PDA

View Full Version : Καλοκαιρι και Εξοπλισμος ασφαλειας

Σελίδες : [1] 2

mats8282
16/06/2008, 14:39
Μου εκανε φοβερη εντυπωση χθες που κατεβηκα Σουνιο το γεγονος οτι ηταν ζητημα να ειδα στην διαδρομη Μαρουσι-Σουνιο-Μαρουσι 1-2 οδηγους μοτοσυκλετας να φορανε εστω ενα κορντουρα μπουφαν και τζιν....

Οι πιο πολλοι φοραγανε κρανος αλλα υπηρχαν και οι ακρανωτοι,κυριως συνοδηγοι,σε ολων των ειδων τα δικυκλα,απο σκουτερ μεχρι R1.....Ο στανταρ εξοπλισμος ασφαλειας που εβλεπα λοιπον χθες ηταν βερμουδα-κοντομανικο-κρανος...

Καποια στιγμη στα διοδια της ΑΟ στο Μαρκοπουλο περασαν στο διπλα ταμειο 2 R1 και 1 CBR900 Fireblade και κανενας δεν φοραγε μπουφαν...Ολοι κρανη,και ενας συνοδηγος, κατα τα αλλα βερμουδα,κοντομανικο....

Ευτυχως ενας οδηγος που φοραγε μπουφανακι-παντελονι με ενα TDM,απο οτι καταλαβα οπως ηταν πεσμενο,στον <<παλιο>> δρομο στο ρευμα απο Μαρκοπουλο προς Παιανια μετα απο μαλλον μικροσυγκρουση με αυτοκινητο ηταν ορθιος και εδειχνε ενταξει...Δεν το ειδα το ατυχημα παντως δεν ειχε συντριμια και δεν φανηκε μεγαλη ζημια στην μοτο οποτε λογικα θα ηταν ελαφρυ το θεμα....

Προσοχη αδερφια και τουλαχιστον τζιν-μπουφαν-κρανος :wave2:

XJR_Billy
16/06/2008, 15:11
+1000

Εγώ χτες από ΟΑΚΑ για Πόρτο Ράφτη είδα πολλές φορές τον κλασσικό "εξοπλισμό" σορτσάκι, T-shirt, σαγιονάρα (μόνο στα παπιά σαγιοναρίτσα), αλλά αυτό που με χάλασε ήταν ότι το 40%-50% (αυτών που είχαν κράνος) το είχαν στο χέρι.

Συνεπιβάτες είδα 1 στους 4 περίπου με κράνος.

ΠΟΛΥ κακώς...

xampos
16/06/2008, 17:34
κρανος παντα αλλα με τετοια ζεστη και για κοντινες αποστασεις εγω δεν την παλευω να φοραω μπουφαν και τζιν ! ξερω οτι ανα πασα στιγμη γινεται το κακο την εχω παθει κι ολας

οποιος αντεχει μπραβο του

p@nos
16/06/2008, 17:45
Παιδια ελεος.

Σιγα μη φοραμε και μπουφαν καλοκαιριατικα μη τυχων και ακουμπησουμε κατω και παθουμε καμια γρατζουνια.

Κρανος παντα αλλα η μηχανη το καλοκαιρι οδηγητε με καλοκαιρινα ρουχα και οχι με μπουφαν και αρβιλες.

Γιατι να ρισκαρετε να γρατζουνηστητε με τη μηχανη σας αν τυχον πεσετε?

Παρτε αμαξι να μη φοβαστε τιποτα.

αμαν πια.

:wave2:

zephyr1
16/06/2008, 17:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos

Κρανος παντα αλλα η μηχανη το καλοκαιρι οδηγητε με καλοκαιρινα ρουχα και οχι με μπουφαν και αρβιλες.

αμαν πια.

Ωχ :eyepop: σου ρχοντε .:rolleyes: :cry:

MikeG
16/06/2008, 17:49
Υπάρχουν & καλοκαιρινά μπουφάν.. Προφανώς το γνωρίζετε.
Επίσης νομίζω φαντάζεστε τι θα πάθει κάποιος & μόνο που θα πέσει σε καυτή άσφαλτο... Αν όχι κάντε ένα search για εγκαύματα.
Από εκεί & πέρα προφανώς ο καθένας φοράει ότι γουστάρει & παίρνει τα ρίσκα του.

Akatanomastos
16/06/2008, 17:51
γιατι το καλοκαιρι αμα πεσεις δεν σπας κοκκαλα?

δεν χρειαζεσαι προστατευτικα? :confused:

mats8282
16/06/2008, 17:51
Παιδια ελεος.

Σιγα μη φοραμε και μπουφαν καλοκαιριατικα μη τυχων και ακουμπησουμε κατω και παθουμε καμια γρατζουνια.

αμαν πια.

Δεν μιλησα για μεσα στην πολη...Και εγω στο γραφειο που ειναι 2 χλμ απο το σπιτι με πουκαμισο παω δεν βαζω μπουφαν....Αλλα δεν θα ξεκινησω να παω Σουνιο αποσταση 60χλμ με ταχυτητες 120+++,ΑΟ παραπανω,με το κοντομανικο και την βερμουδα....

ΥΓ Με αμαξι ειμουνα....Βαρεθηκα το πρωι σηκωθηκα στραβωμενος και δεν ειχα ορεξη να οδηγησω :)

p@nos
16/06/2008, 17:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Ωχ :eyepop: σου ρχοντε .:rolleyes: :cry:

ναι αλλα δε γινεται να κρυβομαστε και πισω απ'το δαχτυλο μας.

οποιος θελησει ας κοροιδευει.

p@nos
16/06/2008, 17:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Δεν μιλησα για μεσα στην πολη...Και εγω στο γραφειο που ειναι 2 χλμ απο το σπιτι με πουκαμισο παω δεν βαζω μπουφαν....Αλλα δεν θα ξεκινησω να παω Σουνιο αποσταση 60χλμ με ταχυτητες 120+++,ΑΟ παραπανω,με το κοντομανικο και την βερμουδα....

ΥΓ Με αμαξι ειμουνα....Βαρεθηκα το πρωι σηκωθηκα στραβωμενος και δεν ειχα ορεξη να οδηγησω :)

σε ταξιδι ειναι αλλιως,βγολευει περισσοτερο το μπουφαν για να μη μαστιγωνεσαι απο τον αερα, να προστατευεσαι απο εντομα σε μεγεθος μπιφτεκιου κλπ.

αλλα μεσα στην πολη οχι,μπουφαν Χ και κοντομανικο η πουκαμισο.

μονο κρανος.

MikeG
16/06/2008, 17:58
σε ταξιδι ειναι αλλιως,βγολευει περισσοτερο το μπουφαν για να μη μαστιγωνεσαι απο τον αερα, να προστατευεσαι απο εντομα σε μεγεθος μπιφτεκιου κλπ.

μονο κρανος.

Εύχομαι να μη βροντήξει κανάς πάνω σου μέσα στη πόλη όπως έγινε εμένα πριν 14 μέρες. Γιατί έτσι όπως λες απλά θα γίνεις κυμάς.

p@nos
16/06/2008, 18:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Εύχομαι να μη βροντήξει κανάς πάνω σου μέσα στη πόλη όπως έγινε εμένα πριν 14 μέρες. Γιατί έτσι όπως λες απλά θα γίνεις κυμάς.

Το ενδεχομενο να περασεις διαβαση πεζος και να σε χτυπησει αμαξι το εχεις σκεφτει?

Γι'αυτο παντα οταν βγαινουμε εξω,ειτε με μηχανη, ειτε οχι, θα φοραμε πανοπλια.

:rolleyes:

MikeG
16/06/2008, 18:03
Το ενδεχομενο να περασεις διαβαση πεζος και να σε χτυπησει αμαξι το εχεις σκεφτει?

Γι'αυτο παντα οταν βγαινουμε εξω,ειτε με μηχανη, ειτε οχι, θα φοραμε πανοπλια.

Προφανώς δεν αντιλαμβάνεσαι τη συζήτηση! Κοίτα τώρα που θα κολυμπάς πρόσεχε μη πνιγείς.
Ρε μάγκες δε μου λέτε & μένα τι τρώτε & είστε άτρωτοι.....?
Αυτά από μένα. Τέλος για αυτό το thread.

p@nos
16/06/2008, 18:07
Προφανώς δεν αντιλαμβάνεσαι τη συζήτηση! Κοίτα τώρα που θα κολυμπάς πρόσεχε μη πνιγείς.
Αυτά από μένα. Τέλος για αυτό το thread.

Ειπα εγω πουθενα οτι ειναι καποιος ατρωτος?

Ειπα οποιος φοβατε μη χτυπησει ας αφησει τις μηχανες/παπακια/ποδηλατα και ας παρει αμαξι να μην κινδυνευει,ξαναδιαβασε τι εγραψα...

p@nos
16/06/2008, 18:14

και για να μη λεμε οτι θελουμε, αμα φτασει να σε χτυπησει καποιος με τετοιο τροπο ωστε να γινεις κυμας,κανενα μπουφαν δε σε σωζει.

zephyr1
16/06/2008, 18:14

Σουβλακια!:a44:

Πριν κατι χρονια πιτσιρικας με κοντομανικο και χωρις κρανος ,τυπισα βγαινει απο στοπ βρισκει ελαχιστα η εξατμιση απο ενα τζρ250 στην ακρη του φτερου της και κανω ενα τεχνιτο high πολυ σουπερ.Περασα απο πανω απο μηχανη και αυτοκινητο και ο ωμως μου σταματησε την φορα μου με τριβη πανω στην ασφαλτο, εγκαυματα 3ου βαθμου πολυ πονος και ενα μαυρο καλοκαιρι.

Αποστασεις πανω απο 500 μετρα παντα μπουφαν, για κρανος δεν το συζηταω.

Πανουλη ειναι η χειροτερη συμβουλη που εχεις δωσει ποτε,σορυ.:winka:

MikeG
16/06/2008, 18:17
και για να μη λεμε οτι θελουμε, αμα φτασει να σε χτυπησει καποιος με τετοιο τροπο ωστε να γινεις κυμας,κανενα μπουφαν δε σε σωζει.

Λες ε.....? Με 30 χιλιομετράκια άμα συρθείς με κοντομάνικα σε καυτή άσφαλτο βάζει το μυαλό σου τι θα πάθεις....? Επίσης προσέχω πολύ καλά τι διαβάζω όμως & εσύ πριν γράψεις σκέψου λίγο καλύτερα.
Δεν συζητάμε για φόβο, εκτός αν είσαι στα @@ σου για όλα. & αν είναι έτσι το χειμώνα γιατί φοράς μπουφάν για να μη βραχείς...? Για να σοβαρευτούμε λίγο οι νεότεροι.....

vangelis 64
16/06/2008, 18:18
Εδώ στο νησί κυκλοφορώ πάντα ακράνωτος και χωρίς εξοπλισμό.Οι ταχύτητες εδώ βέβαια δεν ξεπερνούν τα 40-50,αλλά κάνω την πάπια ξέροντας ότι παίζω το κεφάλι μου.
Δεν θα βγω ποτέ όμως να λέω δεξιά κι αριστερά ότι κάνω και το σωστό.Προσέξτε λίγο τι γράφετε.:wave2:

mats8282
16/06/2008, 18:19

μονο κρανος.

Εγω μιλησα για μηχανες που ειδα στον δρομο για,και απο,Σουνιο....Δηλαδη στην ΑΟ και μετα το Μαρκοπουλο....

Και πηρα με το ζορι στο αυτοκινητο την κοπελα ενος φιλου κατεβηκε με μπουφαν-κρανος-γαντια μεν αλλα σορτσακι και σαγιοναρα απο κατω...Ειχε και δικαιολογια γιατι στην τουμπα που φαγαν περσυ στην Λευκαδα φοραγε ενα λινο παντελονακι και παρολα αυτα επαθε εγκαυματα...Με 40χλμ...Αυτο (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=44649&highlight=%C1%E3%EF%F1%E1+%EF%E9%EA%EF%F0%E5%E4%EF%F5) ...

Παντως τζινακι και κρανος ειναι τα σιγουρα για εμενα μεσα στην πολη που δεν κανω και αποστασεις πανω απο 2-3 χλμ συνηθως....Αμα ειναι να να κατεβω Αθηνα βαζω και το κορντουρα....Για εξω δεν το συζηταω καν γαντια και δερματινο...

p@nos
16/06/2008, 18:28
Λες ε.....? Με 30 χιλιομετράκια άμα συρθείς με κοντομάνικα σε καυτή άσφαλτο βάζει το μυαλό σου τι θα πάθεις....? Επίσης προσέχω πολύ καλά τι διαβάζω όμως & εσύ πριν γράψεις σκέψου λίγο καλύτερα.
Δεν συζητάμε για φόβο, εκτός αν είσαι στα @@ σου για όλα. & αν είναι έτσι το χειμώνα γιατί φοράς μπουφάν για να μη βραχείς...? Για να σοβαρευτούμε λίγο οι νεότεροι.....

ειπα εγω οτι δε θα παθεις τιποτα?

και τιποτα δεν αφηνω στα @@ μου, αλλα για αποστασεις μεσα στην πολη, προφανως και δε βαζω μπουφαν και προστασιες σαν αστακος.Ουτε ειπα οτι ειναι σωστο αυτο.Αλλα αν ολοι ειμασταν τελειως τυπικοι,οδηγαγαμε ολοσωστα δε θα ειχαμε ουτε ατυχηματα ουτε τιποτα.

Τωρα αν εσυ για αποστασεις 3-4χλμ βγαινεις σαν αστακος και δεν εχεις οδηγησει και ποτε σου χωρις μπουφαν και προστασιες καλοκαιρι, με γεια σου με χαρα σου.

Η απορια που εχω ομως ειναι πως γινεται να εχει το μοτο τοσα μελη που ειναι και ολοι φυσικα υποδειγμα του σωστου μοτοσυκλετηστη και να μη βλεπω κανενα στο δρομο?

Ειπα να μη κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας και να μην κοροιδευουμε.

ΥΓ:Αυτη η καραμελα με την ηλικια εχει καταντυσει τουλαχιστον κουραστικη.Και τουλαχιστον ας την πει καποιος που ειναι στην ηλικια του πατερα μου η του παπου μου,οχι καποιος συνομιληκος μου...

vangelis 64
16/06/2008, 18:33

ΥΓ:Αυτη η καραμελα με την ηλικια εχει καταντυσει τουλαχιστον κουραστικη.Και τουλαχιστον ας την πει καποιος που ειναι στην ηλικια του πατερα μου η του παπου μου,οχι καποιος συνομιληκος μου...

:wave2: Γιατί δεν δέχεσαι από συνομίληκό σου τη διαπίστωση αυτή;Προσωπικά το θεωρώ ένδειξη ωριμότητας.
Και κάτι ακόμα Πάνο...Ό,τι τούμπες έχω φάει,μες στην Αθήνα έχουνε γίνει και με λίγα.Και το ότι έχω το κεφάλι μου ανάμεσα στους ώμους και γράφω αυτή τη στιγμή,οφείλεται στο κράνος
Το ότι το τομάρι μου δεν έχει γρατζουνιά,στον εξοπλισμό.

MikeG
16/06/2008, 18:37

και τιποτα δεν αφηνω στα @@ μου, αλλα για αποστασεις μεσα στην πολη, προφανως και δε βαζω μπουφαν και προστασιες σαν αστακος.Ουτε ειπα οτι ειναι σωστο αυτο.Αλλα αν ολοι ειμασταν τελειως τυπικοι,οδηγαγαμε ολοσωστα δε θα ειχαμε ουτε ατυχηματα ουτε τιποτα.

Τωρα αν εσυ για αποστασεις 3-4χλμ βγαινεις σαν αστακος και δεν εχεις οδηγησει και ποτε σου χωρις μπουφαν και προστασιες καλοκαιρι, με γεια σου με χαρα σου.

Η απορια που εχω ομως ειναι πως γινεται να εχει το μοτο τοσα μελη που ειναι και ολοι φυσικα υποδειγμα του σωστου μοτοσυκλετηστη και να μη βλεπω κανενα στο δρομο?

1ον : Που είδες ότι είμαστε συνομήλικοι....? Έχω αδερφό στην ηλικία σου & καταλαβαίνω απόλυτα πως σκέφτεσαι.
2ον : Αν εσύ νιώθεις ότι κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου, τότε να το λες. Προσωπικά δεν αισθάνομαι κάτι τέτοιο.
3ον : Δεν ανέφερα πουθενά ότι τα μέλη του moto.gr είναι υποδείγματα μοτοσυκλετιστών, ούτε με ενδιαφέρει τι κάνουν.
4ον : Στο Ηράκλειο που μένω, το κέντρο από το σπίτι μου απέχει 1,5 χιλιόμετρο. Πάντα φοράω τα πάντα.
5ον : Τέλος αυτή η συζήτηση. Νόημα εξάλλου δεν έχει. Μόνο όταν τη πάθει κάποιος βάζει μυαλό.
The end.

p@nos
16/06/2008, 18:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Γιατί δεν δέχεσαι από συνομίληκό σου τη διαπίστωση αυτή;Προσωπικά το θεωρώ ένδειξη ωριμότητας.
Και κάτι ακόμα Πάνο...Ό,τι τούμπες έχω φάει,μες στην Αθήνα έχουνε γίνει και με λίγα.Και το ότι έχω το κεφάλι μου ανάμεσα στους ώμους και γράφω αυτή τη στιγμή,οφείλεται στο κράνος
Το ότι το τομάρι μου δεν έχει γρατζουνιά,στον εξοπλισμό.

Βαγγελη αναφερομαι στην καραμελα της ηλικιας,οχι στην παρατηρηση του οποιουδηποτε.Αν καποιος μου κανει μια παρατηρηση,δε με απασχολει αν ειναι 5 χρονια μικροτερος η 50 χρονια μεγαλυτερος,παντα εξεταζω αυτα που μου λεει και κρινω.Αναφερθηκα απλα στην καραμελα της ηλικιας.

Κρανος φοραω παντα αλλα συγνωμη, το καλοκαιρι μπουφαν δε μπορω να φορεσω,οπως και ολοι που οδηγουν μηχανη,τουλαχιστον μεσ'στην πολη.Δεν ειναι δυνατον να μη βλεπω ΚΑΝΕΝΑΝ,η εγω ειμαι τρελος, η καποιοι λενε ψεματα.

MitsosNaked
16/06/2008, 18:49
Μακράν το πιό σύνηθες που βλέπω στο δρόμο είναι SS, και ο οδηγός με φανέλα,σόρτς σαγιονάρα και σπάνια κράνος.

Φίλε p@nos ο εξοπλισμός δέν είναι να σε σώσει απο στούκα με πολλά. Είναι πολλές φορές να σε βγάλει από τραυματισμούς από χαζοπτώσεις. Πχ σε δικιά μου πτώση που έσκασα με αγκώνα και ώμο με <30 χλμ άν δέ φορούσα μπουφάν τώρα θα ήμουν χαλαρά με δεμένο χέρι.Αυτές οι πτώσεις συμβαίνουν για πλάκα. Ακόμα και να γλιστρήσεις από το stand. Άν έσπαγα το χέρι μου θα είχα άλλα τρεχάματα, θα πήγαιναν πίσω πολλά πράγματα και βέβαια το καλοκαίρι θα είχα μιζεριάσει. Μή σκέφτεστε τόσο ρηχά και το πάτε μόνο στον κίνδυνο των σοβαρών πτώσεων.

Και πρόσφατο παράδειγμα:
Πρίν μία βδομάδα πήγαμε 3 μηχανές βόλτα Σχινιά. Μία από τις 3 ήταν ένα SS, ένας γνωστός με την κοπέλα του κλασικά με μαγιώ, φανελα κράνος και σαγιονάρα. Φεύγοντας από Σχινιά κάπου γλιστρήσανε με το ΠΟΛΥ 30 χιλιόμετρα. Η ώρα ήταν γύρω στις 3.30 και η άσφαλτος έκαιγε. Δέν πάθαν τίποτα σοβαρό(σπάσιμο) ΑΛΛΑ έφυγε πολύ κρέας. Τουλάχιστον για μία νέα κοπέλα να είναι τόσο σημαδεμένη σε πόδια και χέρια(και σημάδια που δέ φεύγουν) είναι βαρύ.Γι'αυτό προσοχή.

MitsosNaked
16/06/2008, 18:53
Και αντιλέγω στο επιχείρημα άν φοβάστε να πέσετε πάρτε αυτοκίνητο και λέω το εξής:
Άν δέν είστε σε θέση να δεχτείτε τις υποχωρήσεις που πρέπει να κάνετε σε ανέσεις και να είστε τουλάχιστον τυπικοί με το 'άθλημα' που λέγεται μηχανή, πάρτε αυτοκίνητο.

Φιλικά πάντα:beer:

ashton
16/06/2008, 21:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos

όχι.
Είναι πιο μαλακή η άσφαλτος και βουλιάζει όταν τρως σαβούρδες :cool:

xampos
16/06/2008, 21:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από ashton
όχι.
Είναι πιο μαλακή η άσφαλτος και βουλιάζει όταν τρως σαβούρδες :cool:

:lol: :lol: :lol: :lol:

γυρνουσαμε απο βολο την προηγουμενη κυριακη και εκει που πηγαινα στον επαρχιακο βολου -λαρισας τσουπ μπαινει μια μελισα μεσα απ το μανικι και αρχιζει και με τσιμπαει η κ@ριολα ^&*:eyepop: :uplate:

ειχα ξεχασει να βαλω τα γαντια :uplate:

αλλα ετσι κι αλλιως μεσα στην πολη δεν εχει μελισες :lol: :lol: :lol:

TOLISTOLAROS
16/06/2008, 22:29

Φιλαράκο κάνε ότι θες αλλά σε πράγματα που καταλαβαίνεις και ο ίδιος ότι είσαι λάθος μη τα γράφεις σε forums και παρασύρεις κι άλλους.
Αν βαριέσαι να βάλεις προστασίες τράβα με τα πόδια ή παρε αμάξι.Όταν καβαλάς δίκυκλο δέρμα δε θα φαίνεται ,δε το συζητάμε.Τα εγκάυματα που θα'ναι παράσημα για μια ζωή,κάποιος αγκώνας ή κλείδα που ποτέ δε γίνονται ακριβώς όπως πριν πιθανόν να μη σε νοιάζουν,αλλά μην γράφεις τέτοια πράγματα.
Στην τελική δε σε νοιάζει αν δεν έχεις δει κάποιον σωστό μοτοσυκλετιστή,την ακεραιότητά σου προστατεύεις.Αν έχεις τα κότσια κάνεις το σωστό ακόμα κι αν σε κοροϊδεύουν κατακαλόκαιρο όλες οι καφετέριες,στα παπάρια σου τους γράφεις.
ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ξεκολλάτε πια,δεν είμαστε άτρωτοι.

TOLISTOLAROS
16/06/2008, 22:37
Δεν ειναι δυνατον να μη βλεπω ΚΑΝΕΝΑΝ,η εγω ειμαι τρελος, η καποιοι λενε ψεματα.
Μάλλον δεν είσαι παρατηρητικός,η παρέα μου στην Αθήνα φοράνε όλοι τα πάντα πάντα ...κι εγώ στη Ρόδο το ίδιο και χέστηκα αν με κοιτάει το μισό νησί.
Άσε που ειδικά στα νησιά είναι τρελό ψάρωμα η πολεμική ένδυση... :D :D :D :D :D

Akatanomastos
16/06/2008, 22:45

Μόνο όταν τη πάθει κάποιος βάζει μυαλό.

υπαρχουν και οι λαμπρες εξαιρεσεις,

αλλα και γω σ'αυτο εχω καταληξει,
και απο προσωπικη εμπειρια, και απο παρατηρησεις γυρω μου..

MitsosNaked
16/06/2008, 23:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
Φιλαράκο κάνε ότι θες αλλά σε πράγματα που καταλαβαίνεις και ο ίδιος ότι είσαι λάθος μη τα γράφεις σε forums και παρασύρεις κι άλλους.
Αν βαριέσαι να βάλεις προστασίες τράβα με τα πόδια ή παρε αμάξι.Όταν καβαλάς δίκυκλο δέρμα δε θα φαίνεται ,δε το συζητάμε.Τα εγκάυματα που θα'ναι παράσημα για μια ζωή,κάποιος αγκώνας ή κλείδα που ποτέ δε γίνονται ακριβώς όπως πριν πιθανόν να μη σε νοιάζουν,αλλά μην γράφεις τέτοια πράγματα.
Στην τελική δε σε νοιάζει αν δεν έχεις δει κάποιον σωστό μοτοσυκλετιστή,την ακεραιότητά σου προστατεύεις.Αν έχεις τα κότσια κάνεις το σωστό ακόμα κι αν σε κοροϊδεύουν κατακαλόκαιρο όλες οι καφετέριες,στα παπάρια σου τους γράφεις.
ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ξεκολλάτε πια,δεν είμαστε άτρωτοι.

+Άπειρα

:beer:

Bavarian
16/06/2008, 23:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από MitsosNaked
Και αντιλέγω στο επιχείρημα άν φοβάστε να πέσετε πάρτε αυτοκίνητο και λέω το εξής:
Άν δέν είστε σε θέση να δεχτείτε τις υποχωρήσεις που πρέπει να κάνετε σε ανέσεις και να είστε τουλάχιστον τυπικοί με το 'άθλημα' που λέγεται μηχανή, πάρτε αυτοκίνητο.

Φιλικά πάντα:beer:

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω...και καλύτερα να ιδρώνω σαν αράπης και να με σχολιάζουν οι εποχικοί με τα διάφορα on of σουπερσπορτάδικα παρά να πονάω παρατημένος σε ένα ράντζο στο ΚΑΤ ή στο Ασκληπιείο της Βουλας και να με συμπονάνε διάφοροι τυχάρπαστοι που δεν αντέχουν να κάνουν 200 χιλιόμετρα... :wave2:

p@nos
16/06/2008, 23:07
Axxxxxxxxxx

Ποσο θα θελα να σας εβλεπα οταν πατε για τσιγαρα στο περιπτερο και ετοιμαζεστε ενα τεταρτο νωριτερα για να βαλε μποτες δερματα μπουφαν, ειδικα καλοκαιριατικα...

MikeG
16/06/2008, 23:09
Axxxxxxxxxx

Ποσο θα θελα να σας εβλεπα οταν πατε για τσιγαρα στο περιπτερο και ετοιμαζεστε ενα τεταρτο νωριτερα για να βαλε μποτες δερματα μπουφαν, ειδικα καλοκαιριατικα...

Για τσιγάρα, για ψωμί, για χαζά πράγματα πας με τα πόδια...Εκτός αν η βαρεμάρα σε έχει χτυπήσει τόσο....

p@nos
16/06/2008, 23:10

Καλα ηθελα να ξερα, απο ποδηλατο δεν εχει πεσει κανενας σας?

η ολη κατευθειαν στα 1000αρια πηγατε?

:lol: :lol: :lol:

p@nos
16/06/2008, 23:11
Για τσιγάρα, για ψωμί, για χαζά πράγματα πας με τα πόδια...Εκτός αν η βαρεμάρα σε έχει χτυπήσει τόσο....

και για μπανιο με τα ποδια πας εεε?

ρε παιδια δε μπορω να καταλαβω γιατι δε παραδεχεστε κατι που κανετε ολοι σας...

:sad:

Akatanomastos
16/06/2008, 23:12

Ποσο θα θελα να σας εβλεπα οταν πατε για τσιγαρα στο περιπτερο και ετοιμαζεστε ενα τεταρτο

να σου πω, δεν πεταγεσαι μια στιγμη εσυ γιατι βαριεμαι?:D

p@nos
16/06/2008, 23:13
να σου πω, δεν πεταγεσαι μια στιγμη εσυ γιατι βαριεμαι?:D

δε καπνιζω...

hercul
16/06/2008, 23:19
Φίλε P@no δεν νομίζω ότι είναι τόσο εξωφρενικά αυτά που σΕ λένε οι υπόλοιποι!
Δεν είπαμε να φοράς δέρματα μπότες και φουλ εξοπλισμό για μικρες αποστάσεις εντός πόλης, αλλά όταν οδηγάς μοτοσικλέτα ακόμα και για πολύ μικρές αποστάσεις μπορείς να βάλεις ένα καλοκαιρινό μπουφανάκι ένα καλοκαιρινό γαντάκι τζινάκι και το κράνος σου! Εγώ προσωπικά δεν το θεωρώ υπερβολή ούτε θα ιδρώσεις και θα ζεσταθείς ιδιαίτερα και θα είσαι και αρκετά προστατευμένος!
Το να βγεις και να πεις θα πηγαίνω σιγά και δεν πρόκειται να πέσω απλά ξέρουμε ότι δεν ισχύει στις υπάρχουσες συνθήκες!

Βέβαια είναι επιλογή του καθενός το τι θα βάλει πάνω στην μηχανή του και δεν μπορεί κανένας να κατακρίνει κάποιον που δε φοράει μπουφάν αλλά και αντίστροφα δεν μπορείς να πεις και τπτ για κάποιον που τα φοράει όλα μέσα στο καλοκαίρι !!

Ψυχραιμία ωρέ αδέρφια!! Επιλογές είναι αυτές!! :beer: :beer: :beer:

p@nos
16/06/2008, 23:26
ρε hercul δεν ειπα κατι για κανεναν ουτε οτι ειναι λαθος να φοραμε μπουφαν το καλοκαιρι,προς θεου.

εγω ειπα οτι δε βολευει και οτι ειναι πολυ πιο ανετο να φορας ενα μπλουζακι για μικρες αποστασεις,κατι που εξακολουθω να πιστευω οτι το κανουν οι περισσοτεροοι που μου την ''ειπαν'' εδω.

Εγω ειπα απλα κατι που το κανουν ολοι και απλα επεσαν ολοι να με φανε.Τελος παντων, ειναι τακτικη του φορουμ να προσπαθουν να την πουν σε καποιον με σκοπο να εκτονωθουν οι περισσοτεροι,ετσι απλα επειδη γουσταρουν να τη λενε σε καποιον.

Αμα προτιματε την κοροιδια απο την πραγματικοτητα,τι να πω.

MitsosNaked
16/06/2008, 23:32

ρε παιδια δε μπορω να καταλαβω γιατι δε παραδεχεστε κατι που κανετε ολοι σας...

Και μόνο το ότι το γενικεύεις δείχνει καραμπινάτη ανωριμότητα. :rolleyes:

Μίλα για πάρτη σου.

Όσον αφορά το μπάνιο, γεμίζεις το σακιδιάκι σου μαγιό σαγιοναρες πετσέτα και έφυγες!;)

Akatanomastos
16/06/2008, 23:34
ειναι τακτικη του φορουμ να προσπαθουν να την πουν σε καποιον με σκοπο να εκτονωθουν οι περισσοτεροι,

τωρα γιατι λες τετοια πραγματα και χανεις το δικιο σου?:confused:

δυστηχως εχεις δικιο.οι περισσοτεροι δεν φοραμε μπουφαν ουτε μποτες..

σου την λενε 5-10 ατομα ομως και συ αρπαζεσαι και την λες σε ολους μετα.. για ξανασκεψου το

p@nos
16/06/2008, 23:38
τωρα γιατι λες τετοια πραγματα και χανεις το δικιο σου?:confused:

δυστηχως εχεις δικιο.οι περισσοτεροι δεν φοραμε μπουφαν ουτε μποτες..

σου την λενε 5-10 ατομα ομως και συ αρπαζεσαι και την λες σε ολους μετα.. για ξανασκεψου το

ρε ακατανομαστε, απαντησε μου ειλικρινα,δεν εχεις παρατηρησει οτι απαξ και ξεκινησει να τη λεει καποιος σε ενα ατομο,μετα του την πεφτουν ολοι?

p@nos
16/06/2008, 23:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από MitsosNaked
Και μόνο το ότι το γενικεύεις δείχνει καραμπινάτη ανωριμότητα. :rolleyes:

Μίλα για πάρτη σου.

Όσον αφορά το μπάνιο, γεμίζεις το σακιδιάκι σου μαγιό σαγιοναρες πετσέτα και έφυγες!;)

Τοση ωρα για την ''παρτη'' μου μιλαω...

και πες μου τωρα οτι πας στην παραλια με τα δερματινα, να παω να πηδηξω με μια πετρα δεμενη στο λαιμο μου στη θαλασσα...

Akatanomastos
16/06/2008, 23:42
ρε ακατανομαστε, απαντησε μου ειλικρινα,δεν εχεις παρατηρησει οτι απαξ και ξεκινησει να τη λεει καποιος σε ενα ατομο,μετα του την πεφτουν ολοι?

ρε συ παλι λες ολοι:D
σιγουρα τα 30 ατομα δεν ειναι ολοι του φορουμ..

παει αυτο, γιατι θα μου πεις οτι ειμαι ψυρας..

οντως ετσι γινεται, αυτο εχει να κανει και με την ψυχολογια της μαζας, και με το οτι πολλες φορες κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας, αλλα πιστευω πως οι περισσοτεροι αν οχι ολοι απο αυτους που σου την λενε, ειναι αυτοι που χρησιμοποιουν εξοπλισμο, και απαντανε γιατι ειναι οι περισσοτερο <<θιγμενοι>> απο την γενικευση που κανεις..

anyway συμφωνουμε στο οτι η μαζα δεν φοραει σωστο εξοπλισμο, αλλα μην κολαμε σε αυτο και την λεμε σε ολους

εντιτ:

και πες μου τωρα οτι πας στην παραλια με τα δερματινα, να παω να πηδηξω με μια πετρα δεμενη στο λαιμο μου στη θαλασσα...

αυτο ειναι το λαθος σου..σκαλωνεις σε κατι, και δεν μπορεις να σκεφτεις οτι ΙΣΩς υπαρχει καποιος που το κανει αυτο..

mats8282
16/06/2008, 23:52
Εσυ δηλαδη πας για μπανιο σε αποσταση πανω απο 2 χλμ με το μαγιο?Αν ειναι κοντα η παραλια το καταλαβαινω να πεις παω οπως ειμαι σε 2 λεπτα ειμαι εκει...

Ανοιξα αυτο το θεμα για να πω οτι ακομα και σε μεγαλες σχετικα αποστασεις σε αυτοκινητοδρομους οπως η ΑΟ ειναι πολλοι αυτοι που πανε με σορτσακια/μαγιο....Για την ακριβεια το 95% απο αυτους που ειδα....Χωρις υπερβολη...Ο μονος που φοραγε μπουφαν ηταν ενας που επεσε εξω απο Μαρκοπουλο στον παλιο δρομο...

Οποιος χρησιμοποιει την ΑΟ σημαινει οτι κανει 30+ χλμ για να παει για μπανιο με ταχυτητες 120+++

Και πιο πολυ θα ζεσταθει και θα καει πανω στην μηχανη απο εναν με μπουφανακι και τζινακι και αμα γινει κατι θα το θυμαται σε ολη του την ζωη(στην καλυτερη)...Δεν θελω να φανταστω ανθρωπο να πεσει στο γαρμπιλι της ΑΟ με σορτσακι και να συρθει 50 μετρα....

Απο την αλλη οποιος βαζει μπουφαν-γαντια-μποτακι και για κοντινες αποστασεις πολυ καλα κανει...Αυτο ειναι η αλλη ακρη ομως και δεν εχει να κανει με το θεμα.....

BELZEBOYLIS
16/06/2008, 23:54
Το καλοκαίρι ο εξοπλισμός είναι πρόβλημα ! Γνωστό ,το ξέρουμε όλοι ! Αλλά στην αγορά υπάρχουν μπουφάν καλοκαιρινά ,αρκετά φτηνά , τα οποία θα σε προστατέψουν σε ατυχίες ! Εμένα προσωπικά μου είναι αδύνατο να κυκλοφορήσω χωρίς μπουφάν γιατί σιχαίνομαι τον ήλιο ! Παράλληλα μου είναι αδύνατο να φορέσω μπότες , όσο και αν έχω προσπαθήσει ότι και αν έχω φορέσει ! Μιλάω πάντα για την κίνηση στα αστικά κέντρα ! Αρκετές φορές όταν πετάγομαι κάπου κοντά δεν θα φορέσω τίποτα. Αυτές είναι οι εκπτώσεις στην ασφάλεια που κάνουμε για χάρη της άνεσης !
Σαν μεγάλα παιδιά που είμαστε, υπεύθυνοι των πράξεών μας προσπαθούμε να εξαλείψουμε τα ρίσκα στον βαθμό που μπορούμε !

υγ. οι υπερβολές δεν βοηθάνε στη συζήτηση ...

p@nos
16/06/2008, 23:55
Εσυ δηλαδη πας για μπανιο σε αποσταση πανω απο 2 χλμ με το μαγιο?Αν ειναι κοντα η παραλια το καταλαβαινω να πεις παω οπως ειμαι σε 2 λεπτα ειμαι εκει...

Ανοιξα αυτο το θεμα για να πω οτι ακομα και σε μεγαλες σχετικα αποστασεις σε αυτοκινητοδρομους οπως η ΑΟ ειναι πολλοι αυτοι που πανε με σορτσακια/μαγιο....Για την ακριβεια το 95% απο αυτους που ειδα....Χωρις υπερβολη...Ο μονος που φοραγε μπουφαν ηταν ενας που επεσε εξω απο Μαρκοπουλο στον παλιο δρομο...

Οποιος χρησιμοποιει την ΑΟ σημαινει οτι κανει 30+ χλμ για να παει για μπανιο με ταχυτητες 120+++

Και πιο πολυ θα ζεσταθει και θα καει πανω στην μηχανη απο εναν με μπουφανακι και τζινακι και αμα γινει κατι θα το θυμαται σε ολη του την ζωη(στην καλυτερη)...Δεν θελω να φανταστω ανθρωπο να πεσει στο γαρμπιλι της ΑΟ με σορτσακι και να συρθει 50 μετρα....

Απο την αλλη οποιος βαζει μπουφαν-γαντια-μποτακι και για κοντινες αποστασεις πολυ καλα κανει...Αυτο ειναι η αλλη ακρη ομως και δεν εχει να κανει με το θεμα.....

στη παραλια, και γενικα οταν κινουμαι μεσα στην πολη, παω με τζιν,μπλουζα και κρανος.

vangelis 64
17/06/2008, 00:02
στη παραλια, και γενικα οταν κινουμαι μεσα στην πολη, παω με τζιν,μπλουζα και κρανος.

:wave2: Και πολύ καλά κάνεις,δικό σου το τομάρι,δική σου και η ευθύνη.

Όταν όμως βγαίνεις και λες αυτό....

Παιδια ελεος.

αμαν πια.

:wave2: ...το πράγμα αλλάζει και δίνεις το δικαίωμα να σε φάνε όλοι,όπως λες.Όμως έχουνε δίκηο!

p@nos
17/06/2008, 00:04

...το πράγμα αλλάζει και δίνεις το δικαίωμα να σε φάνε όλοι,όπως λες.Όμως έχουνε δίκηο!

Βαγγελη συγνωμη αλλα ΔΕΝ εχει κανενας δικαιομα να με φαει για οτιδηποτε πω.

p@nos
17/06/2008, 00:05
Και πολύ καλά κάνεις,δικό σου το τομάρι,δική σου και η ευθύνη.

και κατι ακομα, τον εαυτο μου δεν τον αντιμετωπιζω σαν ''τομαρι''.

vangelis 64
17/06/2008, 00:07
Βαγγελη συγνωμη αλλα ΔΕΝ εχει κανενας δικαιομα να με φαει για οτιδηποτε πω. Βρε αδερφέ,το "να σε φάνε" είναι η δική σου οπτική γωνιά στα λόγια κάποιων από δω μέσα.
Η δική μου δεν είναι ότι σού την έχουνε πέσει.Μην κολλάς εκεί.:wave2:

mats8282
17/06/2008, 00:09

Μενεις παραλιακα?Σε βλεπω και συνδεεις παραλια και πολη συνεχεια....

vangelis 64
και κατι ακομα, τον εαυτο μου δεν τον αντιμετωπιζω σαν ''τομαρι''. Το φελέκι μου...Τομάρι είναι το δέρμα ρε συ,ηρέμησε λίγο:lol: :lol: Έτσι δεν αποκάλεσα και το δικό μου πριν;
Μπα σε καλό μας

Akatanomastos

αχ αυτα τα νιατα..

ολο αντιδραση ειναι :rotflmao: :rotflmao:

ρε πανο δεξου τουλαχιστον οτι καποιοι εδω μεσα εχουν μερικες δεκαετιες παραπανω στην πλατη τους, και ισως εχουν μερικες εκατομμυρια εμπειριες παραπανω απο σενα..

δεν σου λεω να ακους τον καθε παπαρα που το παιζει "τα χω ζησει ολα, εμενα θα ακους"
αλλα αυτη η συζητηση δεν εχει σκοπο να βγαλει καποιον ποιο εξυπνο απο τους αλλους..
δεν νομιζω οτι λενε τα παιδια να εχει αυτο το σκοπο..

p@nos
17/06/2008, 00:10
Μενεις παραλιακα?Σε βλεπω και συνδεεις παραλια και πολη συνεχεια....

ναι σχετικα κοντα ειμαι σε παραλια...

p@nos
17/06/2008, 00:10
Το φελέκι μου...Τομάρι είναι το δέρμα ρε συ,ηρέμησε λίγο:lol: :lol: Έτσι δεν αποκάλεσα και το δικό μου πριν;
Μπα σε καλό μας

σορυ βρε βαγγελη αλλα αρχιζω και νιωθω ασφυχτικα γι'αυτο ''τσιναω'' καπως...

:beer:

mats8282
17/06/2008, 00:12

Εχεις καμμια σχεση με τον Παπα?

Το φαει το ερμηνευω ως <<να μου την πει>>

ΥΓ Το εβαλα πιο πανω με edit αλλα μπας και δεν το ειδες παρτο παλι :smokin:

zephyr1
17/06/2008, 01:07
Α ρε Πανο ,δεν μ'ακους.:rolleyes:

Κρατα την προσωπικη σου ασφαλεια οπως ακριβως γουσταρεις και καυλωνεις μην διατυμπανιζεις κατι που ειναι μαλακια, σου ειπα ''ερχοντε'' -δεν θελουν και πολυ ''ορισμενοι'' να κραξουνε .

Το πιο σωστο στο ειπε ο Βαγγελης στην πρωτη του απαντηση,κυκλοφοραει στο νησι οπως θελει - δεν θα το κανει και διαφημιση ομως οτι ειναι σωστο.

Φιλικα προς τον Πανο και ολους, φιλουμπες!:beer:

p@nos
17/06/2008, 01:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Α ρε Πανο ,δεν μ'ακους.:rolleyes:

Κρατα την προσωπικη σου ασφαλεια οπως ακριβως γουσταρεις και καυλωνεις μην διατυμπανιζεις κατι που ειναι μαλακια, σου ειπα ''ερχοντε'' -δεν θελουν και πολυ ''ορισμενοι'' να κραξουνε .

Το πιο σωστο στο ειπε ο Βαγγελης στην πρωτη του απαντηση,κυκλοφοραει στο νησι οπως θελει - δεν θα το κανει και διαφημιση ομως οτι ειναι σωστο.

Φιλικα προς τον Πανο και ολους, φιλουμπες!:beer:

δε το διατιμπανιζω ρε ζεφιρε απλα λεω κατι που γινετε και κανουν οι περισσοτεροι...

τεσπα το ηξερα απο πριν τι θα γινει με αυτα που εγραψα αλλα επρεπε να τα πω, δεν ανεχα:lol:

Ζεφυρε :beer:

xampos
17/06/2008, 01:14
ετσι ναι !

ουτε ο Πανος ειπε νομιζω οτι ειναι το σωστο αυτο που κανει (απλα εχει αμφιβολιες και καλα κανει για το ποσοι κυκλοφορουνε οπως πρεπει)

ο καθενας κυκλοφορει οπως γουσταρει !

και γω ειπα δεν φοραω μπουφαν μεσα στην πολη και ειμαι με βερμουδα (εχω παει και χωρις μπλουζακι χαλκιδικη :hypnotize αλλα πιο παλια) αλλα ξερω τις συνεπειες (πως αλλωστε να μην τις ηξερα αφου την εχω πατησει κι ολας :cry: ) και φυσικα δεν ειναι το σωστο !!

zephyr1
17/06/2008, 01:20
δε το διατιμπανιζω ρε ζεφιρε απλα λεω κατι που γινετε και κανουν οι περισσοτεροι...

τεσπα το ηξερα απο πριν τι θα γινει με αυτα που εγραψα αλλα επρεπε να τα πω, δεν ανεχα:lol:

Ζεφυρε :beer:

Ζεφυρος= Πανος.

Τωρα να σε πω οτι εχω πιει 3 τζονιιι παγο και 2 τζακ αμαρετο σφηνακια και εκανα 30 χλμ. για να γυρισω και να σας γραψω της ξερολιες μου.
Ο καθε ανθρωπος ειναι μοναδικος και κρινει απο μονος του τι ειναι σωστο και λαθος- η κοινη λογικη ειναι μια : προφυλαξου οσο το δυνατον περισσοτερο για να εχεις την καλυτερη ασφαλεια σ'οποιαδηποτε κατασταση.Αυτο θα το λεω και θα προσπαθω να το κανω και ας ειχα πιει τωρα και τον μπαρμαν και το μαγαζι του.:D :beer: :wave2:

liakaros
17/06/2008, 04:11
Παντως περα απο το θεμα ασφαλειας...

Το καλοκαιρι πανω στις μεγαλες ζεστες εγω τουλαχιστον νιωθω πιο ανετα και πιο δροσερα(τουλαχιστον οσο ειναι σε κινηση η μηχανη) οταν φοραω ενα καλοκαιρινο μπουφανακι και κρανος...δεν ξερω αλλα απο το να σε χτυπαει κατ ευθειαν ο ηλιος στο κεφαλι,στα χερια, στα ποδια,το βρισκω πιο ανετο...

Οταν παω στην θαλασσα, η καπου που τελος παντων που δεν μπορω να κουβαλαω και ολη μου την προικα μαζι,ε τοτε αυτοκινητακι,ζωνουλα,clima και ολα μια χαρα...

Ενταξει το να κανεις εκπτωσεις σε ασφαλεια για να μην ιδρωσεις και σκυλοβρωμας , οταν πας να βρεις την γκομενα, η οταν πας στην δουλεια, θεωρω οτι δεν αξιζει...

Αυτοκινητο και παλι αυτοκινητο στις δυσκολες μερες του καλοκαιριου...

Akatanomastos
17/06/2008, 08:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από xampos

(εχω παει και χωρις μπλουζακι χαλκιδικη :hypnotize αλλα πιο παλια) !!

μερικες φορες, αυτο το παιδι πανω στον ενθουσιασμο του που παει για μπανακι γινεται υπερβολικος:lol:

133631

hercul
17/06/2008, 08:21
μερικες φορες, αυτο το παιδι πανω στον ενθουσιασμο του που παει για μπανακι γινεται υπερβολικος:lol:

Kράνος και μπότες όμως φοράει!! :bigcry: :bigcry: :lol:

xampos
17/06/2008, 10:17
ton αλλον ρε στα βιντεο της πανεληνιας περσι στα καμενα βουρλα τον ειδατε?:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ξεβρακοτος εντελως εκανε κοντρες:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

mats8282
17/06/2008, 10:36
Γιατι τι παραπανω θα παθει αμα πεσει απο εναν που φοραει σορτσακι και σαγιοναρα?

:winka: :winka:

Ταξιδευτής
17/06/2008, 11:04

Ρε Πανο παροτι μπορω να καταλαβω οτι απο ενα σημειο κ υστερα αντιδρας απο πεισμα, για το γαμωτο, γιατι πιστευεις οτι ολοι στην επεσαν αλλα ΞΕΡΕΙΣ οτι το σωστο ειναι ΕΝΑ: εξοπλισμος που να προστατευσει το Τ Ο Μ Α Ρ Ι μας παντου και παντα.

Απο εκει και περα ο καθενας εχει μυαλο και πραττει αναλογως ΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ομως τις πραξεις του.

Εδω θελω να σου πω 2 πραγματακια που ισως δεν τα γνωριζεις:

1. Το δερμα στο μπουφαν/παντελονι ως υλικο ειναι ΑΘΕΡΜΙΚΟ (ορισμος: χωρις αυξηση της θερμοκρασιας).

Που σημαινει το εξης: οτι δεν επιτρεπει την εξωτερικη θερμοτητα (πχ καλοκαιρινο ηλιο) να περασει μεσα απο το δερματινο. Σιγουρα το μπουφαν ειναι ζεστο φοροντας το εξ ορισμου (οπως θα ηταν μια μακρυμανικη μπλουζα) αλλα ΔΕΝ ζεσταινεται περαιτερω!

Οσο κουφο και αν σου ακουγεται, αν βαλεις δερματινο μπουφαν μεσα στο καλοκαιρι θα ανακαλυψεις οτι δεν θα ιδρωνεις και δεν θα ενοχλεισαι καθολου!
Εχει τυχει να παω με φουλ δερματινα σε παραλια...
Οι αλλοι βλεποντας με ετσι με τα χοντρα δερματα, η κοινη λογικη τους ελεγε οτι σκαω, εγω ομως ειλικρινα δεν ζεσταινομουν καθολου.

2. Αν αντιθετως πας με την κοινη (αλλα λανθασμενη) λογικη του να πας με ενα κοντομανικο, ο ηλιος που θα σε χτυπαει απευθειας στο δερμα σου θα προκαλεσει περα απο εγκαυματα εφιδρωση που θα σε αφυδατωσει σε χρονο μηδεν.
Μπορει να ΝΟΙΩΘΕΙΣ οτι εισαι πιο δροσερος μιας που ιδρωνεις και σε χτυπαει ο αερας αλλα στην πραγματικοτητα το σωμα σου υποφερει.

3. Μια χρυση τομη για οποιον δεν θελει να βαλει δερματινο μπουφαν το καλοκαιρι (παροτι ΟΝΤΩΣ δεν ζεσταινει οσο κουφο κ αν ακουγεται) ειναι ενα καλοκαιρινο διατρητο μπουφανακι.

Απο εκει και περα ολοι κανουν τις επιλογες τους και ζουν με αυτες... :wave2:

TOLISTOLAROS
17/06/2008, 11:04
Μόνο όταν τη πάθει κάποιος βάζει μυαλό.
The end.
Όχι πάντα...δηλ.θα πρέπει κανείς να κάνει ναρκωτικά για να βάλει μυαλό;Είναι πολύ πιο έξυπνο να μαθαίνεις από λάθη άλλων.Θέλει όμως αυτοπειθαρχία και να μη λες ψέμματα στον εαυτό σου.

XJR_Billy
17/06/2008, 11:12
Θα συμφωνήσω απολύτως με τον ταξιδευτή και με τα άλλα παιδιά που φοράνε προστασία.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ λύση είναι το καλοκαιρινό διάτρητο ΜΕ τα προστατευτικά του.

Και όποιοι έχουν συρθεί κάτω θα συμφωνήσουν ότι ακόμα και το τζινάκι "τρώει" μέρος της τριβής και παρέχει μιά στοιχειώδη προστασία από το εκτεθειμένο δέρμα.

Για κράνος και γαντάκι (διάτρητο), ΔΕΝ το συζητώ καν...

TOLISTOLAROS
17/06/2008, 11:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
Ρε Πανο παροτι μπορω να καταλαβω οτι απο ενα σημειο κ υστερα αντιδρας απο πεισμα, για το γαμωτο, γιατι πιστευεις οτι ολοι στην επεσαν αλλα ΞΕΡΕΙΣ οτι το σωστο ειναι ΕΝΑ: εξοπλισμος που να προστατευσει το Τ Ο Μ Α Ρ Ι μας παντου και παντα.

Απο εκει και περα ο καθενας εχει μυαλο και πραττει αναλογως ΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ομως τις πραξεις του.

Εδω θελω να σου πω 2 πραγματακια που ισως δεν τα γνωριζεις:

1. Το δερμα στο μπουφαν/παντελονι ως υλικο ειναι ΑΘΕΡΜΙΚΟ (ορισμος: χωρις αυξηση της θερμοκρασιας).

Που σημαινει το εξης: οτι δεν επιτρεπει την εξωτερικη θερμοτητα (πχ καλοκαιρινο ηλιο) να περασει μεσα απο το δερματινο. Σιγουρα το μπουφαν ειναι ζεστο φοροντας το εξ ορισμου (οπως θα ηταν μια μακρυμανικη μπλουζα) αλλα ΔΕΝ ζεσταινεται περαιτερω!

Οσο κουφο και αν σου ακουγεται, αν βαλεις δερματινο μπουφαν μεσα στο καλοκαιρι θα ανακαλυψεις οτι δεν θα ιδρωνεις και δεν θα ενοχλεισαι καθολου!
Εχει τυχει να παω με φουλ δερματινα σε παραλια...
Οι αλλοι βλεποντας με ετσι με τα χοντρα δερματα, η κοινη λογικη τους ελεγε οτι σκαω, εγω ομως ειλικρινα δεν ζεσταινομουν καθολου.

2. Αν αντιθετως πας με την κοινη (αλλα λανθασμενη) λογικη του να πας με ενα κοντομανικο, ο ηλιος που θα σε χτυπαει απευθειας στο δερμα σου θα προκαλεσει περα απο εγκαυματα εφιδρωση που θα σε αφυδατωσει σε χρονο μηδεν.
Μπορει να ΝΟΙΩΘΕΙΣ οτι εισαι πιο δροσερος μιας που ιδρωνεις και σε χτυπαει ο αερας αλλα στην πραγματικοτητα το σωμα σου υποφερει.

3. Μια χρυση τομη για οποιον δεν θελει να βαλει δερματινο μπουφαν το καλοκαιρι (παροτι ΟΝΤΩΣ δεν ζεσταινει οσο κουφο κ αν ακουγεται) ειναι ενα καλοκαιρινο διατρητο μπουφανακι.

Απο εκει και περα ολοι κανουν τις επιλογες τους και ζουν με αυτες... :wave2:
+650
Ειδικά το 2 είναι αληθέστατο,πολλές φορές οι αισθήσεις μας ξεγελάνε.Είνι σα να προσπαθεί κανείς να ξεδιψάσει με μπύρα:στιγμιαία θα'χει δροσερή αίσθηση αλλά όταν αργότερα πάει για κατούρημα αφυδατώνεται και τότε είναι χειρότερα...πιστεύω οι περισσότεροι το'χουμε διαπιστώσει.
Για τον ίδιο λόγο ΔΕΝ δίνεις κονιάκ σε κάποιον που κρυώνει.
Είναι απλό:απ'τη στιγμή που το σώμα μας αποτελείται σε πολύ μεγάλο ποσοστό από νερό,φροντίζουμε να διατηρούμε την ποσότητα αυτή...

TOLISTOLAROS
17/06/2008, 11:32
Καλα ηθελα να ξερα, απο ποδηλατο δεν εχει πεσει κανενας σας?

η ολη κατευθειαν στα 1000αρια πηγατε?

1)Από ποδήλατο πέφτεις το πολύ με 5χλμ...(μιλάω για ταχύτητα τη στιγμή της πτώσης)
2)Το ποδήλατο ζυγίζει(για Mountain Μιλάμε,ό,τι ψηλοτερο και βαρύτερο) το πολύ 10-15 κιλά,ένα παπί ζυγίζει το λιγότερο100
3)Στην ουσία με το ποδήλατο δεν πέφτεις απότομα όπως απ'τα μηχανάκια,περισσότερο το αποθέτεις στο έδαφος και κυλιέσαι κάτω.
4)Μη συγκρίνεις το μικρό σωματικό βάρος,την ευλυγισία και ελαστικότητα που είχαμε ως πιτσιρικάδες με αυτά που έχουμε τώρα...
5)Ποιός είπε ότι δε σακατεύεσαι με ποδήλατο,κοίτα πτώσεις απ'το πχ Γύρο της Γαλλίας και θα καταλάβεις...

Μην μπερδεύουμε ανόμοια πράγματα...

p@nos
17/06/2008, 12:00
1)Από ποδήλατο πέφτεις το πολύ με 5χλμ...(μιλάω για ταχύτητα τη στιγμή της πτώσης)
2)Το ποδήλατο ζυγίζει(για Mountain Μιλάμε,ό,τι ψηλοτερο και βαρύτερο) το πολύ 10-15 κιλά,ένα παπί ζυγίζει το λιγότερο100
3)Στην ουσία με το ποδήλατο δεν πέφτεις απότομα όπως απ'τα μηχανάκια,περισσότερο το αποθέτεις στο έδαφος και κυλιέσαι κάτω.
4)Μη συγκρίνεις το μικρό σωματικό βάρος,την ευλυγισία και ελαστικότητα που είχαμε ως πιτσιρικάδες με αυτά που έχουμε τώρα...
5)Ποιός είπε ότι δε σακατεύεσαι με ποδήλατο,κοίτα πτώσεις απ'το πχ Γύρο της Γαλλίας και θα καταλάβεις...

Μην μπερδεύουμε ανόμοια πράγματα...

1.Συγνωμη αλλα ποδηλατο δεν εχεις κανει ποτε σου? 5χλμ ειναι η ταχυτητα του ανθρωπου οταν περπαταει,και σιγουρα αν πεσεις απ'το ποδηλατο δε θα πεσεις με 5χλμ αλλα με ΠΟΛΥ περισοτερα.Με 3-4 πεταλιες εχεις πιασει για πλακα τα 30-40 χλμ.
2.Αυτο δεν εχει σημασια,δεν ειναι υποχρεωτικο οτι θα σε πλακωσει η μηχανη μιας και συνηθως ''φευγεις''.
3.Δηλαδη με το πολδηλατο πεφτεις σε slow motion, ενω με τη μηχανη σε fast forward:confused:
4.Οταν λεω για ποδηλατο δεν εννοω την εποχη που ησουν 3 χρονων και σου ειχαν παρει οι γονεις το ποδηλατακι μπρελοκ με τις βοηθητικες.Μετα το γυμνασιο ο σκελετος του ανθρωπου εχει φτασει στις κανονικες του σχεδον διαστασεις,συνεπως και βαρος κλπ.Αλλα ετσι και αλλιως εδω μιλαμε για επιφανιακα τραυατα που ειτε εισαι 15 ειτε 35 το ιδιο θα παθεις.
5.Καλα τωρα μιλας για διεθνη αγωνα που τρεχουν και με πολυ μεγαλες ταχυτητες,ακυρο το παραδειγμα.

TOLISTOLAROS
17/06/2008, 12:27
1.Συγνωμη αλλα ποδηλατο δεν εχεις κανει ποτε σου? 5χλμ ειναι η ταχυτητα του ανθρωπου οταν περπαταει,και σιγουρα αν πεσεις απ'το ποδηλατο δε θα πεσεις με 5χλμ αλλα με ΠΟΛΥ περισοτερα.Με 3-4 πεταλιες εχεις πιασει για πλακα τα 30-40 χλμ.
2.Αυτο δεν εχει σημασια,δεν ειναι υποχρεωτικο οτι θα σε πλακωσει η μηχανη μιας και συνηθως ''φευγεις''.
3.Δηλαδη με το πολδηλατο πεφτεις σε slow motion, ενω με τη μηχανη σε fast forward:confused:
4.Οταν λεω για ποδηλατο δεν εννοω την εποχη που ησουν 3 χρονων και σου ειχαν παρει οι γονεις το ποδηλατακι μπρελοκ με τις βοηθητικες.Μετα το γυμνασιο ο σκελετος του ανθρωπου εχει φτασει στις κανονικες του σχεδον διαστασεις,συνεπως και βαρος κλπ.Αλλα ετσι και αλλιως εδω μιλαμε για επιφανιακα τραυατα που ειτε εισαι 15 ειτε 35 το ιδιο θα παθεις.
5.Καλα τωρα μιλας για διεθνη αγωνα που τρεχουν και με πολυ μεγαλες ταχυτητες,ακυρο το παραδειγμα.

1)Φιλαράκο δεν έχεις αίσθηση της ταχύτητας,συγνώμη που στο λέω.Όταν πιάναμε 14 χρονών παιδιά 50 χλμ σε τσιμεντόδρομο κατάβαση Αγ.Χριστοφόρου Αγρινίου με κοντέρ στο mountain έπρεπε να υπήρχαν τότε κάμερες να έβαζα στο ποδήλατο και να σου'δειχνα το video.ΔΕΝ ταπιάνεις τα 30 χλμ με 3-4 πεταλιές που να χτυπιέσαι.- Tί είναι ρε τα χλμ,στραγάλια;Εκτός κι αν κάνεις πετάλ σε γκρεμό...Πήγαινε δίπλα δίπλα εσύ με ποδήλατο κι ένας φίλος σου με μηχανάκι και 30-40 και μετά μου λες...και άμα γουστάρεις πέσε εκείνη τη στιγμή.Να δούμε τότε αν είναι ασφαλή και ανώδυνα τα πεσίματα με 30χλμ...
2)Είσαι σίγουρος;
3)Ναι ρε φίλε,πάτα στο youtube να δεις πεσίματα απ'το μηχανάκι με λίγα χλμ να δεις πως καταντά ο αναβάτης,με το ποδήλατο πέφτεις σχεδόν στατικά(προσωπικά από mountain 1φορά έπεσα κι ας κέρδιζα συνήθως τις κατηφορικές κόντρες,κι όταν έπεσα ήταν επειδή έκανα endo κι έχασα το μπροστινό:D :D ).Έτσουζε γάμησέ τα...
4)Ο ανθρώπινος σκελετός αναπτύσεται συνήθως μέχρι τα 18 και η ελαστικότητα-ευλυγυσία μετά τα 25 πάνε περίπατο.Κοίτα την ηλικία των αθλητών της ενόργανης και τα λέμε.
5)Δες να δεις με πόσα πέφτουν,όχι πόσα πιάνουν .

Επέτρεψέ μου να'χω κάνει πολλά πράγματα με το ποδήλατο...ΔΕΝ λέω ότι είμαι κορυφαίος ποδηλάτης,ούτε καν γρηγορότερος από σένα(μιας και δε σε ξέρω),αλλά
μεγέθη που μετριούνται δεν μπορείς να τ'αμφισβητείς .Μετριούνται τόσο τα χλμ(που στο ξαναλέω είσαι λάθος) όσο και οι σωματικές βλάβες.

sniper
17/06/2008, 12:35
Η όλη κουβέντα μου θυμίζει εκείνα τα ανόητα αυτοκόλλητα που είχε βγάλει το περιοδικό ΜΟΤΟ και τα είχαν κολλήσει όλοι σε μηχανές και κράνη "Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται".....

Μόλις άρχισαν να βροντάνε κάτω αρχισαν σιγά, σιγά να τα αφαιρούν όλοι απο κράνη και μηχανές αφου καταλάβανε ότι το αστείο δεν είναι και πολύ επιτυχές.

Φίλε p@nos, σου εύχομαι να μην χρειαστείς ποτέ να διαπιστώσεις τι θα μπορουσες να έχεςι γλυτώσει φορώντας ένα καλοκαιρινό μπουφάν.....

TOLISTOLAROS
17/06/2008, 12:38
Απλά ρε sniper στενοχωριέμαι επειδή βλέπω νέα παιδιά να μην παραδέχονται την αλήθεια και να τα απίρνουν αψήφιστα σοβαρά και επικίνδυνα πράγματα...

byron
17/06/2008, 12:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Φίλε p@nos, σου εύχομαι να μην χρειαστείς ποτέ να διαπιστώσεις τι θα μπορουσες να έχεςι γλυτώσει φορώντας ένα καλοκαιρινό μπουφάν.....

Και πως θα μαυρίσουμε αν φοράμε καλοκαιρινό μπουφανάκι ρε sniper ; :look:

sniper
17/06/2008, 12:41
Απλά ρε sniper στενοχωριέμαι επειδή βλέπω νέα παιδιά να μην παραδέχονται την αλήθεια και να τα απίρνουν αψήφιστα σοβαρά και επικίνδυνα πράγματα...

Πάντα έτσι γίνεται.....

sniper
17/06/2008, 12:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Και πως θα μαυρίσουμε αν φοράμε καλοκαιρινό μπουφανάκι ρε sniper ; :look:

Αν πέσεις χωρίς μπουφάν, το μαύρισμα είναι εγγυημένο. :rolleyes: :uplate:

XJR_Billy
17/06/2008, 12:44
Υπάρχει και μιά παροιμία που λέει "ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ, ΝΑ Σ'ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ"...

Ο νοών νοείτο...

byron
17/06/2008, 12:49
Αν πέσεις χωρίς μπουφάν, το μαύρισμα είναι εγγυημένο. :rolleyes: :uplate:

Την ξαναβάζω για όσους δεν την είχαν δει εκεί που την είχα ποστάρει.

Η πτώση που έκανε τις ενισχύσεις έτσι ήταν max με 30-40 χλμ. :wave2:

133653

p@nos
17/06/2008, 13:04
ρε παιδια επειδη παει λιγο να ξεφυγει το θεμα, και εγω ηδη αρχιζω να φαινομαι κακος, θελω να σας πω οτι οσοι μπορειτε ας φορατε προστασιες, σιγουρα ειναι πολυ καλυτερο απο το να εισαι με καλοκαιρινα ρουχα.Οσοι παλι δε μπορειτε οπως εγω,τι να γινει.

@Σνιπερ:Αυτο που λεω ειναι οτι ειναι δυσκολο οταν θες να χρησιμοποιησεις τη μηχανη για πολυ μικρες αποστασεις(5χλμ) δε ειναι ευκολο να ντυνεσαι σαν αστακος,ειδικα τωρα το καλοκαιρι.Σιγουρα φανταζομαι τι θα γινει αν εχω μια πτωση με κοντομανικο και ελπιζω να μη χρειαστει ποτε να το βιωσω αυτο.

@byron: Το μαυρισμα με τη μηχανη ειναι πραγματικα αθλιο μιας και τα χερια κατω απο το μανικι ειναι μαυρα ενω το υπολοιπο σωμα ασπρο:lol: .Γι'αυτο μαυρισμα στις παραλιες.

@TOLISTOLAROS: Με το ποδηλατο τα 40χλμ τα πιανεις ευκολα με μερικες δυνατες πεταλιες,ειναι μετρημενο με ενα φιλο μου που ηταν με το μηχανακι(προφανως βαζοντας τις μεγαλες ταχυτητες σε mountain).Σκεψου οτι οταν τρεχεις σχετικα γρηγορα πας με περιπου 20 χλμ και καπου τοσο ειναι η ταχυτητα που πας με το ποδηλατο οταν κινησε σχετικα ηρεμα.Προφανως και τα χλμ δεν ειναι στραγαλια αλλα δε σου ειπα οτι πιανεις 140 με το ποδηλατο.Κανε μια βολτα και θα διαπιστωσεις τις ταχυτητες που σου λεω και κατα ποσο ανταποκρινοντε στην πραγματικοτητα.

Καλες βολτες παιδια τωρα το καλοκαιρι,και χωρις τουμπες κιολας απο κανεναν σας.Μακαρι να καταφερω να ερθω και στην ετησια, καποιους απο σας θα ηθελα να σας γνωρισω απο κοντα...

byron
17/06/2008, 13:20
Ιδού πως πηγαίνουν τα μέλη του moto.gr (και όχι μόνο) για μπάνιο (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1181976#post1181976) :D

sniper
17/06/2008, 13:22
ρε παιδια επειδη παει λιγο να ξεφυγει το θεμα, και εγω ηδη αρχιζω να φαινομαι κακος, θελω να σας πω οτι οσοι μπορειτε ας φορατε προστασιες, σιγουρα ειναι πολυ καλυτερο απο το να εισαι με καλοκαιρινα ρουχα.Οσοι παλι δε μπορειτε οπως εγω,τι να γινει.

.....

Δεν φαίνεσαι κακός.... φαίνεσαι ανόητος και συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό.

Το να κάνεις μια διαδρομή 5χλμ καλοκαίρι χωρίς μπουφάν είναι χαζό. Όπως κάνεις μια και φοράς το κράνος, κάνε μία και φόρα και το μπουφανάκι.... και ΓΑΝΤΙΑ! ΓΑΝΤΙΑ! ΓΑΝΤΙΑ! (ρώτα τον άλλο τον ΜΑΛΑΚΑΡΑ τον κινητή διαφήμιση τσιγάρων με το 636 να σου πει την γνώμη του).

Ξέρεις τι ωραία που είναι να πηγαίνεις χαλαρά κι όμορφα με το κρανάκι σου και το μπλουζάκι σου και να σκάσει πάνω στην κοιλιά σου ένας σκούρκος (αυτά τα δαιμονισμένα έντομα μαύρου/μπλε χρώματος με κεντρί μεγαλύτερο από την σάρισα των Μακεδόνων);

Α.... κι αν συρθείς με τον γυμνό ώμο πάνω στην άσφαλτο, θα δεις πως είναι τα οστά σου και οι συνδέσεις αυτών.... Μετά θα θες πλαστικές για να μην φαίνεται το αποκρουστικό αποτέλεσμα....

το ίδιο και ο/η συνεπιβάτης που μπορεί να έχεις επάνω.....

TOLISTOLAROS
17/06/2008, 13:34

@Σνιπερ:Αυτο που λεω ειναι οτι ειναι δυσκολο οταν θες να χρησιμοποιησεις τη μηχανη για πολυ μικρες αποστασεις(5χλμ) δε ειναι ευκολο να ντυνεσαι σαν αστακος,ειδικα τωρα το καλοκαιρι.Σιγουρα φανταζομαι τι θα γινει αν εχω μια πτωση με κοντομανικο και ελπιζω να μη χρειαστει ποτε να το βιωσω αυτο.

@byron: Το μαυρισμα με τη μηχανη ειναι πραγματικα αθλιο μιας και τα χερια κατω απο το μανικι ειναι μαυρα ενω το υπολοιπο σωμα ασπρο:lol: .Γι'αυτο μαυρισμα στις παραλιες.

@TOLISTOLAROS: Με το ποδηλατο τα 40χλμ τα πιανεις ευκολα με μερικες δυνατες πεταλιες,ειναι μετρημενο με ενα φιλο μου που ηταν με το μηχανακι(προφανως βαζοντας τις μεγαλες ταχυτητες σε mountain).Σκεψου οτι οταν τρεχεις σχετικα γρηγορα πας με περιπου 20 χλμ και καπου τοσο ειναι η ταχυτητα που πας με το ποδηλατο οταν κινησε σχετικα ηρεμα.Προφανως και τα χλμ δεν ειναι στραγαλια αλλα δε σου ειπα οτι πιανεις 140 με το ποδηλατο.Κανε μια βολτα και θα διαπιστωσεις τις ταχυτητες που σου λεω και κατα ποσο ανταποκρινοντε στην πραγματικοτητα.

Καλες βολτες παιδια τωρα το καλοκαιρι,και χωρις τουμπες κιολας απο κανεναν σας.Μακαρι να καταφερω να ερθω και στην ετησια, καποιους απο σας θα ηθελα να σας γνωρισω απο κοντα...
Αν η ταχύτητα απ'τα 20 πάει στα 40 η Κινητική Ενέργεια (δηλ αυτή που πρέπει ν'απορροφήσει η απολλώνεια κορμάρα)4πλασιάζεται. (Εκινητική=(1/2)*u^2).
Έχεις συναίσθηση για το τί ποσά μιλάμε;
Στο ξαναλέω αφού επιμένεις πέσε με 30 και t-shirt να δεις πως θα γίνεις...(μη το κάνεις,δε το λέω ως προτροπή...)

TOLISTOLAROS
17/06/2008, 13:47

8 στις 10 πτώσεις γίνονται σε ακτίνα 3χλμ απ'το σπίτι μας.Εκτός κι αν το αμφισβητείς και αυτό....

devil's animal
17/06/2008, 13:57
Δεν φαίνεσαι κακός.... φαίνεσαι ανόητος και συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό.

Το να κάνεις μια διαδρομή 5χλμ καλοκαίρι χωρίς μπουφάν είναι χαζό. Όπως κάνεις μια και φοράς το κράνος, κάνε μία και φόρα και το μπουφανάκι.... και ΓΑΝΤΙΑ! ΓΑΝΤΙΑ! ΓΑΝΤΙΑ! (ρώτα τον άλλο τον ΜΑΛΑΚΑΡΑ τον κινητή διαφήμιση τσιγάρων με το 636 να σου πει την γνώμη του).

Ξέρεις τι ωραία που είναι να πηγαίνεις χαλαρά κι όμορφα με το κρανάκι σου και το μπλουζάκι σου και να σκάσει πάνω στην κοιλιά σου ένας σκούρκος (αυτά τα δαιμονισμένα έντομα μαύρου/μπλε χρώματος με κεντρί μεγαλύτερο από την σάρισα των Μακεδόνων);

Α.... κι αν συρθείς με τον γυμνό ώμο πάνω στην άσφαλτο, θα δεις πως είναι τα οστά σου και οι συνδέσεις αυτών.... Μετά θα θες πλαστικές για να μην φαίνεται το αποκρουστικό αποτέλεσμα....

το ίδιο και ο/η συνεπιβάτης που μπορεί να έχεις επάνω.....

αυτο ειναι τα χερι μου μετα απο αυτη την πτωση (http://www.youtube.com/watch?v=HQMRBv_q_4g) με περιπου 40-50χλμ!
τον κωλο μου δεν στον δειχνω!:lol: :lol: :lol:

προσεξε οτι σηκωνομαι σχεδον αμεσως και δεν σερνομαι για μετρα....:rolleyes:

133672

devil's animal
17/06/2008, 13:58

και αλλη μια...

133673

p@nos
17/06/2008, 14:03
Αν η ταχύτητα απ'τα 20 πάει στα 40 η Κινητική Ενέργεια (δηλ αυτή που πρέπει ν'απορροφήσει η απολλώνεια κορμάρα)4πλασιάζεται. (Εκινητική=(1/2)*u^2).
Έχεις συναίσθηση για το τί ποσά μιλάμε;
Στο ξαναλέω αφού επιμένεις πέσε με 30 και t-shirt να δεις πως θα γίνεις...(μη το κάνεις,δε το λέω ως προτροπή...)

Βασικα αναμεσα στον τυπο που εδωσες παρεμβαλετε και μια μαζα την οποια καποιος την εφαγε:D .

Και συνηθως σε αυτους τους τυπους χρησιμοποιουμε τιμες σε SI οποτε η ταχυτητα δεν ειναι ακριβως
τα νουμερα που εδωσες, δηλ 20 και 40 αλλα 7 και 14m/s.

Αλλα και παλι ειναι πολυ μπακαλιστικο να υπολογισεις την ενεργεια που θα δεχτει το σωμα μιας και οι τυποι αυτοι εφαρμοζοντε πλεον σε πολυ απλα προβληματα.Ασε κιολας που ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν αποροφα αυτη την ενεργεια το σωμα μιας και εχει κινητηκη ενεργεια οταν πεφτει και δε μετατρεπετε ολη σε τριβη.Αυτο θα γινοταν(θεωρητικα) αν εσκεγες με αυτη την ταχυτητα πανω σε τοιχο, η περιπτωση που θα λαμβανες το μεγαλυτερο ποσο ενεργειας και οχι ολο, που οπως καταλαβαινεις εχει τεραστια διαφορα απ'το να συρθεις στο δρομο.

sniper
17/06/2008, 14:06
Βασικα αναμεσα στον τυπο που εδωσες παρεμβαλετε και μια μαζα την οποια καποιος την εφαγε:D .

Και συνηθως σε αυτους τους τυπους χρησιμοποιουμε τιμες σε SI οποτε η ταχυτητα δεν ειναι ακριβως

Αλλα και παλι ειναι πολυ μπακαλιστικο να υπολογισεις την ενεργεια που θα δεχτει το σωμα μιας και οι τυποι αυτοι εφαρμοζοντε πλεον σε πολυ απλα προβληματα.Ασε κιολας που ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν αποροφα αυτη την ενεργεια το σωμα μιας και εχει κινητηκη ενεργεια οταν πεφτει και δε μετατρεπετε ολη σε τριβη.Αυτο θα γινοταν(θεωρητικα) αν εσκεγες με αυτη την ταχυτητα πανω σε τοιχο, η περιπτωση που θα λαμβανες το μεγαλυτερο ποσο ενεργειας και οχι ολο, που οπως καταλαβαινεις εχει τεραστια διαφορα απ'το να συρθεις στο δρομο.

Δες τις φωτό από πάνω κι άσε τις θεωρητικές παπαριές!

Daemon
17/06/2008, 14:11
Γιατι ολο αυτο μου θυμηζει ενα σιτε στο ιντερνετ που λεει να μην φοραμε κρανος γιατι κανει κακο και το "εξηγει" κιολας με "επιστημονικες" μελετες?

XJR_Billy
17/06/2008, 14:11
Ρε παιδιά, εξελίχθηκε πολύ η κουβέντα...

Γράφετε σε απλά Ελληνικά για μας τους μη μαθηματικούς...

Ε=Mc2, τετραγωνικές ρίζες, συνημίτονα...

Αν κάποιος δεν σέβεται τον εαυτό του και τους δικούς του που θα τον νταντεύουνε και θα του φέρνουνε τσαγάκια με παυσίπονα όταν του αλλάζουν τις γάζες με το Betadin και θα του βάφουν άσπρο το χέρι με το Pulvo...

Ε, αφήστε τον!

Είναι άξιος της μοίρας του...

Άντε, και με χωρίς κράνος...

p@nos
17/06/2008, 14:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από Daemon
Γιατι ολο αυτο μου θυμηζει ενα σιτε στο ιντερνετ που λεει να μην φοραμε κρανος γιατι κανει κακο και το "εξηγει" κιολας με "επιστημονικες" μελετες?

πολυ κακως, δεν ειπε κανεις οτι δεν πρεπει να φοραμε εξοπλησμο,ουτε προσπαθησε να το εξηγησει με επιστημονικο τροπο

Δες τις φωτό από πάνω κι άσε τις θεωρητικές παπαριές!

Οι θεωρητικές παπαριές εχουν σκοπο να πεισουν οτι δε μπορεις να υπολογισεις το τι θα παθεις αν πεσεις με τη μηχανη,διοτι απλα ειναι πρακτικα ΑΔΥΝΑΤΟ!

Μπορει 2 ατομα υπο ιδιες συνθηκες να εχουν ιδιο ατυχημα και τα τραυματα τους να ειναι τελειως διαφορετικα,οπως επεισης μπορει ο νας να μη χτυπησει καθολου και ο αλλος να τραυματιστει βαρια.

Απλα προσπαθησα να το εξηγησω στον TOLISTOLAROS στην ιδια ''γλωσσα'' που χρησιμοποιησε.

Και νομιζω οτι εφτασε η ωρα να αποχωρισω σιγα-σιγα απο τη συζητηση,μιας και πλεον εχει χασει αυτο τον χαρακτηρα.

fan
17/06/2008, 15:25

Οχι ρε, δεν το ήξερες? Τα ζεστα ρευματα σε ανεβάζουν ψηλά!!!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

vangelis 64
17/06/2008, 15:35

Μπορει 2 ατομα υπο ιδιες συνθηκες να εχουν ιδιο ατυχημα και τα τραυματα τους να ειναι τελειως διαφορετικα,οπως επεισης μπορει ο νας να μη χτυπησει καθολου και ο αλλος να τραυματιστει βαρια.
Πράγματι,μπορεί.Το σίγουρο είναι πως θα χτυπήσουν κι οι δύο ρε Πάνο,το κερατό μου μέσα!

TOLISTOLAROS
17/06/2008, 16:20

Τη μάζα όντως τηνέφαγα!Και χωρίς αυτή τετραπλασιάζεται πάντως
Ο τύπος ισχύει είτε μιλάμε για km/h είτε για m/sec,απλά το νούμερο στο τέλος δεν είναι το ίδιο.
Η αναλογία 1/4 ισχύει,κάνε τη διαίρεση και θα δεις :) :) :) :)

Και το ότι κάποιος με τα ίδια χλμ μπορεί να φανεί πιο κωλόφαρδος και να μην πάθει πολλές ζημιές δε λέει κάτι.....
Και στο ξαναλέω:έχεις πέσει έστω και με 15km/h από mountain bike;;;Εννοώ πάνω σε άσφαλτο;Εννοώ τη στιγμή της πτώσης 15km/h.Δε νομίζω...ευτυχώς

ΥΓ:Αν στην κοντινή βολτίτσα σου αποφασίσεις να πας για και καφεδάκι τί θα πεις;"Μισό λεπτό να γυρίσω σπίτι να ντυθώ κανονικά;"Ή δε το'χεις κάνει ποτέ(καφέ στα καπάκουα;)

mikios400
17/06/2008, 17:04
μάγκες και μάγκισσες, για να μην τα πολυλογώ, η μεγαλύτερη μλκία με το έγκαυμα είναι ότι δε θα μπορείς για 3-4 εβδομάδες τουλάχιστον να βγεις στον ήλιο ή να κάνεις μπάνιο στη θάλασσα! Εγώ το καλοκαιράκι μου κ τα μπάνια μου δεν τα αλλάζω με τίποτα στον κόσμο! :D

πέραν τούτου, έχω χάσει 2 φίλους από το γυμνάσιο που μεν φορούσαν ΠΑΝΤΑ κράνος, εκτός σε μια διαδρομή 500 μέτρα από το σπίτι τους ο ένας κ λίγο παραπάνω ο άλλος. Κ τους 2 χτύπησε αμάξι με ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ χιλιόμετρα κ ο ένας χτύπησε στο καπό κ ο άλλος πέφτοντας βλακωδώς στο κράσπεδο του πεζοδρομίου... να'στε καλά μάγκες όπου κ να'στε τώρα!

μια κ το'φερε η κουβέντα, πρόσφατα μιλούσα μ'ένα φίλο που ενδιαφερόταν να αγοράσει την παλιά μου μοτο. Εκεί που τα λέγαμε τον ρώτησα αν θα φοράει κράνος, αλλά "σιγά μη χαλάσω το μαλλί". Ε δεν του την δίνω! Να παει να σκοτωθεί με αλλουνού το μηχανάκι, κ ας μην το πουλήσω εγώ ποτέ μου! :nono:

Υ.Γ.
γειά σύντεκνε MikeG, σε βρίσκω σωστό σε όλα!

p@nos
17/06/2008, 17:58
Τη μάζα όντως τηνέφαγα!Και χωρίς αυτή τετραπλασιάζεται πάντως
Ο τύπος ισχύει είτε μιλάμε για km/h είτε για m/sec,απλά το νούμερο στο τέλος δεν είναι το ίδιο.
Η αναλογία 1/4 ισχύει,κάνε τη διαίρεση και θα δεις :) :) :) :)

Και το ότι κάποιος με τα ίδια χλμ μπορεί να φανεί πιο κωλόφαρδος και να μην πάθει πολλές ζημιές δε λέει κάτι.....
Και στο ξαναλέω:έχεις πέσει έστω και με 15km/h από mountain bike;;;Εννοώ πάνω σε άσφαλτο;Εννοώ τη στιγμή της πτώσης 15km/h.Δε νομίζω...ευτυχώς

ΥΓ:Αν στην κοντινή βολτίτσα σου αποφασίσεις να πας για και καφεδάκι τί θα πεις;"Μισό λεπτό να γυρίσω σπίτι να ντυθώ κανονικά;"Ή δε το'χεις κάνει ποτέ(καφέ στα καπάκουα;)

Nai βρε το ξερω οτι ειναι 4 φορες η αναλογια μια και η ταχυτητα ειναι στο τετραγωνο οποτε αμα διπλασιασεις την ταχυτητα λογω του τετραγωνου γινεται 4 αλλα επρεπε καπως να το παιξω εξυπνος:lol: :lol: :lol:

Και για το δευτερο σκελος, εχω πεσει απο mountain σε δρομο με ταχυτητα αρκετα μεγαλυτερη απο τα 15 χλμ:D ...

Πανικοβλητος γυρισα αμεσως σπιτι μου για να μπαλωσω τα ''τραυματα του πολεμου'':bigcry:

TOLISTOLAROS
18/06/2008, 01:53
Nai βρε το ξερω οτι ειναι 4 φορες η αναλογια μια και η ταχυτητα ειναι στο τετραγωνο οποτε αμα διπλασιασεις την ταχυτητα λογω του τετραγωνου γινεται 4 αλλα επρεπε καπως να το παιξω εξυπνος:lol: :lol: :lol:

Και για το δευτερο σκελος, εχω πεσει απο mountain σε δρομο με ταχυτητα αρκετα μεγαλυτερη απο τα 15 χλμ:D ...

Πανικοβλητος γυρισα αμεσως σπιτι μου για να μπαλωσω τα ''τραυματα του πολεμου'':bigcry:
Τότε κάνε το εξής πείραμα:
Ανέβα σε διάδρομο γυμναστηρίου και ρύθμισέ τον στα 15χαω.Πες σ'ένα φίλο σου να τραβήξει απροειδοποιήτα το σκοινί... Άντε ντε,τι περιμένεις;Κάντο και πες μας!!!!!!!
Φαντάσου να μην είχες το πλαστικό πάνελ του διαδρόμου όπου θ'απλώσεις τα χέρια σου αλλά σαβουριάζεσαι από ύψος 70 πόντων στην άσφαλτο...
1)Έχω χάσει έναν πρώην μαθητή μου απ το ΤΕΕ που έπεσε σχεδόν σταματημένος
2)Άλλοι 2 απ'το ίδιο ΤΕΕ έχουν τρελλά εγκαύματα από ηλίθια πεσίματα μέσα στο χωριό τους.
3)Φίλος μου ζητάς έπεσε με το πολύ 20 κι επειδή δε το'χε δεμένο το κράνος...ΠΕΘΑΝΕ.
4)Ξάδερφός μου που δεν το φορούσε επειδή ήταν Σαββατόβραδο χτύπησε το κεφάλι κάτω(ΑΦΟΎ ΜΙΑ ΜΑΛΆΚΩ ΤΟΝ ΈΡΙΞΕ) και...ΠΕΘΑΝΕ

Οπότε φιλαράκο άστο...
ΥΓ:Κανείς δε σου κάνει κύρηγμα,απλά μάθε πως:
α)ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΔΕΡΜΑ,ΟΥΤΕ ΚΟΡΜΙ ΟΥΤΕ BALLS OF STEEL...όλα σάρκα είναι γαμώ τη μπουτάνα
β)Αν με ρωτήσεις γιατί μου τα ξαναλές είναι γιατί δεν μπορώ να βλέπω νέα παιδιά να νομίζουν ότι είναι άτρωτα...έμμεσα αυτό κάνεις,3 μαθητές μου σε 2 χρόνια είναι σκατά...αν δουλεύεις με παιδιά πονάει...
γ)Δεν έχεις αίσθηση της ταχύτητας,σαφώς και δεν έχεις πέσει σε άσφαλτο με περισσότερα από 15...ειδικά για mountain bike δεν υπάρχουν και πολλοί που μπορούν να μου πουν πολλά,για μηχανές ναι ,υπάρχουν πάρα πολλοί....Τα mountain σκηνικά που έκανα μαζί με φίλο μου ελάχιστοι τα'χουν καν σκεφτεί...Άσε τα εικονίδια με τα δάκρυα,το πρότυπο του Ράμπο που οδηγά χύμα και όταν πέφτει δεν κάνει μιμί δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ...

TROOPER
18/06/2008, 06:56
Τότε κάνε το εξής πείραμα:
Ανέβα σε διάδρομο γυμναστηρίου και ρύθμισέ τον στα 15χαω.Πες σ'ένα φίλο σου να τραβήξει απροειδοποιήτα το σκοινί... Άντε ντε,τι περιμένεις;Κάντο και πες μας!!!!!!!
Φαντάσου να μην είχες το πλαστικό πάνελ του διαδρόμου όπου θ'απλώσεις τα χέρια σου αλλά σαβουριάζεσαι από ύψος 70 πόντων στην άσφαλτο...
1)Έχω χάσει έναν πρώην μαθητή μου απ το ΤΕΕ που έπεσε σχεδόν σταματημένος
2)Άλλοι 2 απ'το ίδιο ΤΕΕ έχουν τρελλά εγκαύματα από ηλίθια πεσίματα μέσα στο χωριό τους.
3)Φίλος μου ζητάς έπεσε με το πολύ 20 κι επειδή δε το'χε δεμένο το κράνος...ΠΕΘΑΝΕ.
4)Ξάδερφός μου που δεν το φορούσε επειδή ήταν Σαββατόβραδο χτύπησε το κεφάλι κάτω(ΑΦΟΎ ΜΙΑ ΜΑΛΆΚΩ ΤΟΝ ΈΡΙΞΕ) και...ΠΕΘΑΝΕ

Οπότε φιλαράκο άστο...
ΥΓ:Κανείς δε σου κάνει κύρηγμα,απλά μάθε πως:
α)ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΔΕΡΜΑ,ΟΥΤΕ ΚΟΡΜΙ ΟΥΤΕ BALLS OF STEEL...όλα σάρκα είναι γαμώ τη μπουτάνα
β)Αν με ρωτήσεις γιατί μου τα ξαναλές είναι γιατί δεν μπορώ να βλέπω νέα παιδιά να νομίζουν ότι είναι άτρωτα...έμμεσα αυτό κάνεις,3 μαθητές μου σε 2 χρόνια είναι σκατά...αν δουλεύεις με παιδιά πονάει...
γ)Δεν έχεις αίσθηση της ταχύτητας,σαφώς και δεν έχεις πέσει σε άσφαλτο με περισσότερα από 15...ειδικά για mountain bike δεν υπάρχουν και πολλοί που μπορούν να μου πουν πολλά,για μηχανές ναι ,υπάρχουν πάρα πολλοί....Τα mountain σκηνικά που έκανα μαζί με φίλο μου ελάχιστοι τα'χουν καν σκεφτεί...Άσε τα εικονίδια με τα δάκρυα,το πρότυπο του Ράμπο που οδηγά χύμα και όταν πέφτει δεν κάνει μιμί δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ...

+1000!!!

well said !!!

και μη ξεχναμε οτι διαβαζει και κοσμος αδαης με το αντικειμενο και με τετοιες αποψεις προβαλονται λαθος προτυπα.