View Full Version : Σαμοθράκη-Πληροφορίες
Operater
25/07/2008, 11:42
Καλησπέρα σας!!! :wave2: :wave2:
Επειδή, Θεού θελοντος και συνθηκών επιτρεπόντων, πρόκειται να κάνω διακοπές (ολιγοήμερες αλλά καλές) στη Σαμοθράκη, και επειδή ίσως ενδιαφέρεται και κάποια άλλη ψυχή, έμαθα τα εξής και τα παραθέτω.
Έχει δρομολόγιο από Λαύριο για Σαμοθράκη κάθε Σάββατο, περίπου στις 10 το βράδυ και το ταξίδι διαρκεί 11 ώρες.:look:
Από Καβάλα για Σαμοθράκη έχει 1 φορά τη βδομάδα (απ'ότι κατάλαβα μεσοβδόμαδα) και διαρκεί 4 ωρίτσες περίπου.
Από Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη (το οποίο δρομολόγιο επέλεξα) έχει κάθε μέρα δύο δρομολόγια, (το ΣΚ δεν έμαθα αν έχει κάποια τροποποίηση), 10 το πρωί και 5 το απόγευμα.
Το εισιτήριο για αυτό το δρομολόγιο έχει 13,50 το άτομο και 16 ευρώ η μεγάλη μηχανή (από 250 cc και πάνω).
Τις πληροφορίες αυτές τις έμαθα, βρίσκοντας το πρακτορείο της περιοχής μου σε αυτή τη διεύθυνση. (http://www.saos.gr/agencies/kentrika_praktoreia.html)
Όπως ξέρετε έχει δύο κάμπινγκ. Ένα ελεύθερο, ένα οργανωμένο. Το τηλέφωνο του οργανωμένου κάμπινγκ είναι 2551098291. Πήρα τηλέφωνο να κάνω κράτηση, αλλά μου είπαν ότι υπάρχουν θέσεις και δεν γίνονται κρατήσεις. Το άτομο είναι 3,80 την μέρα και 1,50 η μηχανή τη μέρα.
Πολύ καλές πληροφορίες δίνει το Τουριστικό Περίπτερο Σαμοθράκης,
όπου το τηλέφωνο είναι: 2551089272
Επίσης ένας καλό ιστότοπος (ο πιο πρόσφατος) για τις τιμολογήσεις κάμπινγκ είναι αυτός. (http://samothraki.5.forumer.com/index.php?act=ST&f=5&t=151)
Αυτά προς το παρών...
Αν κάποιος έχει να προσθέσει κάτι, σχετικά με το τι πρέπει να προσέξω εκεί, τι αξίζει να δώ, ας το κάνει. Μπορεί στο μέλλον να το επισκεφτούν και άλλοι το νησί.
Ευχαριστώ :wave2:
Να πας στους καταρακτες, αλλα αυτο μαλλον το ξερεις!!
Operater
25/07/2008, 11:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
Να πας στους καταρακτες, αλλα αυτο μαλλον το ξερεις!!
Σε ποιο μέρος είναι? Ετσι, για να έχω έναν προσανατολισμό...
Οι καταράκτες είναι στο χωριό Θέρμα
Όταν φτάσεις στο νήσι πες σε κανά ντόπιο ότι δε βρήκα καράβι και ήρθα με το μπάνιο :D
137707
dukeandthecity
25/07/2008, 12:16
οι πληροφορίες μου ίσως να είναι λίγο μπαγιάτικες καθώς εχω να πάω απο το 2001. αλλα καθώς πέρασα 20 όμορφους μήνες στο νησι θα σου πω τα ολίγα.
1) μπάνιο : κήπους - τιγκα στην κροκάλα αλλά πολύ καθαρά νερά και κρύα. Αν ψαρευεις είναι κάλος ψαροτοπος.
-παχιά άμμος. Η μόνη παραλία του νησιού που έχει άμμο. Το 2001 είχε μονο μια ταβέρνα και μια καντίνα καθώς και έναν ζωολογικό κήπο με ένα γαιδουράκι. Εχω μαθει οτι τωρα πια έιναι πιο οργανωμένη η παραλία με ξαπλώστρες και beah bar.
οι παραλίες μπροστά στα καμπινγ είναι με κροκάλα επίσης και το νερό δεν βαθαίνει αποτομα οπως γινεται στους κήπους.
-μπάνιο επίσης μπορεις να κάνεις στον φονία (θέλει παπουτσάκι αθλητικό και περπάτημα κανα 20λεπτο.) Στην πρωτη βαθρα του φονία κανεις σουπερ μπάνιο και βουτιες απο βράχια. Το νερό ειναι "δροσερό" και η βάθρα λένε οι ντόπιοι ότι είναι άπατη.
- Και στις βάθρες πάνω απο τα θέρμα μπορεις να κάνεις μπάνιο. έχουν κόσμο συνήθως που κάνει ελευθερο καμπινγκ και αν γουστάρεις αναρρίχηση μπορεις να ανέβεις μεχρι αρκετα ψηλά. Για να φτάσεις στην γρια βαθρα υπολογιζε καμια ωρίτσα με στάσεις. Αν έχεις γυναίκα μαζί σου προχώρα μόνο αν την θεωρείς κωλοπετσωμένη.
2) Φαί. Η σαμοθράκη είναι γνωστή για το κατσίκι της εκτός απο το ψάρι. Στις ταβερνες του προφ. Ηλία σερβίρουν κατσίκι στην σουβλα, στον φούρνο, στο πυλινο και καλαμάκι αμα γουστάρεις. Εχει μια ταβέρνα που η αυλή της έχει ένα μεγάλο πλατάνι και θέα το λάκωμα και την λίμνο. (δεν θυμάμαι το όνομα της ταβέρνας).
Μεζεκλίκια ωραία έχει το καφενεδάκι στα θέρμα. u cant miss it. σου πιάνουν τον ποπο (σχετικά) αλλα είναι γεμάτο με ρουκουνες απο το μεσημέρι εως το βράδυ για τσίπουρα - μπυρες κλπ κλπ.
Ψάρι και θαλασσινά θα φάς στον Χαρανά στο λιμάνι. Σουβλάκια και λοιπά θα φας στην κ. Κική στο λιμάνι ακριβώς δίπλα απο την στροφή που πάει για χώρα.
Επίσης στην χώρα στον δρόμο για το νεκροταφείο είναι η ταβέρνα τα κυπαρίσσια. Καπως μακάβριο αλλα το φαί είναι σουπερ.
3) Ποτό. εκτός απο το καφενεδάκι στα θέρμα και το big blue στο λιμάνι υπάρχει ένα χάος. Εχει ένα κλαμπ που δουλευει τα καλοκαίρια αλλά αν δεν είσαι φαντάρος δεν το συνιστώ. αν γουσταρεις κανα μπουκουλμέ έχει ένα κωλομπαρο στο λάκωμα (στειλε πμ για λεπτομέριες).
Κεφεδάκι αξίζει να πιεις στην χώρα για την θέα που προσφέρει.
Σουπερ μαρκετ έχει στο λιμάνι και στα θέρμα (που είναι κοντα στα καμπινγκ).
Αν το λέει η καρδιά σου για πεζοπορία ανεβαίνεις στο φεγγάρι (την κορυφή του Σαος) Ξεκίνα πουρνό πουρνό.
θα περάσεις φίνα. το νησί είναι ομορφο και κυλαει σε ρυθμους jack daniels. :wave2:
stavrogin
25/07/2008, 12:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
...
Επειδή, Θεού θελοντος ...
...Σαμοθράκη...
...
Όπως ξέρετε έχει δύο κάμπινγκ. Ένα ελεύθερο, ένα οργανωμένο. Το τηλέφωνο του οργανωμένου κάμπινγκ είναι 2551098291. Πήρα τηλέφωνο να κάνω κράτηση, αλλά μου είπαν ότι υπάρχουν θέσεις και δεν γίνονται κρατήσεις. Το άτομο είναι 3,80 την μέρα και 1,50 η μηχανή τη μέρα.
...
Αν κάποιος έχει να προσθέσει κάτι, σχετικά με το τι πρέπει να προσέξω εκεί, τι αξίζει να δώ, ας το κάνει. Μπορεί στο μέλλον να το επισκεφτούν και άλλοι το νησί.
Ευχαριστώ :wave2:
Να προτιμησεις το ελευθερο καμπινγκ (μαλλον εννοεις το δημοτικο) .ΕΙναι πολυ μεγαλητερο εχει καταπληκτικα δεντρα καβαντζες για σκια και πραγματικα αισθανεσαι πως κανεις ελευθερο γιατι υπαρχει αισθητη αποσταση απο σκηνη σε σκηνη.Το αλλο το οργανωμενο εχει πιο πολλες ανεσεις αλλα ειναι πιο πνηκνες οι σκηνες και δεν εχει αν θυμαμαι καλα φυσικη σκια.Για μενα ειναι η απολυτη ξενερα.
Το φεγγαρι ειναι καταπληκτικο βουνο για ανεβασμα.Πληροφοριες μπορεις να παρεις απο το σουβλατζιδηκο στα θερμα.Ο Σουβλατζης ενας ψηλος μπρατζαρας ηταν ή ειναι ακομα ο ορειβατης του νησιου ,και το ξερει σαν την παλαμη του.Υπολογισε 3-4 ωρες αναβασης χωρις σκαρφαλωματα.η θέα θα σε αποζημιωσει με το παραπανω.
Πολυ καλη επιλογη. Το να κανεις μπανιο σε θαλασσα στη Σαμοθρακη δεν ειναι η Κυρια προτεραιοτητα.Ειναι ενα νησι με τρια επισκεψημα ρεματα και πρεπει να τα επισκευτεις ολα. Οσο ψηλα ανεβαινεις τοσο δυσκολευει το πραγμα αλλα θα εχεις αρκετες ευκαιριες να κανεις μπανιο σε γληκο νερο ,ντους κατω απο καταρακτες.Συνολικα τα ποταμια ειναι ή 7 ή 10 δε θυμαμε ,αλλα δεν ειναι επισκεψιμα απο κατω.Ειναι ενα νησι που θελει κοπο.Αλλα ειναι μοναδικο.
Operater
25/07/2008, 12:38
Eυχαριστώ ρε παιδιά! Δεν έχω ξαναπάει τόσο πολλά χλμ από το σπίτι μου, οπότε θαθελα λίγο να μάθω τι παίζει.
Stavrogin, θα δω και τα δυο καμπινγκ, αλλά μάλλον το οργανωμένο θα διαλέξω, γιατί δεν έχω ξανακάνει κάμπινγκ, ποτέ! :lol:
Που θα πάει, θα μάθω!
dukeandthecity
25/07/2008, 12:44
Eυχαριστώ ρε παιδιά! Δεν έχω ξαναπάει τόσο πολλά χλμ από το σπίτι μου, οπότε θαθελα λίγο να μάθω τι παίζει.
Stavrogin, θα δω και τα δυο καμπινγκ, αλλά μάλλον το οργανωμένο θα διαλέξω, γιατί δεν έχω ξανακάνει κάμπινγκ, ποτέ! :lol:
Που θα πάει, θα μάθω!
ακου τότες. αν δεις οτι δεν την παλέυεις πας πανω απο την χώρα σε ενα χωματοδρομο που σε βγάζει στο νδ μερος του νησιου και πεφτεις πανω στο ναυτικό παρατηρητηριο σαμοθράκης.
χτυπας στους ναυτες και σου προσφέρουν στεγη μπανιο wc και nova με την μια. ασε που έχει την καλυτερη τοποθεσία στο νησί. :lol: :wave2:
Operater
25/07/2008, 12:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από dukeandthecity
ακου τότες. αν δεις οτι δεν την παλέυεις πας πανω απο την χώρα σε ενα χωματοδρομο που σε βγάζει στο νδ μερος του νησιου και πεφτεις πανω στο ναυτικό παρατηρητηριο σαμοθράκης.
χτυπας στους ναυτες και σου προσφέρουν στεγη μπανιο wc και nova με την μια. ασε που έχει την καλυτερη τοποθεσία στο νησί. :lol: :wave2:
Δεν είμαι άνθρωπος της βιας... Θα έχω παρέα ρε! Ο χωματόδρομος, βατός? :look:
dukeandthecity
25/07/2008, 12:49
Δεν είμαι άνθρωπος της βιας... Θα έχω παρέα ρε! Ο χωματόδρομος, βατός? :look:
καλά, οταν ελεγα με την μια δεν εννοουσα εσένα :lol: :lol: ο χωματοδρομος βατός.
Operater
25/07/2008, 12:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από dukeandthecity
καλά, οταν ελεγα με την μια δεν εννοουσα εσένα :lol: :lol: ο χωματοδρομος βατός.
Kαλά...εγώ νόμιζα να χτυπήσω τους ναύτες, όχι να χτυπήσω Στους ναύτες! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: