PDA

View Full Version : Περι Φυσιολογικοτητας,Αορατοτητας,Πολεμου και Ορασεως

Quijote
15/05/2008, 23:31
Δεν ηξερα που να το γραψω ,εδω καλα μου φαινεται
Καλως σας βρηκα

Ειμαι αργος πολυ αργος. Ειμαι τοσο αργος που μια φορα με ειχε προσπερασει μια νεκρη . Γενικα κι αλλοι νεκροι με εχουν προσπερασει αλλα μονο σ'αυτην ειχα δωσει σημασια.
Οκ.Εγω τους λεω νεκρους.Μπορει να μην ειναι.Μοιαζουν ομως...
Μοναχα στον υπνο μου ειδα μια φορα πως προπορευομουν.Αν κρινει κανεις πως με τα ονειρα ισχυουν τα αναποδα! Πχ τα σκατα σημαινουν λεφτα! Χαος.
Μπορει και να μαι εγω τελικα ο νεκρος.Δεν αγχωνομαι , καποτε θα το μαθω.
Με προσπερνουν κι αλλοι.Οχι νεκροι αλλα ουτε ακριβως ζωντανοι. Γενικα , μη φυσιολογικοι. Απο’οσο θυμαμαι δεν εχω συναντησει κανενα εντελως φυσιολογικο στην ζωη μου. Αυτη η φυσιολογικοτητα ειναι μια συμβαση
Η μη φυσιολογικοτητα, ονομαζεται αλλωτε χαρακτηρας, αλλωτε προσωπικοτητα, αλλωτε διαφορετικοτητα κι αλλωτε ιδιαιτεροτητα. Η δε φυσιολογικοτητα δεν ειναι τιποτε αλλο απο μια μεση τιμη ιδιοτητων. Πως τα λεω!

Αργος στη ζωη, αναγκαστηκα γρηγορος στην μηχανη. Οσο πιο ακινητος ειμαι τοσο πιο γρηγορα παω.Οσο πιο πολυ σπαταλαω ακινητος τον πολυτιμο χρονο μου ,τοσο τον συμπιεζω στις μετακινησεις μου. Αυτο δεν ειναι και τοσο φυσιολογικο σκεφτωμαι!
Με τη μηχανη ειμαι σβελτος στα σιγουρα,σβελτος και αορατος.Δεν φταινε για τουτο ομως οι αλλοι αλλα εγω. Το καμουφλαζ, βλεπετε, ειναι αλλη μια υψηλη μου δεξιοτητα (κομπασμος) .Το ασκω χρονια και τολμω να πω πως ειμαι τοσο καλος πια που οι ανθρωποι με προσπερνουν σα να μην υπαρχω. Ειναι το καμουφλαζ τοσο συνυφασμενο με την υπαρξη μου που εχει καταληξει το καμουφλαζ να φιλοξενει την υπαρξη μου.Η δεξιοτητα οχι μονο αυτονομηθηκε αλλα και κυριαρχισε πανω στον δεξιοτεχνη.Ετσι συμβαινει να ειμαι αορατος ακομα κι αν δεν το θελω. Τοσο αορατος που οταν καμια φορα ριχνω καμια καρπαζια, ετσι για γουστο, ο αποδεκτης δεν ξερει τι τον χτυπησε.Κοιτα σαστισμενος δεξια αριστερα τον αερα, και παντα δε χτυπα πισω τον αερα ,γιατι τοτε θα φαινοταν γελοιος. Στους ανθρωπους δεν αρεσει να φαινονται γελοιοι. Αρκουνται να ειναι.
....

Quijote
15/05/2008, 23:32
...
Γενικα ριχνω και καρπαζιες αλλα μονο αν νιωθω οικιοτητα. «Εσενα σε συμπαθω» λεω , και «Χραπ» πεφτει η καρπαζια.
Ολη μου τη ζωη βρισκωμαι σε πολεμο. Ο πολεμος ειναι το χουι μου. Απο μικρος φαινομουν , που παιζα με στρατιωτακια. Ο ανταρτοπολεμος η ειδικοτητα και αγαπη μου.

Οταν δε εμαθα πως ο Οδυσσεας ονομασε τον εαυτο του (στον εχθρο του), Κανενα και ουσιαστικα τον αφανισε (τον εαυτο του) απο τα ματια του εχθρου του , προκειμενου να πολεμησει αποτελεσματικα τον Κυκλωπα Πολυφημο...
(ο οποιος ονομαστηκε ετσι διοτι ηταν καθολα αντιληπτος και καθολου αορατος, δηλαδη φαινοταν ειχε φημη), ....χαρηκα. Χαρηκα γιατι η ικανοτητα στο καμουφλαζ η αορατοτητα μου και ο πολεμος ταιριαξαν γαντι.

Ο Κανενας τυφλωσε μαλιστα και κυριολεκτικα τον μονοφθαλμο εχθρο του, κι ηταν ο Κυκλωπας μονοφθαλμος για να συμβολισει την μονοδιαστατη οραση. Μονοφθαλμος ,κοντοφθαλμος,... οπως κι αν το πει κανεις δεν πεφτει μακρια . Τετοια οραση ειναι σωστη, ακριβης, και στειρα, οπως κι ο φωτογραφικος φακος που αποθανατιζει,...ή καλητερα θανατωνει για να αποθανατισει. Ειχαν δικιο οι ινδιανοι.

Ενω ολοι οι ανθρωποι κι οχι μονο , εχουν δυο ματια, κι αυτο που βλεπουν ειναι ενα ψεμα ,μια συμπτωση δυο εικονων απο διαφορετικη γωνια, αλλα ειναι επισης και ο κοσμος. Μυλος η δουλεια. Πλατιαζω αλλα μ’αρεσει.

Δυο ματια εχουν οι ανθρωποι δηλαδη τεσσερα. Τα δυο του κορμιου για να βλεπουν αυτο που δεν ισχυει κι αλλα δυο για να ενταξουν αυτο που δεν βλεπουν, στη φαντασια, στο ονειρο, στην ζωη,...οπως θελει κανεις.
Ολος ματια χωρις προσωπο αισθανωμαι καμια φορα, ή οπως ελεγε το Μεγαλο Ρεμαλι του Reiser, ολος @ρχιδι@ χωρις καθολου π@υτς@.:rotflmao:

Καλως σας βρηκα.

requiem
15/05/2008, 23:44
αν τολμήσω να πω πως δεν κατάλαβα χριστό θα με κουτουλίσετε?:confused: :look:

Tpap
15/05/2008, 23:46
με το καλό φίλε...:beer: :beer:

Quijote
15/05/2008, 23:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από empyrium

"...Οι μόνοι άνθρωποι που μου αρέσουν είναι οι τρελοί, αυτοί που έχουν τρέλα για να ζήσουν, να μιλήσουν, να σωθούν, που επιθυμούν τα πάντα ταυτόχρονα, που ποτέ δε χασμουριούνται ή δε λένε κοινοτοπίες, αλλά καίγονται, καίγονται, καίγονται, σαν υπέροχα κίτρινα πυροτεχνήματα που εκρήγνυνται σαν τεράστιες αράχνες μες στ' αστέρια και στο κέντρο τους βλέπεις το γαλάζιο φως να 'σκάει' και όλος ο κόσμος κάνει 'ααααα!'...''

Μηπως λες ψεματα στην υπογραφη σου;

trigger
15/05/2008, 23:48
Δε σε πιάνω! Τι δεν κατάλαβες; :confused:

:bigcry:

requiem
15/05/2008, 23:49
καθόλου ψέμματα απλά δεν μπόρεσα να το καταλάβω:( ίσως επειδή έχω κάτι άλλα στο μυαλό μου και να μην έδωσα την βάση που χρειάζεται. θα το ξαναδιαβάσω:smilea:

Quijote
15/05/2008, 23:58
...

μερικα πραγματα δε χρειαζεται να τα καταλαβαινει κανεις. Τι να μπεις τωρα στο μυαλο του αλλου;
...εδω δε μπορουμε να μπουμε στο δικο μας καλα καλα.
Αρκει να αρεσει κατι ή να μην αρεσει .κι αυτο μπορει να ειναι μονο ενστικτωδικο κι οχι λογικο:wave2:

el_hymador
15/05/2008, 23:58
Ωραιος...

πιασε μια :beer:

Καλως ηρθες λοιπον :wave2:

γραψε και αλλο/α, το εχεις απο οτι φαινεται :winka:

notakos600
16/05/2008, 00:09
Καλώς ήρθες στη φωλιά του κούκου και καλά να περάσεις.
Ότι τό 'χεις είναι σίγουρο και ότι θα το καλλιεργήσεις περισσότερο εδώ είναι ακόμη πιο σίγουρο.
Καλά ταξίδια.....

131065

vangelis 64
16/05/2008, 01:24
Καλώς μάς ήρθες καλλιτέχνη και καλά να περάσουμε.:beer: :beer: :wave2:

Akatanomastos
16/05/2008, 02:50
χαχαχαχα

τρελο κειμενο, πραγματικα ειχα καιρο να διαβασω κατι τοσο <<εξω>> απο τα νερα, αλλα και τοσο ρεαλιστικο..που σε βαζει παλι στο <<παιχνιδι>>

μου αρεσε πολυ (μπορει να φταινε και οι βοτκες:look: )

Band(age)it
16/05/2008, 03:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από Quijote
...

Ι4 ? 5 ?

T.R.E
16/05/2008, 05:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από Band(age)it
Ι4 ? 5 ?

Tι μαλακα...:rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :bigcry:

Gandalf dr685sm
16/05/2008, 07:41
παραλήρρημα εκφράσεων σε δέκα προτάσεις με είκοσι λέξεις... "απλό ξαλάφρωμα" ήταν. Καλημέρα φίλε... σήμερα είναι νέα μέρα και μπορεί να αποφορτιστείς λίγο περισσότερο.

Gandalf

tai
16/05/2008, 17:22
ωραίος:wave2:
καλα να περάσεις και εδω :beer: :beer:

Tpap
16/05/2008, 18:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
παραλήρρημα εκφράσεων σε δέκα προτάσεις με είκοσι λέξεις... "απλό ξαλάφρωμα" ήταν. Καλημέρα φίλε... σήμερα είναι νέα μέρα και μπορεί να αποφορτιστείς λίγο περισσότερο.
Gandalf

έχω την αίσθηση ότι βιάστηκες να συμπεράνεις...

όπως και να έχει όμως το ''λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν''....:rolleyes: Ε?

transporter
16/05/2008, 18:32
Keep Walking ...
:wave2:

stavrogin
16/05/2008, 19:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από Quijote
...

Στον κοσμο που ζεις, Quijote - αληθεια που πηγε ο τιτλος ευγενιας (Don);- υπαρχουν νεκροι, αορατοι ,Κυκλωπες , ανεμομηλοι φανταζομαι...
...Πολυ ενδιαφερον ο κοσμος σου.

λιγες ερωτησεις μοναχα:
Τελειωνει ο πολεμος ποτε;
Αν τελειωσει θα το καταλαβεις;
Θα μπορεσεις να σταματησεις να πολεμας;
και...
Ποιος ειναι ο εχθρος;

καλως ηρθες
:beer: :wave2:

stavrogin
16/05/2008, 19:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
έχω την αίσθηση ότι βιάστηκες να συμπεράνεις...

όπως και να έχει όμως το ''λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν''....:rolleyes: Ε?

+1000000.

βεβαια "παραλληρημα" (κατα Gandalf),κατα μια εννοια ειναι. "Απλο ξαλαφρωμα"(κατι σα χεσιμο ενα πραμα) :lol: σιγουρα δεν ειναι