PDA

View Full Version : Αναζήτηση της Νέας Ερωμένης...

Anastassios
05/08/2008, 10:26
Καλημέρα παιδιά,

Γράφω στο φόρουμ για δεύτερη φορά με το ίδιο θέμα.

Πρώτον θέλω να ξεκαθαρίσω πως είμαι άσχετος, δεν έχω καν το δίπλωμα στα χέρια μου. (το περιμένω από εβδομάδα). Αν με ρωτήσετε που είναι το καρμπυρατέρ δεν ξέρω να σας πω, φαντάζομαι πως είναι κάπου κάτω από το ντεπόζιτο της βενζίνης.

Στράφηκα στις μηχανές για οικονομικούς λόγους, το αυτοκίνητο μέσα στην Αθήνα δεν βολεύει.

Οκ, μεγάλε θα μου πείτε, πάρε ένα σκούτερ και αίντε από έδω.

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά. Όταν έκανα τα μαθήματα και ανέβηκα πρώτη φωρά πάνω σε μεγάλη μηχανή κάτι έγινε, κατί περίεργο, κάτι μαγικό.... (παρόλο που ήταν ένα ξενέρωτο παλίο CB)

...και άρχισαν τα δύσκολα...

Θέλω μηχανή! όχι στριτάκια, κρόςς, σκούτερ, βεσπάκια, ....Θέλω ΜΗΧΑΝΗ. με την παλία κλασική έννοια. αυτές που τις βάζεις μπροστά με το πόδι.

Στην αρχή χάρηκα με Intruder, Marauder, αλλά δεν το έχω αποφασήσει διότι η στάση του σώματος μάλλον δεν θα με βολεύει. Έψαξα κάτι ανάλογα kymco, keeway κτλ. τίποτα.

Χθές παραλίγο να αγοράσω μία μεταχειρισμένη (με εγγύηση ακόμα) Royal-Enfield. Έχω και μια τρέλλα με την αγγλία. Έλα που μου βγήκε Ινδικό στην πορεία. και από ότι ακούω εύκολα θα με αφήσει στην μέση της Πατησίων να αναρωτιέμαι πού είναι η μπαταρία.

Τι να κάνω; που να κοιτάξω; Λεφτά για Bonneville δυστηχώς δεν έχω. Άν και θα ήταν το ιδανικό μου. Διαθέτω μέχρι 5.000 ευρώ.

Το πρόβλημα είναι ότι επειδή είμαι άσχετος δεν τολμάω να εμπιστευτώ το κάθε μαγαζάτωρα που πάει να μου πουλήσει μεταχειρισμένη μηχανή. Ο τύπος χθές την enfield την ανέβασε 500 ευρώ μεσα σε δέκα λεπτά.

Θέλω λοιπόν κάτι πού να μην έχω το άγχος αν θα μου μήνει στο δρόμο, και να μου αρέσει κιόλας, να με φτιάχνει! μέχρι 500 cc.

Τι λέτε;

byron
05/08/2008, 10:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anastassios
Θέλω λοιπόν κάτι πού να μην έχω το άγχος αν θα μου μήνει στο δρόμο, και να μου αρέσει κιόλας, να με φτιάχνει! μέχρι 500 cc.

Τι λέτε;

Καλωσήρθες φίλε.

Με τα specifications που έδωσες θα έλεγα να κοίταζες κανένα yamaha SR500. Ρετρο εμφάνιση, πολύ αξιόπιστο και φθηνό ως μεταχειρισμένο (αν και δεν πρέπει να υπάρχουν πολλά πλέον).

Κάποια στιγμή έιχαν έρθει και αρκετά «εισαγωγής» από Ιαπωνία με δίχρωμα ντεπόζιτα και αρκετά aftermarket απ΄τους πρώην ιδιοκτήτες τους.

hornet
05/08/2008, 10:44
εγω κατα την γνωμη μου θα ξεχναγα την μανιβελλα για πολλους και διαφορους λογους...διοτι αυτη σε βαζει απο μονη της σε τριπακι να ψαξεις ενα παλιο μηχανακι..ας μην ξεχναμε εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων (στις μηχανες δρομου...στα enduro ζουν και βασιλευουν φυσικα) οι μανιβελλες εχουν καταργηθει εδω και πολλα χρονια.

Με τον ορο παλιες μηχανες η classic bike look ειναι λιγο πολυ ολα τα γυμνα που και συγχρονα γενικα ειναι αλλα ειναι και αξιοπιστα θα σου αναρτησω μια λιστα με καποιους αντιπροσωπους ...ολα γυμνα χωρις fairink ουτε καν bikini φαιρινκ

1.srx yamaha
2.cb500 honda
3.cb400 honda
4.bandit 400 suzuki
5.bros 400 honda
6.ER-5 kawasaki
.
.
.
αυτα για αρχη και ειμαι σιγουρος οτι θα ακολουθησει και απο αλλους λιστα με μηχανες παραπλησιες

hornet
05/08/2008, 10:46
ξεχασα

ducati mostro αυτο ειναι 600 (αλλα παει σαν 400......:rotflmao: )μην με ρωτησεις για λεφτα

Cpt. Haddock
05/08/2008, 10:48
Καλημέρα παιδιά,

Καλώς ήρθες

:beer: :beer:

Μια και το ανέφερες, Bonneville με 5,000 πιστεύω βρίσκεις με λίγο ψάξιμο.

Κατα τα άλλα, τα μοντέλα που ανέφεραν οι προηγούμενοι ειναι μέσα στις προδιαγραφές σου

:wave2:

byron
05/08/2008, 10:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
1.srx yamaha
2.cb500 honda
3.cb400 honda
4.bandit 400 suzuki
5.bros 400 honda
6.ER-5 kawasaki

Συμφωνώ με τον hornet, απλά θα αφαιρούσα το 1. 4. 5. διότι είναι πολύ δύσκολο να βρεις «καθαρά» τέτοια μοντέλα. Συνήθως είναι σε κακή κατάσταση

gdevelek
05/08/2008, 11:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Συμφωνώ με τον hornet, απλά θα αφαιρούσα το 1. 4. 5. διότι είναι πολύ δύσκολο να βρεις «καθαρά» τέτοια μοντέλα. Συνήθως είναι σε κακή κατάσταση

σωστότατος

φίλε με 5.000Ε έχεις ΠΑΡΑ πολλές επιλογές

βρες άτομα να σε κατατοπίσουν και θα τα πας μια χαρά

Anastassios
05/08/2008, 12:04
Τελικά όσο το σκέφτομαι τοσο καταλήγω στην Royal-Enfield 500 cc .

Πόσο εύκολο είναι το service και τα ανταλακτικά;

kachius
05/08/2008, 12:17
Αφού η Bonnie έχει κλέψει την καρδιά σου, ψάξε για αυτήν.
Όπως αναφέρθηκε βρίσκεις στα λεφτά σου
:wave2:

χρυσή ευκαιρία, 4700-6000 (http://www.xe.gr/pages/Results.aspx?cat_id=231&SC_GUID=db6064a3-2711-4acf-b5f4-5e9afe160cdf)

Tpap
05/08/2008, 12:19
Τελικά όσο το σκέφτομαι τοσο καταλήγω στην Royal-Enfield 500 cc .

Πόσο εύκολο είναι το service και τα ανταλακτικά;

Και καλά κάνεις φίλε μου.

Καλώς ήλθες και από μένα.

Τώρα όσο για το ενφιλντ, είναι μια καταξιωμένη κατασκευή, αξιόπιστο εν γένει, πολύ οικονομικό, ανταλλακτικά εύκολα και ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης...Αν σου αρέσει, εννοείται να το πάρεις.

(Και άμα σου κόψει κανά συρματόσχοινο συμπλέκτη, θα μάθεις να το αλλάζεις μόνος στην άκρη στο πεζοδρόμιο...σε πόσα άλλα μηχανάκια νομίζεις ότι μπορείς να βάζεις χέρι σήμερα?)

Road67
05/08/2008, 14:54
Μια ειναι η λυση και για να γουσταρεις και για να μαθεις τα παντα απο μηχανολογια αφου απευθυνεται σε οσους θελουν να τη φτιαχνουν μονοι τους τη μηχανη . . . ural