PDA

View Full Version : Πολύωρη οδήγηση--Ηow-to!

Operater
25/07/2008, 12:44
Καλησπέρα σας!!! :wave2: :wave2:

Θέλω τα φώτα σας! :(

Επειδή εγώ και η κοπελιά μου (pegaso και cb-1 400 ) πρόκειται να ταξιδέψουμε πολλά χλμ
(Αθήνα-Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη) και επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά παρά να πιάσουμε την εθνική ίσα πάνω, μπορείτε να μας δώσετε tips για το πως να ανταπεξέλθουμε?

Οκ, εγώ έχω κάνει κάποια χλμ (όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ) αλλά η κοπελιά είναι μέχρι στιγμής με πολύ λίγα χλμ στο ενεργητικό, κάτι βολτίτσες μες στην Αθήνα, και επειδή μένεις ένας μήνας, λέμε να κάνουμε προπονησούλες (Χαλκίδα, Λουτράκι, τέτοια)..
Τι άλλο προτείνετε-συμβουλεύετε-προτρέπετε?

ΥΓ.: Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει αυτό το ταξίδι...:smokin: :sun:

Ευχαριστώ!

catmaster
25/07/2008, 12:58
Νερό , νερό , νερό

Προσοχή στο φόρτωμα ,συχνό τσεκάρισμα

Στάση όποτε κουραστεί (να μην πιεστεί καθόλου) και καλό είναι να ορίσετε κάθε μία ώρα 10 λεπτά σταμάτημα ... κουραστήκατε δεν κουραστήκατε καλό είναι να σταματάτε για νερό , τσιγάρα κλπ...

Προσοχή στο γκάζι ... να διαβάζετε καλά το δρόμο ...καλό είναι όμως να κρατήσετε ένα ζωηρό ρυθμό γιατί στην εθνική χρειάζεται ...

Μπήτε στη σκέψη πως ο καλύτερος οδηγός του κόσμου είναι αυτός που πηγαίνει από το σημείο Α στο Β και ΦΤΑΝΕΙ ..

Μια χαρά θα είστε καλό ταξιδάκι να έχετε και καλή ξεκούραση ...

:wave2: :beer:

byron
25/07/2008, 13:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
Οκ, εγώ έχω κάνει κάποια χλμ (όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ) αλλά η κοπελιά είναι μέχρι στιγμής με πολύ λίγα χλμ στο ενεργητικό, κάτι βολτίτσες μες στην Αθήνα, και επειδή μένεις ένας μήνας, λέμε να κάνουμε προπονησούλες (Χαλκίδα, Λουτράκι, τέτοια)..
Τι άλλο προτείνετε-συμβουλεύετε-προτρέπετε?

Ευχαριστώ!

Συνεχίστε τις προπονήσεις και ανεβείτε δικάβαλλο. 2000 χλμ με το καλημέρα είναι too much κατά την γνώμη μου για τόσο άπειρο οδηγό.

xampos
25/07/2008, 13:24
ανεβητε δικαβαλο οπως λεει κι ο βυρον και οδιγηστε μισα μισα τα χλμ , τις δινεις τον πηγασο? το κουμανταρει?

road spirit
25/07/2008, 13:24
πάνω από όλα η κούραση Φώτη...

και επειδή όταν κουραζόμαστε κάνουμε λάθη, τα αντανακλαστικά μας πέφτουν κλπ κλπ.... υπολόγισε στάσεις για ξεκούραση... μερικές σύντομες 10-20 λεπτά, και μια ή δυο (αναλόγως τις αντοχές σας) καλή, της 1 ώρας πχ, όπου θα φάτε κάτι (οχι πολύ μη σας πιάσει νύστα), θα πιείτε ενα καφέ να στανιάρετε ...

τιπ : στις στάσεις για βενζίνη, ξεκαβαλάτε... τεντωθείτε

Cpt. Haddock
25/07/2008, 13:42
Στάσεις για ξεκούραση. Οχι νωρίτερα απο καθε ώρα όχι αργότερα απο δύο ώρες

Στάση ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, είτε νιώθετε κουρασμένοι είτε όχι, η κουραση λειτουργεί συσσωρευτικά και οι συνέπειες έρχονται χωρίς να το καταλάβετε.

Λόγω και της εποχής, νερα, ΠΟΛΛΑ νερα κι ας είναι και ζεστο. Μην περιμένετε να διψάσετε, η δίψα σημαίνει οτι ήδη έχετε αφυδατωθεί.

Βρείτε ενα σταθερό αλλα καλό ρυθμό (γυρω στα 120) και φροντίστε να έχετε αυτόν συνέχεια.

Προπονήσεις Χαλκιδα-Λουτρακι μεχρι τότε

Οχι εκπτώσεις στον εξοπλισμό (λόγω ζέστης) αλλά όχι και υπερβολές (λόγω πάλι ζέστης)

Υπομονή

Ηρεμία

Αναχώρηση με άνεση και όχι με την "ψυχή στο στόμα", Παρασκευή απογεμα μετα τη δουλειά κλπ

Οχι πολύ φαγητό αλλα όχι και άδειο στομάχι

.......

:look:

:uplate:

.........................

ΟΧΙ ΠΜ! :lol:

Operater
25/07/2008, 14:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από xampos
ανεβητε δικαβαλο οπως λεει κι ο βυρον και οδιγηστε μισα μισα τα χλμ , τις δινεις τον πηγασο? το κουμανταρει?

Δεν τον κουμαντάρει.εχει ψηλώσει αρκετά μετά τις αναρτήσεις.

Παίδες, η κοπελιά μου δεν το σκέφτεται να πάμε με 1 μηχανή, καθ'ότι θέλουμε να πάρουμε 2-3 ρούχα παραπάνω (εφόσον μπορούμε έτσι?) και εξαλλου...ΚΑΡΑΓΟΥΣΤΑΡΕΙ να οδηγεί τη μηχανή της.
Η εμπειρία τής λείπει αλλά βλέπω ότι υπάρχει βελτίωση...

Κατά τη γνώμη μου θα τη βοηθήσει και η διαδρομή, επειδή δεν έχει στροφές και τέτοια...
Τι λέτε?

Cpt. Haddock
25/07/2008, 14:19
Να έχεις υπόψη σου οτι θα χρειαστείτε κανενα 10ωρο για να φτάσετε :winka:

Operater
25/07/2008, 14:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Να έχεις υπόψη σου οτι θα χρειαστείτε κανενα 10ωρο για να φτάσετε :winka:

Το έχω λάβει σοβαρά υπ' όψιν μου, έννοια σου....

:beer:

reinmeister
25/07/2008, 14:36
ουτε κατα διανοια μικρε να κανει νεα οδηγος τετοια διαδρομη...

τοσα χιλιομετρα κουραζουν ουτως η αλλως ακομη κι εμπειρους οδηγους...

η δικια σου ,λογω ελλειψης χιλιομετρων ,δεν θα οδηγησει μηχανικα σε συνθηκες ταξιδιου,οποτε η κουραση λογω τεταμενης προσοχης θα ειναι απλως τεραστια και θα την υποστει απο παρα πολυ νωρις με ολους τους κινδυνους που εμπεριεχει αυτο...

καποια στιγμη απλως θα κλαταρει και θα πρεπει να γινει σταση πολλων ωρων...εαν ομως εκεινη την στιγμη ειστε σε μερος χωρις αμεση προσβαση σε δωματιο θα εχετε πραγματικο προβλημα...

για μενα ουτε καν ως σκεψη δεν θα πρεπε να παιξει κατι τετοιο...

δικαβαλο αυστηροτατα...κι αν αρχισει την μουρμουρα χωστης καμια φωνη να ισιωσει...για δικο της καλο ειναι...

hornet
25/07/2008, 14:51
εαν δεν γινεται διαφορετικα...περα απο το θεμα προπονησης που λες:

Ξεκινατε πρωι 7 θα ειναι καλα ας πουμε να μην εχετε και θεματα ζεστης
1η σταση εξω απο χαλκιδα..εκει λογικα δεν θα εχει φανει καποια κουραση
2η σταση εξω απο την λαμια εκει στα βενζιναδικα για νερο και κανα σαντουιτσακι
3η σταση τεμπη νερο ξεκουραση κανα μισαωρο
4η σταση κοντα στην θεσσαλονικη καπου εκει θα αρχισεις να ψαχνεις για φαγητο...οχι πολυ φαγητο και οχι πολυ βαρυ φαγητο.
5η σταση καπου κοντα στην καβαλα
6η σταση εξαρταται πλεον απο την κουραση
φτασατε

ειναι ζορικο ταξιδι για νεο παντως..επισης μην το ξεσκιζετε το θεμα απο αποψης χιλιομετρων διοτι το cb δεν εχει φαιρινκακι και θα κουραζει πανω απο τα 140 μεχρι 120 ειναι καλα...εγω παντως λεω και μια προπονηση μεχρι την λαμια δεν ειναι και κακο,ετσι για να δεις πως παει στα πολλα (για αυτην) χλμ

gixxerpap
25/07/2008, 15:05
θα συμφωνήσω με τον reinmeister .... αν και δεν το συνηθίζω...

αν τελικά το τολμήσετε, θα πρότεινα να το δείτε κάπως πιο εκδρομικά....με μια ή και δύο διανυκτερευσεις ας πούμε σε ενδιάμεσους σταθμούς....

αν θέλετε παραπάνω πράγματα, μπορείτε να τα στείλετε με το ΚΤΕΛ και να τα παραλάβετε όταν φτάσετε! νομίζω ότι θα γλιτώσετε πολύ ταλαιπωρία!

θυμήσου την πρώτη σου εκδρομή για να συνειδητοποιήσεις τι θα αντιμετωπίσει η κοπέλα σου ...

κατα τ' άλλα, ό,τι έχει γραφτεί πιο πάνω, είναι νόμος για οποιοδήποτε ταξίδι...

TROOPER
25/07/2008, 15:49
φωτη τα παιδια απο πανω με καλυψαν αλλα να σου πω οτι πατε να κανετε χαζομαρα με υψηλο (οχι απολυτο) βαθμο επικινδυνοτητας.

ΞΑΝΑΣΚΕΨΟΥ ΤΟ.

:wave2:

latris mixanis
25/07/2008, 16:06
Συμφωνώ κι εγώ με τα παιδιά ότι καλό θα ήταν να μη κάνει τόσα χιλιόμετρα μέσα σε μια μέρα... Καλό θα ήταν να κάνετε μια διανυκτέρευση στη Θεσ/νικη πχ και μετά να συνεχίσετε.

Από κει και πέρα συμφωνώ με το hornet ξεκινήστε νωρίς(ίσως και πριν τις 7) και κάντε στάσεις...!!

Όπως κ να έχει καλά να περάσετε και με προσοχή (Συν το σωστό εξοπλισμό)

TOLISTOLAROS
25/07/2008, 16:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
αν θέλετε παραπάνω πράγματα, μπορείτε να τα στείλετε με το ΚΤΕΛ και να τα παραλάβετε όταν φτάσετε! νομίζω ότι θα γλιτώσετε πολύ ταλαιπωρία!
Για μένα η πιο έξυπνη λύση

tai
25/07/2008, 17:17
Στάσεις για ξεκούραση. Οχι νωρίτερα απο καθε ώρα όχι αργότερα απο δύο ώρες
Στάση ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, είτε νιώθετε κουρασμένοι είτε όχι, η κουραση λειτουργεί συσσωρευτικά και οι συνέπειες έρχονται χωρίς να το καταλάβετε.
Λόγω και της εποχής, νερα, ΠΟΛΛΑ νερα κι ας είναι και ζεστο. Μην περιμένετε να διψάσετε, η δίψα σημαίνει οτι ήδη έχετε αφυδατωθεί.
Βρείτε ενα σταθερό αλλα καλό ρυθμό (γυρω στα 120) και φροντίστε να έχετε αυτόν συνέχεια.
Προπονήσεις Χαλκιδα-Λουτρακι μεχρι τότε
Οχι εκπτώσεις στον εξοπλισμό (λόγω ζέστης) αλλά όχι και υπερβολές (λόγω πάλι ζέστης)
Υπομονή
Ηρεμία
Αναχώρηση με άνεση και όχι με την "ψυχή στο στόμα", Παρασκευή απογεμα μετα τη δουλειά κλπ
Οχι πολύ φαγητό αλλα όχι και άδειο στομαχι

Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
εαν δεν γινεται διαφορετικα...περα απο το θεμα προπονησης που λες:
Ξεκινατε πρωι 7 θα ειναι καλα ας πουμε να μην εχετε και θεματα ζεστης
1η σταση εξω απο χαλκιδα..εκει λογικα δεν θα εχει φανει καποια κουραση
2η σταση εξω απο την λαμια εκει στα βενζιναδικα για νερο και κανα σαντουιτσακι
3η σταση τεμπη νερο ξεκουραση κανα μισαωρο
4η σταση κοντα στην θεσσαλονικη καπου εκει θα αρχισεις να ψαχνεις για φαγητο...οχι πολυ φαγητο και οχι πολυ βαρυ φαγητο.
5η σταση καπου κοντα στην καβαλα
6η σταση εξαρταται πλεον απο την κουραση
φτασατε
ειναι ζορικο ταξιδι για νεο παντως..επισης μην το ξεσκιζετε το θεμα απο αποψης χιλιομετρων διοτι το cb δεν εχει φαιρινκακι και θα κουραζει πανω απο τα 140 μεχρι 120 ειναι καλα...εγω παντως λεω και μια προπονηση μεχρι την λαμια δεν ειναι και κακο,ετσι για να δεις πως παει στα πολλα (για αυτην) χλμ

νομίζω οτι αυτα ειναι τόσο "πλήρη" που μπορούν να γίνουν Sticky

το μονο που συμπληρώνω ειναι οτι εχω παρατηρήσει πως σε κάθε (διαφορετική)μηχανή η κούραση, και η ανάγκη στάσης, συμπίπτει με το άδειασμα του ρεζερβουάρ.
Όσο και άν φαίνεται παράδοξο, η αυτονομία είναι ταυτόσημη της κούρασης που προκαλεί η κάθε μηχανή.

ΥΓ οταν σταματάτε μην πάτε καρφωτοί στην καρέκλα του cafe.
Κάντε μερικά βαθιά καθίσματα να κυκλοφορήσει το αίμα στα πόδια (είναι αρκετή ώρα "τσακισμένα") και λίγα τεντώματα.
θα σας ξεκουράσουν περισσότερο απο την καρέκλα του cafe

Daemon
25/07/2008, 17:18
+1 σε οτι ειπανε και οι απο πανω..

Φωτη, και για καποιον εμπειρο με μεγαλυτερη touring μοτοσυκλετα, και παλι ειναι κουραστικο. Πιο κουραστικο απο τι φανταζεσαι. Για εναν νεο οδηγο, απειρο και με αυτο το μηχανακι ειναι επικινδυνο, το λιγοτερο. Χωρις διανυκτερευση καπου στην μεση μη το δοκιμασετε. Αλλο Χαλκιδα, Λουτρακι που ειναι 60-80 χλμ και αλλο κοντα στα 1000..

Θα τα πουμε και την Κυριακη αν ερθω :wave2:

hercul
25/07/2008, 17:54
Εγώ θα έλεγα να το κάνετε το ταξίδι με 2 μηχανάκια! Είναι όντως κάπως επικύνδινο, αλλά όταν ένας νέος οδηγός ονειρευτεί κάτι τέτοιο και του το στερήσεις θα ξενερώσει να πάει δικάβαλος!!
Σίγουρα συμφωνώ με όσα είπαν παραπάνω οι υπόλοιποι για τις στάσεις κτλ...

Αν θα μπορούσατε να κάνετε μια διανυκτέρευση κάπου κοντά στη Θεσνίκη που είναι περίπου στην μέση τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα!

deusXT
25/07/2008, 19:12
έκανα πέρυσι κάτι αντιστοιχο (όχι τοσο μακρυα, πηγα χαλκιδική).
και μενα ηταν το πρωτο ταξιδι της κοπελιας μου τοσο μεγαλο

Ειχα ρωτησει φίλους γνωστους κλπ και ακολουθησα τις εξης συμβουλες:

Χαλαρη ταχυτητα για να μη κουραστεις εσυ (οτι ειναι για σενα χαλαρό)
Διαλλειμα κάθε ώρα ή 150 χλμ ότι ερθει πρωτο. Ενα τσιγαρακι αν καπνιζεις και ενα μπουκαλακι νερο.
Καθε 3 ωρες ταξιδιου ενα μεγαλυτερο διαλλειμα (φαγητό να το αποφυγεις αν μπορεις εσυ.)
Φροντισε ο εξοπλισμος ΚΑΙ των δυο να ειναι καλός και καταλληλος. Η δικια μου ειχε κακό κρανος (αλλάχτηκε) και ζαλιστηκε απο τον αερα

Ωτοασπιδες!!!!!
Οχι μουσική κλπ.
Ειχα παρει ενδοεπικοινωνια και το μετανιωσα.
Πανω στη μηχανη τεντωνετε κανα ποδι μη πιαστειτε (αν δεν εχετε βεστρωματαρα)

Δε μου ερχεται κατι άλλο αλλά όλα τα παιδια εδω που εχουν κανει τα απειρα χλμ θα μπορεσουν να σου συμπληρωσουν και διολου απιθανο να σου πουν τι μλκ ειπα
:)

Ζεύκας
26/07/2008, 03:42
μωρέ άμα υπάρχει θέληση όλα γίνονται.

