Σύνδεση

View Full Version : Ερώτηση σχετική με ασφάλεια και πώληση

VanDiemen
06/06/2008, 18:36
Θα πουλήσω σε ένα παληκάρι τη μοτοσυκλέτα μου, ο οποίος δεν έχει τα χρήματα και επειδή μου φάνηκε για άτομο που μπορώ να εμπιστευτώ, του είπα πάρ' τη μέχρι να συγκεντρώσεις τα χρήματα και όταν μου την πληρώσεις πηγαίνουμε και κάνουμε και τη μεταβίβαση (για να είμαι εξασφαλισμένος). Αυτό που σκέφτηκα όμως μετά είναι, πως θα κάνει ασφάλεια αφού η άδεια θα είναι στο όνομά μου; Ξέρει κανένας τι μπορεί να γίνει σε μια τέτοια περίπτωση;

THEOD
06/06/2008, 18:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Θα πουλήσω σε ένα παληκάρι τη μοτοσυκλέτα μου, ο οποίος δεν έχει τα χρήματα και επειδή μου φάνηκε για άτομο που μπορώ να εμπιστευτώ, του είπα πάρ' τη μέχρι να συγκεντρώσεις τα χρήματα και όταν μου την πληρώσεις πηγαίνουμε και κάνουμε και τη μεταβίβαση. Αυτό που σκέφτηκα όμως μετά είναι, πως θα κάνει ασφάλεια αφού η άδεια θα είναι στο όνομά μου; Ξέρει κανένας τι μπορεί να γίνει σε μια τέτοια περίπτωση;

ΛΑΘΟΣ... :nono:
η ασφάλεια είναι ένα μόνο μέρος του προβλήματος...Οτιδήποτε συμβεί την στιγμή που η μηχανή είναι στο ονομά σου είσαι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ...και εδώ που τα λέμε ακόμα και αν "φάνηκε" άτομο εμπιστοσύνης ΠΟΤΕ δεν είσαι σίγουρος ότι θα τηρήσει τα όσα υποσχέθηκε...
ΚΑΝΕ ΠΙΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ...

zephyr1
06/06/2008, 18:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
η ασφάλεια είναι ένα μόνο μέρος του προβλήματος...Οτιδήποτε συμβεί την στιγμή που η μηχανή είναι στο ονομά σου είσαι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ...και εδώ που τα λέμε ακόμα και αν "φάνηκε" άτομο εμπιστοσύνης ΠΟΤΕ δεν είσαι σίγουρος ότι θα τηρήσει τα όσα υποσχέθηκε...
ΚΑΝΕ ΠΙΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ...

+1

Φαντασου (χτυπα ξυλο) να παθει κατι με το μηχανακι στο ονομα σου.:hypnotize

Ουτε για αστειο τετοια πραγματα.:nono:

hercul
06/06/2008, 18:44
Εγώ δεν θα την έδινα στη θέση σου όσο έμπιστος και να φαίνεται!!
Μόνο μετά από την πληρωμή ΚΑΙ την μεταβίβαση θα του την έδινα!! :wave2:

VanDiemen
06/06/2008, 18:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
ΚΑΝΕ ΠΙΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ...

Δεν ξέρω.. Έρχεται καλοκαίρι. Του είπα ήδη πάρ' τη για να μην κάθεται! Τώρα να το πάρω πίσω; Δε γίνεται να κάνουμε κάποιου είδους δήλωση στην αστυνομία; Η αλήθεια είναι πως δεν το είχα σκεφτεί έτσι και έχεις δίκιο!

VanDiemen
06/06/2008, 18:51
Για τα λεφτά δε με νοιάζει και τόσο, ειλικρινά. Του είπα ο Θεός και η ψυχή σου το τι θα κάνεις στο τέλος, αλλά μου βάλατε ψύλλους στ' αυτιά για το τι θα γίνει αν προκαλέσει κανένα ατύχημα.

Daemon
06/06/2008, 18:55
... Τώρα να το πάρω πίσω; ..

Ναι :sick:

Οτιδηποτε να γινει εσυ θα τρεχεις..

Bavarian
06/06/2008, 18:56
Αφου δεν σε πειράζει για τα λεφτά της αγοραπωλησίας πηγαίνετε σε ένα ΚΕΠ και κάνε του τη μεταβίβαση ανέξοδα.Πάντως να ξέρεις ότι δεν είσαι καλυμένος αν παρ' ευχήν γίνει κάτι.Δεν είναι να μπλέκεις.Τουλάχιστον θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι δεν θα είναι η μηχανή στο όνομά σου.:wave2:

mats8282
06/06/2008, 18:56
Διπλωμα εχει?

+1 στον Bavarian...Αν του εχεις τοση εμπιστοσυνη γραφτου το μηχανακι και αν στα δωσει στα εδωσε...

Daemon
06/06/2008, 19:02
Η κανε μια μεταβιβαση με παρακρατηση ;)

VanDiemen
06/06/2008, 19:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Daemon
Η κανε μια μεταβιβαση με παρακρατηση ;)

Δηλαδή;

mats8282
06/06/2008, 20:03
Αν εχει διπλωμα και δεν ειναι νεος οδηγος ειναι καλυμενος απο την ασφαλεια...Αλλα για παραδειγμα αν χτυπησει καποιον ανθρωπο μεθυσμενος εσενα θα τρεχουν στα δικαστηρια σαν ιδιοκτητη της μοτο....

Παρακρατηση=την περνει στο ονομα του αλλα δεν μπορει να την πουλησει οσο υπαρχει ο ορος.

THEOD
06/06/2008, 20:20
Τσάμπα το κουράζουμε...

Φίλε μου είναι μεγάλο το ρίσκο να αφήσεις μια μοτοσυκλέττα που είναι στο όνομά σου στα χέρια άλλου...Χίλια δυό μπορεί να συμβούν και τελικά να βρεθείς μπλεγμένος από αυτήν την κίνηση. Εγώ δεν θα το έκανα ούτε στον αδελφό μου...

Αν τέλος πάντων θέλεις να του την δώσεις και τον εμπιστεύεσαι στην πληρωμή, ΚΑΝΕ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ και μετά να εύχεσαι να σε πληρώσει...Τουλάχιστον σε αυτήν την περίπτωση το μόνο που ρισκάρεις είναι τα λεφτά σου και όχι να σε τρέχουν αν κάτι πάει στραβά...

VanDiemen
07/06/2008, 11:12
Ρώτησα ένα δικηγόρο και μου είπε να μου υπογράψει 2 συναλλαγματικές και να του κάνω τη μεταβίβαση. Γι' αυτή τη λύση τι λέτε;

epp1640
07/06/2008, 14:43
να ρωτήσω εγώ κάτι άσχετο? τι μηχανή ήταν? συγνώμη για το σπαμ αλλά με τρώει η περιέργεια.. :D αν υπάρχει πάντως τρόπος να είναι καλυμένες και οι δύο πλευρές τότε καλύτερα έτσι παρά να σαπίσει όπως σαπίζουν ένα κάρο rgv παλιά fzr, cbr και άλλα.. :beer:

anf125
07/06/2008, 15:25
Κι εγώ συμφωνώ με τους προλαλήσαντες να γίνει κανονικά η μεταβίβαση ώστε να είσαι καλυμμένος νομικά για παν ενδεχόμενο. Ως προς το οικονομικό μέρος, αν τον εμπιστεύεσαι μπορείς να του την πουλήσεις με ένα συμβολικό ποσό και τα υπόλοιπα σε δόσεις όταν έχει ή με άλλο διακανονισμό, όπως αυτός που πρότεινε ο δικηγόρος (προφανώς κάτι περισσότερο θα ξέρει από μας τους μη νομομαθείς). Δεν είναι παράνομο να πουλάς φτηνά ή να χαρίζεις!

VanDiemen
07/06/2008, 22:07
Ναι, αυτό με τις συναλλαγματικές θα κάνω τελικά. Ένα Tenere XTZ 660 (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=29525&highlight=tenere) του '93 είναι και θα το πάρει 1200€.

Akatanomastos
08/06/2008, 09:48
το σιγουρο ειναι να μην κανεις μεταβιβαση, διοτι ετσι, εστω και δεν σταθει σωστος στον λογο του, να μπορεις τουλαχιστον μετα να παρεις ΝΟΜΙΜΑ χωρις να τρεχεις σε δικαστηρια, την μηχανη πισω..

καπως ετσι την ειχα πατησει, με παααααρα πολυ καλο φιλο (εκεινη την περιοδο) και το μονο που με σωσε ηταν που μου κοψε να μην κανω μεταβιβαση πριν παρω φραγκα

ποσο μαλλον στην περιπτωση σου που απο τι καταλαβα το ξερεις λιγο το παιδι.

VanDiemen
08/06/2008, 10:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
το σιγουρο ειναι να μην κανεις μεταβιβαση, διοτι ετσι, εστω και δεν σταθει σωστος στον λογο του, να μπορεις τουλαχιστον μετα να παρεις ΝΟΜΙΜΑ χωρις να τρεχεις σε δικαστηρια, την μηχανη πισω..

καπως ετσι την ειχα πατησει, με παααααρα πολυ καλο φιλο (εκεινη την περιοδο) και το μονο που με σωσε ηταν που μου κοψε να μην κανω μεταβιβαση πριν παρω φραγκα

ποσο μαλλον στην περιπτωση σου που απο τι καταλαβα το ξερεις λιγο το παιδι.

Αυτό που λες είχα σκοπό να κάνω, αλλά κοίτα λίγο τι λένε όλοι οι υπόλοιποι παραπάνω! Οπότε μάλλον θα του κάνω τη μεταβίβαση και θα υπογράψει συναλλαγματικές, ούτως ώστε να έχω ένα μέσο πίεσης, αν στην πορεία μου τα γυρίσει, επειδή π.χ. ανακαλύψει στο μεσοδιάστημα πως θέλει λάστιχα ή του κάψει το μπουζί και κρίνει τελικά πως κοστίζει-δεν κοστίζει 30€.

epp1640
08/06/2008, 14:43
Αυτό που λες είχα σκοπό να κάνω, αλλά κοίτα λίγο τι λένε όλοι οι υπόλοιποι παραπάνω! Οπότε μάλλον θα του κάνω τη μεταβίβαση και θα υπογράψει συναλλαγματικές, ούτως ώστε να έχω ένα μέσο πίεσης, αν στην πορεία μου τα γυρίσει, επειδή π.χ. ανακαλύψει στο μεσοδιάστημα πως θέλει λάστιχα ή του κάψει το μπουζί και κρίνει τελικά πως κοστίζει-δεν κοστίζει 30€.

εγώ που είμαι μικρός και άσχετος.. :look: να ρωτήσω τι είναι οι συναλλαγματικές??:confused:

VanDiemen
09/06/2008, 12:01
Είναι κάτι χαρτάκια, σαν επιταγές (τα παίρνεις από βιβλιοπωλεία και ίσως να έχουν και τα περίπτερα), τα οποία υπογράφει αυτός που σου οφείλει χρήματα, συμπληρώνοντας όλα τα στοιχεία του, το ποσό και ίσως κάποιου είδους προθεσμία, τα οποία σε καλύπτουν νομικά, ώστε αν επιλέξει το highroad, να μπορείς να διεκδικήσεις κάποιο περιουσιακό του στοιχείο και να αποζημιωθείς. Στην προκειμένη περίπτωση, το να ξαναπάρω τη μοτοσυκλέτα μου αρκεί.

byron
09/06/2008, 12:09
Είναι κάτι χαρτάκια, σαν επιταγές (τα παίρνεις από βιβλιοπωλεία και ίσως να έχουν και τα περίπτερα), τα οποία υπογράφει αυτός που σου οφείλει χρήματα, συμπληρώνοντας όλα τα στοιχεία του, το ποσό και ίσως κάποιου είδους προθεσμία, τα οποία σε καλύπτουν νομικά, ώστε αν επιλέξει το highroad, να μπορείς να διεκδικήσεις κάποιο περιουσιακό του στοιχείο και να αποζημιωθείς. Στην προκειμένη περίπτωση, το να ξαναπάρω τη μοτοσυκλέτα μου αρκεί.

Και φυσικά παρακράτηση κυριότητας. Το θέμα φιλικά χωρίς μεταβίβαση στο είπαν παραπάνω. Ούτε να το διανοηθείς....