View Full Version : Διαφορα Street μηχανων με enduro
καλησπερα...παρακαλω πολυ μην με παρεξηγησει κανεις τωρα μαθαινω...ευχαριστω..
θα ηθελα να μου επισημανεται τις βασικες διαφορες... street μηνανων με enduro...τα + και τα - της υποθεσης....μοτερ....και γιατι τοση πολες χιλιαδες στροφες στις street..
ευχαριστω και παλι!
Διαδρομές αναρτήσεων και διαφορετική φιλοσοφία κινητήρα που επιζητεί ροπές σε υψηλές στροφές.
ΥΓ Το ΧΤ δεν είναι enduro.
τι ειναι ?δεν μου ειπες ομως?
Steve_athens
06/07/2008, 22:06
Λοιπον εχουμε κ λεμε τα + των street:πολυστροφα,υψηλες τελικες,πολλα αλογα,πιο ανετα για μεγαλες διαδρομες τα - :υψηλη καταναλωση καυσιμου,υψηλο κοστος συντηρησης,οχι πολυ καλη ικανοτητα ελιγμων στην κινηση,δεν εχουν ροπη χαμηλα,οχι τοσο ευκολοδηγητα για νεο οδηγο,δεν πατανε χωμα
enduro: τα + τους:πηγαινουν χωμα,πολy καλοι ελιγμοι μεσα στη πολη,χαμηλη καταναλωση,χαμηλη συντηρηση,ροπη απο χαμηλα,πιο ευκολοδηγητα για νεο οδηγο
τα -:δεν ειναι πολυστροφα,χαμηλοτερες τελικες απο τα street,λιγοτερα αλογα,συνηθως κραδασμοι στις χαμηλες στροφες(αν ειναι μονοκυλινδρα αισθητοι,στους δικυλινδρους ελαχιστοι)
αυτα ειναι τα πολυ βασικα για τις κατηγοριες(αν ξεχασα κατι διορθωστε με)
το ΧΤΧ ειναι super motard ενω το ΧΤR on-off/enduro
Με την ευκαιρία της ...απορίας του άψογου θα σας χαιρετήσω και εγώ στο forum.
Οδηγω κάμποσα χρόνια μοτοσυκλέτα με αρκετά χιλιόμετρα στην πλάτη μου. Ξεκίνησα στα 20 με ένα bandit 400, ένα μικρό πέρασμα από Transalp, 6 χρόνια με Africa 650, 4 χρόνια με το fazer και τώρα.... Adventure.
Δεν κατατάσω το Transalp και το Africa στα εντούρο όπως σωστά είπε ο προ...γράψας, και για το KTM δεν μπορώ να εκφράσω ακόμα άποψη γιατί θα τα παραλάβω από εβδομάδα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.(Που μπλέξαμε ρε stavrogin :D ??)
Όσον αφορά τώρα την απορία του φίλου μας.
Εάν η απορία σου αφορά την τεχνολογία των κινητήρων τότε οι διαφορές είναι σημαντικές.
Καλύτερα όμως και εάν θες πραγματικά να αρχίσεις να μαθαίνεις έννοιες όπως ταχύτητα, ιπποδύναμη, ροπή στρέψης κλπ, ρίξε μια ματιά σε κάτι τέτοιο,
http://www.robotpig.net/automotive/thrust_01.php
ή καλύτερα πάρε ένα βιβλίο :eyepop:
Ο λόγος που έχουν διαφορές είναι γιατί οι αναβάτες των street θέλουν απεγνωσμένα γκάζι, ενώ των εντούρο θέλουν....φίλτρα αέρος για τη σκόνη.
Τα + και τα - είναι σχετικά για τον καθένα μας. Λατρεύω να οδηγώ σε στροφιλίκια με ένα καλοστημένο μηχανάκι με φρενάρες και ελάχιστη κάλυψη από τον αέρα και εκείνη τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει ούτε η κατανάλωση, ούτε ότι φτάνω στον προορισμό μου σαν τελικό S από το σκύψιμο. Εκείνη την ώρα κάνω κάτι που με τσιτώνει, με ευχαριστεί , με γεμίζει και είμαι εγώ....
