PDA

View Full Version : 990 Adv. σχετικά με προφόρτιση

Mr.Bean
19/05/2008, 08:23
Έχω μπερδευτεί λίγο σχετικά με την προφόρτιση. Όταν το manual γράφει ότι αυξάνεται η προφόρτιση τι ακριβώς εννοεί; Ότι μειώνεται η διαδρομή των αναρτήσεων ή το αντίθετο; Δηλαδή όταν βάζεις συνεπιβάτη και φορτώνεις τη μηχανή τι πρέπει να κάνω; Να αυξήσες τη διαδρομή ή να την μειώσεις;
Επίσης, για το μπροστινό ο κατάλογος του sommer έχει το εξής tip. Αν οδηγάς στην άμμο (λέμε τώρα) πρέπει να αυξήσεις την προφόρτιση του μπροστινού μέχρι τέρμα. Κάτι που σημαίνει ότι η διαδρομή της ανάρτησης μειώνεται κατά 5 mm από την basic ρύθμιση. Εγώ γιατί είχα την εντύπωση ότι για την άμμο χρειάζεται μεγαλύτερη διαδρομή του μπροστινού;

BILL VUZAS
19/05/2008, 08:49
Απο οτι ξερω,συμπιεζεις το ελατηριο και ετσι για να κινηθει θελει περισσοτερα κιλα.Συνηθως αυξανουμε την προφορτηση ελατηριου οταν θελουμε να κουβαλησουμε περισοτερο βαρος.Για να κινηθει δηλαδη η αναρτηση θελειπερισσοτερα κιλα.Εαν μεγαλωσουμε την προφορτηση χωρις να εχουμε το αναλογουντα μεγαλυτερο βαρος μικραινουμε το σαγκ με ασχημα αποτελεσματα.

KaTaNaS
19/05/2008, 08:56
στο μπροστινο δε νομιζω να μπορεις να αλλαξεις την προφορτιση του ελατηριου....

Mr.Bean
19/05/2008, 09:47
To σαγκ τι είναι πάλι;
Η προφόρτιση μπροστά είναι τα 24άρια παξιμάδια.

BILL VUZAS
19/05/2008, 09:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από Mr.Bean
To σαγκ τι είναι πάλι;
Η προφόρτιση μπροστά είναι τα 24άρια παξιμάδια.

Το επι της % καθισμα της αναρτησης απο τερμα ανοικτο,στατικο και δυναμικο.Ητοι σκετη η μηχανη και με εσενα επανω.Νομιζω πρεπει να ειναι 30% το βυθισμα στο δυναμικο.
Μπαινουμε σε βαθεια νερα και δεν ξερω καλο κολυμπι.

akamarinos
19/05/2008, 16:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
στο μπροστινο δε νομιζω να μπορεις να αλλαξεις την προφορτιση του ελατηριου....

μπορεις

akamarinos
19/05/2008, 16:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από Mr.Bean
Έχω μπερδευτεί λίγο σχετικά με την προφόρτιση. Όταν το manual γράφει ότι αυξάνεται η προφόρτιση τι ακριβώς εννοεί; Ότι μειώνεται η διαδρομή των αναρτήσεων ή το αντίθετο; Δηλαδή όταν βάζεις συνεπιβάτη και φορτώνεις τη μηχανή τι πρέπει να κάνω; Να αυξήσες τη διαδρομή ή να την μειώσεις;
Επίσης, για το μπροστινό ο κατάλογος του sommer έχει το εξής tip. Αν οδηγάς στην άμμο (λέμε τώρα) πρέπει να αυξήσεις την προφόρτιση του μπροστινού μέχρι τέρμα. Κάτι που σημαίνει ότι η διαδρομή της ανάρτησης μειώνεται κατά 5 mm από την basic ρύθμιση. Εγώ γιατί είχα την εντύπωση ότι για την άμμο χρειάζεται μεγαλύτερη διαδρομή του μπροστινού;

η διαδρομη δεν αλλαζει σε καμια περιπτωση

διαβασε αυτο (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=12418) και 8α σου λυθουν ολες οι αποριες