PDA

View Full Version : παράπονα...

ksns
29/05/2008, 13:37
Καλησπέρα σύντροφοι...

Λοιπόν. Έχω ένα f 650 gs dakar.

Έχουμε και λέμε:

-2 φορές ζημιά στο κόμπλερ της μίζας
-1 φορά δίσκοι (κιβώτιο)
-1 φορά ρουλεμάν τιμονιού
-1 φορά στέγνωσε εντελώς το ψυγείο
-1 φορά υπερχείλιση το ψυγείο στα... 2.500 χλμ.!!!
-αντλία νερού
-1 αλλαγή πίσω αμορτισέρ (στα 70.000 χλμ. σχεδόν έσπασε)
και τώρα μου έβγαλε ζημιά σε κάποιο ρουλεμάν (που δεν θυμάμαι πως μου το πε ο Παναγιωτοπουλος, συμπληρώνοντας οτι θέλει λύσιμο ο κινητήρας και συμβολεύοντας μου να το πουλήσω καλύτερα, παρά να το φτιάξω)
-συν άλλες μικροζημιές της κακιάς ώρας

έχω κάνει 78.000 χλμ. και κάτι. Το 60% μέσα στη πόλη.

Για πείτε λοιπόν, εσείς οι λοιπόι "βαυαροί"! Είναι τελικά τόσο "αξιόπιστη" η bmw όσο φάνηκε στο ντακαράκι μου; Να επιμείνω και να τα ξανασκάσω σε bmw; Έχω βαρεθεί να πληρώνω και ζηλεύω κάτι φίλους μου γιαπωνέζους που το μόνο που κάνουν ειναι να βάζουν... βενζίνη και να αλλάζουν λάδια! Και σε ποιο πολλά χλμ, απο τα δικά μου... Θέλω τη γνώμη σας παιδιά γιατί κοντεύω να τρελλαθώ. Είχα παλιά ένα dominator. Σκυλί. Μετά τα έσκασα για bmw πιστεύοντας οτι η ακριβή τιμή σημαίνει αξιοπιστία και θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο ακόμα και όταν μαζεψω πολλά χλμ..

Bavarian
29/05/2008, 13:43
Μετά από όλα αυτά που περιγράφεις αν τα ξανασκάσεις στους προπελάκηδες είσαι άξιος της μοίρας σου φίλε...Honda και ξερό ψωμί :D :winka:

XJR_Billy
29/05/2008, 13:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από Bavarian
Μετά από όλα αυτά που περιγράφεις αν τα ξανασκάσεις στους προπελάκηδες είσαι άξιος της μοίρας σου φίλε...Honda και ξερό ψωμί :D :winka:

ΚΑΙ YAMAHA!!! KAI YAMAHAAAA!!!

:lol: :lol:

Bavarian
29/05/2008, 13:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy
ΚΑΙ YAMAHA!!! KAI YAMAHAAAA!!!

δεν έχεις άδικο :winka:

Cpt. Haddock
29/05/2008, 13:47

Καλα, περίμενε. Υπάρχουν κατι Ντακαράκια εδώ που πανε αισίως τα 100,000 χλμ χωρίς κανένα θεμα.

Να μη μιλήσω για το funduro μου που το πούλησα στα 91,000 χλμ κι ακομα πηγαίνει.

Ρουλεμαν τιμονιου, τροχού και αμορτισερ τα θεωρώ φυσιολογικά σε αυτά τα χλμ. Ειδικά αν το 60% ειναι εντός πόλης. Τα υπόλοιπα ειναι όντως σοβαρα, καμια φορά σου καθεται στραβό το μηχανάκι και δε μαζεύεται με τίποτα

Ξέρω και κατι ιστορίες για τρικύλινδρα χοντα :winka: :D

ksns
29/05/2008, 13:48
το σκέφτομαι για να πάω αλλού άλλα σκέφτομαι και το άλλο! Τα service. Ο παναγιωτόπουλος ειναι μακράν ο καλυτερος. Με του που έσκαγε μια ζημιά ήξερε και τι ήταν. Οι άλλοι μου λέγαν το μακρύ τους και το κοντό τους. Άντε να πάρω yamaha. Και που θα το παω αν μου βγει κάτι;

Cpt. Haddock
29/05/2008, 13:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από ksns
Άντε να πάρω yamaha. Και που θα το παω αν μου βγει κάτι;

Η Yamaha έχει ίσως την καλυτερη αντιπροσωπία και after sales service στην Ελλάδα :wave2:

sniper
29/05/2008, 13:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
....

Δεν τις ξέρεις καλά όμως.... ούτε τι προκάλεσε τον 3κυλλινδρισμό... :winka: :D

ksns
29/05/2008, 13:51
τελικά... ειναι κανόνας όλα αυτά στη bmw ή μόνο σε εμένα τύχανε; η καινούρια σειρά, τα 1200 r έχουν βγάλει προβλήματα;

ggs
29/05/2008, 13:51
Άντε να πάρω yamaha. Και που θα το παω αν μου βγει κάτι;

πάρε εσυ οτι θέλεις , κι εμεις δέν θα σε αφήσουμε έτσι...για τα παντα υπαρχει το ..p.m.
:beer:

Tpap
29/05/2008, 13:52
Να μη μιλήσω για το funduro μου που το πούλησα στα 91,000 χλμ κι ακομα πηγαίνει.

για πόσο ακόμη νομίζεις...???:smokin: :D

Bavarian
29/05/2008, 13:52
Καλα, περίμενε. Υπάρχουν κατι Ντακαράκια εδώ που πανε αισίως τα 100,000 χλμ χωρίς κανένα θεμα.

Ρουλεμαν τιμονιου, τροχού και αμορτισερ τα θεωρώ φυσιολογικά σε αυτά τα χλμ. Ειδικά αν το 60% ειναι εντός πόλης. Τα υπόλοιπα ειναι όντως σοβαρα, καμια φορά σου καθεται στραβό το μηχανάκι και δε μαζεύεται με τίποτα

Αλλη πάστα μηχανάκι το Fanduro κάπταιν τότε η BMW έφτιαχνε μοτοσυκλέτες και όχι κλώνους playstation με αναβαθμίσεις κάθε μήνα.Funduro θα έπαιρνα κι εγώ κι ας είχε 150.000 χλμ στο κοντέρ του.

sniper
29/05/2008, 13:53
Αλλη πάστα μηχανάκι το Fanduro κάπταιν τότε η BMW έφτιαχνε μοτοσυκλέτες και όχι κλώνους playstation με αναβαθμίσεις κάθε μήνα.Funduro θα έπαιρνα κι εγώ κι ας είχε 150.000 χλμ στο κοντέρ του.

Και δεν ήταν και BMW ο κινητήρας :winka: :lol:

dukeandthecity
29/05/2008, 13:58
μηπως να φτιάξουμε ενα sticky για αυτες τις περιπτώσεις για να μην λέμε τα ιδια και τα ιδια.

"ολα τα μοντελα εχουν τα καλα τους και τα κακα τους. Τα επιμέρους προβλήματα δεν μπορούν να αποτελούν λόγο για να τσουβαλιάζουμε ένα συγκεκριμένο κατασκευαστή.

Εκτος απο τα ΚΤΜ που είναι γτπ."

Το dakaraki σου τώρα έβγαλε ουκ ολίγα πάντως. Είσουν σωστός στα service σου ? Το 40% εκτός πόλης τι ήταν ?

Κανα καλό μ@@νι έβγαλες με την BMW?

:lol:

Anty12
29/05/2008, 14:00
Η Yamaha έχει ίσως την καλυτερη αντιπροσωπία και after sales service στην Ελλάδα :wave2:

Make my day cap10......make my day.....:D :D :beer: :beer: :beer:

ksns
29/05/2008, 14:02
Στα servise απόλυτα σωστός. Είμαι τυπικός σε αυτό. Μπορεί να μη το πλένω, να ξεχνάω να λαδώσω αλυσίδα και να έχω μείνει και δυο φορές απο βενζίνη άλλα το σερβις σέρβις και τα λάδια λάδια! Το 40% εκτός πόλης ήταν ταξίδια είτε μόνος είτε δικάβαλο των 300 χλμ. κατά μέσο όρο στο πήγαινε μόνο. Τρίκαλα, Βόλο, εκδρομές σε Πελοπόννησο, Εύβοια, Λευκάδα και νησιά το καλοκαίρι.

Anty12
29/05/2008, 14:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από dukeandthecity
Κανα καλό μ@@νι έβγαλες με την BMW?

:lol:

Αλέεεεεεκκκααααα..........που είσαι κοπέλα μου..θέλω να σΕ πω.....:rotflmao: :rotflmao:

dukeandthecity
29/05/2008, 14:09
Στα servise απόλυτα σωστός. Είμαι τυπικός σε αυτό. Μπορεί να μη το πλένω, να ξεχνάω να λαδώσω αλυσίδα και να έχω μείνει και δυο φορές απο βενζίνη άλλα το σερβις σέρβις και τα λάδια λάδια! Το 40% εκτός πόλης ήταν ταξίδια είτε μόνος είτε δικάβαλο των 300 χλμ. κατά μέσο όρο στο πήγαινε μόνο. Τρίκαλα, Βόλο, εκδρομές σε Πελοπόννησο, Εύβοια, Λευκάδα και νησιά το καλοκαίρι.

κατάλαβα....

για να μην λες τπτ για μ@@νι, παντρεμένος θα είσαι. :D

Μάλλον σου έκατσε η στραβή με την συγκεκριμένη μοτο. Εκτίμησες το service του Παναγιοτ. 1+

Εκτίμησες τον έλικα και τον πλήρωσες εξτρα (σε σχέση με τον ανταγωνισμό) 2+

Σου έκατσε η στραβή και καλά κάνεις και κοιτάς και τα σούσι 1-

κανε ταμείο, δες ποσα + και - έχει η bmw σαν εταιρία και αποφασίζεις μόνος σου. :wave2:

ksns
29/05/2008, 14:18
Mπα... παντρεμένος δεν ειμαι άλλα είμαι σαν να είμαι... 4 χρόνια η ίδια γυναίκα! :-)))

sniper
29/05/2008, 14:19
Mπα... παντρεμένος δεν ειμαι άλλα είμαι σαν να είμαι... 4 χρόνια η ίδια γυναίκα! :-)))

Ε και γκρινιάζεις για την BMW; :confused:

Konti
29/05/2008, 14:19
Φίλε ksns,

Έχω κι εγώ ένα Dakaraki του 2005 (συγκεκριμένα παραγωγής 02/05- 1η άδεια 10/05) μέχρι στιγμής έχω 45.000 χλμ σε πόλη- εθνική-Αττική οδό, χώμα (ταξίδια-δουλειά κλπ.) το μοναδικό που μου έχει βγάλει μέχρι τώρα είναι μια λάμπα εμπρός και η πλεξούδα του διακόπτη (κι αυτό απο δικιά μου :a31: πρέπει να είναι ή τουλάχιστον επιβαρύνθηκε, αφού κατά την αλλαγή της παραπάνω λάμπας πρέπει να έκανα την μλκια μιας και για να αλλάξεις την λάμπα πρέπει να έχεις κάτι χεράκια άντε μη πώ)!

Τέλος πάντων, αυτό που θέλω να πω είναι ότι συμβαίνει μερικές φορές κάποια συγκεκριμένη moto να παρουσιάζει κάποια μεμονομένα προβλήματα, χωρίς αυτό να γενικεύει τα πράγματα και να θεωρηθεί το dakaraki (ας πούμε) προβληματικό μοντέλο, κάθε άλλο θα έλεγα!

Βέβαια, θα μου πείς εσυ σαν καταναλωτής πως να ξαναεμπιστευτείς την ίδια εταιρία αντιμετωπίζοντας τα παραπάνω προβλήματα! Αν ήμουν στην θέση σου δεν ξέρω τι θα έκανα, μπορεί να μην ξαναέπερνα δεν ξέρω......

Αλλά σίγουρα δεν μπορώ να πω ότι μειώνει την αξιοπιστία της εταιρίας (για τα της αντιπροσωπείας πάμε αλλού....)!

Kortenaer
29/05/2008, 14:54
Και το πιο αξιόπιστο μηχανάκι της αγοράς να πάρεις, μπορεί να σου τύχει εσένα το λαχείο. Το ντακαράκι σε γενικές γραμμές είναι αξιόπιστο. Και το δικό μου έχει βγάλει κάμποσες ζημιές και κατά καιρούς έχω ξενερώσει ξέρω όμως ότι είναι τίμια μηχανή άσχετα αν εμένα μου έτυχαν διάφορα.
Το αν χαλάει μια μηχανανή δεν φταίει η φίρμα που έχει επάνω της αλλά η χρήση που της κάνουμε και ενίοτε ο παράγοντας γκαντεμιά. Παίζει βέβαια ρόλο και η πιθανότητα αστοχίας υλικών αλλά αυτές οι περιπτώσεις όταν διαπιστωθούν γίνονται ανακλήσεις, εκτός και αν υπάρχουν εταιρείες που γνωρίζουν προβλήματα στα μοντέλα τους και δεν τα διορθώνουν, προσωπικά δεν γνωρίζω κάποια.

Φιλικά... :wave2:

ksns
29/05/2008, 15:00
..και τι με συμβουλεύετε να κάνω μετά και τη νέα ζημιά και τη προτροπή Παναγιωτόπουλου; Να συνεχίσω να τα χώνω για το dakar ή να το δώσω;
Αν θυμάμαι καλά μου είπε κάτι σαν ρουλεμάν αναστροφής... ή κάτι τέτοιο. Απο τη φρίκη και τη ζέστη δεν κατάλαβα... Είναι κι ο Παναγιωτόπουλος μονίμως στη σπίντα...

Kortenaer
29/05/2008, 15:08
Γνώμη μου.....αν δεν σε πάει κάτι, άστο να πάει άστο.
Το τι θα αγοράσεις μέτα είναι άλλη υπόθεση, άλλωστε ο παράγων "προβλήματα" την στιγμή επιλογής νέας μοτό δεν είναι πρώτος στις προϋποθέσεις αφου εκείνη την στιγμή (για μένα τουλάχιστον) παίζουν άλλοι παράγοντες μεγαλύτερη σημασία....

Konti
29/05/2008, 15:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από Kortenaer
Γνώμη μου.....αν δεν σε πάει κάτι, άστο να πάει άστο.
Το τι θα αγοράσεις μέτα είναι άλλη υπόθεση, άλλωστε ο παράγων "προβλήματα" την στιγμή επιλογής νέας μοτό δεν είναι πρώτος στις προϋποθέσεις αφου εκείνη την στιγμή (για μένα τουλάχιστον) παίζουν άλλοι παράγοντες μεγαλύτερη σημασία....

Συμφωνώ με τον φίλτατο kortenaer αφού δεν σε πάει...... άστο να πάει στο καλό!

Τώρα για το τι θα κάνεις μετά και τι moto θα αγοράσεις είναι άλλο καπέλο....

Δες κατ' αρχήν ποιά moto σου αρέσει, ξεκίνα απο εκεί και βλέπεις.....

ksns
29/05/2008, 15:30
τώρα τα πιάσαμε τα αυγά... η μόνη μηχανή που μου αρέσει η r 1200 gs και ειδικά η adventure (τα θέλει ο κώλος μου λοιπόν) άλλα ειναι πανάκριβη. Γενικά είμαι φαν των on off και δεν βλέπω κάποια άλλη αξιόλογη μηχανή. Είναι και θέμα γούστου. Η χαζομάρα ειναι οτι δεν θέλω να πάρω μια μηχανή που δεν θα μου πολυαρέσει με μόνο κριτήριο το οικονομικό, γιατί θα το μετανοιώσω. Θα μπορούσα δηλαδή να χτυπήσω ένα v strom και να καθαρίσω άλλα... το θεωρώ πανάσχημο! To tiger λίγο. Το varadero και το caponoard παρωχημένα. "Συμβιβάζομαι" με street, έχω χαζέψει το fazer άλλα σκέφτομαι οτι θα χάσω... πολλές παραλίες το καλοκαίρι που έχουν 25χλμ. χώμα για να τις βρεις! Χάλια!

taxydromos
29/05/2008, 15:33
παρε κτμ

MikeG
29/05/2008, 15:35
Για κοίτα για κανά KTM 950 & το 800GS & άσε τα adventure...
Δε νομίζω να θες να γίνεις μέλος σε αυτή τη συννομοταξία...:winka: :wave2:

dukeandthecity
29/05/2008, 15:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG

οχι και εσυ ρε μαικ ....:a017: :a017:

Konti
29/05/2008, 15:40
τώρα τα πιάσαμε τα αυγά... η μόνη μηχανή που μου αρέσει η r 1200 gs και ειδικά η adventure (τα θέλει ο κώλος μου λοιπόν) άλλα ειναι πανάκριβη. Γενικά είμαι φαν των on off και δεν βλέπω κάποια άλλη αξιόλογη μηχανή. Είναι και θέμα γούστου. Η χαζομάρα ειναι οτι δεν θέλω να πάρω μια μηχανή που δεν θα μου πολυαρέσει με μόνο κριτήριο το οικονομικό, γιατί θα το μετανοιώσω. Θα μπορούσα δηλαδή να χτυπήσω ένα v strom και να καθαρίσω άλλα... το θεωρώ πανάσχημο! To tiger λίγο. Το varadero και το caponoard παρωχημένα. "Συμβιβάζομαι" με street, έχω χαζέψει το fazer άλλα σκέφτομαι οτι θα χάσω... πολλές παραλίες το καλοκαίρι που έχουν 25χλμ. χώμα για να τις βρεις! Χάλια!

Ωραία αν λοιπόν έχεις καταλήξει και το πρόβλημα σου είναι καθαρά οικονομικό γιατί δεν κοιτάς κάποιο μεταχ/νο R1200GS υπάρχουν πάρα πολλά στην αγορά σε άριστη κατάσταση ή ακόμα και κάποιο παραεισαγωγής.....

Konti
29/05/2008, 15:41

Πάντως κουκλί το 990Adventure:sun: :sun: !

MikeG
29/05/2008, 15:42
οχι και εσυ ρε μαικ ....:a017: :a017:

Νομίζω με πιάνεις πως το λέω...:p :wave2:

ksns
29/05/2008, 15:47
Βασικά έχω ένα κόλλημα. Δεν θέλω να πάρω μεταχειρισμένο. Θέλω να ξέρω τι έχει η μηχανή μου. Θα ήταν βέβαια μια καλή λύση άλλα σκέφτομαι και το άλλο. Αν ειναι να δώσω 15.000 ή 17.000 ευρώ για μια μεταχειρισμένη γιατί να μη δώσω άλλα 2.000 ευρώ για μια καινούρια. Έτσι κι αλλιώς δάνειο θα παίξει, οπότε τα 2.000 ευρώ δεν κάνουν την τρελή διαφορά.
Όσο για το 800άρι που είπε ένας φίλος... Πάλι rotax??? Το έκανα και ένα test drive σήμερα. Δεν ενθουσιάστηκα. Κουραστική σέλα. Χαμηλό φέριγκ... Δυνατό όμως και πολύ καλό για πόλη. Δεν ξέρω για ταξίδι όμως. Δεν μου δίνει την εντύπωση οτι θα κάνω ξεκούραστο ταξίδι...

Konti
29/05/2008, 15:53
Βασικά έχω ένα κόλλημα. Δεν θέλω να πάρω μεταχειρισμένο. Θέλω να ξέρω τι έχει η μηχανή μου. Θα ήταν βέβαια μια καλή λύση άλλα σκέφτομαι και το άλλο. Αν ειναι να δώσω 15.000 ή 17.000 ευρώ για μια μεταχειρισμένη γιατί να μη δώσω άλλα 2.000 ευρώ για μια καινούρια. Έτσι κι αλλιώς δάνειο θα παίξει, οπότε τα 2.000 ευρώ δεν κάνουν την τρελή διαφορά.
Όσο για το 800άρι που είπε ένας φίλος... Πάλι rotax??? Το έκανα και ένα test drive σήμερα. Δεν ενθουσιάστηκα. Κουραστική σέλα. Χαμηλό φέριγκ... Δυνατό όμως και πολύ καλό για πόλη. Δεν ξέρω για ταξίδι όμως. Δεν μου δίνει την εντύπωση οτι θα κάνω ξεκούραστο ταξίδι...

Παραεισαγωγής? Θα γλιτώνεις 2000€ δε θα γλιτώνεις......?

taxydromos
29/05/2008, 15:54
παρε κτμ

dukeandthecity
29/05/2008, 15:56
Νομίζω με πιάνεις πως το λέω...:p :wave2:

σε πιάνννω χαλλλαρα :D

αγαπητέ ksns

δες στα περιοδικά πια μοτο σε αρέσει. Κατέληξε σε 2-3 μοντέλα. Πάνε (που λεμε στο χωριό μου) στις εκθέσεις και δεστα - οδηγησε τα.

Παρε μαζι και την 4 χρονια. Δες τα οικονομικά σου... και τέλος πάρε ΒΜW να γουσταρήσεις :D

Konti
29/05/2008, 16:39

Πάρε τότε αυτό:D :D :D ::rotflmao:

132314

OldMan
29/05/2008, 16:46
Εκτος απο τα ΚΤΜ που είναι γτπ."
Δηλ. εμείς που τα κρατάμε τα ΚΤΜ, μας αρέσει ο π. ??? :blush:

ksns
29/05/2008, 16:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από Konti
Πάρε τότε αυτό:D :D :D ::rotflmao:

sorry... but what's this???

Konti
29/05/2008, 17:00
sorry... but what's this???

Moto Guzzi Stelvio 1200 cc

Σου αρέσει?:cool: :cool:

Δες λεπτομέριες εδώ:

http://www.webbikeworld.com/Moto-Guzzi-motorcycles/stelvio/

Konti
29/05/2008, 17:05
Α! Ξέχασα 13000€:wave2: :wave2:

ksns
29/05/2008, 17:13
A... ωραία! 13.000 για moto guzzi και να ψάχνω να βρω συνεργείο και ανταλλακτικα! Γιε γιε! Ωραίο πάντως άλλα εντό ειναι ελλαντα δυστυχώς!!!

Konti
29/05/2008, 17:22
A... ωραία! 13.000 για moto guzzi και να ψάχνω να βρω συνεργείο και ανταλλακτικα! Γιε γιε! Ωραίο πάντως άλλα εντό ειναι ελλαντα δυστυχώς!!!

Α! Δεν έχεις δίκιο εδώ! Eπίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα είναι η Piaggio Hellas δες κι εδώ για service και τα ρέστα.....

http://uk.motoguzzi.it/dealers/dealers_grecia_dn.asp

Πάντως είναι ωραία moto (κατά την γνώμη μου πάντα έτσι...) και στην ουσία είναι ο βασικός ανταγωνιστής του R1200GS.....:wave2: :wave2:

Kortenaer
29/05/2008, 19:03
Ισως να δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις γιατί αν εξαιρέσεις τα προβλήματα που είχες με το δικό σου Dakar, κατά βάθος η μηχανή σου ταίριαζε κουτί (υποθέτω). Οπότε μία λύση είναι να πουλήσεις το Dakar που έχεις και να πάρεις ένα άλλο. Την τρίτη έκδοση μπορείς να την βρείς σε καλή τιμή. Έτσι και θα συνεχίσεις να οδηγάς μια μηχανή που την ξέρεις και σου άρεσε (όταν δεν είχε πρόβλημα) και δάνειο δεν θα χρεισατείς να πάρεις και να σε "ενοχλούν" οι τράπεζες...

Ναι ξέρω η σκέψη μου είναι λίγο "ανορθόδοξη" αλλά μου ήρθε πάνω στη τρέλλα μου....:smilea:

..μην βαράτε όλοι μαζί...

Konti
29/05/2008, 20:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από Kortenaer
Ισως να δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις γιατί αν εξαιρέσεις τα προβλήματα που είχες με το δικό σου Dakar, κατά βάθος η μηχανή σου ταίριαζε κουτί (υποθέτω). Οπότε μία λύση είναι να πουλήσεις το Dakar που έχεις και να πάρεις ένα άλλο. Την τρίτη έκδοση μπορείς να την βρείς σε καλή τιμή. Έτσι και θα συνεχίσεις να οδηγάς μια μηχανή που την ξέρεις και σου άρεσε (όταν δεν είχε πρόβλημα) και δάνειο δεν θα χρεισατείς να πάρεις και να σε "ενοχλούν" οι τράπεζες...

Ναι ξέρω η σκέψη μου είναι λίγο "ανορθόδοξη" αλλά μου ήρθε πάνω στη τρέλλα μου....:smilea:

..μην βαράτε όλοι μαζί...

Εγώ μαζί σου είμαι.......:wave2: :beer: :beer: :wave2:

Bavarian
29/05/2008, 21:02
Εγώ μαζί σου είμαι.......:wave2: :beer: :beer: :wave2:

Εγώ δεν είμαι με κανέναν...είμαι με την τσέπη μου :D και μάλλον το επόμενο τουριστάδικο μηχανάκι μου θα είναι αυτό...για να αράξουμε στα γεροντάματα :winka:

Βέβαια ένα Χόντα θα υπάρχει πάντα στο γκαράζ για τη στραβή :winka:

132334

OzZzZzY
29/05/2008, 21:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Δηλ. εμείς που τα κρατάμε τα ΚΤΜ, μας αρέσει ο π. ??? :blush:

πες τα πες τα :mad: :mad:
υποστηριξε μας!

thou-vou
03/06/2008, 13:42
Aνήκω στην κατηγορία που έλεγε ο captain...
Tο dakaraki μου έχει 95000 χλμ αισίως.
Δεν είμαι φαν της bmw ούτε κάποιας συγκεκριμένης εταιρίας.
Tο πήρα πολύ φτηνα μεταχειρισμένο από γνωστό μου με 70000χλμ πάνω του.
Aν είχα λεφτά να πάρω άλλο μηχανάκι, θα κράταγα το ντακαράκι, θα έσπρωχνα τα λεφτά σε κανα ταξίδι και θα κράταγα και κάποια για όταν πάθει κάτι σοβαρό για να του βάλω άλλο κινητήρα.
Δεν είμαι αντικειμενικός γιατί αυτό το μηχανάκι μου αρέσει σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο.

Zημιές.
O κινητήρας δεν έχει πάθει τίποτε ακόμη...
O προηγούμενος το είχε ένα χρόνο στην αποθήκη.
Xρήση δεν ξέρω ακριβώς.
Xρήση στα χέρια μου 50 πόλη 50 ταξίδι.
Kαγκουρε στην πόλη και ταξίδια σπάνια από εθνική.
-Άλλαξα ρουλεμαν λαιμού όταν το πήρα.(71000)
-Φαρυγγα εισαγωγής στα 81000 περίπου (από ότι μου είπε ο μεκανικ είχε σκάσει-ξεραθεί από την περίοδο ,"αποθήκη" και αυτό το επηρέασε αρκετά. Kόστος. 75E εργασία-ανταλλακτικά.
-Mπαταρία (γιατί έκανε πολλά χιλιόμετρα με τρύπιο φάρυγγα και έσβινε συνέχεια, μαμά 50E.
-Tρόμπα νερού κόστος δεν θυμάμαι, στα 81000.
-Mια φορά μου πέταξε νερό γιατί το παραγέμισα.
-Πίσω ελατήριο wp και servise στο μαμα αμορτισέρ στα 82000. Kόστος 190E
-Bάση δαγκάνας (που κάποια μοντέλα το παθαίνουν) πίσω φρένου. Διορθώθηκε με κόλληση κόστος 50E (76000)
-MΠροστινά ελατήρια (που έπρεπε να είχα βάλει νωρίτερα γιατί τα μαμα είναι χάλι μαύρο) wp 110E στα 84000.
-Mετά από πτώση σε βράχια έσπασε ο αισθητήρας θερμοκρασίας (25E) και άλλαξα και το ανεμιστηράκι που υπολειτουργούσε (μεταχείρο με 8000χλμ πάνω του 100E).

Tώρα στα 96000, ετοιμάζεται να κάνει τον αύγουστο άλλα 7000 (βέβαια μέχρι τότε μάλλον θα έχουμε πατήσει τα 100. Δεν καίει σταγόνα λαδάκια.
Aπο καγκουριά εξουσιοδοτημένου έκανε 2000 με ελάχιστα λάδια και φάνηκε να μαζεύει πολύ υγρασία στο "ματάκι" του δοχείου λαδιού. Tο καθαρίσαμε (φοβηθήκαμε λίγο για φλάτζα κεφαλής) αλλά τελικά δεν είχε τίποτα απλά είχε πολύ λίγα λάδια και δεν έφταναν ποτέ στο "ματάκι" για να το καθαρίσουν από την υγρασία.

Tέλος, τώρα (96000χλμ) άλλαξα και πίσω δισκόπλακα αντίστοιχη της μαμα με 80E. (H μαμα έχει 180E).

Ξαναλέω ότι απέχω πολύ από το να είμαι αντικειμενικός. Προηγούμενη εμπειρία μου με χτ 350, '90 λέει ότι στα 70000 χλμ ήθελε ελατήρια τουλάχιστον αφού το ντουμάνιαζε το λαδάκι του...

O καθένας μπορεί νομίζω να θεωρήσει υπερβολλικά όσα άλλαξα. Eγω όχι.

Iσχύει ότι κάποιο μοντέλο μπορεί να βγάλει προβλήματα. Mεταφέρω την προσωπική μου εμπειρία και μόνο.

Aυτά

:wave2:

sapila racing
03/06/2008, 14:00
Α! Δεν έχεις δίκιο εδώ! Eπίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα είναι η Piaggio Hellas δες κι εδώ για service και τα ρέστα.....

http://uk.motoguzzi.it/dealers/dealers_grecia_dn.asp

Πάντως είναι ωραία moto (κατά την γνώμη μου πάντα έτσι...) και στην ουσία είναι ο βασικός ανταγωνιστής του R1200GS.....:wave2: :wave2:

Ειδικά το τελευταίο παει και στα ανέκδοτα ανετα :wave2:

Sorry αλλά τα νεα Guzzi δεν με πείθουν.
Το τελευταίο που οδήγησα ηταν το V11 Sport (χρωμα χρυσόμυγας) το οποίο ειχε προβληματικό ψεκασμό, ηταν πιο αργό απο το ZR7 που ειχα παλιότερα, ειχες την αισθηση οτι πρωτα στριβει το εμπρος μέρος και μετα το πίσω και γενικά μου αφησε τις χειρότερες εντυπώσεις.
Το κιβωτιο μόνο μου εκανα καλή εντύπωση, ηταν αψογο, σχεδόν σαν Honda.
Ειχε πηρουνάρα, και φρενούκλες αλλά ηταν αλλα αντ αλλων.

Το συγκεκριμένο μπορεί και να γίνει το best seller της Moto Guzzi αλλά δεν πρόκειται να πουλήσει ούτε 50 μοτοσυκλέτες κατα τη γνωμη μου και φυσικα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί κανεναν.
Θα το πάρει όποιος θελει look GS αλλά να ξεχωρίζει κιόλας....

Konti
04/06/2008, 11:36
Τόσο καλά ε? Κι εγώ νόμιζα πως έχει γίνει μια σοβαρή προσπάθεια "αναβίωσης" του θρύλου.....

Βέβαια δεν έχω ιδέα απο Moto Guzzi δεν έχω κάνει test ride σε κανένα, γι αυτό δεν είπα τίποτα σχετικά με το μοντέλο απλά το έκρινα μόνο εμφανισιακά! Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι όπως είπες κι εσύ μια GS like μοτο!

Και προτάθηκε σαν μια εναλακτική λύση στον φίλο που ήθελε ένα on-off σαν το GS αλλά πιο οικονομικό (στην αγορά του)!

Τώρα για τα υπόλοιπα δεν είμαι σε θέση να σχολιάσω τίποτα (αξιοπιστία, συμπεριφορά μοτο, κόστος συντήρησης κλπ.).

:D :cool: :p :sun:

Αυτα!:wave2: :wave2:

ksns
04/06/2008, 15:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από ex_hustler
Εγώ θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις συντηρητική τακτική και να παραμείνεις με αυτή τη μηχανή που έχεις. Δε βλέπω το λόγο να μπεις σε άγχη και δάνειο για νέα μηχανή. Με τα 15χιλιάρικα που χρειάζεσαι για καινούργια αντίστοιχη μηχανή μπορείς 150 φορές να αλλάξεις ανταλλακτικά που κοστίζουν 100 ευρώ, 100 φορές να αλλάξεις ανταλλακτικά που κάνουν 150 ευρώ ή 50 φορές ανταλλακτικά που κάνουν από 300 ευρω... κλπ...
Αυτά τα έξοδα θα είναι για τις μη προβλεπόμενες φθορές.

Το λέω αυτό γιατί την τακτική συντήρηση, τις βενζίνες, την ασφάλεια και το σήμα κυκλοφορίας ούτως ή άλλως θα τα πληρώνεις και στη μια και στην άλλη μηχανή.
Αν υπολογίσεις πόσο συχνά έχεις μη προβλεπόμενες φθορές τότε θα δεις ότι αξίζει να τη κρατήσεις για καιρό ακόμη τη στιγμή που σου αρέσει και δε θέλει πολλά λεφτά σε επισκευές άμεσα. Και δε θα χρωστάς σε καμία τράπεζα και θα έχεις ύσηχο το κεφάλι σου. Αυτά από μένα.

Να μη σου πω να τη κρατήσεις ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ και να τη κάνεις και RATBIKE αργότερα! Και ανακατασκευή μετά ;)

Nα σου πω την αλήθεια, το σκέφτομαι. Όμως σκέφτομαι και το άλλο. Αν αξίζει το ψυχολογικό κόστος του να πληρώνω συνέχεια νέες ζημιές που θα σκάνε εκεί που δεν τις περιμένεις... Απο την αρχή της χρονιάς μου έχει φάει 2000 ευρώ... Κρίμα ειναι να τα δίνω έτσι. Κι αφού τα δίνω που τα δίνω... ας τα δίνω για μια καινούρια που θα μου φτιάξει και τη διάθεση (εκτός απο τις ημέρες που θα σκάω στη τράπεζα δηλαδή)
!