PDA

View Full Version : ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΤ660r

XJR_Billy
31/07/2008, 10:15
Επιτέλους, ένα όνειρο θα γίνει πραγματικότητα την άλλη εβδομάδα!:)

Έχοντας πάει πολλές φορές Βουλγαρία, ήθελα πάντα να κάνω αυτές τις διαδρομές με μοτοσυκλέτα. Πληροφοριακά, οι εθνικές οδοί της Βουλγαρίας δεν λένε πολλά, αλλά οι επαρχιακοί είναι όλα τα λεφτά!!

Ξεκινάω από Αθήνα την άλλη Παρασκευή-Σάββατο με το πιστό μου XT660R '07 πηγαίνοντας για την πόλη Ρούσε (βόρεια Βουλγαρία, δίπλα στα σύνορα με Ρουμανία.)

Η συνολική απόσταση Αθήνα-Ρούσε είναι 1200+ χλμ.

Από εκεί εξορμήσεις στα παράλια του Δούναβη καθώς και στα πολυάριθμα μοναστήρια της περιοχής (και μαντέψτε σε τι μέρη είναι κτισμένα, α ρε εκκλησία...:rolleyes: ).

Έχοντας διαβάσει με μεγάλο ενδιαφέρον το post του οπερατέρ για την πολύωρη οδήγηση, θα εκτιμούσα κι εγώ κάποιες συμβουλές γιατί η απόσταση είναι πολύ μεγαλύτερη.

Έχοντας πάει μέχρι Κομοτηνή δικάβαλος με την ΧΤ δεν αντιμετώπισα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα εκτός από την κούραση και το πόνο του ΚWLU!!!:D :D :lol:

Ταξιδευτές, τα φώτα σας, παρακαλώ...

:beer: :beer:

MG
31/07/2008, 10:25
Ωραιο ταξιδι....

Λοιπον τα κυριωτερα

- σταση καθε 2 ωρες (max) για ξεπιασμα
και
- νερακι μπολικο

διαθεση οπως βλεπω υπαρχει οποτε καλο ταξιδι και πολλα καλα μοτοσυκλετιστικα χλμ!

κατ'εθειαν θα πας η παιζει διανυκτερευση?

Cpt. Haddock
31/07/2008, 10:27
panvaaaaaas, ακούει; :wave2:

XJR_Billy
31/07/2008, 10:38
Ευχαριστώ αδερφέ :beer:

Λέω, ΑΝ τα καταφέρω, να πάω κατευθείαν. Αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση που θα βρίσκομαι:D όταν φτάσω Σέρρες-Δράμα.

Σκοπεύω να ξεκινήσω βράδυ για να είμαι στα σύνορα πρωί-πρωί και να διασχίσω τη Βουλγαρία μέρα. Η γυναίκα μου και τα μπαγκάζια θα πάνε μέσω λεωφορείου:D οπότε θα είμαστε εγώ και το πιστό μου bagster.

Οι στάσεις φίλε MG θα είναι ίσως και συχνότερες καθότιν καπνιστής και λάτρης του φραπέ...

:beer: :beer: :beer:

MG
31/07/2008, 10:56
Πολυ σωστο το να περασεις μερα τη Βουλγαρια για μεγαλυτερη ασφαλεια...

Εχω ακουσει μεχρι και ψευτικα μπλοκα δηθεν αστυνομιας για να σταματησεις και να σε ληστεψουν. Οποτε μεγαλη προσοχη εκει.

Καλο ταξιδι και παλι, και φτιαξε το ταξιδιωτικο σου μετα με φωτογραφιες για να δουμε κι εμεις!

:wave2:

XJR_Billy
31/07/2008, 11:07
Αυτό με τα ψεύτικα μπλόκα έχει σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά η τροχαία σκοτώνει.

Κάθε 40-50 χλμ. μπλόκο με ραντάρ. Και δεν χαρίζουν κάστανα.

Φεύγεις μεν με λάδωμα, αλλά τσουχτερό.

ΑΠΟΛΥΤΟΙ στις ταχύτητες. Αν λέει ο δρόμος 40 και πας με 60 σου πήραν το δίπλωμα και το παίρνεις ταχυδρομικά μέσω προσβείας στην Ελλάδα:eyepop: :eyepop: :sick:

Πρέπει να ρωτήσω πριν πάω τις μέγιστες επιτρεπόμενες ταχύτητες για εκεί γιατί δεν νομίζω να είναι 130 χαω που είναι εδώ..

Και σε σένα καλές διακοπές φίλε και καλά να περάσεις!!:beer: :beer: :wave2:

XJR_Billy
31/07/2008, 11:57
Πληροφοριακά, για όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν Βουλγαρία να ρίξω τα φρεσκότατα νέα...

Η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα στις εθνικές οδούς είναι 110 χαω:look: :eyepop: :confused:

Στους επαρχιακούς 80 χαω. :bawl: :bawl:

:mad: :mad: :rolleyes:

Operater
31/07/2008, 12:01
Καλύτερα μην ταξιδέψεις βράδυ... Θα είναι βαρετό για σένα και τη συνοδηγό, και μπορεί να κουραστείς ευκολότερα.. Εξ αλλου δεν θα βλέπεις και τα τοπία να ξεχνιέται ο νους σου..

Λέω εγώ τώρα.... :smilea:

XJR_Billy
31/07/2008, 12:08
Έχεις δίκιο σ'αυτό που λες, αλλά τότε θα πρέπει να κάνω μία διανυκτέρευση Σέρρες-Δράμα, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να διασχίσω τη Βουλγαρία βράδυ.

Μόνος μου θα ταξιδέψω. Η γυναίκα μου θα πάρει το ΚΤΕΛ για να φτάσει πιο γρήγορα!!!:lol: :lol: :bigcry:

Ίσως γίνει κι έτσι που λες..

Το θέμα είναι ότι, επιτέλους:D , ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!!:) :)

Cpt. Haddock
31/07/2008, 12:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy
Πληροφοριακά, για όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν Βουλγαρία να ρίξω τα φρεσκότατα νέα...

Η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα στις εθνικές οδούς είναι 110 χαω:look: :eyepop: :confused:

:mad: :mad: :rolleyes:

Πληροφοριακά, στις πιο πολλές χώρες έτσι είναι

(και λιγότερο πολλές φορές)

XJR_Billy
31/07/2008, 12:23
Δηλαδή πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που το όριο στη χώρα μας είναι τα 130:confused:

Εσύ αγαπητέ μου (βαζιβουζούκε, ανακόλουθε, εκτόπλασμα) :eyepop: :lol: :beer: καπετάνιε, τι όρια είδες στις χώρες όπου έκανες την ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ σου βόλτα?

Και κατά πόσον τα ακολούθησες?:lol: :winka:

peskandritsos
31/07/2008, 12:24

:mad: :mad: :rolleyes: Δεν πειραζει, ουτως η αλλως το κουκουναρι σου δεν παει και παραπανω...:p :p :p

XJR_Billy
31/07/2008, 12:39
Στην Εθνική, στα ίσια κομμάτια πάω αξιοπρεπέστατα με 130-140.

Τα στροφιλίκια όμως, είναι άλλο θέμα...:p

Πως νομίζεις ότι μου βγήκε το "Σαλιγκάρης"?:lol: :bigcry: :lol: :bigcry: :bigcry: :beer: :beer:

peskandritsos
31/07/2008, 13:07
Στην Εθνική, στα ίσια κομμάτια πάω αξιοπρεπέστατα με 130-140.

Τα στροφιλίκια όμως, είναι άλλο θέμα...:p

Πως νομίζεις ότι μου βγήκε το "Σαλιγκάρης"?:lol: :bigcry: :lol: :bigcry: :bigcry: :beer: :beer: Το καθαρισες το καβουκι σου για το Σαββατο??:cool:

XJR_Billy
31/07/2008, 13:15
Ready & waiting!!!:smokin: :winka:

Cpt. Haddock
31/07/2008, 14:07
Δηλαδή πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που το όριο στη χώρα μας είναι τα 130:confused:

Εσύ αγαπητέ μου (βαζιβουζούκε, ανακόλουθε, εκτόπλασμα) :eyepop: :lol: :beer: καπετάνιε, τι όρια είδες στις χώρες όπου έκανες την ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ σου βόλτα?

Και κατά πόσον τα ακολούθησες?:lol: :winka:

Που είδες στην Ελλάδα όριο 130? :confused:

Τα όρια στην Ελλάδα ειναι 120 σε αυτοκινητοδρόμους, και 70-80 σε επαρχιακους, 50 σε κατοικημένες περιοχές

Η Ελβετία έχει αντίστοιχα 130, 70, 50 και σε χωριά υπάρχει και όριο 30 (όπως και στην Ολλανδία)

Αυτά είναι τα όρια γενικώς, ΜΟΝΟ στη Γερμανία στις Autobahn και εκεί όχι παντού ειναι ελεύθερα τα όρια.

Το κατα πόσο τα ακολουθησα εγώ ή τα ακολουθώ γενικώς ή τηρούνται/ελέγχονται στο μπουρδέλο που λέμε χώρα είναι άλλο θέμα.

Ξέρω όμως οτι πέρισυ στην Αυστρία, εάν ΔΕΝ τηρουσα το όριο δε θα προλάβαινα να κάνω δεξιά να αποφύγω ενα αυτοκίνητο

Δες το παρακάτω βιντεάκι

http://www.youtube.com/watch?v=iIXoiHLhycQ

apav
31/07/2008, 14:20
Μοτοσικλέτες πάνω από125 κ.ε. 130 110 90
Μοτοσικλέτες μέχρι 125 κ.ε. 80 80 70
Μοτοσικλέτες με καλάθι 70 70 60

http://www.yme.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdf

Άρθρο 20, 62/230 στο pdf

XJR_Billy
31/07/2008, 14:25
Αδερφέ επέτρεψέ μου να σε διορθώσω, καθώς φίλος μου πήρε μεγάλο δίπλωμα πριν ένα μήνα, και καθόμασταν μαζί στον υπολογιστή της σχολής οδηγών για να τον τεστάρω.

Η ανώτερη επιτρεπόμενη ταχύτητα στην Ελλάδα στους αυτοκινητόδρομους και εθνικές οδούς είναι 130 χαω για αυτοκίνητα και μεγάλες μοτοσυκλέτες.

Στο επαρχιακό δίκτυο είναι 90 για όλα.

Σε κατοικημένες περιοχές είναι 50.

Έχουν αλλάξει εδώ και καιρό (προς το πιο γρήγορο) τα όρια, αλλά όχι και οι πινακίδες!:rolleyes:

Μην παρεξηγείσαι μαμελούκο μου! Δεν κάνω τον έξυπνο ούτε πάω κομμάτια... (Βλέπε την υπογραφή μου:lol:)

Απλά μου έκανε εντύπωση η διαφορά στό όριο ταχύτητας.:lol:

110 τα θεωρώ λίγα για κίνηση σε εθνική οδό... Για χώρα της Ε.Ε.:rolleyes:

Καλές βόλτες!!!:beer: :wave2:

Cpt. Haddock
31/07/2008, 14:39
Ακυρον, είχα ξεχάσει το νεο ΚΟΚ

:wave2: :wave2:

koukos
31/07/2008, 14:57
Μπορεις να διανυκτερευσεις στο Αγκιστρο που ειναι κοντα στον Προμαχωνα,εχει και χαμαμ εκει!Παντως την νυχτα εχουν μπλοκα παντου στον δρομο για Σοφια,ο οποιος εχει κινηση ακομα και το βραδυ.Για μενα καλυτερα την ημερα με την μηχανη,και παντα με το οριο ταχυτητας.Αφου θα πας μεχρι το Ρουσε δεν σε ενδιαφερει μια βολτα Ρουμανια-τα Καρπαθια ειναι καμια 200χλμ.:beer:

XJR_Billy
31/07/2008, 15:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από koukos
Μπορεις να διανυκτερευσεις στο Αγκιστρο που ειναι κοντα στον Προμαχωνα,εχει και χαμαμ εκει!Παντως την νυχτα εχουν μπλοκα παντου στον δρομο για Σοφια,ο οποιος εχει κινηση ακομα και το βραδυ.Για μενα καλυτερα την ημερα με την μηχανη,και παντα με το οριο ταχυτητας.Αφου θα πας μεχρι το Ρουσε δεν σε ενδιαφερει μια βολτα Ρουμανια-τα Καρπαθια ειναι καμια 200χλμ.:beer:

Φίλε κούκε, το Βουκουρέστι είναι 60χλμ. από το Ρούσε, οπότε μία βολτίτσα εκεί επιβάλεται!!:beer:

Έλεγα να φύγω βράδυ από Αθήνα για να μπω Βουλγαρία χαράματα και να φτάσω Ρούσε μεσημεράκι-απογευματάκι αλλά όπως φαίνεται, καλύτερα να φύγω πρωί από Αθήνα, διανυκτέρευση στο Άγκιστρο που λες και να ξεκινήσω πουρνό-πουρνό, άνετος και ξεκούραστος για Ρούσε.

Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές/απαντήσεις σας. Θα ενημερώσω σχετικά και αναμένεται ταξιδιωτικό με φώτο όταν (με το καλό) γυρίσω.

Καλό καλοκαίρι να'χουμε όλοι μας!!!:beer: :beer:

PanVas
31/07/2008, 15:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
panvaaaaaas, ακούει; :wave2:
Στείλτε κανά πμ ρε...
Απέχω είπαμε...

Ευχαριστώ αδερφέ :beer:
...να διασχίσω τη Βουλγαρία μέρα. Η γυναίκα μου και τα μπαγκάζια θα πάνε μέσω λεωφορείου:D οπότε θα είμαστε εγώ και το πιστό μου bagster.

Συμμφωνώ. Όχι βραδινή οδήγηση στα δώθε μέρη...

Λέω, ΑΝ τα καταφέρω, να πάω κατευθείαν. Αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση που θα βρίσκομαι:D όταν φτάσω Σέρρες-Δράμα.

Μην το κάνεις. Μπορείς να το κάνεις αλλά μην. Αθήνα-Σόφια θες τουλάχιστον 8 ώρες. Από Θεσσαλονίκη θες στην !καλύτερη! 3 ώρες μέχρι την Σόφια. !Τουλάχιστον! 3.5 ώρες από Σόφια για Ρούσε. Την Βουλγαρία την έχω γυρίσει με όλων των ειδών τα οχήματα. Μοτοσακό, επιβατικό, τετρακίνητα φορτηγάκια και τζιπ μέχρι και τράνζιτ που τα καταπίνει όλα...

Τα παραπάνω νούμερα είναι στα όρια ασφάλειας και ταυτότητα στο στόμα.
Την Κυριακή ανέβηκα οδικώς με αυτοκίνητο από Αθήνα. Μέση ωριαία έδηξε 123km/h με μία μόνο 15λεπτη στάση στις 7.30 ώρες καθαρής οδήγησης.

Ανάλογα τα όρια σου και τις δυνατότητές σου εσύ αποφασίζεις και πράτεις.
Αλλά πραγματικά οι δρόμοι θέλουν προσοχή και μόνο αν τους ξέρεις πας.

Αρχικά δημιουργήθηκε από MG

Εχω ακουσει μεχρι και ψευτικα μπλοκα δηθεν αστυνομιας για να σταματησεις και να σε ληστεψουν. Οποτε μεγαλη προσοχη εκει.

Καλά... Ας σοβαρευτούμε κάποια στιμγή...

Κάθε 40-50 χλμ. μπλόκο με ραντάρ. Και δεν χαρίζουν κάστανα.
Φεύγεις μεν με λάδωμα, αλλά τσουχτερό.
ΑΠΟΛΥΤΟΙ στις ταχύτητες. Αν λέει ο δρόμος 40 και πας με 60 σου πήραν το δίπλωμα και το παίρνεις ταχυδρομικά μέσω προσβείας στην Ελλάδα:eyepop: :eyepop: :sick:

Nαι. Έχει μπλόκα. Ψιλο συγκεκριμένα όμως.
Το λάδωμα δεν είναι τσουχτερό. Αν θεωρείς τσουχτερό τα 10 λέβα= 5 ευρώ, για παραβάσεις αντίστοιχου κόστους στην Ελλάδα των 800/2 (10 μέρες)= 400 ευρώ...
Μην τολμήσεις και τους δώσεις περισσότερα... Κάτι τουρίστες σαν και σένα χαλάνε την πιάτσα... :bigcry: :rotflmao:
Καλά αυτό για την πρεσβεία και ότι σου παίρνουν το δίπλωμα θα το πάρω σαν δροσιστικό αστείο...

Αν δεν έχουν φθαρεί τα αισθητήρια ασφαλείας του εγκεφάλου σου και είσαι ακόμα ένας τίμιος καβαλάρης, δύο με τρία κομάτια θα θελήσεις να πας με !πολύ! περισσότερα σε όλη την χώρα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από koukos
Σωστός ο Κούκος...

mpou
31/07/2008, 15:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Που είδες στην Ελλάδα όριο 130? :confused:

130 εχει η (καινουρια) εγνατια οδος:winka:

PanVas
31/07/2008, 15:14
Και τώρα τα πιο προσωπικά.
Άμεσα θα έχεις πμ.
ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ!
Μπορώ να σε βοηθήσω στα πάντα.... Και το εννοώ.

Αν θες χάζεψε λίγο εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=47937).

Από κει και πέρα. Όταν φιξάρεις πρόγραμμα μιλάμε και αν θες, ανάλογα με το πρόγραμμα μου, σε παραλαμβάνω από τα σύνορα και κάνουμε μαζί μέρος της διαδρομής. Μην νομίζεις... Ευκαιρία ψάχνω... και φρι κρεβάτια έχουμε.
Απλά όσο είμαι εδώ... Είμαι για την δουλειά. Οπότε δύσκολο να την σκαπουλάρω...

Αν πάλι δεν τα πούμε.
Καλά να περάσεις!!

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

XJR_Billy
31/07/2008, 15:57
:a18: :a19: :a20: :a25: :a30: :a013: :a08: :a54: :a54:

Operater
31/07/2008, 16:37
Κανόνισε να δούμε φωτογραφιάρες ε!

StavrosMAGNA
31/07/2008, 17:34
. . . . Και με αυτά και μ'άλλα λοιπόν με "ξυπνάει" από τον λήθαργο της Δουλειάς ο PanVas.... ειπαμε να γίνουμε πλούσιοι αλλά όχι και να αποξενωθούμε τελείως ....
Λοιπόν στο ψητό!
Φίλτατε XT_Billy <"Σαλιγκάρης">
1.Ξυπνάς κατα τις 04:30 με 05:00 και χτυπάς την πρώτη φραπεδιά
2.Αναχώρηση χωρίς πολλά πολλά το αργότερο στις 06:00 το πρωί (Ειναι οτι καλύτερο ο Θεσσαλικός κάμπος να σου "έρθει" ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΑ γύρω στο μεσημέρι.
3.Ξεκουράζεσαι το πολυ κάθε 150-200 Χλμ. εξαρτάται από εμπειρίες -ένδυση - υπόδυση - κράνος (χρώμα ,κατάσταση παλαιότητας,καθαριότητας)
4.ΝΕΡΑ πολλά ΝΕΡΑ και ΟΧΙ προς Θεού παρατεταμένες 'στάσεις' στα Βενζινάδικα.Αυτές είναι που σε πάνε πίσω χωρίς να το καταλάβεις. Απλά πράματα ΒΕΖΙΝ - ΤΣΙΣ και δρόμο!ΚΑΦΕ πάρε ετοιμο ICE COFFEE μάρκας "Whatever"
5.NΕΡΑ ,ανέφερα;
6.Μόλις με το καλό μπουκάρεις Βουλγαρία (България),έχε κατά νου το +359...γνωστό τηλέφωνό μου ,ποτέ δεν ξέρεις
7.Με το που βλέπεις , επι Βουλγάρικου πλέον εδάφους, να οδηγούν σα ... σαλιγκάρια... πράτεις αναλόγως. ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ! Το ίδιο κι αν δεις να σου παίζουν τα φώτα οι αντιθέτως ερχόμενοι΄δέ σε χαιρετάνε σε "προειδοποιούν" για το επερχόμενο Μπλόκο.
Αν κάτι πάει "στραβά" και σε σταματήσουν για παράβαση,μην διαννοηθεις ολυτε στιγμά να δώσεις πάνς από 20 Λεβα (Лева) ,ΜΑΣ ΕΚΑΨΕΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ,όπως προείπε ο φίλτατος VAS VAS.
8.Εάν και δεν το κόβω να περνάς απο Φιλλιπούπολη (Пловдив) Εαν για τον Α - Β λόγω το κάνεις... μου λες.Πιθανότερο είναι να χρησιμοποιήσης την МАГИСТРАЛА ХЕМУС η οποία συνδέει ΣΟΦΙΑ-ΡΟΥΣΕ
Αλήθεια πως και έτσι РУСЕ ?Συγγενείς? Η Γυναίκα ?Να σου πώ εαν χρειαστείς κάτι από κει για τη ΜΟΤΟ , που να απευθηνθεις!

Εχουμε Χρόνο ακόμα για να οργανωθούμε
ΣΤΑΥΡΟΣ

XJR_Billy
01/08/2008, 12:44
Φίλτατε Σταύρο, όπως έχω ενημερώσει και τον φίλο PanVas η γυναίκα μου είναι από το Πλέβεν και έχω ζήσει συνολικά πάνω από ένα χρόνο Βουλγαρία. Παντρεύτηκα μάλιστα στο Πλέβεν!

Θα μείνουμε για καμιά εβδομάδα PΛΕΒΕΗ και μετά RYCE σε συγγενείς που έχουμε εκεί.

Όσο για τα (αδέρφια:lol: ) σαλιγκάρια, στις εθνικές οδούς μόνο σαν σαλιγκάρια δεν οδηγάνε! Σε πάρα πολλές φορές τόλμησα να τους συγκρίνω ακόμα και με τους Έλληνες που είμαστε οι παγκόσμιοι πρωταθλητές στην λακαμισμένη οδήγηση.:sad:

Όσο για το λάδωμα, 20 λέβα ίσως να παίρνουν από άτομα με ντόπιες πινακίδες, γιατί αν δουν ξένη πινακίδα, η χαρά του μπάτσου!:lol:

Να σε ευχαριστήσω πολύ Σταύρο μου, και ναι, υπάρχει χρόνος να οργανωθούμε για καμιά ρασχότκα σασ ντρούγκι ΓκΕερτσι ρόκερι!:lol:

Εγώ καθαρίζω Πέμπτη/Παρασκευή με τη δουλειά, οπότε ΣΚ, αν μπορείτε και εσείς με τη δουλειά να μπορέσουμε να βρεθούμε!:beer:

Ντοβίζντανε πριάτελι ρόκερι!!!:beer: :lol: :beer: :beer: :beer: :wave2: