PDA

View Full Version : Μοιραίο Target Fixation - ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!

sapila racing
07/05/2008, 10:25
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το video δείχνει θανατηφόρο ατύχημα!!!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Δεν πήγαινε και τρομερά γρήγορα, νομιζω οτι μπορούσε να την βγάλει την στροφή. Μόλις ζορίστηκε δεν εβλεπε τίποτα εκτός από το φορτηγό....και πήγε στο φορτηγό.....

Ειναι Hornet600 στην Βραζιλία.

Το βάζω μόνο και μόνο για να καταλάβουν όλοι οτι στον δρόμο το να βγεις στο αλλο ρέυμα δεν είναι ψιλοπταίσμα όπως το βλέπουν μερικοί, αλλά μπορεί και να αποδειχτεί μοιραίο.

http://uk.youtube.com/watch?v=T-QrkY0cdZQ

Ας μας γίνει μάθημα σε όλους να κρατάμε καβάτζες στο δρόμο!!!

Cpt. Haddock
07/05/2008, 10:29
Παρ' ολιγο χθεσινο δικό μου, έτσι ακριβώς σε δεξιά στροφή λιγο πριν το Ευηνοχώρι....

:sick: :sick: :sick:

Μόνο όταν κοιταξα αλλού και πλαγιασα τη μηχανή περασα "άνετα" :uplate:

sapila racing
07/05/2008, 10:34
Μπορεί να συμβεί σε όλους!!

Θέλει προπόνηση, να είσαι πάντα έτοιμος να συνειδητοποιήσεις αμέσως οτι εχεις καρφώσει το βλέμμα σου στον κίνδυνο και να κοιτάξεις αμέσως εκεί που πρέπει να πας!

Και είναι ευκολο να συμβεί σε αγνωστη διαδρομή αν πηγαίνουμε λίγο πιο γρήγορα και βρεθούμε σε στροφή που κλείνει ξαφνικα.
Υπάχουν πολλές στους κολόδρομούς μας...

MIKE_16V
07/05/2008, 10:42
Kαι ετυχε....και σε φορτηγο...... σιδεροφαγο :sick:

Το εχω να δει να γινετε και μπροστα μου....σε αλανα εφυγε(ευτυχως).

ειναι καθαρα θεμα αντανακλαστικων και προπονησης οπως ειπε και ο sapilias... γιατι με λιγα χιλιομετρα προλαβαινεις να σκεφτεις....αλλα με περισσοτερα....

blackbusa
07/05/2008, 11:43
:eyepop: :sick: :sad:

πωπωπω ρε πστμ....αν δεν φρεναρε και ανοιγε τερμα γκαζι ακομα και την στιγμη που καταλαβε δεν θα εβγαινε στους αγρους???ευκολα λογια σε ευκολες καταστασεις βεβαια....και παλι :sad:

odt
07/05/2008, 13:19
:sad: :sad:

Απίστευτο το πως άνοιξε η τροχιά του μόλις είδε το φορτηγό...και δεν πηγαιναν και γρήγορα...

σκατά

:sad:

zephyr1
07/05/2008, 13:28
Αν κρινω απο ποσο νωρις ανοιξε την γραμμη του δεν νομιζω οτι ειναι target fixation.

Κριμα.

GIXXERAKIAS
07/05/2008, 13:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από odt
:sad: :sad:

Απίστευτο το πως άνοιξε η τροχιά του μόλις είδε το φορτηγό...και δεν πηγαιναν και γρήγορα...

σκατά

:sad: :sad: :sad:

sapila racing
07/05/2008, 13:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Αν κρινω απο ποσο νωρις ανοιξε την γραμμη του δεν νομιζω οτι ειναι target fixation.

Κριμα.

Παναγιώτη κι εγω είδα οτι αρχικά τον άνοιξε η στροφή. Εκει ακριβώς θα έπρεπε να το γείρει τέρμα κάτω για να μείνει στη λωρίδα του.
Αντιθέτως η μηχανη σηκώνεται και παει απέναντι.

Τουλάχιστον να εδινε μια να παει αριστερα στα χωράφια..... :(

zephyr1
07/05/2008, 13:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Παναγιώτη κι εγω είδα οτι αρχικά τον άνοιξε η στροφή. Εκει ακριβώς θα έπρεπε να το γείρει τέρμα κάτω για να μείνει στη λωρίδα του.
Αντιθέτως η μηχανη σηκώνεται και παει απέναντι.

Τουλάχιστον να εδινε μια να παει αριστερα στα χωράφια..... :(

Αρη απειρια μου μοιαζει.

Μολις το ειδα μου θυμισε αυτο το βιντεο , καμια σχεση αλλα το κοινο ειναι η απειρια.

http://uk.youtube.com/watch?v=z6-iXO78gEs

DimChios
07/05/2008, 14:29
ρε παιδια, νομιζω οτι οσο ειχε γυρει το μηχανακι ανετα εβγαζε τη στροφη!

Απλα, το βλεμα του πηγε στο φορτηγο για καποιο λογο (οπως λεει και ο Αρης) και αυτο μαλλον λογο απειριας και...

ευκολη τη θεωρω τη στροφη, οπως και τις αποψεις μας τωρα!

Καλο ειναι βεβαια να τα βλεπουμε και να τα συζηταμε!

mats8282
07/05/2008, 14:37
Απο οτι βλεπω στο κειμενακι ο τυπος,αν καταλαβα καλα,ειναι 39 ετων....Η μοτοσυκλετα φοραει και Acrapovic,παλι αν ειδα καλα.....Λογικα δεν ειναι και τοσο απειρος για να γινει το κακο ετσι οπως εγινε....Λογικα παντα....