Όταν οδηγώ τις ...χωμάτινες, απολαμβάνω την διαδρομή, την επαφή με το βουνό κυρίως, τις όμορφες και λές γραμμές οδήγησης, την δυνατότητα να κινηθώ σε μέρη δύσβατα για τους άλλους και να στήσω τη σκηνή μου, τον συνεπιβάτη (που δεν θα γκρινιάζει) και πολλά άλλα
Και τις δύο κατηγορίες σου εύχομαι να έχεις τη δυνατότητα να ανακαλύψεις στην μοτοσυκλετιστική σου πορεία.
Ο μοτοσυκλετισμός είναι άποψη. Οι μοτοσυκλετες είναι το μέσο.
Αν μιλάμε για αρχική επαφή με τον χώρο, μετακινήσεις εντός πόλεως και οικονομικές φύσεως θέματα, τότε ΧΤ.
Αν η κουβέντα πάει αλλού τότε υπάρχουν αρκετά θέματα προς συζήτηση.
Πάντα το κεφάλι μέσα στο κράνος και το μυαλό μέσα στο κεφάλι.
Φιλικά
Το εντουρο ειναι ενα μηχανακι που εξ' ορισμου δουλευει στα χαμηλα [υπαρχουν κι εξαιρεσεις] κι αυτο το κανει ιδανικο συνεργατη για τις καθημερινες μετακινησεις στα αστικα κεντρα. Εχει χαμηλη καταναλωση, ροπη απο τα χαμηλα, το υψος του καθιστα τον οδηγο σε θεση να μπορει να βλεπει τις κινησεις αλλων οχηματων και το λεπτο του παχος σε συνδυασμο με την τοποθετηση των καθρεπτων του επιτρεπουν να ελλισσεται ανετα. Εκει ομως που ειναι βασιλιας ειναι οι ερασιτεχνικες ειδικες. Δηλαδη χωμα, λοφισκοι, λασπη αλλα σε χαλαρους ρυθμους χωρις το πουσσαρισμα που επιβαλλει ενας αγωνας.
Το street εξ' ορισμου ειναι πολυστροφο σε σχεση με ενα εντουρο [κι εδω υπαρχουν εξαιρεσεις φυσικα]. Το χαμηλο του υψος το καθιστα βασιλια στους ανοιχτους δρομους μιλωντας παντα για ενα οχημα που δεν εχει επιδοσεις ss. Η καταναλωση των street ποικιλλει παντως θα ηταν ασφαλες να πουμε οτι η χαμηλοτερη καταναλωση πολη για εντος πολης διαδρομες που θα δεις σ' ενα street θα ειναι η υψηλοτερη που θα συναντησεις σ' ενα εντουρο.
Σε εκτος πολης διαδρομες και παντα σε ασφαλτο επιπεδου εθνικων οδων το street αποδιδει γραμμικα, κινειται με σταθεροτητα και ανεση, τη στιγμη που το εντουρο θα σε κουρασει [δεν τα φτιαχνουν αντικραδασμικα γμτ :D ] και στον πρωτο αερα θα ειναι φτερο στον ανεμο. Οταν ομως η ασφαλτος γινει κακοτραχαλη [επαρχιακο δικτυο] το εντουρο θα βυζαξει στο εδαφος και δε θα σε απογοητευσει. Επισης σε περιοχες οπως ο Ταυρος, ο Ρεντης κλπ το εντουρο θα σε βγαλει ασπροροσωπο καθως ευκολα θ' αποφυγεις τις λακουβες κι αν πεσεις και σε καμια μικρη δε θα χασει ευκολα τη σταθεροτητα του.
Την ανεση ομως ταξιδι ακομα και σε μεγαλες ταχυτητες που θα σου προσφερει το street δε θα το βρεις σε κανενα εντουρο.
Εν κατακλειδει, μεσα στην πολη το εντουρο ειναι κατι σαν το παπι σου. Δε σπαει, δε χαλαει, εχει χαμηλη συντηρηση και καταναλωση και η ροπη την οποια βγαζει απ' τα χαμηλα ευνοει συνθηκες φορτωματος. Το street μεσα στην πολη ελλισσεται δυσκολοτερα αλλα σε καθε περιπτωση παρεχει ανεση στον οδηγο και λιγα ειναι τα μηχανακια που δεν παρεχουν εφαμιλλη ανεση και στο συνεπιβατη. Στα ταξιδια το χαμηλο υψος και οι επιδοσεις το καθιστουν ιδανικο συντροφο σε χαλαρες βολτες η και σε πουσσαρισμα και οι καταναλωσεις ειναι χαμηλες σχετικα.
Παραδειγμα προς αποφυγην ειναι τα μηχανακια τυπου δρ Τζεκιλ και Μρ Χαιντ η αλλιως διεστραμμενα κοινως βλεπε ΜΤ :rotflmao: :a08:
Δεν μου απαντησε καποιος το xt δεν ειναι εντουρο? και τι ειναι?
Το ΧΤ ειναι on-off
Τωρα να σου εξηγησουμε τη διαφορα μεταξυ street και εντουρο ειναι παρα πολυ δυσκολο και ηδη τα παιδια που παραπανω προσπαθησαν να σου εξηγησουν εχουν γραψει αρκετα λαθη..
Καλα συγνωμη που ρωτησα...τοτε θα παω να παρω κανα βιβλιο για να μαθω..!τι διαφορα ον-οφ και την διαφορα...με τα street!
dirtbird
07/07/2008, 10:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από apsogos
Καλα συγνωμη που ρωτησα...τοτε θα παω να παρω κανα βιβλιο για να μαθω..!τι διαφορα ον-οφ και την διαφορα...με τα street!
όλα ίδια είναι φιλαράκι......:rolleyes: :rolleyes:
peskandritsos
07/07/2008, 11:14
Καλα συγνωμη που ρωτησα...τοτε θα παω να παρω κανα βιβλιο για να μαθω..!τι διαφορα ον-οφ και την διαφορα...με τα street! Καλυτερα την διαφορα ον με οφ.:D
Δεν μου απαντησε καποιος το xt δεν ειναι εντουρο? και τι ειναι?
Αρχικά δημιουργήθηκε από Steve_athens
το ΧΤΧ ειναι super motard ενω το ΧΤR on-off/enduro
Εγω νομιζω οτι σου απαντησε. Μην το παιρνεις προσβλητικα που σου ειπε να παρεις κανενα βιβλιο.
Στην τελικη, το ερωτημα εχει και αντικειμενικη χροια και υποκειμενικη. Κανε test ride ενα ΧΤΧ, ενα ΧΤR, ενα KLE κι ενα CBF κι αποκομμισε μια προσωπικη αποψη.
Δεν σου είπα να πάρεις βιβλίο φίλε μου για να βρεις τη διαφορά εντούρο με street.
Η αναφορά στο βιβλίο και το λινκ που σου έγραψα είναι γιατί νόμισα ότι ήθελες να μάθεις τεχνολογικές διαφορές των δύο τύπων μηχανών μιας και μίλησες για χιλιάδες στροφές, μοτέρ κλπ , και για να βρεις τη διαφορά σε κατί πρέπει πρώτα να γνωρίζεις πώς λειτουργεί και για ποια χρήση προορίζεται.
Το ΧΤ λοιπόν ανήκει στην κατηγορία των ψευδοεντούρο ή αλλιώς on/of μιας και βλέπω ότι μάλλον μόνο αυτό σε ενδιαφέρει.
Καλές βόλτες από εμένα και sorry που ασχολήθηκα
Enduro......
Κοίτα παρακάτω.....
135965
Και να αναδύεται ένα enduro μηχανάκι....
:a014:
135966
δεν καταλαβαινω εδω μεσα τι γινεται.?δεν θελω να παρεξηγηθω με κανεναν εδω μεσα.....ζητω την βοηθεια σας και μονο...αν ειναι ο καθενας να πουλαει και τσαμπουκα...επειδη δεν γνωριζουμε...καποια πραγματα,να μας ενημερωσετε! ευχαριστω πολυ!
και ποιος ειναι ο κυριος αυτος που θα πει το xt που ειναι θρυλος ....(ψευτοεντουρο) αν ειναι δυνατον...!
Πρωτα απ' ολα, ο μονος που εχει ερριστικο υφος εισαι εσυ. Προσπαθησαμε με τρεις λεξεις να σου εξηγησουμε κατι για το οποιο υπαρχουν πολλες αποψεις τοσο αντικειμενικες οσο και υποκειμενικες. Ειναι προφανες οτι ενδιαφερεσαι για το ΧΤ. Επομενως, δεν καταλαβαινω το ερωτημα σου, που αποσκοπει. Ουτε ειναι το ΧΤ street, ουτε μπορει να μετατραπει σε τετοιο. Και ειναι ενα μηχανακι που ΤΩΡΑ μιλωντας για το ΤΩΡΑ βγαζει 2 εκδοσεις. Μια motard και αλλη μια που δεν εχει σαφη στοιχεια εντουρο, αλλα περισσοτερο ψευδο εντουρο και μιλαμε για το ΤΩΡΑ για το μοντελο που βγαινει ΤΩΡΑ.
Οσον αφορα το θρυλο που λες. Ακου για να μαθαινεις. Οταν πρωτοηρθε στην Ελλαδα δεν ξερανε αν θα τσουλησει. Επειδη ειχε ΧΑΜΗΛΟ κοστος συντηρησης και καταναλωσης και πηγαινε παντου τσουλησε. Αλλα μιλαμε για οχημα που προσαρμοζοτανε παντου, χαμαιλεοντας. Απλα δε μπορεις να συγκρινεις το εντουρο ΧΤ550 με τα τωρινα μοντελα που ειναι πιο πολιτισμενα. Γιατι τσαντιζεσαι;;; Ψευδοεντουρο ειναι μια κατηγορια θες δε θες και παλι θες δε θες το ΧΤ ανηκει σε αυτην. Μπορει να κανει παρα πολλα πραγματα, αλλα ειναι πιο πολιτισμενο. Αυτο το κατατασσει στα ψευδο.
κοιταχτε να δειτε...εγω μπηκα εδω για να με βοηθησετε με ομορφο και ευγενικο τροπο...να αναπτυξω την γνωση μου...σε 2 -3 πραγματακια και για να συζητησω...μαζι σας! τωρα βλεπω οτι εγινε μαζικη επιθεση εδω μεσα! παντως αν και ασχετως κυριε...67αρη... ενα σου λεω μονο...το αν ειναι θρυλος το χτ 'η το καθετι σαν το χτ...δεν το λεω εγω...το λεει η πραξη..!και αυτα τα ψευτο...το ενα ψευτο το αλλο δεν μπορω ουτε εγω να τα ορισω σαν τιτλο αλλα ουτε εσυ...!
φιλικα!
Γιαννης
Εγω δεν ειπα πουθενα οτι το ΧΤ δε γεννησε ενα θρυλο :nono: αλλα μιλας για διαφορετικα μηχανακια. Ψευδοεντουρο ειναι μια κατηγορια. Δεν ειναι υποτιμητικο για το μηχανακι. Αν γνωριζεις απο διεεθνη εναλλακτικο τυπο θα ηξερες οτι χρονια η Υamaha [και ειμαι φιλε μου γιαμαχακιας] ηθελε να βγαλει ενα on-off το οποιο να μπορει να κινειται εντος πολης και να μην ειναι θηριωδες σε μεγεθος. Αν θελεις η ΚΤΜ με καποια απ' τα μοντελα της, της ανοιξε το δρομο ωστε να μετατρεψει το ΧΤ σε on-off και εγινε συνειδητα ακριβως επειδη το μηχανακι ειναι δημοφιλεστατο. Ψευδο δε σημαινει θηρια σαν τη Varadero και το Pegaso, αλλα και πολλα μηχανακια σαν το ΧΤ που δεν εχουν τιποτε να ζηλεψουν απο τα παραπανω, σε χαμηλες ταχυτητες. Αλλα δεν τα λες on-off και τα λες ψευδο γιατι δεν εχουν την ιδια ανεση σε μεγαλυτερες ταχυτητες και γενικα δεν εχουν μεγαλες ανεσεις.
Το ΧΤ αν θες σωνει και καλα να επικεντρωθουμε σε αυτο ειναι ενα τιμιο μηχανακι στην κατηγορια του και σε αυτα που προσφερει. Τωρα, αν θελεις να παρεις το ΧΤ και να λες οτι ειναι εντουρο παρε το motard για να εισαι πιο κοντα στην κατηγορια.
Απο περιεργεια, δε θελω να σε προσβαλω. Εχεις εμπειριες απο μοτοσυκλετες;
....φιλικα! Γιαννης
Καλά ρε φιλικά! Γιάννη ...
Ξέρεις ότι το ΧΤ είναι θρύλος, αλλά δεν ξέρεις τι λογής θρύλος είναι ?? :confused:
Σε ευχαριστω για την ευγενεια σου...αλλα οχι δεν εχω ιδιαιτερη εμπειρια...και ρωταω και μου αρεσει να ακουω και να συζηταω γνωμες...αυτο που μου εγραψες τωρα μαλιστα κατατοπιστηκα..!ειλικρινα...!ευχαριστω και παλι
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Αν θελεις η ΚΤΜ με καποια απ' τα μοντελα της, της ανοιξε το δρομο ωστε να μετατρεψει το ΧΤ σε on-off και εγινε συνειδητα ακριβως επειδη το μηχανακι ειναι δημοφιλεστατο.
Αυτό που το στηρίζεις πάλι; :look:
Τωρα, αν θελεις να παρεις το ΧΤ και να λες οτι ειναι εντουρο παρε το motard για να εισαι πιο κοντα στην κατηγορια.
:confused: :confused:
Δηλαδη εχεις η ειχες καποια δικη σου μοτοσυκλετα;
Και κατι ακομα για το ΧΤ.
Εαν εχεις διπλωμα κανε ενα test ride το ΧΤR που ειναι ψευδο και μετα στο καπακι κανε μια βολτα και το XT 125 που αν και μικρο ειναι εντουρακι. Εκει μπορεις να εντοπισεις καποιες διαφορες.
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Και να αναδύεται ένα enduro μηχανάκι....
:a014:
Αυτός τώρα, μπαίνει ή βγαίνει; :wacko:
.....
Αυτό που πίνεις είναι νόμιμο; :confused: :rolleyes:
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Αυτός τώρα, μπαίνει ή βγαίνει; :wacko:
Μάλλον ξάπλωσε να ξεκουραστεί..... :lol:
Οχι φιλε μου πινω αψεντι που ειναι παρανομο ακομα και στις ΗΠΑ και μετα καβαλαω το fazer με την πλατη μου ν' ακουμπαει στο τιμονι και κανω αναβαση στην Αγια Αννα. Φυσικα το γνωριζετε φανταζομαι το fazer ειναι τσοπερ. Αντε εβιβα :beer: :beer:
να σε ρωτησω κατι? 67αρη? στο φιλοπαππου κανεις καμμια βολτα?
Συγνωμη, αλλα δεν κρατηθηκα ηθελα να σας πειραξω. Τοση ωρα παλιομηχανοβιοι κοιτατε τα ποστ και δεν απαντατε και μολις ειπα 2 μαλακειες ολοι τρεξατε ν' απαντησετε :rotflmao: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :rotflmao:
Στο Φιλοπαππου :eek: γιατι;
γουσταρουμε τις μαλακιουλες!!! διασκεδασουλα!! και τα λοιπα!
γουσταρουμε τις μαλακιουλες!!! διασκεδασουλα!! και τα λοιπα!
Του ζητάς να βγείτε ραντεβού; :rotflmao: :bigcry: :rotflmao:
makis206
07/07/2008, 14:17
παρε το motard
Τι'ναι πάλι τούτο ;:look:
:bigcry:
εσυ δεν ησουν που ειχες ξαπλωσει στο τιμονι την προηγουμενη βδομαδα και εκανες ματακι? αχ....ατιμουλικο!!!
Στειλτε το στις γενικες ρε παιδια να απαντησουν κι αλλοι
:lol: :lol: :lol:
Στο Φιλοπαππου :eek: γιατι;
Σε εντόπισαν με μπάνιστρο πάνω στο fazer μάλλον :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ...ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΧΩ ..ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΩ ΑΦΟΥ ΕΠΙΑΣΑ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ ΤΟΝ κ.ΜΠΑΝΙΣΤΙΡΤΖΗ ΜΑΣ..!!!ΣΤΟ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ!
filipp0s
07/07/2008, 14:25
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αυτό είναι pure σουρεαλισμός...!!!! όχι οι μλκιες που ποστάρει ο thou-vou
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από filippos650
Αυτό είναι pure σουρεαλισμός...!!!! όχι οι μλκιες που ποστάρει ο thou-vou
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Εδω βγαλαμε το R1200gs enduro...
:rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao:
makis206
07/07/2008, 14:28
Βρε βρε βρε καλώστο μου...:D
ΣΤΟ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ!
Δοκίμαζες αν κάνει enduro ο θρύλος εσύ εκεί; :look:
Παντως απο οτι καταλαβαινω εδω...((αυτοι)) που υποτιθεται οτι γνωριζουν μιλανε μονο σε ασχετους....(οπως εγω) και εχω τα ατσαλινα @@ και το λεω..γιατι πιθανοτατα να μην μπορουν να ορθωσουν λεξη σε σχετικους!
Παντως απο οτι καταλαβαινω εδω...((αυτοι)) που υποτιθεται οτι γνωριζουν μιλανε μονο σε ασχετους....(οπως εγω) και εχω τα ατσαλινα @@ και το λεω..γιατι πιθανοτατα να μην μπορουν να ορθωσουν λεξη σε σχετικους!
και...;
και...;
Τι και; Καταλαβες τπτ; :confused:
filipp0s
07/07/2008, 14:32
γιατι πιθανοτατα να μην μπορουν να ορθωσουν λεξη σε σχετικους!
και πως ακριβώς ορθώνεται μια λέξη :confused:
'Οπως το xt εντούρο ένα πράμα?
Θα μας το πει καποιος που ειναι σχετικος....!
road spirit
07/07/2008, 14:33
... και εχω τα ατσαλινα @@ και το λεω.. εσυ και ο Τάλος :lol: :bigcry: :lol:
άψογος!
Akatanomastos
07/07/2008, 14:33
(ψευτοεντουρο) αν ειναι δυνατον...!
:lol:
εχει δικιο το παλικαρι
το xt δεν ειναι ψευτοεντουρο ψευτοδιτροχο ειναι:rotflmao:
Τι και; Καταλαβες τπτ; :confused:
Ό,τι το ΧΤ είναι ψευδο, το R1200GS δεν ειναι enduro, ο άλλος κάνει μάτι στου Φιλλοπάπου τον άλλο που τον παίρνει ή τον δίνει....;
Κάτι για ατσάλινα @@ είδα και φαντάστηκα άλλα πράγματα..... μπορεί να κάνω και λάθος....
Δοκίμαζες αν κάνει enduro ο θρύλος εσύ εκεί; :look:
:bigcry: :bigcry: :bigcry:
http://www.youtube.com/watch?v=dJi0_X4_MWU
Κάτι για ατσάλινα @@ είδα και φαντάστηκα άλλα πράγματα..... μπορεί να κάνω και λάθος....
Εγώ πάντως ένιωσα συμπόνια για κάποιον με ατσάλινα @@ που θέλει να κάνει εντούρο.
Σε κάθε λακούβα, σε κάθε άλμα θα ακούγετε σαν να έχει τάκα-τάκα στο βρακί του....:(
135997
Λοιπον,
για να βαλουμε τα πραγματα σε ταξη.
Στου Φιλοπαππου δεν εχω παει ποτε και δεν ξερω καν πως να παω. Στη Βουτα ομως :D :D :D
Δεν κανω μπανιστηρι...επιδειξιομανια ισως. Εχουμε και εργαλειο αλλωστε 600 εκατοστα ... εμμμ χμμμ κυβικα ηθελα να πω :rotflmao:
Για να τελειωνουμε επειδη κανετε καλαμπουρι και δεν ξερετε τι λετε.
Το ΧΤ ειναι crossover και το R1200GS περισσοτερο προσεγγιζει διτροχο Hammer σε διασταυρωση με ηεκτροκινητο πατινι. Κι αυτο δεν το λεω τυχαια, βασιζομαι στην εξαιρετικη ευχρηστια του στις εντος πολης διαδρομες :a2: :a08: :a54: :a54:
Λοιπον παιδακια :a15: :a15:
πολυ αλητεια επεσε εδω...και ειλικρινα....ουδεν σχολιον...ολα εδω πληρωνονται
Μικρή Λουλού
08/07/2008, 09:48
[...ολα εδω πληρωνονται [/B]
αυτο,ξαναπεστο...:smokin: