Σύνδεση

View Full Version : To Acropolis περνα μεσα από προστατευομενη περιοχη στην Παρνηθα

Σελίδες : 1 [2]

madox
03/06/2008, 17:41
Τελικα σε καποια πλανα που εδειξε ο ΣΚΑΙ μετα το τελος του αγωνα φανηκε ποσο δικιο ειχε η WWF.Αναμενες εστιες με καρβουνα ,σακουλες με σκουπιδια πεταμενες οπου βρει,αγωνιστικα και μη να διασχιζουν τους χωματοδρομους ξεσηκωνοντας οργη και θλιψη σε οσους τολμισαν να διαφωνισουν.

Εμεινε μονο η υποσχεση οτι του χρονου ο αγωνας δεν θα περασει απο εκει ξανα.Θα ηθελα να μαθω αν ο ΣΚΑΙ στηλει αυτα τα πλανα στο BBC κατα ποσο ο αγωνας θα αποτελεσει διαφημιση για την χωρα μας.Και σε τελικη αναλυση ποιος ο ντορος για τον αγωνα τουλαχιστον εδω αφου δεν περναει ουτε σαν διλεπτο θεμα απο τα διαφορα καναλια.

mivvo
03/06/2008, 18:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από madox
Τελικα σε καποια πλανα που εδειξε ο ΣΚΑΙ μετα το τελος του αγωνα φανηκε ποσο δικιο ειχε η WWF.Αναμενες εστιες με καρβουνα ,σακουλες με σκουπιδια πεταμενες οπου βρει,αγωνιστικα και μη να διασχιζουν τους χωματοδρομους ξεσηκωνοντας οργη και θλιψη σε οσους τολμισαν να διαφωνισουν.

Εμεινε μονο η υποσχεση οτι του χρονου ο αγωνας δεν θα περασει απο εκει ξανα.Θα ηθελα να μαθω αν ο ΣΚΑΙ στηλει αυτα τα πλανα στο BBC κατα ποσο ο αγωνας θα αποτελεσει διαφημιση για την χωρα μας.Και σε τελικη αναλυση ποιος ο ντορος για τον αγωνα τουλαχιστον εδω αφου δεν περναει ουτε σαν διλεπτο θεμα απο τα διαφορα καναλια.

Συμφωνώ φίλε μου με τα λεγόμενα σου !

STOYBI
03/06/2008, 19:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από madox
.Θα ηθελα να μαθω αν ο ΣΚΑΙ στηλει αυτα τα πλανα στο BBC κατα ποσο ο αγωνας θα αποτελεσει διαφημιση για την χωρα μας.Και σε τελικη αναλυση ποιος ο ντορος για τον αγωνα τουλαχιστον εδω αφου δεν περναει ουτε σαν διλεπτο θεμα απο τα διαφορα καναλια.

Αν ειναι να στηλει καποια πλανα στο BBC .......

Να παρακαλας να ειναι μονο ΑΥΤΑ.......

MikeG
03/06/2008, 19:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από tagre
Εχοντας καποιο προβλημα στο pc καποιες μερες, εβγαλα σπυρακια μη μπορωντας να απαντησω σσε ολους τους οψιμους υποστηρικτες της Παρνηθας!

Επειδη εχω προσωπικη εμπειρια με δικαστηρια. ξυλοδαρμους, κλπ, για την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της Παρνηθας, απο το 1989, ας προσεχει καλα ο καθε ανεγκεφαλος υποστηρικτης των (μη) κερδοσκοπικων οργανωσεων, τουλαχιστον τι γραφει, σε αυτο το Φορουμ που -τουλαχιστον- το διαβαζω ΕΓΩ. ........

Σε παρακαλώ πολύ πρόσεχε τους χαρακτηρισμούς σου & προσπάθησε να γράφεις με πιο ήρεμο τρόπο. :wave2:

MikeG
03/06/2008, 19:53
Επίσης παρακαλώ να χαλαρώσετε....

geotriada
03/06/2008, 21:38
ειμαι απο αυτους που υπερασπιστηκα το RA σε αυτο το θρεντ.

Και αυτο γιατι ηταν το πρωτο μηχανοκινητο που ειδα σε ηλικια 12χρονων, και τρελαθηκα.
Για το φετινο εχω να πω τα εξης:
Και η WWF και η ΕΛΠΑ μας δουλεψανε κανονικα, και εξηγουμαι
Κατηγγειλε λοιπον η WWF οτι ο αγωνας περναει απο την Αυλωνα που ειναι δρυμος,,,,,,,,

Και εγινε το shakedawn την Πεμπτη (την προηγουμενη του αγωνα)
ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ. Ναι εκει που παμε εντουρο (στον τοιχο για αυτους που ξερουν)
και μας στην πεφτουν οι μπατσοι με την προφαση οτι ειναι αρχαιολογικος χωρος ,δρυμος,
ιδιοκτησια του κρατους ,και δεν ξερω τι αλλη παπαρια:confused:

πειτε λοιπον εσεις τι καταλαβατε???????????????

Zid
03/06/2008, 21:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από geotriada
ειμαι απο αυτους που υπερασπιστηκα το RA σε αυτο το θρεντ.

Και αυτο γιατι ηταν το πρωτο μηχανοκινητο που ειδα σε ηλικια 12χρονων, και τρελαθηκα.
Για το φετινο εχω να πω τα εξης:
Και η WWF και η ΕΛΠΑ μας δουλεψανε κανονικα, και εξηγουμαι
Κατηγγειλε λοιπον η WWF οτι ο αγωνας περναει απο την Αυλωνα που ειναι δρυμος,,,,,,,,

Και εγινε το shakedawn την Πεμπτη (την προηγουμενη του αγωνα)
ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ. Ναι εκει που παμε εντουρο (στον τοιχο για αυτους που ξερουν)
και μας στην πεφτουν οι μπατσοι με την προφαση οτι ειναι αρχαιολογικος χωρος ,δρυμος,
ιδιοκτησια του κρατους ,και δεν ξερω τι αλλη παπαρια:confused:

πειτε λοιπον εσεις τι καταλαβατε??????????????? Τo shake down σε ποιό σημείο έγινε στα βασιλικα?

geotriada
03/06/2008, 21:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
Τo shake down σε ποιό σημείο έγινε στα βασιλικα?

προφανως δεν ξερεις τον "τοιχο"

εγινε 300 μετρα απο τους ταφους, και 500μ απο τα σπιτια,,,,,του exxxxx

Zid
03/06/2008, 22:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από geotriada
προφανως δεν ξερεις τον "τοιχο"

εγινε 300 μετρα απο τους ταφους, και 500μ απο τα σπιτια,,,,,του exxxxx Κατάλαβα.... που λές Geo.. έχω πάει παλιότερα..!!

:smilea:

LsKostas
03/06/2008, 22:16

Πρεπει να ηταν φοβερη εμπειρια :sick:
Eμεις να δεις ποσο τρελαθηκαμε οταν μαζευαμε την σταχτη απ τις αυλες μας ενα χρονο σχεδον πριν
:mad: :mad: :mad: :mad:

Σιγα μην λυπηθουμε τους χρονιους υποστηρικτες του Ρ.Α. που δεν ειδαν τα περασματα
των subaru και των ΕVO μεσα στην Παρνηθα....σιγα μην παθουνε κανα καρδιακο απ την στεναχωρια!!!

Απο την αρχη του post υπαρχει αυτη η ακατανοητη νεοΕλληνικη νοοτροπια

"μα αφου καταπατουν ορισμενοι ας επιτραπει η ειδικη"

"Στο κρεοπωλειο να αγορασουμε μυαλα" Θα ελεγε ο Καρακατσανης να ναι καλα ο ανθρωπΑς:wave2:

Και κατι τελευταιο...

παραπανω καποιος συμφουρητης
-προφανως πληρωμενος και βαλτος απο οικολογικες οργανωσεις που εχουν σκοπο να πληξουν
αυτην την μεγιστη ΠΟΛΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΡΑΛΛΥ στην Ελλαδα :o εγραψε καποια πραγματα
...

Αφηστε λιγο τα enduro και πιαστε λιγο αναγνωση...Καλο θα κανει!!!

STOYBI
03/06/2008, 23:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas

Αφηστε λιγο τα enduro και πιαστε λιγο αναγνωση...Καλο θα κανει!!!

Διαβασες κανα ποστ (και το πως αρχισε το θρεντ) παραπανω προτου ΤΗΝ γραψεις..........

Πιασε λιγο την αναγνωση λοιπον και εμεις ακουλουθουμε........