Η στροφη ηταν ανετη για τα 110-1300 που πηγαινε....Αποδειξη ο πισω...

Λαθος γραμμη και αποτομη κλιση δεξια,πανικος που οδηγησε σε t.f. απο οτι ειδα...

Κουραγιο στα 2 παιδια του και την γυναικα του..

devil's animal
07/05/2008, 14:44
μαλλον νομιζε οτι η στροφη ηταν πιο χαλαρη και "σηκωσε" την μηχανη νωριτερα.

θελει πολυ γρηγορη και αμεση αντιδραση οταν δεις το φορτηγο στα 5 μετρα.:rolleyes:

κριμα παντως.

Cpt. Haddock
07/05/2008, 14:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
θελει πολυ γρηγορη και αμεση αντιδραση οταν δεις το φορτηγο στα 5 μετρα.:rolleyes:

δε λες τίποτα... :uplate:

το βίωσα για τα καλα χθες :sick:

DimChios
07/05/2008, 14:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

το βίωσα για τα καλα χθες :sick:

τι επαθες ρε?

Πες!

:look:

Λεωνίδας
07/05/2008, 14:46

το βίωσα για τα καλα χθες :sick: γι' αυτό φούσκωνε το δερμάτινο παντελόνι και πήγες να ρίξεις τον καφέ του catmaster :confused: :rolleyes:

Cpt. Haddock
07/05/2008, 14:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
τι επαθες ρε?

Πες! :look:

Διάβασε το δευτερο ποστ

:wave2:

DimChios
07/05/2008, 15:01
Διάβασε το δευτερο ποστ

:wave2:

το διαβασα πριν σου γραψω να μας πεις τι επαθες!

Λεπτομερειες θελω!

:rolleyes:

Cpt. Haddock
07/05/2008, 15:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
Λεπτομερειες θελω!:rolleyes:

δε χρειάζονται, απλά πρόλαβα και έγειρα οποτε μπορώ και το εξιστορώ.... :wave2:

Το αστείο ( :look: ) ειναι οτι έγινε πανω-κατω στο ιδιο σημείο που περιγράφω εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=53734)

:uplate:

DimChios
07/05/2008, 15:26
δε χρειάζονται, απλά πρόλαβα και έγειρα οποτε μπορώ και το εξιστορώ.... :wave2:

Το αστείο ( :look: ) ειναι οτι έγινε πανω-κατω στο ιδιο σημείο που περιγράφω εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=53734)

:uplate:

απλη συμπτωση?

:rolleyes:

ποιος ξερει?!

Παλι καλα να λεμε!!!

:beer: :beer: :beer: :beer: :wave2:

alximistis
07/05/2008, 17:43
Εγώ από αυτά που είδα... δεν μπόρεσα να βγάλω συμπέρασμα ούτε το πως έφυγε ούτε το γιατί. Τώρα πως εσείς όλοι βγάλατε τόσο εύκολα συμπεράσματα... τι να σας πω... κάτι παραπάνω θα ξέρετε.
Κατά τα άλλα... να επισημανθεί πως έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε. Και θα έκανα αυτό και έπρεπε να γίνει το άλλο και μάλλον το παράλλο και πάει λέγοντας.
Εάν το ξαναλέω εάν είμαστε συνειδητοποιημένοι μοτοσικλετιστές και γενικότερα οδηγοί πρέπει να κατανοήσουμε τρία βασικά πράγματα.
1). Πως το όχημα που οδηγούμε είναι πιο ευάλλωτο. Επομένως είμαστε πιο ευάλλωτοι και εμείς οι αναβάτες επομένως και πιο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο!
2). ΔΕΝ είμαστε ρομπότ!!! Που σημαίνει ότι οι λάθος υπολογισμοί η λάθος αντίληψη μίας στροφής η λάθος κατανόηση ενός δρόμου είναι ΜΕΣΑ στο όλο πλαίσιο.
3). Επειδή δεν προφυλασόμαστε από κουβούκλια-λαμαρίνες είμαστε εκτεθιμένοι σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Και αυτά επηρρεάζουν την οδήγησή μας.

Εφόσον τα συνειδητοποιήσουμε όλα αυτά και τα κάνουμε κτήμα μας θα μάθουμε να οδηγούμε με πλήρη επίγνωση, η οποία μεταφράζεται ως εξής:
Οδηγώ προσεκτικά για να φτάσω αλλά ταυτόχρονα συμβαδίζω με όλους τους κίνδυνους που σημαίνει ότι κάποια στιγμή ίσως να είναι μοιραία! Για τον κάθε έναν από μας! Το ότι την έχουμε γλιτώσει ΔΕΝ σημαίνει πως θα τη γλιτώνουμε συνέχεια.

ΥΓ και ένα τέταρτο σημείο. Όσο πιο πολύ "παίζουμε" τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να μας συμβεί το "κακό". Και σήμερα αύριο μεθαύριο μπορεί να μαζευόμαστε στο Δέλεαρ ή στο Ciao και να λέμε πως τα σπάσαμε στον Αθηνών-Τρίπολης ή πως τα δώσαμε όλα στην Ελίκη αλλά κάποια στιγμή θα βρεθούμε να πούμε για κάποιον που χτύπησε ή πολύ χειρότερα για κάποιον που "έφυγε". Μην κοροϊδευόμαστε. Όποιος θέλει να δει κατάματα την αλήθεια ας το θυμάται.

sapila racing
08/05/2008, 11:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
Εγώ από αυτά που είδα... δεν μπόρεσα να βγάλω συμπέρασμα ούτε το πως έφυγε ούτε το γιατί. Τώρα πως εσείς όλοι βγάλατε τόσο εύκολα συμπεράσματα... τι να σας πω... κάτι παραπάνω θα ξέρετε.
Κατά τα άλλα... να επισημανθεί πως έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε. Και θα έκανα αυτό και έπρεπε να γίνει το άλλο και μάλλον το παράλλο και πάει λέγοντας.
Εάν το ξαναλέω εάν είμαστε συνειδητοποιημένοι μοτοσικλετιστές και γενικότερα οδηγοί πρέπει να κατανοήσουμε τρία βασικά πράγματα.
1). Πως το όχημα που οδηγούμε είναι πιο ευάλλωτο. Επομένως είμαστε πιο ευάλλωτοι και εμείς οι αναβάτες επομένως και πιο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο!
2). ΔΕΝ είμαστε ρομπότ!!! Που σημαίνει ότι οι λάθος υπολογισμοί η λάθος αντίληψη μίας στροφής η λάθος κατανόηση ενός δρόμου είναι ΜΕΣΑ στο όλο πλαίσιο.
3). Επειδή δεν προφυλασόμαστε από κουβούκλια-λαμαρίνες είμαστε εκτεθιμένοι σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Και αυτά επηρρεάζουν την οδήγησή μας.

Εφόσον τα συνειδητοποιήσουμε όλα αυτά και τα κάνουμε κτήμα μας θα μάθουμε να οδηγούμε με πλήρη επίγνωση, η οποία μεταφράζεται ως εξής:
Οδηγώ προσεκτικά για να φτάσω αλλά ταυτόχρονα συμβαδίζω με όλους τους κίνδυνους που σημαίνει ότι κάποια στιγμή ίσως να είναι μοιραία! Για τον κάθε έναν από μας! Το ότι την έχουμε γλιτώσει ΔΕΝ σημαίνει πως θα τη γλιτώνουμε συνέχεια.

ΥΓ και ένα τέταρτο σημείο. Όσο πιο πολύ "παίζουμε" τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να μας συμβεί το "κακό". Και σήμερα αύριο μεθαύριο μπορεί να μαζευόμαστε στο Δέλεαρ ή στο Ciao και να λέμε πως τα σπάσαμε στον Αθηνών-Τρίπολης ή πως τα δώσαμε όλα στην Ελίκη αλλά κάποια στιγμή θα βρεθούμε να πούμε για κάποιον που χτύπησε ή πολύ χειρότερα για κάποιον που "έφυγε". Μην κοροϊδευόμαστε. Όποιος θέλει να δει κατάματα την αλήθεια ας το θυμάται.

Ειμαστε στο ιδιο μήκος κύματος η εισαι αλλού?

Κανείς δεν ξέρει τι σκεφτόταν ο ατυχος οδηγός. Συζήτηση κάνουμε και υποθέσεις.

Μακάρι να ξέραμε παραπάνω. Στο video φαίνεται οτι οταν βλέπει οτι ανοιγει η τροχιά του και ερχεται φορτηγό η μηχανη σηκώνεται και πάει καρφί στο φορτηγό.

Τωρα που θα πας Σέρρες θα δεις τι ειναι το Look and Turn και το Hook Turn και αλλα κόλπα για να μην πάθαινεις αυτο που επαθε.

Πρεπει να μαθουμε να υπερνικάμε τον φόβο μας και να μην συγκεντρώνουμε την προσοχή μας εκει που ειναι ο κίνδυνος αλλά να κοιταμε μόνο εκει που ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ.

Και δεν είμαστε εξω απ το χορό. Οσοι καβαλάμε είμαστε μέσα στο χορό και μπορεί να συμβεί σε όλους μας, όπως ανέφερα ξανά πιο πάνω, και γι αυτό το συζητάμε κιόλας.

Τέλος πάντων, εγω το έβαλα για να γίνει συζήτηση και να το καταλάβουμε όλοι. Εσυ τι κατάλαβες και απο που σου ηρθαν αυτα που λες??? :rolleyes:

zephyr1
08/05/2008, 11:39
Αρη προσεξε τι λες γιατι δεν το εχει πολυ να σε .................................

φαει

:lol: :rotflmao: :bigcry:

ΜΟΖΑΡΤ
08/05/2008, 12:16
ο zephyr παντως γλυτωσε ενα τετοιο μονο που το αγροτικο ηταν πανω στην γραμμη σταματημενο με κλαταρισμενο λαστιχο.
εγω περασα ξυστα απο την εσωτερικη πλευρα του αγροτικου και ο zephyr με το r1 τοτε εβγαινε ακριβως πανω του και καταφερε και περασε αναμασα απο την εξωτερικη πλευρα του αγροτικου και απο την μπαριερα.......μου στερησε και την χαρα το αγροτικο να λεω οτι τον κερασα τσαι:mad: :rotflmao:

zephyr1
08/05/2008, 13:18
Τι γελα ρε :mad:

:rotflmao:

dodos 900
08/05/2008, 13:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1

Κριμα.

Συμφωνώ,Το target fixation ήρθε δεύτερο.Δέν ήτανε δύσκολη η στροφή και ο κακός χειρισμός μπορεί να ωφείλεται σε πολλά πχ απειρία,κούραση,η κάμερα απο πίσω κ.α κρίμα.

McTalas
08/05/2008, 14:02
μπορει καποιος να μου πει τι ειναι το hook turn??

Cpt. Haddock
08/05/2008, 14:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
μπορει καποιος να μου πει τι ειναι το hook turn??

Μπορεί, αλλα αν δεν το κάνεις δε θα το καταλάβεις :wave2:

(κυρίως το γιατί χρειάζεται :look: )

McTalas
08/05/2008, 14:11
επειδη οχι μονο δεν μου περισευουν 300? αλλα δεν υπαρχουν καν!! μπορει κανενας καλος και "εμπειρος" κυριουλης να μου πει τι ειναι το hook turn? και θα βρω τροπο να το εφαρμωσω.Απλα να μου πει...

Cpt. Haddock
08/05/2008, 14:12
και θα βρω τροπο να το εφαρμωσω.Απλα να μου πει...

(απο τα λιγα που ξέρω...)

Δε χρειάζεται ακριβώς να βρεις τρόπο να το εφαρμόσεις :wave2: :D

(αντε μιλήστε κανενας γνωστης ρεεε)

:smokin:

McTalas
08/05/2008, 14:14
(απο τα λιγα που ξέρω...)

Δε χρειάζεται ακριβώς να βρεις τρόπο να το εφαρμόσεις :wave2: :D

(αντε μιλήστε κανενας γνωστης ρεεε)

:smokin:
άστο Ηλια θα ανοιξω αλλο θεμα, να μην χαλαμε αυτο εδω.

sniper
08/05/2008, 14:17
επειδη οχι μονο δεν μου περισευουν 300? αλλα δεν υπαρχουν καν!! μπορει κανενας καλος και "εμπειρος" κυριουλης να μου πει τι ειναι το hook turn? και θα βρω τροπο να το εφαρμωσω.Απλα να μου πει...

Ναι ΟΚ αλλά πήρες ένα μηχανάκι και μετά προσπαθείς να μάθεις πως οδηγείται.... τα 300Ε δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα μάθεις. Καλυτερα μείνε 1 μηνα σπιτι σου χωρίς εξόδους για να εξοικονομήσεις - ή παραπάνω καιρό, ανάλογα τα οικονομικά σου.

Ηook turn και Pivot Turn.... 2 τεχνικές που κάνουν το μηχανάκι να στρίβει αρκετά απότομα.....

στο HT κατεβάζεις σώμα και γυρνάς το κεφάλι ενώ είσαι μέσα στην στροφή για να κλείσει ακομα περισότερο η τροχιά σου..... (σε γενικές γραμμές μιλάμε)

Το PT άστο.... αν δεν στο δείξουνε στην πράξη δεν πρόκειται να το κάνεις ποτέ. Απλά να σου πω ότι όσοι το κάνανε την πρώτη φορά, τρόμαξαν από το πόσο απότομα και το πόσο έστριψε η μηχανή.

Cpt. Haddock
08/05/2008, 14:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
στο HT κατεβάζεις σώμα και γυρνάς το κεφάλι ενώ είσαι μέσα στην στροφή για να κλείσει ακομα περισότερο η τροχιά σου..... (σε γενικές γραμμές μιλάμε)

Απ' όσο μπορώ να φανταστώ, αυτό έκανα (τελειως ενστικτωδώς) και τη γλυτωσα....

Ναι ΟΚ αλλά πήρες ένα μηχανάκι και μετά προσπαθείς να μάθεις πως οδηγείται....

Εντάξει, λίγο πολύ όλοι αυτό κάναμε :winka:

sapila racing
08/05/2008, 14:28
Το εχουμε ξανασυζητήσει το Hook Turn και είχαμε βάλει και φωτο κλπ.

Καπου εδω μέσα είναι

:dizzy: :lol:

DimChios
08/05/2008, 14:38

Καπου εδω μέσα είναι

:look:

byron
08/05/2008, 14:50

Καπου εδω μέσα είναι

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=46046&perpage=15&pagenumber=6

sapila racing
08/05/2008, 14:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=46046&perpage=15&pagenumber=6

Πως φαίνεται ο οργανωτικός τύπος :wave2:

McTalas
08/05/2008, 15:07
Ναι ΟΚ αλλά πήρες ένα μηχανάκι και μετά προσπαθείς να μάθεις πως οδηγείται.... τα 300Ε δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα μάθεις. Καλυτερα μείνε 1 μηνα σπιτι σου χωρίς εξόδους για να εξοικονομήσεις - ή παραπάνω καιρό, ανάλογα τα οικονομικά σου.

Ηook turn και Pivot Turn.... 2 τεχνικές που κάνουν το μηχανάκι να στρίβει αρκετά απότομα.....

Το PT άστο.... αν δεν στο δείξουνε στην πράξη δεν πρόκειται να το κάνεις ποτέ. Απλά να σου πω ότι όσοι το κάνανε την πρώτη φορά, τρόμαξαν από το πόσο απότομα και το πόσο έστριψε η μηχανή.

καλα sniper οτι να 'ναι!!
ζησε εσυ με 500?/μηνα ξοδευε τα διπλα για εξοπλησμους και μετα ελα να μου πουλησεις το πνευμα σου!
sorry που αρπαζομαι λιγο αλλα οταν σε βαζουν μαζι με τον υπολοιπο σωρο την στιγμη που προσπαθεις να κανεις κατι σωστα, τοτε γινεσαι λιγο... ευεξαπτος (ο αρχων της ορθογραφιας :D )

zephyr1
08/05/2008, 15:36

Μην τον παρεξηγεις , εχει βαλει σκοπο να βγει ο σπασικλας του 2008, σε λιγες μερες θα ανακοινωθει απ'το moto.gr ο διαγωνισμος. :)

Υπομονη, ψηφιστε τον ψηφιστε τον.:lol:

GIXXERAKIAS
08/05/2008, 19:09

Ηook turn και .Pivot Turn... 2 τεχνικές που κάνουν το μηχανάκι να στρίβει αρκετά απότομα.....

Νικολα εδω εισαι φαουλ!!Και γω δεν ηξερα τι ειναι το γυροσκοπικο οταν την αγορασα ρε συ.:winka:

Στο θεμα μας τωρα...:D

Αν στο HT κατεβάζεις σώμα και γυρνάς το κεφάλι ενώ είσαι μέσα στην στροφή για να κλείσει ακομα περισότερο η τροχιά σου.....στο Pivot Turn τι κανεις?Ειναι η πιεση με το εξωτερικο γονατο στο τεποζιτο της μηχανης για να αναγκασεις την μηχανη να γειρει στιγμιαια κι αλλο σε περιπωση αναγκηε η για να κλεισεις κι αλλο την γραμμη σου αν σε βγαζει εκτος?:confused:

Δεν ξερω ρωταω γιατι μεχρι τωρα ηξερα οτι αυτο που ειπα ηταν το hook turn.Μην βαρατε..:blush: :blush: :D :D

odt
08/05/2008, 19:21
επειδη οχι μονο δεν μου περισευουν 300? αλλα δεν υπαρχουν καν!!

βασικά μάλλον το χουκ τερν διδάσκεται στο 2 λεβελ...οπότε μάλλον θα χρειαστείς 600? :lol:

byron
08/05/2008, 20:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από odt
βασικά μάλλον το χουκ τερν διδάσκεται στο 2 λεβελ...οπότε μάλλον θα χρειαστείς 600? :lol:

3ο level....

Αρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS
.στο Pivot Turn τι κανεις?Ειναι η πιεση με το εξωτερικο γονατο στο τεποζιτο της μηχανης για να αναγκασεις την μηχανη να γειρει στιγμιαια

Αυτό που απομόνωσα στο quote + το γυροσκοπικό βέβαια. πέφτει ακόμα πιο γρήγορα...:uplate:

GIXXERAKIAS
08/05/2008, 20:31

Αυτό που απομόνωσα στο quote + το γυροσκοπικό βέβαια. πέφτει ακόμα πιο γρήγορα...:uplate: Ευχαριστω Βυρωνα!:winka:

Τα ειχα μπερδεψει αυτα τα δυο.:D

alximistis
08/05/2008, 21:08
Ειμαστε στο ιδιο μήκος κύματος η εισαι αλλού?

Για να δούμε πόσο αλλού είμαι!!!!

"Κανείς δεν ξέρει τι σκεφτόταν ο ατυχος οδηγός. Συζήτηση κάνουμε και υποθέσεις".

Επομένως αφού δεν ξέρουμε και κάνουμε υποθέσεις μόνο δεν γίνεται να βγάλουμε και ασφαλή συμπεράσματα! Για την ακρίβεια δεν μπορούμε να βγάλουμε κανένα συμπέρασμα γιατί έχουμε άγνοια για ΟΛΑ τα θέματα. Πως ήταν ως οδηγός πόσο έμπειρος ήταν γιατί πήρε έτσι την στροφή και κάμποσα άλλα. Μιλάμε λοιπόν με βάση μόνο την εικόνα η οποία όμως δεν μπορεί να μας μεταδώσει παρά περιορισμένη γνώση.

"Μακάρι να ξέραμε παραπάνω".

Συμφωνώ δεν διαφωνώ.

"Στο video φαίνεται οτι οταν βλέπει οτι ανοιγει η τροχιά του και ερχεται φορτηγό η μηχανη σηκώνεται και πάει καρφί στο φορτηγό".

Πολύ σωστά. Αλλά εξηγεί τα πάντα αυτό;;;;;

"Τωρα που θα πας Σέρρες θα δεις τι ειναι το Look and Turn και το Hook Turn και αλλα κόλπα για να μην πάθαινεις αυτο που επαθε".

Αφού κάνουμε εικασίες και δεν ξέρουμε τι συνέβη πως δεν θα πάθουμε αυτό που έπαθε; Αφού δεν ξέρουμε τι συνέβη!!!!!

"Πρεπει να μαθουμε να υπερνικάμε τον φόβο μας και να μην συγκεντρώνουμε την προσοχή μας εκει που ειναι ο κίνδυνος αλλά να κοιταμε μόνο εκει που ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ".

"ΠΑΝΤΑ πρέπει να κοιτάμε εκεί που θέλουμε να πάμε. Δεν είπα κάτι διαφορετικό. Αλλά... επειδή ΔΕΝ είμαστε ρομπότ όπως έγραψα ούτε μηχανές αλλά άνθρωποι, επομένως το σφάλμα είναι μέσα στη φύση μας καλό είναι να γνωρίζουμε ότι όσο και αν "τελειοποιούμαστε" ως οδηγοί αυτό δεν μας εξασφαλίζει απόλυτα ούτε μας κάνει άφθαρτους!!! Σκέψου απλώς πόσες φορές έχεις ακούσει το πολύ γνωστό "ήταν πολύ έμπειρος οδηγός. Δεν εξηγείται γιατί το έκανε ή γιατί το έπαθε αυτό". Απλώς σκέψου το.

"Και δεν είμαστε εξω απ το χορό. Οσοι καβαλάμε είμαστε μέσα στο χορό και μπορεί να συμβεί σε όλους μας, όπως ανέφερα ξανά πιο πάνω, και γι αυτό το συζητάμε κιόλας".

Αυτό το είπαμ εκαι οι δύο.

Τέλος πάντων, εγω το έβαλα για να γίνει συζήτηση και να το καταλάβουμε όλοι. Εσυ τι κατάλαβες και απο που σου ηρθαν αυτα που λες??? :rolleyes:

Μόλις σου εξήγησα. Αν κάτι από αυτά που έγραψα δεν σε καλύπτει ή θεωρείς πως κάτι δεν έχει απαντηθεί με μεγάλη μου χαρά πες μου να στο απαντήσω.

byron
08/05/2008, 21:25

Επομένως αφού δεν ξέρουμε και κάνουμε υποθέσεις μόνο δεν γίνεται να βγάλουμε και ασφαλή συμπεράσματα! Για την ακρίβεια δεν μπορούμε να βγάλουμε κανένα συμπέρασμα γιατί έχουμε άγνοια για ΟΛΑ τα θέματα. Πως ήταν ως οδηγός πόσο έμπειρος ήταν γιατί πήρε έτσι την στροφή και κάμποσα άλλα. Μιλάμε λοιπόν με βάση μόνο την εικόνα η οποία όμως δεν μπορεί να μας μεταδώσει παρά περιορισμένη γνώση.

Τώρα πλάκα κάνεις ή διαφωνείς για να διαφωνείς?

Δεν είναι περιγραφή από στόμα σε στόμα να κάνουμε υποθέσεις. Εικόνα είναι που δείχνει απ΄την αρχή μεχρι το τέλος τι έγινε. Τι σε εμποδίζει να βγάλεις συμπέρασμα?

Προφανώς ήταν άπειρος ή αφηρημένος. Προφανώς απ΄την απειρία του του άνοιξε η τροχιά χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Και δυστυχώς ήταν άτυχος που είδε το φορτηγό και κεντράρισε πάνω του.

Τι σε ζορίζει τόσο και απορρίπτεις την εικόνα ονομάζοντας την περιορισμένη γνώση δεν καταλαβαίνω.

Edit: Aποψη μου είναι ότι αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα target fixation. Ο οδηγός άνοιξε την τροχιά του μόλις είδε το φορτηγό και πήγε κατευθείαν πάνω του.
Απλά εμείς βλέπουμε την εικόνα του πίσω και θεωρούμε ότι άνοιξε την τροχιά του χωρίς εμφανή (σε μας) λόγο. Δειτε το καλύτερα...

byron
09/05/2008, 11:45
Ευχαριστω Βυρωνα!:winka:

Τα ειχα μπερδεψει αυτα τα δυο.:D

Για να μην μπερδεύουμε τα 2 θέματα, ρίξε μια ματιά εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=51550&perpage=15&pagenumber=2)

Κάτι που δεν ανέφερα, είναι ότι το pivot steering το κάνεις ΠΡΙΝ το γυροσκοπικό. Εχεις «κλειδώσει» ήδη και μετά στρίβεις. Αν το κάνεις ταυτόχρονα (όπως εγώ στην αρχή), το μηχανάκι γίνεται νευρικό και ασταθές, μιας και μεταφέρεις και το σώμα σου την ώρα που πέφτει.

Είχα ένα πρόβλημα με τον εκπαιδευτή μου στο να του δώσω να καταλάβει τι δεν πήγαινε καλά, αλλά ευτυχώς με βοήθησε ο bladerunner στο να διορθώσω το λάθος.

Εdit: Αν και θα δεις πως η άποψη 2 αγωνιζόμενων (dimdoc-GM) που έγραψαν στο παραπάνω thread, διαφέρει απ΄αυτά που διδάσκει το CSS....

sniper
09/05/2008, 12:13
ζησε εσυ με 500?/μηνα ξοδευε τα διπλα για εξοπλησμους και μετα ελα να μου πουλησεις το πνευμα σου!
sorry που αρπαζομαι λιγο αλλα οταν σε βαζουν μαζι με τον υπολοιπο σωρο την στιγμη που προσπαθεις να κανεις κατι σωστα, τοτε γινεσαι λιγο... ευεξαπτος (ο αρχων της ορθογραφιας :D )

Συγνώμη κιόλας που σε προσγειώνω στην σκληρή πραγματικότητα αλλά με 500Ε τον μήνα ούτε cbf250 δεν μπορείς να συντηρήσεις.....

Οπότε, δεν σε έβαλα με τον σωρό αλλά απλά σου είπα οτι έχεις κάτι που δεν μπορείς να το υποστηρίξεις οικονομικά..... Σορρυ αλλά έτσι είναι... κι όποιος σου πει το αντίθετο, μαλακίες θα σου πει.

Ξανασκέψου αυτό που σου είπα πάντως. Κάνε από αλλού οικονομία και κάνε τα μαθήματα.... ή στην τελική πήγαινε πίστα με κάποιον φίλο σου που τα έκανε τα μαθήματα να σου πει 2-3 πράγματα - γιατί αν δεν κάνεις τα μαθήματα θα ακούσεις ότι κατάλαβε ο φίλος σου.

sniper
09/05/2008, 12:16
Νικολα εδω εισαι φαουλ!!Και γω δεν ηξερα τι ειναι το γυροσκοπικο οταν την αγορασα ρε συ.:winka:

Στο θεμα μας τωρα...:D

...

Ούτε κι εγώ.... και εν υπήρχαν και μαθήματα τότε.... και το Internet στα σπάργανα με κάτι μοντεμ που για να κατεβάζεις ebook ήθελες 2-3 μήνες....

Αλλά σήμερα τα πράγματα είναι πιο απλά.... τι να το κάνω να δώσω 1000Ε για κράνος και μπουφάν ότνα δεν ξέρω να οδηγώ και μπορεί να χρειάζομαι 1-2 κράνη το χρόνο απο τα αποτελέσματα της αμάθειάς μου; :rolleyes:

Σε κανέναν δεν την λέω.... απλά είστε μικροί κι αρπάζεστε εύκολα :D

McTalas
09/05/2008, 13:40
Ξανασκέψου αυτό που σου είπα πάντως. Κάνε από αλλού οικονομία και κάνε τα μαθήματα.... ή στην τελική πήγαινε πίστα με κάποιον φίλο σου που τα έκανε τα μαθήματα να σου πει 2-3 πράγματα - γιατί αν δεν κάνεις τα μαθήματα θα ακούσεις ότι κατάλαβε ο φίλος σου.

αυτο ακριβως κανω, εχω κοψει καθε τι περιτο και προσπαθω να μαθω οσα ποιο πολλα μπορω, γιαυτο και την προηγουμενη εβδομαδα παρακολουθησα το 0-300RS και γιαυτο προγραμματιζω να παρακολουθησω το CSS level1 όσο πιο συντομα μπορω (ο Θ.Χ. ειπε να το κανουμε σε κανατριμηνο).
και προσπαθω να πιγαινω στην πιστα ωστε να εφαρμοζω αυτα που εμαθα!!

byron
09/05/2008, 13:44
αυτο ακριβως κανω, εχω κοψει καθε τι περιτο και προσπαθω να μαθω οσα ποιο πολλα μπορω, γιαυτο και την προηγουμενη εβδομαδα παρακολουθησα το 0-300RS και γιαυτο προγραμματιζω να παρακολουθησω το CSS level1 όσο πιο συντομα μπορω (ο Θ.Χ. ειπε να το κανουμε σε κανατριμηνο).
και προσπαθω να πιγαινω στην πιστα ωστε να εφαρμοζω αυτα που εμαθα!!

Κάνε αυτό που κάνεις μέχρι στιγμής και μια χαρά θα πάνε όλα. Αγγλικά μιλάς;

McTalas
09/05/2008, 13:47
Κάνε αυτό που κάνεις μέχρι στιγμής και μια χαρά θα πάνε όλα. Αγγλικά μιλάς;

γες ει λιτλ...:D

alximistis
09/05/2008, 15:04
Τώρα πλάκα κάνεις ή διαφωνείς για να διαφωνείς?

Δεν είναι περιγραφή από στόμα σε στόμα να κάνουμε υποθέσεις. Εικόνα είναι που δείχνει απ΄την αρχή μεχρι το τέλος τι έγινε. Τι σε εμποδίζει να βγάλεις συμπέρασμα?

Προφανώς ήταν άπειρος ή αφηρημένος. Προφανώς απ΄την απειρία του του άνοιξε η τροχιά χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Και δυστυχώς ήταν άτυχος που είδε το φορτηγό και κεντράρισε πάνω του.

Τι σε ζορίζει τόσο και απορρίπτεις την εικόνα ονομάζοντας την περιορισμένη γνώση δεν καταλαβαίνω.

Edit: Aποψη μου είναι ότι αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα target fixation. Ο οδηγός άνοιξε την τροχιά του μόλις είδε το φορτηγό και πήγε κατευθείαν πάνω του.
Απλά εμείς βλέπουμε την εικόνα του πίσω και θεωρούμε ότι άνοιξε την τροχιά του χωρίς εμφανή (σε μας) λόγο. Δειτε το καλύτερα...

Βύρωνα διάβασε σε παρακαλώ τι λες εσύ και μετά με κρίνεις. Λες προφανώς ήταν άπειρος ή αφηρημένος!!!! Από μόνη της η πρόταση εμπεριέχει την αμφιβολία.
Η εικόνα Βύρωνα δείχνει το γεγονός. Το γιατί δεν το δείχνει!!!!!! Δεν ξέρουμε τι κρύβεται από πίσω.
Η ένστασή μου εμένα και το ξαναλέω είναι αυτή ακριβώς!!!!! Βλέπουμε το γεγονός όχι την αιτία. Μαντεύουμε τις αιτίες.
Αλλά αν διάβασες το πρώτο μου ποστάκι θα είδες πιθανότατα ότι το γενίκευσα το θέμα. Εκεί εστιάζεται η δεύτερη και βαθύτερη ένσταση μου. Με πειράζει προσωπικά που όταν ανοίγεται ένα τέτοιο θρεντάκι γράφουμε μέσα σαν να μην λαμβάνουμε υπόπση μας ότι οδηγούμε άνθρωποι και όχι μηχανήματα. Αυτό Βύρωνα με πειράζει περισσότερο. Ξεκινάμε από το να αυτή ήταν η αιτία και καταλήγουμε στην ουσία στο πως θα έπρεπε να φερθεί ο οδηγός. Ε δεν γίνεται έτσι ρε παίδες πάντα! Απλώς δεν γίνεται!!! Δεν λειτουργούμε πάντα κάτω από νόρμες ούτε οδηγούμε πάντα με το 100% των δυνατοτήτων και ικανοτήτων μας. Επομένως το να προσπαθούμε να εξηγήσουμε μόνο έτσι ένα δυστύχημα για μένα είναι λάθος και ουτοπικό. :)

sapila racing
09/05/2008, 15:09
Βύρωνα διάβασε σε παρακαλώ τι λες εσύ και μετά με κρίνεις. Λες προφανώς ήταν άπειρος ή αφηρημένος!!!! Από μόνη της η πρόταση εμπεριέχει την αμφιβολία.
Η εικόνα Βύρωνα δείχνει το γεγονός. Το γιατί δεν το δείχνει!!!!!! Δεν ξέρουμε τι κρύβεται από πίσω.
Η ένστασή μου εμένα και το ξαναλέω είναι αυτή ακριβώς!!!!! Βλέπουμε το γεγονός όχι την αιτία. Μαντεύουμε τις αιτίες.
Αλλά αν διάβασες το πρώτο μου ποστάκι θα είδες πιθανότατα ότι το γενίκευσα το θέμα. Εκεί εστιάζεται η δεύτερη και βαθύτερη ένσταση μου. Με πειράζει προσωπικά που όταν ανοίγεται ένα τέτοιο θρεντάκι γράφουμε μέσα σαν να μην λαμβάνουμε υπόπση μας ότι οδηγούμε άνθρωποι και όχι μηχανήματα. Αυτό Βύρωνα με πειράζει περισσότερο. Ξεκινάμε από το να αυτή ήταν η αιτία και καταλήγουμε στην ουσία στο πως θα έπρεπε να φερθεί ο οδηγός. Ε δεν γίνεται έτσι ρε παίδες πάντα! Απλώς δεν γίνεται!!! Δεν λειτουργούμε πάντα κάτω από νόρμες ούτε οδηγούμε πάντα με το 100% των δυνατοτήτων και ικανοτήτων μας. Επομένως το να προσπαθούμε να εξηγήσουμε μόνο έτσι ένα δυστύχημα για μένα είναι λάθος και ουτοπικό. :)

Πριν πας για το μάθημα, διάβασε το Twist of the Wrist του Keith Code, και συγκεκριμένα το σημείο που μιλάει για το πόσο απο την προσοχή σου πρέπει να ξοδευεις στα σημεία αναφοράς και επίσης την περιφερειακή όραση.
Μετα τα ξαναλέμε, τωρα απλα δεν μπορείς καν να καταλάβεις, εκτός κι αν δεν θέλεις...

sapila racing
09/05/2008, 15:14
Kαι να το παω λίγο πιο κάτω...

Μιλας για ρομπότ κλπ :confused: :confused:

Ανθρωποι είμαστε και με την εκπαίδευση γινόμαστε καλύτεροι! Ενας τελείως άπειρος οδηγός μπορεί να την πατήσει πολύ πιο ευκολα απο εναν έμπειρο.
Αν δεν ξερει τι παιζει είναι ευκολο να στουκαρει καποιος στον βράχο στην ακρη του δρόμου, πανω σε στροφή, απλα και μόνο γιατί του εκανε εντύπωση, τον φοβήθηκε, καρφωσες το βλέμμα του επάνω του, και τελικά κατέληξε εκει...

Αν δεν τo καταλαβαίνεις αυτό πες στους εκπαιδευτες να σου δείξουν ιδιαίτερη επιμονή στο θεμα της όρασης (2ο Level CSS)..

alximistis
09/05/2008, 15:15
Πριν πας για το μάθημα, διάβασε το Twist of the Wrist του Keith Code, και συγκεκριμένα το σημείο που μιλάει για το πόσο απο την προσοχή σου πρέπει να ξοδευεις στα σημεία αναφοράς και επίσης την περιφερειακή όραση.
Μετα τα ξαναλέμε, τωρα απλα δεν μπορείς καν να καταλάβεις, εκτός κι αν δεν θέλεις...

Δυστυχώς το μάθημα το χάσαμε η μοτοσικλέτα είναι συνεργείο. :(
Όσο για το σχόλιο... δικαίωμα σου έτσι νομίζεις. Μάλλον εσύ δεν μπαίνεις καν στον κόπο να σκεφτείς αυτά που γράφω οπότε δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε. No hard feelings έτσι κι αλλιώς. :)

ΥΓ Ισχύει η απάντηση και για το δεύτερο ποστάκι σου. :)

sapila racing
09/05/2008, 15:20
Δυστυχώς το μάθημα το χάσαμε η μοτοσικλέτα είναι συνεργείο. :(
Όσο για το σχόλιο... δικαίωμα σου έτσι νομίζεις. Μάλλον εσύ δεν μπαίνεις καν στον κόπο να σκεφτείς αυτά που γράφω οπότε δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε. No hard feelings έτσι κι αλλιώς. :)

ΥΓ Ισχύει η απάντηση και για το δεύτερο ποστάκι σου. :)

Τα σκέφτηκα αλλιως δεν θα απαντούσα καν.

Κρίμα για το μάθημα. Το Twist of the Erist μπορείς να το βρεις τζαμπέ, εχουν βάλει αρκετες φορες κι εδω στο moto.gr λινκ. Διάβασε το!

byron
09/05/2008, 15:22

Φυσικά μαντεύουμε τις αιτίες που δεν απέχουν και πολύ απ΄αυτό που συνέβει. Διάβασε εσύ τι έχεις γράψει παρακάτω.

Για την ακρίβεια δεν μπορούμε να βγάλουμε κανένα συμπέρασμα γιατί έχουμε άγνοια για ΟΛΑ τα θέματα.

Επειδή μηδενίζεις οποιαδήποτε εμπειρία και γνώση έχει αποκτηθεί, σου ξαναματαλέω ότι μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα και μάλιστα πολλά. Αρκεί να έχεις ανοιχτό μυαλό. Δεν κάνεις πραγματογνωμοσύνη του ατυχήματος για να ζητάς τέτοιες λεπτομέρειες. Είτε ήταν έμπειρος είτε ήταν άπειρος, είτε αφηρημένος είτε οτιδήποτε, αυτό που είδες δεν αλλάζει. Ο άνθρωπος έκανε ένα λάθος και είναι νεκρός.

Δικαίωμα σου βέβαια να πιστεύεις ότι για το ατύχημα φταίει η κακιά η ώρα, αλλά δεν είναι έτσι.

ΥΓ: Αφού δεν δέχεσαι την εξαγωγή κάποιων συμπερασμάτων από γεγονότα που μπορούν να εξηγηθούν, για ποιό λόγο πάς στο CSS; Τσάμπα χαλάς τα χρήματα σου κατά τη γνώμη μου.

Φιλικά και χωρίς αντιπαράθεση. :wave2: