View Full Version : Η συνωμοσία των 1-3-2-4,μια μοτοσυκλετιστική ιστορία νουάρ.
Σημ.Η ιστορια ειναι ακομα στα σκαρια οποτε λιγο υπομονη μεχρι να ολοκληρωθει.Ο γραφων ειναι ενας αταλαντος κοπριτης κρετινος (αποδειξη το οτι δεν βαζει ποτε τονους στις λεξεις) και σε καμια περιπτωση δεν θα πρεπει να του δινετε σημασια.Επισης μιλαει σε τριτο ενικο και γενικα ειναι ενας τυπος αχαρακτηριστος.
Ομοιοτητες με προσωπα και/η καταστασεις σαφως και δεν ειναι συμπτωματικες,αλλα μην το κανετε θεμα.Απλα σφυριξτε αδιαφορα.Ο συγγραφευς (πςςς) συνηθως μιλαει για τον εαυτο του συγκαλυμμενα,αλλα στην προκειμενη περιπτωση δεν ειναι αυτο το θεμα μας.Το θεμα μας ειναι οτι φοβαμαι το γιαουρτωμα.:look: :look:
Η συνωμοσία των 1-3-2-4
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ (ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ) ΣΕ ΥΦΟΣ ΝΟΥΑΡ (ΣΧΕΔΟΝ) ...
ΜΕΡΟΣ 1ο. PIVOT
Η τοποθετηση του μικρου καθρεπτη με το σκαλισμενο ξυλινο πλαισιο απο μαονι απεναντι απο το γραφειο μου, αποδειχτηκε λανθασμενη κινηση απο αποψη τακτικης.Το τελευταια πραγμα που πρεπει να βλεπει καποιος στην κατασταση μου, ειναι το ειδωλο του, με γκριζα μαλλια, και με υφη στο προσωπο που διαρκως του υπενθυμιζει οτι ειναι ενας σαρανταρης και κατι που εχει ξενυχτισει πιει και μετανιωσει στην ζωη του πολυ περισσοτερο απο οτι θα του συστηνε ο μεσος γιατρος.Και οταν προσπαθω να μην το σκεφτομαι, καθρεπτιζεται κατω απο τη φατσα μου, και εκεινη η χρυση πλακετα που γραφει το ονομα και την ιδιοτητα μου,Βλασης Νταμιρας Ιδιωτικος ντεντεκτιβ, και ετσι σιγουρευομαι οτι αυτος ειμαι εγω.Φανταζομαι οτι ειναι σχετικα ευκολο να ξεκρεμασω τον καθρεπτη απο τον τοιχο και να γλιτωσω απο αυτο το θλιβερο θεαμα καθε πρωι,αλλα προτιμω να πεταξω την πλακετα μεσα στο συρταρι,για να την βρω παλι πανω στο γραφειο μου την επομενη μερα.
Η συννεφια και η καταρρακτωδης βροχη εκεινο το πρωι δεν βοηθουσαν ιδιαιτερα την ηδη καταρρακωμενη ψυχολογια μου και σιγουρα δεν βοηθουσαν στο να πληρωθει το χρεος στο μπαρ του Βασιλη.Το μπερμπον ειναι φαρμακο,και εμενα ο γιατρος μου εχει συστησει μεγαλες ποσοτητες και τακτικα.Την ωρα που ξεκιναγε η πρωινη θεραπεια η Αντζυ η γραμματεας μου ανοιξε την πορτα διακριτικα μπηκε μεσα την εκλεισε πισω της λιγοτερο διακριτικα, και ειπε:
-Κυριε Βλασση πελατης.Ονομαζεται Χαρης Πινολαδης.
-Τι φρουτο ειναι;
-Φαινεται μοτοσυκλετιστης.Απο αυτους που νομιζουν οτι το γυροσκοπικο
ειναι το νεο σαντουιτς του Γρηγορη,και δωρο η κοκακολα.
-Κρατα τον τουλαχιστον 2 λεπτα στο λομπι και μετα ριχτον μεσ΄το γραφειο.
-Τον εχω κρατησει ηδη 3 ειπε και μου εκλεισε το δεξι ματι τσαχπινικα.
-Μπραβο το κοριτσι μου ρευτηκα και εξεπνευσα αερια ποσοτητα μπερμπον
ικανη να ναρκωσει γοριλλα για τριπλη εγχειρηση μπαι πας.Βρηκες καμια πρωτοτυπη δικαιολογια για την αναμονη;
-Την κλασσικη κυριε Βλασση.
-Χαμογελασα....ωστε παλι το ευχαριστηριο τηλεφωνημα
απο τον Δημαρχο ε; Καποια μερα θα ερθει εδω ο ιδιος ο Δημαρχος και δεν
θα μας δωσει ευχαριστιες ειπα και κατεβασα μια γερη γουλια σιροπι για την μιζερια....πες του να περασει...
Η Αντζυ ανοιξε την πορτα τοσο διακριτικα που θυμηθηκα οτι ο μεντεσες ηθελε λαδωμα και τοτε αντικρυσα στο βαθος του λομπι μια λεπτη σιλουετα που θυμιζε πιο πολυ θεατρο σκιων παρα ανθρωπο.Αρχισε να πλησιαζει προς το φως, και τοτε αρχισε να αποκαλυπτεται βημα-βημα μετρο με το μετρο το κλασσικο στερεοτυπο του ανθρωπου που καβαλαει μοτοσυκλετα και δεν εχει τα απαραιτητα λεφτα για να την τσουλησει λιγο πιο εξω απο την πολη.Μποτακια dainese μαυρα με ψηλες φτερνες γιατι μοτοσυκλετιστης με υψος κατω του 1.60 ειναι σχημα οξυμωρο σαν να μιλαμε για νανο ελαιοχρωμαστιστη, μαυρο παντελονι κορντουρα dainese με ανακλαστικα καστομ παραγγελια , και με δερματινο μαυρο επισης μπουφαν dainese τοσο γυαλιστερο και με τοσα πολλα και λαμπερα ανακλαστικα που νομισα οτι για μια στιγμη αντικρυσα τον αρχιεπισκοπο σε συσκεψη της ιερας συνοδου κατα την διαρκεια φωτογραφησης.
Φορεσα τα μαυρα γυαλια μου για να μην στραβωθω,και παρατηρησα γρηγορα και τις επομενες ενδυματολογικες λεπτομερειες.Κρανος ενσωματωμενο κατω απο τον τριχωτο της κεφαλης και ολιγον τι λαδωμενο, και γαντια σαν αυτα που επεμενε να φοραει ο παλιοφιλος μου ο Αλεκος στο χιονοδρομικο πριν απο καποια χρονια που ειχαμε παει ενα διημερο.Μαλιστα θυμαμαι οτι μας ελεγε τοτε χαρακτηριστικα "μαλακες τρια ευρω απο το περιπτερο ρεεεεεεε" .Δυστυχως ο παλιοφιλος ο Αλεκος επεσε θυμα σκευωριας λιγες μερες μετα, οταν το Ιατρικο επιτελειο του Αντρεα Συγγρου σε συσκεψη απεφανθη οτι οι μελανιες στα δαχτυλα ηταν κρυοπαγηματα και απο τοτε ο παλιοφιλος ο Αλεκος δεν μπορει να φαει σε κινεζικο ρεστωραν οπως ολοι οι υπολοιποι ανθρωποι, επισης σχετικα απλες διαδικασιες οπως το σημα της νικης απαιτει πλεον ολα του τα χερια καθως και συμμετοχη αλλων μελων του σωματος,και δεν μιλαω καν για το παλιο χομπι του που ηταν το λυσιμο του κυβου του Ρουμπικ.Ξαναεριξα μια γρηγορη ματια στον τυπο ο οποιος εσταζε πατοκορφα απο την βροχη αλλα ειχε περασει στο γραφειο παραυτα σαν κυριος και τωρα εφερνε σε δυσκολη θεση το ταπεινο δερμα του παλιου καναπε μου.
Μπορω να πω οτι τον λυπηθηκα κομματακι,γιατι φαινοταν σαν τον τυπο του ανθρωπου που η σπιτονοικοκυρα του εχει παραιτηθει εδω και καιρο απο την διαδικασια του να ζηταει αντιτιμο για την παροχη στεγης.Τον αφησα να βγαλει τα γαντια και να ξυσει αμηχανα το "κρανος"του πριν τον καλημερισω επισημα αλλα οχι τοσο επισημα που να περιλαμβανεται και η χειραψια.Ολα εχουν ενα οριο σε αυτο το επαγγελμα οσο αηδιαστικο και αν κατανταει καμια φορα
-Συγνωμη για τα νερα στον καναπε ειπε σκυφτος,ξερετε γινεται χαμος εξω.
-Μην ανησυχεις θα τον πεταξω αφου φυγεις, σε ακουω ειπα,και εβγαλα τα γυαλια αφου βεβαιωθηκα οτι τα ματια
μου θα μπορουσαν να αντεπεξελθουν στις ασυνηθιστα εντονες φωτιστικες συνθηκες.
-Κυριε Βλασση ξερετε... πεταχτηκε. Εκανε μια μικρη παυση, -χαμηλοφωνα- μπορω να σας λεω Βλασση;
-Εξαρταται.
-Απο τι χαμογελασε αμηχανα.
-Απο το αν θα μεινει μεινει μεταξυ μας αποκριθηκα κοφτα για να τον δοκιμασω.Ξαναχαμογελασε αμηχανα και καταλαβα οτι ειχα να κανω προφανως με
ανθρωπο που δεν μπορουσε να λυσει σουγκοκου πιο γρηγορα απο χιμπαντζη.Αποφασισα να μαλακωσω λιγο γιατι ηταν πελατης οπως και να ειχε, και απο τετοιους πελατες ζεις εμπειριες που μετα πρεπει να τις γραψεις και να φροντισεις να μην τις διαβασει ποτε κανενας.
-Μπορεις να με λες οπως θες, χαμογελασα με δυσκολια και καταπια ξερα την τελευταια γουλια απο την φαρμακευτικη αγωγη μου.
-Ναι ειπε αφηρημενα,αλλα η σκεψη του ετρεχε.
Πλησιασε αποτομα με μια κινηση προς το μερος μου κοιτωντας με στα ματια και ειπε μονοκοπανια σαν να φοβοταν μην το ξεχασει το εξης:
-Κοιταξτε θα ειμαι ειλικρινης μαζι σας και αυτο επειδη ειχα πληροφοριες οτι ειστε πολυ ενταξει τυπος.Θα μπορουσα για το προβλημα μου να αποτανθω στα 3 μεγαλα πρακτορεια,αλλα ξερω οτι το μοτοσυκλετιστικο σαν μπακγκραουντ ειναι τεραστιο και μονο εσεις μπορειτε να δωσετε λυση στο προβλημα μου.Το προβλημα μου ειναι καθαρα μοτοσυκλετιστικο μεταφυσικο θα ελεγα και χρειαζεται χειρισμο απο ανθρωπο που εχει εντρυφησει στην οδηγηση μοτοσυκλετας και αντιλαμβανεται τα πραγματα με εντελως διαφορετικο τροπο απο τον μεσο αναβατη.Και εγω Βλασ...κυριε Βλασση,,το προβλημα μου εγκειται ακριβως στην ανευρεση στον εντοπισμο και στην κατανοηση, μιας εννοιας μια ιδεας...δεν ειναι κατι χειροπιαστο δεν ξερω αν με καταλαβαινετε,πηρε μια βαθια ανασα και εμεινε εντελως ακινητος.
Ενα πραγμα που εχω μαθει στην δουλεια,η οποια ακομα και υστερα απο τοσο χρονια δεν εχει σταματησει να με εκπλησσει ειναι το ποσο απελπισμενοι μπορουν να γινουν οι ανθρωποι οταν δεν μπορουν να καταλαβουν οτι αυτο που ψαχνουν ειναι μπροστα στα ματια τους..Παντως τον ειχα καταλαβει καλα τον τυπο αν και με εξεπληξε προς στιγμην.Ηταν απο αυτους που καβαλησαν μοτοσυκλετα επειδη καποιος τους υποσχεθηκε οτι θα δουν τον κοσμο με αλλο ματι μεσα απο αυτην,μονο που η εντροπια του μυαλου τους δεν μπορει να τους ανοιξει τοσο τα ματια για να καταλαβουν οτι ο αναβατης δινει νοημα στην μοτοσυκλετα και οχι το αντιστροφο.
Τυπος με καλες προθεσεις,αλλα κρετινος παραυτα.Ο αγαπημενος μου πελατης.
Η προκληση ηταν σκανδαλωδως γαργαλιστικη για να την αγνοησω.Πολλα γκαφρα και ντουκου.Αναζητηση κατι απροσδιοριστου και αφου θα εψαχνα οσο χρειαζοταν για να ξεπληρωσω τον γιατρο και το νοικι,στο τελος θα τον φωναζα θα του εκανα μια διαλεξη για την μοτοσυκλετα γενικα, θα του εδειχνα κανα βιντεο στο γιουτουμπ,ισως να του εδινα και μια κοπια του Ζεν και η τεχνη συντηρησης της μοτοσυκλετας και θα τον εστελνα στο καλο.Διαολε τα λεφτα ειναι τοσο καλα που θα του εδινα δωρο και ενα κρανος.Οχι απο το πολυ καλα ομως.Του ειπα:
-Σε νιωθω Χαρη,αλλωστε καποτε και εγω εψαχνα για απαντησεις σε αυτα ερωτηματα αλλα πρεπει να καταλαβεις οτι ο καθε αναβατης αντιλαμβανεται διαφορετικα την μοτοσυκλετα.
Οποτε παρα το μπακγκραουντ μου χρειαζεται ενδελεχη ερευνα για τις σωστες και κομμενες και ραμμενες στα μετρα σου απαντησεις.Φανταζομαι οτι θελεις να μαθεις τα εξης και διορθωσε με αν κανω λαθος.
Πρωτον τα βασικα πρακτικα για τον χειρισμο τις μοτοσυκλετας,δηλαδη γυροσκοπικο,θεση αναβατη,ανοιγμα γκαζιου,κοιταγμα στην στροφη,φρενα, περιφερειακη οραση,απλη προσευχη σε περιπτωση λοουσαιντ,προχωρημενη προσευχη σε περιπτωση χαισαιντ,προσευχη και μετανοια σε δεκα δευτερολεπτα σε περιπτωση εξοδου σε γκρεμο η μια απλη περιληψη αυτων σε περιπτωση εξοδου σε μπαριερα,αργη οδηγηση με γρηγορο στυλακι,γρηγορη οδηγηση στα λογια για να διηγουμαστε στην παρεα,αγωνιστικη οδηγηση και χρονος στις Σερρες κατω απο εναεικοσι στο ιδιο ονειρο χωρις διακοπη,τσαρουχωμα φρενων στην ελληνικη ασφαλτο δεκα γρηγορα γιατροσοφια με οτι υπαρχει διαθεσιμο στην υπαιθρο, ολο το πακετο, σωστα;
-Σωστα.
-Μετα προχωραμε σε πιο συνθετες αναζητησεις οπως πως να ντυνομαστε καλα στην μηχανη και να παραμενουμε καλοντυμενοι,τα δερματινα ειναι εχθροι στην βολτα πως να τα φοραμε εξω απο την καφετερια,πως να βουρτσιζουμε τα δοντια μας απο τα μυγακια οταν ταξιδευουμε χωρις κρανος πρωτο και δευτερο σταδιο με λευκανση σε περιπτωση που πηγαινουμε γρηγορα,πως να πηγαινουμε δικαβαλοι με γυναικες σε αποστασεις μεγαλυτερες των 2 χιλιομετρων χωρις να στερηθουμε το σεξ για κανα διμηνο,πως να ξεκαβαλαμε την μηχανη χωρις να δειχνουμε οτι ειμαστε ασχετοι,πως να καβαλαμε την μηχανη χωρις να πεφτουμε απο σταση,πως να διαβαζουμε εφημεριδα και να αναβουμε ταυτοχρονα τσιγαρο στο παπι,πως να αποφευγουμε διενεξεις με την αστυνομια καταναλωνοντας την λιγοτερη δυνατη ενεργεια,πως να πειθουμε με την σταση μας στην μοτο τους αλλους οτι ξερουμε να καβαλαμε,επισης πως να κανουμε ηλιολουστες χαλαρες βολτες στην Αττικη οχι μεγαλυτερες απο 100 χλμ και να νομιζουν ολοι οτι καναμε ταπα τον γυρο της Ελλαδας με τσουναμι τυφωνα και ολα αυτα με τριτο χερι λαστιχα, σωστα;
-Σωστα αλλα γινεται μεσα σε αυτο να ριξουμε και ενα “πως να κυκλοφορουμε με σανδαλια και να μην πιανει κασιδα αναμεσα στα δαχτυλα” ;
-Γινεται αλλα θα σου κοστισει .
-Μεσα.
-Συνεχιζω με τον τριτο και τελευταιο κυκλο που περιλαμβανει τα εξης:Πως να αγοραζουμε το τελευταιο σουπερσπορτ και να το ξεφορτωνομαστε πριν το πρωτο σερβις με το μικροτερο δυνατο κοστος,σουπερσπορτολογια και διαλεκτικη καφενειου σε δεκα απλα μαθηματα,κλιπον και εσυ ο δωδεκαλογος του κονιορδου,αρχιδια απο ατσαλι η οταν τα μπρεμπο μιλανε εσυ τσιριζεις,...πως το βλεπεις Χαρη να συνεχισω;
-..συνεχισε δικε μου καβλαντιζω απεριοριστα λεμε, και αναβει τσιγαρο...
-χαχαχα επισης πως να την λες στα φορουμ σε αυτους που κατηγορουν το μηχανακι σου οτι καιει λαδι ενω το τσιρκο τους πινει 500μλ το διοδιο,εναλ....
..με διακοπτει εδω,
-μηπως αυτο το τελευταιο κοστιζει πολυ δεν λεω καλο ειναι αλλα δεν θα μου χρησιμεψει...
-αχρειαστο μεν αλλα ποτε δεν ξερεις,κοιτα θα στο κανω δωρο επειδη σε συμπαθω
-εισαι και ο πρωτος κυριε Βλασση.
-Τι να κανω ρε μπαγασα που σε συμπαθησα λοιπον που ημουν α ναι,
εναλλακτικα λοιπον, πως να μην καιει η μηχανη σου τον αμπακο σε βενζινη δηλ γρηγορη οδηγηση αλλα για λιγο,πως να πειθεις τον μαστορα να σου κανει φθηνες πατεντες αντι για τυπικη συντηρηση,...να σου πω του ειπα,ενταξει το εχεις πιασει το νοημα να το σταματησω εδω και συμπληρωνω μετα εγω οτι αλλο χρειαζεται,..ηξερα οτι πλεον θα μπορουσα να του πλασαρω οτι μαλακια μου κατεβαινε ο τυπος ειχε ψηθει σαν ρεγγα.
-Κυριε Βλασση ηξερα οτι μπορω να βασιζομαι πανω σας.
-Ενταξει λοιπον Χαρη ξεκιναω την ερευνα απο σενα θελω για αρχη 300 μυρωδατα,και για καθε μερα αλλα 150 συν οποια τυχον εξοδα ολα αυτα για 2 βδομαδες και βλεπουμε,και ολα αυτα ειναι φιλικη τιμη.
-Κυριε Βλασση ωραια ολα αυτα αλλα δεν εχετε την περιεργεια να μαθετε τι μηχανακι καβαλαω;
-Δεν βλεπω τι σχεση εχουν ολα αυτα,αλλωστε ολες αυτες οι ερωτησεις ειναι γενικες,ειναι ερωτησεις που θετει καποιος αναβατης στον εαυτο του απο καποιο σημειο και μετα και απλως αναπροσαρμοζει τις απαντησεις αυτες συμφωνα με τις αναγκες του αρα ολα αυτα ισχυαν ισχυουν και θα ισχυουν για παντα για ολους τους τυπους μοτοσ....
-Καβαλαω V2...γιαπωνεζικο...μικρου κυβισμου...και η φωνη του εσβησε καπως..
Τα ματια μου γουρλωσαν και κοπηκε η ανασα μου στο ακουσμα του μισητου συμφωνου που συνοδευει τον αριθμο που υποδηλωνει το μεγαλυτερο λαθος στην ιστορια της μοτοσυκλετας οσον αφορα τον αριθμο και την διαταξη κυλινδρων.Ενιωσα σαν παραπληγικος κωφαλαλος διαβητικος που τον ταιζουν με το ζορι μαρμελαδα παραπατησα και εφερα το φλασκι με το μπερμπον στο στομα.Ηταν αδειο.
