View Full Version : Shoei X-Spirit απορίες.
o_gavros
16/07/2008, 12:00
Παρέλαβα ένα Shoei X-Spirit και είδα ότι έχει μέσα και δυο μπουκαλάκια.
το ένα λέει για αδιαβροχοποιηση και το άλλο κάποιο είδος τζελ σιλικόνης.
το θέμα είναι πως δεν ξέρω τι ακριβώς να κάνω με αυτά τα 2.
Αν κάποιος εν Αλλάχ αδερφός σκαμπάζει απο τούτα τα ρημάδια του διαβόλου ας μου δώσει τα φώτα του και εγώ μετά θα προσευχηθώ στον Μανιτού για να του φέρει καλοτυχία.
makis206
16/07/2008, 13:05
Το τζελ σιλικόνης μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με τις μπατονέτες στο λάστιχο που εφαρμόζει πάνω του η ζελατίνα όταν είναι κλειστή, στα κινίσημα μέρη των μηχανισμών της ζελατίνας, ακόμα και στους αεραγωγούς τοποθετώντας το απλώς πάνω σ'αυτά τα μέρη και λίγο αργότερα σκουπίζοντάς τα με ένα πανί.
Εγώ το έκανα στο κράνος μου από την πρώτη μέρα και τα πάντα πάνω του δουλεύουν πιο γλυκά :winka:
Το δεύτερο (αν δεν κάνω λάθος-δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ) λογικά αδιαβροχοποιεί τη ζελατίνα εξωτερικά κάνοντάς την να αποβάλει το νερό της βροχής πιο εύκολα από πάνω της μόλις αρχίσει ο αέρας της ταχύτητας να χτυπάει το κράνος.
Να πω την αλήθεια νόμιζα πως έμπαινε εσωτερικά στη ζελατίνα για αντιθάμπωμα αλλά αν το χαρτί γράφει όντως "αδιαβροχοποίηση" δεν μπορώ να φανταστώ κάτι διαφορετικό απ'αυτό που έγραψα πριν.
Μια απ'τα ίδια κι αυτό, πέρασμα πάνω στη ζελατίνα και σκούπισμα με το ειδικό πανάκι που θα βρεις στη συσκευασία :winka:
o_gavros
16/07/2008, 13:34
Mιλ μερσί Μάκης για τις συμβουλές καθώς τα γιαπωνέζικα μου θέλαν λίγο ξεσκούριασμα.
ενα τελευταίο,με τη σιλικόνη να το πλακώσω άφοβα ή θέλει ρέγουλα στην ποσότητα?
makis206
16/07/2008, 14:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από o_gayros
ενα τελευταίο,με τη σιλικόνη να το πλακώσω άφοβα ή θέλει ρέγουλα στην ποσότητα?
Εγώ του έβαλα πολύ λίγο, ένα λεπτό στρώμα, το άφησα κάνα 10λεπτο να ποτήσει το λάστιχο και τα πλαστικά μέρη και το σκούπισα καλά για να μην κολλάνε σκόνες πάνω . Δεν χρειάζεται να το κάνεις παπάρα:lol:, τη δουλειά της θα την κάνει η σιλικόνη ακόμα κι έτσι. :winka:
Μ'αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις τη σιλικόνη πολλές φορές κι αφού δεν απαιτείται να το κάνεις και συχνά -μια φορά στο εξάμηνο να φανταστείς κι ανάλογα τη χρήση του κράνους- αυτό το μικρό μπουκάλι είναι ικανό να φτάσει για να δώσει προστασία και καλή λειτουργικότητα στα κινούμενα μέρη του κράνους σου μέχρι την ημέρα που η ημερομηνία λήξης του θα σ'αναγκάσει να το αντικαταστήσεις !
Βάλε και στα δοντάκια που δημιουργούν τις "σκάλες" για τη θέση του ύψους της ζελατίνας, και πάνω στις βάσεις του κράνους που τη συγκρατούν αλλά και πάνω στη ζελατίνα ! Θα δεις αμέσως πόσο θα γλυκάνει εκείνο το "τακ-τακ" καθώς την ανεβοκατεβάζεις :winka:
:beer: