Σύνδεση

View Full Version : ???Επαγγελματική μοτοσυκλέτα???

Adventure-R
21/07/2008, 10:00
Μόλις ξεπέρασα το εγκεφαλικό που παθαίνω στάνταρ κάθε φορά που συνηδειτοποιώ το ότι βρισκόμαστε σε μία χώρα που έχεις την πολιτεία το κράτος και την κάθε μορφή εξουσίας απέναντί σου - εχθρό σε ο,τιδήποτε ΛΟΓΙΚΟ και ΔΙΚΑΙΟ μπορεί να σου βελτιώσει την ποιότητα ζωής σου έστω και λίγο.

Να σας εξηγήσω τι εννοώ...

Σαν ελεύθερος επαγγελματίας σκεφτόμουν να αγοράσω ένα μεγάλο σκούτερ να με βοηθάει στις καθημερινές δουλειές μου και ρώτησα τον λογιστή μου αν με κάποιον τρόπο αυτή η αγορά μπορεί να περαστεί - όχι απαραίτητα σαν επαγγελματικό όχημα - απλά να δικαιολογηθεί στα έξοδά μου έτσι ώστε να μειωθεί ο φόρος που θα μου αντιστοιχεί.

Και στο κάτω κάτω λογικό δεν ήταν η ερώτησή μου?
Αυτά τα 7.000€ θα φύγουν από την τσέπη μου έτσι δεν είναι? Θα πρεπει λοιπόν να φορολογηθώ γι'αυτά τα χρήματα που ουσιαστικά δεν θα έχω?

Η απάντηση φαντάζεστε ποια είναι.
ΟΧΙ, δεν δικαιολογείται η αγορά μοτοσυκλέτας.

Κατά την δικιά τους λογική:

• Δεν κινουμαι εκτός γραφειου
(ενώ σαν γραφίστας που είμαι κάνω 10 τουλάχιστον ραντεβού τη βδομάδα οπουδήποτε)

• Δεν δικαιούμαι επαγγελματικό όχημα /αυτοκίνητο εννοώ
(όχι μόνο εγώ, αλλά σκανδαλοδώς και άλλοι κλάδοι όπως ελεύθεροι λογιστές κ.α.)

• Θα πρέπει να φορολογούμαι για τα έσοδά μου, άσχετα αν έχω έξοδα για διατροφή, ενοίκιο οικίας, κ.α. Αυτά δεν τα αναγνωρίζουν σε εμάς τους Ελ. Επαγγελματίες. ...Εμείς ζούμε από τον αέρα που αναπνέουμε κύριοι.

Και το καλύτερο...

• Η μοτοσυκλέτα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ!!!!!!!!!!!!!

Και η σκέψη μου μετά από όλα αυτά είναι... Γιατί να μην πάρω ένα ρόπαλο και να το σπάσω στο κεφάλι του πρώτου κρατικού φορέα που θα συναντήσω μπροστά μου?

Πέρα από την ταπηροκρανίαση της στιγμής, και πριν καταλήξω στις θεωρίες Λιακό περί προσπάθειας αφανισμού της ανθρώπινης φυλής, θα ήθελα τις απόψεις κάποιων μελών πιο σχετικών από εμένα για το θέμα.

Αν είναι όντως έτσι, τότε μήπως θα έπρεπε ΕΜΕΙΣ να κινητοποιηθούμε?
Είναι ένα θέμα που σίγουρα θα απασχολεί και αλλους.

Με εκτίμηση,
ο παλίος Adventure-r (θυμήθηκα το password!!!)
Μαρκέλλος

toyota
21/07/2008, 10:22
Έχω την εντύπωση πως μπορείς να πάρεις μοτό σαν επαγγελματικό όχημα.Αν θυμάμαι καλά το έχει κάνει και ο χρήστης "γιαγια Αρκούδα". Για στείλτου ένα pm να τον ρωτήσεις.

yannis24
21/07/2008, 10:25
ή να το παρεις με leasing το οποιο και σε συμφερει....ρωτα τον λογιστη σου ή κανε μια κουβεντα με καποια απο τις εταιρειες Leasing

Gandalf dr685sm
21/07/2008, 10:27
αν θυμάμαι καλά έχει να κάνει με την κατηγορία φορολογικών στοιχείων και βιβλίων που έχεις...

Σαν απλός ελεύθερος επαγγελματίας με εσόδων - εξόδων δεν μπορείς να έχεις επαγγελματικό δηλωμένο όχημα.

Gandalf

SPORAKIAS
21/07/2008, 11:07
η μηχανη μου εχει περαστει στην εταιρια του πατερα μου (636 '04)....
ειναι αναλογα τον κλαδο..σε καποιους επιτρεπετε σε καποιους οχι..
το καινουριο παπι που πηρα ηθελα να το περασω στην δικη μου εταιρια και δεν γινοταν...
gandalf δεν εχει να κανει με τι τυπος εταιρια ειναι...και οι 2 εταιριες (του πατερα μου και η δικη μου) ειναι Ο.Ε....

Adventure-R
23/07/2008, 12:51
Παιδιά νομίζω ότι οκ και πάντα βάσει κλάδου επιτρέπεται στα νομικά πρόσωπα.
Σαν φυσικό πρόσωπο (Ελευθερος επαγγελματίας) - γραφίστας - δεν μου επιτρέπεται να έχω επαγγελματικό όχημα. Λες και κάθομαι σπίτι και θα περιμένω να βρέξει δουλειές. Αίσχος.

leonidasm
16/08/2008, 09:52
Καλά δεν κόβετε αποδείξεις ,δηλώνετε εισόδηματα πείνας σαν συνταξιούχοι και θέλετε και φοροαπαλαγή και εγω λογιστής είμαι και παρακαλώ να κόβουν αποδείξεις γιατί και ενας χαζός βλέπει οτι δεν μπορεί να δηλώσει κάποιος πεντε χιλίαρικα το χρόνο.Αν θέλεις κανε την εταιρεία σου ΑΕ να περνάνε και οι διακοπές σου μέσα.Τους αλήτες και εγώ θέλω σύνταξη για πάντα διακοπές και αυτό το κ΄ρατος δεν κάνει κάτι να μην σου πώ οτι έπρεπε να μου πάρει και ενα εξοχικό οχι μόνο εμένα όλους τους έλληνες για να μην πώ και τους ξένους

sergiosm
20/08/2008, 09:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από SPORAKIAS
δεν εχει να κανει με τι τυπος εταιρια ειναι...και οι 2 εταιριες (του πατερα μου και η δικη μου) ειναι Ο.Ε....

ο ελεύθερος επαγγελματίας όμως ΔΕΝ είναι εταιρία.
εκεί είναι η μαλακία
φορολογείται με κλίμακα όπως και οι μισθωτοί (και μάλιστα με μικρότερα όρια) και όχι όπως οι εταιρίες.
Εντελώς απαράδεκτη κατάσταση δηλαδή ...