Θυμηθηκα οτι μπηκα σε αυτο το επαγγελμα γιατι μου αρεσαν οι προκλησεις,αλλα διαολε αυτο ισοδυναμουσε με αυτοκτονια.Απο ολα τα διαολεμενα μηχανακια και ολες τις διαταξεις κινητηρα βρηκε αυτο;Και μαλιστα γιαπωνεζικο και μικρου κυβισμου;Τι σκατα γυρευει αυτος ο ανθρωπος με ενα τετοιο μηχανακι σε αυτον τον σκληρο και αφιλοξενο κοσμο;Και τι να του πεις τωρα;Να τον παραμυθιασεις και να βγει εξω νομιζοντας οτι θα αναγνωριστει σαν μοτοσυκλετιστης η να του πεις κοφτα και σταρατα να παει να καβαλησει το μηχανακι του να γουσταρει και ολοι οι αλλοι να πανε να γαμηθουνε;
Και ξαφνικα γυρισα και τον κοιταξα στα ματια.Και τοτε καταλαβα τι ανθρωπος ηταν.Αυτος που δεν ταιριαζει πουθενα σε μια κοινωνια μοτοσυκλετιστων οπου βασιλευει η ημιμαθεια η καγκουρια η απαιδευσια.Οπου οι μηχανες κρινονται και αξιολογουνται με κριτηρια εντελως διαφορετικα απο αυτα που θα επρεπε.Και μεσα στα ματια του ειδα εναν νεαρο ανησυχο ανθρωπο που πριν απο πολλα χρονια που τωρα μοιαζουν με αιωνες,ειχε παρομοιες ανησυχιες και προσπαθησε να διοχετευσει την ενεργεια του στην αναζητηση τετοιων απαντησεων.Και ενας πονος ξεχασμενος απο παλια σαν ειδοποιητηριο για το παρτι της τροχαιας επανηλθε στο αριστερο μου γονατο και δαγκωθηκα.
Ειχα παρει την αποφαση μου.Ο νεαρος εθεσε ενα σημαντικο ερωτημα.Επρεπε να βρω μια ικανοποιητικη απαντηση και για τους δυο μας.
-Χαρη του ειπα αποφασιστικα.
-Ναι κυριε Βλασση ειπε λες και περιμενε ολη την ζωη του για μια απαντηση.
-Ολες αυτες τις απαντησεις που γυρευεις..
-Ναι κυριε Βλασση.
-Δεν τις χρειαζεσαι.
-Μα εγω γι'αυτες...
-Σκασμος...αλλα πραγματα σου χρειαζονται εσενα,Και επισης εκεινη την ερευνα για το πως να απαντας στα φορουμ για την καταναλωση λαδιου στο μηχανακι σου,που στην εκανα δωρο;
Ξεροκαταπιε.Τι με αυτην;
-Στην χρεωνω κανονικα.Καποτε θα σου χρειαστει.
-Μα αφου ο μηχανικ....
-Τσιμουδια!Και εγω καποτε τα εζησα αυτα ειπα, και του χαμογελασα.
Με κοιταξε με ματια τοσο ζωηρα που ενιωσα οτι πραγματικα χρειαζομουν λιγο αλκοολ αλλα οχι για φαρμακευτικη αγωγη.Τον πλησιασα και με μια κινηση σχεδον τον εστειλα πακετο στην εξωπορτα.Λιγο πριν περασει εξω γυρισε βιαστικα και μου ειπε “Κυριε Βλασση που θα σας βρω;”
-Τον κοιταξα καπου στο μουτρα και του ειπα:Γιαπωνεζικο Βεδυο δεν καβαλας;Θα σε βρω εγω.Δεν ειναι δα και οτι σε ενα πληθος μοτοσυκλετων δεν ξεχωριζεις....Εκλεισα την πορτα δυνατα και φωναξα την Αντζυ.Φερε μου σε παρακαλω το μαυρο dainese.Και τα κλειδια της RedOne.
-Κυριε Βλασση τι σας συμβαινει; με επιασε απο τους ωμους. Ειχατε πει οτι ποτε δεν υπηρχε περιπτωση να ξανακαβαλ....
-Ποτε μην λες ποτε.Μου το εμαθε αυτο πριν απο χρονια μια γυναικα.
-Κυριε Βλασση.....
-Λεγε με σκετο Βλασση της αποκριθηκα με ενα χαμογελο,φορεσα το μπουφαν κοντοσταθηκα λιγο, και με μια κινηση περασα την εξωπορτα αιωρηθηκα για λιγο πανω απο κατι μισοσκοτεινα σκαλια και μετα απο λιγα δευτερα και εναν ηχο σκουριασμενης κλειδαριας εμφανιστηκα σε ενα τεραστιο υπογειο γκαραζ.
.................συνεχιζεται.............
alximistis
08/07/2008, 04:59
Κύριε κρούκη... τι πίνετε νυχτιάτικα;;;;;
(Στο μάθημα περί πτώσης από στάση... χωράω;;;;; ) :D :lol: :lol:
.............συνεχεια (και ο θεος μαζι μας) .....................
ΜΕΡΟΣ 2ο. "BACKFIRE"
Το πρωτο αισθητηριο οργανο που δραστηριοποιειται οταν βρισκεσαι σε εναν χωρο απο το παρελθον ειναι αυτο που στην προκειμενη περιπτωση βρισκεται αναμεσα και λιγο πιο κατω απο τα ματια μου.Λεγεται μυτη και ειναι σημα κατατεθεν ενος ιδιωτικου ντεντεκτιβ.Η δικια μου φερ'ειπειν εχει αναμφισβητητα και καποιου ειδους μνημη, διοτι το συγκεκριμενο γκαραζ δεν μου μυριζει απλα σαν ενα παλιο γκαραζ αλλα σαν ενα μειγμα απο λαδια ιδρωτα βενζινη και τσιγαρο.Ακομα και η μυρωδια της μουχλας ειναι αυθεντικη εδω περα.Περιπλανιεμαι λιγο στους αχανεις διαδρομους του και το θυμαμαι που καποτε εσφυζε απο μοτοσυκλετες,και απο φιλαρακια.Οταν πουληθηκε ηταν να χρησιμοποιηθει σαν αποθηκευτικος χωρος μας ειπαν αλλα κατι συνεβη και ο νεος ιδιοκτητης ποτε δεν το αξιοποιησε.Μονο εμενα μου επετραπη ατυπα να αφησω την μηχανη διοτι ο επιστατης ο κυρ Ανεστης που τωρα εκτελει χρεη φυλακα εγγυηθηκε για μενα.Αν ειναι ακομα στο φυλακιο μονο...
Περπαταω προς ενα σκοτεινο κουβουκλιο που εδω και χρονια εχει γινει μια καλυβα για τον κυρ-Ανεστη και κοιταζω απο το παραθυρακι.Ειναι σκοτεινα.Το μοναδικο φως φαινεται να προερχεται απο ενα κερι στο τραπεζακι.Δεν μπορω να διακρινω και πολλα, βλεπω παρα ελαχιστα απο το εσωτερικο της καλυβας.Η πορτα ειναι κλειδωμενη χτυπωντας δεν υπαρχει καποια ανταποκριση. Ξανακοιταω μεσα απο το παραθυρακι Βλεπω ενα ζευγαρι ποδια μονο αραγμενα σε μια καρεκλα και ελπιζω να ανηκουν στον κυρ-Ανεστη.Κανω λιγο πιο αριστερα να δω που καταληγουν τα ποδια και αξαφνικα ανοιγει το ενα παραθυροφυλλο και το κουτελο μου πιανει κολλητιλικια με την ακρη ενος δικανου.Ελπιζω να ειναι και αυτο του κυρ-Ανεστη και να μην πασχει απο Αλτσχαιμερ,γιατι η μονη εισοδος για το γκαραζ ειναι απο το υπογειο του κτιριου οπου στεγαζεται το γραφειο μου και μονο εγω εχω τα κλειδια ,οποτε ο αριθμος των εξηγησεων που θα πρεπει να δωθουν ειναι αντιστροφως αναλογoς απο την υπομονη του συμπαθητικου πλην μισοτρελου παλιογερου.
-Ποιος κερατας ρε,και η φωνη του ακουγεται λιγοτερο γνωριμη απ'οσο περιμενα.
-Κυρ-Ανεστη αν ειστε εσεις παρτε το δαχτυλο απο την σκανδαλη διοτι ξερω οτι εχετε υψηλη πιεση και....
-Ποιος εισαι εσυ που θα μου πεις για την πιεση μου ρε,και την κινηση του κεφαλιου μου για να δω την φατσα αυτου που μου μιλαει ακολουθησε και η καννη με τρομακτικη ακριβεια, -πες ποιος εισαι και τι γυρευεις εδω γιατι με το τρια στην αναβω...Ενα...δ...
-Κυρ-Ανεστη ο Βλασσης ειμαι για ονομα του θεου το δαχτυλο σας γαργαλαει την σκανδαλη με πιο πολυ ζηλο απ'οσο πρεπει βγειτε εξω να με δειτε, ο Βλασης ειμαι ρε γαμωτο...
Γινεται μια παυση τετοιας διαρκειας που ισοδυναμει για μενα με διψηφιο αριθμο εντερικων συσπασεων,η καραμπινα εξαφανιζεται αστραπιαια και με το ανοιγμα της παρτας επανερχεται στην γνωριμη θεση, παρκαρει πανω στην μυτη μου και ερχομαι αντιμετωπος με εναν ψιλολιγνο γερο.Με περιεργαζεται για μια στιγμη με μισο ματι και μετα ανοιγει τα ματια διαπλατα και φωναζει,
-...ρε κερατα εσυ εισαι και πηγα να σε φαω λαχανο δεν το ξερεις οτι στην ηλικια μου η ακρατεια εχει μεταναστευσει και σε αλλα μερη του σωματος;Η κανη κατεβηκε αργα αλλα τα ματια μου την ακολουθησαν για λιγο.
Παρεμεινε σαστισμενος για μια στιγμη και ξαφνικα σοβαρεψε.Ξερεις ποσο χρονια εχουν περασει ρε κωλοπαιδο;
-Ξερεις γιατι.Σου ειχα πει οταν θα ειμαι ετοιμος.
-Παντα ετοιμος ησουνα ρε κερατα απλα δεν το ηξερες.Σου ελειψε καθολου;
Αναβω τσιγαρο και φυσαω τον καπνο απο την πρωτη διαθεσιμη διοδο-Ποια;
-Με κοιταξε πονηρα-Εσυ ποια λες;
-Την εχεις ακομα;
Με ενα πονηρο χαμογελο εκανε λιγα βηματα πισω,ανοιξε ενα πανελ στον τοιχο και το ανεβασμα ενος διακοπτη διαδεχτηκε ενα τσακ, που σηματοδοτησε την πυρακτωση καποιας λαμπας στο βαθος του γκαραζ σε μια σκοτεινη γωνια.Πλησιασαμε.Και ηταν εκει.Κουκουλωμενη ακινητη αναμεσα σε δυο κολωνες σαν να περιμενε καποιον να αφαιρεσει την αχαρη μαυρη κουκουλα για να φωτιστουν οι γκριζοι τοιχοι με το πιο ωραιο κοκκινο..
Ενιωσα ενα χερι στον ωμο μου.-Ξερεις εγω δεν την αφησα ετσι.Την φροντισα οσο καιρο ελειπες.Πρεπει να την ακουσεις.Ειναι σκετο ποιημα.Σαν τις παλιες καλες μερες.
-Αληθεια;Υπηρχαν και τετοιες;
-Ολες ετσι ηταν.Γι'αυτο σου ειναι δυσκολο τωρα να το πιστεψεις.Μετα βιας χωρας στο μπουφαν και βρωμας και ουισκι..
-Μπερμπον.
-Ποια η διαφορα;
Αφαιρεσε την κουκουλα και η καρδια μου εγινε σαν κατι ξενο μεσα στο σωμα μου.Περασα το χερι μου πανω της και εκλεισα τα ματια μου.Βυθισα το κλειδι αργα στην ατσαλινη σαρκα της και το κουμπι της μιζας εφερε πισω αναμνησεις απροσδιοριστης συναισθηματικης σημασιας.Εκατσα πανω της και μαρσαρα δυο φορες δυνατα και μετα την εσβησα μαζι με το τσιγαρο.Η RedOne δεν διαμαρτυρηθηκε καθολου.
Ο γερος εκανε μεταβολη αποτομα,και κατευθυνθηκε προς το φυλακιο.Γυρισε και φωναξε-Ανοιγω την κεντρικη πυλη,Μπορει να κανει λιγο θορυβο εχει να ανοιξει χρονια,-η φωνη του χανοταν προς το βαθος-απο που σκεφτεσαι να ξεκινησεις;
-Απο το συνεργειο του Καστανια.Ολα απο εκει ξεκινανε.Και μετα ισως να παω και στο μπαρ του Ιταλου.
Μια μικρη παυση,-Οταν σε ρωτησα ρε μπαγασακο αν σου ελειψε ξερεις οτι δεν εννοουσα τη Red.Και πριν πεταξω καποιο εξυπνο ευφυολογημα για να δικαιολογηθω, ανοιξε η πορτα του γκαραζ με εναν φοβερο τριγμο, και το φως που μπηκε μεσα απομυθοποιησε τα παντα στον χωρο.Κοιταξα προς το φυλακιο του κυρ-Ανεστη αλλα η πορτα εχει κλεισει πισω του και δεν ειχε σκοπο μαλλον να ξανανοιξει.Καβαλησα και βγηκα στην Λεωφορο λες και το εκανα καθε μερα.Οταν τα ματια μου συνηθησαν το φως της ημερας ειδα οτι η βροχη ειχε σταματησει και ειχε βγει ο ηλιος.
.
Βυθιστηκα για λιγο μεσα στις σκεψεις μου.Οι εικονες διαδεχονταν η μια την αλλη με εναν περιεργο ρυθμο,και αμεσως μετα αποτυπωνονταν στους καθρεπτες της Red σαν ιμπρεσσιονιστικοι πινακες..Το ατιμο το κατασκευασμα γουργουριζε σαν να μην ειχε περασει στιγμη απο τοτε που την καβαλησα για τελευταια φορα.Με εκανε να αισθανομαι σαν τον τυπο που γυρναει σπιτι πτωμα απο την δουλεια και ξερει οτι τον περιμενει ενα ζεστο πιατο φαι και ενα κρεβατι με την μαγειρισσα να καταλαμβανει το διπλανο μαξιλαρι..
Αναμεσα στις ωραιες αυτες σκεψεις εμπαινε που και που σφηνα μια ταφοπλακα με επιγραφες που δεν μπορουσα να αγνοησω.Γιατι ακριβως ψαχνω και τι;
Ποσο βαθια θα πρεπει να φτασω,και ποιους θα πρεπει να ξανασυναντησω;Θα μου
αρεσει αυτο που θα βρω η θα γυρισω πισω στο γραφειο αντικρυζοντας εναν πιτσιρικα που θα πρεπει να του εξηγησω οτι εκανε την λαθος επιλογη στην ζωη του,και αν συνεχισει να ζει με αυτη θα γινει σαν και μενα;Ποιος πουστης ειπε καποτε οτι εμεις μπορει να εχουμε ξεμπερδεψει με το παρελθον αλλα το παρελθον δεν εχει ξεμπερδεψει με μας;
Με αυτα και με αλλα πολλα εφτασα εξω απο το συνεργειο του Καστανια.Το τελευταιο μερο που θα ηθελε καποιος αξιοπρεπης μοτοσυκλετιστης να βρεθει.Ενα μερος συγκεντρωσης καγκουρων που πιστευουν οτι το ελευθερο φιλτρο αερα απο μονο του ισοδυναμει με αυξηση του μηκους του πεους.Για εναν ντεντεκτιβ βεβαια το μερος αυτο οσον αφορα τις πληροφοριες που μπορει να βρει καποιος ισοδυναμει με την βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας και ετσι ξεκαβαλησα και μπουκαρα μεσα.
Ανοιξα δρομο μεσα απο ενα εναν τονο λιγδιασμενη σαβουρα και εκει αντικρυσα τον Καστανια σκυφτο να περιεργαζεται με τα ματια ενα καγκουροποιημενο χιλιαρι.Θα του κανει σερβις με τα ματια σκεφτηκα.Εδω πρεπει να πουμε κατι για τον Καστανια.Ο Καστανιας ειναι ενας μηχανικος που ψειριζει τα μηχανακια τοσο οσο θα ψειριζε και η Μητερα Τερεσα εναν μελαμψο γαμικουλα,δηλαδη οχι πολυ και οχι με τα χερια.Μαλιστα καποτε λεγαμε και ενα ανεκδοτο,οτι και καλα καταφερε ο Καστανιας να πετυχει με διαλογισμο αστρικη προβολη, και μαλιστα την εκπαιδευσε το βραδυ οταν αυτος κοιμαται να πηγαινει μονη της στο συνεργειο και να πιανει κανα κατσαβιδι γιατι ο ιδιος μισει οτιδηποτε μεταλλικο.
Οι πιο εμπειροι ομως μπορουσαν να καταλαβουν το ποιον του με μια ματια.Πεντακαθαρη φορμα εργασιας και χερια που αστραφτουν απο καθαριοτητα.Χερια τοσο καθαρα, τοσο τρυφερα, και τοσο μαλακα που μπροστα τους οι παλαμες νευροχειρουργου μοιαζουν με μπριζολες.Το θεαμα ειναι τοσο αποτροπαιο που πραγματικα σιχαινεσαι να του κανεις χειραψια.Κατα καποιο τροπο ειναι ειρωνικο αν το καλοσκεφτεις.Καταπια με το ζορι το σαλιο μου που ειχε γινει σαν 10-40 απο την αηδια,και δεν το εφτυσα κατω γιατι δεν ειχα καμια ορεξη να του πλυνω και το πατωμαΑς οψεται παντως που οι μισες μοτοσυκλετες της πολης περνανε απο δω,και οι πληροφοριες του Καστανια ειναι πολυτιμες,ιδιως αυτες που προσπαθει να κρυψει.
Πλησιασα λιγο και με αντιληφθηκε οταν εκατσα απο πανω του σαν μπαστακας.Ειπα:
.....................συνεχιζεται (πρωτα ο Θεος) ...................
Τύπωμα και έκδοση. Οι παρομοιώσεις φτάνουν επίπεδο Raymond Chandler και ο Βλάσης αυτό του Μάρλοου σε έκδοση 2 τροχών.
Να κάνω το proof? Ε; Ε;
Καλά, σκάω και περιμένω τη συνέχεια.
:D
charlie says
08/07/2008, 09:26
μπραβο ρε φιλε που αποφασισες να μοιραστεις με εμας τις σκεψεις σου ,περιμενω την συνεχεια:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από charlie says
μπραβο ρε φιλε που αποφασισες να μοιραστεις με εμας τις σκεψεις σου ,περιμενω την συνεχεια:beer:
Ναι ναι...
και οχι μονο....τις σκεψεις.....
Αυτο το πραμα φαινεται να ναι καλο!
mystique
08/07/2008, 09:54
re krouuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuki exo k douleia leme proi -proi!!!!!:cry: :bigcry:
k meta?:smokin:
:wave2:
XJR_Billy
08/07/2008, 10:27
:a46: :a46: :a46: :a46: :a46: :a46:
Πολύ ενδιαφέρον...
Περιμένω με ανυπομονησία τη συνέχεια...
:beer: :beer:
Gandalf dr685sm
08/07/2008, 10:36
πολύ καλό... συνέχισε το και μπαίνει στον κατάλογο αξιομνημόνευτων κειμένων. Αν χρειαστείς κανά-δύο ποτηράκια "νερό που καίει", στείλε λογαριασμό να κάνουμε έμβασμα. :D
Gandalf
συγνώμη δεν διάβασα...
έχει καμιά σχέση με μηχανές πορδουλίνι μου...??? ;) :D :evil: :smokin: :p
lilipoua
08/07/2008, 11:53
Αιτούμαι απαγόρευση εισόδου του Κρούκη στο επόμενο ΔΣ!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
του "μπαίνουν" κακές ιδέες!!!! :D
Σε λίγο θα κάνει και casting για να το κάνει ταινια μικρού μηκους!!!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
filipp0s
08/07/2008, 11:57
ρε σεις σταματήστε να γράφετε, αφήστε τον να το τελειώσει... και μετά σχολιάζουμε :wave2:
:a23: :a23: :a23: :a23: :a23:
Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΑΛΙΟ ΜΟΤΟ ΚΑΙ ΝΤΑΝΗ ΦΩΤΟ ....
:sun: :sun: :sun:
el_hymador
08/07/2008, 20:08
ΓΡΑΨΕ ΡΕ!!! ΓΡΑΨΕ!!!
:beer: :beer: :beer: :beer: :a20: :a23:
...........συνεχεια (κατανταει κουραστικο το ξερω) ..............
-Καλημερα Καστανια με θυμασαι;
-Σηκωσε το κεφαλι του και λοκαρε τη μαπα μου.Γουρλωσε τα ματια του προς στιγμη και μετα δηθεν αδιαφορα ειπε -Μπα μπα μπα ποιον εχουμε εδω;Χρονια και ζαμανια ρε Νταμιρα.
Σηκωθηκε ορθιος και τεντωθηκε μπροστα μου σαν κομπρα.Παρεμεινα ακινητος και σιωπηλος.
-Δεν μας εχεις συνηθησει σε τετοιες ξαφνικες επισκεψεις.Τελευταια φορα που ακουσα για σενα εμαθα οτι μετα το βροντο στην πιστα τα παρατησες.Κακο γονατο ειπαν η κατι τετοιο.Ασχολεισαι ακομα με μοτοσυκλετες η ακομα βγαζεις το ψωμι σου κανοντας το γκουρου σε τιποτα χθεσινους με διτροχα μπουρδελακια;
Δεν αντεδρασα καθολου.Πηρε θαρρος και συνεχισε με περιπαικτικο υφος και με τους αναλογους θεατρινισμους.-Ναι ναι σε φανταζομαι με το ενα χερι να κρατας το κεφαλι καποιας αγαμητης κουλατζας και να του φωναζεις "Δωσε γκαζι στην εξοδο και θα σωθεις" η "Κανε γυροσκοπικο ακριδα,κανε γυροσκοπικο" ,και καπου εκει λυθηκε στα γελια.
