View Full Version : Εχω ενα προβλημα
Πριν αρκετο καιρο υπηρξε μια πιθανοτητα επεκταθει η εταιρια που δουλευω σε αλλη πολη. Σε ερωτηση ειχα απαντησει πως δεχομαι να παω εγω. Μετα ναυαγησε η ιδεα. Αλλα τελικα θα εφαρμοστει απο Οκτωβρη και πρεπει να παω. Δεν ειμαι αντιθετος, αλλα εχουν προκυψει καποια θεματα. Κατ' αρχην το αρχικο project αφορα 2 ημερολογιακα ετη. Σε αυτη την περιπτωση τι θα κανω με το xmax; Να το κλεισω στο σπιτι μου η να το πουλησω; Και το δευτερο θεμα αφορα το fazer. Εχω ηδη 40.000 Km κι εκει περα θα κανω μηνιαιως για λογους δουλειας και μονο 1800 Km το μηνα και ημερησιως 90-95 Km σε επαρχιακο δικτυο αλλα κατα βαση καλους δρομους, συν τις καθαρα προσωπικες διαδρομες. Να κρατησω το fazer η να παρω κατι αλλο; Εχετε καποια ιδεα; Ευχαριστω :)
gdevelek
27/07/2008, 18:12
αν για το ΧΜΑΧ υπάρχουν μονο αυτές οι επιλογές, πούλα το και πάρε κάτι άλλο όταν ξαναχρειαστείς σκούτερ, είναι κρίμα να χάνει αξία όσο δεν το κινείς επί δύο χρόνια
για το φέιζερ, αν σου πληρώνουν καύσιμα (ή και χλμ φθοράς), κινήσου μ' αυτό να το χαρείς κιόλας
Ο γενικός κανόνας όταν δεν σκέφτεσαι να παντρευτείς ένα μέσο μεταφοράς για όλη σου και όλη του την ζωή είναι να το πουλάς με λίγα χιλιόμετρα που πιάνει καλά λεφτά και να παίρνεις κάτι καινούργιο , αν τώρα εσύ δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα και δεν σε νοιάζει πόσο θα πουληθεί το fazer τότε καλό είναι να το πάρεις μαζί σου για να φάει αυτό τα έξτρα χιλιόμετρα και όχι το καινούργιο σου μηχανάκι που θα χάνει λεφτά χωρίς λόγο.
Όσο για το μικρό σου που δεν θα σου είναι χρήσιμο όπως κατάλαβα αν δεν βρεις με κάποιο τρόπο να το μετακινείς συχνά το μόνο που θα κάνει είναι να χάνει χρήματα και αυτό σε μια γωνία , κατά την γνώμη μου κράτα το μέχρι να δεις στην πράξη αν θα σου είναι χρήσιμο ή όχι και μετά πούλα το.
Αν αποφασίσεις να πάρεις κάτι άλλο στην θέση του fazer επειδή δεν έχω και μεγάλη εμπειρία στις μηχανές καλό είναι να σου πει κάποιος άλλος τι θα ήταν καλό να πάρεις για τα χιλιόμετρα που θα κάνεις εκεί πέρα ;)
Απλως σκεφτομουνα λογω των αρκετων χιλιομετρων ημερησιως μηπως θα επρεπε να κοιταξω για κατι μεγαλυτερο τυπου fazer 1000 η st3 η μηπως ειναι καιρος να αλλαξω τελειως κατηγορια, αν και τα street παντα με βολευανε. Για τουριστικα δε συζητιεται πολλα λεφτα.
Οπως αναφερθηκε παραπανω βενζινες, συνεργεια εξασφαλισμενα. Εκανα μια σκεψη αλλα δεν ξερω αν στην πραξη θα ειναι ασυμφορη. Επειδη σ' εκεινη την πολη εχω δικο μου σπιτι και απεχει απο τις διαφορες αγορες γυρω στα 22 χιλιομετρα, μηπως να επαιρνα και τη μικρη μαζι μου, αλλα φοβαμαι μηπως τα εξοδα με ξεπερασουν.
gdevelek
27/07/2008, 18:29
αλοίμονο αν ένα 600άρι 4Κ έχει πρόβλημα να καταβροχθίσει 100χλμ τη μέρα... :confused:
Δεν παιρνεις κανα ον-οφφ ακι μιας και θα εισαι επαρχια να γουσταρεις και λιγο χωματακι!
Οχι εντουραδες κτλ, απλα εχει πολυ ωραια μερη κρυμενα και απαιτουν λιγο χωμα για να πας!
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
Δεν παιρνεις κανα ον-οφφ ακι μιας και θα εισαι επαρχια να γουσταρεις και λιγο χωματακι!
Οχι εντουραδες κτλ, απλα εχει πολυ ωραια μερη κρυμενα και απαιτουν λιγο χωμα για να πας! Χωμα δεν παιζει. Αλλα μιλαμε για Ηπειρο που ειναι λιγο καπως οταν βρεχει.
προσωπικα επειδη το εχω οδηγησει παρα πολυ το fazer θα ελεγα να το κρατησεις και θα σε πηγαινει στην δουλεια σου με αξιοπρεπια και σβελτα σιγα τι ειναι 90 χλμ. καραμελα θα τα εχει το fazeraki σου. εκτος και αν ψηναισαι να αλλαξησ μοτο..... τοτε ναι αααα και κατι αλλο το σκουτερ πουλα το
γνωμη μου παντα:winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
οταν βρεχει.
Συνέχεια δηλαδή...
Bavarian
28/07/2008, 11:22
Αλλα μιλαμε για Ηπειρο που ειναι λιγο καπως οταν βρεχει.
Κατά πότε μας έρχεσαι ωρέ παλληκάρι ?:D ...ΧΤΖ 660 Τενερέ είναι η επιλογή σου για την Ηπειρο :winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Bavarian
Κατά πότε μας έρχεσαι ωρέ παλληκάρι ?:D ...ΧΤΖ 660 Τενερέ είναι η επιλογή σου για την Ηπειρο :winka: Εχω ζησει κι αλλα 6 χρονια στο παρελθον. Ειχα CB και ηταν πολυ ευχρηστο. Δεν ειχα ποτε δικο μου εντουρο η on off αλλα θα δειξει.
Bavarian
28/07/2008, 12:01
Αρα ξέρεις καλά το οδικό δίκτυο.Εγώ προσωπικά με το CBF το λυπάμαι το μηχανάκι όπως θα λυπηθείς κι εσύ το Fazer και το Xmax.Ενα μεσαίο On off όπως transalp tenere ή Funduro είναι ότι πρέπει για την Ηπειρο και πιστεύω ότι θα το ευχαριστηθείς περισσότερο :winka: σιγά σιγά θα έρθει και η όρεξη για καμιά μικρή χωμάτινη διαδρομή και θα γουστάρεις σίγουρα αφού η περιοχή προσφέρεται :beer:
Λιώσε το φειζερ.......
ετσι και αλλιως τα εχει τα χλμ του....σε 2 χρονια θα εχει αλλα τοσα, και δεν θα χασεις σε αξια...
Μονο βαλε πιο κοντα γραναζακια να τραβαει λιγο καλυτερα στις ανηφορες(χωρις πλακα)
Αρχικά δημιουργήθηκε από AntoD
Μονο βαλε πιο κοντα γραναζακια να τραβαει λιγο καλυτερα στις ανηφορες(χωρις πλακα)
Λες; Ποσο παει το μαλλι ξερεις; Ευχαριστω:)
TOLISTOLAROS
28/07/2008, 12:56
Πούλα το σκούτερ,δεν υπάρχει λόγος να χάνεις λ7.Το fazer μια χαρά θα σε βολέψει.Τώρα το αν θ'ανέβεις κατηγορία θα το δεις αφού ζήσεις κάποιο διάστημα με το fazer
Εμπρος γραναζι ενα δοντακι λιγοτερο....
κοστος 20 με 30 ευρω....το κανεις και μονος σου σε 30 λεπτα.!!!
Σε οποιοδηποτε καταστημα που πουλαει αλυσιδες!!!
gdevelek
28/07/2008, 13:31
καλύτερα 2 ή 3 δόντια περισσότερα πίσω
το μπρος γρανάζι είναι ήδη μικρό, αν το μειώσουμε, η αλυσίδα παραμορφώνεται καθώς γυρίζει και φθείρεται πιο πολύ
εξαλλου πίσω έχουμε περισσότερες επιλογές, μεγαλύτερη "ανάλυση"
panavour
28/07/2008, 16:18
Πουλα τα ολα my boy και παρε ενα αυτοκινητακι γιατι σε καθημερινη βαση 100 χλμ ειδικα στην βροχερη και χειμωνιατικη Ηπειρο ειναι πολλα και επικινδυνα για μηχανη.Αφου μαλιστα στα πληρωνει η εταιρεια ακομα καλυτερα.Οταν με το καλο ξαναρθεις ,ξαναρχιζεις.Δυο χρονια ειναι θα περασουν.:( :( :(
Έχει ο road76 αμάξι, δεν τον κόφτει, απλά το θέμα είναι οι μετακινήσεις. Κράτα το S-max το σκουτερ ειδικα στην πόλη θα το χρειαστείς. Τώρα για το fazer ψάξε λίγο για πόσο μπορείς να το στείλεις μια που έχεις και 40.000, γιατί αν κάνεις παραπάνω θα'ναι πιο δύσκολο.
Από 'κει και πέρα και μετά απο κάποιο διαστημα έχοντας το S-max πάντα και χρησιμοποιώντας το, σκέφτεσαι και πιο άνετα την επόμενή σου κίνηση. Τότε θα ξέρεις πραγματικά.
Υπαρχει εδω ενα κακως κειμενο. Τα εξοδα αν παρω αυτοκινητο θα πρεπει να τα καλυπτω μονος μου. Και το αυτοκινητο που εχω ειναι σακαρακα. Ηδη το εχω βαλει στις αγγελιες.
Φειζερ και κορντουρα...και ξερο ψωμι.....
κοντυνε μεταδοση και εισαι οκ.
Εξαλλου δεν θα χρειαστει να ξαναχωσεις χρημματα, και θα περισεψει και κατι απο το χμαξ.
Εαν το δωσεις σε καλη τιμη πες μου 9το χμαξ οχι την σακαρακα!)
harvester
29/07/2008, 10:04
αν μας πεις και σε ποια πολη θα πας θα σου πουμε.
παντως και τα δυο για πουλημα ειναι που εχεις:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από harvester
αν μας πεις και σε ποια πολη θα πας θα σου πουμε.
παντως και τα δυο για πουλημα ειναι που εχεις:wave2: Θα μεινω εξω απο την Πρεβεζα και θα πηγαινω σε καθημερινη βαση Αρτα και 1-2 φορες το μηνα στα Γιαννενα, Αγρινιο και Ηγουμενιτσα.
Σκεφτομαι να παω σε κατι πιο αργο μεν, αλλα απο οτι εχω ακουσει καλοταξιδο CBF 1000. Τωρα δεν ξερω, εχω αμφιβολιες.
Υπαρχει εδω ενα κακως κειμενο. Τα εξοδα αν παρω αυτοκινητο θα πρεπει να τα καλυπτω μονος μου. Και το αυτοκινητο που εχω ειναι σακαρακα. Ηδη το εχω βαλει στις αγγελιες.
Το αυτοκίνητο είναι κι αυτό απαραίτητο. Σκέψου το λίγο.
Το S-Max μην το στείλεις!!!! Μπορεί να το μετανιώσεις, είναι "πιο" εργαλείο στη μετακίνηση
απέναντι απο το Fazer.
Σου αρέσουν λοιπόν (από πολλά που κατάλαβα) οι μοτοσυκλέτες, ενώ δείχνεις να μη συμπαθείς
ιδιαίτερα τα αυτοκίνητα. Αν είναι να πάρεις κάτι σε μοτοσυκλέτα θα ξοδέψεις κάποια χρήματα, οπότε σκέψου όσο μπορείς περισσότερο το θέμα αυτό φίλε Road67. Τι απο τα 2 στέλνεις;
Το εργαλείο; Smax Ή την απόλαυση; Fazer. Συμπεριλαμβανομένου πως το εργαλείο είναι εργαλείο ενώ η απόλαυση μπορεί να αντικατασταθεί με ακόμη καλύτερη απόλαυση. Όπως σου είπα και σε παραπάνω μήνυμα, Fazer 40.000 χλμ. Πόσα λεφτά θα πιάσει αν γίνουν 80.000?
Θα μεινω εξω απο την Πρεβεζα και θα πηγαινω σε καθημερινη βαση Αρτα και 1-2 φορες το μηνα στα Γιαννενα, Αγρινιο και Ηγουμενιτσα.
Σκεφτομαι να παω σε κατι πιο αργο μεν, αλλα απο οτι εχω ακουσει καλοταξιδο CBF 1000. Τωρα δεν ξερω, εχω αμφιβολιες.
Αν δεν σε ενδιαφέρει το πιο αργό τότε...
[SIZE=4]TDM 900
george72
01/08/2008, 17:10
κρατα το ρε συ το φειζερακι αξιοπιστο ΑΣΠΑΣΤΟ...και οικονομικο
το 1000 καταπινει τον κ...λο του
εμενα καθε φορα που το βγαζω εθνικη με ποναει η τσεπη μου.....
γιατι το ρημαδι εχει και γκαζια....ΔΕΝ θα το πας κυριλε!
Αρχικά δημιουργήθηκε από george72
κρατα το ρε συ το φειζερακι αξιοπιστο ΑΣΠΑΣΤΟ...και οικονομικο
το 1000 καταπινει τον κ...λο του
εμενα καθε φορα που το βγαζω εθνικη με ποναει η τσεπη μου.....
γιατι το ρημαδι εχει και γκαζια....ΔΕΝ θα το πας κυριλε! Ποιο εχει γκαζια το cbf ; Ειχα αντιθετη αποψη αλλα δεν το ξερω το μηχανακι. Ειναι σιγουρο οτι καιει πολυ;
Εlle δεν αντιπαθω τα αυτοκινητα. Αλλωστε απο αυτοκινητο ξεκινησα κι εχω κατι περισσοτερο απο 200.000 χιλιομετρα. Υπολογισε ομως οτι για να παρω τωρα αυτοκινητο πρεπει να πουλησω και τα τρια και παλι να παρω ενα αμφιβολου ποιοτητας αυτοκινητο. Μεταχειρισμενα δεν παιρνω, οποτε ειναι μονοδρομος η μηχανη προς το παρον. Και υπολογισε οτι το σπιτι μου χρειαζεται τουλετα και κουζινα [μιλαω για αθλεια κατασταση] οποτε πρεπει να εχω μετρητα. Επισης, κανοντας σχεδον 100 χιλιομετρα την ημερα με ενα αυτοκινητο οπου παρεμβαλλεται και ενδοαστικη μετακινηση δε με φτανουν τα λεφτα αφου θα πρεπει να πληρωνω απο την τσεπη μου, οπως προανεφερα. Ναι μεν αδικο, αλλα δεδομενο.
Αυτο δε σημαινει οτι το fazer καιει λιγο και ουτε το TDM [βεβαια αν και το ξερω καπως δεν εχω μετρησει ποτε την οικονομια του υποθετω απο αυτα που εχω ακουσει]. Εκανα μια σκεψη γιατι δε γνωριζα οταν πρωτοεκανα αυτο το τοπικ την κατασταση του σπιτιου, οπου ομολογουμενως αν εξαιρεσει κανεις οτι ειναι καινουργιο μου κακοφαινεται να παω σε κατι πιο αργο, αλλα ειναι φτηνο και απ' οσο μου ειπανε οικονομικο σε καταναλωση κι ετσι οδηγησα το fazer 600 το μικρο με τα 78. Ειναι πολυ βολικο μεσα στην πολη, αν και δε μ' επεισε οτι στο ταξιδι μπορει να ειναι αντιστοιχο του δικου μου. Αν ειναι τοσο οικονομικο οσο μου ειπανε το σκεφτομαι σοβαρα, παροτι ειναι λιγο αστειο να παρω την ιδια μηχανη και μαλιστα φρακαρισμενη. Μπορει να ηταν του εμπορου κολπο αλλα οπως μου το ειπε και με βαση τον υπολογισμο που εκανα εχει μια διαφορα καυσιμου γυρω στα 3,5 ευρω ημερησιως.
TOLISTOLAROS
01/08/2008, 18:54
οδηγησα το fazer 600 το μικρο με τα 78. Ειναι πολυ βολικο μεσα στην πολη, αν και δε μ' επεισε οτι στο ταξιδι μπορει να ειναι αντιστοιχο του δικου μου. Αν ειναι τοσο οικονομικο οσο μου ειπανε το σκεφτομαι σοβαρα, παροτι ειναι λιγο αστειο να παρω την ιδια μηχανη και μαλιστα φρακαρισμενη. Μπορει να ηταν του εμπορου κολπο αλλα οπως μου το ειπε και με βαση τον υπολογισμο που εκανα εχει μια διαφορα καυσιμου γυρω στα 3,5 ευρω ημερησιως.
Ο έμπορος μάλλον σου λέει μούφες.To 78άρι σε σχέση με το S2 καίει μόνο 0,3lt/100km λιγότερο,είναι ανάξιο λόγου.Μέχρι τις 7300 ίδια απόδοση με το S2 ,δεν είναι πιο γεμάτο χαμηλά.Κοίτα moto τεύχος 393.Άσε που στο ταξίδι είναι σαφώς πιο αδύναμο.
Πιστεύω ότι το να πουλήσεις το fazer σου για το 78άρι είναι εντελώς άκυρο,θα ξενερώσεις τρελλά,το 78 είναι για όσους φοβούνται τα άλογα του S2.Αν βαρέθηκες το Fazer πάρε το Bandit,πολύ πιο ελαστικό,πολύ πιο οικονομικό(5,8lt/100km έναντι 7,2 του S2) και σαφώς πιο γρήγορο στο 99% των περιπτώσεων που θα χρειαστείς γκάζι,χάνει οριακά από στάση στο 0-400m και στο χιλιόμετρο.
Στη θέση σου θα πούλαγα το σκούτερ και θα κράταγα το Fazer,μια χαρά είναι το μηχανάκι σου.Ή ανέβα κατηγορία και πάρε κάτι σαφώς πιο δυνατό να γουστάρεις! :wave2:
george72
01/08/2008, 19:45
οχι το φειζερ το 1000
αυτο εχω
harvester
01/08/2008, 19:48
παρε ενα z750 s.
ειναι ευκολοδηγητο, με αρκετη ροπη χαμηλα, ασπαστο, με καλη καλυψη απο τον αερα και οικονομικο.
μεταχειρισμενο μπορεις να βρεις ανετα με 4500 ευρω
TOLISTOLAROS
01/08/2008, 19:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από harvester
παρε ενα z750 s.
ειναι ευκολοδηγητο, με αρκετη ροπη χαμηλα, ασπαστο, με καλη καλυψη απο τον αερα και οικονομικο.
μεταχειρισμενο μπορεις να βρεις ανετα με 4500 ευρω
Υπάρχει ακόμα σε στοκ;
Ειχα την εντυπωση οτι το Ζ καιει τα ιδια με το fazer. Οσο για το 78αρη εμενα μου εδωσε την εντυπωση οτι αποδιδει σχεδον το ιδιο μεχρι τις 6500, αλλα αν λες 7200 κατι θα ξερεις. 0.3λτ διαφορα ειναι πολυ λιγο. Το bandit δεν το εχω οδηγησει αλλα το καβαλησα σε μια εκθεση και δε μου φανηκε πολυ βολικο αν και ειχε καλη κατανομη βαρους σταθμευμενο οπως το 'παιξα αναμεσα στα ποδια μου. Υπαρχει και το er6 αλλα παλι δεν εχω καμια προσωπικη αποψη.
harvester
01/08/2008, 20:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
Υπάρχει ακόμα σε στοκ;
παιζει να βρεις κανενα ξεχασμενο αλλα η teomoto δεν εχει
harvester
01/08/2008, 20:36
Ειχα την εντυπωση οτι το Ζ καιει τα ιδια με το fazer. Οσο για το 78αρη εμενα μου εδωσε την εντυπωση οτι αποδιδει σχεδον το ιδιο μεχρι τις 6500, αλλα αν λες 7200 κατι θα ξερεις. 0.3λτ διαφορα ειναι πολυ λιγο. Το bandit δεν το εχω οδηγησει αλλα το καβαλησα σε μια εκθεση και δε μου φανηκε πολυ βολικο αν και ειχε καλη κατανομη βαρους σταθμευμενο οπως το 'παιξα αναμεσα στα ποδια μου. Υπαρχει και το er6 αλλα παλι δεν εχω καμια προσωπικη αποψη.
αν θες να μην καιει παρε ενα σκουτερ 400.
εγω καιω 3,5 λιτρα στα 100 με το geopolis.
το er6 ειναι σαν μεγαλο παπι.πολυ ευκολοδηγητο, με χαμηλη σελα, αρκετη ροπη και τιμιο για τα λεφτα του.
απλα εδω στο ελλαδα ειναι εντελως αντεμπορικα και τα δυο.
βεβαια αν παρεις κανενα er με 4500- δεν σε χαλαει να το δωσειw μετα απο δυο χρονια 3500..
παντως αν θες να παρεις μηχανη για να κατεβαινεις και αθηνα παρε το z750s
TOLISTOLAROS
01/08/2008, 20:36
Αυτά που σου γράφω είναι βλέποντας διάγραμμα ισχύος.Το Bandit το 'χω καβαλήσει μόνο στατικό,σε ό,τι αφορά στις μετρήσεις στο μοτο τ.398 ρίχνει τρελλό ξύλο σε 4κυλ. 600άρια λόγω ροπής και κοντύτερου κιβωτίου.Το ότι καίει λιγότερο δικαιολογείται απ΄το ότι με μισό γκάζι βολτάρεις εξίσου σβέλτα με σχεδόν τέρμα στρίψιμο του γκριπ στο fazer.Είναι πραγματικά πολύ καλό μηχανάκι,βάλε και υδραυλικό συμπλέκτη και όλ'αυτά 6300 με ABS.
harvester
01/08/2008, 20:38
http://www.kawasaki-bikers.gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=14387
παρε ενα ευτιχισμενο κατοχο
TOLISTOLAROS
01/08/2008, 20:43
Τώρα το'δα...Φίλε μάλλον πρώτο μέλημά σου είναι να πάρεις αμάξι,είναι βασικότερο πως να το κάνουμε.Η Ήπειρος δεν είναι ούτε Αθήνα ούτε Ρόδος,κρύα,βροχές,χιόνια δε θα σου λείψουν...
Πρόταση:πούλα Fazer και X-max(πονάει τοξέρω...),πάρε έν'αμάξι και για μεσ'την πόλη ένα παπί μετάχειρο.Κάνοντας τα θα'χεις αμάξι και θα'χεις εξοικονομήσει λ7 τόσο απ'το πούλημα όσο και απ'τοκόστος χρήσης του παπιού ώστε σε κανα χρόνο άντε 2 να βάλεις μπρος για μηχανή που θα γουστάρεις...
Ποιο εχει γκαζια το cbf ; Ειχα αντιθετη αποψη αλλα δεν το ξερω το μηχανακι. Ειναι σιγουρο οτι καιει πολυ;
Εlle δεν αντιπαθω τα αυτοκινητα. Αλλωστε απο αυτοκινητο ξεκινησα κι εχω κατι περισσοτερο απο 200.000 χιλιομετρα. Υπολογισε ομως οτι για να παρω τωρα αυτοκινητο πρεπει να πουλησω και τα τρια και παλι να παρω ενα αμφιβολου ποιοτητας αυτοκινητο. Μεταχειρισμενα δεν παιρνω, οποτε ειναι μονοδρομος η μηχανη προς το παρον. Και υπολογισε οτι το σπιτι μου χρειαζεται τουλετα και κουζινα [μιλαω για αθλεια κατασταση] οποτε πρεπει να εχω μετρητα. Επισης, κανοντας σχεδον 100 χιλιομετρα την ημερα με ενα αυτοκινητο οπου παρεμβαλλεται και ενδοαστικη μετακινηση δε με φτανουν τα λεφτα αφου θα πρεπει να πληρωνω απο την τσεπη μου, οπως προανεφερα. Ναι μεν αδικο, αλλα δεδομενο.
Αυτο δε σημαινει οτι το fazer καιει λιγο και ουτε το TDM [βεβαια αν και το ξερω καπως δεν εχω μετρησει ποτε την οικονομια του υποθετω απο αυτα που εχω ακουσει]. Εκανα μια σκεψη γιατι δε γνωριζα οταν πρωτοεκανα αυτο το τοπικ την κατασταση του σπιτιου, οπου ομολογουμενως αν εξαιρεσει κανεις οτι ειναι καινουργιο μου κακοφαινεται να παω σε κατι πιο αργο, αλλα ειναι φτηνο και απ' οσο μου ειπανε οικονομικο σε καταναλωση κι ετσι οδηγησα το fazer 600 το μικρο με τα 78. Ειναι πολυ βολικο μεσα στην πολη, αν και δε μ' επεισε οτι στο ταξιδι μπορει να ειναι αντιστοιχο του δικου μου. Αν ειναι τοσο οικονομικο οσο μου ειπανε το σκεφτομαι σοβαρα, παροτι ειναι λιγο αστειο να παρω την ιδια μηχανη και μαλιστα φρακαρισμενη. Μπορει να ηταν του εμπορου κολπο αλλα οπως μου το ειπε και με βαση τον υπολογισμο που εκανα εχει μια διαφορα καυσιμου γυρω στα 3,5 ευρω ημερησιως.
Φίλε, και το αυτοκίνητο είναι στα έξοδα ειδικά όταν μετράς και 2ο δίσκο πλατό αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα τα πράγματα. Αν όμως έχεις να φτιάξεις στο σπίτι πράγματα όπως μπάνιο, κουζίνα και τα σχετικά, τότε ξεκίνα από αυτά, γιατί είναι είδη πρώτης ανάγκης με κοστολόγιο αμφιβόλου ύψους. Σου το λέω εκ πείρας γιατί κι εγώ αυτό το διάστημα κάνω ριζική ανακαίνιση το δικό μου σπίτι και είναι ένας τρύπιος κουμπαράς. Ξέρεις... το καλημέρα στοιχίζει 1000 ευρώ σε αυτά.
Δηλαδή για να καταλάβεις...
Ένα λουτρό καινούριο με υδραυλικά, είδη υγιεινής και πλακάκια (που θα χρειαστείς καινούρια γιατί τα παλιά θα χρειαστούνε σπάσιμο) κόστος 2.500 - 4.000 ευρώ αναλόγως τι βάζεις. Συμβουλή: προτίμησε πλακάκια με 15-20 ευρώ το τετραγωνικό, μακριά τα ακριβότερα γιατί είναι πεταμένα λεφτά και μακριά τα φθηνότερα είναι κακής διαλογής και παράγωνα.
Κουζίνα. Εξαρτάται βέβαια τις διαστάσεις και το υλικό, ξεκινάμε από 3.000 και φτάνουμε στα 7.000. Συνιστώ PVC γιατί υπερέχει σε ποιότητα, εμφάνιση, καλό κόστος, κ.τ.λ. ενώ είναι αδιάβροχα και καθαρίζονται ευκολότερα. Όλα τα υπόλοιπα είναι εξτρά, δηλαδή ένα ψυγείο ΙΝΟΧ με 800 ευρώ περίπου, μια κουζίνα με εστίες και φούρνος κομπλέ 1000 ευρώ, 200 ευρώ απορροφητήρας, 100 ευρώ κρυφοί φωτισμοί, σποτάκια και τα σχετικά των ηλεκτρικών (αν θες να βάλεις) μαζί με τη σύνδεση τους. Α! και Ξυλουργό κουζινά μην βάλεις τον οποιονδήποτε! Προτίμησε μόνο τους πιο αξιόπιστους!
Όλα τα παραπάνω σου τα αναφέρω για να σε κατατοπίσω λίγο καλύτερα. Μπορεί ήδη να τα γνωρίζεις, αλλά αν χρειαστείς να ρωτήσεις κάτι πάνω στο θέμα του σπιτιού τότε στείλε μου πμ. Μπορώ να σου πω πολλά. Ζυγισέ τα όλα απο τώρα, (έξοδα-έσοδα) και πάλεψέ τα. Αφού τελειώσεις με αυτά δες και σε τι οικονομική κατάσταση θα είσαι (γιατί ποτέ δεν ξέρεις εκτός από όλα αυτά και τι μπορεί να σου χτυπήσει αύριο το πρωί την πόρτα) και κάνε τις πωλήσεις σου και τις αγορές σου, Fazer ή Xmax ό,τι αποφασίσεις γιατί τότε θα ξέρεις καλύτερα και θα κάνεις και τις πιο σωστές επιλογές. Το Timing (τάιμινγκ) είναι το Α και το Ω των σωστών κινήσεων σε θέματα διαχείρησης των εσόδων και των εξόδων. Αν τελικά τα οικονομικά δεν πάνε καλά και πατεράδες μάνες και πεθερικά δεν είναι διατεθιμένοι να βοηθήσουν, υπάρχει και η Τράπεζα με τα χρηματοδοτικά της προγράμματα. Πάντα ως τελευταία και εναλλακτική λύση.
TOLISTOLAROS
02/08/2008, 13:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από Elle
σποτάκια και τα σχετικά των ηλεκτρικών
Μακριά από σποτάκια,τρελλή κατανάλωση χωρίς λόγο(φωτίζουν σημειακά) και τζάμπα καλωδιώσεις.Αν υπολογίσεις 40w το σποτάκι...καληνύχτα!Βάλε λάμπες οροφής χαμηλής κατανάλωσης και game over! :wave2:
Οικια και διακοσμηση το καναμε :rotflmao:
Σας ευχαριστω πολυ κατ' αρχην. Το θετικο ειναι οτι υπαρχει καινουργιο ψυγειο με δυνατοτητα εντοιχισμου. Το κακο με την τουαλετα που αυξανει το κοστος ειναι οτι παιρνει μονο γωνιακη μπανιερα λογω διαμορφωσης κι αυτο κοστιζει περισσοτερο απο μια απλη μπανιερα και δεν εννοω υδρομασαζ, υπαρχουν και μπανιερες γωνιακες χωρις υδρομασαζ [το επεξηγω γιατι ακουσα πολλες μουφες τον τελευταιο καιρο]. Για νιπτηρα και κονσολα μου προτεινανε μια ιδεα που μπορει να ειναι πιο οικονομικη. Να χτισω ενα καλουπι με τσιμεντο και γυρω γυρω να βαλω πλακακια και να παω σε ενα ξυλουργο να μου κοψει δυο πορτακια. Λεκανες βρηκα πολυ φτηνες, αλλα καζανακια και απορροφητηρες δεν ξερουν τι ζητανε οι αθεοφοβοι. Κοιταω να μειωσω το κοστος και να πληρωσω τα περισσοτερα μετρητα, ωστε να παω σε τραπεζα μονο για ηλιακο που σκεφτομαι να βαλω. Απο την αλλη το σπιτι εχει μονο τζακι και παλια ειχα προβλημα το χειμωνα με θερμοκρασιες που καποιες φορες φτανανε και - 2. Αλλα αυτα σιγα σιγα το βασικο ειναι η τουαλετα και η κουζινα να μπορω να μεινω σαν ανθρωπος. Οσον αφορα την ηλεκτρικη κουζινα προσωπικα δε με χαλαει να βαλω και απλη [δηλαδη χωρις κεραμικες εστιες] αλλα ολοι μου λενε οτι ειναι πεταμενα λεφτα και δεν αποδιδουν καλα κι αν μετα θελω να την αντικαταστησω μπορει να πρεπει να χαλασω καποια ντουλαπια. Το θεμα ειναι ομως οτι κουζινα απλη βρισκω με 300-350 ευρω, ενω για κεραμικες ανεβαινει κατακορυφα απο 800 μεχρι 2000, που ειναι υπερβολη. Ναι μεν ξερω να μαγειρευω, αλλα ειμαι μονος μου και τρωω απλα πραγματα. Ευτυχως ενα μεγαλο μερος του σπιτιου δε χρειαζεται βαψιμο. Τους γονεις μου τους εχω χασει, οποτε δεν παιζει οικονομικη ενισχυση. Αναλογικα με το οτι εχει μολις 11000 χιλιομετρα το σκουτερ ειναι το πιο ''καινουργιο'' μου οχημα. Ειτε που θα το καλοπουλησω, ειτε που τελικα θα κρατησω μονο αυτο με προοπτικη οταν συμμαζεψω το χαος, να δω τι περισσευει και να παρω ισως καποιο αυτοκινητο μτχ εισαγωγης, η μια πιο δυνατη και καινουργια μηχανη. Δυστυχως, επειδη τα μαστορια ειναι αυτα που ειναι, οπως τα υπολογιζω οικονομικα προς τα εκει θα τραβηξω. Τωρα, το τι θα κανω αν πρεπει να παω Γιαννενα κι εχει χιονι προφανως δεν θα παω με το αυτοματο, αλλα φανταζομαι αφου θα ειναι αναγκαστικο θα βολευτω σε καποιο μεσο μεταφορας. Το βασικο πρβλημα ειναι ο χρονος, οτι ολα πρεπει να εχουν τελειωσει μεχρι τον Οκτωβρη.
george72
02/08/2008, 14:23
καλα κουραγια, καλο τρεξιμο, και πανω απο ολα υπομονη καθε αρχη και δυσκολη...
:beer: