View Full Version : πιέσεις ελαστικών σφήκας
βάζω μπροστά 34 και πίσω 40 με λάστιχα τα μισλέν της μαμάς
εσείς που παίζεται?
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
βάζω μπροστά 34 και πίσω 40 με λάστιχα τα μισλέν της μαμάς
εσείς που παίζεται?
και γιατί βάζεις τέτοιες πιέσεις;
ποια είναι τα "μαμά" Michelin λάστιχα;
σπαμ ον
Ποιός συμφορουμίτης έχει μαύρο hornet με bagster και έχει μακριά μαλλιά;
σπαμ οφ
nikonian
13/05/2008, 11:49
R.T.F.M.
Ό,τι λέει το μάνιουαλ του κατασκευαστή.
Εκτός και αν ο κατασκευαστής των ελαστικών προτείνει μεγαλύτερες πιέσεις.
Σε περίπτωση που έχεις τις προτεινόμενες πιέσεις και των δυο κατασκευαστών (μηχανής και ελαστικών), τότε βάζεις τις μεγαλύτερες πιέσεις από τις δυο (ΝΟΜΟΣ):cool:
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
R.T.F.M.
Ό,τι λέει το μάνιουαλ του κατασκευαστή.
Εκτός και αν ο κατασκευαστής των ελαστικών προτείνει μεγαλύτερες πιέσεις.
Σε περίπτωση που έχεις τις προτεινόμενες πιέσεις και των δυο κατασκευαστών (μηχανής και ελαστικών), τότε βάζεις τις μεγαλύτερες πιέσεις από τις δυο (ΝΟΜΟΣ):cool:
1. Ο κατασκευαστής δίνει κάποιες πιέσεις για κάποια ελαστικά
2. Ο κατασκευαστής των ελαστικών δίνει πιέσεις; Από πότε; Και με δεδομένο ότι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ μοτοσακά φοράνε τα ιδια λάστιχα, ποιος λαστιχοκατασκευαστής δίνει πιέσεις για το κάθε μοτοσακό;
3. Οι μεγαλύτερες πιέσεις κάνουν τα μηχανάκια να γλυστράνε - άσε που αν πέσεις σε καλή άσφαλτο θα κάνεις τα λάστιχα μπαλόνια.....
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
- άσε που αν πέσεις σε καλή άσφαλτο θα κάνεις τα λάστιχα μπαλόνια.....
φαντάζομαι πως αυτό έχει προβλεφτεί από τους κατασκευαστές όταν δίνουν (π.χ για το πίσω 42) ότι θα διογκωθεί ο αέρας λόγω των θερμοκρασιών...Αλλιώς θα έδιναν χαμηλότερη πίεση (μερικοί κατασκευαστές το κάνουν...)
Μιλάμε για συνθήκες δρόμου έτσι? :rolleyes:
το μανουαλ δινει 36-42 και τα προτεινομενα απο το μανουαλ ελαστικα ειναι το μισλεν παουερ και τα πιρελλι-δεν θυμαμαι ποια
οι χορνετακηδες ξερουν
μιλαω για συνθηκες 90% ανοιχτος δρομος-ταξιδι
chris_honda
14/05/2008, 10:30
36-42 ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΣΦΙΚΑ......
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ...
ΚΑΙ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΙΕΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...
ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΙ ΠΡΙΣΟΤΕΡΟ
chris_honda
14/05/2008, 10:31
ΤΑ ΜΑΜΑ MICHELIN EXΩ
nikonian
14/05/2008, 11:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
1. Ο κατασκευαστής δίνει κάποιες πιέσεις για κάποια ελαστικά
2. Ο κατασκευαστής των ελαστικών δίνει πιέσεις; Από πότε; Και με δεδομένο ότι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ μοτοσακά φοράνε τα ιδια λάστιχα, ποιος λαστιχοκατασκευαστής δίνει πιέσεις για το κάθε μοτοσακό;
3. Οι μεγαλύτερες πιέσεις κάνουν τα μηχανάκια να γλυστράνε - άσε που αν πέσεις σε καλή άσφαλτο θα κάνεις τα λάστιχα μπαλόνια.....
Απαντήσεις :
1) kai 2)Σε πολλές περιπτώσεις ναι , δίνει. ΠΧ Στο KLR μου, ο κατασκευαστής δίνει χαμηλές πιέσεις, αφού προτείνει λάστιχα ον οφ 70/30. Εγώ που φοράω λάστιχα 95/5 , τα οποία είναι ράντιαλ και απαιτούν υψηλές πιέσεις (34-38) για να μην κακοφορμίσουν τα πλαϊνα, είμαι αναγκασμένος να προτιμήσω την πρόταση της AVON και όχι της KAWA.
3) Στο περί ελαστικών σεμινάριο του "ανέμου" ο εισηγητής ανέφερε ρητά:
" Όταν οι δυο κατασκευαστές προτείνουν διαφορετικές πιέσεις, επιλέγουμε τις μεγαλύτερες".
Αν μια μηχανή είναι πολύ βαριά , σε σχέση με τα λάστιχά της (πχ cbf 1000) , o κατασκευαστής της μοτό το ξέρει και προτείνει ανάλογες πιέσεις.
Αν ένα ελαστικό , έχει τέτοιο σκελετό , που απαιτεί υψηλές σχετικά πιέσεις για να μην στραβώσει, ο κατασκευαστής προτείνει ανάλογες υψηλές πιέσεις. Σε ένα ον οφ λάστιχο που έχει μαλακά πλαϊνά και μπορεί να λειτουργήσει και με 22 και με 30psi , μπορεί να μην προτείνει καθόλου πιέσεις, αφήνοντας την πρωτοβουλία στον κατασκευαστή της μοτό.
ΕΓΩ ΕΒΑΖΑ 36 - 42. ΤΑ ΜΑΝΙΣΙΑ ΕΧΩ. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΟΔΗΔΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ. ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΙΕΣΗ ΕΙΔΙΚΑ
ΣΤΟ ΠΙΣΩ.ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΑ ΣΤΟ 34-38 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ.
ΠΡΙΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΝΤΙΠΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΦΥΓΕΙ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΝΟΙΟΘΩ ΠΟΛΥ ΣΙΓΟΥΡΙΑ.
ΤΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΠΑΤΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
power hornet
25/05/2008, 12:13
για συνθηκες αμα θες να στριψεις π.χ επιδαυρο βαλε 38 πισω και 34 μπροστα.
τωρα για ταξιδι ειναι και καλοκαιρι τωρα βαλε 40 πισω μπροστα 35 και εισαι ενταξει
Mε πιο χαμηλή πίεση όμως δε θα έχουμε πιο γρήγορη φθορά στο κέντρο του (πίσω κυρίως) ελαστικού και πιο γρήγορη "τετραγώνισή" του?
BILLY FILTH
30/06/2008, 10:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
σπαμ ον
Ποιός συμφορουμίτης έχει μαύρο hornet με bagster και έχει μακριά μαλλιά;
σπαμ οφ
πέρασε καιρός αλλά τώρα το είδα :smokin:
εχει σημασια
1 η 2 ατομα
μαρκα ελαστικου+τυπος ελαστικου
χρηση
γενικα 36 μπρος-40 πισω
(εγω βαζω 34 μπρος -40 πισω)ειμαι 105 κιλα
Αρχικά δημιουργήθηκε από BILLY FILTH
πέρασε καιρός αλλά τώρα το είδα :smokin:
Nα τσεκάρεις πιέσεις γιατί το μηχανάκι σου αλλάζει λωρίδες άτσαλα. :smokin:
BILLY FILTH
02/07/2008, 09:59
Nα τσεκάρεις πιέσεις γιατί το μηχανάκι σου αλλάζει λωρίδες άτσαλα. :smokin:
άλλαξα λάστιχα εχθές :rotflmao:
άλλαξα λάστιχα εχθές :rotflmao:
Σωραίος.... :beer:
BILLY FILTH
03/07/2008, 11:18
Σωραίος.... :beer:
πες μου όμως που με πέτυχες και αν περνάς συχνά από κει με τι είσαι ω΄στε να ρίξω μια :wave2: την επόμενη φορά :winka:
πες μου όμως που με πέτυχες και αν περνάς συχνά από κει με τι είσαι ω΄στε να ρίξω μια :wave2: την επόμενη φορά :winka:
Ημουν με το scooter (sportcity) και μου ΄κανες μια τρελλή σφήνα λίγο πριν απ΄την αμερικ. πρεσβεία.
Σού ΄ριξα κάτι μπινελίκια στο φανάρι αλλά νόμιζες πως λέω για το hornet :p :lol:
:wave2:
BILLY FILTH
03/07/2008, 11:53
Ημουν με το scooter (sportcity) και μου ΄κανες μια τρελλή σφήνα λίγο πριν απ΄την αμερικ. πρεσβεία.
Σού ΄ριξα κάτι μπινελίκια στο φανάρι αλλά νόμιζες πως λέω για το hornet :p :lol:
:wave2:
:rotflmao: αν θυμάμαι καλά πρέπει να μιλήσαμε και στο φανάρι στο HILTON :rotflmao:
filipp0s
03/07/2008, 11:58
Ημουν με το scooter (sportcity) και μου ?κανες μια τρελλή σφήνα λίγο πριν απ?την αμερικ. πρεσβεία.
ποιος ξέρει ποσο αργά θα πήγαινες :rolleyes:
Τον καθυστερούσες τον ανθρωπο, κουλάτζα :lol:
BILLY FILTH
03/07/2008, 12:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από filippos650
ποιος ξέρει ποσο αργά θα πήγαινες :rolleyes:
Τον καθυστερούσες τον ανθρωπο, κουλάτζα :lol:
όχι είχε δίκιο έκανα μλκια και του το 'πα κιόλας στο επόμενο φανάρι. Απλά υπολόγισα λάθος το κουτί που ήταν μπροστά... και εγώ στη θέση του καντίλια θα κατέβαζα. Από οτι θυμάμαι όμως συζητήσαμε πολύ ψύχραιμα :D
filipp0s
03/07/2008, 12:04
όχι είχε δίκιο έκανα μλκια και του το 'πα κιόλας στο επόμενο φανάρι. Απλά υπολόγισα λάθος το κουτί που ήταν μπροστά... και εγώ στη θέση του καντίλια θα κατέβαζα. Από οτι θυμάμαι όμως συζητήσαμε πολύ ψύχραιμα :D
Nai ρε πλάκα κάνω... πειράζω τον Βύρωνα :p
Ρε σεις πλάκα κάνω. Σιγά μην έριχνα καντήλια λέμε :lol:
Filippos θυμήσου να πάρεις μια βόλτα το scooter να νιώσεις real γκάζια. Και όταν το «΄χεις» θα σΕ δώκω και το Tuono μια γρήγορη. Μετά θα μας πεις σε ποιό σημείο της Αθήνας θα βάλεις φωτιά στη βαυαρέζικη κουρούτα σου... :lol:
spam on
Εχθες πήγα απ΄το ΜΑΚΑΝ να πάρω την τρόμπα για τον Ηλία, και ένας νεαρός είχε μόλις τοποθετήσει κάτι αλουμινένιες Touratech βαλίτσες σε ένα R1150.
Ρε συ μα τη Παναγία, δεν μπορούσε να σηκώσει τη μηχανή απ΄το stand :hypnotize .
Πόσους τόνους ζυγίζει το παρτάλι σου; :look:
spam off
filipp0s
03/07/2008, 12:13
Ρε σεις πλάκα κάνω. Σιγά μην έριχνα καντήλια λέμε :lol:
Filippos θυμήσου να πάρεις μια βόλτα το scooter να νιώσεις real γκάζια. Και όταν το «?χεις» θα σΕ δώκω και το Tuono μια γρήγορη. Μετά θα μας πεις σε ποιό σημείο της Αθήνας θα βάλεις φωτιά στη βαυαρέζικη κουρούτα σου... :lol:
Πλατεία συνταγματος, μπροστα στη βουλή. :lol:
Εχθες πήγα απ?το ΜΑΚΑΝ να πάρω την τρόμπα για τον Ηλία, και ένας νεαρός είχε μόλις τοποθετήσει κάτι αλουμινένιες Touratech βαλίτσες σε ένα R1150.
Ρε συ μα τη Παναγία, δεν μπορούσε να σηκώσει τη μηχανή απ?το stand :hypnotize .
Πόσους τόνους ζυγίζει το παρτάλι σου; :look:
Μια χαρα σηκώνεται και με τις βαλίτσες... ο τύπος απλά, ήταν σαν και έσενα... φλώρος :smokin:
:lol: :lol: :lol:
με καγκελα, βαλίτσες κτλ ε... καμμια 260αρα (και κόβω κιολας):eyepop:
Αρχικά δημιουργήθηκε από filippos650
με καγκελα, βαλίτσες κτλ ε... καμμια 260αρα (και κόβω κιολας):eyepop:
Βάλε καμμιά 50αριά ακόμα γιατί δεν θα αφήσω κανέναν ζωντανό :rotflmao: :rotflmao: