PDA

View Full Version : Βοηθεια για φορολογικη δηλωση

gkmaggas
07/05/2008, 14:11
Καλησπερα παιδες....

Πριν ενα χρονο αγορασα ενα χτ660 με χρηματοδοτηση.Στο μαγαζι που το αγορασα εδωσα
ενα παπι που ειχα και μου εδωσε την αξια του σε μετρητα.Το παπι πουληθηκε σε καποιον
ιδιωτη αγνωστο προς εμενα...
Ο λογιστης μου ζητα βεβαιωση της Τραπεζας για τα χρηματα που εχω καταβαλει και βεβαιωση
πωλησης του παπιου...
Εκτος απο τη βεβαιωση της Τραπεζας χρειαζεται και βεβαιωση για το παπι???

Ευχαριστω.....

castoras
07/05/2008, 14:16
Θα πας στον έμπορο που του άφησες το παπί και αυτός ή θα σου δώσει κάποιο χαρτί που θα λέει ότι πήρε το μηχανάκι ή θα σου δώσει μια υπεύθυνη δήλωση από τον αγοραστή που θα λέει ότι το αγόρασε.Στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να κάνεις κι εσύ μια υπεύθυνη δήλωση ότι το πούλησες για να το βάλει κι εκείνος στη δηλωσή του

zzr2005
07/05/2008, 19:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από gkmaggas
Καλησπερα παιδες....

Πριν ενα χρονο αγορασα ενα χτ660 με χρηματοδοτηση.Στο μαγαζι που το αγορασα εδωσα
ενα παπι που ειχα και μου εδωσε την αξια του σε μετρητα.Το παπι πουληθηκε σε καποιον
ιδιωτη αγνωστο προς εμενα...
Ο λογιστης μου ζητα βεβαιωση της Τραπεζας για τα χρηματα που εχω καταβαλει και βεβαιωση
πωλησης του παπιου...
Εκτος απο τη βεβαιωση της Τραπεζας χρειαζεται και βεβαιωση για το παπι???

Ευχαριστω.....

αφού σου εδωσε την αξία του παπιού σε μετρητά πρεπει να εχει κοψει καποια αποδειξη λιανικης πωλησης....
αυτη θα του ζητησεις...
αν σου πει οτι στην εχει δωσει ή οτι δεν την βρισκει κ σουξου - μουξου πες του να σου δωσει ενα αντιγραφο (απο τα διπλοτυπα που κραταει το λογιστηριο) θεωρημενο με την σφραγιδα του.....το δεχεται κ αυτο η εφορια...:wave2:

reinmeister
07/05/2008, 21:07
η κατι δεν καταλαβες εσυ καλα η ο λογιστης σου κατι δεν σου λεει καλα...
για την πωληση του παπιου δεν χρειαζεται απολυτως κανενα παραστατικο η εφορια μια και δεν τιθεται θεμα τεκμηριου...μονο πανω απο 500 κυβικα και μονο ως τεκμηριο αγορας...το διαβιωσης εχει καταργηθει...

οποτε παιρνεις απο την τραπεζα το χαρτι με τις καταβληθεισες δοσεις της χρονιας και εισαι κομπλε...

iosif
08/05/2008, 11:19
στειλε τη δηλωση με ταξιςνετ και δεν προσκομιζεις κανενα χαρτι:sun: