View Full Version : Δερμάτινο-Κορντούρα
Εχετλαίος
16/06/2008, 13:06
Γιατί μέσα σε πίστα μόνο με δερμάτινα; Δηλαδή μια καλή κορντούρα πάνω-κάτω δε θα κάνει την ίδια ή και καλύτερη δουλειά σε μια πτώση;
(εύχομαι να μην έχει ερωτηθεί ξανά η ίδια απορία;)
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Γιατί μέσα σε πίστα μόνο με δερμάτινα; Δηλαδή μια καλή κορντούρα πάνω-κάτω δε θα κάνει την ίδια ή και καλύτερη δουλειά σε μια πτώση;
(εύχομαι να μην έχει ερωτηθεί ξανά η ίδια απορία;)
οχι.
:wave2:
gdevelek
16/06/2008, 13:20
οι ειδήμονες λένε πως το δερμάτινο υπερέχει
και είναι κρίμα γιατί ο καθένας που θέλει να μπει για μάθημα 0300 ή κατι τέτοιο, αναγκάζεται να τα σκάσει για δερμάτινα και μάλιστα ολόσωμη φόρμα, ή να πληρώσει για ενοίκιο φόρμας κάπου 45Ε δηλαδή λεφτά που πάνε στο βρόντο :confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
και μάλιστα ολόσωμη φόρμα
το υπολοιπο δεν το σχολιαζω αλλα αυτο ειναι παραπληροφορηση
gdevelek
16/06/2008, 13:36
μάλλον εννοείς τη διαιρούμενη που επίσης επιτρέπεται
είναι θέμα ορισμού, για μένα μια διαιρούμενη είναι ολόσωμη, απλά διαφορετικού τύπου
Εχετλαίος
16/06/2008, 13:45
οι ειδήμονες λένε πως το δερμάτινο υπερέχει
Σε τι; Έχω διαβάσει τέστ που η ενισχυμένη με ίνες ατσαλιού κορντούρα έδειξε καλύτερη συμπεριφορά σε τριβή από το δέρμα. Μήπως είναι θέμα μάρκετινγκ και μόνο τελικά; Το image που θέλει το μοτοσυκλετιστή που σέβεται τον εαυτό του μόνο με δερμάτινα; Και να τα ακουμπάει αν δεν έχει;
mustaine1990
16/06/2008, 13:50
είναι θέμα ορισμού, για μένα μια διαιρούμενη είναι ολόσωμη, απλά διαφορετικού τύπου
ρε develek μας δουλευεις? δλδ με το τζιν θα επρεπε να μπαινουν? :nono:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Σε τι; Έχω διαβάσει τέστ που η ενισχυμένη με ίνες ατσαλιού κορντούρα έδειξε καλύτερη συμπεριφορά σε τριβή από το δέρμα. Μήπως είναι θέμα μάρκετινγκ και μόνο τελικά; Το image που θέλει το μοτοσυκλετιστή που σέβεται τον εαυτό του μόνο με δερμάτινα; Και να τα ακουμπάει αν δεν έχει;
ερωτηση:γιατι οι οδηγοι στα gp δεν τρεχουν με γκορντουρες αφου η ενισχυμένη με ίνες ατσαλιού κορντούρα έδειξε καλύτερη συμπεριφορά σε τριβή από το δέρμα ???
:winka:
:a24:
gdevelek
16/06/2008, 14:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
:a24:
εντάξει μεγάλε αυτό δεν ήταν απαραίτητο
προσβολές είμαστε όλοι ικανοί να κάνουμε, αλλα πολλοί ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ να μην κάνουμε
μαστέιν;
έγραψα πουθενά για τζιν;
έγινε λόγος για τζιν στην κουβέντα;;;
τι πετάς λοιπόν;
και μιας και μιλάς για τζιν, θες να σου ποστάρω φωτό κάποιου που του επέτρεψαν (κακώς) και μπήκε με τζιν;;;;
για μένα θα έπρεπε να επιτρέπεται σε όσους το θέλουν να μπαίνουν με κορντούρα πάνω-κάτω
τέλος από μένα γιατί βλέπω ορισμένοι έχετε διάθεση για καυγά, σας προτείνω μια βόλτα να χαλαρώσετε
makis206
16/06/2008, 14:41
Νομίζω-πιστεύω-κατεβάζει η γκλάβα μου ότι το δέρμα υπερέχει στα εξής:
-Καλύτερη αεροδυναμική λόγω υλικού και -οπωσδήποτε- καλύτερης εφαρμογής στο σώμα
-(άντε να το διατυπώσω τώρα αυτό:lol: ) τεσπά, στην περίπτωση πτώσης επιτρέπει στο σώμα να (σεμνάααα) γλυστράει καλύτερα στην άσφαλτο μέχρι να ανακοπεί εντελώς η φόρα του, πράγμα που σημαίνει ότι καταπονεί λίγοτερο το σώμα απ'την επαφή του με την άσφαλτο αφού ένα υλικό όπως το τζιν για παράδειγμα θα μπορούσε να προκαλέσει επικίνδυνες τούμπες λόγω της αυξημένης τριβής..
Για τις ενισχυμένες με ίνες ατσαλιού κορντούρες δεν γνωρίζω τίποτα προσωπικά, ίσως σ'αυτόν τον τομέα και μετά από χρόνια εξέλιξης που έχουν υποστεί να μπορούν να "χτυπήσουν'' το δέρμα, θα χαρώ να μας διαφωτίσει κάποιος..
-Μεγαλύτερη αντοχή στις πτώσεις, σίγουρα οι σημερινές κορντούρες έχουν αποδείξει τρελές αντοχές αλλά δύσκολα θα φτάσουν την αντοχή του δέρματος νομίζω-πιστεύω-κατεβάζει η γκλάβα μου :D
Κάνας γνώστης πιστόβιος να μας στραβώσει με τα xenon του ;:D :beer:
alximistis
16/06/2008, 16:35
Η αλήθεια φίλε είναι πως η κορντούρα σαφώς και είναι υποδεέστερη σε αντοχή από ένα καλό δέρμα. Όμως υπάρχουν κοντούρες οι οποίες στην τριβή γιατί γι αυτό μιλάμε θα αποδειχθούν πολύ ανθεκτικές και ισάξιες με δέρμα. Αλλά να ξέρουμε για τι κορντούρες μιλάμε. Δυστυχώς φίλε χωρίς να το παίζω έξυπνος οι περισσότεροι πάμε και αγοράζουμε είτε με την τιμή είτε με την μάρκα. Πάρα πολλοί δεν γνωρίζουν γιατί αυτές οι ρημάδες οι κορντούρες έχουν νούμερα. 500 600 800 κλπ. Τα νούμερα αυτά είναι για δύο λόγους. Πρώτον δείχνουν πόσο αδιάβροχο είναι πόσο ανθεκτική στο νερό και δεύτερον πόσο ισχυρή πόσο "δεμένη" είναι η πλέξη επομένως και πιο ανθεκτική στην τριβή. Μία κορντούρα 1000 λοιπόν για παράδειγμα θα είναι πολύ ανθεκτική στην τριβή και ανθεκτικότερη ίσως από ένα κακής ποιότητας ή ένα μέτριας ποιότητας δέρμα.
Για αυτό που λέχθηκε με τοατσάλι δεν το ξέρω. Πάντως η BMW που είναι α΄πό τις κορυφαίες στον τομέα προστασίας του αναβάτη έχει ένα τρελό συστηματάκι που είναι κορντούρα με ατσάλι+κάτι άλλο και είναι εξαιρετικά ανθεκτικό. κατά τα άλλα τα 500ρακια και τα 600ρια μην περιμένεις να κάνουν πολλά. :)
Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
Η αλήθεια φίλε είναι πως η κορντούρα σαφώς και είναι υποδεέστερη σε αντοχή από ένα καλό δέρμα. Όμως υπάρχουν κοντούρες οι οποίες στην τριβή γιατί γι αυτό μιλάμε θα αποδειχθούν πολύ ανθεκτικές και ισάξιες με δέρμα. Αλλά να ξέρουμε για τι κορντούρες μιλάμε. Δυστυχώς φίλε χωρίς να το παίζω έξυπνος οι περισσότεροι πάμε και αγοράζουμε είτε με την τιμή είτε με την μάρκα. Πάρα πολλοί δεν γνωρίζουν γιατί αυτές οι ρημάδες οι κορντούρες έχουν νούμερα. 500 600 800 κλπ. Τα νούμερα αυτά είναι για δύο λόγους. Πρώτον δείχνουν πόσο αδιάβροχο είναι πόσο ανθεκτική στο νερό και δεύτερον πόσο ισχυρή πόσο "δεμένη" είναι η πλέξη επομένως και πιο ανθεκτική στην τριβή. Μία κορντούρα 1000 λοιπόν για παράδειγμα θα είναι πολύ ανθεκτική στην τριβή και ανθεκτικότερη ίσως από ένα κακής ποιότητας ή ένα μέτριας ποιότητας δέρμα.
Για αυτό που λέχθηκε με τοατσάλι δεν το ξέρω. Πάντως η BMW που είναι α΄πό τις κορυφαίες στον τομέα προστασίας του αναβάτη έχει ένα τρελό συστηματάκι που είναι κορντούρα με ατσάλι+κάτι άλλο και είναι εξαιρετικά ανθεκτικό. κατά τα άλλα τα 500ρακια και τα 600ρια μην περιμένεις να κάνουν πολλά. :)
Αυτά τα νούμερα που αναφέρεις υπάρχουν για κάθε μπουφάν?
κ εμείς που μπορούμε να τα κοιτάξουμε?υπάρχουν στο ταμπελάκι? :confused:
alximistis
16/06/2008, 17:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
Αυτά τα νούμερα που αναφέρεις υπάρχουν για κάθε μπουφάν?
κ εμείς που μπορούμε να τα κοιτάξουμε?υπάρχουν στο ταμπελάκι? :confused:
Όχι φίλε μου κι αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Σε κάποια ταμπελάκια ίσως να υπάρχουν. Ίσως. Αλλά στάνταρ δεν υπάρχουν για κάθε μπουφάν ή παντελόνι. να ξέρεις πάντως ότι τα περισσότερα μπουφάν είναι 600 και τα περισσότερα παντελόνια 500-600.
Αν πάντως πιάσεις παντελόνι 1000ρι θα το καταλάβεις. Είναι πολύ άγριο καμία σχέση με αυτά που έχεις δει και συνηθίσει. Κάνε μία γύρα στα καταστήματα και στην Καλλιρόης και στη Μιχαλακοπούλου. Κι όταν βρεις ρώτα και που το βλέπουμε εμείς ρε παιδιά; όποιος σου εξηγήσει κασι το δείξει οκ το έχει. :)
mustaine1990
17/06/2008, 10:54
εντάξει μεγάλε αυτό δεν ήταν απαραίτητο
προσβολές είμαστε όλοι ικανοί να κάνουμε, αλλα πολλοί ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ να μην κάνουμε
μαστέιν;
έγραψα πουθενά για τζιν;
έγινε λόγος για τζιν στην κουβέντα;;;
τι πετάς λοιπόν;
και μιας και μιλάς για τζιν, θες να σου ποστάρω φωτό κάποιου που του επέτρεψαν (κακώς) και μπήκε με τζιν;;;;
για μένα θα έπρεπε να επιτρέπεται σε όσους το θέλουν να μπαίνουν με κορντούρα πάνω-κάτω
τέλος από μένα γιατί βλέπω ορισμένοι έχετε διάθεση για καυγά, σας προτείνω μια βόλτα να χαλαρώσετε
την εχω δει τη φωτο. λες ομως "γιατι ολοσωμη" και εγω ρωταω τι θα επρεπε δηλαδη να φορανε?
αν εννοεις χωριστο μπουφαν παντελονι τοτε να ξερεις οτι δεν ειναι το ιδιο ασφαλες γιατι μπορει να σηκωθει το μπουφαν (να κατεβει το παντελονι :rotflmao: ) κατα το συρσιμο, και αυτο μαλλον δε θα σου αρεσει...