View Full Version : Η ακραπα μου πεταει τα περτσινια
Kateme640
25/06/2008, 00:55
Γεια σε ολη την αλητοπαρεα με τα ΚΤΜ και οχι μονο. Εχω ενα adv.640 '03 το οποιο εχω αγορασει περσυ τον Ιανουαριο με ακραποβιτς. Η ωραια αυτη εξατμιση εχει μια κακια συνηθεια να σπαει τα περτσινια της (ή μηπως ειναι περτσινια, τεσπα). Κατα καιρους της βαζω καινουργια και πιο χοντρα αλλα το σκυλι το μαυρο τα σπαει και αυτα :mad: Ειναι τα περτσινια που βρισκονται στο μπροστα μερος του τελικου και συνδεουν με το λαιμο.Το καλυτερο ηταν σημερα το πρωι πηγαινοντας δουλεια, μετα απο μια "καλη" εκκινηση απο φαναρι ετσι για να ανοιξει λιγο το ματι :hypnotize ακουω την ακραπα να κανει εναν αγνωστο θορυβο και τι να δω, το τελικο της εξατμισης στηριζεται μονο απο το δακτυλιδι που την κραταει. Τα περτσινια εχουν φυγει ολα. Ζαλιστηκα. Ο μηχανικος μου στη Θεσ/νικη αφου μου εχει περασει και αυτος κανα 2 περτσινια κατα καιρους, εχει σηκωσει τα χερια ψηλα και μου λεει να παω σε εξατμισά χωρις να εχει να μου συστησει κανεναν. Ρωτησα σε εναν γνωστο γνωστου και μου ειπε οτι δεν πιανει μηχανες το μονο που μπορει να κανει ειναι να την "πονταρει" να την κολλησει κατι τετοιο. Πριν το παω καπου στα τυφλα ή κανω καμια πατατια μπορει κανεις να μου πει καμια γνωμη;
Mια που είσαι θεσσαλονίκη, άν δε βρείς κάτι κεντρικά, μπορείς να ρωτήσεις στη Μotosport (http://www.motosport.gr/) άν μπορεί να την κοιτάξει. Το θέμα είναι οτι βρίσκεται στη Βι.Πε. Σίνδου..
Αλουμινένιε είναι τα πιό συνηθισμένα αλλά υπάρχουν και ανθεκτικότερα για θάλασσα, δεν ξέρω και τί άλλο. Δεν ρωτάς σε κανένα καλό μαγαζί για πιό ανθεκτικό υλικό;
2 τινά, ή θα βάλεις λίγο μεγαλύτερα ανοξείδωτα πριτσίνια ή την κολλάς και ξεμπερδεύεις...
ειναι συνηθισμένο σε μονοκιλυνδρα λογω του μπαμ που έχουν να ξεκατινιάζουν τις εξατμισεις και γι αυτό δεν χρειάζονται σχετικα μαλακα υλικα τυπου καρμπον κλπ
Black Mamba
25/06/2008, 08:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Stabak
2 τινά, ή θα βάλεις λίγο μεγαλύτερα ανοξείδωτα πριτσίνια ή την κολλάς και ξεμπερδεύεις...
ειναι συνηθισμένο σε μονοκιλυνδρα λογω του μπαμ που έχουν να ξεκατινιάζουν τις εξατμισεις και γι αυτό δεν χρειάζονται σχετικα μαλακα υλικα τυπου καρμπον κλπ
Τα περτσινια μπορει να κοβονται και απο τους κραδασμους.
Αν παει για κολληση πρεπει να βρει μαστορα που να μπορει και να ξερει
να κολλαει τιτανιο...:smokin:
Παντως ειναι το πιο σιγουρο απο αποψη αντοχης αλλα ξεχνας την αλλαγη του
μονωτικου οταν φθαρει.:bigcry:
Kateme640
25/06/2008, 15:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από black mamba
Τα περτσινια μπορει να κοβονται και απο τους κραδασμους.
Αν παει για κολληση πρεπει να βρει μαστορα που να μπορει και να ξερει
να κολλαει τιτανιο...:smokin:
Παντως ειναι το πιο σιγουρο απο αποψη αντοχης αλλα ξεχνας την αλλαγη του
μονωτικου οταν φθαρει.:bigcry:
Αυτο σκεφτηκα και εγω θα κοιταξω να βαλω οσο πιο χοντρα περτσινια με παιρνει και αν υπαρχουν πιο ανθεκτικα και θα αφησω την κολληση ως την τελευταια εναλλακτικη. Θα σας ενημερωσω για τις εξελιξεις. Ευχαριστω για το χρονο σας και καλες βολτες:smilea:
Kateme640
06/07/2008, 16:31
Τελικα το προβλημα ηταν ο υαλοβαμβακας ο οποιος ειχε φθαρει και ειχε μαζευτει προς την αποληξη της εξατμισης προκαλωντας πιεση και γι αυτο πετουσε και τα περτσινια. Μετα απο αλλαγη του υαλοβαμβακα ολα καλα, και ακουγεται σαν καινουργια..:smilea: Και αλλο κακο να μη μας βρει :beer:
Καλες βολτες!