View Full Version : πρεπει ολα να ειναι λογικα?
αν δε σου αρεσει η δουλεια σου αλλα δεν εχεις βρει αλλην και εχεις καποιες υποχρεωσεις (δανειο)
την παρατας?η δεν ειναι λογικο?
αν δεν σου αρεσει το χρωμα στους τοιχους που μολις εβαψες
το ξανα βαφεις στα καπακια?
η δεν ειναι λογικο?
αν εχεις μια μηχανη που δεν κανει για την δουλεια που την θες,απλως σου αρεσει
την κρατας?η το λογικο ειναι να την πουλησεις και να παρεις αυτο που εχεις αναγκη?
αν αγορασεις ενα σπιτι παλιο αλλα ομορφο ειναι παραλογο?μηπως πρεπει να παρεις το καινουργιο?το καλο?
οταν κανεις λογικα πραγματα εισαι ωριμος?και αν δεν εισαι?θελω να πω αν εισαι αυτο που εισαι οπως και να χαρακτηριζετε οσα ονοματα και να εχει απλως δε παει με την πεπατημενη με το
λογικο
πειραζει?
γιατι δε μπορω να κανω λογικα πραγματα?μηπως ο δρομος της λογικης ειναι δυσκολος και δεν εχω τα κοτσια?
η μηπως νιωθω οτι περνανε οι μερες και δεν κανω αυτο που θελω?
και οταν αυτο που θελω μου χτυπα τη πορτα και μου λεει ηρθε ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΟΥ ΤΟ και ας ειναι παραλογο
το εκμεταλευεσε?η γυρνας στα σιγουρα?
αν εχετε βρεθει σε τετοια θεση...τι κανατε?ετσι για να δω τωρα τελευταια εχω ακουσει διαφορα απο ανθρωπους που νομιζα οτι μονο εγω τα κανω αλλα οχι...ΔΕ μιλαμε μεταξυ μας ΔΕ λεμε τι κανουμε και νομιζουμε οτι ειμαστε ολοι μοναδες
εγω κανω αυτο και κανεις αλλος δε το κανει και δε το λεω γιατι θα φανει χαζο-τρελο
αλλα δεν ειναι ετσι τελικα
η μηπως δεν ειναι λογικα αυτα που σκευτομαι?
...
τελικα ειναι ανωριμοτιτα να μην μπαινεις στα στερεοτυπα?ειναι παραλογο?
την δευτερα να θες να πας σε ενα εστιατορειο ντυμενος καλα με το αμαξι
την τριτη να κουμπωνεις την ταχυτητα στη μηχανη με το κρανος τιγκα στα μυγακια που δεν καθαρισες απο την κυριακη και να σταματας καπου και να κοιτας και να νιωθεις
την τεταρτη να μην θες να σηκωθεις απο το κρεβατι γιατι ετσι
την πεμπτη να κανεις ονειρα για σπιτι για οικογενεια
και την παρασκευη να μιζεριαζεις γιατι σε εχουν βαλει στο καλουπι με τα λεφτα...δε μπορεις να ονειρευεσε
δεν εχεις λεφτα
το σαββατο να θες να κανεις τα δαιμονια σου ολα περα ...αι σιχτιρι δε σκευτομαι τπτ
την κυριακη μετα την βολτα .... να λες οτι σπαταλας ασκοπα το καιρο σου με σκεψεις ανουσιες οταν υπαρχουν τοσα προβληματα τριγυρω
και παντα να στροβιλιζει στο μυαλο σου απο πισω
ενα αερικο
<<χεστα ολα και κανε οτι θες ποσο νομιζεις ρε οτι θα μπορεις?>>
και το δυδιμακι του
<<εχεις ολα τα καλα του κοσμου μην τα σπαταλας σε αυθορμιτες κινησεις κανε το σωστο
κανε το
λογικο>>
και τωρα που γραφω σκευτομαι μπας και γραφω μαλακιες
:sick:
H λογικη από ατομο σε ατομο διαφερει.....πολυ
γι'αυτο κι εσυ κανε αυτο που φαινεται τουλαχιστον σε σενα λογικο και μην εχεις τυψεις για τιποτα.....
:wave2: :wave2:
:beer:
fantacid
25/07/2008, 20:25
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ!!!
λογικη λενε αυτο που βολευει το πολυ κοσμο κ συνηθως ισχυει για τους ......αλλους!
stavrogin
25/07/2008, 20:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
αν...
λογικο
πειραζει?
...
Bασικα να πουμε οτι δε ψαχνουμε λογους για να αιτιολογουμε την μαλακια μας ,νωθροτητα μας ή φοβια ή ανασφαλια μας.
Ο Σολωμος ο Διονησιος ελεγε: "Με λογισμο και με ονειρο"
Η λογικη δεν αρκει για τα παντα θελει και οραμα και ονειρο και στοχο. Το καινουργιο ειναι παντα απατητο μονοπατι κι αφου ειναι αγνωστο η λογικη μπορει να μας στηριζει,οχι να ειναι ο θεος μας.
Ο Ντοστογιεφσκυ κι ο Καζαντζακης ελεγαν το ιδιο: "2 +2 =4 συνηθως ,μα καμια φορα ,σπανια 2+2=5 κι αυτο ειναι φανταστικο.
Και μη με παρεξηγατε που αναφερω ατομα που διαβασα,οτι το παιζω παντογνωστης. Απλα αναφερω που το ακουσα
Το να κανεις το λογικο μπορει να ειναι ωριμο αλλα καταπιεζοντας το εγω σου ειναι η υπερμετρη ανωριμοτητα γιατι θα σου βγει μπροστα σου και θα ξεσπασεις τελικα πιθανοτατα τη στιγμη που δεν πρεπει.
alximistis
25/07/2008, 23:31
Ευούλα εγώ θα πω κάτι άλλο. Σε θέματα όπως βάψιμο τοίχων αγορά οχήματος και δη μοτοσικλέτας κλπ η λογική δεν πάει ακριβώς περίπατο αλλά μπορεί εύκολα να μπει σε δεύτερη μοίρα.
Εκεί όμως Εύη μου που η ανάγκη συναντά την επιβίωση τότε η λογική είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη! Και εξηγώ την άποψη μου.
Αν γουστάρεις τρελά το ZZR το 1400 και οι άλλοι σου λένε μα είναι έτσι είναι αλλιώς είναι εκείνο είναι το άλλο αλλά εσύ το γουστάρεις απίστυετα... πάρτο! Τέλος. Το ίδιο για κάθε μοτοσικλέτα.
Αν εσύ θες να βάψεις το σπίτι σου φυστικί με ροζ μπάμιες στους τοίχους κάντο. Κι ας λένε οι άλλοι ότι θέλουν.
Όταν όμως έχεις ας πούμε δύο πιστωτικές φορτωμένες και ένα δάνειο συν τα τρέχοντα έξοδα το να παρατήσεις τη δουλειά σου δίχως να έχεις βρει κάποια άλλη ίσως να είναι και "αυτοκτονία". Στη δική μου δουλειά το έχουμε ως ρητό. Δεν φεύγεις αν δεν βρεις πρώτα κάτι άλλο. Εκτός αν θες να υποχρεώνεσαι σε φίλους γνωστούς συγγενείς και γκόμενους ρε παιδιά ένα πενηντάρικο γιατί έχω να πάρω ένα δώρω please 40 ευρώ για να βάλω βενζίνη και να πάω στο δέλεαρ κλπ. Εγώ το τελευταίο το θεωρώ προσωπικά ξεφτίλα. Επομένως ναι δεν θα παράταγα τη δουλειά πριν βρω κάποια άλλη εκτός αν ήμουν αρκετά πονηροέξυπνος ώστε να προκαλούσα την απόλυση μου για να τσιμπήσω αποζημίωση. ;)
Πάντως σε κάθε περίπτωση το συμπέρασμα είναι ένα:
Το μάρμαρο το πληρώνεις στο τέλος μόνο εσύ! Και κυρίως το πληρώνεις μέσα σου. :)
Ζούμε την φαντασίωση που οι ίδιοι δημιουργήσαμε νομίζοντας πως είναι η πραγματικότητα!!!!
Λογικό υπάρχει με βάση την κοινή λογική!
Το θέμα είναι αν μπορείς να ζήσεις με την λογική των άλλων ή προτιμάς την δική σου!
Λογικό άρα είναι ό,τι θεωρείς εσύ πως σε γεμίζει ανα πάσα στιγμή!!!!
:wave2:
Αν δε σ' αρεσει η δουλεια σου, σε πνιγει κλπ ακομη κι αν εχεις ενα αξιοσεβαστο μισθο, χωριζεις τα πραγματα σε δυο κατηγοριες. Πρωτον μπορεις πρακτικα να ζησεις με λιγοτερα απ' οσα εχειςν συνηθισει να βγαζεις; Ερωτημα που βασιζεται στη λογικη αλλα ωραιοποιωντας καταστασεις μπορει να παραμυθιασεις τον εαυτο σου. Και δευτερον, τι ειναι αυτο που σε χαλαει στη δουλεια σου, ειναι ολη η φυση της, ειναι οι ανθρωποι με τους οποιους συναναστρεφεσαι; Λογικη και συναισθημα σε ισες δοσεις αλλιως δεν παλευεται το ερωτημα αυτο. Δε νομιζω οτι φευγεις μια κι εξω. Η λογικη λεει πως αν κατι δε σ' αρεσει προτιμας να το αλλαξεις εκ του ασφαλους. Ψαχνεις για κατι αλλο και μεχρι να το βρεις μενεις στη δουλεια σου.
Με τον ορο ''σπιτι'' δεν εχω πειστει για το αν εννοεις το σπιτι η το σπιτικο. Δηλαδη τους τοιχους, η τις σχεσεις με καποιο συντροφο. Στην πρωτη περιπτωση, ναι μεν θα κοιταξεις τις αντικειμενικες αλλα αυτο που θα παρεις πρεπει να σ' αρεσει κιολας, γιατι θα ζησεις μεσα σ' αυτο. Το καλυτερο ειναι να βρεις αυτο που ικανοποιει και τις δυο καταστασεις χωρις να περιοριστεις στο αν ειναι καινουργιο η παλιο. Σκεφτεσαι τι σ' αρεσει σε ενα σπιτι; Ειναι καποια πραγματα χαρακτηριστικα που δεν αλλαζουν οπως η θεα κι ο περιγυρος [οσο μπορεις να τον εκτιμησεις απο την απεξω] και καποια αλλα που αν σ' αρεσει ο αερας του σπιτιου αν ειναι και λιγο παλιο και οικονομικοτερο τ' αλλαζεις σιγα σιγα, οπως η κουζινα, η το μπανιο, η και η γενικη διαμορφωση.
Αν εννοεεις τη σχεση με καποιον ανθρωπο, η λογικη μπορει μονο να βαλει τη βαση, τα ορθα ερωτηματα. Τι δε σ' αρεσει στη συμπεριφορα του; Σου στεκεται η οχι; Η ουσια ειναι πως κατι δεν παει καλα η θες μια αλλαγη, η μια αναπαυλα; Μεγαλος ο κινδυνος το συναισθημα να σε τραβηξει σε αλλα μονοπατια, οπως μην ξεχναμε και η απομυθοποιηση που φερνει η τριβη σε μια σχεση μαζι με το φοβο οτι η αναζητηση μας για κατι σοβαρο, οδηγει σε σοβαροτερη σχεση απ' οσο ειχαμε στο μυαλο μα κι απ' οσο μπορουμε ν' αντεξουμε.
Μηχανη...
Δε θα επρεπε να εχω το fazer. Ολη την ημερα και ολες μου τις δραστηριοτητες τις κανω με το xmax. Ακομη και τις βολτες. Ειναι ασυμφορο, παραλογο κι αχρειαστο. ΑΛΛΑ εδω τελειωνει η λογικη. Ο συμπλεκτης, το ρεπριζ, η αισθηση ειναι αυτο που καπου καπου εχω αναγκη. Καθαρα συναισθημα. Συν τα ταξιδια κλπ να και μια εκλογικευση που σε σοβαροτερα θεματα μπορει να ειναι επιζημια.
Χρωμα τοιχων...
Θες να βαψεις ολο το σπιτι μωβ. Η λογικη λεει πρωτον πως το χρωμα αυτο σε μεγαλες επιφανειες με την παροδο του χρονου γινεται κουραστικο. Δευτερον, λερωνει δυσκολοτερα. Τριτον οικονομικα θα σου κοστισει περισοτερο απο το λευκο. Τεταρτον, οικονομικα θα σου κοστισει λιγοτερο απο διχρωμιες κλπ. Πεμπτον, οταν θα θελησεις να το αλλαξεις σε κατι πιο ανοιχτο, απαιτει πιο πολυ κοπο. Το συναισθημα λεει πως ειναι το αγαπημενο σου χρωμα και δε θα το βαρεθεις ποτε κλπ κλπ. Μια ασφαλης οδος λεει πως βρισκεις το αγαπημενο σου σημειο στο σπιτι, η το αγαπημενο σου δωματιο και το βαφεις η ολο το δωματιο η ενα τοιχο και γινεται η γωνιτσα σου. Και οπου συντομα ανακαλυπτεις μεσω του πειραματος σου αν μπορεις να αντεξεις αυτο το χρωμα σε ολο το σπιτι. Ενα αλλο επιχειρημα ειναι πως αν το σπιτι χρειαζεται φρεσκαρισμα, θα ειναι δυσκολο, κουραστικο κλπ να φερνεις δυο φορες μπογιατζη η να μπαινεις προσωπικα δυο φορες στη διαδικασια του βαψιματος. Αυτο ομως ειναι εκλογικευση και συνηθως οι εκλογικευσεις ειναι επισφαλεις.
Γενικα, η μεταφραση του λογικου επιχειρηματος ειναι η εκφραση των μειονεκτηματων και η μεταφραση του συναισθηματος ειναι η εκφραση του προτερηματος καθε αποφασης. Φαινοτυπικα μπορει να ισχυει. Αλλα δεν αποτελει κανονα. Κατι που θα μπορουσε να εκλιφθει ως κανονας ειναι πως η λογικη θα εκφρασει ολα αυτα τα πρεπει που καθοριζουν την ατομικη μας ασφαλεια, ειτε ειναι η ασφαλεια της τσεπης μας, ειτε οτιδηποτε αλλο.
panagiotispapa
26/07/2008, 09:33
και οταν αυτο που θελω μου χτυπα τη πορτα και μου λεει ηρθε ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΟΥ ΤΟ και ας ειναι παραλογο
1. Για μένα προσωπικά, δεν υπάρχει χειρότερο αίσθημα από το να περνάνε οι μέρες άσκοπα και να μην κάνω αυτό που θέλω, ή να μην προετοιμάζομαι/δουλεύω προκειμένου να μπορέσω στο άμεσο μέλλον να κάνω αυτό που θέλω. Όλα τα πράγματα χρειάζονται υγεία, χρόνο, χρήμα. Την υγεία δεν μπορείς να την αγοράσεις, τον χρόνο όμως μπορείς και τα χρήματα μπορείς να τα αποκτήσεις δουλεύοντας.
2. Όταν αυτό που θέλεις σου χτυπήσει την πόρτα, τότε σαφώς και θα πρότεινα να το εκμεταλευτείς, αρκεί να μπορέσεις να ανταποκριθείς στο κόστος που αυτό συνεπάγεται. Αν δλδ, αυτό που θέλεις είναι μια μηχανή που κοστίζει 15000 ευρώ, και εσύ έχεις βγάζεις 700 ευρώ, τότε δεν μπορείς να το εκμεταλλευτείς. Ούτε είναι λύση να βάλεις 72 δόσεις και να μην μπορείς να το χαρείς επειδή δεν θα περισεύουν λεφτά ούτε για βενζίνες.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει η έννοια του παράλογου ή του λογικού. Για μένα σημασία έχει τί είναι αυτό που θέλω, και αν μπορώ να το έχω τώρα και να το έχω πλήρως. Εαν όχι, τότε θα κάνω κάθε απαιτούμενη κίνηση και θυσία προκειμένου να το αποκτήσω το συντομότερο δυνατό. Για μένα αυτό είναι το λογικό.
λογικο ειναι κατι που εχει λόγο
"εχεις λογο που πέρνεις αυτήν την μηχανή?"
"ετσι γουστάρω"
"αρα εχεις λογο"
"δουλεύεις για να βγάλεις κάποια λεφτά, ετσι?
Αν την κάνεις, δεν θα βγάλεις λεφτά. Ετσι?
Την παλεύεις χωρις αρκετά λεφτά?
Εχεις λογο να την κάνεις?"
"την βολεύω για λιγο με τα λίγα, και η δουλειά αυτή μου την δίνει!!"
"εχεις λογο, αρα ειναι λογικο"
Η
" δεν την παλεύω χωρις τα φράγκα ουτε για μια μέρα, αλλα η δουλειά αυτή μου την δίνει"
"τοτε εχεις ΔΥΟ λόγους και θα παλέψεις για τον πιο απαραίτητο"
EVΙ
λογικό ειναι το όνειρό σου
λογικός ειναι ο δρόμος προς το όνειρό σου
λογικό ειναι να ζεις το όνειρό σου
οπότε
οι "λογικοί" να παν να γ@μηθούν :wave2:
Bavarian
26/07/2008, 23:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
οι "λογικοί" να παν να γ@μηθούν :wave2:
:a10: :a10: :a10: :a10: :a10:
και να αγοράσουν βεμβέ...προσθέτο :lol:
PortisHead
26/07/2008, 23:59
Evi ?
ΝΑΙ...να το παρεις το αγόρι.
Να παντρευτείς επιτελους να νοικοκυρευτείς.
:lol:
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
οι "λογικοί" να παν να γ@μηθούν :wave2: [/B]
:beer: :beer:
οταν κατι ειναι λογικο...μαλλον, στο εχει επιβαλει...η κοινωνια...
οταν κατι ερχεται βαθια απο εσενα...μαλλον στο εχει επιβαλει...η ψυχη σου...
οταν κατι το θελεις πολυ, αλλα παρα πολυ... τοτε το συμπαν συνωμοτει για να το πετυχεις!
...αλλα το βημα στο κενο το κανουν ελαχιστοι!:o
blackbusa
29/07/2008, 15:22
αν δε σου αρεσει η δουλεια σου αλλα δεν εχεις βρει αλλην και εχεις καποιες υποχρεωσεις (δανειο)
την παρατας?η δεν ειναι λογικο?
αν δουλευεις στο Καραισκακη η στο Ρεντη.....καντηνα.....δεν θα φευγει η ψαριλα...
το ξανα βαφεις στα καπακια?
η δεν ειναι λογικο?
εβαψε το σπιτι κιτρινομαυρο με δικεφαλους αετους ο αλλος εεεεεε????καλο ειναι αστο....
την κρατας?η το λογικο ειναι να την πουλησεις και να παρεις αυτο που εχεις αναγκη?
kawasaki εεεεε???:sad:
αν αγορασεις ενα σπιτι παλιο αλλα ομορφο ειναι παραλογο?μηπως πρεπει να παρεις το καινουργιο?το καλο?
Βρηκατε σπιτι στην Ν.Φ.???
οταν κανεις λογικα πραγματα εισαι ωριμος?και αν δεν εισαι?θελω να πω αν εισαι αυτο που εισαι οπως και να χαρακτηριζετε οσα ονοματα και να εχει απλως δε παει με την πεπατημενη με το
λογικο
πειραζει?
να το παρεις το αγορι....
γιατι δε μπορω να κανω λογικα πραγματα?μηπως ο δρομος της λογικης ειναι δυσκολος και δεν εχω τα κοτσια?
γιατι εισαι κολογαυρακι...και μαμιετε ο πειραιας...:lol:
αν εχετε βρεθει σε τετοια θεση...τι κανατε?ετσι για να δω τωρα τελευταια εχω ακουσει διαφορα απο ανθρωπους που νομιζα οτι μονο εγω τα κανω αλλα οχι...ΔΕ μιλαμε μεταξυ μας ΔΕ λεμε τι κανουμε και νομιζουμε οτι ειμαστε ολοι μοναδες
εγω κανω αυτο και κανεις αλλος δε το κανει και δε το λεω γιατι θα φανει χαζο-τρελο
αλλα δεν ειναι ετσι τελικα
η μηπως δεν ειναι λογικα αυτα που σκευτομαι?
...
την δευτερα να θες να πας σε ενα εστιατορειο ντυμενος καλα με το αμαξι
την τριτη να κουμπωνεις την ταχυτητα στη μηχανη με το κρανος τιγκα στα μυγακια που δεν καθαρισες απο την κυριακη και να σταματας καπου και να κοιτας και να νιωθεις
την τεταρτη να μην θες να σηκωθεις απο το κρεβατι γιατι ετσι
την πεμπτη να κανεις ονειρα για σπιτι για οικογενεια
και την παρασκευη να μιζεριαζεις γιατι σε εχουν βαλει στο καλουπι με τα λεφτα...δε μπορεις να ονειρευεσε
δεν εχεις λεφτα
το σαββατο να θες να κανεις τα δαιμονια σου ολα περα ...αι σιχτιρι δε σκευτομαι τπτ
την κυριακη μετα την βολτα .... να λες οτι σπαταλας ασκοπα το καιρο σου με σκεψεις ανουσιες οταν υπαρχουν τοσα προβληματα τριγυρω
και παντα να στροβιλιζει στο μυαλο σου απο πισω
ενα αερικο
και το δυδιμακι του
<<εχεις ολα τα καλα του κοσμου μην τα σπαταλας σε αυθορμιτες κινησεις κανε το σωστο
κανε το
λογικο>>
αυτο περι μαλακιες μην το ξαναπεις ΠΟΤΕ....λοιπον....να τον παρεις.....να μετακομεισετε ΝΦ.....αφου εχετε αγορασει suzuki......ωστε να κανετε πολλα κιτρινομαυρα κουτσουβελα.....που θα λερωνουν τους κιτρινομαυρους τοιχους.....
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
σοβαρα τωρα...θα σου πω μονο μια κουβεντα......
TAI :winka:
Η λογικη του καθενος ειναι διφορετικη και αμμεσα συνηφασμενη με το συμφερον του
και ολο αυτο περιτοιχισμενο απο τα κοινωνικα προτυπα που καπως μας καθοδηγουνε.
Το να βγεις απο εξω και να ακολουθησεις το ονειρο σου ισως ειναι ευκολο ισως οχι το σιγουρο
ειναι οτι πρεπει να θυσιασεις πολλα απο τα καθιερωμενα προτυπα,και δεν ειναι ολα ασχημα
Οπωτε δεν εχεις παρα να ζυγισεις τα θελω με τα πρεπει σου..
Υ.Γ.Ισως να πρεπει να δωσεις περισσοτερο προσοχη σε λεπτομερειες της καθημερινοτητας σου..
Ισως μικρες αλλαγες οπως το να γινεις ΑΕΚ σου ομορφηνη την ζωη
:winka: :beer:
hidefnick
30/07/2008, 10:54
αν δε σου αρεσει η δουλεια σου αλλα δεν εχεις βρει αλλην και εχεις καποιες υποχρεωσεις (δανειο)την παρατας?η δεν ειναι λογικο?
NAI, αν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο
το ξανα βαφεις στα καπακια? η δεν ειναι λογικο?
ΑΜΕΣΩΣ
Η λογική λεει να έχουμε (σχεδόν) όλοι ένα παπί και ίσως κάτι άλλο για τα ΣΚ. Ευτυχώς δεν ζούμε στην Κίνα και μπορούμε να εκπληρώνουμε όνειρα.
Παλιό, φτηνότερο, μεγαλύτερο, όχι κουτί και με ζωή μέσα του.
λογικο. πειραζει?
Οι πιθανότητες λένε ότι όταν κάνεις μόνο λογικά πράγματα μάλλον συμβιβασμένος είσαι, ή χωμένος σε μιά κατάσταση πέραν των δυνατοτήτων σου και πρέπει να προσέχεις τα βήματά σου. Επίσης μπορεί να είσαι και νεκρός μέσα σου και να μην το έχεις πάρει χαμπάρι
γιατι δε μπορω να κανω λογικα πραγματα?μηπως ο δρομος της λογικης ειναι δυσκολος και δεν εχω τα κοτσια?η μηπως νιωθω οτι περνανε οι μερες και δεν κανω αυτο που θελω? και οταν αυτο που θελω μου χτυπα τη πορτα και μου λεει ηρθε ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΟΥ ΤΟ και ας ειναι παραλογο
Λογικά σύμφωνα με ποιόν ακριβώς? Το μόνο σίγουρο που έχουμε σε αυτή την ζωή είναι ότι κάποια στιγμή θα μας φυτέψουνε. Εκμεταλεύεσε κάθε ευκαιρία που νομίζεις, την συγκεκριμένη στιγμή εννοείται, ότι θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.
αν εχετε βρεθει σε τετοια θεση...τι κανατε?ετσι για να δω τωρα τελευταια εχω ακουσει διαφορα απο ανθρωπους που νομιζα οτι μονο εγω τα κανω αλλα οχι...ΔΕ μιλαμε μεταξυ μας ΔΕ λεμε τι κανουμε και νομιζουμε οτι ειμαστε ολοι μοναδες εγω κανω αυτο και κανεις αλλος δε το κανει και δε το λεω γιατι θα φανει χαζο-τρελο αλλα δεν ειναι ετσι τελικα η μηπως δεν ειναι λογικα αυτα που σκευτομαι?
Είμαστε (ευτυχώς) μονάδες. Αλλά δυστυχώς έχουμε καταντήσει να ζούμε μόνο με αυτό σαν πρώτυπο.
...
Παράλογο είναι να "υποφέρεις", σε όποιο βαθμό συμβαίνει, για να ζεις μια καθημερινότητα κοινωνικά (και λογικά) αποδεκτή
--------
και παντα να στροβιλιζει στο μυαλο σου απο πισω ενα αερικο
Αν έχεις @@ ναι, αν όχι τόσο μεγάλα τουλάχιστον στο βαθμό που δεν δημιουργείς καταστάσεις μη ανατρέψιμες-καταστροφικές. Αν δεν έχεις καθόλου, sorry κάθεσε και τρως τα σκατά που μας σερβίρουν
και το δυδιμακι του
κανε το λογικο>>
Προβληματίζεσαι, άρα ζείς, άρα υπάρχεις
PS Πάντως, το μόνο που θεωρώ παράλογο και ειδικά σε μιά γυναίκα (λογω του ότι κάποια στιγμή χάνει αυτή την δυνατότητα) είναι η απόφαση να μην αποκτήσει κάποιος παιδιά. Δεν μιλάω για γάμους και πανυγήργια, μιλάω για την συνέχειά μας και το μέλλον.
DimChios
31/07/2008, 08:49
:rolleyes:
PS Πάντως, το μόνο που θεωρώ παράλογο και ειδικά σε μιά γυναίκα (λογω του ότι κάποια στιγμή χάνει αυτή την δυνατότητα) είναι η απόφαση να μην αποκτήσει κάποιος παιδιά. Δεν μιλάω για γάμους και πανυγήργια, μιλάω για την συνέχειά μας και το μέλλον
Τότε, εγώ είμαι παράλογη και εγωίστρια που είμαι παντρεμένη,αλλά δεν γουστάρω μια να κάνω 1-3 κουτσούβελα για 1000000000 λόγους, γιατί πολύ απλά θέλω να είμαι καλά εγώ με τον άντρα μου, να περνάμε καλά όσο μπορούμε και να είμαστε μόνο για την πάρτη μας.
Σε κάποια πράγματα ναι, υπάρχει λογική και πρέπει να λειτουργείς έτσι...λογικά...αλλά έλα μου ντε που κάποιοι δεν είμαστε έτσι και όχι από εγωισμό, απλά έτσι γεννηθήκαμε ρε έβη, τι να κάνουμε τώρα? να αλλάξουμε τις "κακές" συνήθειες γιατί κάποιοι ίσως να μας βλέπουν με μισό μάτι?
Έχεις αναρωτηθεί φαντάζομαι όπως όλοι μας πως δεν θα ζήσουμε και αιώνια, έτσι?
Οπότε κοριτσάκι μου το μόνο που έχεις να κάνεις για τα πάντα είναι μόνο το ακόλουθο:
ΑΚΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!:beer: :beer: :beer:
stavrogin
31/07/2008, 15:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από empyrium
...
ΑΚΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!:beer: :beer: :beer:
Δυστηχως οχι πια.Ουτε η καρδια μας μάς λεει την αληθεια ΜΑΣ.Ειναι τετοια η διαμορφωση του χαρακτηρα του καθενως που ακομα κι η καρδια μιλα φιλτραρισμενη μεσα απο τους φοβους και τις ανασφαλειες μας. Μονο κατοπιν εορτης μπορει να γνωριζει κανεις (δηλ. οι πιο πολλοι ) ποια επιλογη ηταν η σωστη (μας προαγει ) και ποια η λαθος (μας καθηλωνει ). Δηλαδη ενω δεν ειμαστε σχεδον ποτε σε θεση να αντιλαμβανομαστε την καταλληλη επιλογη, εισπρατουμε παντα τις συνεπειες της. Κι αυτος ειναι ο λογος που η ζωη βιωνεται περισσοτερο σα προβλημα και λιγοτερο σα χαρα .
Ειναι απλουστατα δυσκολο σε τουτο τον κοσμο να αισθανεσαι το ορθο. Για να το κανεις πρεπει να εισαι υπερβολικα σχολαστικος κι αυτο με τη σειρα του ειναι σα να αποβαλεις τον χαρακτηρα σου.Τους φοβους και τις ανασφαλειες σου.Μονο τοτε η καρδια μετα απο πολλα χρονια σιωπης θα μιλησει.Στην αρχη αργα κομπιαζοντας επειτα φρασουλες κι επειτα προτασεις.Οπως τα μωρα παιδια.
Αυτο σημαινει και η επιστροφη στην αθωοτητα.
the_passenger
31/07/2008, 15:57
πρεπει ολα να ειναι λογικα?
όχι βέβαια.. πότε με τη λογική και πότε με το συναίσθημα..
"πάν μέτρον άριστον" ... :smilea:
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Δυστηχως οχι πια.Ουτε η καρδια μας μάς λεει την αληθεια ΜΑΣ.Ειναι τετοια η διαμορφωση του χαρακτηρα του καθενως που ακομα κι η καρδια μιλα φιλτραρισμενη μεσα απο τους φοβους και τις ανασφαλειες μας. Μονο κατοπιν εορτης μπορει να γνωριζει κανεις (δηλ. οι πιο πολλοι ) ποια επιλογη ηταν η σωστη (μας προαγει ) και ποια η λαθος (μας καθηλωνει ). Δηλαδη ενω δεν ειμαστε σχεδον ποτε σε θεση να αντιλαμβανομαστε την καταλληλη επιλογη, εισπρατουμε παντα τις συνεπειες της. Κι αυτος ειναι ο λογος που η ζωη βιωνεται περισσοτερο σα προβλημα και λιγοτερο σα χαρα .
Ειναι απλουστατα δυσκολο σε τουτο τον κοσμο να αισθανεσαι το ορθο. Για να το κανεις πρεπει να εισαι υπερβολικα σχολαστικος κι αυτο με τη σειρα του ειναι σα να αποβαλεις τον χαρακτηρα σου.Τους φοβους και τις ανασφαλειες σου.Μονο τοτε η καρδια μετα απο πολλα χρονια σιωπης θα μιλησει.Στην αρχη αργα κομπιαζοντας επειτα φρασουλες κι επειτα προτασεις.Οπως τα μωρα παιδια.
Αυτο σημαινει και η επιστροφη στην αθωοτητα.
τελικά, όντος ζούμε την ζωή που μας αξίζει:rolleyes:
MIXALHS 400SF R
03/08/2008, 23:17
Εγώ ξέρω ένα : ΤΖΟΓΑΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ...
αυτό ισχύει για μένα... Καλά ακόμη είμαι μικρός και έχω τα νεύρα να το κάνω... Αλλά καταβάθος και αν το καλοσκεφτείς η διάρκεια της ζωής και ο τρόπος διαβίωσης είναι τόσο πιο λίγα από αυτό που πραγματικά αξίζουμε ώστε όλοι είμαστε μικροί όσο κι αν είμαστε.. είτε 20, είτε 30, είτε 40, είτε 50, είτε...είτε... για αυτό πρέπει να ζούμε όπως θέλουμε, γιατί το αύριο είναι αβέβαιο και κανείς δεν θέλει να φεύγει αφήνοντας ανεκπλήρωτες επιθυμίες και όνειρα... ένα λεπτό εμπειρίας είναι καλύτερο από 100 χρόνια θεωρίας...
μου αρέσουν οι προβληματισμοί σου:wave2: