PDA

View Full Version : Προς απανταχού δικηγόρους

Trans
15/05/2008, 09:37
Η ερώτηση είναι πολύ απλή...

Αν μια πινακίδα (όπως το stop κτλ) ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στον ΚΟΚ (στο πίσω παράρτημα που έχει) έχει νομικά ισχύ;

Ας πούμε ότι το STOP δεν περιλαμβανόταν στο παράρτημα που έχει στις πίσω σελίδες ο ΚΟΚ, θα ίσχυε; Θα ήσουν υποχρεωμένος να σταματήσεις;

Και το quiz της ημέρας;

Για ποια πινακίδα μιλάω;;;;;;

sergiosm
15/05/2008, 11:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από Trans
Η ερώτηση είναι πολύ απλή...

Αν μια πινακίδα (όπως το stop κτλ) ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στον ΚΟΚ (στο πίσω παράρτημα που έχει) έχει νομικά ισχύ;

NAI

Trans
15/05/2008, 11:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
NAI

Γιατί με ξενερώνεις; :( :D Κι ήλπιζα να την γλυτώσω.....

Πως το στηρίζεις όμως αυτό;

Και για να δώσω την απάντηση στο quiz. Μιλάω για την πινακίδα που προειδοποιεί ότι η ταχύτητα ελέγχεται με τεχνικά μέσα. Το θέμα είναι ότι

- Εγκύκλιος του ΥΔΤ αναφέρει ότι πρέπει να υπάρχει σήμανση πριν το φωτογραφικό κτλ.
- Η προειδοποιητική πινακίδα όμως (η γνωστή με την κάμερα) δεν υπάρχει πουθενά στον ΚΟΚ

Και η απορία μου... πως μπορεί να σε προειδοποιούν με κάτι που δεν υπάρχει στον ΚΟΚ για κάτι που αφορά στον ΚΟΚ? Και μάλιστα όταν ο ΚΟΚ περιέχει τόσες συλεκτικές πινακίδες που το 90% των οδηγών μπορεί να μην τις έχει δει ποτέ στην ζωή του.

Όπως καταλάβατε με καλέσανε στο τμήμα για μια παράβαση του ΚΟΚ κτλ.. μάλλον καμιά φωτογραφία θα είναι . Και λογικό είναι να προσπαθώ να βρω τρόπο να την σκαπουλάρω. ΟΚ αν είναι υπέρβαση του ορίου <20 χλμ στα @@ μου την πληρώνων και είμαι ΟΚ. Αν όμως είναι 350 Ευρά;;; ( για >20χλμ). Είναι μισός μίσθος.... Να μην κοιτάξω πως θα την κάνω;

Cpt. Haddock
15/05/2008, 11:52
Να μην κοιτάξω πως θα την κάνω;

oxi :wave2: :wave2:

Trans
15/05/2008, 11:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
oxi :wave2: :wave2:

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου. Δεν μιλάμε όμως για όριο 130 και να πηγαίνεις με 180. Μιλάμε για το κλασσικό όριο σε χωριό (ή οποιαδήποτε διασταύρωση σε επαρχιακό δρόμο) που το όριο είναι 50 (σε κάποιες περιπτώσεις και λιγότερο)... Σκέψου ότι η φωτό με 71 χλμ είναι 350 ευρά και αν θυμάμαι καλά αφαίρεση του διπλώματος... Και μάλλον σε ένα τέτοιο χωριό την πάτησα...

ermiss
15/05/2008, 11:58
Η πινακίδα δεν είναι σήμανσης, είναι προειδοποίησης, δεν σου λέει με πόσα ΠΡΕΠΕΙ να πας αλλά ότι πιθανών να ελέγχετε το όριο. Οπότε είτε είναι η κλασική με κάμερα, είτε ακόμα και χαρτόνι δεν έχει καμία σημασία με τον ΚΟΚ, δεν είναι υποχρεωμένοι να σε ενημερώνουν ότι ελέγχεσαι....

latris mixanis
15/05/2008, 12:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
δεν είναι υποχρεωμένοι να σε ενημερώνουν ότι ελέγχεσαι....

Νομίζω ότι είναι υποχρεωμένοι να να έχουν σήμανση ότι ελέγχεσαι... :confused:

Trans
15/05/2008, 12:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Η πινακίδα δεν είναι σήμανσης, είναι προειδοποίησης, δεν σου λέει με πόσα ΠΡΕΠΕΙ να πας αλλά ότι πιθανών να ελέγχετε το όριο. Οπότε είτε είναι η κλασική με κάμερα, είτε ακόμα και χαρτόνι δεν έχει καμία σημασία με τον ΚΟΚ, δεν είναι υποχρεωμένοι να σε ενημερώνουν ότι ελέγχεσαι....

Βασικά είναι υποχρεωμένοι να σε ενημερώνουν με βάση κάποιας απόφασης που αν θες την googlάρω και την ποστάρω. Επίσης, ο ΚΟΚ περιέχει και τις προειδοποιητικές πινακίδες.... (Άρθρο 4 του ΚΟΚ σελ 21 - όπως επίσης και πινακίδες ΙΙΙ. ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΕΣ (Π), ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ και IV. ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ (Πρ) στο παράρτημα.

kalesin
15/05/2008, 12:05
λοιπον, καπου εχω ενα θεμα γραμμενο απο δικηγορο σε καποιο περιοδικο αυτοκινητου, νομιζω ''4Τροχοι''
ολο λεω να το περασω εδω μεσα κ ολο το ξεχναω.

Με λιγα λογια λεει οτι.

Ακομα κ αν υπαρχει πινακιδα που να προειδοποιει για την υπαρξη ρανταρ, η κληση που μπορεις να παρεις αν υπερβαιεις το οριο ειναι παρανομη.
Το στοιχειοθετει λεγοντας οτι λογω της προστασιας προσωπικων δεδομενων, για να καταγραφουν τα δεδομενα σου [ποιος εισαι, που πας, ποτε, πως κτλ] απαιτειται αδεια απο την εισαγγελια. Ονομαστικη μαλιστα.
Και δεδομενου οτι σε αυτο το σημειο υπαρχει ηλεκτρονικη καταγραφη των προσωπικων σου δεδομενων, θα πρεπει να εχεις τη δυνατοτητα να παρακαμψεις το σημειο που γινεται η καταγραφη. Στην περιπτωση λοιπον που δεν εχεις τη δθνατοτητα βλεποντας την προειδοποιητικη ταμπελα να λοξοδρομησεις, δεν εχει ισχυ η κληση που θα σου κοψουν.

Επαναλαμβανω. Περιμενε μεχρι να παω σπιτι να το βρω. Αυτα που εγραψα ειναι οπως το θυμαμαι, κ ενδεχεται καπου να εχω κανει καποιο λαθος. Μπορει στη γενικη ιδεα να ειναι οπως τα γραφω, ομως σε οτι αφορα νομους κ διατυπωσεις, ακομα κ μια τελεια κανει τη διαφορα.

:wave2:

Trans
15/05/2008, 12:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalesin
λοιπον, καπου εχω ενα θεμα γραμμενο απο δικηγορο σε καποιο περιοδικο αυτοκινητου, νομιζω ''4Τροχοι''
...........
Επαναλαμβανω. Περιμενε μεχρι να παω σπιτι να το βρω. Αυτα που εγραψα ειναι οπως το θυμαμαι, κ ενδεχεται καπου να εχω κανει καποιο λαθος. Μπορει στη γενικη ιδεα να ειναι οπως τα γραφω, ομως σε οτι αφορα νομους κ διατυπωσεις, ακομα κ μια τελεια κανει τη διαφορα.

Επειδή το έχω διαπιστώσει και στο παρελθόν ότι μια τελεία ή ένα κόμα κάνουν την διαφορά για αυτό το λόγο έψαξα το θέμα. Ασε που μάλλον με ενδιαφέρει άμεσα!

Πάντως αν με τόσο ζήλο διάβαζα και στο σχολείο τότε σίγουρα θα είχα περάσει από τους πρώτους στο Παν/μιο :D

Edit later: Για να μην προχωρήσω και στο θέμα πιστοποίησης των συσκευών :D

Cpt. Haddock
15/05/2008, 12:09
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου. Δεν μιλάμε όμως για όριο 130 και να πηγαίνεις με 180. Μιλάμε για το κλασσικό όριο σε χωριό (ή οποιαδήποτε διασταύρωση σε επαρχιακό δρόμο) που το όριο είναι 50 (σε κάποιες περιπτώσεις και λιγότερο)... Σκέψου ότι η φωτό με 71 χλμ είναι 350 ευρά και αν θυμάμαι καλά αφαίρεση του διπλώματος... Και μάλλον σε ένα τέτοιο χωριό την πάτησα...

Enas logos parapanw na sevomaste ta oria taxytitas einai oi katoikimenes perioxes

sniper
15/05/2008, 12:11
Πες τους ότι έχεις Τransalp κι ως εκ τούτου είναι αδύνατον να έτρεχες.....

Trans
15/05/2008, 12:17
Enas logos parapanw na sevomaste ta oria taxytitas einai oi katoikimenes perioxes

Δηλαδή όλοι μας πάμε με 40-50 χλμ στην Κηφισίας;;;;; Γιατί πινακίδα που να΄ορίζει άλλο όριο δεν έχω δει τόσα χρόνια...

Άρθρo 20
Όρια ταχύτητας
1. To ανώτατo επιτρεπόμενo όριo ταχύτητας των αυτoκινήτων oχημάτων,
μέσα στις κατoικημένες περιoχές, oρίζεται σε 50 χιλιόμετρα την ώρα, εκτός
αν άλλως ορίζεται με ειδική σήμανση.

;):wave2:

Cpt. Haddock
15/05/2008, 12:18
Δηλαδή όλοι μας πάμε με 40-50 χλμ στην Κηφισίας;;;;; Γιατί πινακίδα που να΄ορίζει άλλο όριο δεν έχω δει τόσα χρόνια...

afto exw varethei na to vlepw grammeno kai na t' akouw

to kanoume/kanoun alloi DEN mas apallasei apo tin opoia paravasi

Trans
15/05/2008, 12:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Πες τους ότι έχεις Τransalp κι ως εκ τούτου είναι αδύνατον να έτρεχες.....

:D:D

Τελικιασμένος πρέπει να πήγαινα... με 70 :D:D:D

Trans
15/05/2008, 12:21
afto exw varethei na to vlepw grammeno kai na t' akouw

to kanoume/kanoun alloi DEN mas apallasei apo tin opoia paravasi

Δεν είπα ότι με απαλλάσει... την μαλακία την έκανα. Αν όμως μπορώ να βρω έναν τρόπο ένα παραθυράκι να την αποφύγω γιατί να μην το κάνω; Όταν το κράτος παρανομεί ή στηρίζεται σε κάποιες ξεχασμένες διατάξεις και παραθυράκια για να μας ταλαιπωρεί είναι καλύτερα; Γιατί να μην εκμεταλλευτώ κι εγώ αυτό το παράθυρο; Και από την στιγμή που ο νόμος μου δίνει το διακίωμα γιατί να τους πληρώσω έτσι;;

Έτσι όμως πάμε σε άλλη συζήτηση που αν θέλετε την κάνουμε κι αυτή.

p@nos
15/05/2008, 12:22
:D:D

Τελικιασμένος πρέπει να πήγαινα... με 70 :D:D:D

Για να πουλας μουρη στις γκομενες θα λες οτι εφαγες κληση επειδη πηγαινες με 210...

Αυτο ομως που δε θα λες ειναι οτι εννοεις 210 χλμ το 3ωρο,δεν ειναι αναγκη να διευκρινησεις τις μοναδες...

:bigcry: :bigcry: :bigcry:

Cpt. Haddock
15/05/2008, 12:25
Δεν είπα ότι με απαλλάσει... την μαλακία την έκανα. Αν όμως μπορώ να βρω έναν τρόπο ένα παραθυράκι να την αποφύγω γιατί να μην το κάνω; Όταν το κράτος παρανομεί ή στηρίζεται σε κάποιες ξεχασμένες διατάξεις και παραθυράκια για να μας ταλαιπωρεί είναι καλύτερα; Γιατί να μην εκμεταλλευτώ κι εγώ αυτό το παράθυρο; Και από την στιγμή που ο νόμος μου δίνει το διακίωμα γιατί να τους πληρώσω έτσι;;

Ποιες είναι οι ξεχασμένες διατάξεις; :confused:

Το όριο των 50 σε κατοικημένες περιοχες ειναι παγκόσμιο :look:

Trans
15/05/2008, 12:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
Για να πουλας μουρη στις γκομενες θα λες οτι εφαγες κληση επειδη πηγαινες με 210...

Αυτο ομως που δε θα λες ειναι οτι εννοεις 210 χλμ το 3ωρο,δεν ειναι αναγκη να διευκρινησεις τις μοναδες...

:bigcry: :bigcry: :bigcry:

Βασικά την είχα μαζί (αν είναι η φωτογραφία που νομίζω) οπότε δεν μπορώ να πω ψέμματα.... μήπως όμως να στηριχθώ στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (αν μας έχει μαζί στην φωτό) ;;; :D

Trans
15/05/2008, 12:28
Ποιες είναι οι ξεχασμένες διατάξεις; :confused:

Το όριο των 50 σε κατοικημένες περιοχες ειναι παγκόσμιο :look:

Δεν μιλάω μόνο για τα όρια ταχύτητας...

sniper
15/05/2008, 12:28
Βασικά δεν πας απο εκεί πρώτα να δεις τι θα σου πούνε;

Ετσι κι αλλιώς αφού δεις το πρόβλημα μπορείς να το αντιμετωπίσεις.... :rolleyes:

Trans
15/05/2008, 12:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Βασικά δεν πας απο εκεί πρώτα να δεις τι θα σου πούνε; Ετσι κι αλλιώς αφού δεις το πρόβλημα μπορείς να το αντιμετωπίσεις.... :rolleyes:

Και να μην ήθελα πρέπει να παω...

VanDiemen
15/05/2008, 12:34

Ο κλασικός ο (δε θα το πω όπως ο Μητσικώστας, όταν σατύριζε το Γεωργίου) Έλληνας.
-Γιατί να μην κλέψω μερικές χιλιάδες; Εδώ οι άλλοι έχουν ξετινάξει τα ταμεία, δε βλέπεις τι γίνεται;
-Γιατί να μη φοροδιαφύγω; Εδώ οι άλλοι δεν πληρώνουν τίποτα και κυκλοφορούν με ferrari.
-Γιατί να μην παρανομήσω; Αν βγω έξω, δωσ' μου ένα μπλοκ και θα στο γεμίσω σε 5'!
-Γιατί να μην πετάξω το σκουπίδι στο σρόμο; Εδώ οι άλλοι το έχουν κάνει χαβούζα!
And life goes on..
keep walking!
Για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι! Εγώ ποτέ! Εγώ έχω ασυλία!

Trans
15/05/2008, 12:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Ο κλασικός ο (δε θα το πω όπως ο Μητσικώστας, όταν σατύριζε το Γεωργίου) Έλληνας.
-Γιατί να μην κλέψω μερικές χιλιάδες; Εδώ οι άλλοι έχουν ξετινάξει τα ταμεία, δε βλέπεις τι γίνεται;
-Γιατί να μη φοροδιαφύγω; Εδώ οι άλλοι δεν πληρώνουν τίποτα και κυκλοφορούν με ferrari.
-Γιατί να μην παρανομήσω; Αν βγω έξω, δωσ' μου ένα μπλοκ και θα στο γεμίσω σε 5'!
-Γιατί να μην πετάξω το σκουπίδι στο σρόμο; Εδώ οι άλλοι το έχουν κάνει χαβούζα!
And life goes on..
keep walking!
Για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι! Εγώ ποτέ! Εγώ έχω ασυλία!

Βασικά ο πρώτος που είχε αναφέρει ήταν ο Χάρρυ Κλυνν με το ΦΟΒΕΡΟ => ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ...
http://www.harry-klynn.gr/klynngreek/index.php?option=com_docman&task=docclick&Itemid=73&bid=7&limitstart=0&limit=9999999999999999999
Μάλλον όμως με παρεξήγησες... Μιλάω για χρήση νόμιμων μέσων

sergiosm
15/05/2008, 13:03
Πως το στηρίζεις όμως αυτό;

Στο ότι οι πινακίδες αναφέρονται μέσα στο κείμενο του νόμου (ΚΟΚ)
Στο παράρτημα απλά περιγράφεται η μορφή, το σχήμα τους.
Ακόμα και αν δεν υπήρχε το παράρτημα πινακίδες θα υπήρχαν, απλά θα υπήρχε θέμα ομοιομορφίας.

- Εγκύκλιος του ΥΔΤ αναφέρει ότι πρέπει να υπάρχει σήμανση πριν το φωτογραφικό κτλ.
- Η προειδοποιητική πινακίδα όμως (η γνωστή με την κάμερα) δεν υπάρχει πουθενά στον ΚΟΚ

Και η απορία μου... πως μπορεί να σε προειδοποιούν με κάτι που δεν υπάρχει στον ΚΟΚ για κάτι που αφορά στον ΚΟΚ? Και μάλιστα όταν ο ΚΟΚ περιέχει τόσες συλεκτικές πινακίδες που το 90% των οδηγών μπορεί να μην τις έχει δει ποτέ στην ζωή του.

Το θέμα ειναι να υπάρχει στον δρόμο.
Άπαξ και υπάρχει, δεν μπορείς να πεις κάτι για αυτό.

sniper
15/05/2008, 13:05
Κοίτα, γιατί πάει μακρυά η βαλίτσα,

ΑΝ είναι όπως τα λες τότε πλήρωσε το πρόστιμο 350Ε, θα σου πάρουν και το δίπλωμα κανα μήνα και ξέχασέ το..... Για να αμφισβητήσεις κάποια διοικητική πράξη (όπως το πρόστιμο) πρέπει να πας δικαστικά.... Το πιθανότερο είναι να το χάσεις κι εκεί... αλλά και να κερδίσεις, τα έξοδα είναι μάλλον παραπάνω απο 350....

Trans
15/05/2008, 13:11
Στο ότι οι πινακίδες αναφέρονται μέσα στο κείμενο του νόμου (ΚΟΚ)
Στο παράρτημα απλά περιγράφεται η μορφή, το σχήμα τους.
Ακόμα και αν δεν υπήρχε το παράρτημα πινακίδες θα υπήρχαν, απλά θα υπήρχε θέμα ομοιομορφίας.

Το θέμα ειναι να υπάρχει στον δρόμο.
Άπαξ και υπάρχει, δεν μπορείς να πεις κάτι για αυτό.

OK να το δεχθώ... μπορείς όμως να μου πεις συγκεκριμένα ποια είναι;;;;

πχ...

Πρ-16ιδ Όχημα πoυ φέρει πάνω από oρισμένη πoσότητα εκρηκτικές ή εύφλεκτες ύλες.

sergiosm
15/05/2008, 14:46
OK να το δεχθώ... μπορείς όμως να μου πεις συγκεκριμένα ποια είναι;;;;

πχ...

Πρ-16ιδ Όχημα πoυ φέρει πάνω από oρισμένη πoσότητα εκρηκτικές ή εύφλεκτες ύλες.

Άρθρο 104 Επιβολή προστίμων από αστυνομικά όργανα
4. Τα τεχνικά ή ηλεκτρονικά μέσα, με τα οποία διενεργείται η διαπίστωση παραβάσεων, στους χώρους όπου διεξάγεται η δημόσια κυκλοφορία, επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται μόνον εφόσον υπάρχει σχετική προειδοποίηση προς το κοινό με σταθερές ή κινητές πινακίδες για την ύπαρξη και λειτουργία τους. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Χωροταξίας
και Δημόσιων Έργων, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Δημόσιας Τάξης καθορίζονται ο τρόπος της τοποθέτησης τους, οι τεχνικές προδιαγραφές αυτών των μέσων, η λειτουργία τους για τη διαπίστωση των παραβάσεων, τα σχετικά με την αξιολόγηση των στοιχείων που συλλέγονται από αυτά και τη βεβαίωση των παραβάσεων, τα σχετικά με τους περιορισμούς που επιβάλλονται στη χρήση τους για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων όσων υπόκεινται στη δράση τους και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Trans
15/05/2008, 14:51
Άρθρο 104 Επιβολή προστίμων από αστυνομικά όργανα
4. Τα τεχνικά ή ηλεκτρονικά μέσα, με τα οποία διενεργείται η διαπίστωση παραβάσεων, στους χώρους όπου διεξάγεται η δημόσια κυκλοφορία, επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται μόνον εφόσον υπάρχει σχετική προειδοποίηση προς το κοινό με σταθερές ή κινητές πινακίδες για την ύπαρξη και λειτουργία τους.

Δεν αντιλέγω.... Ποια πινακίδα είναι όμως;;; Δηλαδή ο καθένας θα μπορεί να βάλει όποια πινακίδα επιθυμεί; Κι αν ναι τότε γιατί όλοι έχουν την ίδια;

Απ' ότι κατάλαβες επισημαίνω μια πολυυυυ μικρή λεπτομέρεια που όμως μπορεί και να στέκει....

sergiosm
15/05/2008, 15:13
Δεν αντιλέγω.... Ποια πινακίδα είναι όμως;;; Δηλαδή ο καθένας θα μπορεί να βάλει όποια πινακίδα επιθυμεί; Κι αν ναι τότε γιατί όλοι έχουν την ίδια;

Απ' ότι κατάλαβες επισημαίνω μια πολυυυυ μικρή λεπτομέρεια που όμως μπορεί και να στέκει....

Διάβασε και λίγο πιο κάτω

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Δημόσιας Τάξης καθορίζονται ο τρόπος της τοποθέτησης τους, οι τεχνικές προδιαγραφές αυτών των μέσων, η λειτουργία τους ...

Αν βρεις ότι η πινακίδα είναι εκτός προδιαγραφών και αποδείξεις ότι αυτό επηρέασε το αποτέλεσμα, ίσως (ίσως λέω) μπορεί και να γίνει κάτι. Αν και προσωπικά το θεωρώ απίθανο.

Το να μην υπάρχει πινακίδα είναι άλλο θέμα.

blackbusa
15/05/2008, 15:15
Να κανω και εγω μια σχετη ερωτηση....για οποιον ξερει και αν.....

σε σταθερο ρανταρ πρεπει να υπαρχει πινακιδα που να προειδοποιει και να ξερουμε που ειναι και το ρανταρ...οκ μεχρι εδω.....οταν ομως βλεπουμε μια πινακιδα για ρανταρ χειρος.....μεχρι ποσα χλμ ειναι η διαρκεια αυτης και της προειδοποιησης???στην Ιταλια πχ καθε εβδομαδα το καθε αστυνομικο τμημα βγαζει δελτιο τυπου και λεει.....απο το 22χλμ μεχρι το 49χλμ σε καποιο σημειο θα εχουμε μπλοκο....εδω δηλαδη κοτσαρουμε μια πινακιδα και μετα τι????

ευχαριστω εκ των προτερων....

Sapadak
15/05/2008, 15:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
Να κανω και εγω μια σχετη ερωτηση....για οποιον ξερει και αν.....

σε σταθερο ρανταρ πρεπει να υπαρχει πινακιδα που να προειδοποιει και να ξερουμε που ειναι και το ρανταρ...οκ μεχρι εδω.....οταν ομως βλεπουμε μια πινακιδα για ρανταρ χειρος.....μεχρι ποσα χλμ ειναι η διαρκεια αυτης και της προειδοποιησης???στην Ιταλια πχ καθε εβδομαδα το καθε αστυνομικο τμημα βγαζει δελτιο τυπου και λεει.....απο το 22χλμ μεχρι το 49χλμ σε καποιο σημειο θα εχουμε μπλοκο....εδω δηλαδη κοτσαρουμε μια πινακιδα και μετα τι????

ευχαριστω εκ των προτερων....

Βαζουν μια στους Κηπους και ισχυει μεχρι το Γυθειο ή/και την Ηγουμενιτσα και τουμπαλιν :lol:

Trans
15/05/2008, 20:07
Διάβασε και λίγο πιο κάτω

Αν βρεις ότι η πινακίδα είναι εκτός προδιαγραφών και αποδείξεις ότι αυτό επηρέασε το αποτέλεσμα, ίσως (ίσως λέω) μπορεί και να γίνει κάτι. Αν και προσωπικά το θεωρώ απίθανο.

Το να μην υπάρχει πινακίδα είναι άλλο θέμα.

Αυτό που αναφέρεσαι εσύ είναι τα ΜΕΣΑ κι όχι η προειδοποιητική πινακίδα.... "Αυτών των μέσων .... " που αναφέρει το άρθρο 104 παρ 4 αφορά στα ραντάρ και τα φωτογραφικά.

Η που΄τ%#^$^να η ελληνική γλώσσα φτιάχτηκε να μας μπερδευει....

Trans
16/05/2008, 11:26
Να και η κλήση....

131111

Trans
16/05/2008, 11:33
Και οι ερωτήσεις μου είναι:

1) αφού το όριο το περνάω κατά 29 χλμ δεν θα έπρεπε το πρόστιμο να είναι 350 ευρά, 2 μήνες το δίπλωμα και 5 πόντοι; Μήπως, λέω μήπως, σε ρίχνουν στα μαλακά για να μην γίνει επανάσταση; Γιατί δεν θα ήμουν ο μόνος που πήγαινα με τόσα...

2) Την φωτογραφία γιατί δεν μου την δίνουν;;; :(:( Κι ήμασταν και οι δύο πάνω, ωραίοι και καμαρωτοί, με τριβάλιτσο το trans

3) Στην φωτό εμφανιζόμαστε και οι δύο στη (οδηγός-συνοδηγός) μήπως αυτό εμπίπτει στα "ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα" ; Και αναφέρω παράδειγμα... Πες ότι είχα πει στην ιδιοκτήτρια της μηχανής, και γυναίκα μου, ότι πάω στην Ελάτη για ένα επαγγελματικό ταξίδι μόνος μου. Μετά την φωνάζουν στο τμήμα (σαν ιδιοκτήτρια) και της δείχνουν την φωτό που είμαι δικάβαλος. Ποιος την ακούει μετά;;;;;

kalesin
16/05/2008, 11:46
λοιπον βρηκα το περιοδικο με το αρθρο που ελεγα..
Δεν εχει καποια νομικη τεκμηριωση, απλα λεει αυτα που σου ειπα πανω κατω σε προηγουμενο ποστ μου.

Οτι δηλαδη κ καλα ειναι παρανομο, αλλα δεν αναφερει πουθενα ουτε βαση ποιων νομων η οτιδηποτε.

αν θες το σκαναρω αργοτερα κ το βαζω

:beer:

Trans
16/05/2008, 12:06
Τώρα που το βλέπω καλύτερα λες να ήταν 790 τα χλμ και να είχε χαλάσει το κοντέρ μου?

sergiosm
16/05/2008, 12:40
Αυτό που αναφέρεσαι εσύ είναι τα ΜΕΣΑ κι όχι η προειδοποιητική πινακίδα.... "Αυτών των μέσων .... " που αναφέρει το άρθρο 104 παρ 4 αφορά στα ραντάρ και τα φωτογραφικά.

Η που΄τ%#^$^να η ελληνική γλώσσα φτιάχτηκε να μας μπερδευει....

ΠΔ 287/2001: Ειδ.Ηλεκτρονονικές Συσκευές για παραβάσεις ΚΟΚ

ΑΡΘΡΟ 3
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
2. Για την εγκατάσταση και λειτουργία εκδίδεται σχετική απόφαση του
Διευθυντού Τροχαίας ή Αστυνομικού Διευθυντού του Νομού και ορίζεται το
σημείο ή τα σημεία που μπορεί να τοποθετηθεί ή να τοποθετηθούν
συσκευές, καθώς και η προβλεπόμενη από το άρθρο 104 του ΚΟΚ πινακίδα

Trans
16/05/2008, 13:13
ΠΔ 287/2001: Ειδ.Ηλεκτρονονικές Συσκευές για παραβάσεις ΚΟΚ

ΑΡΘΡΟ 3
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
2. Για την εγκατάσταση και λειτουργία εκδίδεται σχετική απόφαση του
Διευθυντού Τροχαίας ή Αστυνομικού Διευθυντού του Νομού και ορίζεται το
σημείο ή τα σημεία που μπορεί να τοποθετηθεί ή να τοποθετηθούν
συσκευές, καθώς και η προβλεπόμενη από το άρθρο 104 του ΚΟΚ πινακίδα

Κι έρχεσαι στα λόγια μου.... ΠΟΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;;; Μπορείς να μου πεις είναι η Ρ20 ή Ρ 21 κτλ;;;;;

Πάντως αυτό το ΠΔ δεν είχε πέσει στην αντίληψή μου... thanx

btw την έχει κανείς σε φωτό την πινακίδα γιατί δεν την βρίσκω πουθενά;

sergiosm
16/05/2008, 13:22
Κι έρχεσαι στα λόγια μου.... ΠΟΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;;; Μπορείς να μου πεις είναι η Ρ20 ή Ρ 21 κτλ;;;;;

Πάντως αυτό το ΠΔ δεν είχε πέσει στην αντίληψή μου... thanx

Καμία από αυτές.

Είναι "η πινακίδα του άρθρου 104".

spyro
29/06/2008, 11:15
Λοιπόν μου ήρθε και εμένα μια τέτοια προχθές :mad: για ένα ταξίδι μου στη Θεσσαλονίκη πριν από 2 μήνες. ΑΤ Κατερίνης, λίγο πριν την είσοδο στο τούνελ μπήκα με 115 αντί 80

δεν θέλω να παραπονεθώ για τον ΚΟΚ, ούτε για την κάμερα ούτε για το πρόστιμο αλλά ρε παιδιά έλεος...... 2 μήνες το δίπλωμα :eyepop: σε γονατίζει σαν εργαζόμενο πάνω από όλα. Πώς θα δουλέψεις, πως θα μετακινηθείς πως θα ζήσεις στην τελική ανάλυση.

Καταλαβαίνω όλα τα μέτρα αλλά αυτό είναι εξωφρενικό!!! Δεν αποτελώ δημόσιο κίνδυνο. Πάρε μου τις πινακίδες, βάλε με να πληρώσω πολλά για γεμίσεις τα ταμία σου, βάλε μου πόντους για να προσέχω στο μέλλον. Εδώ όμως σου αφαιρώ ο δικαίωμα να λειτουργήσεις ως άνθρωπος χωρίς να έχεις κάνει κάτι επικίνδυνο.

δεν μπορώ να το χωνέψω :sad:

Tropeas
29/06/2008, 12:08
σε εκπαιδεύει όμως...
γιατί το ζόρι που θα τραβάς τους 2 αυτούς μήνες θα το θυμάσαι!
και μετά θα σέβεσαι αντί της ταλαιπωρίας και τις ταμπ΄λες του ΚΟΚ και τα όρια!

άλλο αν τα όρια μπορεί να είναι λάθος ακόμα...

πάντα φιλικά ε?:beer: :wave2:

spyro
30/06/2008, 09:10
τι σοι εκπαιδευση είναι αυτη ρε συ. Σε χώρες του εξωτερικού που ενδεχωμένος το κάνουν αυτό παράλληλα υπάρχει παροχή Metro για οποιοδήποτε σημείο στην πόλη έτσι ώστε να μην χάσεις την δουλειά σου (και μην μου πεις τωρα για τα λεωφορεία που έχουμε). Οι Αμερικάνοι πάντα λέγαν οτι τιμωρείς τον παραβάτη (κυρίως στις οικονομικές παραβάσεις) αλλά δεν τον γονατίζεις. Αυτο προσωπικα σε εμένα είναι γονάτισμα για τη δουλεια μου. ΚΑι μηλάμε πάντα για 115 χιλιόμετρα τώρα στην Εθνική Οδό. Αντε γεια.

Road67
30/06/2008, 10:10
Πριν μερικα χρονια προσπερασα μπλοκο σε δρομο με σημανση 90 χιλ δε με σταματησαν γιατι ηταν στο αντιθετο ρευμα. Οταν γυριζα υστερα απο ενα τεταρτο πηγαινοντας με 50 χιλ με σταματησαν και μου δειξανε το ρανταρ οπου ειχε καταγραψει υποτιθεται την ταχυτητα μου οτι πηγαινα με 95 χιλ. Εγινε μεγαλη φασαρια, διοτι επροκειτο για πολυσυχναστο δρομο και στο μεταξυ ειχαν περασει αρκετα αυτοκινητα και μοτοσυκλετες. Οταν αρνηθηκα στον αστυνομικο να βαλω την υπογραφη μου, μου απαντησε αυτολεξει ''ενταξει θα γραψουμε οτι δε φορουσατε κρανη'' [ασχετο, δεν ηξερα τοτε οτι παιρνεις κληση κι αν δε φοραει κι η συνεπιβατης κρανος] οπου η κοπελα φορουσε κι οχι καμια μπαχαντελα αλλα καλο κρανος κι οσο για μενα δε χωραει αμφιβολια, τη θελω τη ζωουλα μου. Κατεβηκα κι εγινε ο χαμος. Ενας απο τους αστυνομικους μου ειπε ''η που θα παρεις την κληση σου και θα φυγεις η που θα σε παμε αυτοφορο''. Παρεπιπτοντως εκεινη τη στιγμη περασε κι ενα τογιοτα με ΣΚΑΣΤΡΑ που πηγαινε πολυ πανω απο 90 χιλ και δεν κανανε τιποτα. Τελικα πηρα την κληση μου κι εφυγα. Ο λογος ομως που τσαντιστηκα τοσο πολυ ηταν γιατι οταν περασα απο μπροστα τους στον πηγαιμο επειδη βιαζομουν πηγαινα με 150 χιλ. Οκ, φτηνα τη γλιτωσα με παραβαση για 5 χιλ αλλα ηταν το ψεμα που με εξοργισε οπως κι ο εκβιασμος που πηγε να κανει το στρουμφ προκειμενου να βαλω την υπογραφη μου, με το κρανος.

apav
30/06/2008, 10:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από spyro
Σε χώρες του εξωτερικού που ενδεχωμένος το κάνουν αυτό παράλληλα υπάρχει παροχή Metro για οποιοδήποτε σημείο στην πόλη έτσι ώστε να μην χάσεις την δουλειά σου

urban legent σε συνδυασμό με ελληνική βαρεμάρα που δεν μπορεί να πάρει τα πόδια της.

apav
30/06/2008, 10:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
ηταν το ψεμα που με εξοργισε οπως κι ο εκβιασμος

Με κάποιο περίεργο τρόπο, το ψέμα και ο εκβιασμός υπάρχει και από τις δύο πλευρές, αλλά στο τέλος πάντα την γλιτώνουμε.

ΥΓ Τα περί άγνοιας νόμου, μπορούν να σε φέρουν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση.

spyro
30/06/2008, 12:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
urban legent σε συνδυασμό με ελληνική βαρεμάρα που δεν μπορεί να πάρει τα πόδια της.

απεναντίας,.................. πραγματικότητα σε συνδυασμό με ελληνική αγανάκτηση για την Βεγγική καθημερινή τρεχάλα άνευ λόγου και αντιτίμου με επιπλέον συνδυασμό την εξοργιστική μπουρτζοβλαχική προσπάθεια μεταφοράς ξένων προτύπων καταστολής χωρίς την ανάλογη προσφορά υπηρεσιών και υποδομών.

PS. Όλα τα παράπονα φίλε μου δεν γεννιούνται από γκρινιάρηδες και μίζερους Έλληνες που προσπαθούν να βγουν στον ALTER μέσω συνεντεύξεων των 3 δευτερολέπτων από την Ερμού με θέμα την ακρίβεια ή τις υπηρεσίες της Τοπικής ΔΟΥ.

apav
30/06/2008, 12:45
καταστολής

Το γυρνάς σε χούντα για να το κάνεις πιο ενδιαφέρον. Όλος ο κόσμος περπατάει, ο Έλληνας είτε θα παρκάρει το μηχανάκι στο πεζόδρομιο για να μην του το γρατζουνίσουν οι μαμάκες (αυτός είπαμε, είναι θεός, οι άλλοι δεν προσέχουν), είτε αγοράζει Cayenne και το κλείνει εντελώς.

ΥΓ Αναλογίσου το πολύ απλό, τι ποσοστό (δεν σου ζητάω νούμερα γιατί μετά θα μου κλαις και δεν κάνει) από τους ντεμέκ Αθηναίους, έχει διανοηθεί ότι το πρόβλημα είναι οι ίδιοι. Οι ίδιοι που κάνουν 50χλμ πάνελα δουλειά, 20χλμ πάνελα καϊφέ, 30 χλμ πάνελα σενεμά, 50 χλμ πάνελα supermarket, 80 χλμ πάνελα για να βρουν το καλό το μαστόρι που θα το προσέξει το μοτόρι που θα πουλήσουν το επόμενο εξάμηνο, οι ίδιοι που παραπονιούνται για τον ηλεκτρικό/τραμ/μετρό/λεωφορεία/τραίνα/βαπόρια. Γιατί να πληρώνω εγώ φόρους για να φτιάξω άπειρα χλμ δρόμο κάθε χρόνο για να μου κυκλοφορεί ο "Αθηναίος"; Στο χωριό του ή αλλιώς ποδαράκια για να κάψει και λίγη χοληστερίνη.

spyro
30/06/2008, 13:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
Το γυρνάς σε χούντα για να το κάνεις πιο ενδιαφέρον. Όλος ο κόσμος περπατάει, ο Έλληνας είτε θα παρκάρει το μηχανάκι στο πεζόδρομιο για να μην του το γρατζουνίσουν οι μαμάκες (αυτός είπαμε, είναι θεός, οι άλλοι δεν προσέχουν), είτε αγοράζει Cayenne και το κλείνει εντελώς.

Το ισοπεδώνεις για τις ανάλογες αιτίες. Πιστεύω ότι αγνοείς το θεματάκι μου εξισώνοντας με, με όλους αυτούς που παραπονιούνται για τα πάντα και τους πάντες.
Στα περισσότερα από αυτά που λες συμφωνώ αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί με το ντε και καλά πρέπει όποιος εκφράζει παράπονο/αγανάκτηση να μπει σε ένα τσουβάλι με τους υπόλοιπους.

PS. Θα πρέπει δηλαδή να είμαι ευχαριστημένος για όλα ακόμα και τα παράλογα και παράνομα μήπως και τυχόν παρεξηγηθώ για ανεκπαίδευτος-ξερόλας-ωχαδερφιστής-παρτάκιας-οπορτιουνιστής, μίζερος, ανευ οικολογικής συνείδησης Ελληνάρας ……….. Χουντικές Πρακτικές λέμε :smilea:

apav
30/06/2008, 13:59
το θεματάκι μου τσουβάλι ευχαριστημένος

Ποιο είναι το θεματάκι σου;

Τσουβάλι ναι γιατί ο Έλληνας νομίζει ότι αλλού είναι αλλιώτικα και θα τα έχει έτοιμα μασημένα στο πιάτο και το μόνο που θα χρειαστεί είναι κανά ρέψιμο το πολύ πολύ. Επιμένεις για το μετρό και τα υπόλοιπα μμμ, δώσε μου ένα παράδειγμα χώρας που ο κόσμος πάει από πόρτα σε πόρτα και δεν περπατάει με το μμμ, και μετά το συνεχίζουμε. Να βοηθήσω; Δεν υπάρχει τέτοιο πράμα και όσο ο Έλληνας συνεχίζει να το ονειρεύεται, τόσο θα τα κάνει χειρότερα όλα.

Ευχαριστημένος με χίλια, γιατί η ίδια λογικά χρησιμοποιείται και έξω, αλλά δεν την εφαρμόζουν Έλληνες. Στην κλάψα και την πουτανιά δεν μας περνάει κανείς.

spyro
30/06/2008, 15:26
http://www.mta.info/nyct/maps/submap.htm

σε συνδυασμό με τον: http://www.mta.info/mnr/html/mnrmap.htm

και με τον: http://www.mta.info/lirr/html/lirrmap.htm

Περιττό να σου πω ότι η ανάγκη μου για χρησιμοποίηση αυτοκινήτου στα 8 χρόνια που έζησα εκεί βρίσκονταν στο ποσοστό.... (άσε να να μην σου πω καλύτερα γιατί θα μου κλαις και δεν κάνει)

Να σου υπενθυμίσω οτι κάπου εκεί μέσα στο απόκεντρο της Αθήνας ακόμα περνάει ο Μουντζούρης για τον οποίο έχουν γίνει αμέτρητες προσφυγές στους απανταχού άρχοντες για υπόγειοποίηση του, αλλά οι συμβάσεις τύπου Simens για τις άρπα κόλα κατασκευές και εργολαβίες εν έτη 2008 από Ελληνάρες που λένε «έλα μωρέ και τι έγινε παντού τα ίδια κάνουν» καλά κρατούν:

http://indy.gr/newswire/apo-ti-simerin-sygkentrosi-katoikon-gia-ton-proastiako

PS. Κατά τα άλλα είναι εύκολο να αποποιούμαστε τα στραβά τριγύρω μας για να υποδηλώσουμε διαφορετικότητα και εν τέλη ανωτερότητα από τον κάθε "λαουτζίκο" του STAR/ALTER Channel κατηγορώντας τον παράλληλα για "πουτανιά και κλάψα"

toulis
30/06/2008, 15:31
Από περιέργεια και μόνο

Δεν τους ρότας γιατί δεν αναγράφουν στην κλίση που σου έδωσαν τα στοιχεία του οργάνου που χρησιμοποίησαν για την κλήση.

Έτσι για το γαμώτο

Κανονικά θα πρέπει να σου αναφέρουν στην κλήση με πιο τρόπο μέτρησαν την ταχύτητα σου
Μοντέλο οργάνου και σειριακό αριθμό.
Για να μπορείς να βρεις πιες είναι ει ανοχές του οργάνου τους και πότε έγινε η τελευταία διαπίστευση του οργάνου που χρησιμοποίησαν.

Επίσης καλή ερώτηση θα ήταν και το πια είναι η επιτρεπτή απόκλιση της ένδειξης του κοντέρ της μηχανής σου.

Για κοίταξε τα λίγο και αυτά γιατί τα 76 μπορεί τελικά να μην είναι τόσα ( και για αυτό άλλωστε να σε ρίχνουν στα μαλακά όπως είπες πιο πριν από πλευράς προστίμου)

spyro
30/06/2008, 17:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από toulis
Από περιέργεια και μόνο

Δεν τους ρότας γιατί δεν αναγράφουν στην κλίση που σου έδωσαν τα στοιχεία του οργάνου που χρησιμοποίησαν για την κλήση.

Έτσι για το γαμώτο

Κανονικά θα πρέπει να σου αναφέρουν στην κλήση με πιο τρόπο μέτρησαν την ταχύτητα σου
Μοντέλο οργάνου και σειριακό αριθμό.
Για να μπορείς να βρεις πιες είναι ει ανοχές του οργάνου τους και πότε έγινε η τελευταία διαπίστευση του οργάνου που χρησιμοποίησαν.

Επίσης καλή ερώτηση θα ήταν και το πια είναι η επιτρεπτή απόκλιση της ένδειξης του κοντέρ της μηχανής σου.

Για κοίταξε τα λίγο και αυτά γιατί τα 76 μπορεί τελικά να μην είναι τόσα ( και για αυτό άλλωστε να σε ρίχνουν στα μαλακά όπως είπες πιο πριν από πλευράς προστίμου)

Φίλε touli σε ευχαριστώ για τις συμβουλές αλλά η δικιά μου ήταν πολύ παραπάνω, 115 kmh για την ακρίβεια με όριο ταχύτητας στην είσοδο του τούνελ 80kmh. Το λάθος ήταν δικό μου γιατί συνήθως πέφτω στα 90-100 όταν μπαίνω σε τούνελ οπότε καλά να πάθω που παρασύρθηκα από κάτι ντόπιους.

Ο δικός μου εκνευρισμός έχει να κάνει με τη νομοθεσία και το δίπλωμα που σε τέτοιο είδος παράβασης σου στερεί την βασική μετακίνηση για 2 ολόκληρους μήνες παίρνοντας σου το δίπλωμα, λες και οδηγούσες μεθυσμένος η πέρασες με κόκκινο οπού αποτελείς δημόσιο κίνδυνο.

apav
30/06/2008, 19:35
www.mta.info

Μα και εγώ δεν ζήτησα κάτι παραπάνω. Τα ποδαράτα χλμ που κάνει ο ΝΥ, να μου τα κάνει και ο ντεμέκ Αθηναίος. Δεν υπάρχει μμμ πόρτα-πόρτα, μόνο ο Έλληνας το ονειρεύεται αυτό.

Μουντζούρης "λαουτζίκο"

Το λαουτζίκος είναι πάρα πολύ επιεικές όταν μου χαρακτηρίζεις τον προαστιακό μουτζούρη.

εκνευρισμός

Από την στιγμή που κυκλοφορείς με 43.75% παραπάνω από το καθόλα αξιοπρεπές όριο των 80χλμ/ώρα, γιατί δεν θεωρείς ότι αποτελείς δημόσιο κίνδυνο; Μήπως θα μπορούσες να μας πεις τι ποινές θα είχες στην ΝΥ; Και κάτι πολύ βασικό, σου πήραν το δίπλωμα για 2 μήνες, αλλά πολύ άνετα μπορείς να κυκλοφορείς και χωρίς την ροζαλία, δεν υπάρχει περίπτωση να σε ελέγξει κάποιος, Ελλάδα λέμε, αλλά ούτε και εσύ δεν θες να μην κυκλοφορείς από την στιγμή που παρανόμησες;

spyro
30/06/2008, 20:01
........το ρημάδι τελικά είναι πιο δύσκολο από όσο νόμιζα να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας :a018:

apav
30/06/2008, 20:23
Εάν τελικά αυτή ήταν η ιστορία σου, είσαι 1000% λάθος γιατί ήσουν υπερβολικά πάνω από το όριο.

Το άλλο με το περπάτημα, το αλλάζουμε τώρα;

Tropeas
01/07/2008, 12:08
τι σοι εκπαιδευση είναι αυτη ρε συ. Σε χώρες του εξωτερικού που ενδεχωμένος το κάνουν αυτό παράλληλα υπάρχει παροχή Metro για οποιοδήποτε σημείο στην πόλη έτσι ώστε να μην χάσεις την δουλειά σου (και μην μου πεις τωρα για τα λεωφορεία που έχουμε). Οι Αμερικάνοι πάντα λέγαν οτι τιμωρείς τον παραβάτη (κυρίως στις οικονομικές παραβάσεις) αλλά δεν τον γονατίζεις. Αυτο προσωπικα σε εμένα είναι γονάτισμα για τη δουλεια μου. ΚΑι μηλάμε πάντα για 115 χιλιόμετρα τώρα στην Εθνική Οδό. Αντε γεια.
σε αυτό για τα όρια και την κάλυψη των λοιπών μεταφορών έχεις δίκιο... αλλά σκέψου ότι η υτπόλοιπη Ελλάδα δεν σκεφτεται σαν εμένα και εσένα...
δεν σημαίνει ότι το δικαιολογώ , αλλά κουβέντα κάνουμε.