εδώ κάποιοι μετά τη δουλειά κάνουν Αθήνα-Σέρρες με σούπερσπορ για να τρέξουν την επόμενη
μέρα στη πίστα.

Αλλά ναι, για αρχάριο οδηγό (σαν και του λόγου μου) 1000 χλμ σε μια μέρα είναι πακέτο...

arxaios
26/07/2008, 10:13
Σου τα είπανε όλοι παραπάνω ............... πάρε και από μένα μερικά ψήγματα σοφίας (αρχαίος γαρ) .........
Προσωπικά προτιμώ να ταξιδεύω πολύ πρωί από 6.00 - 6.30 αναχώρηση μέχρι το μεσημεριανό ελαφρύ μεν, αλλά κανονικό, γεύμα ...................... εύρεση σκιερού μέρους για μια ελαφριά σιέστα ........... καφεδάκι ............... και αναχώρηση ξανά μετά τις 6.30, για να μην καιει ο ήλιος ........

Συνιστώ να σπάσετε τη διαδρομή σε 2 κομμάτια και να κάνετε μια διανυκτέρευση κάπου ενδιάμεσα ........

Καλό ταξίδι :wave2: :wave2: :wave2:
και κράτα και μια LOGO να συμμαζεύεις το πρα-πρα σου :evil: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: (για να μην ξεχνιόμαστε και νομίζεις ότι μαλάκωσα !!!:lol: :lol: )

Operater
26/07/2008, 10:16
Εννοείται ότι θα φύγουμε από πολύ πρωί...Κατά τις 3 ή 4, ούτως ώστε να βγάλουμε μερικά βαρετά χλμ της εθνικής με τη δροσούλα.

Αρχαίε, αν δεις το μηχανάκι μου τώρα, άλλο πράμα...Καθίσαμε και του σφίξαμε κάθε βίδα! :lol:

catmaster
26/07/2008, 11:17
Worthless Tip : :winka:

Με το που θα ξυπνήστε το πρωί πριν ξεκινήστε πιείτε ένα Μίλκο η ένα Τσόκο (η και τα δύο :lol: ) φάτε μια τυρόπιτα (η ένα πρωινό της προκοπής ) και κάντε και ένα δύο τσιγάρα μαζί με ένα φραπεδάκι ... και περιμένετε....

Δεν το αναφέρουν σε κανένα ταξιδιωτικό οδηγό αλλά να πάτε τουαλέτα οπωσδήποτε πριν ξεκινήσετε .....
:lol: :lol:

Αλλιώς θα καταλάβετε πόσο πολύ άβολη κατάσταση είναι ειδικά για μια κοπέλα να την πιάσει το σκηνικό στη μέση του πουθενά και να πρέπει να ξεφορτωθεί κορντούρες , δέρματα και να ψάχνει για χαρτί υγείας μέσα στους σάκους εκείνη τη δύσκολή ώρα ...

(άκου και κάποιον που ενώ φόραγε δερμάτινη φόρμα :cry: τον είχε πιάσει κόψιμο στη Λαμία τέσσερις το ξημέρωμα και κόντεψε να ανέβει στις σκάλες του σπιτιού του με το μηχανάκι ... ):sick:

(ευτυχώς προλάβαμε ... με το γκάζι στο στοπ φυσικά ... τι Stoner και @@ ) :smokin: :lol: :lol:

Operater
26/07/2008, 11:20
Μια ερώτηση...επειδή μέσα από τις κορντούρες θα μουσκέψουμε τόσες ώρες, εκτός από το νερό υπάρχει κανένα tip για ενυδάτωση?

Λέτε να κάνω καμία πατέντα με μπουκάλι και καλαμάκι να πίνω? :look:

zephyr1
26/07/2008, 11:26
Μια ερώτηση...επειδή μέσα από τις κορντούρες θα μουσκέψουμε τόσες ώρες, εκτός από το νερό υπάρχει κανένα tip για ενυδάτωση?

Λέτε να κάνω καμία πατέντα με μπουκάλι και καλαμάκι να πίνω? :look:

Νεροπιστολα, θα διασκεδαζετε και στον δρομο.:lol:

Ξεκινηστε και ακουστε της αναγκες σας, μην τρελενεσαι οπως ειπε ο ζεφκας αν η κοπελα εχει θεληση ισα-ισα που θα γουσταρει.

Για να δουμε την επομενη απορια γι'αυτο το ταξιδι.:look:

700_Thespieis
26/07/2008, 11:27
Φιλε Operater πριν απο λιγες μερες γυρισα απο λευκαδα-και γω ταξιδακι με την κοπελα και πρωτο μου ταξιδι..Πολυ κουραση,αν και εκανα πολλες στασεις,σκεψου πως στον γυρισμο εκατσα 3 ωρες στην Πατρα σενα φιλο μου να κοιμη8ω γιατι δεν την παλευα..

ισως τα παιδια να εχουν δικιο-μια διανυκτερευση να ειναι αναγκαια..

Operater
26/07/2008, 11:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
...
Για να δουμε την επομενη απορια γι'αυτο το ταξιδι.:look:

Δεν είναι κακό να ρωτάμε, ούτε απαραίτητο να απαντάμε.:D

zephyr1
26/07/2008, 11:45
Δεν είναι κακό να ρωτάμε, ούτε απαραίτητο να απαντάμε.:D

Και βεβαια :)

Το βραδυ θα σε περιμενουμε?:sun:

Λεωνίδας
26/07/2008, 11:48
πάρτε αεροπλάνο που είναι της μόδας τελευταία :wave2:

Operater
26/07/2008, 11:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας

Ω θεοί! :o :o

Θέλω να βάλω παυσίπονο στο ποπο, έχεις πρόβλημα φίλε? :mad:

:rotflmao: :rotflmao:

Λεωνίδας
26/07/2008, 11:54
Ω θεοί! :o :o

Θέλω να βάλω παυσίπονο στο ποπο, έχεις πρόβλημα φίλε? :mad:

:rotflmao: :rotflmao: αν δε μου ζητήσεις να στο βάλω εγώ, κανένα :lol: :lol: :lol: :rotflmao:

filipp0s
26/07/2008, 16:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας

το είδα αυτό κουφ@λ@ Λεωνίδα...:evil: :smokin:

κι επειδη εκτελω χρεη αντιπροεδρου στο ΔΣ, θα κανονίσω να σε διαγραψουμε ιμιντιατλι :D

blackbusa
26/07/2008, 16:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από filippos650

κι επειδη εκτελω χρεη αντιπροεδρου στο ΔΣ, θα κανονίσω να σε διαγραψουμε ιμιντιατλι :D

και στην Συρο ζουμπιτος.....

:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:

tai
26/07/2008, 17:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster

Δεν το αναφέρουν σε κανένα ταξιδιωτικό οδηγό αλλά να πάτε τουαλέτα οπωσδήποτε πριν ξεκινήσετε .....
Αλλιώς θα καταλάβετε πόσο πολύ άβολη κατάσταση είναι ειδικά για μια κοπέλα να την πιάσει το σκηνικό στη μέση του πουθενά και να πρέπει να ξεφορτωθεί κορντούρες , δέρματα και να ψάχνει για χαρτί υγείας μέσα στους σάκους εκείνη τη δύσκολή ώρα ... σωστοοοος
και το χαρτί σε πρόχειρη θέση :a18: :lol: :lol:

blackbusa
26/07/2008, 18:02
ετσι οπως τα λετε.....σκεφτομαι στην βαση να μην βαλω το gps αλλα κανα κολοχαρτο.....

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

tai
26/07/2008, 18:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
ετσι οπως τα λετε.....σκεφτομαι στην βαση να μην βαλω το gps αλλα κανα κολοχαρτο.....

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
φορα πανες πανο :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

blackbusa
26/07/2008, 18:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
φορα πανες πανο

χμμμμμμμμμμμμμμμμμ.......:wacko:

Λεωνίδας
26/07/2008, 18:48
και στην Συρο ζουμπιτος.....

:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: όχι στη Σύρο ρε παιδιά

:bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl:

filipp0s
26/07/2008, 19:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
φορα πανες πανο :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ετσι κι αλλιως μονίμως χεσμένος ειναι :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

XJR_Billy
28/07/2008, 11:18
Παιδιά, παρακολούθησα την συζήτηση με τεράστιο ενδιαφέρον μιας και σκοπεύω να ταξιδέψω και εγώ βόρεια Βουλγαρία, σύνορα με Ρουμανία.

Είναι μιά απόσταση λίγο παραπάνω από 1200χλμ, και, φυσικά, έχω τις ψιλοανησυχίες μου.

Έχοντας ταξιδέψει (το πιο μακρινο), Αθήνα-Κομοτηνή, δεν έχω ιδιαίτερο άγχος αλλά, 1200+ χλμ. πήγαινε δεν είναι λίγα.

Στην εβδομάδα θα κάνω το σερβις των 10000χλμ. και γενικό έλεγχο της μηχανής για το ταξίδι.

Σκόπευα να ποστάρω σχετικώς αλλά με πρόλαβε ο φίλος οπερατέρ!

Ευχαριστώ παιδιά για τις πολύτιμες συμβουλές. Γύρω στις 10 Αυγούστου θα την κάνω, και θέλω να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά καλό καλοκαίρι και απολαυστικές ασφαλείς διαδρομές.

(Φυσικά θα ακολουθήσει ποστ με εντυπώσεις, φωτό όταν με το καλό γυρίσω).

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις τη δυνατότητα να ρωτάς και να μαθαίνεις από τις εμπειρίες (και τα λάθη) άλλων, με μεγαλύτερη πείρα, που έχουν βιώσει κάποιες καταστάσεις περίσσότερο από σένα.

Έχω μάθει ΠΑΡΑ πολλά πράγματα από τη στιγμή που μπήκα στο site και άρχισα να συμμετάσχω στις συζητήσεις. Θεωρώ όλα τα άτομα εδώ φίλους μου (έστω και μερικούς με δόντια:evil: ).

Απολαμβάνω την (κάποιες φορές καυστική) παρέα που κάνουμε μέσω πληκτρολογίου.

Αυτός άλλωστε δεν είναι και ο σκοπός του φόρουμ?

Thanks MOTO.GR !!!:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :wave2:

peskandritsos
28/07/2008, 11:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy
(έστω και μερικούς με δόντια:evil: ).

ΧΕ,ΧΕ,ΧΕ...:evil: :a29: :a016: :a015: :a39: :a45:

Tpap
28/07/2008, 11:33

κακώς...
γιατί θα σου πρότεινα να μην το κάνεις, έτσι τουλ όπως το σχεδιάζετε.

Πάρτε ΕΝΑ μηχανάκι, φόρτωσε το καλά και φύγετε.

Κάκιστη επιλογή για τόσο νέο οδηγό. Η εθνική δεν συγχωρεί το παραμικρό λαθάκι.

Cpt. Haddock
28/07/2008, 11:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap

Και ξέρεις ΠΟΙΟ μηχανάκι, σωστά Φώτη; :evil: :smokin: :evil:

Operater
28/07/2008, 11:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
κακώς...
γιατί θα σου πρότεινα να μην το κάνεις, έτσι τουλ όπως το σχεδιάζετε.

Κάκιστη επιλογή για τόσο νέο οδηγό. Η εθνική δεν συγχωρεί το παραμικρό λαθάκι.

Με 1 μηχανάκι θα πάμε, και με διανυκτέρευση.
Το θέμα δεν είναι αν χάσουμε 2 μέρες, που δεν είναι 2... Εντάξει, δεν θα είμαστε πάνω 7 το απόγευμα, θα είμαστε 11 το πρωί..
Το θέμα είναι ότι θα ταξιδέψουμε με αυτό που μας αρέσει! Δεν είναι το μέσο, είναι η όλη φάση!

Και όταν πάρω κάτι μεγαλύτερο σε κυβικά και δύναμη μηχανάκι, πάλι το ίδιο θα είναι.
Όλη αυτή η ιεροτελεστία, το ταξίδι, οι στάσεις, η διαδρομή (από Θεσσαλονίκη και πέρα δεν έχω πάει) και όλα αυτά με τη μηχανή. Αν είχα οικογένεια, δεν το συζήταγα. Αλλά εμπειρία είναι και αυτό. ε?:look:

Τέλος πάντων...μπορεί να πάω και με αμάξι...μπορεί και καθόλου...

Αλλά μου αρκεί που κάνουμε αυτή τη κουβέντα:) :smilea: :) εσας?

Operater
28/07/2008, 11:49
Και ξέρεις ΠΟΙΟ μηχανάκι, σωστά Φώτη; :evil: :smokin: :evil:

Δεν ήρθε ο καιρός ακόμη για τέτοιου είδους συζήτηση...:lol: :lol:

blackbusa
28/07/2008, 12:16
Με 1 μηχανάκι θα πάμε, και με διανυκτέρευση.
Το θέμα δεν είναι αν χάσουμε 2 μέρες, που δεν είναι 2... Εντάξει, δεν θα είμαστε πάνω 7 το απόγευμα, θα είμαστε 11 το πρωί..
Το θέμα είναι ότι θα ταξιδέψουμε με αυτό που μας αρέσει! Δεν είναι το μέσο, είναι η όλη φάση!

Και όταν πάρω κάτι μεγαλύτερο σε κυβικά και δύναμη μηχανάκι, πάλι το ίδιο θα είναι.
Όλη αυτή η ιεροτελεστία, το ταξίδι, οι στάσεις, η διαδρομή (από Θεσσαλονίκη και πέρα δεν έχω πάει) και όλα αυτά με τη μηχανή. Αν είχα οικογένεια, δεν το συζήταγα. Αλλά εμπειρία είναι και αυτό. ε?

Τέλος πάντων...μπορεί να πάω και με αμάξι...μπορεί και καθόλου...

Αλλά μου αρκεί που κάνουμε αυτή τη κουβέντα εσας?

καθε τετοιου ειδους κουβεντες ειναι καλο οταν βγαινει η λογικη στην επιφανεια....και ασχετα με οτι αποφασησεις ειναι καλο που αρχιζεις και μαθαινεις καποια πραγματα...οπως και αλλοι βεβαια...xt :beer: :beer: :beer: ....και οπως ολοι μασ παντα.....

υ.γ. αν εχεις τετοια καψα...ρωτα ενα γνωστοτατο μηχανοβιο αντιπροεδρικο μελους του φλουρουμ....για το πως κανεις online κρατηση σε αεροπορικα εισητηρια....:smokin:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Cpt. Haddock
28/07/2008, 12:16
υ.γ. αν εχεις τετοια καψα...ρωτα ενα γνωστοτατο μηχανοβιο αντιπροεδρικο μελους του φλουρουμ....για το πως κανεις online κρατηση σε αεροπορικα εισητηρια....:smokin:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

:bigcry: :bigcry:

filipp0s
28/07/2008, 12:48
:bigcry: :bigcry:

τι γελα ρε?:mad:

με την άλλη την κουφ@λ@ τον μπλακυ δεν ασχολούμε... δεν ξερω αν ασχολούντε ακόμα κι αυτοι με τους οποίους θα συν-λεμετωρα-ταξιδεψει:winka:

thou-vou
28/07/2008, 13:42
τι γελα ρε?:mad:

με την άλλη την κουφ@λ@ τον μπλακυ δεν ασχολούμε... δεν ξερω αν ασχολούντε ακόμα κι αυτοι με τους οποίους θα συν-λεμετωρα-ταξιδεψει:winka:

εμείς έχουμε πάρει τις προφυλάξεις μας...

θα τα πούμε κι από κοντά στη...

ΣTOKXOΛMH
(αλλά κρατάμε κρυφή την ημερομηνία αναχώρησεις...)
:D

devil's animal
28/07/2008, 14:05
Φωτη επειδη διαβασα ολο το thread,εκτος απο οσα σου ειπαν ολοι οι αλλοι και ειναι πολυ σωστα...
φροντισε να εχουν και οι 2 μηχανες ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ. επειδη απ'οσο ξερω και τα 2 μηχανακια ειναι αρκετα μεταχειρισμενα (αλλα και να μην ηταν,παλι μπορει να παθουν κατι) καλο θα ηταν να ειστε προετοιμασμενοι.

στην τελικη αν δειτε οτι δεν την παλευετε, χαλαστε τα μονοι σας και περιμενετε να σας πανε.:rotflmao: :rotflmao:

καλο ταξιδι ρε!!!

xrlantz
28/07/2008, 14:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal

στην τελικη αν δειτε οτι δεν την παλευετε, χαλαστε τα μονοι σας και περιμενετε να σας πανε.:rotflmao: :rotflmao:

καλο ταξιδι ρε!!!

:bigcry: :bigcry: :bigcry:

:beer: (σωστός)

Sapadak
28/07/2008, 15:16
(από Θεσσαλονίκη και πέρα δεν έχω πάει) και όλα αυτά με τη μηχανή :look:

Νταξ εκπαιδευτηκαμε και δεν δαγκωνουμε πλεον :D

Operater
28/07/2008, 15:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
Νταξ εκπαιδευτηκαμε και δεν δαγκωνουμε πλεον :D

Κανόνισε να μη λειπεις και ενα δωματιάκι για διανυκτέρευση! :D

Sapadak
28/07/2008, 15:45
Κανόνισε να μη λειπεις και ενα δωματιάκι για διανυκτέρευση! :D

ENOIKIAZONTAI ΔΩΜΑΤΙΑ

ROOMS TO LET

ZIMMER FREI

Παρε παρε κοσμε!!!

:beer:

blackbusa
28/07/2008, 16:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από thou-vou
εμείς έχουμε πάρει τις προφυλάξεις μας...

θα τα πούμε κι από κοντά στη...

ΣTOKXOΛMH
(αλλά κρατάμε κρυφή την ημερομηνία αναχώρησεις...)
:D

ο tempora o mores....:rolleyes:

και εσεις με αεροπλανο εεεεεεεεε????:sick:

επρεπε να το ειχα καταλαβει....:sad:

το πολυ βρηκατε καλες θεσεις...η θα ειστε κοντα στον μηχανοβιοαλλαπαωμεαεροπλανο???:confused:

filipp0s
28/07/2008, 18:57

το πολυ βρηκατε καλες θεσεις...η θα ειστε κοντα στον μηχανοβιοαλλαπαωμεαεροπλανο???:confused:

παντα κοντα ήμασταν φιλος... εσύ θα σαι μακρυα :winka:

:rotflmao: :rotflmao:

thou-vou
28/07/2008, 19:14
:sun:

Operater
28/07/2008, 19:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από thou-vou
:sun:

πες καμμιά συμβουλή! :)

filipp0s
28/07/2008, 19:40
πες καμμιά συμβουλή! :)

Τι να σου πει παραπάνω ρε Φωτη? Τα εγραψαν όλα οι παραπάνω... Κι εγω που καποια στιγμή ήθελα να σου γραψω καποια πραγματα με πρόλαβαν και με κάλυψαν οι υπολοιποι.
Απ' τη στιγμή δε, που αποφασίσατε να πάτε με ένα μηχανάκι, κι απο ότι καταλαβα και με ενδιάμεση διανυκτερευση, δεν νομίζω ότι είναι το ίδιο "δύσκολο" το ταξίδι...;)

Λίγο προσοχή στο φορτωμα και στο δρόμο κι όλα καλά θα πάνε!

:beer: :beer: :beer: :wave2:

blackbusa
28/07/2008, 19:42
Τι να σου πει παραπάνω ρε Φωτη? Τα εγραψαν όλα οι παραπάνω... Κι εγω που καποια στιγμή ήθελα να σου γραψω καποια πραγματα με πρόλαβαν και με κάλυψαν οι υπολοιποι.
Απ' τη στιγμή δε, που αποφασίσατε να πάτε με ένα μηχανάκι, κι απο ότι καταλαβα και με ενδιάμεση διανυκτερευση, δεν νομίζω ότι είναι το ίδιο "δύσκολο" το ταξίδι...;)

απλα στα ευθραυστα να γραψετε ''Fragile'' γιατι το cargo του Ελ Βενιζελος ειναι γτπ.....

:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:

Δελεαρ δεν εχει σημερα ρε????

filipp0s
28/07/2008, 19:46
απλα στα ευθραυστα να γραψετε ''Fragile'' γιατι το cargo του Ελ Βενιζελος ειναι γτπ.....

:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:

Δελεαρ δεν εχει σημερα ρε????

ρε π@π@ρα έχουμε μαμήσει όλα τα thread

Δελεαρ? Επινα κατι μπυρόνια με τον Ακη κι εσπευσμενα γύρισα σπίτι ξέρεις καποιο πρόβλημα με τα εισητήρια:lol: ... ε... μετα δεν είχε πτηση...που να τρεχω με το μηχανακι :lol:

thou-vou
28/07/2008, 19:50

:beer: :beer: :beer: :wave2:

+1000

απλά αν είναι να πάτε δικάβαλο μπορείτε αν θέλετε, να πάρετε λιγότερα ρούχα (εως πολύ λιγότερα) και να κάνετε καμια μπουγαδίτσα παραπάνω. Έχει εγκαταστάσεις στα περισσότερα camping αλλά έτσι κι αλλιώς υπάρχει ο παραδοσιακός τρόπος της λεκανίτσας...
Θα εκτιμήσεις αφάνταστα το λιγότερο βάρος της μηχανής και θα διασκεδάσεις το ίδιο με το πλύσιμο στο χέρι... :blush:

blackbusa
28/07/2008, 20:05
ρε π@π@ρα έχουμε μαμήσει όλα τα thread

Δελεαρ? Επινα κατι μπυρόνια με τον Ακη κι εσπευσμενα γύρισα σπίτι ξέρεις καποιο πρόβλημα με τα εισητήρια:lol: ... ε... μετα δεν είχε πτηση...που να τρεχω με το μηχανακι :lol:

τι???δεν μπορεις να πιεις αλλη μπυρα????γραψε μου κιολλας οτι φορεσες τις παντοφλιτσες σου ''ΜικρομουΠονυΣταβλοςΣπιτακι'' να καταρρευσει ολος ο κοσμος και η εικονα λατρειας που ειχα για τους μηχανοβιους...και εσενα σαν προτυπο.....:sad: :sad: :sad:

[spam on]
Φωτη ειπαμε.....να πας με αυτοκινητο....
[spam off]

AVATOS
31/07/2008, 09:57
...ισοτονικα ποτα στην θεση του νερου ειναι καλη περιπτωση!
τα υπερβολικα υγρα αποβαλονται γιατι δεν χρειαζονται...με κ@τουρημ@!

καλο δρομο!

DimChios
31/07/2008, 10:32
τελικα εβγαλες αποφαση ή να βγαλω εγω το σκασμό?

:look:

Operater
30/08/2008, 23:00
.....
[spam on]
Φωτη ειπαμε.....να πας με αυτοκινητο....
[spam off]
:nono: :nono: :nono: :nono:

makis 71
07/09/2008, 12:06
φιλε μου δυσκολο αυτο που πας να κανεις αλλα οχι ακατορθωτο .το μονο θεμα κατα την γνωμη μου που θα σας προκυψει εαν απο υγεια εισαστε καλα και εσεις και οι μηχανες σας ειναι η κουραση .δεν θελω να το παιξω εξυπνος αλλα επειδη εχω κανει πολλα ταξιδια ,μεγαλα και μικρα με τις πιο ακαταλληλες και αβολες μηχανες που μπορεις να φανταστεις ,και επειδη λογω δουλειας κανω 56 χιλιομετρα τουλαχιστον την ημερα πανω σε φορτωμενο ως τα μπουνια μηχανακι ειπα να σου δωσω και εγω κανα δυο συμβουλες .
κατ αρχην κανα δυο μερες πριν ξεκουραστειτε οσο μπορειτε καλυτερα .αυτο στο λεω γιατι μετα απο καμποσα χιλιομετρα θα κουραστειτε .και μετα θα κουραστειτε και αλλο .απο την κουραση αρχιζει η γκρινια και αρχιζεις επισης να μην κοιτας γυρω σου και να απολαμβανεις την εμπειρια του ταξιδιου αλλα να σκεφτεσαι ποτε θα φτασεις . υστερα ενα γυναικειο προνομιαο μαζι με την κρεβατομουρμουρα ειναι η ανυποφορη γκρινια οταν κουραζονται και επειδη πιστευω οτι θελετε να περασετε καλα χωρις να καταριεσαι την ωρα και την στιγμη που την πηρες μαζι σου (οπως εχει τυχει σε μενα και αρκετους αλλους ) οταν βλεπεις οτι δεν μπορει αλλο σταματηστε κατευθειαν και οχι αντε να φτασουμε εκει που ειπαμε οτι θα κανουμε σταση και μετα .απλα σταματηστε .οταν σταματατε τεντωθειτε λιγο και αρχιστε μετα να περπατατε .εστι ξεπιανεται ο πισινος και τα ποδια .οση κουραση και να εχετε καντε μερικες εκτασεις των χεριων και λιγες χαλαρωτικες ασκησεις σαν αυτες που καναμε στο δημοτικο την ωρα της γυμναστικης και περπατηστε . θα σας φυγει η κουραση με την μια ..κατι αλλο που μπορειτε να κανετε και που το κανω και εγω συχνα ειναι αμα βρειτε καμμια καλη σκια ξαπλωστε απο κατω και χαλαρωστε .επισης μπορειτε να ριξετε και καμμια βουτια στην θαλασσα αλλα καντε το αμα εχει ντουζ εκει κοντα γιατι να εισαι γεματος αλατια και να ιδρωνεις πιστεψε με δεν λεει
προσεξε πολυ πως θα φορτωσεις την μηχανη .επειδη δεν θα εχεις συνεπιβατη βαλε κανενα σακιδιο πανψω αστην σελλα .και κανενα tankbag .ειναι ακλυτερο απο τον να παραφορτωσεις την βαλιτσα ή την σχαρα .ειναι και οι 2 ελαφρες μηχανες οποτε το πολυ βαρυ φοτωμα πισω μονο προβληματα θα σας δημιουργησει .
παρε μαζι σου ενα σετακι εργαλεια κανα μπουζι γιατι δεν βρισκεις παντου και απαραιτητα ενα φαστ για τα λαστιχα και εναν φακο .αχρειαστα να ναι αλλα ποτε δεν ξερεις .
πριν ξεκινησετε αλλα και στην διαδρομη φατε ελαφρα .εγω τρωω συνηθως μακαρονια γιατι σε κρατανε και δεν σε βαραινουν .επειδη μετα το φαι ερχεται η τουαλετα οπως εγραψε και καποιος αλλος πατε πριν ξεκινησετε .χτες ηρθα απο πρεβεζα κυριολεκτικα με το σ#$το στον κ@λο και πιστεψε με δεν ειναι τοσο αστειο οσο ακουγεται να θεσ να τα κανεις και να πρεπει να περιμενεις καμμια 100 χιλιομετρα .και αντε εμεις συνηθησαμε απο τον στρατο δεν εχουμε τοσες ντροπες αλλα η κοπελια??
δεν συνηστω τις κορντουρες και τα βαρια ρουχα το καλοκαιρι .αν θελετε τοση προστασια παρτε αυτες τις ιστοριες που ειναι για κρος και μπαινουν πανω απο τα ρουχα .αμα ζεσταθειτε πολυ απο τα ρουχα θα κουραστειτε και πιο γρηγορα ,θα ιδρωνετε, θα θελετε πολλα υγρα, οποτε και καθε 3 και λιγο κατουρημα .και για σενα ειναι ευκολο κατεβαζεις το φερμουαρ τελειωσες για την κοπελα ομως??
διατηρηστε μια σταθερη ταχυτητα οσο νιωθετε εσεις ανετα .μην σκεφτεστε αμαν ποτε θα φτασουμε αμα παμε τοσο σιγα .αμα νιωθετε ανετα και μπορειτε να κοντρολαρετε την μηχανη ανετα με αυτην την ταχυτητα θα φτασετε καποτε .ενω αμα δεν πατε ανετα ... δεν θελω να το συζηταω τι μπορει να συμβει .παντως θα κουραστειτε περισσοτερο .
πχ με την kle μου παω με 120-130 ανετα με το virago 110 σταθερα και ξεκουραστα .με το tdr οσο και να παω δεν παω ποτε ξεκουραστα .παντως μην ακουτε κανεναν εγω παω με τοσο κτλ οσο νιωθετε εσεις ανετα θα πατε .
αμα μπορεις βαλε καμμια ζελατινα στην μηχανη της κοπελας .ειναι απιστευτο ποσο πιο ανετα πας με μια ζελατινα
παντως φιλε ενα ειναι σιγουρο αμα πανε ολα καλα θα το απολαυσετε οσο τιποτα αλλο .και σας το ευχομαι μεσα πο την καρδια μου