Σύνδεση

View Full Version : Αγορά από διαδίκτιο μέσω πιστωτικής.

Ζεύκας
28/07/2008, 11:51
Θέλω να πάρω μια βάση πινακίδας με ενσωματωμένο φως από βρετανικό ηλεκτρονικό κατάστημα.

το θέμα είναι ότι η συναλλαγή είναι εφικτή με μεταφορά χρημάτων μέσω τραπέζης ή μέσω πιστωτικής κάρτας.

Εγώ έχω χρεωστική visa και μέχρι τώρα όλες μου τις αγορές τις έκανα μέσω paypal.
Μεταφορά χρημάτων μέσω τραπέζης έχω ακούσει ότι κοστίζει.
Άρα πάω μέσω πιστωτικής.

Άρα τι κάνουμε φίλτατοι στην συγκεκριμένη περίπτωση?

McGyver
28/07/2008, 11:55
Pre-pay πιστωτική...

Stergios69
28/07/2008, 11:58
Κατά 99,9% η χρεωστική που έχεις θα κάνει δουλειά...

George-3-
28/07/2008, 12:05
Υπαρχει μια μικρη περιπτωση να μην δεχεται χρεωστικη γιατι κατι παιζει με το security number. Eγω ειχα προβλημα μονο στην Αγγλια και αναγκαστηκα να τα στειλω μεσω τραπεζης... 25 Ε προμηθεια για 26-28 Ε που εστειλα... αλλα με εκαιγε να πανε τα λεφτα.

Ζεύκας
28/07/2008, 12:11
έστω ότι είχα πιστωτική.

τι διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσω για να πάρει ο τύπος τα λεφτά και εγώ αυτό που θέλω?

kalgeorge
28/07/2008, 12:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
Θέλω να πάρω μια βάση πινακίδας με ενσωματωμένο φως από βρετανικό ηλεκτρονικό κατάστημα.

το θέμα είναι ότι η συναλλαγή είναι εφικτή με μεταφορά χρημάτων μέσω τραπέζης ή μέσω πιστωτικής κάρτας.

Εγώ έχω χρεωστική visa και μέχρι τώρα όλες μου τις αγορές τις έκανα μέσω paypal.
Μεταφορά χρημάτων μέσω τραπέζης έχω ακούσει ότι κοστίζει.
Άρα πάω μέσω πιστωτικής.

Άρα τι κάνουμε φίλτατοι στην συγκεκριμένη περίπτωση?

και οι χρεωστικες κανουν δουλεια...αρκει να ειναι electron

id12586
28/07/2008, 12:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
έστω ότι είχα πιστωτική.

τι διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσω για να πάρει ο τύπος τα λεφτά και εγώ αυτό που θέλω?

Αναλόγως το κατάστημα. Μπορείς να του δώσεις τηλεφωνικά τον αριθμο :nono: ή μέσω κάποιας φορμας που θα έχει στην σελίδα του.
Ποια prepay έχεις? Μάλλον θα κάνεις την δουλειά σου πάντως αν είναι visa electron

VanDiemen
28/07/2008, 12:46
Κάνε μια αίτηση για να διαχειρίζεσαι το λογαριασμό σου μέσω του υπολογιστή (web banking). Πλέον το προσφέρουν όλες οι τράπεζες. Όχι μόνο μπορείς να μεταφέρεις πολύ εύκολα χρήματα σε οποιονδήποτε τραπεζικό λογαριασμό, οποιασδήποτε χώρας, με ελάχιστη προμήθεια (0.50 cents περίπου), αλλά μπορείς να εξωφλείς και όλους τους λογαριασμούς σου από 'κει.

dimokritos
28/07/2008, 12:49
αν είναι visa electron θα την χρησιμοποιήσεις κανονικά.

Ζεύκας
28/07/2008, 13:52
την alpha bank enter visa έχω παιδιά (έχει υποσημείωση: for electronic use only) και παρακολουθώ
ηλεκτρονικά τον λογαριασμό στον οποίο είναι η κάρτα και αρκετές αγορές έχω κάνει αγορές μέσω paypal.

τέσπα, αυτό είναι το μαγαζί όποιος καταλάβει πως πλερώνω μου λέει-> click (http://www.leisuretrail.co.uk/Home.htm)

id12586
28/07/2008, 13:55
Δεν βλέπω να έχει checkout system αρα προφανώς δίνεις τηλεφωνικά την παραγγελία σου και τον αριθμό της πιστωτικής σου.
Παλαιότερα θυμάμαι οτι η Alpha έδινε Visa electron. Δεν θα έχεις πρόβλημα.

Αυτός δέχεται:
http://www.leisuretrail.co.uk/Contact.htm

Visa, Switch, Delta & Mastercards Welcome

αρα go for it!

edit: Σε ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ περίπτωση μην στείλεις τον αριθμό και τον security code (οχι το πιν) με email.
Και τσέκαρε ότι στέλνει ελλάδα, γιατί με μια γρήγορη ματια δεν είδα τίποτα.

zanny
28/07/2008, 14:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
Pre-pay πιστωτική...
+1
Πας και παίρνεις μια pre-pay (τράπεζα Κύπρου ή Αττικής), καταθέτεις το ποσό που θες και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

id12586
28/07/2008, 14:55
Και γιατί να πληρώνεις κερατιάτικες προμήθειες?
Λόγω της δουλειάς μου έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν όλες τις κάρτες της αγοράς.
Για προσωπική χρήση κατέληξα σε μια απλή χρεωστική κάρτα της winbank συνδεδεμένη με λογαριασμό και web banking.
Όταν χρειάζεται να την γεμίσω απλώς πηγαίνω σε ένα ATM. Πληρώνω όλες τις ΔΕΚΟ μέσω του web banking, συνδεδεμένο με paypal και την χρησιμοποιώ όπου μπορώ σαν visa (δλδ σαν την περίπτωση του Ζεύκα)..

Οι prepaid cards βολεύουν μόνο όταν θέλεις να κάνεις μια αγορά.. Αλλιώς ποιος ο λόγος?
Φιλικά :beer:

ares_tz
28/07/2008, 17:33
Mπορεί κάποιος να μου πεις τι είναι?

Έχω κάνει αίτηση για online web banking με την Τράπεζα Πειραιώς και δημιούργησα
μια Virtual κάρτα συναλλαγών WEBBUY η οποία φορτίζει
με όσο ποσό εσύ θέλεις..

:)

Ζεύκας
29/07/2008, 13:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από id12586
Δεν βλέπω να έχει checkout system αρα προφανώς δίνεις τηλεφωνικά την παραγγελία σου και τον αριθμό της πιστωτικής σου.
Παλαιότερα θυμάμαι οτι η Alpha έδινε Visa electron. Δεν θα έχεις πρόβλημα.

Αυτός δέχεται:
http://www.leisuretrail.co.uk/Contact.htm

αρα go for it!

edit: Σε ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ περίπτωση μην στείλεις τον αριθμό και τον security code (οχι το πιν) με email.
Και τσέκαρε ότι στέλνει ελλάδα, γιατί με μια γρήγορη ματια δεν είδα τίποτα.

Ποιά η διαφορά του να δώσω τον αριθμό της κάρτας μου τηλεφωνικά και μέσω ε-μαιλ?

Και εν τέλει πόσο ασφαλές είναι να δίνει κάποιος τον αριθμό της κάρτας του (έστω κι αν είναι χρεωστική) μέσω τηλεφώνου ή fax?

Νταξ, πας ψωνίζεις σ'ένα μαγαζί με την κάρτα, σου δίνουν ένα χαρτάκι ότι τόσο είναι το ποσό,
υπογράφεις το χαρτί και τέλος. Αλλά μέσω τηλεφώνου/φαξ τι γίνεται?

id12586
31/07/2008, 11:19
Δεν είναι ασφαλές να δίνεις τον αριθμό της πιστωτικής σου με κανένα τρόπο.
Εκεί μπαίνει το paypal και δεν φαίνεται πουθενά στον πωλητή ενός αγαθού ο αριθμός της κάρτας σου. Αλλά αυτά είναι "εγκυκλοπαιδικά".
Στην προκειμένη, να αποφύγεις το email, γιατί είναι πιο ευάλωτο να πέσει στα χέρια τρίτων απο οτι ένα τηλεφώνημα.
Αν ο συγκεκριμένος πωλητής είναι έμπιστος (που πιστεύω ότι είναι ) δεν θα έχεις πρόβλημα. Απλώς θα χρεώσει τον αριθμό της πιστωτικής σου με συγκεκριμένο ποσο που απαιτείται για την αγορά σου.
Αν τύχεις σε "εξυπνάκια" μπορεί να χρεώσει όσα θέλει. Δεν είναι πάντως τόσο εύκολο να χάσεις λεφτά. Αν πχ σου χρεώσει τα διπλά ή χρησιμοποιήσει τον αριθμό σου για άλλες αγορές, θα το δείς απο την μηνιαία ανάλυση που σου στέλνει η τράπεζα.
Σε αυτή την περίπτωση πηγαίνεις στην τράπεζα και λές οτι δεν έκανες εσύ τις αγορές. Αυτοί θα αναλάβουν να βρούν τί γίνεται και σου επιστρέφουν τα λεφτά. Δεν ξέρω ακριβώς την διαδικασία γιατί δεν την έχω χρειαστεί ποτέ. Γενικά πάντως αν και υπάρχουν αρκετές δικλίδες ασφαλείας πρέπει να αποφεύγεται η αποστολή του αριθμού της κάρτας..

Respect
31/07/2008, 20:39
Διαβάστε λίγο εδώ; http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=221416

cyberwolf
31/07/2008, 22:34
Aν δεν εμπιστεύεσαι το κατάστημα μη δώσεις αριθμό κάρτας συνδεδεμένης με τον κύριο λογαριασμό σου. Ανοιξε ένα καινούριο, βγάλε μια electron-visa, και έχε μέσα στο λογαριασμό όσα χρήματα χρειάζονται για τη συνάλλαγη. Θέλει μεγάλη προσοχή αν δε πάρεις τέτοια μέτρα, ενα trojan-horse στο pc σου και σε βλέπουν διάφοροι να πληκτρολογείς τον αριθμό σου!