View Full Version : 990 Adv. σχετικά με προφόρτιση
Έχω μπερδευτεί λίγο σχετικά με την προφόρτιση. Όταν το manual γράφει ότι αυξάνεται η προφόρτιση τι ακριβώς εννοεί; Ότι μειώνεται η διαδρομή των αναρτήσεων ή το αντίθετο; Δηλαδή όταν βάζεις συνεπιβάτη και φορτώνεις τη μηχανή τι πρέπει να κάνω; Να αυξήσες τη διαδρομή ή να την μειώσεις;
Επίσης, για το μπροστινό ο κατάλογος του sommer έχει το εξής tip. Αν οδηγάς στην άμμο (λέμε τώρα) πρέπει να αυξήσεις την προφόρτιση του μπροστινού μέχρι τέρμα. Κάτι που σημαίνει ότι η διαδρομή της ανάρτησης μειώνεται κατά 5 mm από την basic ρύθμιση. Εγώ γιατί είχα την εντύπωση ότι για την άμμο χρειάζεται μεγαλύτερη διαδρομή του μπροστινού;
BILL VUZAS
19/05/2008, 08:49
Απο οτι ξερω,συμπιεζεις το ελατηριο και ετσι για να κινηθει θελει περισσοτερα κιλα.Συνηθως αυξανουμε την προφορτηση ελατηριου οταν θελουμε να κουβαλησουμε περισοτερο βαρος.Για να κινηθει δηλαδη η αναρτηση θελειπερισσοτερα κιλα.Εαν μεγαλωσουμε την προφορτηση χωρις να εχουμε το αναλογουντα μεγαλυτερο βαρος μικραινουμε το σαγκ με ασχημα αποτελεσματα.
στο μπροστινο δε νομιζω να μπορεις να αλλαξεις την προφορτιση του ελατηριου....
To σαγκ τι είναι πάλι;
Η προφόρτιση μπροστά είναι τα 24άρια παξιμάδια.
BILL VUZAS
19/05/2008, 09:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από Mr.Bean
To σαγκ τι είναι πάλι;
Η προφόρτιση μπροστά είναι τα 24άρια παξιμάδια.
Το επι της % καθισμα της αναρτησης απο τερμα ανοικτο,στατικο και δυναμικο.Ητοι σκετη η μηχανη και με εσενα επανω.Νομιζω πρεπει να ειναι 30% το βυθισμα στο δυναμικο.
Μπαινουμε σε βαθεια νερα και δεν ξερω καλο κολυμπι.
akamarinos
19/05/2008, 16:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
στο μπροστινο δε νομιζω να μπορεις να αλλαξεις την προφορτιση του ελατηριου....
μπορεις
akamarinos
19/05/2008, 16:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από Mr.Bean
Έχω μπερδευτεί λίγο σχετικά με την προφόρτιση. Όταν το manual γράφει ότι αυξάνεται η προφόρτιση τι ακριβώς εννοεί; Ότι μειώνεται η διαδρομή των αναρτήσεων ή το αντίθετο; Δηλαδή όταν βάζεις συνεπιβάτη και φορτώνεις τη μηχανή τι πρέπει να κάνω; Να αυξήσες τη διαδρομή ή να την μειώσεις;
Επίσης, για το μπροστινό ο κατάλογος του sommer έχει το εξής tip. Αν οδηγάς στην άμμο (λέμε τώρα) πρέπει να αυξήσεις την προφόρτιση του μπροστινού μέχρι τέρμα. Κάτι που σημαίνει ότι η διαδρομή της ανάρτησης μειώνεται κατά 5 mm από την basic ρύθμιση. Εγώ γιατί είχα την εντύπωση ότι για την άμμο χρειάζεται μεγαλύτερη διαδρομή του μπροστινού;
η διαδρομη δεν αλλαζει σε καμια περιπτωση
διαβασε αυτο (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=12418) και 8α σου λυθουν ολες οι αποριες