Εδω ειμαστε.........

geotriada
03/06/2008, 23:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
[B]Πρεπει να ηταν φοβερη εμπειρια :sick:
Eμεις να δεις ποσο τρελαθηκαμε οταν μαζευαμε την σταχτη απ τις αυλες μας ενα χρονο σχεδον πριν
:mad: :mad: :mad: :mad:

δηλ οταν εγω ημουν 12χρονων (1972) εσυ μαζευες σταχτες απο την αυλη σου????????:confused:

ΔΙΑΒΑΣΕ ποιο προσεκτικα αυτο που εγραψα:smokin:

LsKostas
04/06/2008, 00:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από
geotriada..STOYBI

Θα χαρω να δω τοσο συνηδητοποιημενους enduraδες και λατρεις του μηχανοκινητου
στην Παρνηθα στις ημερομηνιες που ηδη εχουν ανακοινωθει αφου μαλλον μονο εγω δεν καταλαβα καλα τις οικολογικες σας ανησυχιες :wacko:

να αφησουμε λιγο τις λεξουλες στα forum και την αναγνωση

-μιας που ξερετε καλα οπως λετε-

Τα υπολοιπα απο κοντα λοιπον :wave2:

madox
04/06/2008, 23:02
Η WWF τα βάζει με την ΕΛΠΑ

Μια εβδομάδα πριν αρχίσει το Ράλλυ Ακρόπολις ξέσπασε αυτή η υπόθεση με τους οικολόγους της WWF που κατήγγειλαν ότι η ΕΛΠΑ δεν είχε άδεια να προγραμματίσει ειδική διαδρομή μέσα στην Πάρνηθα. Οσοι παρακολουθήσατε την υπόθεση από τις σελίδες μας ήδη ξέρετε με πόση προσοχή αντιμετωπίσαμε το θέμα. Δώσαμε λόγο και στα δύο μέρη και χαρήκαμε πολύ όταν ακούσαμε ότι τελικώς βρέθηκε κάποια συμβιβαστική λύση. Σήμερα λίγες ημέρες μετά τον αγώνα και αφού παρακολούθησα την κάλυψη του θέματος από τον ΣΚΑΪ θέλω να επισημάνω τα εξής:

Μια στενόμυαλη απόφαση της ΕΛΠΑ

Καταρχήν πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω βάσει ποιας σκέψης η ΕΛΠΑ επέμεινε να προγραμματίσει ειδική διαδρομή μέσα σε εθνικό δρυμό; Μου φαίνεται αδιανόητο μετά από 2 αρνητικές γνωματεύσεις του δασαρχείου να συνεχίσει, καταπατώντας κάθε νόμο και κάθε λογική για 4 χλμ χωμάτινης ειδικής, λες και ασφαλτοστρώθηκε όλη η Αττικοβοιωτία. Είμαι άνθρωπος που πιστεύει στο αιτιατό και θα ήθελα μια απάντηση σε αυτό. Δεν μπορεί… όλο και κάποιο επιχείρημα θα πρέπει να υπάρχει.

Η οικολογία της τηλεόρασης

Βλέπετε, είμαι πολύ καχύποπτος εξαιτίας των περσινών περιστατικών. Τότε που ο Δήμος Χολαργού υποτίθεται ότι απαγόρευσε την διέλευση του ράλι για να προστατέψει την άγρια ορχιδέα του Υμηττού. Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι το Δ.Σ. του Δήμου τελικά αρνήθηκε για άλλο λόγο: Εξαιτίας των μπαριέρων που τοποθέτησε η ΕΛΠΑ, οι οποίες δεν άφηναν χώρο στο πυροσβεστικό να κάνει αναστροφή σε περίπτωση πυρκαγιάς. Βέβαια τα πυροσβεστικά μπορούσαν να κάνουν αναστροφή χωρίς πρόβλημα, οι μπαριέρες που είχε βάλει η ΕΛΠΑ δεν ξηλώθηκαν ποτέ και επιπλέον ο Υμηττός μια χαρά πήρε φωτιά πέρυσι, χωρίς πρόβληματα. Ύστερα ήρθαν οι ιδιοκτήτες αλόγων που μαζί με τον κο Συρίγο διαμαρτύρονταν ότι τα άλογα θα αφηνιάσουν αν ακούσουν αγωνιστικό αυτοκίνητο (ο κόσμος που ουρλιάζει την ώρα των αγώνων στον ιππόδρομο ακούγεται ως μελωδία στα αυτιά των συμπαθών τετραπόδων) και ζητούσαν 200.000€ για να αγοράσουν ωτοασπίδες μεγάλου μεγέθους. Τελικά τα άλογα επέζησαν (αλλά νομίζω τα 200.000 τα έδωσε η ΕΛΠΑ, οπότε μπορεί να αγοράστηκαν πολύ αποτελεσματικές ωτοασπίδες).

Φέτος, τη σκυτάλη των οικολόγων την πήρε η WWF. Είναι μια σοβαρότατη οργάνωση που δρα για την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας μας, αλλά η προσωπική μου άποψή είναι ότι αυτές τις ημέρες η WWF μαζί με τον ΣΚΑΪ προσπάθησαν να κάνουν τηλεοπτική οικολογία. Το λέω αυτό για τους εξής λόγους:

Η WWF δήλωσε ότι έχει επισημάνει το πρόβλημα αρκετούς μήνες τώρα αλλά βγαίνει στην τηλεόραση 5 μέρες πριν την έναρξη του αγώνα και αφού πρώτα έχει περάσει η Συνέντευξη Τύπου αφήνοντας τους δημοσιογράφους άλλων μέσων χωρίς την ανάλογη ενημέρωση που θα βοηθούσε αφού τα μέσα θα μπορούσαν να ρωτήσουν την ΕΛΠΑ για την υπόθεση

Η WWF δικαιολογεί αυτή τη στάση της λέγοντας ότι περίμενε πως η ΕΛΠΑ θα έκανε πίσω μετά και την αρνητική γνωμάτευση του δασαρχείου, πράγμα που έρχεται σε αντίφαση με άλλο κομμάτι της ίδιας δήλωσης στο οποίο αναφέρει ότι η ΕΛΠΑ έχει αγνοήσει και στο παρελθόν την ίδια ακριβώς γνωμάτευση.

Ζητήσαμε από τον εκπρόσωπο της WWF να μας στείλει ένα κείμενο με προτάσεις και συμβουλές για το πώς πρέπει να συμπεριφερθούν οι θεατές του Ακρόπολις. Ο κος Λιαρίκος μας ευχαρίστησε, μας ανέφερε ότι την Δευτέρα πριν το ράλι θα μας έστελνε το κείμενο και μετά… μας ξέχασε εντελώς.

Ρεπορτάζ παραγωγής οικολογικού φόβου

Ο ΣΚΑΪ που έστησε καρτέρι στο σημείο που θα πέρναγαν τα αγωνιστικά έκανε ρεπορτάζ (κλικ εδώ) στο οποίο αναφέρει ότι :

1. θεατές που κατασκήνωσαν από την προηγούμενη ημέρα έβαλαν φωτιές που δεν έσβησαν όταν έφυγαν

Η αστυνόμευση του Ράλι δεν ανήκει στο δασαρχείο; Αυτό δεν θα έπρεπε να αστυνομεύσει το χώρο;

Αυτοί οι πολλοί θεατές που άναψαν φωτιές πόσες φωτιές άναψαν; Γιατί ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ βρήκε μόνο μία να δείξει; Γιατί ο δημοσιογράφος, όπως φαίνεται στο πλάνο έσκαψε με τα χέρια του όλο το χώμα που είχαν ρίξει οι κατασκηνωτές πάνω στη φωτιά ώστε να βρει ένα ζεστό κάρβουνο και να αποδείξει την επικινδυνότητα του σημείου; Πόσες φωτιές έχουν πιάσει στα δάση μας από σβησμένες φωτιές που έχουν θαφτεί στο χώμα;

Γιατί οι φίλοι του Ράλι Ακρόπολις κατασκήνωσαν στην Πάρνηθα ώστε να δουν αγωνιστικά σε απλή διαδρομή να κινούνται αργά εφόσον στις απλές μπορείς να πας ότι ώρα θέλεις και κανείς δεν ενδιαφέρεται να δει τους οδηγούς να πηγαίνουν βόλτα; Και τέλος πάντων, αυτοί οι φοβερά μη οικολόγοι θεατές που κατασκήνωσαν όλο το βράδυ ανάβοντας φωτιές και ψήνοντας λουκάνικα, γιατί σηκώθηκαν και έφυγαν το πρωί που θα περνούσαν τα αγωνιστικά; Μήπως οι κατασκηνωτές δεν είχαν πάει για το Ακρόπολις;

2. Τα αγωνιστικά πέρναγαν με 80 και 100km την ώρα

Εφόσον ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ πήγε στο χώρο για να «πιάσει στα πράσα» τους ανεύθυνους οδηγούς γιατί δεν κατάφερε να βιντεοσκοπήσει έστω και ένα αγωνιστικό που να κινείται με 80 ή 100 km; Γιατί τα πλάνα έδειχναν αγωνιστικά να πηγαίνουν με 30-40 Km; Γιατί κάθε φορά που ο ρεπόρτερ ανέφερε ότι τα αγωνιστικά πήγαιναν υπερβολικά γρήγορα ξαφνικά έπαιζαν στο ρεπορτάζ πλάνα αρχείου με αγωνιστικά σε άλλη ειδική διαδρομή να κινούνται στο όριο;

3. Οι θεατές ήταν εκατοντάδες

Εφόσον ο ίδιος δημοσιογράφος ήταν εκεί για πάνω από 1 ώρα πως και δεν κατάφερε να πιάσει ένα πλάνο με περισσότερους από 2 θεατές; Τι συνέβη; Κρύβονταν μόλις έβλεπαν την κάμερα πίσω από τις φυλλωσιές;

4. Οι θεατές άφησαν τα σκουπίδια τους και έφυγαν.

Και τότε γιατί το μόνο πλάνο που εμφανίστηκε ήταν αυτό με 2 πράσινες σακούλες με μαζεμένα σκουπίδια;

Μας δουλεύουν;

Ξέρετε τι πιστεύω εγώ; Τη δουλειά τους κάνουν. Το ένα κανάλι είναι με το ΠΑΣΟΚ, το άλλο με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ο ένας ο δημοσιογράφος τα παίρνει, ο άλλος το κάνει από πεποίθηση, όλοι κάτι πουλάνε. Ο ΣΚΑΪ πουλάει οικολογία. Οικολογία σε τεράστιες ποσότητες: Κοινωφελή οικολογία, οικολογία χωρίς όριο, οικολογία σε συσκευασίες των 2 ή και 5 ωρών ημερησίως. Ο ΣΚΑΪ ασχολείται με οτιδήποτε οικολογικό ταιριάζει στο «προφίλ του σταθμού», το λένε και οι ίδιοι. Πουλάνε μια εικόνα, ένα προφίλ, ένα ανφάς, δυο μάτια και μια μύτη. Και πάλι καλά βέβαια. Σε ένα τηλεοπτικό ορίζοντα μαυρίλας το πράσινο δεν κάνει κακό, ωστόσο στην υπερβολή του γίνεται και αυτό το ίδιο ψεύτικο.

Έπρεπε να περνάει το Ακρόπολις από την Πάρνηθα; Φυσικά και όχι. Έκανε καλό το Ακρόπολις στην Πάρνηθα; Φυσικά και όχι… αλλά δεν ήρθε και το τέλος του βουνού.

Είναι γνωστό ότι οι λάτρεις των μηχανοκίνητων αθλημάτων που διεξάγονται στη φύση είναι λάτρεις της φύσης. Εγώ προσωπικά έχω κατασκηνώσει για να δω αγώνες δεκάδες φορές και ξέρω καλά ότι προσέχαμε περισσότερο και από το σπίτι μας. Μαζεύουμε πάντα τα σκουπίδια μας, σβήνουμε προσεκτικά τις φωτιές που ανάβουμε, φροντίζουμε να μην σπάσουμε ούτε κλαράκι.

Κανένα βουνό δεν πήρε ποτέ φωτιά σε κανέναν αγώνα παγκοσμίως. Αγαπητό ΣΚΑΪ ας μην κοιτάμε το δέντρο χάνοντας το δάσος. Ψάξτε να τα βάλετε με καζίνο και ιδιοκτήτες οικοπέδων.

Και κυρίως, όταν κάνετε ρεπορτάζ μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας. Μας κουράζει η υπερβολή των καναλιών σας, η ψυχολογία του μαύρου-άσπρου, η χρήση της είδησης ως αποπροσανατολιστικό μέσο.

Η υπερβολή καταπίνει την ουσία, την κάνει πλαστική και άνοστη. Οργανώσεις θεσμοί όπως η WWF και εναλλακτικά τηλεοπτικά κανάλια όπως ο ΣΚΑΪ δεν είναι δυνατό μόνο να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους. Ζητάμε από εσάς τη φωνή της λογικής, την φωνή της ηρεμίας, την φωνή της επιλογής. Άλλωστε εσείς ξέρετε περισσότερο απ’ όλους, σήμερα περισσότερο από ποτέ, η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται.

MSFREE - Κώστας Εφήμερος

παραθετω το κειμενο γιατι πιστευω οτι το θεμα σηκωνει πολλη συζητηση.

εχω καποια ερωτηματα που εστειλα και στον συντακτη του αρθρου

madox
04/06/2008, 23:03
Αγαπητε συντακτη
Το κειμενο που γραψατε με αφορμη το acropolis μου αφησε αναπαντητα καποια ερωτηματα που θα ηθελα να σας θεσω.

Τα σκουπιδια οταν ειναι μαζεμενα αλλαζουν συσταση?ποια η διαφορα του παραταω τα σκουπιδια σκορπια και ποια οταν τα παραταω μαζεμενα.Την σκουπιδοσακουλα προφανως δεν καταδεχτηκαν οι εκδρομεις να την βαλουν στο αμαξι τους.Περιμεναν αραγε το σκουπιδιαρικο
να περασει?

Οσον αφορα την εστια που εδειξε ο ρεπορτερ εσεις τι περιμενατε να παρει τα βουνα για να βρει και αλλες μια δεν αρκουσε?Τι μεγαλυτερος κινδυνος για ενα δασος απο μια μισοαναμενη εστια που με καποιο αερακι ειναι ετοιμη για αναζωπυρωση.Πως συμπεραινετε οτι την εστια την εφτιαξαν κατασκηνωτες και οχι οι θεατες.Σε γνωστο περιοδικο του χωρου διαβασα περι οργανωμενης μπριζολοκατανυξης.Που το περιεργο λοιπον?

Σε καθε αναφορα περι κρατους και θεσμων που διαβαζω η ακουω η λεξη απαξιωση φανταζει πιο καταλληλη για να το περιγραψει.Και ουκ ολιγες φορες σε αρθρα που διαβαζω στη σελιδα σας γινεται αναφορα στην ανικανη Ελληνικη πολιτεια.Πως εσεις λοιπον περιμενετε απο ενα κρατος σε βαθια σηψη και με αναπηρα οργανα να παρει μετρα?Η οποια αναφορα σας περι δασαρχειου μονο γελια μπορει να προκαλεσει.Πως ειναι δυνατον μια υπηρεσια που εχει ξεπερασει καθε οριο σε θεματα διαφθορας και εχει αποδειχτει παντελως ανικανη να διαχειριστει σωστα τον μοναδικο αυτο πλουτο που εχουμε σαν χωρα ,να παρει τα καταλληλα μετρα και τις σωστες αποφασεις σε ενα τετοιο θεμα.Απο οτι καταλαβα την πολιτεια τελικα την επικαλουμαστε μονο οποτε εχουμε καποιο συμφερον.

Τα πλανα που εδειξε ο σταθμος Σκαι ηταν φετινα καθως μεσα σε αυτα περασε και το καινουργιο subaru imprezza.H απουσια θεατων μου φανταζει φυσιολογικη αφου τα πλανα παρθηκαν μετα το περασμα των wrc και ως γνωστων οι Ελληνες θεατες απαξιωνουν τις ιδιωτικες συμετοχες που περνανε στο τελος.Οσον αφορα το προβοκατορικο χαρακτηρα του ρεπορταζ απαντηστε μου γιατι κανεις απο τους παρισταμενους θεατες(που ηταν πολυ πανω απο δυο οπως λαθος αναφερετε)δεν διαμαρτυρηθηκε?μηπως τους λαδωσε ο σταθμος?Ειλικρινα δεν ξερω τι συμφεροντα εξηπηρετει ο συγκεκριμενος σταθμος αλλα μου αρκει που σε μια κιτρινη ερημο τηλεοπτικου χαους υπαρχει μια μικρη πρασινη οαση.

Και τελος μια ερωτηση ποια θα ηταν η δικια σας αντιδραση αν αντι για αγωνα wrc διοργανωνονταν καποιος αγωνας enduro εστω και τοπικου χαρακτηρα.Μηπως επειδη το enduro και γενικα το οι αγωνες μοτοσυκλετας στην Ελλαδα ειναι μικροτερης οικονομικης κλιμακας ,αρα και λιγοτερων οικονομικων οφελων, θα σας αφηνε παγερα αδιαφορο?Ακομα ηχουν στα αυτια μου τα απαραδεκτα καταδικαστικα ρεπορταζ των διαφορων "καναλιων"με τους εντουραδες που τολμισαν να "καταπατησουν" παρακειμενα τεως "βασιλικα λειψανα".Τελικα ολοι σε αυτην την χωρα νοιαζονται για το πεθαμενο και παρικμασμενο,για το ζωντανο και πολυτιμο , που μερα με την μερα πλεον λιγοστευει ,δεν καιγεται ουτε προκα.

Δεν πειραζει ας εναποθεσουμε τις ελπιδες μας στο δασαρχειο και αυτο θα φροντισει να αποχαρακτηρισει το εναπομενων δασος ωστε να μην στεκεται εμποδιο στα πανακριβα wrc αλλα ουτε και στα ντιζαινατα τσιμεντα που συντομα θα κοσμουν τους γυρω καμενους λοφους.

Φιλικα

drmel
05/06/2008, 00:46
Η Βόρειος Εύβοια (απο Χαλκίδα και πάνω) είναι περιοχή με αυξητική δασοκάλυψη κατά 15% ετησίως σε έκταση και 20% σε ποικιλότητα (νέα είδη). Αν τα ποσοστά δεν είναι ακριβή συγχωρέστε με (βάσει της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας).

Εκεί και τρακτέρ (αγροτικά, ρετσινάδες, υλοτόμοι) περνάνε και αγώνες (Ραλλυ Μαύρο Ρόδο, 4χ4 enduro Εκάλη, Trail Ride, scramble) γίνονται και βλαμμέμοι εντουράδες βγαίνουν βόλτα (εγώ και οι φίλοι μου & κάμποσοι άλλοι) και αιγοπρόβατα (περίπου 150000 κεφάλια) βόσκουνε και στάνες ξεπηδάνε και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργούνται με σιτηρά και ζαρζαβατικά και ελαιώνες ξεπηδάνε και φωτιές παίρνει το δάσος (1999 4000 στρέμματα, 1987 δύο χωριά εκκενώθηκαν κλπ) και χωματερές υπάρχουν (πετάνε και αυτοί τα σκουπίδια τους) και νέοι δασικοί δρόμοι ξεπηδάνε (για λόγους πρόσβασης) και υψηλή τάση (ασυντήρητη) περνάει μέσα απο το δάσος.

Τα πυροσβεστικά οχήματα απο την περιοχή του Αγιου μέχρι και την Ιστιαία δεν ξεπερνούν τα 20 (τα περισσότερα είναι τα σκουπίδια της Αθήνας και Θεσ/νίκης) και οι πυροσβέστες τους 200 μαζί με τους εποχικούς ενώ σε απόσταση 120χλμ τα φυλάκια δασοπροστασίας είναι 5.
Δασαρχείο ουσιαστικά δεν υπάρχει και οι ΜΚΟ δεν έχουν πατήσει το πόδι τους ποτέ.
Ο μοναδικός σπάνιος δρυμός, αυτός του Δρυμώνα είναι και αυτός επισκέψιμος κυρίως απο Αθηναίους με τροχοφόρα.

Τι απο τα παραπάνω ευνοεί την δασοκάλυψη?
Τι παραπάνω επιβαρυντικό είχε η Πάρνηθα και η Πεντέλη απο απο τα παραπάνω και καταστράφηκαν?

el_hymador
05/06/2008, 08:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από drmel
Η Βόρειος Εύβοια (απο Χαλκίδα και πάνω) είναι περιοχή με αυξητική δασοκάλυψη κατά 15% ετησίως σε έκταση και 20% σε ποικιλότητα (νέα είδη). Αν τα ποσοστά δεν είναι ακριβή συγχωρέστε με (βάσει της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας).

Εκεί και τρακτέρ (αγροτικά, ρετσινάδες, υλοτόμοι) περνάνε και αγώνες (Ραλλυ Μαύρο Ρόδο, 4χ4 enduro Εκάλη, Trail Ride, scramble) γίνονται και βλαμμέμοι εντουράδες βγαίνουν βόλτα (εγώ και οι φίλοι μου & κάμποσοι άλλοι) και αιγοπρόβατα (περίπου 150000 κεφάλια) βόσκουνε και στάνες ξεπηδάνε και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργούνται με σιτηρά και ζαρζαβατικά και ελαιώνες ξεπηδάνε και φωτιές παίρνει το δάσος (1999 4000 στρέμματα, 1987 δύο χωριά εκκενώθηκαν κλπ) και χωματερές υπάρχουν (πετάνε και αυτοί τα σκουπίδια τους) και νέοι δασικοί δρόμοι ξεπηδάνε (για λόγους πρόσβασης) και υψηλή τάση (ασυντήρητη) περνάει μέσα απο το δάσος.

Τα πυροσβεστικά οχήματα απο την περιοχή του Αγιου μέχρι και την Ιστιαία δεν ξεπερνούν τα 20 (τα περισσότερα είναι τα σκουπίδια της Αθήνας και Θεσ/νίκης) και οι πυροσβέστες τους 200 μαζί με τους εποχικούς ενώ σε απόσταση 120χλμ τα φυλάκια δασοπροστασίας είναι 5.
Δασαρχείο ουσιαστικά δεν υπάρχει και οι ΜΚΟ δεν έχουν πατήσει το πόδι τους ποτέ.
Ο μοναδικός σπάνιος δρυμός, αυτός του Δρυμώνα είναι και αυτός επισκέψιμος κυρίως απο Αθηναίους με τροχοφόρα.

Τι απο τα παραπάνω ευνοεί την δασοκάλυψη?
Τι παραπάνω επιβαρυντικό είχε η Πάρνηθα και η Πεντέλη απο απο τα παραπάνω και καταστράφηκαν?

Ενταξει, αμα διαβεβαιωνει η υπηρεσια πολιτικης προστασιας οτι ολα πανα καλα, μην ανησυχεις καθολου...

Από φυτοοικολογική άποψη οι διαπλάσεις και ενώσεις που συγκροτούν τη δασική βλάστηση του Νομού της Ευβοίας είναι μεγάλης ευλεκτικότητας και καυστικότητας πλην των ενώσεων της δρυός, της καστανιάς, και της ελάτης. Αλλά λόγω της μικρής έκτασης τους ελαχίστη ή και μηδενική επίδραση ασκούν στην εν γένει συμπεριφορά των πυρκαγιών. Ο Νομός να είναι ο πλέον πυρόπληκτος της χώρας και γι αυτό εμπίπτει στις κηρυχθείσες ως επικίνδυνες περιοχές με το Π.Δ. 575/80 με συνέπεια να λαμβάνονται τα πρόσθετα μέτρα που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 25 Ν. 998/79. Οι συχνές δε πυρκαγιές να αποτελούν τον σοβαρότερο κίνδυνο αφανισμού των πευκοδασών.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των 13 τελευταίων ετών, στα δάση και τις δασικές εκτάσεις του Νομού εκδηλώθηκαν (850) πυρκαγιές και έκαυσαν (368.000) στρέμμ. Εκ των οποίων (183.000) στρεμ. ήταν δάση κυρίως χαλεπίου πεύκης. Ήτοι κατά έτος καίγονται 14.098 στρεμ. δηλαδή το 1,22% των δασών. Εκ των πυρκαγιών αυτών το 16% προήλθε από εμπρησμούς, το 18% προήλθε από ανθρώπινη αμέλεια, το 11% από κεραυνούς, το 51% από άγνωστα αίτια και το 4% σε διάφορα άλλα αίτια.

Κακουργες ΜΚΟ που δεν ειστε πανταχου παρουσες!!!

απο εσας τα περιμενουμε ολα!!!

Το οτι δεν υπαρχει ουσιαστικα δασαρχειο δεν μας ενοχλει, οι ΜΚΟ μας εφταιξαν....:rolleyes:

με 51,6 κατοικους ανα τετραγωνικο χιλιομετρο, το δασος εχει ακομα καποιες ευκαιριες στην Ευβοια....

με 987,9 κατοικους να τετραγωνικο χιλιομετρο τι ευκαιρες εχουν τα δαση στην Αττικη;

:wave2:

drmel
05/06/2008, 10:22
Η βασική διαφορά είναι ότι εκεί οι άνθρωποι ζούν στο βουνό και απο αυτό ενώ εμείς εδώ το έχουμε για μόστρα, φιγούρα και αντιπαράθεση

Καταλαβαίνω την ευαισθησία σου για τις ΜΚΟ αν και δεν το συμμερίζομαι στο βαθμό τον δικό σου.
Τα σοιχεία σου είναι ακριβή? Πηγή?

Πάντως επειδή περνάω τον μισό χρόνο εκεί μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι δεν ισχύουν και πολλά απο αυτά, ενώ να ξέρεις ότι ο Νομός είναι αυτός της Εύβοιας και συμπεριλαμβάνει όλο τον Νότο με τα γνωστά προβλήματα πάλι λόγω αποικισμού. Στον νότο οι οικονομίες επιβιώνουν απο εργοστάσια λιγνίτη και εξοχικά. στον βορρά όχι ακόμα.

Δεν κατηγόρησα τις ΜΚΟ για την απουσία τους, απλά τόνισα ότι και αυτή περνάει απαρατήρητη όπως και η παρουσία τους (πλην τηλεοπτικών εξαιρέσεων)