View Full Version : Ιδανικό (?) στρώσιμο
Έπειτα από καμιά 200αριά χλμ στους δρόμους της Αττικής φόρτωσα το νέο εργαλείο και αναχώρησα για μια ιδανική για στρώσιμο διαδρομή στην Εύβοια.
Οι στροφές του κινητήρα μέχρι τις 4.500, το κοντέρ μέχρι τα 130, η διαδρομή μέχρι την Χιλιαδού πανέμορφη, η διάθεση σε limit up και ξαφνικά.... χωματόδρομος
:D
138537
Έχω στρώσει μέχρι τώρα 2 μοτό και ένα αυτοκίνητο και ποτέ δεν άκουσα κάτι για στρώσιμο αναρτήσεων, φρένων, και ελαστικών. Εντάξει πρέπει να πατήσουν τα τακάκια, να προσέχουμε λίγο το καινούργιο λάστιχο γιατί μπορεί να γλυστράει κλπ αλλά άντε να αντισταθείς σε ένα τέτοιο μονοπάτι...
138538
Έπειτα μονοκάβαλος ξεκίνησα για την κορυφή της Δύρφης.
Μαγικό τοπίο στα 1300μέτρα, το καταφύγιο περιμένει να φιλοξενήσει τους διαφορετικούς επισκέπτες, οι χωματόδρομοι δύσβατοι, τα μονοπάτια πολλά.
138539
Τα στροφιλίκια του βουνού θέλουν προσοχή αλλά σε ανταμείβουν.
Την έχω κάνει την διαδρομή 10άδες φορές λόγω καταγωγής από τη Λάμαρη(το τελευταίο χωριουδάκι πριν τη Χιλιαδού) αλλά μπορώ να πω ότι το μηχανάκι αυτό με έκανε να αισθάνομαι σαν να πηγαίνω πρώτη φορά.
Δεν εννοώ σε αίσθηση ασφάλειας που βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο, αλλά σε οδηγική απόλαυση.
138540
Και όταν λέμε χωματόδρομο εννοούμε κάτι τέτοιο.
138541
Και κανα δυό φωτογραφίες ακόμη από το 2ήμερο στρώσιμο :)
138542
Η ψηλή ζελατίνα δεν με βόλεψε στις χωμάτινες διαδρομές.
Δεν ξέρω ίσως να είναι θέμα συνήθειας.
Η σταθερότητα στο δρόμο με δύο άτομα βαλίτσα, αρκετό αέρα και 130χλμ ήταν θεαματική για το ύψος και τον όγκο της μηχανής.
Το γκάζι δεν το δοκίμασα (είπαμε στρώσιμο) αλλά δείχνει αρκετό παντού.
Ο τρόπος που περνάει πάνω από τις πέτρες (δεν μιλάμε για χώμα πλέον) είναι πρωτόγνωρος για μένα, έπειτα από 4 χρόνια με fazer βέβαια.
Στο φόρτωμα δεν μπορώ να πώ ότι είναι και ότι πιο βολικό, βλέπε εξατμίσεις στον κώλο, αλλά με τις πλαϊνές βαλίτσες όλα λύνονται.
Τώρα βρίσκομαι στη Ρόδο και αφού κάνω το service των 1000χλμ θα φύγω την Πέμπτη για τα παράλια της Μικράς Ασίας.
Θα μπώ δικάβαλος, τριβάλιτσος από Ρόδο για Μαρμαρίς θα φτάσω μέχρι τη Σμύρνη και θα μπώ από Μυτιλήνη.
Θα σας ενημερώσω για την συμπεριφορά του και εκτός Ελλάδος !!!
Ελπίζω χωρίς απρόοπτα.
Αυτά από έναν ευτυχή ιδιοκτήτη του "μαύρου ήλιου" παραφράζοντας τον τίτλο γνωστού post !!
138544
stavrogin
05/08/2008, 15:00
Kαλως το Βαγγελη.
Το "με γεια" στο'πα κι απο κοντα.
Απο δω να σου πω καλως ηρθες και στο μοτο.Αν και εχεις 24 μυνηματα εγω πρωτη φορα σε βλεπω εδω μεσα.
Να χαρεις το καινουργιο εργαλειο καλο στρωσιμο. και παντα ορθιος. :wave2:
akamarinos
05/08/2008, 21:09
καλοριζικο βαγγελη
Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav
Τώρα βρίσκομαι στη Ρόδο και αφού κάνω το service των 1000χλμ θα φύγω την Πέμπτη για τα παράλια της Μικράς Ασίας.
Θα μπώ δικάβαλος, τριβάλιτσος από Ρόδο για Μαρμαρίς θα φτάσω μέχρι τη Σμύρνη και θα μπώ από Μυτιλήνη.
Θα σας ενημερώσω για την συμπεριφορά του και εκτός Ελλάδος !!!
Ελπίζω χωρίς απρόοπτα.
δεν ξερω τι ακριβως εχεις σχεδιασει
αλλα αμα σκοπευεις να κινηθεις αρκετα εκτως πολιτισμου
προετοιμασου καταλληλα
μπες στο advrider και δες συνηθες προβληματα
ψαξε και βρες στο εμποριο o-ring για την κατω τρομπα συμπλεκτη
σε περιπτωση που σε αφησει (και λιγο υγρο καλαμιων ή johnsons mineral oil ή magura blood.......)
θα σε βγαλει μεχρι να επιστρεψεις και την αλλαζεις με την εγγυηση
παρε καμια σαμπρελα, τρομπιτσα και λεβιεδες
καλα να περασεις
taxydromos
05/08/2008, 21:20
:a013: καλο ταξιδι ναχεις και μην ανησυχεις για τιποτα!!
στην πρωτη ευκαιρια αλλαξε τις εξατμισεις με τιτανιου....αξιζει!
taksidiotis25
05/08/2008, 21:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από akamarinos
καλοριζικο βαγγελη
δεν ξερω τι ακριβως εχεις σχεδιασει
αλλα αμα σκοπευεις να κινηθεις αρκετα εκτως πολιτισμου
προετοιμασου καταλληλα
μπες στο advrider και δες συνηθες προβληματα
ψαξε και βρες στο εμποριο
σε περιπτωση που σε αφησει (και λιγο υγρο καλαμιων ή johnsons mineral oil ή magura blood.......)
θα σε βγαλει μεχρι να επιστρεψεις και την αλλαζεις με την εγγυηση
παρε καμια σαμπρελα, τρομπιτσα και λεβιεδες
καλα να περασεις o-ring για την κατω τρομπα συμπλεκτη
τι εννοεις με αυτο,ειναι κατι καλο ωστε να μην υπαρχει ο φοβος ζημιας στην τρομπα?παντως στο 990 ειναι σπανιο απο οτι εχω ακουσει να βγαλει ζημια.
BILL VUZAS
06/08/2008, 15:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από taksidiotis25
o-ring για την κατω τρομπα συμπλεκτη
τι εννοεις με αυτο,ειναι κατι καλο ωστε να μην υπαρχει ο φοβος ζημιας στην τρομπα?παντως στο 990 ειναι σπανιο απο οτι εχω ακουσει να βγαλει ζημια.
Για μετα τον Μαιο του 2007 δεν ακουστηκε κατι.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Πραγματικά χρήσιμες σε νέους ιδιοκτήτες (όχι οδηγό !!)
Μεταφέρθηκε για Σάββατο η μετάβαση απέναντι.
Την Παρασκευή στο service των 1000χλμ θα κοιτάξω να εφοδιαστώ κάποια από αυτά που λέτε.
Σαμπρέλα και σύνεργα αλλαγής ελαστικού σίγουρα.
Η διαδρομή θα είναι κυρίως εντός πολιτισμού, λόγω μεταφοράς εξοπλισμού camping και συνοδηγού και θα προτιμήσω να μην ζορίσω την τύχη μου με καινούργιο μηχανάκι που δεν γνωρίζω τα χούγια του :rolleyes:
ΥΓ ας μην αναφέρουμε εδώ τα όποια προβλήματα της μηχανής μας. Think positive !!!!:smilea:
devil's animal
07/08/2008, 10:59
μπραβο που δεν το φοβηθηκες να το πας σε χωμα παρ'οτι καινουργιο. ΕΥΤΥΧΩΣ δεν εισαι απ'τους νεοελληνες.
καλοταξιδο,καλοστριφτο και ομρφα ταξιδια ευχομαι!!
:beer: :beer: :beer:
taksidiotis25
11/09/2008, 20:29
προς το παρον εχω 780 χλμ και οτ ανεβαζω μεχρι τις 5 αλλα νορμαλ,πιστευω οτι εχω κανει καλο στρωσιμο.
Από ένα link Που είχε βάλει ένας συμ-forum-ίτης, βρήκα αυτό περί στρωσίματος.
Engine break-in (http://www.ktm950.info/how/breakin/engine_breakin.html)