Γυρισα το κεφαλι μου προς τον τοιχο οπου υπηρχαν ακομα κολλημενες οι αφισες με τις φωτογραφιες απο καποιον παλιο αγωνα.Σε καποια απο αυτες
εγραφε "Σερρες 1997" και εδειχνε τον Καστανια στο μηχανακι του να περναει την γραμμη του τερματισμου και απο πισω εμενα στο κατοπι του.
-Καστανια του ειπα, χωρις να τον κοιταξω,βλεπω αυτη την αφισα απο το 1997.
Σκοτεινιασε ξαφνικα,και σαν να μαζευτηκε-Ναι και λοιπον;,ειπε.
-Εχεις πει σε κανεναν οτι περναγες την γραμμη τερματισμου...την ωρα που ετοιμαζομουν να σου ριξω και τριτο γυρο;
Τα ματια του γουρλωσαν και τεντωθηκε διαπλατα σαν καραβοπανο που τρωει οχτω μποφορ.Εκανε εναν μορφασμο γρυλλισε και εκανε να πλησιασει προς το μερος μου και εκει τον κοιταξα καταματα με το σπεσιαλ ψαρωτικο μου υφος που ειχα προβαρει μπροστα σε καθρεπτη.Δεν ειπε τιποτα,παρα ενα "χμφ" μου γυρισε την πλατη και εσκυψε στο μηχανακι κανοντας δηθεν οτι ελυνε τα φερινγκ καποιας μοτοσυκλετας που δεν της αξιζε τετοια μεταχειριση.Ειπε:
-Ωραια ολα αυτα απο τα παλια.Εχεις κατι σημαντικο να μου πεις η θα σαχλαμαριζουμε σαν γκομενες ολη μερα;Δουλευω αυτη την στιγμη ξερεις εγω δεν κωλοβαραω ολη μερα σαν εσενα,εγω ειμαι επαγγελματιας,εχω ευθυνες τονισε με στομφο.
-Και εγω πλασιε μασελας του ειπα.Ειδες πως σου κοβω το χαμογελο αμα θελω;
Ξαναγρυλλισε πιο σιγανα αυτη τη φορα αλλα δεν γυρισε να με κοιταξει.
-Τι θελεις,ειπε ξερα.
-Τι ξερεις για τα V2 γενικοτερα και ιδιως για τα γιαπωνεζικα με ιδιαιτερη εμφαση στα μικρου κυβισμου.
-Ξερω οτι δεν υπαρχουν πολλα,παραγονται ακομα λιγοτερα,και τα αγοραζουν ακομα πιο λιγοι.
-Γιατι;
-Ειναι μπουρδελα με περικεφαλαια,αργα,και δεν τα προτιμαει το αγοραστικο κοινο.Επισης δεν ειναι και αξιοπιστα.
-Ελα τωρα Καστανια.Στο μαγαζι σου κανενα μηχανακι που περναει την πορτα δεν μπορει να πει καποιος οτι παραμενει αξιοπιστο.
-Οι πελατες μου εχουν βαρυ χερι και μου τα σκανε για να τους κραταω τα μηχανακια λειτουργικα.Θελουν μηχανακια καινουργια γρηγορα ομορφα και μουρατα
-Οι πελατες σου πιστευουν οτι τους πεις.Δεν θα ελεγα οτι ξερουν και πολλα.
Σηκωθηκε πανω αστραπιαια και με αρπαξε απο τον γiακα.Ουρλιαζε και το στομα του εφτυνε σαλιο. -Ακου κοπανε δεν ξερω τι ακριβως θελεις να αποδειξεις εδω μεσα αλλα αν εχεις τετοιους προβληματισμους να πας να βρεις τα φιλαρακια σου που σε εγκατελειψαν μετα την πτωση εκεινη την μερα.
Ξαφνικα ενιωσα εναν πονο και μαλλον φανηκε.Ο Καστανιας χαλαρωσε τον γυακα μου και σαρκαστικα συνεχισε.
-Καλα ακουσες Νταμιρα.τα φιλαρακια σου λεω που σε εγκατελειψαν μετα την πτωση σου στην πιστα.Επεμενες να καβαλας εκεινο το ρημαδι το γιαπωνεζικο το δικυλινδρο,μεχρι που το παρακανες στην προσπαθεια σου να φτασεις τους υπολοιπους.Αλλα εσυ ηθελες και να τους περασεις απο πανω.Ε λοιπον εμαθες οτι δεν μπορεις να πας κοντρα στην εξελιξη των κινητηρων με τροπο που σου αρμοζε,και παρολα αυτα συνεχιζεις υστερα απο τοσο καιρο τα ιδια χουγια.Δεν εμαθες τιποτα.Δεν συμβιβαστηκες.Δεν συμμορφωθηκες και απότι βλεπω δεν εμαθες."Εξαφανισου με αηδιαζεις" ηταν η τελευταια του κουβεντα.
Τα χιλιομετρα ,μαζευονται πιο σβελτα απο οσο πρεπει, και δεν με νοιαζει καθολου.Κοιταω μπροστα μου γιατι φοβαμαι οτι αν σκυψω και κοιταξω το ρεζερβουαρ και το πλαισιο της RedOne θα ξαναδω εκεινα τα μικρα σημαδακια .Τα επιδεξια χερια του κυρ-Ανεστη εσωσαν υστερα απο πολλες προσπαθειες την πληγωμενη αξιοπρεπεια της Red αλλα εμειναν ουλες και σε εκεινη και σε μενα,και τα σημαδια ειναι σαν το χρεος στο μπαρ.Παντα μενει κατι πισω και καθε φορα που κοιτας καποιος βρισκεται εκει για να στο υπενθυμισει.
Τουλαχιστον ειχα κατι.Οχι πολυ σημαντικο αλλα κατι.Ο Καστανιας σιγουρα εχει βγαλει βρωμα για τους συγκεκριμενους κινητηρες,και δεδομενης της απηχησης που εχει σε εναν πολυ μεγαλο αριθμο ανθρωπων σιγουρα εχει θολωσει τα νερα,αλλα ποσο πια μεριδιο ευθυνης να φερει για την τωρινη κατασταση;Αλλωστε ενας απλος μηχανικος ηταν,γλοιωδης σιγουρα,αναξιος εμπιστοσυνης σαφως,τσιρακι των αντιπροσωπειων ασφαλως,αλλα ως εκει.Δεν μπορουσα να τον φανταστω παρα σαν τον τελευταιο τροχο της αμαξης σε ενα καρο γεματο σκοτεινα συμφεροντα.
Δεξια μου αντικρυζω το μπαρ του Ιταλου. Σταματαω και προετοιμαζομαι ψυχολογικα κοιτωντας τις παρκαρισμενες μοτοσυκλετες εξω απο μαγαζι.Υπαρχει ακομα γουστο στον παλιοκοσμο,και κατευθυνομαι προς την εισοδο.Η βαρια γυαλινη πορτα κλεινει πισω μου και αυτο που αντικριζω μπρος μου δεν απεχει και πολυ απο αυτο που θυμομουν.
Tο μπαρ του Ιταλου ηταν παντα ιδιομορφο απο καποια αποψη.Μερικοι μπορει να πουν εκκεντρικο,αλλα οτι ελειπε στην διακοσμηση τον φωτισμο και την μουσικη, το συμπληρωνε η παντα σταθερη και μεγαλη παρεα και οι φλογερες παθιασμενες συζητησεις που κρατουσαν μεχρι αργα το πρωι.Ηταν κατα καποιο τροπο μια ξεχωριστη μικρη κοινωνια στον δικο της ρυθμο.Η παρεα,με μια γρηγορη ματια γυρω απο το μπαρ, φαινεται να εχει αλλαξει,εκτος ισως απο τον Μαικ τον μπαρμαν που εχει μεινει καγκελο στο μπαρ και με κοιταει με την ιδια εκφραση αποριας που ειχε παντα οταν καποιος διηγουνταν ιστοριες και κατορθωματα που δεν θα μπορουσε να δει ουτε στον υπνο του.Φανταζομαι το οτι να περασω την πορτα υστερα απο τοσο χρονια ισοδυναμουσε κατα καποιο τροπο με μια εντελως φανταστικη ιστορια.
-Μαικ,ειπα.
Δεν μιλησε απλα με κοιτουσε γυαλιζοντας ενα ποτηρι.-Πως παει ξεροβηξα,τα τελευταια 6-7 χρονια;Κατι νεο;Τσεκαρες την πιεση στα λαστιχα τελευταια; χμ;τελευταια φορα τα θυμαμαι λιγο ξεφουσκωτα-ενταξει με τις δοσεις της μοτοσυκλετας ε;-αν ξεχναω κατι πες μου,και εκανα παυση περιμενοντας μια απαντηση αλλα κατα καποιο τροπο διασκεδαζα με τον κομψο μονολογο μου και σιγουρα και ο Μαικ.
-Διαολε,ξεφωνισε ολος χαρα και το παχυ μουστακι του εφτασε στο υψος της μυτης του-δεν ειναι δυνατον να βλεπω τον Βλασση μπροστα μου.-Ο τελευταιος και πιο επιθυμητος ανθρωπος που περιμενα να δω εδω.Ποσο χρονια πανε ρε;
-Ειναι να μην ξεκινησεις να μιλας,ετσι Μαικ; ειπα.
-Χαχα και τα ματια του ελαμψαν,ασε να μαντεψω, το συνηθισμενο.Διπλο μπερμπον.
-Δεν θυμασαι καλα παντα Μανχαταν επινα,
-Οχι μου ειπε και σοβαρεψε λιγο,για τωρα λεω,μπορω να σε μυρισω απο δεκα μετρα και με 2 μπαμπακια στη μυτη.
-Παντα ο πνευματωδης ειπα ε και χαμογελασα
-Καλυτερο απο το οινοπνευματωδης ειπε,αλλα δεν του κρατησα μουτρα για το φθηνο λογοπαιγνιο.Ο Μαικ ειχε παντα εναν τροπο να επανορθωνει για τις χαριτωμενες καλοπροαιρετες κοτσανες που ξεστομιζε.
-Τι κανουν τα παιδια αυτες τις μερες Μαικ;
-Μια χαρα.Οι μισοι παντρευτηκαν,και οι αλλοι μισοι ειναι σαν παντρεμενοι.
-Και ποιοι βολταρουν ανεμελα;
-Οι υπολοιποι ειπε και γελασε.
-Ειναι πολλοι;
-Εξαρταται απο τα μαθηματικα σου.*παυση* ξερεις Βλασση μας ελειψες.Υστερα απο το ατυχημα εγινες σαν φαντασμα,δεν ερχοσουν στις βολτες,σταματησες να ερχεσαι και εδω....ησουν μια μεγαλη απωλεια τοτε,και ακομα εισαι κατα καποιο τροπο.*αναφωνησε* στην Ολγα ελειψες παρα πολυ το ξερεις;
Εξεπνευσα βαθια και κοιταξα ψηλα σουφρωνοντας τα χειλη,μια ακολουθια κινησεων που δεν ταιριαζαν στην συγκεκριμενη περιπτωση,κατι που εκανε και μενα να απορησω λιγο.
-Τι κανει η παλιοΟλγα αυτες τις μερες; ειπα.
-ΠαλιοΟλγα; ανεβασε λιγο τους τονους...Της λειπεις μαλακα αυτο κανει,....της ΠαλιοΟλγας...- και ριχνοντας μου κοφτες ματιες συνεχισε να γυαλιζει το ποτηρι τοσο δυνατα που σε καποια στιγμη νομισα οτι το ποτηρι εξαφανιστηκε.-Μπορεις βεβαια να την ρωτησεις και εσυ ο ιδιος,καθεται στο βαθος,..και προσπαθησε να καμουφλαρει την λοξη ματια που μου εριξε περιμενοντας την αντιδραση μου,και δεν τον δυσαρεστησα μαλλον καθολου με την εκφραση που δεν καταφερα να κρυψω.
-Παω μια απο κει παιρνω και το ποτο μου, του ειπα.Ετοιμασε ενα διπλο ακομα και αφησε το στο μπαρ μπροστα σου.
-Για ποιο λογο; ειπε απορημενα.
-Θα το χρειαστεις οταν θα φευγω του ειπα.
-Μην κανεις καμια μαλακια φωναξε καθως απομακρυνομουν,σηκωθηκε στο μπαρ σχεδον ορθιος και τα ματια του με ακολουθησαν μεχρι την στιγμη που καθομουν στην καρεκλα και στο οπτικο μου πεδιο ειχα την Ολγα σκυμμενη στο τραπεζι με τα μαλλια της τραβηγμενα πισω,εντελως απορροφημενη σε εναν τονο ντοσιε και χαρτια.Δεν προλαβε να με αντιληφθει και ετσι εκανα εγω την αρχη,με μια ατακα που θα ξαφνιαζε τις περισσοτερες γυναικες.
-Εμαθα οτι κανεις καλο χρονο στις Σερρες.
Τιναχτηκε αποτομα πισω και εκλεισε το ντοσιε της αποτομα.Προσπαθησε να ψελλισει κατι αλλα οταν με ειδε εμεινε εντελως ακινητη.Τα μακρυα μαυρα της μαλλια μετα το αποτομο τιναγμα προσπαθουσαν ματαια να ξανακαταλαβουν την θεση τους πανω στους καλοσχηματισμενους ωμους της,αλλα ολα τα υπολοιπα κινουμερα μερη του κορμιου της παρεμειναν στην θεση τους αφου μετακινηθηκαν τοσο ωστε να κανουν αισθητη την παρουσια τους. *ο συγγραφεας ζηταει ταπεινα συγνωμη για αυτο*.Ηταν μια ωραια εικονα.Συνεχισα:
-Τι κανει το αγαπημενο μου κοριτσι αυτες τις μερες;Βλεπω διαβαζει ακομα.Ελπιζω να εχει παραμεινει και ετοιμολογο.
Ψυθιρισε κατι μην εχοντας προφανως ξεπερασει το διπλο σοκ και τοτε εκανε αυτο που ηξερε καλυτερα.Συγκεντρωθηκε το ξεπερασε αστραπιαια και μεσα σε δευτερολεπτα ειχε γινει η ψυχρη γυναικα με τις γεωμετρικα μοιρασμενες πινελιες ακεραιοτητας και μεσα σε ολα αυτα να πεταξε , και μερικες πινελιες θελκτικοτητας.Εκανε παιχνιδι πριν προλαβω να καταλαβω για ποτε τα μακρυα της μαλλια κατελαβαν την γνωριμη θεση πισω απο τον μακρυ λαιμο της.*ξαναζητω συγνωμη απλα δεν υπαρχουν τετοιες περιγραφες το ξερω...*
-Το αγαπημενο σου κοριτσι προσπαθει να καταλαβει γιατι βλεπει αυτο που βλεπει μπροστα της.
-Παντα η ετοιμολογη ε; ειπα χαμογελωντας και τραβωντας πισω τους ωμους.Ευτυχως που εχεις και μια πλευρα οπου απλως χαμογελας και κοκκινιζεις, ειπα και προετοιμαστηκα ψυχολογικα για οτιδηποτε.
-Αχ συγνωμη καλε κυριε ειπε μια λεπτη αισθησιακη φωνη που εκανε την Betty Boo να φανει μπροστα της σαν λιμενεργατης με οξεια βρογχιτιδα,μηπως θα θελατε να κανω αυτο;...και εκανε κατι με τα ματια και αλλα σημεια του σωματος της που το δωματιο αρχισε να στριφογυριζει γυρω μου.
Η γυναικα ηξερε να κανει παιχνιδι διαολε.Ξεκινησα με δυο γκολ απο τα αποδυτηρια και τωρα ημουν στα τεσσερα ετρωγα ξυλιες στον πωπο και ειχα και ενα ηλιθιο χαμογελο απο πανω..
Ισοφαρισα με μια γερη γουλια ποτο και η φωτια που περασε στιγμιαια απο τον λαιμο μου με συνεφερε καπως.Πηρα μια βαθια ανασα σηκωσα το ποτηρι και ειπα ενω ταυτοχρονα εφερνα το ποτηρι στο στομα.
-Στην υγεια μας.
-Στην υγεια σου ειπε σχεδον ταυτοχρονα και συνεχισε να κραταει το ποτηρι ψηλα ενω εγω κατεβαζα και την τελευταια γουλια κοιτωντας την στα ματια.
Δεν ανοιγοκλεισε βλεφαρο.Κατεβασε το ποτηρι της κατω κοιταξε λοξα και χαμηλα.
-Τι θελεις εδω Βλασση.Πραγματικα.Δεν μπορω να πιστεψω οτι περασες τυχαια.
Ενιωσα σαν κατι να με πνιγει.Της ειπα:
-Εξω ειναι η RedOne.Και ειναι σαν καινουργιαΔουλευει οπως δεν δουλεψε ποτε.
Προσπαθησε να μην δειξει την εκπληξη της αλλα τα μεγαλα καστανα ματια της την προδωσαν.
-Αληθεια; ειπε σχεδον ψιθυριστα.
-Ποιος το περιμενε ε;
-Πως και ετσι;Ειχες πει οτι δεν θα ξανακαβαλαγες.Τουλαχιστον οχι μετα απο εκεινο το συμβαν.
-Α θα λες για αυτο οπου συνειδητοποιησα λιγες μερες μετα οτι δεν εχω φιλους πραγματικους.
Το προσωπο της απεκτησε μια περιεργη οψη.
-Εισαι κοπανος ρε γαμωτο.Κανενας δεν σε εγκατελειψε.Αν θυμαμαι καλα μετα απο εκεινο το συμβαν εσυ εισαι αυτος που εφυγε,εσυ εγινες απομακρος,εσυ δεν απαντουσες στα τηλεφωνα,εσυ εγινες φαντασμα και το ξερεις.Η εμμονη σου να αποδειξεις κατι που ποτε δεν χρειαστηκε...*εκανε μια παυση και αλλαξε ο τονος της φωνης της* δεν χρειαζοταν τοση προσπαθεια ουτε τοση ξεροκεφαλια.Ησουν αυτος που ησουν και ησουν αγαπητος σε ολους.
-Και σε σενα ακομα περισσοτερο.
Με κοιταξε λιγο θλιμμενα.-Ηταν ετσι ε;.
Αλλα δεν εχει πια νοημα.Εγω κρατησα τα καλυτερα απο τοτε.Εσυ τι εκανες;
-Αυξησα την καταναλωση μπερμπον.Δεν επιασε.
Ακου της ειπα και εσκυψα προς το μερος της.-Νομιζω οτι κατι συμβαινει στον μοτοσυκλετιστικο κοσμο,κατι μεγαλο που δεν μπορω να αγνοησω.Η μοτοσυκλετα δεν ειναι πια αυτο που ηταν και θα ανακαλυψω τι φταιει.
Της διηγηθηκα περιληπτικα ολα τα γεγονοτα που με εφεραν μεχρι εδω.Με κοιτουσε στα ματια αλλα παρεμεινε ανεκφραστη.Οταν τελειωσα μου εριξε ενα καρφι σκουριασμενο που με διαπερασε απο ακρη σε ακρη.
-Καταλαβα,Ψαχνεις να βρεις γιατι ο κοσμος πηγε μπροστα και εσυ εμεινες πισω.Εχεις τυψεις και μετανιωνεις για κατι,αλλα για το μονο που θα επρεπε να μετανιωνεις ειναι για τον χαρακτηρα και την απαθεια που εδειξες.Ξερεις,οταν σιγα-σιγα η παρεα αρχισε να σπαει ολοι κοιταξαμε μπροσταΕγω πηρα το πτυχιο της νομικης για παραδειγμα.
-Συγχαρητηρια τοτε.
Τραβηξε μια σελιδα απο το ντοσιε της.
-Διαβασε.,ειπε.
Τα ματια μου περιπλανηθηκαν για λιγο με φορα αντιστροφη απο αυτη που δινει νοημα στις προτασεις και τις μετατρεπει σε εννοιες.Της το παρεδωσα-Τι λεει;
-Ειναι μια εφεση που πρεπει να εχει κατατεθει το αργοτερο μεχρι αυριο το πρωι.Αλλιως οι μπουλντοζες σε ενα μηνα θα κανουν παρτι με το μπαρ του Ιταλου.
Τιναχτηκα απο την καρεκλα.-Γιατι κατεδαφιζουν το μπαρ ειναι παραλογο,με ποιο σκεπτικο;
-Δεν εχω ιδεα μου ειπε.Μας ηρθε ειδοποιηση αλλα με μεγαλη καθυστερηση και αυτο δεν συμβαινει συνηθως.Υπαρχει παντα επαρκης χρονος για τετοιου ειδους πραξεις,αλλα καποιος εβαλε το χερι του στο να αργησει.
Δεν μπορουσα να πιστεψω στα αυτια μου.-Καλα δεν ασκησατε εφεση;
-Τρεις ως τωρα και καμια δεν εγινε δεκτη.Αυτη ειναι η τελευταια μας ευκαιρια.
Ο Μαικ δεν το εχει συνειδητοποιησει ακομα.Και ολο το βαρος πεφτει πανω μου.
Εκανε μια μεγαλη παυση και εβαλε την παλαμη στο μετωπο της.
-Αν σου πω ποσο βαθεια φτανει αυτο και ποσοι εχουν εμπλακει δεν θα το πιστεψεις.Απο τον Δημαρχο και την Πολεοδομια και σχεδον ολο το νομικο συστημα.Ειναι αδικο και παραλογο.Σαν να πονταρουμε ολες μας τις οικονομιες στον Ιπποδρομο σε ενα αλογο που ονομαζεται "Η τελευταια ελπιδα" .
Δεν μπορουσα να πιστεψω αυτα που ακουγα.
-Με ποια αιτιολογια ολα αυτα,δεν γινεται καποια εξηγηση θα πρεπει να υπαρχει.
-Πριν απο πολυ καιρο ηρθαν υπαλληλοι της πολεοδομιας ενα πρωι.Εκαναν καποιες μετρησεις η κατι τετοιο, δηθεν με προφαση καποιο τυπικο ελεγχο σχετικα με τους αντισεισμικους κανονισμους, ετσι μας ειπαν, και μετα εφυγαν αφου μας διαβεβαιωσαν οτι ολα ηταν στην εντελεια.Ζητησαν και τα σχεδια του μαγαζιου.
Λιγους μηνες μετα ηρθε το χαρτι,και μειναμε καγκελο.Ολα φαινονται πλαστογραφημενα στην μελετη αντισεισμικοτητας και δεν μπορουμε ακομα να αποδειξουμε τιποτα.Μεχρι και ο κυρ-Ανεστης το εμαθε και περασε απο δω.Ξερεις τι εκανε μολις εφυγε;
Εντρομος μαντεψα την απαντηση και προσευχηθηκα να μην ειναι αυτη.-Τι; ειπα με βραχνη φωνη.
-Γυρισε στο γκαραζ και ξεκινησε να φτιαχνει την RedOne.Ειπε οτι ηταν σιγουρος οτι θα την ξανακαβαλουσες και συντομα.Σκεφτηκα να ερθω τοτε σε επικοινωνια μαζι σου αλλα δεν ξερω γιατι το ακουστικο κατεβαινε πριν καλα-καλα προλαβει να σηκωθει.
Μαζεψα οτι μπορεσα να βρω στο στομα μου και το καταπια.Ακουστηκε.
-Το πιο ενδιαφερον ξερεις ομως πιο ειναι τωρα που το σκεφτομαι;Απορω πως δεν το συνδυασα πιο πριν,αλλα υστερα απο την πρωινη περιπετεια σου μπορει και να εχει καποια σχεση.Την μερα του ελεγχου ο Μαικ νομισε οτι ειδε απεναντι στον δρομο τον Καστανια.
Στο ακουσμα του ονοματος του Καστανια, αυτο που καταπια προηγουμενως γυρισε πισω.
-Δεν μπορω να καταλαβω ομως γιατι αυτο το πραγμα.τετοια συνωμοσια για ενα παλιομαγαζο με λιγους γραφικους στην καλυτερη, θαμωνες,ειπα.
-Ουτε εγω μπορω αλλα αν το καλοσκεφτεις εχει καποια λογικη εστω και αν φαινεται παραλογη.Κοιτα εξω και μετα κοιτα μεσα.
Γυρισα το κεφαλι και κοιταξα στον δρομο και μετα στο μαγαζι.Εξω ηταν απογευμα και μεσα κατι αλλο.Οι ιδιοι ανθρωποι που εδω μεσα φαινονται συνηθισμενοι,καθημερινοι,βγαινουν εξω και αυτοματως ξεχωριζουν.Ξεχωριζουν οχι με χυδαιο τροπο παντως. Κοιταξα τα παρκαρισμενα μηχανακια εξω.Μηχανακια παλια καινουργια ξεχωριστα μοναδικα,με διαταξεις κινητηρα και με σουλουπι, που δεν χωραει πια στα μεγαλα σαλονια των αντιπροσωπειων.Ανθρωποι που δεν αναλωνονται σε καταναλωτικα οργια.Ανθρωποι που εχουν βρει αυτο που θελουν.Ανθρωποι φαντασματα για τους πωλητες λιανικης διτροχων φαντασιωσεων.
Ισως τελικα να μην ηταν ολα αυτα τυχαια σημερα.Ισως να κρυβεται κατι πισω απο ολα αυτα.Απο την αναπαντεχη πρωινη επισκεψη απο την αδικαιολογητη οργη του Καστανια απο το επικειμενο γκρεμισμα του μπαρ του Ιταλου.Σηκωθηκα και κοιταξα την Ολγα στα ματια.Της μιλησα απαλα.
-Παω να πω δυο λογια στον Καστανια.Κατι μου λεει οτι αυτος θα ξερει κατι.
Σηκωθηκε ορθια και τα ματια της γυαλιζαν.-Πρεπει να σου πω και κατι τελευταιο ειπε.Εκανα μια ερευνα και ολα αυτα φαινονται να καταληγουν σε μια μεγαλη εταιρεια με την ονομασια Τεσσερα ΑΕ.Βρισκεται στα περιχωρα της πολης εξω απο τον εγκαταλελειμενο σιδηροδρομικο σταθμο και η φωνη της χαμηλωσε.Δεν ξερω ηθελα απλα να στο πω.
-Επομενη σταση Τεσσερα ΑΕ ειπα και εκανα και εναν ηχο που πολυ θα ηθελα να ειχε ακουστει σαν φουγαρο τρενου.
-Να προσεχεις Βλασση!, πεταχτηκε ορθια.
-Θα εκανα εγω ποτε το αγαπημενο μου κοριτσι να ανησυχησει;
-Ποτε μην λες ποτε ειπε και κοκκινησε.
Αουτς!Ντετζα Βου εις το τετραγωνο.Πλησιασα στο μπαρ και ο Μαικ ηταν εκει και γυαλιζε το ποτηρι.
-Φευγεις; ειπε.
-Ναι αλλα θα ξαναρθω.Γεια μας ειπα και σηκωσα το χερι μου καθως κατευθυνομουν προς την εξοδο.Λιγο πριν βγω απο το μπαρ ειδα στο τζαμι την αντανακλαση του Μαικ να κατεβαζει ενα διπλο μπερμπον που βρισκοταν μπροστα του.
Ειχε αρχισει να σουρουπωνει και επρεπε να προλαβω τον Καστανια στο μαγαζι πριν κλεισει.Αποφασισα να κοψω δρομο απο ενα στενο που θα με εβγαζε κατευθειαν στην Λεωφορο.Εστριψα στο στενο και επιταχυνα.Λιγο πριν κλεισω τα ματια μου απο την τρομακτικη πτωση που διεκοψε τις σκεψεις μου νομισα οτι ακουσα τον Καστανια να ψιθυριζει σε καποιον.
"Γρηγορα μαζεψτε τα καρφια απο τον δρομο και βαλτε τον στο φορτηγο πριν περασουν οι μπατσοι"....
...................συνεχιζεται (αμα βγαλω ακρη εκει που παει) ....................
alximistis
09/07/2008, 00:07
Άντε... θα μας σκάσεις! Περίμενα πως και πως τη συνέχεια και έρχομαι στο γραφείο διαβάζω κι ακόμα άκρη δεν βγάζω. Φαντάζομαι ούτε συ βέβαια. :D Συνέχα τρελέ!!! :)
Το λιγότερο εξαιρετικό. Αντε καλή συνέχεια. Αν νοιώθεις ότι σε εγκαταλείπουν οι δυνάμεις σου κερνάω club ξέρεις που. Περιμένουμε με αγωνία. :beer: :a34: :beer:
charlie says
09/07/2008, 07:28
ρε τον μπινε τον μανελα ,ρεντ ουαν φορεβα:a20:
Intermission*
Και εκει που νομιζα οτι δεν μπορω να γραψω ενας φιλος μου εστειλε ΑΥΤΟ!!! (http://www.slashfilm.com/2008/07/08/lol-what-if-michael-bay-wrote-the-dark-knight/) και ανεβηκα ψυχολογικα :lol: .Οι σινεφιλ θα το λατρεψουν :rotflmao: πιστεψτε με.
Intermission*
catmaster
09/07/2008, 08:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Intermission*
Και εκει που νομιζα οτι δεν μπορω να γραψω ενας φιλος μου εστειλε ΑΥΤΟ!!! (http://www.slashfilm.com/2008/07/08/lol-what-if-michael-bay-wrote-the-dark-knight/) και ανεβηκα ψυχολογικα :lol: .Οι σινεφιλ θα το λατρεψουν :rotflmao: πιστεψτε με.
Intermission*
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
LOL !! ποιός τα γράφει αυτά ρε πούστη μου ;;;
nice one Crook ...
(now get back to work and keep writin' mothefacka ... :ninja: )
:wave2: :beer:
....................( εβγαλα ακρη ) ......................
ΜΕΡΟΣ 3ο. "ON ALL FOURS"
Ειδα ενα πολυ περιεργο ονειρο.Ημουν μεσα σε ενα τεραστιο καζανι με καυτο λαδι που κοχλαζε.Η ζεστη ηταν αφορητη.Διπλα μου κολυμπουσαν κινητηρες πλαισια και αλλα τετοια δυσκολοχωνευτα.Ανα τακτα διαστηματα μια τεραστια κουταλα με ανακατευε μαζι με τα λοιπα "μπαχαρικα" ωσπου μια βροντερη φωνη απο το υπερπεραν ειπε, "Ενταξει τωρα μαλλον ειναι καπως πιο νοστιμος σερβιρετε τον" και η κουταλα βυθιστηκε στο καζανι για τελευταια φορα, αναδυθηκαμε παρεα, και το τελευταιο που ειδα ηταν οτι γλιστρουσα σε μια σκοτεινη και υγρη τρυπα μαζι με μπλοκ κινητηρων εκκεντροφορους και λοιπες λιχουδιες.
Τιναχτηκα ανοιγοντας το στομα σε μια προσπαθεια να εισπνευσω οτι μπορουσα και ανοιξα τα ματια.Συνειδητοποιησα οτι με κρατουσαν αγκαζε, σφιχτα, δυο οχι πολυ ευχαριστοι τυποι απ'οσο μπορεσα να υποθεσω, μιας και τα ματια μου ηταν δεμενα.Στηριχτηκα καπως καλυτερα στα ποδια μου κατι που δεν φαινεται να τους ανακουφισε ιδιαιτερα, κρινοντας απο τον τροπο που με βαστουσαν.Ανακουφιστηκα στην ιδεα οτι ημουν καλοβολος ακομα και κατω απο αυτες τις συνθηκες.Θα κερναγα και κανα μπισκοτο αν μπορουσα. Για καποιο λογο ενιωθα οτι το εδαφος απο κατω μου δεν ηταν και πολυ στερεο και ημουν ακομα κομματακι αποπροσανατολισμενος.Το στομα μου το ενιωθα σαν καρτερ, και ευχηθηκα να υπηρχε κατι αλλο στην θεση του.Ενα ποδι ισως.
"Αφεντικο συνηλθε" ειπε ενας απο αυτους,και τοτε ακουσα την φωνη του Καστανια πισω μου. "Μπα ο φοβερος και τρομερος κυριος Νταμιρας ξυπνησε; Μηπως θα ηθελε να του φτιαξουμε κανα καφε καμια ομελετα οσο θα ανεβαινει το ασανσερ;Να μας το πει αμα ειναι να μη ντραπει."
Ωστε ασανσερ σκεφτηκα.Για να ανεβαινουμε τοση ωρα παει να πει οτι ειμαστε εξω απο την πολη.Δεν υπηρχε κτιριο με τοσους οροφους, η τουλαχιστον αγνοουσα εγω την υπαρξη του, κατι ελαφρως απιθανο στην πολη που με γεννησε.
Το ασανσερ μετα απο λιγη ωρα σταματησε και οι τραμπουκοι με μετεφεραν σηκωτο.Το κεφαλι μου αποδειχτηκε πολυτιμο εργαλειο στο να ανοιξει αυτο που μου φανηκε στιγμιαια σαν ενας τεραστιος τσιμεντενιος τοιχος,αλλα ευτυχως για μενα ηταν απλα μια ξυλινη πορτα (σκαλισμενη κιολας),προκαλωντας παρα μονο προσωρινες και αναστρεψιμες στυλιστικες ανακατανομες στην φορα του χτενισματος μου..Περπατησαμε λιγο ακομα σε εναν χωρο οπου αντανακλουσε καπως περιεργα τα ρυθμικα βηματα της παρεας μου μεχρι που σταματησαμε. Ενα χερι μου τραβηξε τον επιδεσμο μαζι με λιγο απο το προσωπο μου,και πριν προλαβω να γνωριστω με το νεο περιβαλλον, μια γενναιοδωρη και αρκετα μερακλιδικη πισωπλατη κλωτσια ,μαζι με ενα εξίσου χαριτωμενο επιφωνημα, "τιμπεεεερ", με εστειλε χορευοντας στα τεσσερα.
Η οραση μου επανηλθε σχεδον αστραπιαια αφου πρωτα εκανε μια συντομη σταση απο την διασταυρωση των οδων Ασπριδου και Αστερισμων, και τοτε μεσα απο μια τεραστια τζαμαρια ειδα ολη την πολη οπως δεν την ειχα ξαναδει.Ηταν βραδυ εβρεχε , και τα φωτα της τρεμοπαιζαν μεσα απο ενα ημιδιαφανες πεπλο που απλωνοταν κατα μηκος της.Σχεδον απο κατω εβλεπα μια τεραστια αλανα με πυκνη αγρια βλαστηση οπου καποτε ηταν ο παλιος σιδηροδρομος εγκατελειμενος πια, με τις παρατημενες αμαξοστοιχιες σχεδον στοιβαγμενες η μια πανω στην αλλη, σαν μυρμηγκια στο κεντρο ενος πιατου με χορτα να τσακωνται για το ποιο θα προλαβει να αρπαξει το μοναδικο κομματι κρεας.Λιγο πιο μακρυα μπορεσα να διακρινω το παλιο αυτοκινητοδρομιο που τωρα ειχε γινει παρκο αναψυχης για πρεζακια,και για καβλωμενα ζευγαρια με κομποδεμα που δεν κρινοταν επαρκες ουτε απο τον πιο μιζερο ρεσεψιονιστ στην συνοικια Παρκ, και σχεδον τιποτα αλλο εκτος απο μια ευχαριστα αποχαυνωτικη χρωματιστη θολουρα.
Σηκωθηκα λιγο γοητευμενος απο το θεαμα και εκανα το λαθος να γυρισω το κεφαλι και να αντικρυσω κατι που με εκανε να νιωσω παλι λιγο αβολα.Μετρησα εφτα φιγουρες συνολικα σε μια τεραστια αιθουσα.Η μια στο βαθος ηταν του Καστανια και καθοταν σε μια καρεκλα σκυφτος με τις παλαμες ενωμενες μπροστα απο το προσωπο του αδεξια παρκαρισμενες, ωστε να φανει οτι στοχαζεται κατι που σαφως δεν ηταν του χαρακτηρα του.Αριστερα και δεξια του ηταν δυο ντουλαπες με ποδια και κουστουμι που αναγνωρισα σαν τους φιλους μου που μου χαρισαν την εμπειρια της ξεκουραστης μετακινησης.Στο κεφαλι τους ειχαν μαυρα γυαλια και τιποτ'αλλο.
Ακριβως μπροστα τους και σε αποσταση ανησυχητικα οικεια απο το κουφαρι μου, τεσσερις ψηλολιγνες φιγουρες σαν σκεις στεκονταν σιωπηλες, ορθιες, σε τετοια διαταξη και σταση που νομισα οτι εβλεπα μπροστα μου χαρακτηρες απο καποιο σκοτεινο εξπρεσιονιστικο πινακα.Φορουσαν στενα μαυρα υφασματικα ρουχα και τους ηταν τοσο ταιριαστα που δεν μπορουσες να διακρινεις ευκολα πως τα μαυρα παπουτσια εδεναν με τα πατζακια και στο τελος κατεληγαν σε ψηλα κολλαρα.Ειχαν το ιδιο χτενισμα και τα ιδια χαρακτηριστικα, τουλαχιστον οσο μπορουσα να διακρινω απο το ημιφωτισμενο τους προσωπο και σιγουρα εκαναν και τις ιδες σκεψεις για μενα.Με κοιτουσαν επιμονα αλλα δεν μιλουσαν.
Αποφασισα να εκμεταλλευτω λιγο ακομα την φιλοξενια τους και να αποκτησω οικειοτητα με τον χωρο.Το αψεγαδιαστο πατωμα απο γραφιτη εδινε μια αποκοσμη τεχνοκρατικη σχεδον οψη στον χωρο και η υφη του αντανακλουσε με ωραιο τροπο το ειδωλο μου,ασχετα αν οι παλαμες μου και τα γονατα μου δεν συμμεριζονταν τις καλλιτεχνικες μου ευαισθησιες. Το δωματιο ηταν πραγματικα τεραστιο και οι τοιχοι ηταν φτιαγμενοι απο γυαλι, και οπως εκτεινοντουσαν προς το ταβανι ερχοντουσαν ολο και πιο κοντα μεταξυ τους, ωστε στο τελος σχεδον ενωμενοι σχηματιζαν εναν τεραστιο γυαλινο τρουλο.Φωτισμος υπηρχε στον χωρο αλλα δεν μπορουσα να διακρινω καποια φωτιστικη πηγη.
-Καλωσηρθατε στην Τεσσερα κυριε Νταμιρα ειπε η πρωτη φιγουρα,-ελπιζω να ηταν το ταξιδι σας σχετικα ξεκουραστοΔεν χρειαζοταν να σας δεσουν τα ματια παντως,ηταν εντελως περιττο ειπε, και κοιταξε τον Καστανια που δεν μιλησε,απλα με κοιτουσε επιμονα.
Η χροια της φωνης του ηταν περιεργη.Μπασα στα σημεια αλλα συνολικα καπου στην μεσαια οκταβα ενος κλαβιε απο σαρκα και κοκκαλα.Σιγουρα επιβλητικη ,αλλα δεν μπορουσες ευκολα να διακρινεις αν ηταν σαρκαστικη η συγκαταβατικη.
-Καλως σας βρηκα,... υποθετω,ειπα.
-Χαμογελασε και με την ακρη του ματιου μου νομισα οτι ειδα στην οψη και των υπολοιπων να σχηματιζεται αμυδρα ενα χαμογελο.Ανατριχιασα.
-Οι φιλοι σου δεν μιλανε και πολυ ειπα.
-Μιλαμε οταν ερθει η σειρα μας ψιθυρησαν και οι τρεις σχεδον ταυτοχρονα,αργα,και μακροσυρτα με τετοιο τροπο, που οι φωνες τους ενωμενες σχηματισαν μια ανιερη συγχορδια που δεν θελησα να ξαναακουσω χωρις την πρεπουσα ποσοτητα αλκοολ στο αιμα μου.
-Συγχωρεσε τα αδερφια μου ειπε ο πρωτος χαμογελωντας.Τους αρεσει να δημιουργουν σασπενς.Νομιζω οτι ειναι η ωρα να συστηθουμε.Εγω ειμαι ο πρωτος.
Εγω ο δευτερος, τεταρτος, συνεχισαν και οι υπολοιποι με μια σειρα που εφερε καποιους συνειρμους που με ανησυχησαν περισσοτερο.Ο τριτος δεν συστηθηκε καθολου.
-Κοιταξα τον τρια και του ειπα ειρωνικα.-Εσυ πρεπει να εισαι η ψυχη του παρτι ετσι;
-Συγχωρεσε τον τρια, με διεκοψε αποτομα ο πρωτος, δεν μιλαει πολυ.Ξεκουραζει τις φωνητικες χορδες του υστερα απο ενα ατυχημα που ειχε πριν απο λιγα χρονια.Ο γιατρος του εχει απαγορεψει να μιλαει εκτος και αν ειναι απολυτως απαραιτητο.
Ο τρια εγνεψε καταφατικα.
-Μαλιστα καταλαβα του ειπα.Ξεροβηξα και κοιταξα τον τρια χαμογελωντας ειρωνικα,και συνεχισα να καθαριζω τον λαιμο μου.Το επιασε το υπονοουμενο και δεν του αρεσε.Συνεχισα,-Το παρτι ξεκιναει τωρα η θα περιμενουμε τον πεντε και τον εξι;Μακαρι να ερθει ο εφτα με τα πεντε του παιδια, να παιξουμε και λιγη μπαλιτσα.
-Μουνοπανο, πεταχτηκε ο Καστανιας στο βαθος,προφανως δεν ξερεις ουτε σε ποιους μιλας ουτε σε τι θεση βρισκεσαι.
-Κατσε κατω Καστανια τον κοιταξε αυστηρα ο νουμερο ενα, θα το χειριστω εγω.Ο Καστανιας εκατσε και κατι ψελλισε.Γυρισε παλι προς το μερος μου,-προφανως θελεις να μαθεις τι γυρευεις εδω μεσα.
-Ειμαι ολος αυτια σαν τον φιλο μου τον τρια ειπα.
Εκανε μια μικρη παυση.Η Τεσσερα ειναι ενας ομιλος επιχειρησεων που δημιουργηθηκε απο το τιποτα.Εμεις οι τεσσερις που βλεπεις την χτισαμε και την καναμε αυτο που ειναι.Προφανως δεν ξερεις τι ακριβως ειναι η τεσσερα,ετσι;
-Αν ηξερα θα ημουν εδω καθε μερα με φιλους.Φαινεται πολυ διασκεδαστικο μερος.
Γελασε,-Σε διαβεβαιω οτι ειναι,και δεν εκπλησομαι που δεν το γνωριζεις.Ολοι ξερουν την υπαρξη της Τεσσερα αλλα λιγοι γνωριζουν.....
-Τι;οτι λατρευετε τα μαθηματικα;
Ξαναγελασε πιο δυνατα αυτη την φορα και ακολουθησαν και οι υπολοιποι κατα το γνωστο μοτιβο.Ο νουμερο ενα γυρισε προς τον Καστανια-Φοβερος ο φιλος σου Καστανια.Οχι μονο ειναι αστειος αλλα εχει πιασει και το νοημα και ας μην το ξερει ακομα.
-Ναι σκετο διαμαντι μουρμουρισε ο Καστανιας.
-Αγαπητε κυριε Νταμιρα,συνεχισε.Η Τεσσερα δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ενα κεντρο ελεγχου μπορεις να το πεις και μια σφαιρα επιρροης αν ακουγεται καλυτερο στα αυτια,ωστε ολα να δουλευουν σωστα και ομορφα.Κοντολογις ελεγχουμε ολο το δικτυο εμποριας διακινησης και αξεσουαρ μοτοσυκλετων στην χωρα,οπως επισης τον ειδικο τυπο τα μεσα ενημερωσης και ας πουμε και οτι η Κυβερνηση ειναι αυτη που ειναι επειδη εμεις το θελαμε.
Ναι, υστερα απο αυτο ειχε λιγο περισσοτερη απο την προσοχη μου.Περιμενα να δω που θα το παει.
-Ευτυχως για εμας συνεχισε, οι δραστηρηριοτητες μας δεν περιοριζονται στον ελεγχο μονο της αγορας μοτοσυκλετας.Ελεγχουμε τα συνεργεια και οπως θα εχεις καταλαβει....
.....................(ισως να κατανταει μελο σορι) ....................
Εκανε μια παυση και περιμενα την συνεχεια.
-....αυτη την στιγμη λοιπον βρισκεσαι εδω εξ'αιτιας του ΚαστανιαΕχεις καταλαβει οτι ειναι ο βασικος συνεργατης μας και ενας απο τους λογους που βλεπεις εξω απο το συνεργειο του, τα μηχανακια που βλεπεις.Του εκανε εντυπωση που περασες το πρωι με την μοτοσυκλετα σου κιολας, και των ρωτουσες αυτα που τον ρωτουσες.Σε ακολουθησε στο μπαρ του ιταλου....α ναι δεν σου ειπα...σχετικα με την εντολη κατεδαφισης του οπως ενημερωθηκες...βαλαμε και εμεις το χερι μας.
Στο ακουσμα του τελευταιου οι νευρικες συναψεις στον εγκεφαλο χτυπησαν κοκκινο.Ολα εμπαιναν σε μια σειρα τωρα.Αγνοουσα τα κινητρα μιας τετοιας ενεργειας,αλλα τωρα ηξερα επιτελους γιατι μεσα σε λιγα χρονια το τοπιο στην αγορα της μοτοσυκλετας ειχε αλλαξει τοσο.Αυτο που με φοβιζε τωρα ηταν γιατι μου τα ελεγε εμενα αυτα.Προσπαθησα να ανακτησω την ψυχραιμια μου και του ειπα.
-Και φανταζομαι οτι μεσα σε ολη αυτη την επιρροη και την δυναμη,ενα μικρο μπαρ με μοτοσυκλετιστες στεκεται εμποδιο.Σαν το Γαλατικο χωριο ενα πραγμα.Τι εχεις να φοβηθεις απο δαυτους για σενα ειναι ενα τιποτα.
Με κοιταξε σαν να τον ειχα ταισει μουρουνελαιο.-Τιποτα υπο φυσιολογικες συνθηκες.Καλα τα ειπες ενα μικρο τσουρμο γραφικων...ανυποτακτων γραφικων ομως.τονισε.Και αυτο τους κανει εχθρους.Ασκουν ακομα επιρροη οσο και αν εχουμε θεσει υπο ελεγχο την διακινηση πληροφοριων.Πρεπει πολυ απλα να φυγουν απο την μεση.Η κατεδαφιση του μπαρ ειναι απλα μια συμβολικη κινηση,αλλα πιστεψε με θα το πιασουν το νοημα αυτοι που πρεπει.Ετσι σταδιακα θα χαθει ο και ο τελευταιος κρικος που συνδεει αυτους τους ανθρωπους με την μοτοσυκλετα οπως τουλαχιστον την αντιλαμβανεται ο κοσμος τωρα.
-Και γιατι μου τα λες ολα αυτα τωρα;Ποιο το νοημα.
Πλησιασε κοντα μου και με επιασε απο τον ωμο.Η φωνη του χαμηλωσε.
-Εισαι εξυπνος ανθρωπος και καποτε εσυ και οι φιλοι σου ασκουσατε επιρροη στα πραγματα.Ξερω οτι υστερα απο το ατυχημα ησουν μια απο τις αιτιες που η παρεα σου διαλυθηκε.Μπορεις ομως ακομα να προσφερεις πολλα πραγματα.Μπορω να σε κανω διευθυνων στελεχος της Τεσσερα και...
Του επιασα απο το χερι και το πηρα απο τον ωμο μου.
-Ωστε να σε βοηθησω στο να πλασαρεις εφημερες μοτοσυκλετιστικες ονειρωξεις;
-Μην εισαι τοσο ηλιθιος φωναξε.Με ποιο δικαιωμα νομιζεις οτι τα δικα σου ονειρα ειναι ανωτερα απο τα ονειρα των υπολοιπων,και στην τελικη γιατι δεν μπορεις να καταλαβεις οτι η μοτοσυκλετα δεν ανηκει σε σενα αλλα στον κοσμο της.Και ο κοσμος αγοραζει με βαση καθαρα καταναλωτικα κριτηρια.Αυτο μπορει να σου φαινεται τραγικο αλλα ετσι ειναι.Και μπορεις ακομα και σε αυτη την κατασταση αφου τοσο σε ενοχλει να δωσεις κατι που εμεις οσο και αν προσπαθησαμε δεν μπορεσαμε.Μπορεις να δωσεις ονειρα ελπιδα,κινητρο.
-Ευχαριστω δεν θα παρω.Καλα ειμαι και ετσι.
-Οτι και να πω δεν θα σε πεισει ετσι;
-Μπορεις να με διασκεδασεις αν θες.Λυσε μου μια εξισωση.
Γουρλωσε τα ματια και με επιασε απο τον λαιμο,Ουρλιαζε-Παρτε τον απο μπροστα μου...
Οι τραμπουκοι με επιασαν κατα την προσφιλη τους τακτικη και με εσυραν προς την εξοδο.Λιγο πριν περασουμε την πορτα ο νουμερο ενα φωναξε τον Καστανια.Η πορτα εκλεισε πισω μου και οση ωρα περιμενα τον Καστανια να επιστρεψει για να πεσουν οι τιτλοι στο εργο,διαδραματιστηκε η εξης συζητηση εν αγνοια και ερημην μου.
---------------------------------------------------------------------------
-θα τιμωρηθει παραδειγματικα,θα το αναλαβω εγω αφεντικο.
-Κανα νεο απο τον λογιστη;
-Εχω βαλει ολα τα τσιρακια μου.Εχουμε καποια πληροφορια οτι εμφανιστηκε σημερα.Αν ειναι σωστη αυριο θα εχουμε νεα.
-Βασιζομαι πανω σου Καστανια.Και ξερεις γιατι;Γιατι αν ολες αυτες οι πληροφοριες διαρρευσουν θα εχουμε προβλημα.Ακομα δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιος που εργαζοταν σε μια τετοια θεση,αποφασισε να προδωσει την επιχειρηση του και επιχειρει να τα τιναξει ολα στον αερα.
-Κατι ακουστηκε αφεντικο,οτι τωρα τελευταια εκανε βολτες με μια μοτοσυκλετα.
-Μοτοσυκλετα;Δεν τον πληρωναμε τοσο καλα.
-Πηρε μια παλια μεταχειρισμενη.Αναξια λογου.
-Και ξαφνικα εγινε ρομαντικος φανταζομαι.Να θυμηθουμε να το γραψουμε αυτο στο μνημα του.
Ο Καστανιας εκανε να φυγε,αλλα ξαφνικα γυρισε πισω και κοιταξε τον ενα,.-Κατι τελευταιο αφεντικο.Γιατι δεν του ειπες του Νταμιρα οτι το ατυχημα τοτε στην πιστα ηταν δικη σου δουλεια;
-Ηταν και δικη σου.
-Σωστα.Δεν χρειαζεται να μαθει τιποτα.
--------------------------------------------------------------------------
Η πορτα ανοιξε και ο Καστανιας με χαιρετησε με μια δυνατη κλωτσια στο αριστερο γονατο.Δεν ειπα τιποτα,αν και ηθελα.
Το ασανσερ εκανε αυτο που ηξερε καλα.Σκορπιες σκεψεις περνουσαν απο τα μυαλο μου αλλα ενιωθα μια τρομερη διαυγεια.
-Καστανια;
Δεν μιλησε.
-Να εισαι σιγουρος οτι θα εισαι ο πρωτος που θα βρω.
-Θα αργησει πολυ να ερθει αυτη η μερα.Η χοληστερινη μου ειναι σε καλα επιπεδα ακομα,και με ενα χαιρεκακο γελιο μου χαρισε μια φαπα.
Φτασαμε κατω και περπατησαμε λιγα μετρα.Με εριξαν στα γονατα ακουσα ενα κλικ πισω απο το κεφαλι μου και χαμογελασα.Εβλεπα τιτλους τελους και ηταν γεματοι ονοματα συντελεστων.Ονοματα που ειχα καιρο να σκεφτω.Εκλεισα τα ματια.
Τον ηχος ενος κινητηρα που στροφαρει δαιμονισμενα ακολουθησε ενα δυνατο φως που ερχοταν κατα πανω μας και μας τυφλωσε προσωρινα κανοντας μας να χασουμε την ισορροπια μας..Η μοτοσυκλετα περασε ξυστα απο τον ενα μπραβο και τα προστατευτικα ενος δερματινου γαντιου εκαναν καλα την δουλεια τους.Εκμεταλλευτηκα το αβανταζ γυρισα προς τον δευτερο μπραβο που εχει πεσει κατω και ετοιμαζοταν να σηκωθει και με συνοπτικες διαδικασιες ανεβασα την φορολογικη δηλωση του οδοντιατρου του.Επιασα το οπλο και το πεταξα διπλα σε κατι χορτα.
-Ανεβα γρηγορα,ακουσα την φωνη της Ολγας.
-Μισο λεπτο,ειπα γυρισα και κοιταξα τον Καστανια που δυσκολευοταν να ελεγξει τις εντερικες λειτουργιες του.
Ανεβηκα στην μοτοσυκλετα καναμε αναστροφη και προσπερασαμε τα ποδια του Καστανια που βρισκονταν φυτεμενα αναποδα σε εναν καδο σκουπιδιων.
Φτασαμε στο σπιτι της Ολγας.Μου ειπε οτι αφοτου εφυγα απο το μπαρ ειπε στον Μαικ τι εγινε και ο Μαικ ετρεξε να με προλαβει.Στον δρομο ειδε την Red σε ενα σοκακι χτυπημενη.Την ρωτησα πως ηταν και μου ειπε οτι την ανελαβε ο κυρ-Ανεστης.Ανακουφιστηκα.Μου ειπε οτι υστερα απο αυτο ο Μαικ γυρισε στο μαγαζι να καλεσει την αστυνομια αλλα του ειπε οτι δεν ειχε νοημα.Της εξηγησα ολα οσα διαδραματιστηκαν στην τεσσερα.Κουνησε το κεφαλι,"Μπορεις να κοιμηθεις στον καναπε σημερα.Θα σε ψαχνουν"
Επεσα πτωμα για υπνο και ειδα το εργο σε επαναληψη αλλα με ποπκορν αυτη τη φορα.Το πρωι που σηκωθηκα η Ολγα ειχε φυγει αλλα ειχε αφησει ενα σημειωμα."Ραντεβου στις 12 στο γνωστο μερος.Να προσεχεις."
Εκλεισα την πορτα πισω μου και αφου βεβαιωθηκα οτι δεν με παρακολουθει καποιος βγηκα στον δρομο και περπατησα.Φτανοντας σε ενα κιοσκι με εφημεριδες με την ακρη του ματιου μου πετυχα μια ειδηση στην πρωτη σελιδα.
Πανω-πανω μια θλιβερα γνωριμη φωτογραφια.Λιγο πιο κατω η λεζαντα διαβαζε. "Βρεθηκε σημερα νωρις τα ξημερωματα νεκρος απο τροχαιο υπαλληλος της τεσσερα.Ο νεαρος δεν ειχε δωσει σημεια ζωης τις τελευταιες μερες.Η τροχαια ξεκιναει ερευνα για τις συνθηκες κατω απο τις οποιες εχασε τον ελεγχο της μοτοσυκλετας του και προσεκρουσε στην μπαριερα"
Στην υγεια σου Χαρη ειπα με ενα πικρο χαμογελο.Τουλαχιστον ενας απο εμας περναει καλα.
Η πορτα πισω μου εκλεισε,και στο μπαρ του Ιταλου ξαναπιναμε υστερα απο καιρο το πρωτο ποτο.Εγω και φιλοι αιωνιοι.
ΤΕΛΟΣ
el_hymador
09/07/2008, 15:17
Τι ΤΕΛΟΣ;;;!!!
Σοβαρα μιλας;;;!!
δεν πας καλα ρε....και αλλο!!!
filipp0s
09/07/2008, 15:28
Να σαι καλά ρε Γιώργο! Πολυ καλό! Απολαυστικό, πραγματικά! Θα κάτσω να το ξαναδιαβάσω ολόκληρο το βράδυ, τώρα που τελείωσε με ένα ποτηρι μπερμπον!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
στα επόμενα! :beer: :beer: :beer: :beer:
:wave2: :wave2: :wave2:
Τον π00στη τον Καστανια... :a29:
vangelis 64
09/07/2008, 16:06
Ρε απίστευτε Κρούκη.Δεν μπορεί...κάπως πρέπει να σ' έχει επηρεάσει η Καλοπούλα και η βόλτα με Ιαπωνικό δικύλινδρο μεσαίου κυβισμού...δεν εξηγείται αλλιώς!:lol:
Πολύ όμορφο γράψιμο ρε φίλε!Έξυπνη πλοκή,ευρηματκό χιούμορ και γενικά...έχει βάθος το πράμα.
Δεν προλαβε να με αντιληφθει και ετσι εκανα εγω την αρχη,με μια ατακα που θα ξαφνιαζε τις περισσοτερες γυναικες.
-Εμαθα οτι κανεις καλο χρονο στις Σερρες.
Εκεί μού φύγαν οι καφέδες.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Τελικά....:a23: :a23: :a23: :a23:
Nostradamus
10/07/2008, 07:36
ΤΕΛΟΣ ??
Καλα πλακα ΜΕ κάνεις? Πάνω που αρχισε η πλοκη?
Να ανακαλέσετε παρακαλώ κύριε και να προχωρησετε σε συνεχεια αμεσα!!
Εδω ο Ραμπο εφτασε τα 4 , το ματριξ ειναι τριλογια, ο ιντιανα εφτασε τα 4 φετος και αν σε ηξερε ο σεναριογραφος, το SIN CITY 8α ειχε αλλη θεματολογια... :beer:
Κρουκη....
:μπερμπον: :μπερμπον:
εννοειται πως περιμενουμε το επομενο...
thou-vou
10/07/2008, 10:55
ασπρόμαυρο...
ανέβασε την φορολογική δήλωση της κάβας στη γειτονιά μου...
:a8:
devil's animal
10/07/2008, 14:50
τα λογια και τα emoticons ειναι απλα περιττα.
επειδη ειθισται παντως..:beer: :beer:
οποτε θες αναλαμβανω να κανω την παραγωγη για την ταινια μικρου μηκους.:winka:
alximistis
10/07/2008, 15:48
Άλλαξε το τέλος... ΤΩΡΑ!!
Ο λαός σου απαιτεί συνέχεια!!! ;) Κάστε σκέψου ταξίδεψε δεν ξέρω τι θα κάνεις αλλά θέλουμε συνέχεια. :)
Ευχαριστω πολυ για τα σχολια.
Το γεγονος και μονο οτι καποιοι το διαβασαν μεχρι τελους και τους αρεσε εμενα με εχει αποζημιωσει.
Συνεχεια δεν ειναι δυνατο να υπαρξει γιατι αμα συνεχισει θα παει για 50 σελιδες,και δεν μπορω να χειριστω τετοιο υλικο, εκφραστικα σιγουρα , (ηδη τριζουν τα κοκκαλα καποιου φιλολογου) ,αλλα και θεματικα.
Θα προτιμουσα και αρνητικα σχολια.
Η σιωπη ειναι ζορικη κατασταση, υστερα απο τοσες ωρες αυνανισμου στο πληκτρολογιο.:lol::wave2:
μπραβο ρε φίλε!!!
καταπληκτικό!
την ατάκα για τις γκομενες μπορω να την κλέψω ή την εχεις κοπιραιτ?
και παλι μπραβο!
mystique
10/07/2008, 16:30
:a18: :beer: :beer: :beer:
epomeno?
:smokin:
Λοιπόν...
Στην αρχή το ξεκινάς τουλάχιστον υπέροχα. Παίζεις όμορφα σε έναν περίεργο χώρο κάπου μεταξύ νουάρ, παρωδίας νουάρ, ξερού, αυτοσαρκαστικού χιούμορ, και κάτι τελείως νέου που βγαίνει από το ανακάτεμα αυτών με την μοτοσυκλετιστική ιστορία (και έχει μια απρόσμενη σουρεαλιστική χροιά).
Αυτή είναι και η μεγαλύτερη αξία του κειμένου: Το πάντρεμα των ειδών φαίνεται, εντελώς απροσδόκητα, να είναι γόνιμο και---εμένα τουλάχιστον---με πείθει ότι θα μπορούσε να βγει απ' αυτό μια γνησίως πρωτότυπη ιστορία. Διαβάζοντας τις πρώτες παραγράφους αυτό που μου ήρθε στο μυαλό---εντελώς αυθόρμητα και ειλικρινά---είναι: "ρε πούστη μου, ο τύπος χτύπησε φλέβα, το ξέρει άραγε?". Η γραφή είναι τελείως ασυνήθιστη για το είδος του υλικού που πραγματεύεται, ακροβατεί επικίνδυνα, μεν, μεταξύ διαφορετικών ειδών, αλλά δεν φαίνεται να σπάει τα μούτρα της. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να εμποτίσει το κείμενο με ένα νέο νόημα και το απρόσμενο ζευγάρωμα μορφής και περιεχομένου να κάνει μια, κατά άλλα ανούσια, αφήγηση να φαντάζει φρέσκια και απολαυστική.
Από εκεί και πέρα, βέβαια, πέφτεις σε πολλά ατοπήματα: Οι παρομοιώσεις σε πολλά σημεία είναι τραβηγμένες από τα μαλλιά (σαν να έπρεπε ντε και καλά να βρεις κάτι πρωτότυπο να γράψεις) ενώ αλλού είναι απλά... πεφωτισμένες. Το γράψιμο σε διάφορα περάσματα κάνει άσχημη κοιλιά και αποπροσανατολίζεται από το στυλ που θέλει να υπηρετήσει (τουλάχιστον όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι). Οι χαρακτήρες είναι λίγο, έως υπερβολικά, ασαφείς ακόμη και ιδωμένοι σαν καρικατούρες (σε ένα τέτοιο κείμενο εξάλλου δεν θα περίμενε κανείς κάτι άλλο): Αν και προσπαθείς να δείξεις ότι έχουν κάποια πραγματική υπόσταση παραμένουν, δυστυχώς, ασαφείς σκιές χωρίς ουσιαστικό αντίκτυπο.
Συνοψίζοντας: ως proof of concept, που λένε στο χωριό μου, το κείμενο είναι υπέροχο. Αποδεικνύει πέραν αμφιβολίας ότι αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις γίνεται---δεν μένει παρά να στρώσεις τον κώλο σου κάτω και να το κάνεις. Θέλει βέβαια αρκετή δουλειά, και ίσως αρκετά συστηματικότερη δουλειά, αλλά θα ήταν κρίμα να μην το προσπαθήσεις και να μείνεις σε αυτό το πρωτόλειο.
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
alximistis
10/07/2008, 19:39
Ευχαριστω πολυ για τα σχολια.
Το γεγονος και μονο οτι καποιοι το διαβασαν μεχρι τελους και τους αρεσε εμενα με εχει αποζημιωσει.
Συνεχεια δεν ειναι δυνατο να υπαρξει γιατι αμα συνεχισει θα παει για 50 σελιδες,και δεν μπορω να χειριστω τετοιο υλικο, εκφραστικα σιγουρα , (ηδη τριζουν τα κοκκαλα καποιου φιλολογου) ,αλλα και θεματικα.
Η σιωπη ειναι ζορικη κατασταση, υστερα απο τοσες ωρες αυνανισμου στο πληκτρολογιο.:lol::wave2:
Απλώς δείχνεις μία κόπωση προς το τέλος... σαν να μην ξέρεις τελικά τι τέλος θες να δώσεις ή να ήθελες κάτι άλλο. Κατά τα άλλα προσωπική μου γνώμη... το έχεις!!! Αυτό που έγραψες είναι πρωτόλυο που λένε όπερ και σημαίνει ότι έχεις κι άλλο πράγμα να δώσεις. Συνέχισε!!!! ΌΠοτε έχεις κέφια και σου βγαίνει γράφε.
.....
ΤΕΛΟΣ
Αμήν.....
ωραίο το κειμενάκι σου μάστορα.... αλλά δεν έχει εικόνες..... :lol:
Τι να σχολιάσουμε ρε χαμένε; γράφε ότι σου κατεβάζει ο ύποπτος κατά τ' άλλα εγκέφαλός σου και βλέπουμε......
Α και που 'σαι... αν σου αρέσει αυτό το πράγμα, θέλει δουλειά όπως ολα τα πράγματα.... :winka:
Ειδικα οσον αφορα τα καταπληκτικα και εφ'ολης της υλης σχολια του ενπατ,καθως και ολων των υπολοιπων παιδιων.
Καπου διαβασα οτι το γραψιμο ειναι ουσιαστικα μια διαδικασια ανασκαφης.Απωτερος στοχος να βρεις το απολιθωμα που κρυβεται καπου βαθεια.
Μιας και για μενα αυτο το κειμενο ειναι ουσιαστικα ενα rough cut,αφου ειναι φανερο οτι εγραφα οπως εβλεπα την ιστορια να εκτυλισσεται, - (και στην προκειμενη περιπτωση να φευγει απο τον ελεγχο μου - και ποσταρα με ελαχιστες διορθωσεις,μπορω να παρομοιασω την ολη διαδικασια ως εξης:
Ξεκινησα να σκαβω με φτυαρι, και στην πορεια συνεχισα με τα χερια.Αντι για απολιθωμα βρηκα μια σκουριασμενη ζαντα ποδηλατου και την κουκουλωσα στα γρηγορα γιατι καπου ειδα πυρσους.:lol:
Ειναι φανερο οτι απο αλλου ξεκινησα και αλλου κατεληξα.Ηταν πολυ δυσκολο να διαχειριστω ενα τοσο μεγαλο κειμενο για τα δεδομενα μου.
Το βασικο για μενα ειναι οτι διαβαζεται,και σε μερικα σημεια εχει πλακα.
Ζητω συγνωμη για την κακη μπρφοποιηση του κειμενου,και για τα λαθη που δεν εχει νοημα πια να διορθωσω.
Ευχαριστω πολυ οσους το διαβασαν και τους αρεσε,οσους δεν μπορεσαν να το διαβασουν (και κακως που δεν μου το ειπαν ευθεως) ,και οσους ποσταραν και ειπαν την γνωμη τους με ειλικρινεια.
:beer: :wave2: :beer:
el_hymador
10/07/2008, 21:09
ok, μ@λ@κι@ ηταν....
:lol: :lol: :lol:
Θα πω πανω κατω αυτο που κατεθεσαν και αλλοι εκλεκτοι λογοτεχνολαγνοι συμφρουμιτες....
Στην αρχη ηταν υπεροχο, αλλα το δευτερο μισο φανηκε οτι βιαζοσουν να το τελειωσεις...στρωσε τον κ*λο σου κατω και μην μασας...το χεις!!! :winka:
alximistis
10/07/2008, 21:13
Ειδικα οσον αφορα τα καταπληκτικα και εφ'ολης της υλης σχολια του ενπατ,καθως και ολων των υπολοιπων παιδιων.
Καπου διαβασα οτι το σκαψιμο ειναι ουσιαστικα μια διαδικασια ανασκαφης.Απωτερος στοχος να βρεις το απολιθωμα που κρυβεται καπου βαθεια.
Μιας και για μενα αυτο το κειμενο ειναι ουσιαστικα ενα rough cut,αφου ειναι φανερο οτι εγραφα οπως εβλεπα την ιστορια να εκτυλισσεται, - (και στην προκειμενη περιπτωση να φευγει απο τον ελεγχο μου - και ποσταρα με ελαχιστες διορθωσεις,μπορω να παρομοιασω την ολη διαδικασια ως εξης:
Ξεκινησα να σκαβω με φτυαρι, και στην πορεια συνεχισα με τα χερια.Αντι για απολιθωμα βρηκα μια σκουριασμενη ζαντα ποδηλατου και την κουκουλωσα στα γρηγορα γιατι καπου ειδα πυρσους.:lol:
Ειναι φανερο οτι απο αλλου ξεκινησα και αλλου κατεληξα.Ηταν πολυ δυσκολο να διαχειριστω ενα τοσο μεγαλο κειμενο για τα δεδομενα μου.
Το βασικο για μενα ειναι οτι διαβαζεται,και σε μερικα σημεια εχει πλακα.
Ζητω συγνωμη για την κακη μπρφοποιηση του κειμενου,και για τα λαθη που δεν εχει νοημα πια να διορθωσω.
Ευχαριστω πολυ οσους το διαβασαν και τους αρεσε,οσους δεν μπορεσαν να το διαβασουν (και κακως που δεν μου το ειπαν ευθεως) ,και οσους ποσταραν και ειπαν την γνωμη τους με ειλικρινεια.
Ρε μαλάκα Κρούκη... τι παπαριές λες;;;;;;; :(
Τα ωραιότερα κείμενα γράφονται βγάζοντας απλώς τα εσώψυχά σου. Σκέφτηκες ποτέ ότι αυτό που λες "διορθώσεις" θα είχαν αλλάξει εντελώς το κείμενό σου;;;; Και πιθανότατα θα το είχαν πάει ναι μεν κάπου αλλού αλλά όχι ντε και καλά εκεί που θα θελες;;;;
ΔΕΝ είσαι σε διαγωνισμό γραψίματος! Και πολύ καλά έκανες και έγραφες όπως σου έβγαινε. Και δεν έχει μόνο πλάκα έχει πολύ ωραία σημεία που σε αγγίζουν εμένα τουλάχιστον ιδιαίτερα.
Να μην διορθώσεις τίποτα!!!!!!
Είναι ένα εξαιρετικό κείμενο σαφώς φάνηκε κάποια αμηχανία και μία δυσκολία αλλά δεν ε΄χει σημασία. Αυτόι που μετρά είναι ότι το χαρήκαμε και μας πρόσφερες με αυτά που έγραψες πολύ ωραίες στιγμές. Προχώρα για το επόμενο. :)
ΥΓ Δεν στα λέω αυτά για να σου κάνω τον "καλό". Ούτε για να το παίξω αυτός που σου λέει καλά λόγια για να κάνει εντύπωση και να σε χαροποιήσω. Είναι πολύ δύσκολο πάρα πολύ δύσκολο να "βγάζεις" στο χαρτί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σκέψεις και συναισθήματά σου και μάλιστα χωρίς συγκεκριμένο στόχο. :)
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
[B]Αμήν.....
ωραίο το κειμενάκι σου μάστορα.... αλλά δεν έχει εικόνες..... :lol:
μπορει να το λες για πλακα αλλά δεν ειναι καθολου κακή ιδέα.
Ενα κομικ εννοω.
Πως τον ελεγαν τον τυπα που εκανε συνεχεια νουαρ κομικ στη βαβελ? τορπεντο η κατι τετοιο?
Και πέτυχα εδω τις προάλλες ενα πολύ καλο σκηνοθετοσκιτσογράφο που περιεγραφε μια βόλτα του.
Κυριε τζικρουκ αμα βαλουμε ρεφενε τις μπυρες αφιερώνουτε λίγο χρονο στην ιδέα?
νομιζω ότι θα πετυχαινε και γαμω. αν όχι τι στο καλό. ζέστη κανει....
:beer:
devil's animal
10/07/2008, 21:23
πλακα πλακα...
Κωνσταντινε (stavrogin) παιδι μου...για δωσε μας τα "φωτα" σου...
Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
Τα ωραιότερα κείμενα γράφονται βγάζοντας απλώς τα εσώψυχά σου. Σκέφτηκες ποτέ ότι αυτό που λες "διορθώσεις" θα είχαν αλλάξει εντελώς το κείμενό σου;;;; Και πιθανότατα θα το είχαν πάει ναι μεν κάπου αλλού αλλά όχι ντε και καλά εκεί που θα θελες;;;;
ΔΕΝ είσαι σε διαγωνισμό γραψίματος! Και πολύ καλά έκανες και έγραφες όπως σου έβγαινε. Και δεν έχει μόνο πλάκα έχει πολύ ωραία σημεία που σε αγγίζουν εμένα τουλάχιστον ιδιαίτερα.
Να μην διορθώσεις τίποτα!!!!!!
Εδώ θα διαφωνήσω λίγο...
Ναι μεν μερικά από τα καλύτερα κείμενα είναι αποτέλεσμα μιας αφιλτράριστης καταγραφής στο χαρτί των σκέψεων του συγγραφέα, αλλά αυτό ΔΕΝ είναι ένα από αυτά.
Εκτός και αν ο Κρούκης ζει μέσα σε έναν κόσμο νουάρ, συχνάζει σε κακόφημα μπαρ (και όχι, το Δέλεαρ και η Καλοπούλα δεν μετράνε), πλακώνεται στα μπέρμπον κάθε βράδυ για να πνίξει καημούς, νευρώσεις και λοιπές ψυχοπαθολογίες, εκτός αυτής, λοιπόν, της περίπτωσης διχασμένης προσωπικότητας, το κείμενο αυτό είναι ξεκάθαρα ένα τεχνούργημα. Μια συνειδητή άσκηση ύφους που μπορεί να έχει σκοπό την αυτογνωσία, τον αυτοπροσδιορισμό, την αυτοκάθαρση ή το ρίξιμο στο κρεβάτι μιας γκόμενας (όλοι τους εξίσου ευγενείς στόχοι), αλλά όποιος και να 'ναι ο σκοπός, δεν προσεγγίζεται μέσω μιας αφιλτράριστης, ειλικρινούς και ευθείας γραφής. Απεναντίας, το είδος αυτό του διηγήματος διέπεται από κανόνες και νόρμες (κάποιες από τις οποίες τις γνωρίζουμε καλά, ενώ άλλες όχι) και μπορεί να παραχθεί μόνο με συνειδητή προσπάθεια.
Για να το πω και πιο απλά: Μπορεί ένας πιωμένος στα όρια της αναισθησίας μουσικός να παίξει, βγάζοντας τα 'σώψυχά του, το πιο υπέροχο σόλο στο σαξόφωνο, αλλά ένας πιωμένος ρολογάς, ότι και κάνει, ρολόι δεν πρόκειται να φτιάξει ποτέ!
Αρχικά δημιουργήθηκε από deusXT
Πως τον ελεγαν τον τυπα που εκανε συνεχεια νουαρ κομικ στη βαβελ? τορπεντο η κατι τετοιο?
Torpedo ήταν το όνομα του κόμικ. Τους τύπους που το έφτιαχναν τους έλεγαν Jordi Bernet (σκιτσογράφος), και Sanchez Abuli (συγγραφέας). Η δουλειά τους ήταν πράγματι υπέροχη.
:beer: :beer:
Για να το πω και πιο απλά: Μπορεί ένας πιωμένος στα όρια της αναισθησίας μουσικός να παίξει, βγάζοντας τα 'σώψυχά του, το πιο υπέροχο σόλο στο σαξόφωνο, αλλά ένας πιωμένος ρολογάς, ότι και κάνει, ρολόι δεν πρόκειται να φτιάξει ποτέ! [/B]
ενας πιωμενος αναγνωστης όμως μπορει να δωσει συγχαρητηρια?:)
ειχα ακουσει καπου ότι υπάρχουν 3 κατηγορίες ανθρωπων
Στην πρωτη κατηγορία είναι αυτοι που τα πιανουν μονοι τους
Στη δευτερη αυτοι που αμα τους εξηγησεις θα καταλαβουν
Και στην τριτη κατηγορία είναι αυτοι που ότι και να τους πεις δε προκειται να το πιασουνμε τιποτα.
Παντα νομιζα ότι ήμουν στη δευτερη κατηγορια.
Προσχωρω εθελοντικά στην τριτη μετα το ποστ σου.
Ισως με μπερδεψαν οι μεγαλες λεξεις.
Μπορεις να το ξαναπεις με δισυλλαβα μαξιμουμ?
:confused:
περα της πλακας νομιζω ότι σα κριτική είναι κομματι άδικη αν και "του δε ποιντ" που λεν και στο χωριο μου.
Χωρις να ξερω τον συγγραφευφς και να μη ξερω αν το εχει ξανακανει η που το πάει ή τι στοχους εχει νομιζω ότι πρεπει να το δεις σαν αυτο ακριβως που ειναι.
Ενα αναπαντεχο ευρημα.
Δε χρειαζεται τόση αυστηροτητα. νομιζω.
alximistis
10/07/2008, 21:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Εδώ θα διαφωνήσω λίγο...
Ναι μεν μερικά από τα καλύτερα κείμενα είναι αποτέλεσμα μιας αφιλτράριστης καταγραφής στο χαρτί των σκέψεων του συγγραφέα, αλλά αυτό ΔΕΝ είναι ένα από αυτά.
Εκτός και αν ο Κρούκης ζει μέσα σε έναν κόσμο νουάρ, συχνάζει σε κακόφημα μπαρ (και όχι, το Δέλεαρ και η Καλοπούλα δεν μετράνε), πλακώνεται στα μπέρμπον κάθε βράδυ για να πνίξει καημούς, νευρώσεις και λοιπές ψυχοπαθολογίες, εκτός αυτής, λοιπόν, της περίπτωσης διχασμένης προσωπικότητας, το κείμενο αυτό είναι ξεκάθαρα ένα τεχνούργημα. Μια συνειδητή άσκηση ύφους που μπορεί να έχει σκοπό την αυτογνωσία, τον αυτοπροσδιορισμό, την αυτοκάθαρση ή το ρίξιμο στο κρεβάτι μιας γκόμενας (όλοι τους εξίσου ευγενείς στόχοι), αλλά όποιος και να 'ναι ο σκοπός, δεν προσεγγίζεται μέσω μιας αφιλτράριστης, ειλικρινούς και ευθείας γραφής. Απεναντίας, το είδος αυτό του διηγήματος διέπεται από κανόνες και νόρμες (κάποιες από τις οποίες τις γνωρίζουμε καλά, ενώ άλλες όχι) και μπορεί να παραχθεί μόνο με συνειδητή προσπάθεια.
Για να το πω και πιο απλά: Μπορεί ένας πιωμένος στα όρια της αναισθησίας μουσικός να παίξει, βγάζοντας τα 'σώψυχά του, το πιο υπέροχο σόλο στο σαξόφωνο, αλλά ένας πιωμένος ρολογάς, ότι και κάνει, ρολόι δεν πρόκειται να φτιάξει ποτέ!
Ε;;;;;
Δηλαδή ένας συγγραφές ένας λογοτέχνης ένας μουσικός γενικά ρε παιδί μου κάποιος που εκφράζεται μέσα από την "καλλιτεχνία" για να "μιλήσει" είναι το ίδιο ή αντίστοιχο με έναν ρολογά;;;;;;;;;;;
Και για να κατανοήσω ακόμη καλύτερα... ο Κρούκης και ο κάθε Κρούκης θα μπορούσε να μιλήσει-γράψει για πράγματα μόνο που έχει ζήσει και βιώσει;;;;; Δηλαδή τον κόσμο της φαντασίας μία πραγματικότητα όπως εκείονος και ο κάθε εκείνος τη φαντάζεται δεν μπορεί να υπάρξει ούτε να σταθεί;;;;
Να το προχωρήσω ακόμα παραπέρα. ένας άνθρωπος ο οποίος έχει "πλακωθεί" στο ουίσκι σε ένα μπαράκι για να ξεχάσει τον έρωτα που έχασε 'η για να κλάψει για κάποιον άνθρωπο που έχασε ή για μια ζωή που δεν έζησε δεν μπορεί να γράψει γι αυτό;;; Τι περίεργη άποψη περί "συγγραφής" είναι αυτή;;;
"Μια συνειδητή άσκηση ύφους που μπορεί να έχει σκοπό την αυτογνωσία, τον αυτοπροσδιορισμό, την αυτοκάθαρση ή το ρίξιμο στο κρεβάτι μιας γκόμενας (όλοι τους εξίσου ευγενείς στόχοι), αλλά όποιος και να 'ναι ο σκοπός, δεν προσεγγίζεται μέσω μιας αφιλτράριστης, ειλικρινούς και ευθείας γραφής".
Δεν προσεγγίζεται μέσω μιας αφιλτράριστης ειλικρινούς και ευθείας γραφής;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Ενώ προσεγγίζεται πως;;; Μέσα από νόρμες όπως λες και κανόνες;;;;; Δηλαδή τοι αυθόρμητο δεν μπορεί να επιτύχει τον αυτοσκοπό αυτό λες ή εγώαντιλαμβάνομαι λάθος;;;;
περα της πλακας νομιζω ότι σα κριτική είναι κομματι άδικη αν και "του δε ποιντ" που λεν και στο χωριο μου.
Χωρις να ξερω τον συγγραφευφς και να μη ξερω αν το εχει ξανακανει η που το πάει ή τι στοχους εχει νομιζω ότι πρεπει να το δεις σαν αυτο ακριβως που ειναι.
Αν καταλαβα καλα τι θελει να πει ο ενπατ.
Καταρχας ο ενπατ πιστευω οτι με ξερει καλα,και ειμαι σιγουρος οτι μου μιλα στα ισα,και καλα κανει γιατι αλλιως του σπιναρω μια και στην καραφλα. :lol:
Απο κει και περα...
Η συγγραφη (επαγγελματικη-ερασιτεχνικη-η απλα σαν χομπι) ειναι κατι που διεπεται απο κανονες,ακομα και οταν γινεται αυθορμητα,κατα το υφος καποιων συγγραφεων.
Καλυτερα να μην επεκταθουμε εδω ομως.
Θελω να καταληξω στο οτι το νουαρ διεπεται απο αυστηροτατους κωδικες,ακομα και οταν η θεματολογια του ξεφευγει απο τον του ντεντεκτιβ τη φεμ φαταλ και τους λοιπους χαρακτηρες.
Ο τροπος δε με τον οποιο χειριζεται ολα τα επιμερους στοιχεια της πλοκης,των διαλογων,των τοποθεσιων,των χαρακτηρων ειναι ηταν και θα ειναι ενας,υπαρχει μια πολυ συγκεκριμενη φορμα διηγησης απο την οποια δεν γινεται απλα να αποκλινεις. Υπαρχει ο πεσιμισμος,οι σκιωδεις φιγουρες,ενα πεπλο μυστηριου διαχυτο,το σκοτεινο παρελθον,το αβεβαιο μελλον, ο φοβος και η ανασφαλεια που οδηγουν σε αυτογνωσια,η εξευρεση σκοπου στην ζωη που οδηγει στην φιλοσοφια,και γενικα κανονες αυστηρα απαραβατοι,χωρις ομως να περιοριζουν την φαντασια.
Μπορεις να κανεις και νουαρ αμα θες για το κουρεμα των προβατων,αλλα δεν την γλιτωνεις απο τα παραπανω,αλλιως δεν γραφεις νουαρ,και εγω νουαρ προσπαθησα να γραψω.
Ειναι αληθεια οτι δεν μπορει ο καθ'ενας να τα διαχειριστει αυτα,τελεια και παυλα.
Δεν ειναι τυχαιο οτι τι νουαρ ειναι μια ασκηση υφους μια καθαρα υφολογικη σχολη που εχει διαπερασει σαν σουβλακι την λογοτεχνια και τον κινηματογραφο απο την δεκαετια του 30,και ειναι μαλιστα και επικαιρο στις μερες μας.
Και το Μπλειντ ρανερ ειναι νουαρ,οπως και ο Μεγαλος λεμποφσκι των Κοεν(οσο κουλο και αν ακογεται αυτο).Οποιος τα δει προσεκτικα θα καταλαβει.
Το γυροσκοπικο τοχεις παντως !
:beer: :beer: :beer:
Καπου διαβασα οτι το σκαψιμο?????? ειναι ουσιαστικα μια διαδικασια ανασκαφης.
Απορω ωρες-ωρες με κατι τετοια σαρδαμ...
Ηθελα να πω οτι το γραψιμο ειναι μια διαδικασια ανασκαφης.
Υ.Γ Κανενας δεν γελασε.Τι απιστευτα παιδια....
:rotflmao: :rotflmao:
alximistis
10/07/2008, 22:40
Ο τροπος δε με τον οποιο χειριζεται ολα τα επιμερους στοιχεια της πλοκης,των διαλογων,των τοποθεσιων,των χαρακτηρων ειναι ηταν και θα ειναι ενας,υπαρχει μια πολυ συγκεκριμενη φορμα διηγησης απο την οποια δεν γινεται απλα να αποκλινεις. Υπαρχει ο πεσιμισμος,οι σκιωδεις φιγουρες,ενα πεπλο μυστηριου διαχυτο,το σκοτεινο παρελθον,το αβεβαιο μελλον, ο φοβος και η ανασφαλεια που οδηγουν σε αυτογνωσια,η εξευρεση σκοπου στην ζωη που οδηγει στην φιλοσοφια,και γενικα κανονες αυστηρα απαραβατοι,χωρις ομως να περιοριζουν την φαντασια.
Γιώργη... κάποτε... είναι αληθινή ιστορία... έγινε ένας διαγωνισμός γραψίματος δημοσιογραφικού στιλ. Ζητήθηκε από εκκολαπτόμενους δημοσιοκάφρους να γράψουν όσο πιο περιεκτικά γίνεται όσο πιο μεστά που λέμε μία ιστορία με: μυστήριο τρόμο και ερωτισμό.
Ξέρεις ποιος κέρδισε;
Μία τύπισα ναι γυναίκα ήταν η οποία έγραψε το εξής αμίμητο:
"Ήταν βράδυ. Ο αέρας λυσομανούσε στον σκοτεινό πύργο της τάδε (δεν θυμάμαι όνομα). Κάτι την ανατρίχιαζε, σηκώθηκε με το μαύρο σατέν νυχτικό της και κοίταξε από το παράθυρο. Η φιγούρα κάτω την πάγωσε".
Αυτό!!!
Να εξηγήσω.
Έχει και τα τρία. Από τον αλερα που λυσομανούσε μέχρι αυτό που την ανατρίχιαζε χωρίς να συγκεκριμενοποιείται είναι το μυστήριο.
Το μάυρο σατέν κλο νυχτικό είναι το ερωτικό στοιχείο,
Και η φιγούρα που τρην πάγωσε ο τρόμος! Πάπαλα!!!
Δεν σου είπα προσωπικά ότι είσαι ο... Ντοστογιέφσκι ή ο ντάσιελ Χάμετ ή ο Κόναν Ντόιλ. Ούτε νομίζω ότι σου είπε κανείς πως είσαι συγγραφεάρα και δεν παίζεσαι κλπ. Εγώ απλώς σου είπα ότι "το έχεις". Μπορείς να γράψεις καλά.
Όχσο για το νουάρ... χμμμ...
πεσιμισμός σκιώδεις φιγούρες διάχυτο μυστήριο σκοτεινό παρελθόν αβέβαιο μέλλον φόβος και ανασφάλεια που οδηγούν σε αυτογνωσία εξεύρεση σκοπού που οδηγούν στη φιλοσοφία... χμμμ...
με εξαίρεση προσωπική γνώμη το σκοτεινό παρελθόν (υπάρχει αλλά δεν είναι αυτό που λες σκοτεινό)... ΤΙ λείπει από αυτό που έγραψες;;;;;;; Νομίζω πως υπάρχουν σχεδόν όλα εκειμέσα απλώς σε μία πιο απλοϊκή γραφή. :)
τζικρουκ το αποτελεσμα για το απαιδευτο ματι το δικο μου (και νομιζω και για πολλων αλλων ) ηταν και θα ειναι πανω απο προσδοκίες.
Τωρα αμα θες να το εκδώσεις ισως να χρειαστεις να μαθεις τα περι φόρμας, νορμας κλπ.
Νομιζω ότι ειναι σα να περπατας στην αθηνα σαν τουριστας και να δεις την ακροπολη και να πεις "γκρεμισμενη είναι"
:)
η προσφορα για κομικ αμα κατσει και ο σκιτσερμαν ισχυει παντως.
Δινω μπυρες δινεται κομικ:beer:
Ξεκαθαριζω κατι.
Δεν ειμαι συγγραφεας (οι συγγραφεις δεν εχουν κενα στην γραμματικη και στο συντακτικο),και ουτε θελω να εκδοσω κατι.
Δεν διαφημιζω τιποτα,λιγοτερο η περισσοτερο τουλαχιστον οπ'οσο "διαφημιζει" με την καλη εννοια ο καθ'ενας τον εαυτο του εδω μεσα στο μοτο.
Απλα θελω να γραψω κατι που να αρεσει σε οποιον το διαβασει,αφου βεβαιωθω οτι θα αρεσει σε μενα πρωτα.
Αν δεν ειχε σχεση με την μοτοσυκλετα δεν θα εμπαινε σε μοτοσυκλετιστικο φορουμ.Βασικα δεν θα γραφοταν καν.:wave2:
ΔΕΝ κατάλαβες αυτά που έγραψα...
Ε;;;;;
Δηλαδή ένας συγγραφές ένας λογοτέχνης ένας μουσικός γενικά ρε παιδί μου κάποιος που εκφράζεται μέσα από την "καλλιτεχνία" για να "μιλήσει" είναι το ίδιο ή αντίστοιχο με έναν ρολογά;;;;;;;;;;;
Αν αντί για ρολογά έβαζα αρχιτέκτονα, θα ήσουν εντάξει?
Και για να κατανοήσω ακόμη καλύτερα... ο Κρούκης και ο κάθε Κρούκης θα μπορούσε να μιλήσει-γράψει για πράγματα μόνο που έχει ζήσει και βιώσει;;;;; Δηλαδή τον κόσμο της φαντασίας μία πραγματικότητα όπως εκείονος και ο κάθε εκείνος τη φαντάζεται δεν μπορεί να υπάρξει ούτε να σταθεί;;;;
Να το προχωρήσω ακόμα παραπέρα. ένας άνθρωπος ο οποίος έχει "πλακωθεί" στο ουίσκι σε ένα μπαράκι για να ξεχάσει τον έρωτα που έχασε 'η για να κλάψει για κάποιον άνθρωπο που έχασε ή για μια ζωή που δεν έζησε δεν μπορεί να γράψει γι αυτό;;; Τι περίεργη άποψη περί "συγγραφής" είναι αυτή;;;
"Μια συνειδητή άσκηση ύφους που μπορεί να έχει σκοπό την αυτογνωσία, τον αυτοπροσδιορισμό, την αυτοκάθαρση ή το ρίξιμο στο κρεβάτι μιας γκόμενας (όλοι τους εξίσου ευγενείς στόχοι), αλλά όποιος και να 'ναι ο σκοπός, δεν προσεγγίζεται μέσω μιας αφιλτράριστης, ειλικρινούς και ευθείας γραφής".
Δεν προσεγγίζεται μέσω μιας αφιλτράριστης ειλικρινούς και ευθείας γραφής;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Ενώ προσεγγίζεται πως;;; Μέσα από νόρμες όπως λες και κανόνες;;;;; Δηλαδή τοι αυθόρμητο δεν μπορεί να επιτύχει τον αυτοσκοπό αυτό λες ή εγώαντιλαμβάνομαι λάθος;;;;
Υπάρχουν κάποιες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης που αποποιούνται την τεχνική ολοσχερώς ή που την περιορίζουν στο απολύτως ελάχιστο θεωρώντας ότι αποτελεί τροχοπέδη στην αλήθεια που αναζητά ο καλλιτέχνης. Άλλες μορφές, όμως, ξεκινάνε από συγκεκριμένο τεχνικό υπόβαθρο και πατώντας πάνω σ' αυτό προσπαθούν να φτάσουν την αλήθεια. Καμιά από τις δύο δεν είναι σωστή και καμιά από τις δύο δεν είναι λάθος---απλά διέπονται από τελείως διαφορετικές δυναμικές. Η συγγραφή ενός διηγήματος της μορφής αυτού του Κρούκη ανήκει, λίγο ή πολύ, στην δεύτερη κατηγορία.
Κανένας δεν λέει ότι πρέπει, ντε και καλά, κάποιος να γράφει έτσι. Από την στιγμή όμως που ο ίδιος ο συγγραφέας, αυτοβούλως, επιλέγει να... "λύσει την τεχνική άσκηση", πρέπει να το κάνει καλά---και αυτό απαιτεί συνειδητή προσπάθεια.
Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, τα σπάω και τα ξαναρίχνω: Ο καλλιτέχνης, και μόνο, αποφασίζει την φόρμα του έργου του (αν, δηλαδή, και ποιους κανόνες θέλει να ακολουθήσει) και κανένας δεν έχει δικαίωμα πει κουβέντα γι' αυτό. Από την στιγμή όμως που οι κανόνες---όποιοι και αν είναι αυτοί---έχουν μπει στο τραπέζι (συνειδητά ή πολύ συχνά ασυνείδητα) ο δημιουργός είναι υπόλογος σε αυτούς. Όχι βέβαια για την όποια κατάπτυστη έννοια καλλιτεχνικής ορθότητας (θεός φυλάξει), αλλά γιατί μόνο έτσι το περιεχόμενο μπορεί να αποκτήσει σαφή φόρμα και να γίνει, εν' τέλει, έργο.
Η "αυτόματη και αφιλτράριστη γραφή" που αναφέρεις είναι και αυτή μια καλλιτεχνική φόρμα (από τις άπειρες γνωστές και άλλες τόσες άγνωστες) που μπορεί ο καλλιτέχνης να επιλέξει για να πραγματώσει το έργο του. Έλα όμως που στο συγκεκριμένο παράδειγμα η επιλεχθείσα φόρμα... δεν είναι αυτή!
Η έξυπνη ερώτηση εδώ, θα ήταν "Και εσύ που το ξέρεις πως η αυτόματη και αφιλτράριστη γραφή δεν είναι η φόρμα που επέλεξε ο καλλιτέχνης? Στο είπε μήπως?". Σ' αυτήν την ερώτηση το μόνο που θα μπορούσα να απαντήσω είναι "μάτια έχω και βλέπω", ή για το πω με περισσότερα λόγια: Αν διαβάσω το κείμενο ως αποτέλεσμα αυτόματης και αφιλτράριστης γραφής τότε... δεν στέκει, και δεν λειτουργεί... με την καμία όμως. Και αυτό, ναι, είναι ως ένα βαθμό υποκειμενικό
Λεωνίδας
10/07/2008, 23:02
πολύ καλό Γιώργο !
:a18: :a18:
ίσως θέλει δουλειά ακόμα όπως είπαν και κάποιοι προηγούμενοι
θα το τυπώσω για να το ξαναδιαβάσω με την ησυχία μου (βλ. wc) :rotflmao: :rotflmao:
Ξεκαθαριζω κατι.
Δεν ειμαι συγγραφεας (οι συγγραφεις δεν εχουν κενα στην γραμματικη και στο συντακτικο),και ουτε θελω να εκδοσω κατι.
Δεν διαφημιζω τιποτα,λιγοτερο η περισσοτερο τουλαχιστον οπ'οσο "διαφημιζει" με την καλη εννοια ο καθ'ενας τον εαυτο του εδω μεσα στο μοτο.
Απλα θελω να γραψω κατι που να αρεσει σε οποιον το διαβασει,αφου βεβαιωθω οτι θα αρεσει σε μενα πρωτα.
Αν δεν ειχε σχεση με την μοτοσυκλετα δεν θα εμπαινε σε μοτοσυκλετιστικο φορουμ.Βασικα δεν θα γραφοταν καν.:wave2:
Απο την στιγμή που γράφεις πέρα από ανάγκη πρακτικής επικοινωνίας... είσαι συγγραφέας. Το αν είσαι καλός συγγραφέας ή όχι, είναι μια άλλη ιστορία.
Από την στιγμή που τα βάζεις εδώ να τα διαβάσει κόσμος... έχεις εκδώσει κάτι (άσχετα αν το κοινό σου είναι περιορισμένο).
Τα κενά στην γραμματική και το συντακτικό (τα οποία δεν είναι και τόσο πολλά όσο νομίζεις) είναι ένα πολύ μικρό θέμα τεχνικής που διορθώνεται εύκολα, και εγώ ελαχίστως θα του έδεινα σημασία---το πόσο καλός συγγραφέας είσαι πάντως δεν θα κριθεί από αυτό.
el_hymador
10/07/2008, 23:14
Απορω ωρες-ωρες με κατι τετοια σαρδαμ...
Ηθελα να πω οτι το γραψιμο ειναι μια διαδικασια ανασκαφης.
Υ.Γ Κανενας δεν γελασε.Τι απιστευτα παιδια....
νομιζαμε οτι ειναι ποιητικη αδεια και το προσπερασαμε...
τωρα που μας το εξηγησες....
:lol: :lol: :bawl: :lol: :lol: :bigcry: :a029:
μονος σου εγραψες τον λακκο σου! ....εεε....εσκαψες ηθελα να πω! :lol: :lol:
Αν καταλαβα καλα τι θελει να πει ο ενπατ.
Καταρχας ο ενπατ πιστευω οτι με ξερει καλα,και ειμαι σιγουρος οτι μου μιλα στα ισα,και καλα κανει γιατι αλλιως του σπιναρω μια και στην καραφλα. :lol:
Απο κει και περα...
Η συγγραφη (επαγγελματικη-ερασιτεχνικη-η απλα σαν χομπι) ειναι κατι που διεπεται απο κανονες,ακομα και οταν γινεται αυθορμητα,κατα το υφος καποιων συγγραφεων.
Καλυτερα να μην επεκταθουμε εδω ομως.
Θελω να καταληξω στο οτι το νουαρ διεπεται απο αυστηροτατους κωδικες,ακομα και οταν η θεματολογια του ξεφευγει απο τον του ντεντεκτιβ τη φεμ φαταλ και τους λοιπους χαρακτηρες.
Μπορεις να κανεις και νουαρ αμα θες για το κουρεμα των προβατων,αλλα δεν την γλιτωνεις απο τα παραπανω,αλλιως δεν γραφεις νουαρ,και εγω νουαρ προσπαθησα να γραψω.
Ειναι αληθεια οτι δεν μπορει ο καθ'ενας να τα διαχειριστει αυτα,τελεια και παυλα.
Δεν ειναι τυχαιο οτι τι νουαρ ειναι μια ασκηση υφους μια καθαρα υφολογικη σχολη που εχει διαπερασει σαν σουβλακι την λογοτεχνια και τον κινηματογραφο απο την δεκαετια του 30,και ειναι μαλιστα και επικαιρο στις μερες μας.
Και το Μπλειντ ρανερ ειναι νουαρ,οπως και ο Μεγαλος λεμποφσκι των Κοεν(οσο κουλο και αν ακογεται αυτο).Οποιος τα δει προσεκτικα θα καταλαβει.
Λίγο πολύ τα ίδια λέμε....
Απο την στιγμή που γράφεις πέρα από ανάγκη πρακτικής επικοινωνίας... είσαι συγγραφέας. Το αν είσαι καλός συγγραφέας ή όχι, είναι μια άλλη ιστορία.
Από την στιγμή που τα βάζεις εδώ να τα διαβάσει κόσμος... έχεις εκδώσει κάτι (άσχετα αν το κοινό σου είναι περιορισμένο).
Ναι εχεις δικιο.
Οταν λεω οτι δεν ειμαι συγγραφεας σαφως και δεν το λεω με την εννοια του οτι δεν θελω να μου κανετε σκληρη κριτικη η οτιδηποτε αλλο.Ηταν ενα κουοτ (που τωρα βλεπω οτι ΔΕΝ εκανα....) απλα στον φιλο πιο πανω που ειπε κατι για εκδοση και κυκλοφορια και ηθελα απλα να το ξεκαθαρισω.
Συνειδητα εκτιθεται καποιος (και ετσι πρεπει) οταν γραφει κατι ειτε ειναι ιστορια νουαρ ειτε λεει εδω μεσα οτι ξερει να οδηγει η να στριβει.
Για να το θεσω αλλιως..
Αν ηθελα να μην "πληγωθω" :lol: απλα δεν θα εγραφα κατι εδω μεσα,ιδιως γιατι πολλοι με ξερετε,και δεν μπορει ο καθ΄ενας να δεχτει να πληγωθει ο εγωισμος του.
Ευχαριστω για την ειλικρινεια,ολους σας.:beer:
Ενα αναπαντεχο ευρημα.
Δε χρειαζεται τόση αυστηροτητα. νομιζω.
Επειδή δεν μου αρέσει να ακούγομαι κακός, να ξεκαθαρίσω---αν δεν φάνηκε από αυτά που έγραψα (γιατί άραγε?)---ότι το κείμενο του Κρούκη μου άρεσε πολύ, και καταφχαριστήθηκα να το διαβάζω.
Ο λόγος της "σκληρής" (...σιγά τώρα) κρητικής ήταν ακριβώς επειδή μου άρεσε και ακριβώς επειδή πιστεύω ο συγγραφέας πιθανώς να έχει δυνατότητες για κάτι παραπάνω.
Διαφορετικά θα έβαζα απλά δυο μπύρες... και τέλειωσε η δουλειά.
Σε σχέση με άλλα μοτοσυκλετιστικά διηγήματα που έχω διαβάσει σε αντίστοιχα φόρουμ---και που δεν κάνουν ούτε για κακογραμμένα άρλεκιν δεύτερης διαλογής---αυτό ήταν μια ευχάριστη πνοή.
Εντάξει τώρα?
Συνειδητα εκτιθεται καποιος (και ετσι πρεπει) οταν γραφει κατι ειτε ειναι ιστορια νουαρ ειτε λεει εδω μεσα οτι ξερει να οδηγει η να στριβει.
Τώρα τι απ' τα δυο ξέρεις να κάνεις καλύτερα είναι θέμα συζητήσιμο...
:lol: :lol:
Τώρα τι απ' τα δυο ξέρεις να κάνεις καλύτερα είναι θέμα συζητήσιμο...
Οντως...πρεπει να γραφω πιο συγκροτημενα.:sad:
Την Κυριακη που 4 εζβι θα σε περικυκλωνουν στα τουνελ και θα μαρσαρουν (θα το κανονισω) ,θα πεις τον Καστανια Νελσον Μαντελα ΡΠΜ....:lol: :lol: :beer:
alximistis
11/07/2008, 00:31
ΔΕΝ κατάλαβες αυτά που έγραψα...
Μπορεί!!! ΑΝ και για να μου απαντάς με τόσα επιχειρήματα κιόλας μάλλον κατάλαβα. :)
Η "αυτόματη και αφιλτράριστη γραφή" που αναφέρεις είναι και αυτή μια καλλιτεχνική φόρμα (από τις άπειρες γνωστές και άλλες τόσες άγνωστες) που μπορεί ο καλλιτέχνης να επιλέξει για να πραγματώσει το έργο του. Έλα όμως που στο συγκεκριμένο παράδειγμα η επιλεχθείσα φόρμα... δεν είναι αυτή!
Αυτό από που προκύπτει ρε Νίκο;;;
Η έξυπνη ερώτηση εδώ, θα ήταν "Και εσύ που το ξέρεις πως η αυτόματη και αφιλτράριστη γραφή δεν είναι η φόρμα που επέλεξε ο καλλιτέχνης? Στο είπε μήπως?".
Δεν θα ρωτούσα ποτέ κάτι τέτοιο! Θα ήταν παράλογο!
Σ' αυτήν την ερώτηση το μόνο που θα μπορούσα να απαντήσω είναι "μάτια έχω και βλέπω", ή για το πω με περισσότερα λόγια: Αν διαβάσω το κείμενο ως αποτέλεσμα αυτόματης και αφιλτράριστης γραφής τότε... δεν στέκει, και δεν λειτουργεί... με την καμία όμως. Και αυτό, ναι, είναι ως ένα βαθμό υποκειμενικό
[/size]
Απαντάς μόνος σου με την τελευταία σου φράση καταρχάς. Ότι και αυτό είναι υποκειμενικό. Επομένως αυτό που δεν είδες ή είδες εσύ πιθανότατα το έχουν ή δεν το έχουν δει κάποιοι άλλοι.
Πέραν τούτου όμως... πέφτεις σε ένα βασικό σφάλμα βασικότατο!!! Ξεχνάς ότι ΔΕΝ μιλάμε για συγγραφέα!!! Με την έννοια δηλαδή του ανθρώπου ο οποίος είτε έχει καταξιωθεί είτε έχει γράψει και δημοσιεύσει και άλλα τουέργα είτε έχει σπουδάσει για να γίνει λογοτέχης.
Επομένως το να ξεκινάς να κρίνεις ένα κείμενο ενός ανθρώπου ο οποίος έγραψε πέντε πράγματα με όρους και ανάλυση που θα χρησιμοποιούσες στην περίπτωση συγγραφέα... είναι σφάλμα!
Είναι σαν να κρίνει κάποιος μουσικός ένας μαέστρος ένα παιδί το οποίο έχει ταλέντο και του ήρθε κι έγραψε μία μελωδία ας πούμε. Ή ένας δημοσιογράφος να κρίνει έναν νεαρό σπουδαστή δημοσιογραφίας και να αρχίσει να τον κριτικάρει λες και έχει απέναντι του τον Παπά της Ελευθεροτυπίας ή τον Μπουκάλα της καθημερινής. Είναι εντεώς άτοπο και λάθος. :)
thunderosaurus
11/07/2008, 01:21
Πρέπει νάναι το πρώτο μου μήνυμα, έτσι;
Φίλε, μπήκα για να σου πω ότι είναι πολύ καλό! Μπράβο στην πένα σου!
Αυτοί που σε γνωρίζουν -προφανώς καλύτερα από μένα- ξανοίγονται και σε κριτικές επισημάνσεις. Εγώ, θα έμενα στο γεγονός ότι το κείμενο είναι ένα -ακατέργαστο έστω- διαμάντι, που δεν περιμένει κανείς να το συναντήσει σε ένα μοτοφόρουμ.
Γεια σε όλους σας συνοδοιπόροι.:beer:
.
Επομένως το να ξεκινάς να κρίνεις ένα κείμενο ενός ανθρώπου ο οποίος έγραψε πέντε πράγματα με όρους και ανάλυση που θα χρησιμοποιούσες στην περίπτωση συγγραφέα... είναι σφάλμα!
Είναι σαν να κρίνει κάποιος μουσικός ένας μαέστρος ένα παιδί το οποίο έχει ταλέντο και του ήρθε κι έγραψε μία μελωδία ας πούμε. Ή ένας δημοσιογράφος να κρίνει έναν νεαρό σπουδαστή δημοσιογραφίας και να αρχίσει να τον κριτικάρει λες και έχει απέναντι του τον Παπά της Ελευθεροτυπίας ή τον Μπουκάλα της καθημερινής. Είναι εντεώς άτοπο και λάθος. :)
Ρε Στελιο δεν χρειαζεται να γινεις συνηγορος μου.(εισαι και εκτος θεματος συν τοις αλλοις)
Το παραδειγμα σου ειναι αστοχο.
Δεν εδωσα το κειμενο σε καποιον να μου πει την γνωμη του.
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.
Διοτι ο πιτσιρικας του παραδειγματος σου δεν εγραψε μια μελωδια για να την παιξει στον δασκαλο,αλλα βγηκε στο Μεγαρο Μουσικης και απο κει και περα οτι τον βρει για λογαριασμο του.
Πλιζ ειλικρινα, απο κοντα τα υπολοιπα.
Δεν ειναι το θρεντ για μενα.
Μια ιστορια διαβαζετε και την κρινετε, αν θελετε στην τελικη.
Υ.Γ ΡΠΜ να υποστηριζω τον ενπατ κιολας, που ο αλχημιστης πιστευει οτι μου τα χωνει, δεν το περιμενα.
δεν εχω τις γνωσεις και την ικανότητα να ακολουθήσω την γραμματικοσυντακτικοσυγραφική αναλυση του ''εργου''...
εγω απλά θα πω οτι το κείμενο μου άρεσε! ΠΟΛΥ!!!
gcrook αν ειναι κάτι που σε γεμίζει να το συνεχίσεις!
Επειδή δεν μου αρέσει να ακούγομαι κακός, να ξεκαθαρίσω---αν δεν φάνηκε από αυτά που έγραψα (γιατί άραγε?)---ότι το κείμενο του Κρούκη μου άρεσε πολύ, και καταφχαριστήθηκα να το διαβάζω.
Ο λόγος της "σκληρής" (...σιγά τώρα) κρητικής ήταν ακριβώς επειδή μου άρεσε και ακριβώς επειδή πιστεύω ο συγγραφέας πιθανώς να έχει δυνατότητες για κάτι παραπάνω.
Διαφορετικά θα έβαζα απλά δυο μπύρες... και τέλειωσε η δουλειά.
Σε σχέση με άλλα μοτοσυκλετιστικά διηγήματα που έχω διαβάσει σε αντίστοιχα φόρουμ---και που δεν κάνουν ούτε για κακογραμμένα άρλεκιν δεύτερης διαλογής---αυτό ήταν μια ευχάριστη πνοή.
Εντάξει τώρα?
γιου καβερντ μι.
να θυμηθω να μη γραψω τιποτα περισσοτερο απο σμάιλι ομως. Τρομαξα:)
road spirit
11/07/2008, 10:31
@alximistis : Στελλάρα, οι κραδασμοί του μουλτιμιξερ σε χαλάνε :lol: , σορρυ αλλά δεν βρήκα ενα σημείο στα ποστ σου να συμφωνήσω
@ νπατ : :a10: αν είχα το κουράγιο και τη διαύγεια να κάνω κριτική, θα τα έγραφα όπως ακριβώς εσυ...
και φυσικά @κρουκης : για την κριτική μου, οτι είπε και ο νπατ... τώρα, πέρα απο αυτό, εγω μεγάλε το διάβασα 2 φορες, το διασκέδασα απίστευτα, και το ότι περίμενα με πραγματική αγωνία (χωρίς πλακα) κάθε φορά την "συνέχεια" λέει πολλά
Θα προτιμουσα και αρνητικα σχολια πάρτα : ρε παπάρα, τόσο τσουρέκια έπρεπε να μας τα κάνεις για να παραδεχθείς οτι τα 4κύλινδρα κυριαρχούν και ότι είσαι ενας γραφικός ρομαντικός τύπος που αγαπά το v2 σβστρώμα του ??
λοιπόν:
το κέιμενο (ναι, κατάφερα και το διάβασα) θεωρώ ότι ήταν αρκετά καλό, αν και θα μπορούσε να ήταν καλλίτερο. Γιατί περιίμενα όμως ίσως ένα πιο ''δυνατό'' τέλος?:smokin:
ο κρόκης αποδεικνύεται όντως καλός συγγραφέας, αν και θα μπορούσε να γίνει καλλίτερος..:lol: .
γιαυτό θα επρότεινα να κρεμάσει τα κλειδιά του σβ στον τοίχο και να αδράξει άμεσα τα μολύβια...εκεί έχει περισσότερο μέλλον.:D :D
catmaster
11/07/2008, 11:55
Εμένα μου άρεσε πολύ η νουβέλα σου man .... :winka:
Και αν και δεν μου αρέσει καθόλου να κρίνω το πόνημα κάποιου (και το λέω όσο πιό ξεκάθαρα μπορώ νομίζω) αλλά επείδη ακριβώς διακρίνω κάτι να γυαλίζει στον πυθμένα που φαίνεται ακριβό και συνάμα σπάνιο θα γράψω και εγώ την παπάτζα μου ...
Το να αποδώσεις μια Noir ατμόσφαιρα όπως περιβάλλεται από το μυστικιστικό κουκούλι της στο ξερό χαρτί είναι δύσκολο πράγμα ... μην μπερδευόμαστε με το "ασπρόμαυρο" ύφος των ταινιών που ήδη από την πρώτη σκηνή σε προϊδεάζουν και σου περνάνε στα μάτια ένα πρίσμα "κατάλληλης" οπτικής ... όταν όμως το καταφέρεις το αποτέλεσμα είναι πράγματι μαγευτικό ...
(και πείτε μου ποιός δεν έχει δακρύσει η συγκινηθεί με το πρόσωπο του Μπόγκαρτ στην "Καζαμπλάνκα" όταν αφήνει "εκείνη" να φύγει με το αεροπλάνο την στιγμή που δε τον βλέπει ... )
(κάτσε να το μαζέψω γιατί με πάει αλλού ... )
Του κρούκη το πόνημα είχε όλα τα (αν μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε έτσι) βασικά δομικά στοιχεία μιας noir εξιστόρησης , με σκοτεινά στοιχεία και μυστηριώδες ύφος ...
Θα μου άρεσε αν έδινες πιό πολύ βάρος στους τέσσερις κακούς σχεδιαστές του "cunning master plan" ... όπως σου είπα και χτές (κατά την ταπεινή μου άποψη) μάλλον αγχώθηκες γιατί φοβήθηκες από τον όγκο του θηρίου .... και έδωσες ένα γρήγορο τέλος (αν και αυτό το βλέπεις συχνά στα noir κείμενα .... ) .... δεν είναι καθόλου κακό , σε τελική εσύ πρέπει να κοντρολάρεις τη σκέψη και τη γραφή σου και όχι να σε κατακυριέυσει γιατί μετά βαδίζεις σε περίεργες ατραπούς ....
Τα υπόλοιπα θα τα πούμε .... σε μια κοντινή βροχερή νύχτα εν μέσω καπνών και αναθυμιάσεων οινοπνεύματος με μιά φιλντισένια πένα πάνω στο τραπέζι ακριβώς δίπλα στο πρόσφατα χρησιμοποιημένο περίστροφο .... και τα κλειδιά ενός V-2 που περιμένει απο κάτω ....
smokin: :smokin:
:beer: :beer: :beer: :beer: :
Ταξιδευτής
11/07/2008, 12:20
Θα συμφωνησω με τον φιλο Ακη και θα πω πολυ απλα ενα πραγμα.
Ειλικρινα δεν μπορω να μπω στη λογικη των ενδελεχων κριτικων και των σεντονιων με γραφολογικες αναλυσεις.
Η ουσια ηταν μια: η ιστορια ηταν ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΤΑΤΗ ως noir! Σε τετοιες ιστοριες το ζητουμενο ΔΕΝ ειναι η συντακτικη, γραμματικη, υφολογικη πιστοτητα, αλλα να ειναι αναγλυφη & ογκωδης, να ζωντανευει εικονες και να εχει ρυθμο.
Και αυτα τα εχει με το παραπανω: σαν ενα ζορικο πιωμενο νεγρικο μπλουζ....
Το μονο μειον που ειδα ηταν οτι η ιστορια εδινε την αισθηση οτι βιαζοσουν να την τελειωσεις. Ξεκινησες με πολυ ογκο και μεστες, απολαυστικες περιγραφες αλλα το τελος αφηνε μια ημιτελη γευση.
Γιωργο, εισαι απιθανος αδερφε! Δεν εκπλησσομαι γιατι σε ξερω καλα και χαιρομαι που δεν επεσα εξω... :wave2:
Και τωρα το Casting! :D
Βλασης Νταμιρας .................................... GCROOK (ιδιος ο Ιεροκλης Μιχαηλιδης στον Αστυνομο Μπεκα!) :lol:
Αντζυ ..................................................... Vegas Kitty :)
Χαρης Πινολαδης .................................... TΡΟΠΕΑΣ (μικρο γλυκο αγορι, με μεσαιου κυβισμου δικυλινδρο...) :D
Κυρ-Ανεστης ........................................... OLDMAN (τα σχολια ειναι περιττα) :lol:
Καστανιας ............................................... AΛΧΗΜΙΣΤΗΣ (εχει φατσα κακου, πως να το κανουμε!) :lol:
Μαικ ο Ιταλος ......................................... BLACKBUSA (ποιος αλλος;; ) :D
Oλγα ...................................................... MAIRA (κουτι ο ρολος λεμε!)
"ENA" ..................................................... SNIPER
Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
(και πείτε μου ποιός δεν έχει δακρύσει η συγκινηθεί με το πρόσωπο του Μπόγκαρτ στην "Καζαμπλάνκα" όταν αφήνει "εκείνη" να φύγει με το αεροπλάνο την στιγμή που δε τον βλέπει ... )
(κάτσε να το μαζέψω γιατί με πάει αλλού ... )
:beer: :beer: :beer: :beer: :
Ακηηηηηη εσυ μπορει να το μαζεψες, αλλα εμενα με εστειλες αλλου.....
http://www.youtube.com/watch?v=WQpRdLkUcB8
Σ΄ ολα τα νουαρ της ζωης μας......
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
End of spam
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Γιατί περιίμενα όμως ίσως ένα πιο ''δυνατό'' τέλος?:smokin:
Φοβηθηκα οτι ο πρωταγωνιστης θα επρεπε στο τελος να "go out with a bang!"
Και το ντετζα βου θα τριπλωνε, με οδυνηρες επιπτωσεις στην ψυχοσυνθεση μου.:bigcry: :bigcry: :lol: :lol:
sapila racing
11/07/2008, 13:29
Εμένα μου άρεσε πολύ!
Σίγουρα αν ασχοληθείς πιο σοβαρά θα φτιάξεις ακόμα καλύτερα κείμενα, αλλά αυτο ειναι αλλο θέμα.
Το τέλος ηταν λίγο αναπάντεχο, και θα μπορούσε να είναι πιο δυνατό όπως ειπε και κάποιος άλλος, αλλά εγω θεωρώ οτι ηταν και πρωτότυπο.
Μήπως να ασχοληθείς και με αλλη κατηγορία? πχ τα 4κύλινδρα σε σειρα να είναι οι καλοί? :lol: :beer: :wave2:
Φοβηθηκα οτι ο πρωταγωνιστης θα επρεπε στο τελος να "go out with a bang!"
Και το ντετζα βου θα τριπλωνε, με οδυνηρες επιπτωσεις στην ψυχοσυνθεση μου.:bigcry: :bigcry: :lol: :lol:
Άιντε ρε τρίχα.....
136342
latris mixanis
11/07/2008, 13:29
Κρούκη μου, στην αρχή το κειμενο σου με μπέρδεψε αρκετά.. Επρεπε να το ξαναδιαβάσω άλλη μια φορά για να μπορέσω να καταλάβω ότι έλεγες....
Άσε που δε κατάλαβα αν τελικά είναι μια ψυχαναγκαστική ανάγκη μιας καταπιεσμένης προσωπικότητας που αναζητά να βρει τον ευατό της κάνοντας ψυχοθεραπεία μέσα από νουαρ ιστορίες...!!!:hypnotize
Ρε συ Γιώργο συνέχισε να γραφείς !!! :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Μήπως να ασχοληθείς και με αλλη κατηγορία? πχ τα 4κύλινδρα σε σειρα να είναι οι καλοί? :lol: :beer: :wave2:
:rotflmao:
Ισως θα μπορουσα να κανω καποια μικρη παραχωρηση,αλλα θα ηταν σιγουρα καθηλωμενοι σε αναπηρικο καροτσακι, με ειτζα,εμπολα,και ισως και σχιζοφρενεις,θα δουμε.
alximistis
11/07/2008, 15:05
Ρε Στελιο δεν χρειαζεται να γινεις συνηγορος μου.(εισαι και εκτος θεματος συν τοις αλλοις)
Το παραδειγμα σου ειναι αστοχο.
Δεν εδωσα το κειμενο σε καποιον να μου πει την γνωμη του.
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.
Διοτι ο πιτσιρικας του παραδειγματος σου δεν εγραψε μια μελωδια για να την παιξει στον δασκαλο,αλλα βγηκε στο Μεγαρο Μουσικης και απο κει και περα οτι τον βρει για λογαριασμο του.
Πλιζ ειλικρινα, απο κοντα τα υπολοιπα.
Δεν ειναι το θρεντ για μενα.
Μια ιστορια διαβαζετε και την κρινετε, αν θελετε στην τελικη.
Υ.Γ ΡΠΜ να υποστηριζω τον ενπατ κιολας, που ο αλχημιστης πιστευει οτι μου τα χωνει, δεν το περιμενα.
OK από κοντά τα υπόλοιπα αλλά... δύο πράγματα θα τα πω. Για να υπάρχει συνενόηση και όχι παρεξήγηση.
1). ΔΕΝ γίνομαι συνήγορος κανενός ειδικά δικός σου διότι απλούστατα ΔΕΝ χρειάζεσαι κάτι τέτοιο! Κι αν νομίζεις κάτι τέτοιο απλώς αδικείς και εμένα αλλά και παρεξηγείς αυτά που έγραψα. Υπήρξε μία διαφωνία-συζήτηση σχετικά με αυτό που έγραψες. Τίποτε άλλο. Ούτε δικηγόρος ούτε τίποτα. Να ξέρουμε τι λέμε.
2). και τελευταίο. ΠΟΥ σκατά γράφω ότι ο πιτσιρικάς του παραδείγματός μου βγήκε στο μέγαρο μουσικής;;;;;;;; Να διαβάζατε και πιο προσεκτικά τι γράφουμε... :(
ΥΓ Επειδή δεν κρατιέμαι. :D Κρίνουμε την ιστορία επομένως ΚΑΙ αυτόν που την έγραψε ως δημιουργό του πονόματός του. Δεν τα ξεκόβεις αυτά τα δύο είναι συνδεδεμένα. Τα υπόλοιπα από κοντά. :)
Cpt. Haddock
11/07/2008, 16:22
Κρούκη...
Πένα και χαρτί ή πληκτρολόγιο και ποντίκι. Ξεκίνα...
Ξεκίνα κι εδώ είμαστε. Κι αν σ' ενδιαφέρει γυροφέρνουμε και μερικά εργαστήρια γραφής ν' ακούσουμε καμια θεωρία και να την πεσουμε σε καμια λογοτεχνίζουσα φοιτήτρια και wannabe συγγραφέα...
Για τα του κειμένου τα είπε σωστά ο ενπατ, αν και για μένα το αδύνατό του σημείο είναι το τέλος... Εγώ πάντα όταν διαβάζω ένα βιβλίο ρίχνω μια ματιά στην τελευταία του παράγραφο και μετά θέλω να δω πως φτάνει ως εκεί ο συγγραφέας... Η τελευταία εντύπωση που μας μένει ειναι και συνήθως η πιο έντονη κι εδώ ειναι η αδυναμία του κειμένου, όχι στις φράσεις αλλα στο οτι φτάνει βιαστικά... Η ιστορία έχει κι άλλο, έχει πολύ ακόμα, δούλεψέ το, άλλαξε το τέλος, συνέχισέ την.
:beer:
Κοίτα να δεις που θα με κάνεις να ξεθάψω ενα πολύ παλιό δικό μου σε παρόμοιο ύφος και να το συνεχίσω παλιοκανάγια :smokin:
latris mixanis
11/07/2008, 16:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Κοίτα να δεις που θα με κάνεις να ξεθάψω ενα πολύ παλιό δικό μου σε παρόμοιο ύφος και να το συνεχίσω παλιοκανάγια :smokin:
Όχι. δε θα το αντέξω κι αυτό... Κρίμα δεν είναι ? :p
Cpt. Haddock
11/07/2008, 16:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
Όχι. δε θα το αντέξω κι αυτό... Κρίμα δεν είναι ? :p
Να το συνεχίσω είπα, όχι να το ποστάρω :lol:
Λεωνίδας
11/07/2008, 18:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Να το συνεχίσω είπα, όχι να το ποστάρω :lol: καλά στείλ'το με mail :smilea:
dukeandthecity
11/07/2008, 19:06
ΤΕΛΟΣ ιντενσιοναλι λεφτ μπλανκ.
πολυ ωραιο κειμενο. θα το ξαναδιαβασω για να καταλήξω στα ιδια συμπερασματα.
good job mr. i wonna suck ur cock :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
.
Φιλε Γιωργο....
μου ανοιξες τα ματια....:rotflmao: :wave2: :beer:
Φιλε Γιωργο....
μου ανοιξες τα ματια....:rotflmao: :wave2: :beer:
ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΑΣΕ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΙΑ ΜΗ ΣΟΥ ΤΑ ΒΟΥΛΩΣΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΑΣΕ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΙΑ ΜΗ ΣΟΥ ΤΑ ΒΟΥΛΩΣΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Ποια ειρωνεια ρε μπουχεσα; :D :D :D
catmaster
12/07/2008, 01:18
Hold on to your butts κορίτσια γιατί .....
" η περιπέτεια δεν πέθανε .... "
(to be continued.... )
Ποια ειρωνεια ρε μπουχεσα; :D :D :D
:evil: :evil: :evil:
(to be continued.... )
δε θα μας βγαλεις εσυ ακυρο τον παλιανθρωπα νταξει ?????:evil: :evil: :evil:
(to be continued.... )
Καλα εσυ ξεκινα τωρα καμια ΛουΠου (Λογοτεχνικη Παρτουζα) και κανονισε γιατι αναλαμβανω εγω μετα....( λετε ο πουστης να με κρεμασει κανονικα; ) :look:
catmaster
12/07/2008, 01:27
Καλα εσυ ξεκινα τωρα καμια ΛουΠου (Λογοτεχνικη Παρτουζα) και κανονισε γιατι αναλαμβανω εγω μετα....( λετε ο πουστης να με κρεμασει κανονικα; ) :look:
περίμενε να μιλήσει ο Love Doctor (ο Npat είναι αυτός :lol: :lol: ) και εγώ είμαι έτοιμος με τα μπούνια ...
P.s. που σημαίνει Mr. Npat ότι περιμένουμε να ποσταριστεί το master thread με τις γενικές οδηγίες και ξεκινά η παρτουζίτσα μας ... :blush:
P.s. που σημαίνει Mr. Npat ότι περιμένουμε να ποσταριστεί το master thread με τις γενικές οδηγίες και ξεκινά η παρτουζίτσα μας ... :blush:
χαχαχαχα
Το θρεντ ποσταριστηκε κανε ενα ριφρες στην κατηγορια.
Α...και ξεκινας πρωτος μαλλον:lol:
DimChios
12/07/2008, 07:37
@npat, χαρα στην υπομονη σου! Πραγματικα σας θαυμαζω ωρες-ωρες οσους την εχετε! :lol:
@ολους οσους εγραψαν, σε γενικες γραμμες με καλυψατε κι εμενα ως αμορφωτο παληκαρι αλλα με τον alximisti οπως πάντα άλλωστε...ό,τι να ναι! :lol:
@gcrook, Γιωργη, με λιγα λογια...κι εμενα μου αρεσε ειδικα μεχρι λιγο πριν το τελος! Αυτο ηταν (οπως αναφερθηκε και απο αλλους που δεν ειναι μορφωμενοι οπως ο npat) :lol: (χιουμορ κανω ρεμαλια, μη στραβωσει κανεις) το "αδυνατουτσικο" σημειο στην ολη φαση! Κατα τα άλλα, μια χαρα! Σιγα μη σε διορθωσω εγω για το συντακτικό! :bigcry:
Τωρα, αν θα το διορθωσεις, αν θα συνεχισεις να γραφεις, αν θα τα εκδοσεις, αν τα εζησες, αν τα φανταστηκες ή τελωσπαντων αν κανεις ο,τι κατεβαζει η κλαβα σου....ουδολως με ενδιαφερει! Κοινως, χεστηκα! :lol:
Εδω εγω δε μπορω να βαλω σε ταξη τις σκεψεις μου, τη φαντασια μου θα βαλω? :blush:
Πάω να κοιμηθω γιατι ακομα στ αυτιά μου τσιφτετελια και ζεϊμπέκικα εχω! :sick:
:beer: :beer: :beer: :beer:
Πάει το γλυκό αγόρι.... :sad:
μήπως να ΜΗΝ πάω στην βόλτα αύριο?:uplate: :hypnotize :blush: