PDA

View Full Version : ΚΛΕΨΙΜΟ ΤΑΧΥΜΕΤΡΩΝ

csofos
03/06/2008, 20:11
Πόσο μπορεί να κλέβουν τα ταχύμετρα των μότο μας; Τα navigators είναι αξιόπιστα; Πρόσφατα ανέβηκα σε ένα r6 για να του μετρήσω την τελική του. Είχα βάλει μέσα στη μπανάνα (στη μέση μου) το navigator που έχω για το αυτοκίνητο. Με τη μπανάνα κλειστή αλλά την κεραία του navigator έξω από αυτήν ξεκίνησα. Είχα κλειδώσει την οθόνη για να μην πατηθεί καμία άλλη λειτουργία. Κράνος μπουφάν κλπ κλπ και βγαίνω στον περιφερειακό της πόλης (Διδυμότειχο). Άνοιξα τις 3 πρώτες σχέσεις μέχρι την είσοδο στα κόκκινα και μετά πολύ αργά όταν φόρτωναν οι άλλες σχέσεις άλλαζα. Το ψηφιακό ταχύμετρο του r6 έγραψε 265km/h. Όταν μετά από λίγο σταμάτησα στην άκρη του δρόμου άνοιξα τη μπανάνα και έβγαλα το navigator από μέσα. Είναι το Vector Master 380. Είδα την "πραγματική τελική": 239km/h. Σίγουρα το ταχύμετρο του r6 κλέβει. Αλλά κατά πόσο αξιόπιστο και ακριβές μπορεί να είναι το navigator; Συνδέεται με δορυφόρο. Αλλά.......

apav
04/06/2008, 09:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από csofos
Αλλά κατά πόσο αξιόπιστο και ακριβές μπορεί να είναι το navigator; Συνδέεται με δορυφόρο.

Δεν είναι! :p Έχει και αυτό απόκλιση. Τι σημασία έχει η ακρίβεια των χιλιομέτρων; :beer:

lamoun
04/06/2008, 09:41
Πάντως το 10% προς τα κάτω, είναι ένα λογικό κλέψιμο σε αυτά τα χιλιόμετρα.

Cpt. Haddock
04/06/2008, 09:51
Μερικά δεδομένα.

Τα περισσότερα κοντέρ (ειδικά τα γιαπωνέζικα :lol: ) κλέβουν.

Αλλα κλέβουν λίγο (κοινώς απλά χάνουν)

Αλλα πολύ (είναι επιτηδες φτιαγμένα αισιοδοξα για να χαίρεται ο αναβάτης με τα νουμερα που βλέπει

Αλλα χάνουν σταθερό νουμερο (πχ 5 χλμ σε όλο το φάσμα των ταχυτήτων απο καποιες και πανω)

Αλλα χάνουν γραμμικά (πχ 5% σταθερα )

Τα GPS/Navigator ειναι απολύτως αξιόπιστα στην ευθύγραμμη κίνηση στην επιφάνεια, ειδικά αν έχουν καλό σήμα (πανω απο 5 δορυφόρους). Απλά όταν φτάσεις τα 265, το navigator θέλει 2-3'' να καταγράψει την ταχύτητα (τόσο κανει το σημα να παει και να έρθει απο τους δορυφόρους)

Αυτά :beer:

caesarsk
04/06/2008, 11:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Τα GPS/Navigator ειναι απολύτως αξιόπιστα στην ευθύγραμμη κίνηση στην επιφάνεια, ειδικά αν έχουν καλό σήμα (πανω απο 5 δορυφόρους). Απλά όταν φτάσεις τα 265, το navigator θέλει 2-3'' να καταγράψει την ταχύτητα (τόσο κανει το σημα να παει και να έρθει απο τους δορυφόρους)

Αυτά :beer:

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΩΣΤΟ....και να κάνω μια μικρη διορθωση....3-5"

McGyver
04/06/2008, 11:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
τόσο κανει το σημα να παει και να έρθει απο τους δορυφόρους

Δεν πάει, μόνο έρχεται :winka: ...

Cpt. Haddock
04/06/2008, 11:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver

Ναι, σωστά, δέκτης ειναι :D :wave2:

DrIoannis
04/06/2008, 12:00
Εγώ χρησιμοποιώ ένα GPS το οποίο παίρνει 5 φορές το δευτερόλεπτο σήμα και το θεωρώ αρκετά ακριβές.Το παν είναι τι όργανα χρησιμοποιείς.Το κοντέρ της μηχανής μου έχει καλιμπραριστεί σε δυναμόμετρο και έχει ρυθμιστεί με Speedohealer και είναι ακριβέστατο!

THEOD
04/06/2008, 12:15
[B]Πόσο μπορεί να κλέβουν τα ταχύμετρα των μότο μας; ... [B]

Ένα 5% από χέρι... μερικά και παραπάνω, ειδικά στην περιοχή των 200+....

DimChios
04/06/2008, 13:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver

Aυτο μου θυμισε το:
"Δε τον ΜΠαίρνει, του τον δίνουνε"!

:lol: :bigcry: :lol:

Σορυ για το σπαμ!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

kinhsh
06/06/2008, 00:30
Eγω νομιζω οτι τα κοντερ χανουν απο 6 εως 9%. Για to gps ενα παλιο που ειχα δοκιμασει ηθελε να διατηρησεις σταθερη την ταχυτητα για 7 δευτερολεπτα για να γραψει σωστο νουμερο.
Ρολο παιζει και το ποσο φαγωμενο ειναι το πισω λαστιχο.

ermiss
06/06/2008, 01:01
Νομίζω παίζει ρόλο και η ευθεία... Αν και εχω δει να γράφει κανονικά ταχύτητα σε πολύ κλειστές στροφές το gps (2 μέτρα ακτίνα) αλλά πρέπει να είναι πιο αξιόπιστο σε ευθείες. (καλά οκ δεν μπαίνεις με 200+ σε στροφή απλά ενημερωτικά..)

TOLISTOLAROS
06/06/2008, 12:35
Κλέψιμο 9% παναπεί στα 250 χλμ 25χλμ σφάλμα.Επίσης αν αλλάξουμε διάσταση ελαστικού η απόκλιση αλλάζει επειδή αλλάζει η συνολική περιφέρεια(το κοντέρ όμως δε το ξέρει...:) :) :) και συνεχίζει να υπολογίζει βάσει της μαμά περιφέρειας)

gcrook
06/06/2008, 13:24
[σπαμ]

...αμα πετυχω πουθενα αυτον τον πουστη που κλεβει τα ταχυμετρα....

[/σπαμ]

:lol:

MIKE_16V
06/06/2008, 13:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
[σπαμ]

...αμα πετυχω πουθενα αυτον τον πουστη που κλεβει τα ταχυμετρα....

[/σπαμ]

:lol:

Χαλιας μονο.....:lol: :lol:

Και εγω ιδιο σκεφτηκα με τον τιτλο:lol:

Shinji Ikari
02/05/2010, 13:02
Μετρησα σημερα το R6 '07 με σταθερη ταχυτητα, κοντερ 100 - gps 94, κοντερ 140 - gps 130. πιο πανω δεν μπορεσα να παω σταθερα.

fantacid
02/05/2010, 13:47
τα γιαμαχα ειναι τα πλεον αισιοδοξα....

το χασκυ εδειχνε 186 κ διπλα το ρ6 ......197+!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol:

HORNET600F
02/05/2010, 17:24
Παλιότερα που το είχα ψάξει, οταν τα γιαπωνέζικα δεν είχαν ακόμη ψηφιακές ενδείξεις, όλα τους σχεδόν στα 220 κοντερίσια έιχαν 200 πραγματικά. Εκτός απο τα honda που έδειχναν το πολύ 5 χμ/ω περισσότερο από τα πραγματικά.

chr1s_86
04/05/2010, 09:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από HORNET600F
Παλιότερα που το είχα ψάξει, οταν τα γιαπωνέζικα δεν είχαν ακόμη ψηφιακές ενδείξεις, όλα τους σχεδόν στα 220 κοντερίσια έιχαν 200 πραγματικά. Εκτός απο τα honda που έδειχναν το πολύ 5 χμ/ω περισσότερο από τα πραγματικά.

Τα 5 χαω διαφοράς είναι όταν γράφει 100 περίπου...

Στα 200+ είναι τουλάχιστον 10 με 15... ;)

Ζεύκας
04/05/2010, 14:07
καλά τα γιαπωνέζικα ότι θέλουν δείχνουν!

φίλος με νίντζα 636 έχει δει 280! :lol:

Ζεύκας
04/05/2010, 14:08
Πόσο μπορεί να κλέβουν τα ταχύμετρα των μότο μας; Τα navigators είναι αξιόπιστα; Πρόσφατα ανέβηκα σε ένα r6 για να του μετρήσω την τελική του. Είχα βάλει μέσα στη μπανάνα (στη μέση μου) το navigator που έχω για το αυτοκίνητο. Με τη μπανάνα κλειστή αλλά την κεραία του navigator έξω από αυτήν ξεκίνησα. Είχα κλειδώσει την οθόνη για να μην πατηθεί καμία άλλη λειτουργία. Κράνος μπουφάν κλπ κλπ και βγαίνω στον περιφερειακό της πόλης (Διδυμότειχο). Άνοιξα τις 3 πρώτες σχέσεις μέχρι την είσοδο στα κόκκινα και μετά πολύ αργά όταν φόρτωναν οι άλλες σχέσεις άλλαζα. Το ψηφιακό ταχύμετρο του r6 έγραψε 265km/h. Όταν μετά από λίγο σταμάτησα στην άκρη του δρόμου άνοιξα τη μπανάνα και έβγαλα το navigator από μέσα. Είναι το Vector Master 380. Είδα την "πραγματική τελική": 239km/h. Σίγουρα το ταχύμετρο του r6 κλέβει. Αλλά κατά πόσο αξιόπιστο και ακριβές μπορεί να είναι το navigator; Συνδέεται με δορυφόρο. Αλλά.......

φίλε τσέκαρέ το με ένα vstrom φίλου σου :lol:

csofos
04/05/2010, 15:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
φίλε τσέκαρέ το με ένα vstrom φίλου σου :lol:
Δεν ξέρω ποιον να βρω. Και για να πω την αλήθεια... δε με νοιάζει κιόλας πλέον, αν και πόσο κλέβουν. Έτσι που πήγε η βενζίνη, ποιος ανοίγει τελικές για να το δει;;;; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Ζεύκας
04/05/2010, 15:32
Δεν ξέρω ποιον να βρω. Και για να πω την αλήθεια... δε με νοιάζει κιόλας πλέον, αν και πόσο κλέβουν. Έτσι που πήγε η βενζίνη, ποιος ανοίγει τελικές για να το δει;;;; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Άσε Χριστόδουλε...θα αρχίσουμε σιγά-σιγά να διστάζουμε να βγάζουμε τα μηχανάκια μας βόλτα...:sick: