατι τετοιο

Akatanomastos
07/05/2008, 22:46

μπορει o αριθμος των στοιχειων των υποσυνολων ενος συνολου ειναι μεγαλυτερος απο τον αριθμο των στοιχειων του αρχικου συνολου

αυτο δεν μου φαινετε πολυ σωστο:confused:
βεβαια εξαρταται γιατι συνολα μιλας, αλλα για μαθηματικα συνολα (πχ R πραγματικους) μου φαινετε λαθος..

Giorgos19
07/05/2008, 22:49
οχι ,δεν βλεπω την εκπομπη...απλως εχω ασχοληθει παρα πολυ με φυσικη μια και ανεκαθεν μου προκαλουσε φοβερο ενδιαφερον...

υπαρχουν οπως θα ξερεις θεωριες,με τις οποιες εαν ασχοληθεις σοβαρα και τις μελετησεις ειναι πολυ πιθανον να χαζεψεις...οπως του ενιαιου πεδιου του einstein η της σχετικοτητας του καραθεοδωρη...(μην μου πεις οτι ειναι του einstein διοτι θα τσακωθουμε...

:D )

εδω ακομη και απλες συλλογιστικες μπορουν να σε προβληματισουν οπως για παραδειγμα αυτη που λεει οτι o αριθμος των στοιχειων των υποσυνολων ενος συνολου(with me?),ειναι μεγαλυτερος απο τον αριθμο των στοιχειων του αρχικου συνολου(γεγονος)...οποτε εαν θεωρησουμε το συμπαν ως συνολο εχων υποσυνολα,τοτε ο αριθμος των στοιχειων των υποσυνολων του θα ειναι μεγαλυτερος απο τον αριθμο των στοιχειων του αρχικου συνολου...

το αρχικο συνολο ομως ειναι το συμπαν...οποτε...?
με πιανς?

λεω καλυτερα να το αφησουμε διοτι θα εμπλακουμε σε μια συζητηση χωρις ουσιαστικο τελος...
το ζητημα ειναι τεραστιο με απειρες συνιστωσες...:D

υ.γ. διαβασε για την γραμμη του gador εαν θες να πηξεις ασχημα...
:eyepop:

εαν παραπηξεις, καποια στιγμη σε καφε,θυμισε μου να σου δειξω την εφαρμογη πρακτικα με ενα κομματι χαρτι...:wave2:

Την γραμμη του Gador δεν την γνωριζω αλλα επειδη μου αρεσουν τα πηξηματα θα ψαξω να βρω πραγματα για μελετη!
Βεβαια τον τελευταιο καιρο εχω αρχισει και ασχολουμαι λιγο με την Γεωμετρια Riemann γιατι ειναι κατι αναγκαιο αν θες να εμβαθυνεις λιγο πιο πολυ στην Κοσμολογια.Εχω φαει τρομερο χωσιμο,οποτε μολισ ξεκολλησω λιγο (η αν δω αν δεν παει αλλο

:lol: ) θα ασχοληθω με αυτο που μου προτεινεις.
Οσον αφορα την θεωρια του ενιαιου πεδιου,κατα τον Νανοπουλο,ειμαστε πολυ κοντα στην ολοκληρωση της!

:beer:

reinmeister
08/05/2008, 00:01
σαφεστατα και ειναι λαθος ακατονομαστε...γι αυτο και ειπα συλλογιστικη και οχι θεωρια η αξιωμα...;)

γιωργο...κατα berlitz moore και καποιων αλλων κυριων εχει ολοκληρωθει απο την 28η οκτωβριου του 1943...βλεπε uss eldridge η αλλιως αντιτορπιλικο λεων το οποιο μολις συνειδητοποιησαν οι αμερικανοι οτι μας το εχουν δωσει,ηρθαν κακην κακως και το εκαναν πακετο...οποτε ολο και καποια δοση αληθειας υπαρχει στον "μυθο"...

καληνυχτες...

Akatanomastos
08/05/2008, 00:11
σαφεστατα και ειναι λαθος ακατονομαστε...γι αυτο και ειπα συλλογιστικη και οχι θεωρια η αξιωμα...;)

ναι, τωρα ειδα το συλλογιστικη,

σκεφτηκα να σε <<κραξω>> αλλα λεω ασε μην γινουμε πολυ ρομπα:rotflmao:

tamar
08/05/2008, 14:28
Ένα αρκετά καλό site απ' όπου κανείς μπορεί να αντλήσει σχετικό υλικό:
http://physics4u.gr/

Akatanomastos
08/05/2008, 19:34
Την γραμμη του Gador

οταν λετε gador δεν εννοητε τον Cantor που θεμελιωσε την θεωρια συνολων, ετσι δεν ειναι?